oyak emeklilik başvuru formu / Bireysel Emeklilik için Teklif Al | OYAK GRUP SİGORTA

Oyak Emeklilik Başvuru Formu

oyak emeklilik başvuru formu

Bireysel Emeklilik Nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi, emekliliğiniz için güvenli bir şekilde tasarruf yapmanızı ve bu tasarruflarınızı yatırıma dönüştürmenizi sağlayan özel bir sistemdir. Yatırımlarınızla elde ettiğiniz birikimi emeklilikte ister toplu para, ister emeklilik maaşı olarak almanızı sağlar. Çalışan çalışmayan, genç, yetişkin herkese hitap eden ve bugünkü hayat standardınızı emeklilik döneminizde de sürdürmenizi sağlayan güvenli bir tasarruf ve yatırım aracıdır.

Devlet Katkısı

Devlet katkısı, bireysel emekliliğin teşvik edilmesine yönelik olarak devletin tüm bireysel emeklilik katılımcılarına (İşveren grup emeklilik planına dahil olan katılımcılar hariç) belirli bir oranda yapacağı destek ödemesidir. Bu ödeme, devlet tarafından katılımcıların bireysel emeklilik hesaplarına yatırılmaktadır.

Her TL’ye 30 TL devletten!

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısı uygulaması sayesinde, sisteme yatıracağınız her katkı payının %30'u kadar ek bir tutar, sözleşmenize bağlı devlet katkısı hesabınızda biriktirilir.

Devlet Katkısında Üst Sınır Nedir?

Bir takvim yılı içinde ödenen toplam devlet katkısı, ilgili yıl için belirlenen yıllık toplam brüt asgari ücret tutarının %30'unu aşamaz.

Sistemde Kalmak BES Katkısının Tamamını Almanın En Kolay Yolu

Devlet katkısının tamamına hak kazanmak için 10 yıl sistemde kalarak, 56 yaşınızı tamamlamanız gerekir. BES devlet katkısı hak ediş süreleri şöyledir:

  • BES'e dahil olup 3 yıl sistemde kalmadan çıkmak isterseniz, devlet katkı payı alamazsınız.
  • 3. yılın sonunda devlet katkı payının %15'ini,
  • 6. yılın sonunda devlet katkı payının %35'ini,
  • yılın sonunda devlet katkı payının %60'ını,
  • Emekliliğe hak kazandığınız zaman ise devlet katkısının tamamı alabilirsiniz.

Devlet katkısı uygulaması, 1 Ocak 'te başlamıştır. 1 Ocak 'ten önce BES'te kaldığınız süreye göre kazanabileceğiniz hak edişler ise şöyledir:

  • Sistemde 3 yıldan fazla, 6 yıldan az bulunursanız 1 yıl,
  • Sistemde 6 yıldan fazla, 10 yıldan az bulunursanız 2 yıl,
  • Sistemde 10 yıldan fazla bulunursanız 3 yıl hak ediş süresi eklenir.

Devlet Katkısını Kimler Alabilir?

BES'e dâhil olmak için 18 yaşını doldurmak yeterlidir. Ancak BES katkısından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri yararlanabilir. Bunun dışında devlet katkısı alabilmek için başka bir şart aranmaz. Ayrıca eşinizin ya da 18 yaşını doldurmuş olan çocuğunuzun BES hesabı açmasını sağlayabilir, dilerseniz onlar adına katkı payı ödeyebilir ve böylece onların da devlet katkısı avantajı ile birikim yapıp yarınlarını güvenceye almalarına yardımcı olabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden '' Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama '' ekranına gidip dilediğiniz zaman, son 2 yıla ait kazandığınız BES devlet katkısı tutarını öğrenebilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sisteminde Kalma Süresi Ne Kadardır?

Emekli olabilmeniz için, sisteme ilk giriş tarihinden itibaren 10 yıl süreyle sistemde kalmanız ve 56 yaşınızı doldurmanız gerekir. Söz konusu şartları sağladıktan sonra sistemde kalıp katkı payı ödemeye devam edebilir ve birikimlerinizin daha da büyümesini sağlayabilirsiniz.

Emekliliğe hak kazanmanız ve bu hakkı kullanmanız durumunda,

  • Bireysel emeklilik hesabındaki birikiminiz ve devlet katkısı hesabındaki tutarın bir kısmının veya tamamının defaten ödenmesini talep edebilirsiniz.
  • BES’te kalıp birikimlerinizi belirleyeceğiniz geri ödeme planına göre emeklilik şirketinden kısım kısım almayı tercih edebilirsiniz.
  • Birikimlerinizin bir kısmı veya tamamı ile yıllık gelir sigortası satın alarak, düzenli gelir elde edebilirsiniz.

İstediğiniz anda birikimlerinizi alarak sistemden ayrılabilirsiniz. Ayrılmanız halinde, emeklilik şirketince tarafınıza yapılacak ödemeler için elde ettiğiniz getiri tutarı üzerinden gelir vergisi (Stopaj) kesintisi yapılır. Stopaj kesintisi oranı;

  • Emeklilik hakkı kazananlar ile bu sistemden vefat, maluliyet veya tasfiye gibi zorunlu nedenlerle ayrılanlar için %5,
  • 10 yıl süreyle sistemde kalmakla birlikte, sistemden emeklilik hakkı elde etmeden ayrılan katılımcılar için %10,
  • 10 yıldan az süreyle sistemde kalarak ayrılan katılımcılar için ise %15’tir.

Farklı Yatırım Araçları / Profesyonel Fon Yönetimi

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde, yatırdığınız katkı payları emeklilik yatırım fonlarında değerlendirilir. Emeklilik yatırım fonları, finans piyasalarındaki birçok farklı menkul kıymete yatırım yapan fonlardır. Alanında uzman portföy yönetim şirketleri, bu fonları ihtiyaç ve beklentilerinize en uygun şekilde değerlendirir.
Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girerken yaptığınız sözleşme ile birikimlerinizin değerlendirileceği fonları seçebilirsiniz. Böylece hem fonlarınız profesyonel fon yöneticileri tarafından yönetilir hem de yatırdığınız tutarlar cüzi bile olsa, birçok farklı emeklilik fonunda birikim yapabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumunun Destekleyicisi
İster Bağ-Kur, ister Emekli Sandığı, ister SSK’lı olun, çalışma yaşamınız süresince Bireysel Emeklilik Sistemi’nde birikim yapabilirsiniz. Emekli olduğunuzda ise, bu kurumlardan alacağınız gelire ek olarak Bireysel Emeklilik Sistemi’nden alacağınız gelir, size “Kendi ayaklarınız üzerinde duracağınız” uzun ve güzel bir emeklilik yaşamı sağlar.

Yatırım Disiplini
Bireysel Emeklilik Sistemi ile aylık, 3 aylık, 6 aylık ve hatta yıllık olarak yatırdığınız katkı payları, siz emekli olana kadar sizin adınıza birikir. Üstelik mali bir sıkıntı yaşamanız durumunda, durumunuzu dengeye kavuşturana kadar ara verebilir, yatırdığınız katkı payını yeniden belirleyebilir, hatta yatırımlarınızın değerlendirildiği emeklilik şirketini değiştirebilirsiniz.

OYAK ÇİMENTO FABRİKALARI A.Ş.

Merkez Adresi

Çukurambar Mah. Sok. No:2 A/56 ÇANKAYA/ANKARA

Elektronik Posta Adresi

[email protected]

İnternet Adresi

seafoodplus.info

Bağımsız Denetim Kuruluşu

DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

Şirketin Dahil Olduğu Endeksler

BIST 50 / BIST ANKARA / BIST KATILIM 30 / BIST TÜM / BIST KATILIM TUM / BIST SINAİ / BIST / BIST KATILIM 50 / BIST KATILIM / BIST TAŞ, TOPRAK / BIST / BIST YILDIZ

Şirketin Sektörü

İMALAT / TAŞ VE TOPRAĞA DAYALI

Sermaye Piyasası Aracının İşlem Gördüğü Pazar

YILDIZ PAZAR / KESİN ALIM SATIM PAZARI-(NİTELİKLİ YATIRIMCILAR ARASINDA)

Karşılıksız Eğitim
Bursu Başvuru ve Sonuç Süreci

Basvurularin Alinmasi

 30 EYLÜL – 07 EKİM

Başvuruların Alınması

Gecici Sonuclarin Aciklanmasi

10 EKİM

Geçici Sonuçların Açıklanması

Evraklarin Incelenmesi

EKİM

İstenilen Evrakların Vakıf
Adresine Gönderilmesi 

Gecici Sonuclarin Aciklanmasi

EKİM

Evrakların Komisyon Tarafından İncelenmesi

Kesin Sonuclar

31 EKİM

Kesin Sonuçların
Yayınlanması

Burs Uygulama Detaylari

Karşılıksız Eğitim
Bursu Uygulama
Detayları

  • Karşılıksız Eğitim Bursuna başvurmadan önce “Burs Kriterleri” bölümünü mutlaka okuyunuz.
  • Son müracaat tarihi 07 EKİM tarihi, saat ’dir. Başvurular, TSK Eğitim Vakfı WEB sayfasından internet üzerinden yapılacaktır. (seafoodplus.info)
  • Başvuru formunu doldurarak “Okudum, Anladım, Şartları Kabul Ediyorum” butonunu tıklayarak başvuruda bulunulur.
  • Beyanlarınız üzerine burs ön başvurusu kabul edilenlere 10 EKİM tarihinde WEB sayfasından ve SMS ile duyuru yapılacaktır. Bursun Kesinleşebilmesi için 16 EKİM günü saat ′ e kadar, müracaat aşamasında beyan edilen bilgilere ait evrakların eksiksiz ve hatasız olarak Vakıf Genel Müdürlüğü adresinde bulundurulması gerekmektedir.
  • Geçici Kayıt Kabul Komisyonunca başvuru sırasında istenen belgelerin doğruluğunun tespit ve değerlendirmesi yapılır.
  • Belirtilen süre içinde istenen evraklarının gelmemesi veya eksik ve yanlış bilgi beyan edilmesi halinde müracaat değerlendirme dışı bırakılarak geri dönüş yapılmadan İPTAL edilecektir.
  • Burs başvurusunda bulunan öğrencilerin (Ön Lisans-Lisans/sadece şehit çocuklarına ön lisans, lisans, ortaokul ve lise) başvuruları değerlendirildikten sonra burs verilecek yıla ait kontenjan miktarı kadar asil öğrenci belirlenerek Vakıf İnternet sitesinde yayınlanmaktadır. Bursa hak kazanan kesin öğrenciler WEB adresinden ve SMS ile duyurulacaktır.
  • Burs verilecek öğrenci sayısını, ödenecek burs miktarını, yıllık artış oranını ve ödeme zamanını belirlemeye Vakıf Yönetim Kurulu yetkilidir. Burs süresi sekiz (8) aydır. Başlama tarihi Kasım ayıdır.

Burs Kriterleri

Burs
Kriterleri

  • Şehit subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sivil memurların ortaokul, lise, ön lisans ve lisans gören çocuğu olmak,
  • TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli subay, astsubay,  uzman jandarma uzman erbaş sivil memurlar ile bunların emeklilerinin ön lisans ve lisans öğrenimi gören çocuğu olmak,
  • TSK Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları Yönergesinde yer alan yurtlara müracaat kriterlerini karşılamak, (Şehit çocukları hariç)
  • Herhangi bir işte tam zamanlı çalışmıyor olmak (kamu ya da özel kurumdan maaş, ücret almamak)
  • Başka bir özel veya tüzel kişilik ile kurum veya kuruluştan karşılıksız burs almamak, (Şehit çocukları hariç)
  • Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyaç duymak,
  • Yükseköğrenim kurumlarında sınava girdiği ders yılında ve daha önceki yıllarda 3 aya kadar  okuldan uzaklaştırılma cezası almamış olmak, disiplin ya da devamsızlık gibi bir nedenle okuldan kaydı silinmemiş olmak

Burs Verilmeyecek Haller

Burs
Verilmeyecek
Haller

  • Burs isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler ile bir üst sınıfa geçmeye hak kazanamayan öğrencilere,
  • Doktora, Yüksek Lisans, Açıköğretim, Polis akademisi öğrencileri, uzaktan eğitim gören öğrenciler ile askeri okul öğrencilerine,
  • Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
  • Hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilere,
  • Burs almakta iken öğrenimine ara veren öğrencilere,
  • Adli para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş olsa bile haklarında 6 ay ve daha fazla hapis,  ağır hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunan öğrencilere,
  • Ceza aldığı tarih itibari ile öğrenim görmekte olduğu yükseköğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrencilere,
  • Aynı aile içerisinden bir çocuğa burs verilmeye devam ederken müracaat eden diğer öğrencilere, (Şehit çocukları hariç)
  • Burs verilmesine kaynak teşkil edilen belgelerden biri veya daha fazlasının geçersizliğine sebep olan durumu ortaya çıkan öğrencilere,
  • Evli öğrencilere,
  • Vakıfta çalışan personelin çocuklarına burs verilmez.

Burs Kesilecek Haller

Bursun
Kesileceği
Haller

  • Anayasal düzene karşı işlenen suçlar kapsamında haklarında adli veya idari soruşturma yürütülen yahut kamu davası açılan, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette olduğuna karar verilen yapı, oluşum yada gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan,cezası tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile TCK.nın ilgili hükümleri gereğince yüz kızartıcı suçlara mahkum edilmiş olan,Taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunan,cezası tecil edilmiş olsa bile sayılı TMK ile sayılı TCK.nın ikinci kitap üçüncü kısmının beşinci bölümü ile dördüncü kısımda düzenlenen suçlardan hüküm giymiş olan veya bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunanlar,
  • Örgün eğitim dışına çıkarılma cezası almış olan,
  • Kendiliğinden öğrenimini terk ederek okuldan ayrılan,
  • Burs almaktan kendi isteği ile vazgeçen,
  • Vefat eden,
  • Yalan beyanda bulunduğu tespit edilen öğrencilerin bursu gerekçenin oluştuğu ayı takip eden aybaşından itibaren kesilir.
  • Son sınıf öğrencilerinden okulu bitirenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.

OYAK, 1 Mart tarihinde sayılı Yasa ile kurulmuş, özel hukuk hükümlerine bağlı, TSK mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonudur.
Anayasamızın öngördüğü sosyal güvenlik sistemi içinde, üyelerine ana sosyal güvenlik kurumlarından (Sgk) ayrı güvenceler sağlamaktadır.
Yasayla öngörülen hizmetlerini;Daimi üyelerine yapılan emeklilik, ölüm ve maluliyet yardımları,Geçici üyelerine yapılan ölüm ve maluliyet yardımları,Daimi üyelerinin çeşitli ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sunulan sosyal hizmetler oluşturmaktadır.

OYAK'ın gelir kaynaklarını;Muvazzaf subay, astsubay ve uzman jandarmaların maaşları tutarından her ay kesilecek %10lar,Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı teşkilatında çalışan maaşlı/ücretli sivil memur ve müstahdemlerin Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı kanuna göre emekliliklerine esas olan maaş ve ücretleri tutarından her ay kesilecek %10'lar,Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) ve OYAK'ın sermayesinin %50'sinden fazlasına sahip olduğu veya iştirak edeceği şirketlerde çalışan ve gönüllü olarak OYAK'ta daimi üye olmayı kabul eden bütün maaşlı ve ücretli sivil memur ve müstahdemlerin maaşları tutarından kesilecek %10'lar,Geçici üyeler olarak adlandırılan yedek subayların her ay maaşları tutarı üzerinden kesilecek %5'ler,Bağışlar,Konut Ön Biriktirim Fonu'ndan yararlanmak isteyenlerin maaşları tutarından her ay kesilecek %10 ek aidatlar,
OYAK mevcutlarının işletilmesinden elde edilecek gelirler oluşturmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir