itü essay örnekleri / İTÜ Proficiency Zor mu? İTÜ Hazırlık Atlama Sınav İçeriği Çıkmış Sorular

Itü Essay Örnekleri

itü essay örnekleri

İTÜ Proficiency Sınav İçeriği ve Soruları

İTÜ Proficiency Sınavı İçeriği Nedir? Ne Sorulur?

  • İTÜ Proficiency (İngilizce Yeterlilik) Sınavı, İTÜHazırlık Okulu akademik takvime göre yılda dört defa yapılan iki aşamalı bir sınavdır.
  • İTÜ Proficiency 1. aşama sınavı 60 puan değerindedir.
  • 45 adet çoktan seçmeli sorudan oluşur. İlk 15 soru restatement sorusudur. Verilen cümleye en yakın anlamlı olan cümleyi seçeneklerden bulmanız istenir.
  • Sonrasında Reading bölümü gelir. Bu bölümde 4 ayrı okuma metninden toplam 30 soru sorulur.
  • Restatement soruları 1 puan, Reading soruları ise puan değerindedir.
  • 1. aşamadan en az 30 alan öğrenciler 2. aşamaya girmeye hak kazanırlar.
  • İTÜ Proficiency 2. Aşama sınavı ilkinden 1 ya da 2 gün sonra yapılır.
  • Sırasıyla Listening ve Writing bölümlerinden oluşur. Toplam 40 puan değerindedir.
  • Listening sınavı her biri 2 puan değerinde olan 10 sorudan oluşur. Note taking listening tarzındadır. Dağıtılan not alma kağıtlarına sadece bir defa dinletilen listening parçasını dinlerken önemli gördüğünüz yerleri not alırsınız.
  • Sonrasında parça ile alakalı 10 adet soru içeren soru kağıtları dağıtılır. Öğrenciler bu soruları almış oldukları notlara göre cevaplarlar. Not aldığınız kağıtlar ile ilgili bir değerlendirme ya da puanlama yapılmaz.
  • İTÜ Proficiency Writing bölümü 20 puan değerindedir.
  • Öğrencilere 3 konu verilir ve bunlardan birini seçip yaklaşık kelimelik bir akademik yapıda bir kompozisyon (essay) yazmaları istenir.
  • Sınavda Cause, Effect ve Compare& Contrast essay tiplerinden ikisi çıkar.
  • İTÜ Proficiency sınavından başarılı olmak için her iki aşama toplamının en az 60 puan olması gereklidir. Bunu yaparken de ikinci aşamadan en az 20 puan alma şartı vardır. Örneğin; ilk aşamadan 50 puan alıp, ikinciden 10 puan aldığınızda 60 puanı sağlarsınız ancak ikinci aşama notunuz düşük olduğu için sınavı geçemezsiniz.

 

İTÜ Proficiency Zor mu?

İTÜ Proficiency sınavı diğer birçok üniversitenin hazırlık atlama sınavlarından uygulama ağırlıklı bir sınav olarak ayrışır. Sınavda herhangi bir doğrudan gramer ya da kelime sorusu yoktur. Sınavın ilk aşamasındaki restatement bölümü gramer ve kelime bilgisi odaklı olarak okuduğunuzu anlama becerinizi;  reading bölümü ise akademik metinler ile okuduğunuzu anlama, bilmediğiniz kelimeleri tahmin etme, ana fikir bulma, çıkarsama yapma gibi yine okuduğunuz anlama becerinizi test eder.

İTÜ Proficiency 2. aşama sınavı da yine bu şekilde dinleme ve yazma olarak uygulamalı İngilizce bilginizi test eder.

İTÜ Proficiency ezbere dayalı yöntemlerle, &#;şunu görünce cevap şudur&#; şeklinde kısa yollarla hazırlanılabilecek bir sınav değildir. Uygulama ağırlıklı olduğu için gerçek pratik bilgiyi ölçer. Ezbere dayalı bütün yöntemler bu sınavda geçersizdir.

Eğer gramer ve kelime olarak akademik İngilizce bilginiz eksikse, karmaşık cümle yapılarına hakim değilseniz, akademik metin yapısını bilmiyorsanız ve çok okuma yapmıyorsanız daha sınavın ilk aşamasında 30 puan barajını geçemezsiniz.

Ancak eğer İngilizceyi gerçekten biliyor ya da öğrenmek istiyorsanız, pratik sınav bilginizi ve zaman kullanımı becerinizi arttırarak İTÜ Proficiency sınavından rahat bir şekilde geçerseniz.

 

İTÜ Proficiency Detaylı Bilgi ve Tavsiyeler

İTÜ Hazırlık Paylaşımlarımız

İTÜ Proficiency Kurslarımız

Temmuz İTÜ Proficiency Gerçekten Zor mu?

Essay-Proficiency

 wasd     compare and contrast essay examples, Compare and Contrast essay nasıl yazılır, contrast essay örnekleri, essay kalıpları, essay örnekleri, EssayÖrnekleri, filmler hakkında essay     4 Yorum   

Hollywood filmlerinin ve Türk filmlerinin benzerliklerinin ve farklılıklarının karşılaştırıldığı bir Compare and Contrast essay  örneği:


                                                                    Avatar vs. Tarkan
Cinema, the seventh art, has been playing an incredible important role in all societies in the world since it was introduced. Every country is doing its best to develop its cinema industry because it is the most effective way to advertise its culture and language. Hollywood is known to be the most popular cinema sector in the world while Turkish cinema sector has recently started to become known. Even though there are some similarities between Hollywood and Turkish films, there are also some differences.
To begin with, it is clear that there are some similarities between Turkish and Hollywood films. First of all, both types of films, more or less, have similar themes. For example, in Hollywood films romance and action are the best-selling themes. Similarly, in Turkish films we see that romance and action are the most common themes. Another similarity is that for both types of films similar advertising campaigns are carried out. To illustrate, in Turkey advertisements can been seen on newspapers, magazines and billboards as well as buses and metro. Likewise, Hollywood films are advertised on the same places and the same ways. In short, themes and advertising are two of the similarities between Turkish and Hollywood films.
Despite similarities, there are also several differences between Turkish and Hollywood films. The primary difference is budget, of course. Turkish producers cannot afford to invest as much as their American counterparts. For instance, Hollywood films are known to cost around $ million whereas Turkish films hardly cost more than $50 million. The second difference is the use of technology. As the United States extensively benefit from technology in every field of business, cinema sector is no exception. The films Star Wars, Matrix and Avatar are only some of the examples in which incredibly high technology was used. However, Turkish films can only benefit from limited computer tricks. In brief, budget and use of technology seem to be two of the differences between Turkish and Hollywood films.
All in all, there are not only similarities but also differences between Turkish and Hollywood films. I am of the opinion that Turkish cinema sector is on the rise and it will be able to compete with the rest of the world soon.

Tarayıcınız çok eski!

Essay Writing – Yazma Becerisi (30 puan)

Yazma beceriniz, ITU PROFICIENCY sınavının 2. basamağında değerlendirilmektedir. İkinci aşamaya girebilmek için birinci aşamadan 50 puan üzerinden 25 puan alınması gerekmektedir.

Bu bölümde Akademik Kompozisyon ve Entegre Yazma olmak üzere 2 bölüm yer almaktadır.

Akademik Kompozisyon (20 Puan):
Öğrencilerden verilen 2 sorudan birini seçmeleri ve yaklaşık – kelimelik bir akademik kompozisyon yazmaları beklenir. Bir konunun nedenlerini ya da sonuçlarını açıklamaları veya bir argümana dair kişisel görüşlerini yazmaları istenir.

Entegre Yazma (10 Puan):
Bu bölümde öğrencilere kısa bir okuma metni verilir. Sonrasında bir metin dinletilir. Okuma ve dinleme metinlerinden edindikleri fikirleri sentezleyerek bir metin oluşturmaları beklenir.

Kompozisyon kriterleri ve örnekleri için sitemizin DOWNLOAD kısmına bakabilirsiniz.

Writing bölümünde essay yazarken dikkat etmeniz gereken noktaları anlattığımız ve tavır değişikliği yaratmasını hedeflediğimiz eğitim videolarımıza YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir