sararan plastikler nasıl beyazlatılır / Sararan Plastik Eşyalar Nasıl Beyazlatılır? - Mortilki

Sararan Plastikler Nasıl Beyazlatılır

sararan plastikler nasıl beyazlatılır

Sararmış beyaz plastik. Beyaz plastik sararırsa ne yapmalı, ağartma nasıl yapılır? tembeller için ipuçları

Plastik, günlük hayatta her yerde bulunur. Genellikle tezgahlar için koruyucu kaplama olarak kullanılan plastik paneller veya pencereler her evde bulunabilir. Plastik bir yüzeyin temizlenmesi genellikle hızlı ve kolaydır ve lekeleri çıkarmak çok zor olmamalıdır. Ana şey, pürüzsüz yüzeyi çizmemek için dikkatli davranmaktır, o zaman parlak parlaklığını koruyacaktır.

Plastik nasıl temizlenir

İhtiyacın olacak:

  • yumuşak deterjan
  • Sprey ile mutfak için deterjan
  • Sünger (yumuşak bir tarafı ve kaba bir lif tabakası olan çift taraflı süngerler iyi çalışır)
  • Kova
  • Naylon fırça veya sebze fırçası
  • Hafif cam temizleyici
  • Yumuşak paçavralar
  • Yumuşak kağıt havlular

Temizleme işlemi:

  1. Bir kovada az miktarda deterjanı suyla karıştırın. Bunun için bir tıpanız varsa bunu lavaboda yapabilirsiniz.
  2. Yumuşak bir bezi hazırlanan solüsyonla nemlendirin ve plastikteki kalıntıları ve kiri temizlemek için temizlenecek yüzeyi silin. Yukarıdan aşağıya doğru çalışın. Örneğin, mutfak dolapları ve tezgahı temizliyorsanız, üst dolaplardan başlayın, ardından tezgaha geçin ve alt dolaplarla bitirin.
  3. Temizlenecek alana mutfak temizleyicisi püskürtün.
  4. İnatçı kirleri temizlemek için bir sünger kullanın. Süngerin pürüzlü tarafı, çok sert uygulanırsa pürüzsüz plastik yüzeyi çizebilir, bu yüzden dikkatli kullanın.
  5. Dokulu plastik için, dairesel bir hareketle plastikteki lekeleri ve kiri çıkarmak için naylon kıllı bir fırça kullanın.
  6. Kalan deterjanı temiz bir bezle silin.
  7. Deterjan tamamen temizlenmezse, plastik yüzeyi temiz suyla nemlendirilmiş bir bezle silin.
  8. Yumuşak bir bezle kurulayın.
  9. Plastiğin yüzeyi parlaksa ve temizleme solüsyonu çizgiler bırakıyorsa, hafif bir cam temizleyici püskürtün ve yüzeyi yumuşak bir bezle silin.

Dokulu Plastik Nasıl Temizlenir

Dokulu plastik yüzeydeki tüm küçük noktalar ve yarıklar, geleneksel sünger yıkama veya deterjanla silme yöntemleriyle temizlemeyi zorlaştırır. Bunun yerine plastiği temizlemek için aşağıdaki yöntemi kullanın.

İhtiyacın olacak:

  • Karbonat
  • sofra sirkesi (renksiz)
  • paçavra
  • Havlu

Temizleme işlemi:

  1. İnce bir macun haline gelene kadar biraz kabartma tozu suyla karıştırın.
  2. Macunu, dokulu plastiğin yüzeyinin her yerine bir bezle ovalayın.
  3. İki ölçü suya bir ölçü sirke kullanarak bir çözelti yapın.
  4. Bir bezi sirke çözeltisiyle nemlendirin ve kabartma tozunu plastikten silin. Kabartma tozu sirke ile temas ettiğinde cızırdayacaktır - bu sadece alkali kabartma tozunun sirke içindeki asit tarafından nötralize edilmesinin reaksiyonudur.
  5. Plastik yüzeyi temiz suyla nemlendirilmiş bir bez veya süngerle silin.

Yağ ve diğer lekelerden plastik nasıl temizlenir

Plastik lekeleri emmez, bu yüzden sadece kırılmaları ve silinmeleri gerekir.

İhtiyacın olacak:

  • Hafif deterjan (melamin süngeriniz yoksa)
  • ılık su
  • Yumuşak paçavralar
  • Yumuşak kağıt havlu

Temizleme işlemi:

  1. İlk olarak, melamin sünger kullanarak plastiği yağ ve lekelerden temizlemeyi deneyin. Bunu tek başına yapabilir, bunun için onu biraz ıslatın.
  2. Bu işe yaramazsa veya yapmazsanız, yumuşak bir bezi su ve deterjanla nemlendirin. Bu yöntem yağlı lekeleri çıkarmak için çok uygundur.
  3. Plastik üzerindeki lekelerden zarar vermeden kurtulmak için yüzeyi nazikçe silin.
  4. Plastik yüzeyi temiz suyla nemlendirilmiş bir bezle silin.
  5. Plastik yüzeyi bir havluyla kurulayın.
  6. Parlaklığı geri kazandırmak için temizlenmiş yüzeyi yumuşak bir kağıt havluyla parlatın.
  • Ellerinizi temizlik solüsyonlarından ve sudan korumak için lastik eldiven kullanın.
  • Plastikten lekeleri çıkarmak için ovalama alkolü, sirke ve kabartma tozu veya kabartma tozu macunu kullanmayı deneyin. Aşındırıcı olduğundan ve yüzeyi çizeceğinden kabartma tozu plastik üzerine sürmeyin.
  • Laminat tezgahı, özellikle derzlerin etrafını suyla doldurmamaya dikkat edin - içeri giren nem yapışkanı zayıflatabilir ve bu da filmin soyulmasına neden olur.
  • Ağartma etkisi olan bir fayans temizleyici de plastikten lekeleri çıkarmada yardımcı olabilir.
  • Plastik yüzeylerde kolayca çizebilecekleri için aşındırıcı temizleyiciler kullanmaktan kaçının.
  • Gıda lekeleri zamanla yıpranırken, boya lekeleri (gazetelerden, etiketlerden vb.) kalıcı olabilir.

Plastik çok yönlü bir malzeme olmasına rağmen güneşe maruz kaldığında zamanla sararır. Plastiğin yüzeyine emilen yağ ve toz da rengini değiştirebilir. Bu nedenle plastiğin nasıl ağartılacağını bilmek önemlidir. İşte buzdolabınızı düzene sokmanın bazı kolay yolları.

Buzdolabında plastik nasıl ağartılır

Plastik temizliği için ne hazırlanmalı

Beyazlatma işlemine başlamadan önce plastiğin hazırlanması gerekmektedir. Bir deterjan yardımıyla kir ve yağdan arındırılır. Bunu yapmak için, buzdolabını çizmemek için yumuşak bir sünger kullanın. Temizlemek için özel bir deterjan çözeltisine batırılmış hazır mendiller de uygundur. Kural olarak, plastiğin yüzeyi ancak böyle bir temizlikten sonra birkaç ton daha hafif hale gelir. Buzdolabında çıkarılabilir plastik parçalar varsa, önce bunları çıkarmak daha iyidir. Ağartma işlemi için bir sünger, birkaç bez, deterjan, çamaşır sabunu, birkaç solvent (alkol, aseton) ve soda hazırlayın.

Sararmış plastik nasıl ağartılır

Plastiği temizledikten sonra, önerilen yöntemlerden birini kullanarak ağartma işlemine başlayabilirsiniz:

- En nazik yöntem çamaşır sabunu ile temizlemektir. Bununla birlikte, yağ birikmesi sonucu plastiğin sararması yardımcı olacaktır. Bunu yapmak için sabun ince bir rende üzerine sürülür, suda çözülür ve kirlenmiş yüzey bir çözelti ile işlenir.

- En kolay yol, klor içeren herhangi bir deterjanı gece boyunca plastiğe uygulamaktır. Sabah su ile yıkanır.

- Eşit oranlarda teknik soda, çamaşır tozu ile karıştırılır. Karışım bir litre suda çözülür. Elde edilen çözelti, plastik veya çıkarılabilir parçalara uygulanır. Birkaç saat sonra buzdolabının ağartılmış kısımları su ile yıkanır.

- Plastiğe uygulanan bir perhidrol çözeltisi, hoş olmayan sarılığın giderilmesine yardımcı olur. Bu en agresif temizleme yöntemidir.

- Sarılığı temizlemek için aseton kullanımı daha az etkili değildir. Ancak bu madde bazı plastik türlerini çözebileceğinden dikkatli olmalısınız. Malzeme küçük bir alanda testi geçtiyse, bezi hafifçe nemlendirin ve plastiği hızlı bir hareketle silin. Sızıntılardan kaçının.

Plastik ürünler insan hayatında yerini almıştır. Pencereler, ev aletleri, kaplama malzemeleri - tüm liste değil. Bu, plastiğin tüketici özelliklerinden kaynaklanmaktadır:

  • suya dayanıklı;
  • uzun hizmet ömrü;
  • dokunuşa hoş;
  • bakımı kolay.

Ancak önemli bir dezavantaj var - renk tonunda bir değişiklik. Yüzey soluyor, ürün düzensizleşiyor. Sararmış plastik nasıl ağartılır, orijinal beyazlığı nasıl iade edilir?

Kısaca plastik hakkında

Plastik (genellikle) bir grup organik bazlı malzemedir. Yüksek moleküler karbon, hidrojen, oksijen, klor zincirlerinin bir karışımıdır. 0,8~1,85 kg/cm³ aralığında düşük bir yoğunluğa sahiptir. Çoğu yalıtkandır ve ısıyı iyi iletmezler. Düşük mekanik mukavemet ve sertlik nedeniyle kolayca işlenir. Yumuşama 70~90°C arasında gerçekleşir. Beyazlatma amacıyla bileşime çeşitli katkı maddeleri eklenir.

Sararma nedenleri

Günlük hayatta kullanılan plastik ürünlerin çoğu polivinil klorürden (PVC) yapılır. Bu grup şunları içerir:

  • pencere ve kapı profilleri;
  • mobilya kenarı;
  • dekoratif plastik köşeler;
  • ev aletlerinin kasaları, iç ve dış kaplamaları;
  • mutfak mobilyalarının unsurları ve daha fazlası.

Beyaz renk, plastiklerin bileşimine bir renklendirici pigment olan titanyum oksit TiO2'nin eklenmesidir. Bazı üreticiler, üretim maliyetini azaltmak için ağartıcı olarak tebeşir kullanır. Ek katkı maddeleri, ürüne soğuk kar mavisi bir renk verir. Bu, yüzeyin özellikle güneş ışınlarına maruz kaldığında zamanla sararacağının ilk işaretidir.

Yani gölgeyi değiştiren faktörlerden biri polimerin kalitesiz bileşimidir. Plastikte sarılığın ortaya çıkmasının diğer nedenleri, kararmaya neden olur:

  • Güneş radyasyonu;
  • organik ve inorganik yağlara, asitlere maruz kalma;
  • yağ birikintileri katmanları;
  • ev kirliliği.

Plastiğin düşük kaliteli bileşimi ile başa çıkmak neredeyse imkansızsa - değişiklikler geri döndürülemez, o zaman kalan faktörler düzeltilebilir ve ürünlerin yüzeyleri ağartılabilir.

beyazlatıcı plastik

Üç ana yol vardır:

  1. Mekanik.
  2. Yıkama.
  3. Kimyasal.

mekanik temizlik

Yüzey tabakası (0,1~0,2 mm'ye kadar) aşındırıcı malzemeyle (ince fraksiyonlu zımpara bezi) çıkarılır. Sonraki cilalama. Bu amaçlar için otomotiv kozmetiklerini (cilalar, spreyler) kullanabilirsiniz. Yöntem, mat, parlak olmayan ikincil ürünlere (görünmez) uygulanabilir.

Diğer bir ağartma yöntemi ise aerosol kutularında beyaz boya kullanılmasıdır.

Yöntem, yüzey çamur tabakalarını çıkarmak için iyidir. Deterjanlar kuru veya sıvı halde kullanılır.

DİKKAT! Bileşim katı kapanımlar içermemelidir, aksi takdirde yüzeyde çizikler oluşacaktır.

Plastik nasıl yıkanır:

  1. Bulaşık yıkamak için araçlar. Etki prensibi, yağların bağlanması veya ayrışmasıdır.
  2. Çamaşır sabunu. Rendelenmiş ve ılık suda çözülmüş bir parça çözeltisinin alkali reaksiyonu vardır.
  3. Peçeteler. Plastiği yıkamak için özel bir bileşikle emprenye edilmiş bez parçaları kullanılır. Bu tür ürünler bilgisayarları temizlemek için kullanılır.
  4. Sirke. Etki, konsantre asidin (%70 öz) vücut yağı ile etkileşimine dayanır.
  5. Çamaşır tozu ve soda karışımı (gıda veya kostik). Ev kullanımı için yaygın formülasyonlardan biri. Bileşenler eşit oranlarda karıştırılır ve ılık su ile kapatılır. Çözelti, sararmış plastiğin yüzeyinde 6~10 saat tutulur. Ardından, temiz su ile durulayın.
  6. Alkol. Buna dayalı bileşimler yağ giderme sıvıları olarak kullanılır. Evde etil (tıbbi) veya votka (infüzyon değil) uygulanabilir. Ancak, seçici eylem nedeniyle ağartma her zaman mümkün değildir.

Bileşimleri uygulamak ve aslında yıkamak için yumuşak bir sünger kullanılır (bulaşık yıkamak için).

TAVSİYE. Eski yağ birikintileri keskin bir bıçakla dikkatlice kazınabilir ve ardından sıvı formülasyonlarla temizlenebilir.

kimyasal ağartma

Plastikten sararmayı gidermek için ağartma yöntemi, kullanılan madde ile polimerin kendisinin kimyasal reaksiyonlarına dayanır:

  1. Aseton. Solvent grubuna aittir. Yağlar ve bazı polimerlerle etkileşime girer. Bu nedenle plastik bir nesneye uygulamadan önce görünmeyen bir yüzeye sıvı damlatmak gerekir.
  2. Klor içeren ağartma bileşikleri. İyi bilinenlerden biri, "Beyazlık" genel adı altındaki ağartıcıdır. Çalışma prensibi, plastik bir ürünle (PVC bazlı) etkileşime giren klor moleküllerinin salınmasına dayanır.
  3. Perhidrol (hidrojen peroksit, saç ağartıcı). Sarı rengin giderilmesi, atomik oksijen içeren oksidatif reaksiyonlar nedeniyle meydana gelir.

Plastik bir otomotiv bakım ürünü, yüzeyi beyazlatmaya yardımcı olacaktır. Temizlemeye ek olarak, bileşenler ürüne tazelik verecektir.

Polimerin gelecekte sararmasını önlemek için, plastik yüzeylerin bakımı için bir dizi işlem yapılması gerekir:

  • Sararmaya neden olan faktörlerden biri de nikotinik aside maruz kalmaktır. Bu nedenle, mümkünse plastik nesnelerin olduğu bir odada sigara içmekten kaçınılmalıdır.
  • Beyaz plastiği güneşte tutmamaya çalışın. Pencere ve pencere pervazının iç kısımları perde veya panjur ile kapatılabilir.
  • Temizlik ve önleyici temizlik için polimerlere yönelik ürünlerin kullanılması gerekir.
  • Ev eşyaları ve ekipmanların temiz tutulması plastiğin beyazlığının garantisidir.

Yukarıdaki ağartma yöntemleri ve araçları, pencereler ve pencere pervazları dahil olmak üzere birçok plastik ürüne uygulanabilir. İkincisi en çok kirlenir. Bu nedenle periyodik olarak sabun veya deterjanlarla ıslak temizlik orijinal beyazlığını ve tazeliğini uzun yıllar koruyacaktır.

Modern dünyada plastik her evde bulunur; ev aletleri, pencere ve pencere pervazları, küçük iç elemanlar ve hatta çocuk oyuncakları ondan yapılır. Zamanla solarlar ve akıllı görünümlerini kaybederler, bu nedenle sararmış plastiği evde nasıl beyazlatacağınızı bilmeniz gerekir. Plastik ürünler güneş ışığına ve diğer doğal etkenlere maruz kaldıkları için haince sararmaya başlar. Sık ve kapsamlı temizlik bu sorunu önlemeye yardımcı olmaz.

Plastiğin ağartma için hazırlanması

Sarılıktan kurtulma prosedüründen önce, yüzeyi işlemeye hazırlamanız gerekir. Bir buzdolabından bahsediyorsak, tüm küçük parçaları çıkarın, gece boyunca özel bir çözelti içinde ıslatılmaları gerekecektir. Kapının kendisi ve yan paneller, mutfağın tüm yüzeylerine bulaşan kurum ve yağdan iyice temizlenmelidir. Bazen böyle bir işlemden sonra buzdolabı ton daha hafif hale gelir, ancak orada durmamalısınız.

Sıradan bir yumuşak sünger ve sıvı temizleyiciler kullanın: özellikle mutfak aletleriniz parlak bir yüzeye sahipse, plastiğin çizilmesi çok kolaydır. Süpermarketlerde hassas yüzeylerden yağ ve kiri çıkarmak için özel ıslak mendiller bulabilirsiniz. Makineleri işlemek için idealdirler. Sık ıslak temizlik, sararma oranını yavaşlatmaya yardımcı olacaktır.

Aşağıdaki araçlar sararmış plastiği beyazlatmaya yardımcı olacaktır:

  • çamaşır sabunu;
  • alkol;
  • sirke;
  • hidrojen peroksit;
  • klor;
  • teknik soda.

nazik yöntemler

Çamaşır sabunu kullanımı, plastik ürünleri ağartmanın en nazik yoludur. Yalnızca, sarılığın, dış faktörlerin etkisi altında malzemenin yapısındaki değişikliklerden ziyade yağlı bir kaplamadan kaynaklanması durumunda yardımcı olacaktır. Yarım kalıp çamaşır sabunu rendeleyin ve ılık suda eritin. Solüsyona batırılmış bir süngerle sararmış bir buzdolabının veya pencerenin yüzeyine uygulayın, yarım saat bekletin ve sade suyla durulayın.

Buzdolabının yüzeyini çizmemek için asla sert sünger ve ovma tozu kullanmayın.

Alkol sabunlu sudan daha iyi sonuçları garanti eder. Etanole batırılmış bir pamuklu ped ile sararmış plastik yüzeyi tamamen silin. Odanın havalandırılması için pencereleri açtığınızdan emin olun ve eldivenleri unutmayın.

Sıradan% 9 sirke yardımcı olmaz. % sirke özüne ihtiyacınız var. Asit genel olarak cilt ve sağlık için tehlikelidir. Odanın iyi havalandırıldığından emin olun ve kalın lastik eldivenler giyin.

agresif yöntemler

Gelişmiş durumlarda, sarı plastik aletleri hidrojen peroksit (perhidrol) ile temizleyebilirsiniz. Bir pamuğu peroksitle nemlendirin ve daha önce yağ ve tozdan arındırılmış plastiği tamamen bununla işlemden geçirin. İşlem en az 3 kez yapılmalıdır. Etkiyi arttırmak için peroksit ve saç açıcı bazlı bir çözelti hazırlanması tavsiye edilir. 2 yemek kaşığı göre. ben. peroksit ve arıtıcı 1 litre suda çözülür. Buzdolabının tamamına nemli bir sünger sürün, tekrar beyaz parlayacaktır.

Klor ve endüstriyel soda, çıkarılabilen ve gece boyunca solüsyona batırılabilen küçük parçaların ağartılmasına yardımcı olur. Klor içeren herhangi bir maddeyi kullanabilirsiniz: ağartıcı, leke çıkarıcı vb. Sonuç sizi tatmin etmezse 1 yemek kaşığı eritin. ben. teknik soda ve bir litre suda yıkama. 10 saat veya daha uzun süre böyle bir çareye dalmak, en ileri vakalarda bile yardımcı olacaktır.

Pencereler ve pencere pervazları, sürekli doğrudan güneş ışığına maruz kaldıkları için en “korunmasız” plastik ürünlerdir. Plastiğin ne kadar çabuk sarardığı sadece kalitesine değil, aynı zamanda nasıl işlendiğine de bağlıdır. Reçineler plastik yüzey tarafından emildiği için dairede sigara içmeyin. Sigara dumanı sadece aletleri ve pencereleri değil, aynı zamanda duvar kağıdını ve mobilyaları da mahvedecektir. Ve pencere pervazına sadece onu hasardan korumakla kalmayacak, aynı zamanda odanın içini de süsleyecek bir peçete koyabilirsiniz.

Sık ıslak temizliği unutmayınız: yağ ve toz yavaş yavaş plastiğe emilir. Plastik yüzeyler sabunlu su veya özel temizlik bezleri ile ne kadar sık ​​silinirse, o kadar geç renk değiştirmeye başlar. Önleme için hafif temizlik yapmak, plastiği yıllarca sarı plaktan yıkamaktan daha kolaydır.

Gördüğünüz gibi, plastiği temizlemenin birçok yolu var. Her hostes kendisi için en uygun ve uygun fiyatlı yöntemi seçebilir. Tüm talimatları takip ederek, pencerelerinizin ve ev aletlerinizin parlak görünümünü uzun süre koruyabileceksiniz.

Plastik en çok yönlü malzemelerden biri olarak kabul edilir; ev aletleri, pencereler ve pencere pervazları ve çok daha fazlası için muhafaza yapmak için kullanılır. Ancak büyük bir dezavantajı var - zamanla yüzeyi sararmaya başlıyor. Yüzeydeki plakların nedenlerinden ve sararmış plastiğin nasıl beyazlatılacağından bahsetmeye karar verdim.

Plastikte sarılık nedenleri

Çoğu zaman pencere çerçeveleri ve pencere eşikleri ile ilgili sorunlar vardır. Plastiğin nasıl ve neyle yıkanacağını düşünmeden önce, üzerinde hoş olmayan bir plak görünümünün ana nedenlerini belirlemeye ve mümkünse ortadan kaldırmaya değer.

Çoğu zaman, yüzey kontaminasyonu aşağıdakilerden kaynaklanır:

  1. sıcaklık dalgalanmaları mutfakta nadir olmayan;
  2. Plastiğin kısmi parçalanması ultraviyole radyasyona maruz kalmaktan ev aletlerinin gövdesinde;
  3. Düşük kaliteli katkı maddeleri modern malzemelerin oluşturulmasında kullanılır.

Bütün bunlar plastik veya silikon kapağın sararmasına veya plakanın pencere pervazına, çerçeveye veya ev aletlerine çarpmasına neden olabilir.

Sarılıktan kurtulmak

Kesin tarifleri bilmeden plastikten sarılığı çıkarmak çok sorunlu olabilir. Ancak sararmış plastiği hızla beyazlatmaya yardımcı olacak birkaç etkili çözüm biliyorum.


5 halk tarifleri

Çoğu zaman, buzdolabının içindeki sarılıktan nasıl yıkanacağını tam olarak bildikleri durumlarda halk ilaçlarına başvurulur. Katılıyorum, yiyecek saklama yerini gerçekten kimyasallarla yıkamak istemiyorsunuz.

Ancak tabloda belirtilen ürünlerin diğer plastik yüzeylerle başa çıkacağını belirtmek isterim:

illüstrasyonEylem talimatları

Tarif 1. Alkol

Neredeyse herhangi bir alkol yapacak. Yüzey etanol, metanol, izopropanol veya benzeri herhangi bir alkol ile ağartılabilir.

Sararmış plastiği bozmamak için önce göze çarpmayan küçük bir alanı yıkamaya çalışın ve ancak bundan sonra tam bir temizliğe geçin.


Tarif 2. Aseton

Plastik pencereleri sararabilen başka bir alet (oje çıkarıcı ile değiştirilebilir). Ancak dikkatli olun, kirlilikle birlikte aseton yüzeyin üst tabakasını aşındırabilir. Bu yüzden çok kıskanç olmayın ve malzemeyi çok sert ovalamayın.

Tarif 3. Soda külü ve tozu

Bu iki bileşen, plastik bir pencere pervazını veya ev aletini etkili bir şekilde beyazlatmaya yardımcı olacaktır. Bunu yapmak için, bir litre suya bir çorba kaşığı toz ve soda karıştırın.

Elde edilen karışımı pencereye uygulayın ve birkaç saat bekletin. Bundan sonra, malzemeyi sadece ılık suyla durulamak kalır.


Tarif 4. Sabun çözeltisi

Yüzeyin gölgesindeki değişimin solmadan değil, kirlenmeden kaynaklandığı durumlarda uygundur. Çamaşır sabununu suda çözmeyi deneyebilir ve ortaya çıkan sıvı ile pencere pervazını ve çerçevesini durulayabilirsiniz.


Tarif 5. Hidrojen peroksit

Yumuşak bir süngeri hidrojen peroksit ile nemlendirin ve plastik yüzeyi bununla silin. Mükemmel sonucu elde edene kadar prosedürü üç ila dört kez tekrarlayın.

Gördüğünüz gibi, DIY temizlik için kullanabileceğiniz yeterince sağlıklı temizlik ürünü var, durumunuza en uygun olanı seçebilirsiniz. Onların yardımıyla, üst tabakasına zarar vermeden plastikteki sarılığı giderebileceksiniz.

3 özel alet

Plastiği doğaçlama yöntemlerle temizlemek istemiyorsanız, satın alınanları kullanmaya başvurabilirsiniz. Bunlardan çok var.

Kanıtlanmış böyle:

illüstrasyonEylem talimatları
Araç #1. Klorlu ağartıcı

Bu deterjan küçük plastik parçaları temizlemek için kullanılabilir. Bir çorba kaşığı çamaşır suyunu soda ile karıştırın ve bir litre su ile seyreltin. Nesneyi gece boyunca solüsyonda bekletin ve yüzeyi durulayın.


Araç numarası 2. peçeteler

Temizleme emprenyeli özel mendiller - bilgisayar klavyesindeki plastiğin nasıl temizleneceği sorusunun cevabı. Fiyatı çok uygunken yüzeyde çizik ve küçük hasar bırakmadıkları için iyidirler.


Araç numarası 3. sprey boya

Bu seçeneğe, plastik sarardıktan ve diğer tüm yollar denendikten sonra başvurulmalıdır. Sprey boya, yüzeyi eşit şekilde renklendirecek ve orijinal görünümüne geri döndürecektir.

  1. Plastik pencereli bir odada sigara içmeyin. Sigara dumanının içerdiği reçineler hemen hemen tüm yüzeylere yerleşir ve onları kirletir. Bu sadece plastik için değil, aynı zamanda duvar kağıdı ve tekstiller için de geçerlidir.
  2. "Koru" pencere eşikleri. UV solmasına karşı en hassastırlar. Yüzeye dekoratif peçeteler yerleştirin. Böylece bir taşla iki kuş vurursunuz - ve iç mekanı tamamlarsınız ve plastiği kavurucu güneşten korursunuz.
  3. Düzenli Temizlemeyi Unutmayın. Malzemeyi nemli bir süngerle ne kadar sık ​​silerseniz, kar beyazı görünümünü o kadar uzun süre korur.

Nihayet

Plastik yüzeyleri sarı plaktan temizlemenin en basit ve etkili yollarını paylaştım. Malzemenin beyazlığını çok fazla çaba ve para harcamadan geri kazanmaya yardımcı olacaklar.

Plastik üzerindeki sarılıktan nasıl kurtulacağınıza dair daha fazla talimat için bu makaledeki videoda bulacaksınız. Herhangi bir sorunuz varsa veya kendi sırlarınız varsa - yorumlara yazın!

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Sararan Plastik Eşyalar Nasıl Beyazlatılır?

Beyaz plastik eşyalar güneş ışığına, kimyasallara ve gıda boyalarına maruz kalarak zaman içinde sararabiliyor. Sararan bu beyaz plastik eşyalarınızı ağartıp bembeyaz hale getirebilmeniz için bazı yöntemler mevcut. Eşyanızın niteliğine ve elinizde olan temizlik ürünlerine bağlı olarak bunlardan birini seçebilirsiniz.

1 &#; Alkol ile Plastik Beyazlatma

Alkol beyazlatma işleminde kullanabileceğiniz etkili bir maddedir. Eğer beyazlatmak istediğiniz plastik küçük boyuttaysa bir kabın içine bir miktar alkol koyun ve içine attığınız plastiği bir süre bekletip daha sonra su ve deterjanla yıkayın.

2 &#; Çamaşır Suyu ile Plastik Beyazlatma

Çamaşır suyunun beyazlatma etkisini bilmeyen yoktur. Çamaşır suyunu plastiklerinizi beyazlatmak içinde kullanabilirsiniz. ml suyun içine 15 ml çamaşır suyu dökün. Bu karışımın içinde beyazlatmak istediğiniz plastikleri saat bekletin ve sonrasında bol su ve deterjanla yıkayın. Daha büyük plastik nesneleri beyazlatmak için çamaşır suyunu fısfıs ile sıkarak kullanın. Çamaşır suyunu beyazlatmak istemediğiniz bölgelere sıkmamaya dikkat edin.

Önemli :  Çamaşır suyu plastikleri beyazlatmada etkilidir ancak plastiğin aşınmasına neden olabilir. Ayrıca bir süre sonra daha fazla sararmasına yol açabilir. Çamaşır suyu ve diğer kimyeviler elektronik eşyalardaki plastik kısımlar sökülmeden kullanılmamalıdır. Eğer sökülme imkanı yoksa yüzeysel olarak fazla ıslatılmadan temizlenmelidir.

3 &#; Zımpara ile Plastik Beyazlatma

Bu yöntemin amacı zımpara kullanarak sararmış katmanı plastiğin üzerinden törpüleyerek ortaya beyaz bir katman çıkarmaktır. Öncelikle sararmış plastiğin üzerini kirden ve yağdan arındırmak için deterjanla silin. Daha sonra ince diş zımpara kullanarak plastiğin sararmış kısımlarını çok fazla bastırmadan zımparalayın. Zımparalama işlemi sonrası ortaya çıkan tozu silin.

Önemli : Plastikleri zımparalamak için ince diş zımpara kullanmalısınız. Aksi halde plastikte geri dönüşü olmayan derin çizikler bırakabilirsiniz. Zımpara numaraları yükseldikçe daha ince dişli hale gelir. Kullanacağınız zımpara yüksek numaralarda olmalıdır. Sıradan zımparaları kullanabileceğiniz gibi, takoz zımpara olarakta adlandırılan bulaşık süngerini andıran ince diş su zımparalarınıda kullanarak güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

4 &#; Hidrojen Peroksit ile Plastik Beyazlatma

Kağıt ve kumaş sanayinde ağartma işlemi için sık kullanılan Hidrojen Peroksit plastikleri beyazlatmak içinde kullanılabilir. Küçük plastikleri içerisinde hidrojen peroksit olan kovanın içinde güneş ışığında saat bekletin. Daha sonra bol su ve deterjanla yıkayın.

Önemli : Hidrojen peroksit kullanmadan önce koruyucu eldiven ve gözlük takın. Cildinizle temas ettirmeyin. Kostik gibi diğer kimyasallarla hidrojen peroksitin birleşimi çok tehlikeli sonuçlar doğurur. Hidrojen peroksiti diğer kimyeviler ile karıştırmayın, solumayın.

5 &#; Tuz ile Plastik Beyazlatma

Ilık nemli bir bezin üzerine ya da beyazlatmak istediğiniz plastiğin üzerine bolca tuz dökün ve sonrasında ovalayarak silin. Bu ovalama işlemini istediğiniz beyazlığı yakalayana kadar devam ettirin. Daha sonra suyla durulayarak tuzdan arındırın.

6 &#; Karbonat ile Plastik Beyazlatma

Dişleri beyazlatmasıyla bilinen karbonat sararmış plastikleride beyazlatabilir. Bunun için bir kabın içine karbonat dökün ve az miktarda su dökerek macun kıvamı elde edin. Elde ettiğiniz bu macunu sünger ya da bez kullanarak plastik üzerinde ovalayarak kullanın.

7 &#; Beyaz Sirke ile Plastik Beyazlatma

İçerdiği asidik formu sayesinde sirke plastik ağartmada kullanılabilir. Beyaz sirkeyi su ile 1 ölçüye 1 ölçü olacak şekilde karıştırın. Daha keskin bir karışım elde etmek için suyu azaltabilirsiniz. Bu karışımın içinde plastikleri saat bekletip daha sonra su ile yıkayın.

8 &#; Limon ile Plastik Beyazlatma

Güneş ışığı yüzünden sararmış plastiklerinizi limon kullanarak beyazlatabilirsiniz. Bir limonu ikiye kesin ve ardından sararmış plastiklerin üzerine sürün. Üzerine limon sürdüğünüz plastikleri güneş altında bekletin. Güneş limonun etkisiyle sarı katmanı çıkarmaya yardımcı olacaktır. Daha sonra bulaşık deterjanı ve suyla yıkayın.

Görüldüğü gibi sararan plastik eşyaları yeniden beyaz hale getirmek için birçok basit yöntem var. Sizde bu yöntemlerden birini kullanarak plastiklerinizi kar beyaz hale getirebilirsiniz.

Sararan Plastikler Nasıl BeyazlatılırSararan Plastikleri AğartmaSararmış Plastik Eşyaları Beyazlatma

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir