mandalina marmelati yapimi / Mandalina Reçeli Tarifi: Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır? | Lezzet

Mandalina Marmelati Yapimi

mandalina marmelati yapimi

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Sonbahar mevsiminin son ayı olan ve sonbaharı kışa bağlayan Kasım ayına doğru yaklaşmışken, sizlerle harika bir tarifi paylaşmak istiyoruz.


Eminiz ki bu tarifimiz çok hoşunuza gidecek. Aromasıyla, lezzetiyle, kahvaltılara uyumuyla ve pratik oluşuyla herkesin gönlüne girmeyi başarmış bir mandalina reçeli tarifi ile karşınızdayız.


“Mandalina reçeli nasıl olur?” konusuna değinmeden önce, “Mandalina nedir?”, “Nerede yetişir ve faydaları nelerdir?”, gibi konulara kısaca değinmek istiyoruz.


Aynı zamanda da bir an önce mutfağa geçip mandalina reçeli yapımına geçmek için sabırsızlanıyoruz.


Mandalina Nedir? Nerede Yetişir ve Faydaları Nelerdir?


Mandalina turunçgiller familyasına ait, turuncu ve sarı renkte olan küçük, etli ve bol sulu bir meyvedir. Ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişmektedir.


Şimdi de faydalarına hızlıca bir göz atalım.


-Tam bir C vitamini deposudur.


-Vücutta oluşan, yara, yanık ve alerjilere iyi gelmektedir.


-Antioksidan kaynağıdır. Soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara iyi gelmektedir.


-Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar


-Cilde parlaklık verir.


Mandalina Reçeli Nasıl Hazırlanır? Püf Noktaları Nelerdir?


Hepimizin güzel bir kahvaltı için vazgeçemediğimiz, “Olmazsa olmaz!” dediğimiz kahvaltılıklar vardır elbet. Omlet, şarküteri tabağı, zeytin, salatalık dilimleri, tereyağı, bal ve reçel gibi ürünler, mükellef bir kahvaltının yıldızlarıdır. 


Hele ki bu reçeller evde hazırlanmışsa, işte o zaman tadından yenmez. Biz de bugün bu tarifimiz için alışverişe çıktık ve en sulu, en lezzetli, en etli olanından mandalinaları seçtik. Tek eksiğin sizlerle birlikte mutfağa geçip reçeli hazırlamak olduğunu düşünüyoruz. :)


Küçük mandalina reçeli için aynı boylarda seçtiğimiz ince kabuklu mandalinaları bol suyla iyice yıkıyoruz. Ardından mandalinaları soyup dilimliyoruz ve beyaz kısımlarından arındırıyoruz. Tencereye alıp, üzerine şeker ekleyip bir gece bekletiyoruz.


Beklettiğimiz mandalinaları, üzerine su ekleyip bu defa ocağa alıyor ve kısık ateşte tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Tam da burada ‘’Mandalina reçeli kaç dakika kaynatılır?’’ dediğinizi duyar gibiyiz. 


Reçelimizin 40 dakika kaynatılması yeterli olacaktır. Koyulaşıp, reçel kıvamına gelen şurubumuzun içerisine limon sıkıp 10 dakika daha kaynatıyor ve ocaktan alıyoruz. Reçelimiz oda sıcaklığına geldiğinde kavanozların içerisine alıp bir güzel kapağını kapatıyoruz. Reçelimiz artık güzel kahvaltılarda sizlerle ve sevdiklerinizle buluşmaya hazır!


Kızarmış ekmek ve tereyağı, bizim için bu reçelin olmazsa olmaz eşlikçileri. Sofraya çıkartmayı unutmayın. :)  


Mandalina Reçeli Servis Önerileri


Yukarıda da kısaca değinmiştik. Biz mandalina reçelini en çok kızarmış ekmek ve tereyağı ile yakıştırıyoruz. İçecek olarak da bir fincan çay tercih edebilirsiniz.


Mandalina Reçeli Kaç Kaloridir?


Ev yapımı mandalina reçeli, bir porsiyonunda kalori bulundurmaktadır. Kendinizi ara ara ödüllendirmek isterseniz, tercihinizi mandalina reçelinden yana kullanabilirsiniz. :)


Mandalina Reçeli Tarifini Sevenlere 3 Tane Birbirinden Lezzetli Tarif


Mandalina reçeli tarifini sevenlere 3 tane birbirinden lezzetli reçel önerimiz bulunmaktadır.


İlk olarak ilkbahar-yaz meyvesi olan kayısı ile kayısı reçeli, ardından sonbahar meyvesi ayva ile ayva reçeli ve son olarak da turunç reçeli tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. :)

Tam Kıvamında Mandalina Marmelatı Tarifi

Kahvaltılık Tarifler

Tam Kıvamında Mandalina Marmelatı Tarifi

Recipe by ev yemeklerimCourse: Cuisine: Difficulty:

MALZEMELER

  • 2 kilo mandalina

  • 2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu

  • 1 buçuk su bardağı şeker

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


YAPILIŞI

  • Mandalinayı soyup, beyaz yerlerini güzelce temizleyelim.
  • Soyduğumuz mandalinaları bir tencereye alalım, içerisine şekeri ve mandalina suyunu ilave edelim. Orta ateşte 15 dakika boyunca kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım.
  • Daha sonra blenderden geçirelim. Üzerinde oluşan köpükleri alalım ve 10 dakika daha kaynatalım.
  • Sıcak sıcak olarak kavanozlara alalım.
  • Afiyet olsun!

Tarif Videosu

Tarif için ev yemeklerim Youtube kanalına teşekkür ederiz.

Ecem Güneş

doğumluyum, üniversite eğitimimi Celal Bayar Üniversitesi’nde tamamladım. Çocukluğumdan bu yana mutfakta zaman geçirmekten zevk duyarım. Zamanla kendime ait tarifler yaratarak yeni lezzetler keşfetmeye başladım. Daha çok kek ve pasta tariflerini severim. Birbirinden sağlıklı ve lezzetli tarifleri resimleri ile birlikte sizlerle paylaşmak istedim.


Mandalina Marmelatı Tarifi

Mandalina Marmelatı

39 beğeniK paylaşım

Tam mevsiminde hazırlayıp, kavanoz kavanoz saklamalık, misler gibi mandalina kokusuyla yaz günlerinizi bile serinletecek efsane bir lezzet: Mandalina Marmelatı


HAZIRLANMA SÜRESİ

30 Dakika

Tarife Başlamadan Önce

Turunçgiller familyasına üye Mandalina, yaprak dökmeyen bir ağacın meyvesidir. Kökeni Çin olarak kabul edilmiştir. Mandalina meyvesi içeriğinde yüksek oranda lif, protein, tiamin, piridoksin, sodyum, potasyum, kalsiyum, bakır gibi mineraller ile C ve E vitaminlerini de içerir. Sonbahar ve kış aylarının olmazsa olmaz meyvelerinden olan Mandalina, narenciye ailesinin küçük kardeşi olarak nam salmıştır. Bol sulu ve şekerli bir tada sahip oluşu sebebiyle 7’den 77’ye herkes onu çok sever.

Gerek dünyada gerekse de yurdumuzda en bilinen Mandalina çeşitlerini yakından tanıyalım;

Çekirdeksiz Mandalina:
Satsuma adı ile de bilinen çekirdeksiz mandalina, koyu turuncu renkte bir kabuğa sahiptir. Oldukça kolay soyulur. Bahçelerdeki hasadı Ekim ayının son haftasında başlayan Çekirdeksiz Mandalina, Aralık ayının son haftasına kadar hasat edilebilir.

Klemantin Mandalina:
Yurdumuza senesinde İtalya’dan getirilmiştir. Kabuğu koyu portakal renginde, hafif pürüzlü ve meyve etine sıkıca bağlıdır. Kolay soyulabilen bu tür aynı zamanda melez bir meyvedir. Gevrek, sulu ve aromalıdır. Bahçelerdeki hasadına Aralık ayında başlanır.

Minola Mandalina:
Tıpkı Klemantin mandalina gibi Minola da melez bir türdür. Greyfurt ve mandalinanın birleştirilmesinden elde edilmiştir. Yurdumuza ’li yıllar da Amerika’dan getirilmiştir. Az çekirdekli bir yapıya sahip olup, kabuğu koyu portakal renginde, pürüzsüz ve parlaktır. Meyveler oldukça büyük olmasının yanı sıra, armut şeklindedir. Hoş bir tat ve kokuya sahiptir. Bol suludur. Bahçelerdeki hasadına Aralık ayında başlanıp, Şubat ayının son haftasına kadar devam edilmektedir.

Tıpkı Portakal Marmelatı gibi Mandalina Marmelatı tarifimizde nefis. Şimdiden ellerinize sağlık…


Mandalina Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo mandalina
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Mandalina Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

1 kilo mandalinayı yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Üzerindeki beyaz kısımları da ayıklayabildiğimiz kadar ayıklıyoruz ve bir tencereye koyuyoruz. Üzerine 2 su bardağı toz şeker koyup yarım su bardağı su ilave ediyoruz. Ocağın altını yakıyoruz. Ara ara karıştırıyoruz ve kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz. Suyu koyulaşmaya başlayınca blendırdan geçiriyoruz. Üzerine çeyrek limon suyu sıkıyoruz. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun…

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir