lezzetli pırasa yemeği püf noktaları / Pırasa Yemeği Yapmanın Püf Noktaları | Yemek Tarifleri (Adım Adım Resimli Anlatım)

Lezzetli Pırasa Yemeği Püf Noktaları

lezzetli pırasa yemeği püf noktaları

Pırasa yemeği nasıl yapılır? Pırasa yemeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Malzemeleri nelerdir? Pişirme önerisi nedir?

Sebze denilince en sevilen lezzetlerin arasında Pırasa yemeği ilk sırada yer alıyor. Pırasa yemeği hem lezzetli olması hem de doyurucu bir unsur olması açısından yaz-kış oldukça tercih edilen yemekler arasında yer almaktadır. İşte Pırasa yemeği nasıl yapılır, malzemeleri nedir, püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

• dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)

• 2 adet havuç

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• yemek kaşığı domates sosu

• Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

• Tuz

• Sıcak su

Pırasa yemeği nasıl yapılır? Pırasa yemeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Malzemeleri nelerdir? Pişirme önerisi nedir?

1. Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.

2. Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.

3. 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.

4. Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.

5. Rendelenmişdomateseklenerek tur çevirelim.

6. Daha sonra havuç ilave edilir ve dk hep birlikte kavrulması sağlanır.

7. Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.

8. Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.

9. Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.

Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır.

Makarna yemeğin yanında size eşlik eden güzel bir yemek olacaktır.

Bulgur pilavı pırasanın yanına yakışan en güzel lezzetlerdendir.

Erişte pilavı menünüzü zenginleştirecektir.

Pirinç pilavı klasik bir seçim her zaman işe yarar.

• Sindirim sistemini kolaylaştırır.

• Kalp ve damar sağlığını korur.

• Kemik sağlığını içinde faydalı bir besindir.

• Göz sağlığını korur.

• Kan akışını düzenler.

• İçerisinde bol miktarda K, A, C ve B6 vitamini bulunmaktadır.

• Kemik sağlığı içinde oldukça faydalı bir besindir.

Bazı değişimler göstermekle beraber pırasa yemeği yaklaşık olarak 40 dakikada pişer.

• Pırasa tek başına yendiği zaman kilo aldırmaz fakat yaparken yağını çok fazla kullanmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca çok geç saatlerde ve ağır yemeklerle yememelisiniz.

Pırasalı börek

Pırasalı patates graten

Yumurtalı pırasa

Pırasalı mücver

Pırasa köftesi

• Orta porsiyon 1 tabak pırasa yemeği yaklaşık olarak kaloriye denk gelmektedir.

seafoodplus.info - Gündem

Türk KahvesiDomatesPirinçPırasaGündemGüncelHaberler

Pırasa

Zambakgiller ailesinden olan pırasa, kök ve gövdesi toprağın altında olan bir kış sebzesidir. Son derece yararlı olan bu sebze, bazı coğrafyalarda genelde çiğ tüketilirken bazı yerlerde daha çok pişmiş olarak tercih ediliyor.

Büyümesi iki yıllık alan bu bitki, birinci yılda soğanını veriyor ve ikinci yılda boyu 1 metreye ulaşan bir sap oluşturuyor. Pırasa yetiştirmek için önce tohumlardan fide yetiştirilmesi gerekiyor. Çeşitlerinden biri olan kamış pırasası en iyi tür olup, beyaz renkli ve yaklaşık cm kadar bir gövde veriyor. İkinci tür olan kara pırasasının boyuysa daha kısa ve yaprakları daha yeşil oluyor.

Pırasa Hangi Mevsimde Yetişir?

Pırasa hangi mevsimin sebzesidir diye soracak olursanız, cevabımız; Sonbahar ve Kış olacaktır. Artık tüm sebze ve meyveleri 4 mevsim bulmamız mümkün olsa da en lezzetli pırasalar Ekim, Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında olur.

Pırasa Nasıl Temizlenir, Doğranır?

Pırasa nasıl soyulur konusunda da sizi aydınlatalım! Pırasanın bir ucundan diğer ucuna kadar bıçakla ince bir kesik atın ve ikiye ayrılan dışındaki kabuğu çıkarın. Bu kabuk, içte kalan kısımları koruyan tabakadır. Bu işlemi tamamladıktan sonra pırasayı soğuk sudan geçirerek yıkayın. Eğer üzerinde toprak ya da çamur varsa elinizle ovalayarak temizleyin.

Pırasanın Yeşil Kısmı Yenir mi?

Pırasanın yeşil kısmı da damak zevkinize göre beyaz kısımları gibi yenilebilir. Hatta pırasa yemeğinde kullanmak isterseniz, diğer yeşillikler gibi salatanıza da dahil edebilirsiniz.

İyi Pırasa Nasıl Anlaşılır?

Öncelikle pırasanın iyi olması için mevsiminde tüketilmesi gerekir. İyi bir pırasanın yaprakları koyu yeşil, alt kısmı da beyaz olmalıdır. Ayrıca beyaz kısmı üzerinde herhangi bir çürük, çatlak ya da sarılaşma olmamalıdır.

Pırasa Dondurucuya Girer mi?

Pırasayı da diğer pek çok sebze gibi dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Dondurucu için nasıl hazırlayabileceğinizi de anlatalım! Pırasaları temizleyip, yemeklik doğrayın. Domatesleri de küp küp doğrayın ve buzdolabı poşetine önce domatesleri üzerine de pırasaları koyup ağzını sıkıca kapatın. Ardından derin dondurucuya koyun.
Dondurucudan çıkardığınız pırasaları pişirirken buzu çözülmeden tencereye koyun ve buharda buzunun çözünmesine izin vererek pişirin.

Pırasada Hangi Vitaminler Var?

Vitamin deposu olan pırasa, besin değeri açısından da zengindir. Pırasa sodyum bakımından düşüktür ve neredeyse hiç doymuş yağ veya kolesterol içermez. Ayrıca pırasa B6 vitamini, demir, magnezyum, A, C ve K vitaminlerini içermesinin yanı sıra çok iyi bir folat kaynağıdır.

Pırasadan Neler Yapılır: Pırasalı Tarifler

Pırasa, kolayca hazırlanabilmesi ve hafif bir yiyecek olmasıyla hem diyet menülerinin hem de zengin sofraların sevilen malzemelerinden. İşte bu yüzden sizin için birbirinden leziz pırasalı tarifler hazırladık. Keyifli sofralarda size eşlik etmesi dileğiyle, afiyet olsun!

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı pırasa garnitürleri açısından diğer zeytinyağlılara benzer ve soğan, sarımsak, havuç ile pişirilir. Ek olarak zeytinyağlı pırasaya pirinç eklenir. Eğer taze baharatlar seviyorsanız; servis etmeden önce maydanoz veya kişnişi ince doğradıktan sonra, üzerine koyabilirsiniz. Zeytinyağlılarda narenciye dokunuşlarını seviyorsanız; zeytinyağlı pırasaya mevsimine göre portakal, turunç veya mandalina çok yakışacaktır. Öyleyse gelin zeytinyağlı pırasa tarifine hemen göz atın!

Pırasalı Kek Tarifi

Börek tadında, pırasalı kek tarifimiz sizlerle! İsteğe göre peynir, farklı baharat ve yeşillikler ekleyebilir, kahvaltı sofralarında bile tüketebilirsiniz. Besleyici ve uzun süre tok tutan pırasalı kek çay saatlerinden, akşam yemeğinize kadar sofralarınıza eşlik etmeye geliyor. Tuzlu kek severlerin bayılacağı pırasalı kek tarifimizi hemen inceleyin!

videoyu izleP&#x;rasa

Pırasa ve Mantarlı Tavada Tost Tarifi

Kahvaltılarda, ara öğünlerde ya da pratik bir akşam yemeğinde en sevdiğimiz tariflerin başında gelir tostlar! Peynirli, sucuklu, domatesli… Klasik tost tariflerinden siz de sıkılmadınız mı? Öyleyse onları bir kenara bırakın ve pırasalı mantarlı tavada tost tarifi için malzemeleri hazırlamaya başlayın! Detaylar tarifimizde!

videoyu izleP&#x;rasa

Kıymalı Pırasa Köftesi Tarifi

Pırasa sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kıymalı pırasa köftesi tarifi ile sofranıza yeni bir tat katın. Yumurta ve mısır ununa bulanıp nar gibi kızaran, yoğurt sosuyla servis edilen yemek, herkesten tam not alacak!

Pırasalı Tulum Peynirli Makarna Tarifi

Lezzetine doyamayacağınız nefis bir tarifle geldik: Pırasalı tulum peynirli makarna!
Kısa sürede haşlanan makarna, pırasayla buluşuyor; haliyle bir tabak asla kesmiyor. Üstelik yapılışı da çok kolay olduğundan pratik tarif arayanların favorisi oluyor! Şimdiden afiyet olsun!

Kayısılı ve Pırasalı Pilav

Klasik pilav çeşitlerinden sıkıldıysanız bu lezzeti denemenizi öneriyoruz! Kayısılı ve pırasalı pilav tarifi, aromalı meyve ve sebzelerin tadını öne çıkarıyor. Yine pırasalı ama daha hafif aromalı bir tarif isterseniz pırasalı pilav olarak sade de hazırlayabilirsiniz.

Bonus: Mevsimi Gelmişken Pırasalı 5 Tarif

Pırasalı tariflerimiz bu kadarla sınırlı değil! Pırasa sevenlerin mutluluğuna mutluluk katacak farklı pırasalı tarifleri yazımızda listeledik. Konuklarınızı hayran bırakacak hafif ve lezzetli pırasalı 5 tarifi buraya bırakıyoruz!

Zeytinyağlı pırasa nasıl pişirilir?

Pırasaların dışındaki ilk katmanı ayırıp iyice yıkayın ve temizleyin. Pırasaların uçlarındaki yeşil bölümlerini başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın.

Pırasanızı alırken daha ince kabuklu olanları tercih edin. İnce kabuklu pırasalar daha taze oldukları için daha kolay temizleyebilirsiniz.

Pırasaları verev şeklinde santimetre kalınlığında doğrayın. Havuçları temizleyerek tercihen verev şeklinde dilimleyin ve soğanları yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırın, havuçları ve soğanları dakika kadar kavurun. Üzerine pırasaları ekleyin. Pırasalar yumuşayana kadar tencereyi arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra üzerine pirinç ve su ilave edin. Son olarak tencereye toz şeker, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.

Tencerenin üzerini yağlı kağıt kullanarak kapatın. Bu işlem pırasanın kendi buharında pişmesine yardımcı olacaktır. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Eğer düdüklü tencere kullanacaksanız yağlı kağıt kullanmanıza gerek kalmaz, pırasa kendi buharında pişecektir. Düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ettiyseniz suyunu daha az koymalısınız.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir