imsakiye 2019 istanbul takvimi / İstanbul İftar Vakti İmsakiye İstanbul Sahur Saati Ne Kadar Kaldı Geri Sayım

Imsakiye 2019 Istanbul Takvimi

imsakiye 2019 istanbul takvimi

Ramazan ayının yaklaşmasıyla iftar ve sahur saatlerinden bayram tatili gününe birçok soru kafalarda… "Ramazan İmsakiye ne zaman başlayacak?" , " ilk Oruç ne zaman tutulacak?" , " İftar ve Sahur saatleri ne zaman?" " Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?" , "Ramazan Bayramı tatili kaç gün?" Bu yazıda 11 ayın sultanı Ramazan ayı hakkında en çok sorulan soruların yanı sıra Diyanet Ramazan uygulaması ve diğer Ramazan uygulamaları önerilerine yer verdik.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor? 'un İlk Orucu, İftar ve Sahur Vakitleri

Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan ayının başlamasına çok az bir zaman kaldı. Oruç, ibadet ve sabır ayı olan Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklaması doğrultusunda 5 Mayıs Pazar gününü 6 Mayıs Pazartesiye bağlayan gece başlayacak. Diğer bir deyişle ilk sahur 5 Mayıs’ta başlayacak, ilk iftar da 6 Mayıs’ta yapılacak. Türkiye’de Ramazanın 1. günü en uzun orucu 16 saat 10 dakika süreyle Sinop, en kısa orucu da 15 saat 33 dakika süreyle Hayat ili vatandaşları tutacak. Dünyada ise Ramazanın birinci günü en uzun orucu 18 saat 57 dakika süreyle Norveç, en kısa orucu 13 saat 29 dakika süreyle Gabon şehrinde yaşayanlar tutacak. Diyanet İşler Başkanlığı’nın Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca yapılan kameri ay hesaplamalarına göre Şevval ayının hilali Ramazan’ın gününün akşamı görüleceğinden Ramazan ayı 29 gün sürecek.

Ramazan Mobil Uygulamalar

  • Müslim - Muslim Assistant: Ramazan ayında güncelleme alarak yeni özelliklere kavuşan Müslim, size İslami görevlerinizi hatırlatan harika bir asistan. Ramazan İmsakiyesi, Ramazan boyunca İftar ve Sahur vakitleri, Namaz vakitleri, Kıble bulucu, Kur’an, Zikir sayacı, Cuma mesajları, Allah’ın 99 ismi, Ezan sesi namaz alarmları, Zikirmatik ve daha birçok özelliği olan kapsamlı bir dini uygulama.

Müslim, Ramazan, Namaz Vakitleri ve Kıble Yönü gibi bir Müslümanın aradığı, mobil uygulamada görmek istediği tüm özelliklere fazlasıyla sahip eşsiz bir uygulama. Geliştiricilerinin de dediği gibi Müslümanlar için gerçek bir asistan. Bulunduğunuz ülke ve istediğiniz bir şehrin namaz saatlerini, iftar ve sahur vakitlerini alabiliyorsunuz. Namaz vakitleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre otomatik olarak ayarlandığından namazınızı tam zamanında eda ediyorsunuz. Ezan vakti ve 10 dakika öncesine alarm (ezan sesi veya standart zil sesi) çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Mekkeyi, Kabe'yi gösteren Kıble pusulası ile nerede olursanız olun, internet bağlantısız olmasa dahi % Kıble yönünü bulmanıza yardımcı oluyor. Namaz vakitleri, Cami bul, Zikirmatik widgetları sayesinde Namaz vakitlerini görmek, yakındaki Camileri bulmak veya zikir çekmek için uygulamaya girmeniz gerekmiyor. Kur'an-ı Kerim okumak ya da dinlemek istediğinizde de asistanınız yanınızda. Farklı müezzinlerden Kur'an-ı Kerim dinleyebilir, Zikirmatik ile dinlerken zikir çekebilir veya okuyabilirsiniz. Arapça ve Türkçe dualar ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) hadisleri de günlük olarak paylaşılıyor.

  • Ezan Vakti Pro: Ramazan İmsakiyesi (İmsak ve İftar saatleri), namaz vakitleri, farklı ezan sesleri (görsel ve sesli bildirimler), namaz vakti rahatsız etme özelliği, dua isteme, İslami duvar kağıtları ve zil sesleri, online hatim paylaşımı, Hicri takvim çevirici, önemli dini gün ve geceler, yakındaki Camiler, namaz dua ve sureleri, oruç hakkında bilgiler, Allah’ın 99 ismi (açıklamalarıyla) ve çok daha fazla bulabileceğiniz harika bir dini uygulama.
  • Muslim Pro - Ramazan Dünyada 50 milyon üzerinde Müslüman tarafından kullanılan bir diğer uygulama da Muslim Pro. Ramazan İmsakiyesi (İmsak ve İftar saatleri), farklı müezzinlerden ezan bildirimleri, dijital tespih ile zikir sayma, Kuran’ı Kerim (sesli okuma, okunuş, mealler), Kıble pusulası, Hicri takvim, yakınlardaki restoran ve Camiler, Allah’ın 99 ismi, Zekat hesaplayıcı, Dualar, Dua topluluğu gibi güzel özelliklere sahip.
  • İftara Ne Kadar Kaldı?: İftara ne kadar kaldı? Sahura ne kadar var? widget üzerinden takip etmenizi sağlayan kullanışlı bir uygulama. Telefonunuzun kilit ekranı ve ana ekranından geri sayımı görebiliyorsunuz. Bulunduğunuz ilin sahur ve iftar vaktini takip etmek dışında hatırlatıcı, alarm sesi de ayarlayabiliyorsunuz. Oruç ile ilgili bilgiler de paylaşılıyor.
  • Ezan ALARMI: Bu dini uygulama, sesli hatırlatmalı namaz vakitleri, her vakit için ayrı makamda Ezan okuma, resimli Namaz öğretici, Dini bayramlar ve özel günler listesi, Hicri Takvim, Cuma ve dini günlere özel uyarı, Yasin Suresi (Arapça okunuşu, anlamı, sesli dinleme), Kuran’ı Kerim (Arapça okunuşu ve anlamı), Kur’an ve Hadis fihristi gibi güzel özelliklerinin yanında Ramazan’da davulla uyanmayı sevenler için de Sahur vakti davul ile uyandırma özelliğiyle dikkat çekiyor.
  • Resimli Dini Mesajlar: En güzel resimli dini mesajları içeren harika bir mobil uygulama. Sadece Ramazan ayı boyunca ve Ramazan Bayramında atılabilecek mesajlar değil, Kandil mesajları, Cuma günü mesajları da içeriyor. Resimli dini mesaj paylaşmayı seven herkesin telefonunda olması gereken bir uygulama.
  • seafoodplus.info: Telefondan yemek siparişi verenlerin favori uygulamalarından Yemeksepeti’nin birbirinden nefis yemek tarifleri içeren uygulaması seafoodplus.info, telefonunuzda olması gereken bir başka uygulama. Ramazan ayı özel iftar ve sahur yemekleri listesine bakmanızı tavsiye ederiz. Ramazan ayında sofraları süsleyen yüzlerce lezzet, elinizin altında.
  • Nefis Yemek Tarifleri: İftar ve Sahurda ne pişireceğim? derdine son veren mobil uygulamalardan birisi de Nefis Yemek Tarifleri. Bu uygulamadan da Ramazan’a özel yüzlerce tarife ulaşabilirsiniz.

 

Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Tatili Kaç Gün?

Son olarak çalışanları ilgilendiren Ramazan Bayramı tatilinden de bahsedelim. "Ramazan Bayramı ne zaman?", "Ramazan Bayramı hangi gün?" , "Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?" Google’a göre, Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlıyor, 6 Haziran Perşembe günü bitiyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısına göre; 3 Haziran Pazartesi günü yarım gün, 7 Haziran Cuma günü tam gün idari izin.

İstanbul İçin Bugün İftar Saati Kaçta? 24 Mayıs Ramazan İmsakiye, İftar ve Sahur Vakitleri NTV'de!

Ramazan ayı başladı.

On bir ayın sultanı huzur ve bereket ayı ramazan başladı.

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazan ayının ilk orucu için 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece sahura kalkıldı.

Bu sene 29 gün sürecek ramazanda oruç tutanlar il il iftar vakti, imsakiye saatleri, akşam ezanı saat kaçta okunuyor, sahur saat kaçta, iftar saati ne zaman gibi sorguları Google’da arıyor.

Ramazanayı iftar, sahur saatleriyle namaz saatleri seafoodplus.info imsakiyesayfasında.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı imsakiye takvimine göre 24 Mayıs İstanbul imsakiye için tıklayın

4 HAFTADA ORUCUN VÜCUDUMUZA ETKİSİ

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu orucun 1., 2., 3. ve 4. haftasında vücudumuzda neler olup bittiğini anlattı.

1. HAFTA: ANLAMA DÖNEMİ

Orucun ilk haftasında özellikle ilk gününde işler biraz karışıyor. Metabolizmamız yeni beslenme ritmi karşısında biraz şaşkın düşüp “ne oluyor?” sorusuna yanıt arıyor. Yani ilk bir hafta daha ziyade bir tür “anlama” dönemi şeklinde seyir ediyor. Vücudun oruca ilk tepkisi gıda alımı ile karşılayamadığı enerjiyi karaciğer ve kaslardaki depo şekerden (glikojen) karşılamak oluyor. Bu rezerv tükenince de beden depo yağlara yöneliyor, enerji ihtiyacını oradan karşılama yoluna gidiyor. Yağ yakımı demek kilo kontrolü demek. İnsülin direncinin azalması, kan şekerinin düşmesi, diyabet (şeker hastalığı) riskinin azalması demek. Dahası kanda kolesterol seviyelerinin de dengelenmesi demek. Tabii bu arada azalan kan şekeri nedeniyle ilk haftada yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı gibi işaretler devreye giriyor. Hipoglisemi ile bağlantılı bu belirtilere beden çok değil daha ilk haftada intibak ediyor. Bu dönemde dikkat edilmesi gereken en mühim nokta iftar ve sahur aralığında yeteri kadar su tüketmek ve sahuru asla ihmal etmeyip iftarı bir tür ziyafet haline getirmemek olmalı.

2. HAFTA: ALIŞMA DÖNEMİ

Birinci haftadan itibaren metabolizmamız oruca yeterince intibak etmiş, bedenimiz iftar-sahur ritmine yani günde iki öğün ile beslenmeye alışmış, kanda şeker ve diğer parametreler ilk şaşkınlığı üzerinden atıp belli bir dengeye ulaşmıştır. Metabolik sistemlerimiz süreçleri artık daha iyi kontrol etmektedir, yönetimi ele almıştır. Enerji kullanımı daha akılcı, toksik yük girişi daha az, dolayısıyla beden “retoks”a (yani toksin üretmeye ve yüklenmeye) değil, “detoks”a (yani toksin atmaya) hazırdır. Bu hafta da giren çıkan kalori dengesi ayarlanmış, temizlik/detoks sistemleri göreve hazır hale gelmiştir. Zaten bundan sonrası daha kolaydır, süreç bedensel bir huzur içinde kendiliğinden akıp gidecektir.

4. HAFTA: ARINMA DÖNEMİ

İkinci haftadan sonrası orucun bedensel açıdan tam bir metabolik keyif ve huzur dönemidir. Bu dönemde “detoks” yani “arınma”, yani “toksinleri dışarı atma” süreçleri başlamış, tamirat-tadilat işleri de hızlanmıştır. Beden hemen her alanda kendini daha hafif, enerjik ve güçlü hissetmektedir. Aşırı besin yükünden kurtulduğu için de tadilat ve tamirat işlerine vakit bulmuştur. Bütün bu değişimleri manevi yaşamdaki değişikliklerin sağladığı ruhsal arınma da desteklediğinden süreç tam bir detoks yani “bedeni ve ruhu toksinlerden arındırma” bayramına dönüşmüştür. Bu dönemde fazla kiloların bir bölümü atılır. Kanda insülin seviyeleri dengelenir. Şeker dengemiz normalleşir. Kan yağlarının fazlası temizlenir. Toksik atıklar uzaklaştırılıp bedene yeni bir ritim ve biçim verilir. Metabolik denge rayına oturtulur. Bağışıklık gücümüz artmış, beden kendi doğal fonksiyonlarına yeniden odaklanmıştır. Bitmedi! Bu dönemde yaşlanmayı hızlandıran “iltihabi süreçler” de baskılanmakta yani oruç aynı zamanda bir çeşit “anti iltihap fayda” da sağlamaktadır.

SAHURDA TOK TUTAN 10 YİYECEK

Yumurta: Vazgeçilmez bir sahur seçeneği. Onu omlet olarak ya da menemen gibi sebzelerle zenginleştirerek tüketmek en doğrusu.

Peynir: Başlı başına bir sahur seçeneği olabilir. Onun yerine yoğurdu da tercih edebilirsiniz.

Etli dolmalar: Dolma hazırlarken pirinç yerine kepekli bulguru tercih etmenizi öneririz.
Posa zengini çorbalar: Özellikle kuru baklagil eklenmiş yoğurt çorbaları, yulaf kepeği ve mercimek eklenmiş sebze çorbaları ile nohutlu çorbalar akılcı sahur seçenekleri arasında.

Proteinli salatalar: Ton balığı, tavuk ve et parçalarıyla zenginleştirilmiş salatalara da sahurda yer verebilirsiniz.

Meyveli yoğurt: Şeftali ya da kayısı eklenmiş bir kâse yoğurt, mükemmel bir sahur seçeneği

Yağlar: Zeytinyağı ve keten tohumu yağı, tokluk süresini uzatır. Bu nedenle sahur seçeneklerinize bu yağlardan ekleyebilirsiniz. Yağdan zengin olması nedeniyle avokado da iyi bir sahur seçeneği.

Baklagiller: Bol mercimekli salatalar, kıymalı mercimek, nohut, fasulye karışımları sahur için iyi seçimlerdir.

Ayran, kefir: Ayran mükemmel bir sahur içeceğidir. Ancak sahurda sadece ayrana değil, kefire de yer vermeyi düşünün. Bol salatalık eklenmiş güzel bir cacık da içecek yerine geçebilir.

Badem, fındık, fıstık: Her sahura iki adet ceviz, üç adet fındık, dört adet bademle başlamanızı tavsiye ederim.

RAMAZAN'DA NASIL BESLENMELİ? 

ISTANBUL Namaz




Sitemizde Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#; namaz takvimi hesaplama yöntemi tercih edilmi&#;tir.



Istanbul · Ankara · izmir · Bursa · Adana · Kayseri · Antalya · Denizli
· Köln · NewYork · Viyana · Amsterdam · Londra · Toronto · Paris · Sydney · Tiran · Brüksel ·
· Saraybosna · Tiflis · Sofya · Bükreş · Zürih


ELMADAG . EVREN . GUDUL . HAYMANA . KALECIK . KAZAN . KIZILCAHAMAM . NALLIHAN . POLATLI . SEREFLIKOCHISAR . AKSEKI . AKSU . ALANYA . DEMRE . ELMALI .

Diyanet takvimine göre Ramazan imsakiyesi! İl il imsakiye vakitleri

6 May&#;s Pazartesi günü ba&#;layacak olan Ramazan ay&#; yakla&#;t&#;kça oruç tutacak olan Müslümanlar taraf&#;ndan ilgi ile takip edilen imsakiye saatleri Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan aç&#;kland&#;. Bu y&#;l da oruç tutacak Müslümanlar taraf&#;ndan yak&#;ndan takip edilen sahur ve iftar saatleri için geri say&#;m ba&#;lad&#;.

&#;LLERE GÖRE &#;MSAK ve &#;FTAR SAATLER&#;

6 May&#;s &#;stanbul için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

6 May&#;s &#;zmir için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

6 May&#;s Ankara için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

6 May&#;s Adana için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

6 May&#;s Bursa için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

6 May&#;s Ayd&#;n için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

6 May&#;s Tunceli için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

7 May&#;s &#;stanbul için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

7 May&#;s &#;zmir için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

7 May&#;s Ankara için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

7 May&#;s Adana için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

7 May&#;s Bursa için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

7 May&#;s Ayd&#;n için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

7 May&#;s Tunceli için:
&#;msak (sahur) saati:
Sabah ezan&#;:
&#;ftar saati:

Tüm &#;ehirlerin gün gün imsakiye vakitlerini buraya t&#;klayarak ö&#;renebilirsiniz

Tabloya göre imsak (sahur) saatleri her gün 2 dakika geri gidecek. &#;ftar saatleri de birer dakika arayla uzayacak. Ramazan ay&#;n&#;n Gününde imsak (sahur) saatleri dakika gerilemi&#;, iftar saatleri ise 13 ile 15 dakika aras&#; uzam&#;&#; olacak.

Ramazan&#;n son günlerine yakla&#;&#;rken ise imsak (sahur) saatleri dakika gerilemi&#;, iftar saatleri ise 22 ile 25 dakika aras&#; uzam&#;&#; olacak.

Ramazan Ay&#; Ne Zaman Ba&#;l&#;yor?
y&#;l&#;ndaki üç aylar (Recep, &#;aban, Ramazan) 8 Mart tarihinde ba&#;lam&#;&#;t&#;. Buna göre Ramazan ay&#;n&#;n ilk günü 6 May&#;s Pazartesi gününe geliyor. Ramazan ay&#; 4 Haziran Sal&#; günü sona erecek.

Ramazan Bayram&#; Ne Zaman? Kaç Gün Tatil Olacak?
Ramazan bayram&#; arifesi 3 Haziran tarihinde ba&#;layacak. Bayram&#;n birinci günü 4 Haziran Sal&#; gününe geliyor. 6 Haziran Per&#;embe günü ise Ramazan Bayram&#; son bulacak. Henüz yetkililerden bayram tatilinin hafta sonu tatili ile birle&#;tirilmesiyle ilgili bir aç&#;klama gelmese de ço&#;u ki&#;i tatil planlar&#;n&#; yapmaya ba&#;lad&#; bile. Ramazan bayram&#; tatili birle&#;tirilirse çal&#;&#;anlar dokuz gün tatil yapm&#;&#; olacak.

Y&#;l&#;ndaki Kandil Günleri Ne Zaman?
19 Nisan Cuma günü Berat Kandili.
8 Kas&#;m Pazartesi Mevlid Kandili

Kadir Gecesi Ne Zaman?
Kadir Gecesi Müslümanlar taraf&#;ndan kutsal kabul edilen günlerdendir. Bin aydan daha hay&#;rl&#; oldu&#;una inan&#;lan Kadir Gecesinde ço&#;u kimse olmas&#;n&#; istedi&#;i &#;eyler için Allah’a dua eder, dilek diler. Kadir Gecesinin tarihi her y&#;l Ramazan ay&#; ile beraber de&#;i&#;kenlik gösterir. Bu nedenle hangi tarihte olaca&#;&#; Ramazan ay&#;n&#;n ba&#;lang&#;c&#;na ba&#;l&#;d&#;r. y&#;l&#;nda Kadir Gecesi 31 May&#;s Cuma günüdür.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir