web tasarımı ve kodlama okuyanlar / Web Tasarımı ve Kodlama Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir? - Tercihini Yap

Web Tasarımı Ve Kodlama Okuyanlar

web tasarımı ve kodlama okuyanlar

Vega Dizayn

web tasarımı ve kodlama okuyanlar


Web tasarımı ve kodlama, günümüz dünyasında giderek önem kazanan bir meslek haline gelmektedir. Özellikle internetin yaygınlaşmasıyla birlikte, web tasarımı ve kodlama alanında uzmanlaşan kişilerin iş imkanları da artmaktadır. Bu yazıda, web tasarımı ve kodlama okuyanlar hakkında bilgi vereceğim. Web tasarımı ve kodlama okuyanların aldığı eğitimler, genellikle web sitelerinin nasıl oluşturulacağına ve web sayfalarının nasıl işlevsel hale getirileceğine dair konuları içermektedir. Bu eğitimler, HTML, CSS, JavaScript gibi temel web teknolojilerini öğrenmeyi, kullanmayı ve uygulamayı gerektirir. Ayrıca, grafik tasarım, kullanıcı arayüzü tasarımı, web site optimizasyonu gibi konular da öğretilir. Web tasarımı ve kodlama okuyanların iş imkanları oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Özellikle büyük şirketlerin web sitelerinin oluşturulması ve yönetimi için uzman kişilere ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca, web tasarımı ve kodlama hizmetleri sunan ajanslar, dijital pazarlama firmaları, bireysel müşteriler gibi farklı sektörlerde iş imkanları da mevcuttur. Web tasarımı ve kodlama okuyanlar, iş hayatlarında yaratıcı düşünme, problem çözme, teknik beceriler ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi becerileri geliştirirler. Bu beceriler, iş hayatlarında başarılı olmalarına yardımcı olur ve kariyerlerinde ilerlemelerini sağlar. Web tasarımı ve kodlama okuyanlar, özellikle freelance çalışma seçeneği ile de gelir elde edebilirler. Freelance çalışma, işlerini istedikleri zaman ve yerde yapabilme özgürlüğü sağlar ve kendilerini iş piyasasında daha bağımsız hissetmelerini sağlar. Sonuç olarak, web tasarımı ve kodlama okuyanlar, iş hayatlarında geniş bir yelpazede farklı sektörlerde iş imkanlarına sahiptirler. Bu alanda uzmanlaşan kişiler, yaratıcılık, teknik beceriler ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi önemli becerileri geliştirirler. Ayrıca, freelance çalışma seçeneği ile de gelir elde edebilirler.

Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü (2 Yıllık)

Web Tasarımı ve Kodlama bölümünün başarı sıralamaları ile taban puanlarına bakabilirsiniz. Web Tasarımı ve Kodlama bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır.

Üniversite Sayısı: Web Tasarımı ve Kodlama bölümü toplam 8 adet üniversitede bulunmaktadır.

TYT Puan türündededir.

2 Yıllıktır.

Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!

ANADOLU ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve Kodlama (Açıköğretim)TYT1200+30281,921031151
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve KodlamaTYT40+1285,841107669
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve KodlamaTYT40+1261,631553895
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve KodlamaTYT20+1256,75
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve Kodlama (Burslu)TYT6358,72
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve Kodlama (%50 İndirimli)TYT34264,1722680 TL
KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve KodlamaTYT40+1258,021372474
KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve Kodlama (KKTC Uyruklu)TYT3243,67
SAKARYA ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve Kodlama (Uzaktan Öğretim)TYT100+3293,111028993
TRAKYA ÜNİVERSİTESİWeb Tasarımı ve Kodlama (Uzaktan Öğretim)TYT100+3260,17

Web Tasarımı ve Kodlama bölümü taban puanları, Web Tasarımı ve Kodlama bölümü başarı sıralaması, 2022 2023 taban puanları, Web Tasarımı ve Kodlama bölümü başarı sıralamaları, Web Tasarımı ve Kodlama bölümü başarı sırası, Web Tasarımı ve Kodlama bölümü için kaç puan gerekir, Web Tasarımı ve Kodlama TYT AYT-YKS taban puanları 2022 2023, Web Tasarımı ve Kodlama bölümü hangi üniversitelerde var, Web Tasarımı ve Kodlama Vakıf üniversite ücretleri, Web Tasarımı ve Kodlama hangi puan türü, kaç yıllık.

Web Tasarımı ve Kodlama Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir?

​​​​​​​Dikey geçiş sınavı ile web tasarımı ve kodlama bölümü mezunları hangi bölümlere girebilir, geçiş hakları olan bölümleri nasıl tercih edebilir gelin birlikte bakalım…

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Dikey geçiş sınavı olan DGS 2 yıllık bölümden mezun olan adayların 4 yıllık bölümlere geçiş yapmasını sağlayan bir sınavdır. ÖSYM tarafından hazırlanan bu sınava giren adaylar DGS puan türlerinden tercih edecekleri bölümü ilgilendiren puan türünden yeterli puanı elde etmeye çalışırlar.

YKS’ye girerek 2 yıllık bölüm tercih edecek adaylar ve 2 yıllık bölüm mezunu bireyler için yol göstermesi maksadıyla hangi bölümden mezun olununca hangi bölümlere geçiş hakkının olduğunu gösteren yazıları hazırlamaya devam ediyoruz. Bu yazıda da 2 yıllık web tasarımı ve kodlama bölümü mezunlarının hangi 4 yıllık bölümlere geçiş hakkının bulunduğunu ve bunun için nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiğini izah etmeye çalıştık.

WEB TASARIMI VE KODLAMA MEZUNLARI HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPABİLİR, WEB TASARIMI VE KODLAMA DGS BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi 2 yıllık bölüm mezunu adaylar 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmak içim DGS’ye girer ve DGS puan türlerinden puan alarak mezun oldukları bölümün izin verdiği bölümleri tercih ederler, web tasarımı ve kodlama mezunları da bunu yapmak istediklerinde geçiş yapabilecekleri bazı bölümler vardır. Web tasarımı ve kodlama mezunlarının geçiş yapabileceği web tasarımı ve kodlama DGS bölümleri şunlardır.

  • Bilgisayar Bilimleri
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Grafik Tasarım
  • Grafik Tasarımı

Bu örgün eğitim programları dışında web tasarımı ve kodlama bölümü mezunları Atatürk, Anadolu ve İstanbul üniversitelerinin açıköğretim programlarına geçiş de yapabilme hakkına sahiptirler. Web tasarımı ve kodlama mezunlarının geçiş yapabileceği DGS bölümleri de şunlardır.

  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • Uluslararası İlişkiler
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
  • Maliye
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • İktisat
  • Kamu Yönetimi
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • Konaklama İşletmeciliği
  • İşletme

Web tasarımı ve kodlama bölümünden mezun olan bireyler bu bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercihleri yapabilmek ve bölümlere yerleşebilmek için de adayların yeterli puan almak ve bazen başka şartları da yerine getirmesi de beklenmektedir.

WEB TASARIMI VE KODLAMA MEZUNLARI DGS İLE GEÇİŞ HAKLARI OLAN BÖLÜMLERİ NASIL TERCİH EDEBİLİR?

Web tasarımı ve kodlama bölümü mezunu bir adayın listede yer verdiğimiz bölümleri tercih edebilmesi için eğer herhangi bir özel koşul ve açıklama bulunmuyorsa tercih edecekleri bölüme yetecek puanı elde etmiş olmaları yeterli olacaktır. Burada puan konusunu aydınlatmak gerekirse DGS’de 3 puan türü bulunmaktadır ve bunlar sözel, sayısal ve eşit ağırlık puan türleridir ve web tasarımı ve kodlama mezunları girmeyi düşündükleri bölüm hangi puan türünden tercih edilebiliyorsa o puan türünden yeterli puanı almalıdır. Yetecek puanları öğrenmek için de sitemizde yer alan atama butonunu kullanarak DGS taban puanları yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Web tasarımı ve kodlama mezunlarının girebileceği bölümlerin tercih edilebildiği DGS puan türlerini de listelemek gerekirse aşağıdaki gibidir:

  • Bilgisayar Bilimleri –> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Bilgisayar Mühendisliği –> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği –> Sayısal, SAY Puan Türü
  • Grafik Tasarım –> Eşit Ağırlık, EA Puan Türü
  • Grafik Tasarımı –> Eşit Ağırlık, EA Puan Türü

Açıköğretim Fakültelerinde Okutulan Bölümlerin Puan Türleri Şu Şekildedir:

  • Konaklama İşletmeciliği –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Uluslararası İlişkiler –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • İşletme –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık –> SÖZ, Sözel Puan Türü
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım –> SÖZ, Sözel Puan Türü
  • Yönetim Bilişim Sistemleri –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • İktisat –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Maliye –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü
  • Kamu Yönetimi –> EA, Eşit Ağırlık Puan Türü

Puan dışında web tasarımı ve kodlama mezunlarının girebileceği bölümlerde bir şart, özel koşul veya açıklama bulunuyor ise onunla ilgili dosyaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

► DİKEY GEÇİŞ SINAVIYLA GİRİLEBİLECEK BÖLÜMLERİN ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALARI

* Web tasarımı ve kodlama dışında bulunan önlisans programı mezunlarının geçiş yapabildiği bölümlerin listesine de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

► DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİŞ YAPILAN BÖLÜMLERİN LİSTESİ

** Yukarıda yer alan bilgiler ve web tasarımı ve kodlama mezunları hakkında yazdıklarımız ÖSYM’nin hazırladığı DGS tercih kılavuzlardan ve ÖSYM’ye ait websitesinden alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM tarafından yapılacak son duyuru esas olacaktır ve bu yüzden ÖSYM’nin resmi internet sitesini zaman zaman ziyaret etmek sizin için faydalı olacaktır.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Web Tasarımı ve Kodlama bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Web Tasarımı ve Kodlama bölümü var. Aşağıda sırasıyla Web Tasarımı ve Kodlama bölümü nedir, puan türü nedir, Web Tasarımı ve Kodlama bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Web Tasarımı ve Kodlama dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2 Yıllık Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Nedir?

Web Tasarımı ve Kodlama bölümü; web sitesinin tasarımın yapılması, kodlanması ve yayına alınması konusunda çalışacak nitelikli meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Web Tasarımı ve Kodlama bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Web Tasarımı ve Kodlama, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Web Tasarımı ve Kodlama bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

Web Tasarımı ve Kodlama nedir
Web Tasarımı ve Kodlama

Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Web Tasarımı ve Kodlama mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Web Tasarımı ve Kodlama mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar bilişim sektöründe Web Tasarım Uzmanı, Web Tasarımcısı, Kodlama Uzmanı, Görsel Web Tasarımcısı, Arayüz Geliştiricisi olarak çalışabileceklerdir. Bunun yanında mezunlar kendi web tasarım şirketlerini de kurabilirler.

Web Tasarımı ve Kodlama Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Web Tasarımı ve Kodlama mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Web Tasarımı ve Kodlama mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Birimlerden gelen talepler doğrultusunda tasarladığı ya da tasarlanan web sayfalarını güncellemek.

2- Görevlerini kalite hedefleri ve prosedürlerine uygun olarak yürütmek.

3- İçerik sorumlularına hizmet içi eğitim sunmak.

4- İdari personel, akademik personel ve birimlere alan adı, ftp adresi ve web alanı oluşturmak.

5- Özgün üretimle oluşturduğu web sitesi tasarımlarını analiz etmek.

6- Personele İnteraktif servis kullanımı hakkında eğitim vermek.

7- Personeller için interaktif servis modülleri hazırlamak.

8- Şirket ya da şahıs adına web sayfaları tasarlamak.

9- Sosyal medya görsellerini tasarlamak ve düzenlemek.

10- Tasarlamış olduğu web sayfalarının güncelliğini korumak.

11- Web sayfaları için içerik sorumlusu tanımlamak.

12- Web sayfalarının güvenliklerini test etmek ve yayına sürmek.

13- Web standartlarını öğrenmek ve uygulama yapmak.

14- Yeni teknoloji ve trendleri takip etmek.

Web Tasarımı ve Kodlama Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Web Tasarımı ve Kodlama çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Web Tasarımı ve Kodlama okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Web Tasarımı ve Kodlama işi ile uğraşanlar, işlerini bir ofisten yürütebilecekleri gibi evlerinden de yürütebilir. Size lazım olacak tek şey internet ve bir bilgisayar olacaktır.

Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Web Tasarımı ve Kodlama maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Web Tasarımı ve Kodlama maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Web Tasarımı ve Kodlama bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Web Tasarımı ve Kodlama dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Bilgisayar Bilimleri

-Bilgisayar Mühendisliği

-Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

-Yazılım Mühendisliği

2 Yıllık Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Temel Bilgi Teknolojileri I, Web Okuryazarlığı, Web Tabanlı Kodlama, Kullanıcı Deneyimi Tasarımı, Bilgi Toplumu Ve E-Devlet, İngilizce.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Temel Bilgi Teknolojileri II, Bilişim Hukuku, Web’de Telif Hakları Ve Etik, Web Tasarımı Satış Ve Pazarlama, Ağ Yönetimi Ve Bilgi Güvenliği, İngilizce 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Girişimcilik Ve İş Kurma, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, İçerik Yönetim Sistemleri, Web Yayıncılığı, Görsel Web Tasarımı.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Öğrenme Yönetim Sistemleri, Web Yayıncılığı Araçları, İnternet Tabanlı Programlama, Web Grafik Tasarımı.

Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Web Tasarımı ve Kodlama KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Web Tasarımı ve Kodlama bölümüne son beş yılda sadece 1 kontenjan verilmiş ve 87 puan ile atama gerçekleşmiştir.

Web Tasarımı ve Kodlama Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Web Tasarımı ve Kodlama tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Ayrıntıları fark edebilmeli.

2- Bilgisayar başında zaman geçirmeyi sevmeli.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Dil bilgisi kurallarına hakim olmalı.

5- Ekip çalışmasını sevmeli.

6- Estetik anlayışa sahip olmalı.

7- Gözleri sağlam olmalı.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Mümkünse İngilizce bilmeli veya öğrenmeye meraklı olmalı.

10- Planlı çalışmayı bilmeli.

11- Teknolojiyi takip etmeli.

Web Tasarımı ve Kodlama Okuyanlar ve Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Web Tasarımı ve Kodlama yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Web Tasarımı ve Kodlama iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır