misi köyü gezilecek yerler / Misi Köyü - Bursa Nilüfer

Misi Köyü Gezilecek Yerler

misi köyü gezilecek yerler

Misi Köyü

Bursa’nın en eski yerleşim alanlarından biri olan Misi Köyü, sahip olduğu eski evleriyle, tarihi kalıntılarıyla şehre gelen turistler tarafından yoğun bir ilgi görüyor. yıllık bir geçmişe sahip olan köy hem doğasıyla hem de tarihi değerleriyle büyülüyor. Köy Nilüfer ilçesine bağlı durumda ve bilinen en eski adının Mysia olduğu bilinmekte… Bursa il merkezine yaklaşık 12 kilometrelik bir uzaklıkta yer alıyor Misi Köyü. Özellikle asma yaprağı, şarapları ve pekmeziyle ünlüdür. Köy Hristiyanlar için de önemli bir yere sahip. Köydeki bir manastı kalıntısının civarında İncil’in bir nüshasının gömülü olduğuna inanılıyor. Köye gelen turistler köyün doğal güzelliklerini ve tarihi kalıntılarını gezmekle yetinmiyor. Yeşillikler arasında güzel bir piknik yapmak köyün en keyifli aktivitesi haline gelmiş. Bursa gezilerine dahil edilmesini önerdiğimiz Misi Köyü’nü siz de rotanıza ekleyebilirsiniz.

Bursa’da bulunan Misi Köyü 2 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Köy çok eski bir yerleşim yeridir. İlk adı Mysia olduğu söylenir. Bursa’nın merkezine ise 12 km uzaklıkta bulunmaktadır. Misi Köyü nerede sorusunun ayrıntılı cevabı ve Misi Köyü'ne nasıl gidilir sorusunun yanıtı haberimizin detaylarında yer alıyor. Bursa gezilecek yerlerini merak eden okurlarımız daha önce yazdığımız Bursa'da Gezilecek Yerler haberimizi okuyabilirler. 

MİSİ KÖYÜ NEREDE?

Misi Köyü’nün asma yaprağı, misket üzümü ve pekmezi çok ünlüdür. Burada yetişen üzümler ile eşsiz tatta pekmezler üretilmektedir. Yakın zamana kadar burada ipekböcekçiliği ile geçim yapılırken evlerin mimarisi de bu işe uygun olarak yapılmıştır.  

Osmanlı mimarisini en iyi yansıtan yerlerden olan Misi Köyü yılında kentsel sit alanı ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Burada eski yapılar restore edilmiş ve restoran olarak da kullanılmak üzere hizmete açılmıştır. Misi Köyü gezilecek yerleri arasında bu evler de yer almaktadır. 

Bu köyde bulunan Kavacık Sultan Yatırı da ziyaret yerlerinden biridir. Misi Köyü’nde yaşamış olan Kavacık Sultan’ın kabrinin dağda bir kayanın içinde olduğu söylenir. Bölgede bulunan çeşmeden akan suyun ise Kavacık Sultan’ın göz yaşları olduğuna inanılır. Ziyaretçileri her anlamda huzura kavuşturan Misi Köyü piknik yapmak için de Bursa halkının uğrak yeri olmuştur. Adını bir kez daha bir televizyon programı ile duyuran Misi Köyü herkesin merak ettiği yer olmuştur.  

Misi Köyü’nde meyve ağaçları, kavak ağaçları, çınar ağaçları ve mahallenin önünden geçen bir Nilüfer Çay’ı bulunmaktadır. Doğanın en güzel renkleri ile her mevsim ayrı güzel olan Misi Köyü ziyaretçilerini beklemektedir.  

BURSA MİSİ KÖYÜ'NDE GEZİLECEK YERLER

Çocuk kütüphanesi: İlk olarak görmeniz gereken yer buradaki Çocuk Kütüphanesi’dir. Girşi ise ücretsizdir. Çocuğu olan aileler için bu kütüphanede birbirinden farklı kitaplar bulunmaktadır. 

Etnografya Evi: Yöresel kıyafetlerin bulunduğu farklı bir evdir. Burayı da gezmek köy yaşamına ait izlerin bulunması için önemlidir.  

Karavan Kamp Alanları: Eğer bir karavana sahipseniz hiç durmayın ve buraya karavanı alıp gidin. Burada tuvaletler, duşlar bulunmakta ve doğanın güzelliği le bir kamp deneyimi yaşanmaktadır.  

Önerilen içerik: Türkiye'de Kamp Yapmak İçin En İyi 10 Alan

Nilüfer Çayı: Piknik yapmak için en ideal yer burasıdır. Çayın yanında suyun sesi ile güzel bir piknik deneyimi yaşamak için ise idealdir.  

Kavacık Sultan Yatır: Misi Köyü gezilecek yerleri arasında bulunan bu yatır yukarıda belirtildiği üzere ruhani bir öneme sahiptir. Bölge halkının Kavacık Sultan’ın kabrinin ise bu köyde olduğuna inanması bu yatırın da herkes tarafından ziyaret edilmesine sebep olmuştur.

MİSİ KÖYÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Misi Köyü’ne nasıl gidilir sorusunu merak ettiğinizi düşünerek bu konu hakkında da bilgilerimizi veriyoruz. Bursa’nın meydanında bulunan belediye otobüsü ile buraya ulaşmanız mümkün. Eğer özel araç ile gidecekseniz Gümüştepe mahallesi olarak navigasyondan aratabilirsiniz. Burası Misi Köyü diye adını duyurdu ancak Gümüştepe mahallesi olarak kayıtlarda bulunmaktadır.  

Bu da ilginizi çekebilir: Türkiye'nin Görülmeye Değer Milli Parkları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir