kayseri mantisi tarifi resimli / MasterChef - Mantı tarifleri: Boşnak mantısı, tepsi mantısı, Kayseri mantısı, Sinop mantısı

Kayseri Mantisi Tarifi Resimli

kayseri mantisi tarifi resimli

Kayseri mantısı hamuru nasıl yapılır? Kayseri mantısı harcı hazırlanışı

En güzel Kayseri mantısı nasıl yapılır sorusuna cevap arayan vatandaşlar tarif arayışına girdi. Çeşitli detaylarıyla Kayseri mantısı yapmak isteyenler en kolay ve en pratik yöntemlerle Kayseri mantısı yapıp yemek istiyor. Vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor ve nasıl yapıldığına yönelik araştırmalar sürüyor. Yurdumuzda çeşitli mantı çeşitleri vardır ve bunun en bilinen tariflerinden birisi de Kayseri mantısı olarak karışmıza çıkar.
KAYSERİ MANTISI NASIL YAPILIR?

Kayseri mantısının yapılışına önce hamurundan başlayın. Yoğurma kabı içerisine unu ekleyin ve havuz şeklinde ortasını açarak içerisine yumurta, su, tuz ilave edin. Güzelce yoğurun. Hamurun sert ve pürüzsüz olması gerekiyor. Bu nedenle un ekleyebilirsiniz.

Hamuru 3 parçaya bölün ve beze yapın. Bezelerin üzerini bezle örterek ve dakika dinlendirin.

Hamur dinlenirken mantı içini hazırlayın. Yoğurma kabı içerisine kıyma, soğan, karabiber, pul biber, tuz ilave edin ve yoğurun.

Dinlenen bezeleri yufka açın. Yufkaları veya cm. boyutunda kare olarak kesin.

Her kareye yeterli miktarda iç koyun ve karşılıklı köşelerinden kapatarak ve ortada birleştirin.

KAYSERİ MANTISI YAPILIŞI?


Kapattığınız mantıları un yayılmış bir kap içerisine alın. Ardından kaynattığınız tuzlu su içerisine ilave edin ve normal ısı ayarında tencere açık olarak 15 dakika haşlayın. Ardından servis tabaklarına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ilave ederek servis edin.

KAYSERİ MANTISI MALZEMELERİ

2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

MANTININ TARİHÇESİ

Mantının kökeni Çin'e dayanıyor. Adını da Çin-Kore kökenli "mantou" sözcüğünden almıştır.

Bizim şu anda mantıyı seviyor ve yiyor olmamızın nedeni ise Orta Asya Türkleri…

Çünkü mantıyı Çinliler'den yüzyılda öğrenenler Orta Asya Türkleri… Zaten mantının Anadolu'ya kadar uzanan serüveni de orada başlamış.

Mantı Anadolu'da da çok eski tarihlerden beri yenen bir yemek. Üstelik Osmanlı saray mutfağında çok önemli bir yeri var. Örneğin Fatih Sultan Mehmet neredeyse her gün güne mantıyla başlamayı severmiş.

II. Beyazıt da mantıya bayılan bir diğer padişahmış. Onun sevdiği mantı çeşidiyse buharda pişmiş olanıymış.

KAYSERİ MANTI İZLE NASIL YAPILIR YOUTUBE

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Genel Haber

Bir tabak asla yetmez! Hepsi birbirinden nefis &#;eşit &#;eşit mantı tarifleri

1Tepsi mantısı tarifi

Tepsi mantısı tarifi

Mantıyı sevmeyen insan yok denecek kadar azdır Hem çıtır hem de sulu olan tepsi mantısı da birçok insanın gönlünde taht kurmuş durumda. Evinde bol bol yapmak isteyenler ve henüz denememiş olanlar için tepsi mantısı tarifi hemen aşağıda

TARİF İÇİN TIKLAYIN

2Boşnak mantısı tarifi

Boşnak mantısı tarifi

Adı "Boşnak mantısı" olsa da bu mantı bildiğimiz mantılardan ziyade böreğe benziyor. Çünkü katlanarak değil sarılıp kesilerek hazırlanıyor. Fakat ister mantı olsun ister börek, bir kez yedikten sonra unutamayacağınız bir lezzeti var. Mutlaka denemeniz gerektiğini düşünüyoruz. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirdiğinizde lezzetinin katlanacağını unutmayın.

TARİF İÇİN TIKLAYIN

3Yağ mantısı tarifi

Yağ mantısı tarifi

Yağ mantısı, mantının en sevilen hallerinden. Genelde haşlanarak pişirilen klasik mantının aksine yap mantısı, adından da tahmin edebileceğiniz üzere yağda kızartılarak pişiriliyor. Kayseri mutfağına ait olan yağ mantısının lezzeti sarımsaklı yoğurtla tavana vuruyor. Siz de yağ mantısını evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

4Hengel tarifi

Hengel tarifi

Daha önce mantının birçok çeşidiyle karşılaşmışsınızdır. Ancak bu defa, diğerlerinin aksine patatesle yapılan ve el hünerlerinizi sergilemenize fırsat sunacak yeni bir tarifle geliyoruz. İşte Çerkez mantısı olarak bilinen ve İç Anadolu'da sıklıkla yapılan hengel tarifinin detayları

TARİF İÇİN TIKLAYIN

5Etli siron tarifi

Etli siron tarifi

Ülkemizin birçok bölgesinde farklı isimlerle yapılan siron, Karadeniz Bölgesi’nde çok sık tüketiliyor. Hazır siron hamuru ile yapabilir veya kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ani misafirler için pratik bir şeyler hazırlamanız gerektiğinde imdadınıza koşacak. Üzerine et veya kıyma koyabilir, dilerseniz sadece yoğurt ve sos ile de hazırlayabilirsiniz. Peki Giresun mutfağında siron nasıl yapılır? İşte size cevabı…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

6Hıngal tarifi

Hıngal tarifi

Bol yoğurtlu ve kıymalı bir mantıya kimse hayır diyemez. Bir kaşığa kırk tane sığan Kayseri mantısından tutun yağda kızartılarak yenilen mantıya kadar birbirinden farklı çeşitleri var. Bu sefer hıngal adı verilen ve birçok yörede adı farklı olan mantıyı sizinle paylaşacağız. Hıngal genellikle etli ve patatesli yapılılır ve porsiyonlar oldukça büyüktür. Peki hıngal nasıl yapılır?

TARİF İÇİN TIKLAYIN

7Hangel (Yaprak mantı) tarifi

Hangel (Yaprak mantı) tarifi

Yaprak mantı olarak da bilinen hangel, Kars mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Bol yoğurdu ve soğanlı sosuyla farklı bir mantı deneyimi olan hangel, her evde kolayca yapılabilir. Klasik mantı hamurunun kesilip katlanmamasıyla elde edilen hangel için malzemeler ve adım adım yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

8Haluja tarifi

Haluja tarifi

Haluja, metez diye de bilinen bir tür mantı. Çerkez mantısı olarak da anılan haluja, Anadolu’da özellikle Eskişehir çevresinde sıkça yapılıyor. İç harcı soğan ve patates püresinden oluşan haluja için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Bu tarifi sizin de çok beğeneceğinizden eminiz. Mutlaka deneyin…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

9Holuşka tarifi

Holuşka tarifi

Holuşka, Antalya mutfağına ait bir çeşit mantı olarak tarif edilebilir. Kıymalı iç harcıyla yapılan ve salçalı suda haşlanarak tüketilen holuşkayı dilerseniz peynir ve fesleğenli bir harç kullanarak da hazırlayabilirsiniz. O durumda yoğurtsuz da tüketebileceğiniz holuşkayı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

10Gül mantısı tarifi

Gül mantısı tarifi

Mantı sevmeyen yoktur. Kayseri mantısı, Sinop mantısı Hepsi de ayrı bir güzel. Fakat bir de gül mantısı var ki istediğiniz öğün yiyebilirsiniz. Lezzetine doyum olmayan bu mantıya sofranızda yer vermek isterseniz, tarifini aşağıda bütün detaylarıyla yazdık. Denemeden geçmeyin.

TARİF İÇİN TIKLAYIN

11Arnavut mantısı tarifi

Arnavut mantısı tarifi

Pek çoğumuz için mantı deyince akan sular durur. Çıtır çıtır hamuruyla ve yoğurtlu sosu ile Arnavut mantısını da çok beğeneceğinize eminiz. Yapılışı zahmetli olsa da yediğiniz an buna değecek. Tadına hayran kalacağınız bu mantıyı denemek isterseniz tarifini aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun

TARİF İÇİN TIKLAYIN

12Ziron tarifi

Ziron tarifi

Silor, sırın ya da siron olarak da bilinen ve Doğu illerimizde sıkça karşımıza çıkan bir yemek ziron. Hazır yufka ve kavrulmuş kıymayla çok kısa bir süre içinde yapılan bu pratik ve lezzetli yemeği siz de denemek isterseniz tarifi hemen burada. İşte “Ziron nasıl yapılır?” diye merak edenleri mutlu edecek nefis tarif…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

13Mandu (Kore mantısı) tarifi

Mandu (Kore mantısı) tarifi

Mantı çeşitleri sadece bizim mutfağımızın değil, Asya’nın birçok ülkesinin de ünlü yemekleri arasında. Kore de bu ülkelerden biri. Sizin için mandu olarak da bilinen nefis Kore mantısının tarifini aşağıda adım adım anlattık. Denerseniz pişman olmazsınız. İşte mandu tarifimiz…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

14Piruhi tarifi

Piruhi tarifi

Bir çeşit mantı olan enfes lezzet piruhinin adı Rusçadan lezzeti ise Osmanlı mutfağından geliyor. Klasik mantının aksine etle değil tulum peyniri ve maydanozla tatlandırılan piruhinin üzerine de yoğurtlu sos dökülüyor ve ortaya sultanlara layık bir lezzet çıkıyor. İşte tarifi

TARİF İÇİN TIKLAYIN

15Çerkes mantısı tarifi

Çerkes mantısı tarifi

Etlisi de tavuklusu da çok lezzetli olan mantının patateslisi tam bir efsane. Çerkes mutfağına ait bu enfes mantı tarifini siz de evinizde yapabilirsiniz. Üzerine yoğurt konmayan, sadece kırmızı biberli yağ eklenen patatesli Çerkes mantısının tarifini aşağı bırakıyoruz. Afiyet olsun!

TARİF İÇİN TIKLAYIN

16Hengel tarifi

Hengel tarifi

Hingel olarak da bilinen hengel birçok yörede karşımıza çıksa da Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu yörelerinde oldukça yaygın. Mantıya çok benzer olan bu lezzetli yemeği denemek isterseniz Kars usulü hazırladığımız hengel tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

17Cevizli ve yoğurtlu Sinop mantısı tarifi

Cevizli ve yoğurtlu Sinop mantısı tarifi

Mantı denince birçoğumuz için akan sular duruyor. Ancak mantı her haliyle çok lezzetli olsa da yapılışıyla yöreden yöreye farklılık gösteriyor. Farklı sunumu ve lezzetiyle beğeneceğinizden emin olduğumuz Sinop’un meşhur yemeği cevizli mantının tarifini sizler için hazırladık. Mutlaka denemelisiniz…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

18Tavuklu mantı tarifi

Tavuklu mantı tarifi

Mantıyı et yerine tavukla denemeye ne dersiniz? Kesinlikle pişman olmayacaksınız. Tavuk kıymasıyla yapılan bu mantının lezzeti de çok farklı. Yoğurdu ve domates sosuyla herkesin çok beğeneceği tavuklu mantıyı siz de mutlaka denemelisiniz.

TARİF İÇİN TIKLAYIN

19Balıkesir usulü tavuklu mantı tarifi

Balıkesir usulü tavuklu mantı tarifi

Tavuklu mantı, Balıkesir şehrimizin mutfağına ait nefis bir yemek. Ancak bildiğimiz mantılardan biraz farklı olarak bu yemekte hamurların içleri doldurulmuyor, tavuk etleri hamurların üzerine serpiliyor. Arzu ederseniz tavuklu mantının hamurunu önceden hazırlayıp kurutarak saklamak da bir seçenek. Böylece sıkışık zamanlarda hızlı bir yemek üretebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun diyor ve tarifimize geçiyoruz.

TARİF İÇİN TIKLAYIN

20Ahıska mantısı tarifi

Ahıska mantısı tarifi

Mantı ya da daha genel bir ifadeyle içi dolgulu hamur işleri Çin’den İtalya’ya çok geniş bir coğrafyada büyük bir zevkle tüketiliyor. Özellikle Kafkasya bölgesinin mantılarının lezzetine doyum olmuyor. Bunlardan biri de Ahıska mantısı… Sizin için nefis bir Ahıska mantısı tarifimiz var. İç harcı hem kıymalı hem de patatesli olan Ahıska mantısı buharda pişiyor. Çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden elinize sağlık…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

21Patatesli mantı tarifi

Patatesli mantı tarifi

Mantı tarifleri genelde ya kıymalı oluyor ya da patatesli. Biz bu kez bu iki malzemeyi birleştirip tek bir iç harcı haline getirdik, ortaya enfes bir sonuç çıktı. Sarımsaklı yoğurtla ikram edebileceğiniz patatesli mantı akşam sofralarınızı süsleyecek!

TARİF İÇİN TIKLAYIN

22Banduma tarifi

Banduma tarifi

Banduma Kastamonu mutfağına ait yöresel bir lezzet. Adını hamur parçalarının hindi suyuna bandırılmasından alan banduma sizin de evinizde yapabileceğiniz bir lezzet. Aşağıda tarifi yer alan bandumayı çok beğeneceğinizden ve sofranızda sık sık misafir etmek isteyeceğinizden eminiz. İşte banduma yemeği tarifi…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

23Yağ mantısı tarifi

Yağ mantısı tarifi

Kayseri yöresinin meşhur tariflerinden yağ mantısını zahmetsiz ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken mayalı bir hamur hazırlamak. Suda haşlanmak yerine kızgın yağda kızartılan çıtır çıtır yağ mantısı sarımsaklı yoğurt ve biberli sosla öyle güzel oluyor ki Parmaklarınızı da yiyebilirsiniz, aman dikkat!

TARİF İÇİN TIKLAYIN

24Perişka tarifi

Perişka tarifi

Perişka, özellikle Ilgaz ve çevresinde çok sık yapılan ve zevkle tüketilen bir hamur işi. Hingel ya da Tatar böreği olarak da adlandırılan perişkanın yapılışı çok kolay ama lezzeti bu kadar kolay bir yemek için gerçekten nefis. Yoğurtlu ve tereyağlı sosuyla herkesin çok beğeneceği perişka tarifini tüm detaylarıyla içeriğimizde bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

25Sosyete mantısı tarifi

Sosyete mantısı tarifi

Mantı en sevilen lezzetlerimizden. Ancak hamur açmak vb. işlemler nedeniyle biraz zahmetli bir yemek. Peki hamur açmayı bilmeyenler ya da buna vakti olmayanlar mantı yapmasın, yemesin mi? Tabii ki yesin çünkü onlar için sosyete mantısı var. İşte hazır yufkayla kısa sürede yapıp zevkle yiyebileceğiniz sosyete mantısı tarifi…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

26Çıtır mantı tarifi

Çıtır mantı tarifi

Bir yanda Kayseri mantısı bir yanda Sinop mantısı… Ah ama bir de çıtır mantı var ki kahvaltıda bile yenir. Sadece yemek saatleri için değil partiler için de benzersiz bir atıştırmalık olan çıtır mantının tarifini aşağıda sizin için tüm ayrıntılarıyla anlattık. Mutlaka denemelisiniz…

TARİF İÇİN TIKLAYIN

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir