aşırı duygusallık ve ağlama / Regl Döneminin Sizi Yanlızlaştırmasına İzin Vermeyin | Hizmet Hastanesi

Aşırı Duygusallık Ve Ağlama

aşırı duygusallık ve ağlama

kaynağı değiştir]

Bu bozukluğun sebebi bilinmemektedir fakat bir yakınının ani kaybı, aile içinde sürekli kaygı doğuran bir hastalık bulunması, ebeveynlerin boşanması ve genetik sebeplerin etkili olabileceği düşünülmektedir. Histrionik kişilik bozukluğu erkeklerden daha sık kadınlarda teşhis edilmektedir, erkeklerde bazı benzer belirtilerle birlikte narsistik kişilik bozukluğu daha çok görülmektedir.[1]

Kaynakça[değiştir kaynağı değiştir]

  1. ^Seligman, Martin E.P (1984). "11". Abnormal Psychology. W. W. Norton & Company

Toplumda insanların bazılarında sürekli ağlamaisteği olabiliyor. Sürekli olarak içinizden ağlamak geliyor ve kendinizi durduramıyorsanız yazımızı okumalısınız. Yaşadığınız psikolojik sorunların öncelikle neden kaynaklandığını bulmalısınız. Bunu bulduktan sonra tedavi sürecine geçilmelidir. Her tedavi ilaç ile olacak diye bir durum yoktur. Tedavi yöntemleri arasında psikolojik tedavi de yer alır.

Psikolojik tedaviden kastımız doktor seansı veya farkındalıktır.  Hayatımızın belirli dönemlerinde zorluklar ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Aklımızın içinde bazı çıkmazlara girebiliyor ve düşünceler içinde boğulabiliyoruz. Tüm bu olanları içinizde yaşıyor ve genel olarak dışınıza aktarmıyorsunuz. Ama vücudunuz bu sıkıntılardan haberdar durumdadır. Bu yüzden vücudunuz size sinyal verir ve ağlarsınız.

Aşırı Duygusallık ve Sürekli Ağlama İsteği

Sürekli ağlamaisteği sıkıntısını yaşıyor olabilirsiniz. Herkesin yaşayabileceği bir durum olduğundan gözünüzde büyülterek utanıp sıkılmamalısınız. İçsel hesaplaşmaları ve düşünce kalabalığı ile oluşan bazı rahatsızlıklar da yaşanıyor. Bu rahatsızlıkların sonucunda vücudunuz size alarm veriyor ve ağlıyorsunuz. İçine atmak sözünün de biyolojik açıklaması bu şekildedir.

Sıkıntıya girmek günümüzde çok kolay bir hal aldı. Dertler ve sıkıntılar bini aşmışken, sizden sağlam durmanızı bekleyemeyiz. Sıkıntıya girdikten sonra çabanızla kendinizi kurtarmak önemlidir. Bunu da başarabilecek en iyi kişi kendinizdir. Fiziksel olarak hastalandığınızda doktora başvurduğunuzda doktor size reçete yazar. Bu ilaçları içtiğinizde sıkıntılarınız geçer.

Ama bu durumdaki reçete kendiniz oluyorsunuz. Doktorlar seans gerekirse hap ile size yardımcı olabilirler. İyileşmeyi kendiniz başaracaksınız. Bunun için belirli yöntem ve tavsiyeleri sizler için açıklayacağız. Sürekli ağlama isteği yaşayanlar için bu tarz tavsiyeler iyi gelebilir. Sorununuzu kendiniz yardım almadan çözebiliyorsanız bu yolu deneyin. Ama sorunlar hala devam ediyorsa doktora başvurmanız gereklidir.

Ağlama istekleri ve anksiyete bozukluklarının hep bir temeli vardır. Kimi temeller çok geçmişinize dayanırken kimileri ise yakın zamanda yaşanmıştır. Bazı sorunlarınız maddi olabilirken bazıları da manevi olabilir. Sürekli ağlama isteği psikoloji temeline bağlı oluşur. Bu temeli yani sorunun neyden kaynaklandığını eğer çözemiyorsanız doktor seansları size yardım edebilir. Bu sorunun nedenini bulmak zaman alabilir. Ancak sorun bulunmadan tedaviye başlamak doğru değildir.

Ruh Temizliği Diye Bir Şey Var mıdır?Ruh Temizliği Nasıl Yapılır?

Psikolog ve psikiyatri bölümleri, eski döneme nazaran çok tercih edilen ve randevu alınan bölümler oldu. Ağır hayat şartları sizi yorabiliyor ve psikolojinize zarar verebiliyor.  Sürekli ağlama isteği de bu durumlardan birisidir. Hayatımızın belirli dönemlerinde çıkmaza girebiliyoruz ve doktorlardan yardım alabiliyoruz. Her insanın hayatında yaşadığı zor durumlar vardır. Bu durumlardan çıkarken destek almak doğrudur.

Psikoloğa giden insanlar arasında hiçbir sorun yaşamayan ve sadece konuşmak içini dökmek için gidenler var. Bu durumda sorun yaşayanların gitmemesi saçma olur. Sürekli olarak gelen ağlama isteğinin başka nedenleri de olabilmektedir.

Bu nedenleri alt başlığımızdan inceleyebilirsiniz. Maneviyat dışında maddi zorluk yaşayan vatandaşların da ağlama isteği geldiği durumlar vardır. Hatta durum öyle ki bu durumun bir ötesi canınıza bile mal olabiliyor.

Sürekli Ağlama İsteği İç Sıkıntısı

Sürekli Ağlama İsteği İç Sıkıntısı

İç sıkıntısı diye adlandırılan durum içinde endişe, keder, hüzün ve korku barınır. Sürekli ağlama isteği ve iç sıkıntısı birbirini tamamlayarak, farklı sorunları ortaya çıkarabiliyor. Sebepsiz yere duyulan bu hisler sonucunda fiziksel sorunlar da ortaya çıkmaktadır. Sindirimde zorluk, vücuda giren kramplar, solunumda hızlanma ve kalp çarpıntı problemlerine yol açabilir.

Sürekli ağlama ve iç sıkıntısı neden olur sorunuza ucu açık bir cevap verebiliriz. Nedenleri farklılık gösterebilmektedir. Özellikle sizdeki rahatsızlığın nedeni farklılık gösterebilmektedir. İç sıkıntı problemi anlık yaşanan olaylardan sonra gündeme gelebilir. Anlık aldığınız bir kötü haber sonrasında, yaşadığınız gergin bir olay sonrasında bu problemi yaşayabilirsiniz.

Yaşadığınız fiziksel bir hastalığınız ile ilgili de bu şikâyetlere sahip olabilirsiniz. Yani her kalp çarpıntısı, sindirimde zorluk ve kramp yaşayan insanın iç sıkıntı problemi yoktur. Sürekli ağlama isteği de iç sıkıntısına eklenebilir. Rahatsızlığınız tamamen fiziksel olarak da kaynaklanıyor olabilir. Ama fiziksel bir hastalığınız yoksa geriye psikolojik rahatsızlıklar kalıyor.

Tabi bir de anlık yaşanan olaylar sonrasında oluşan nedenler de var. Elektrokardiyografi gibi uygulamalar yapılmalı ki fiziksel rahatsızlık seçeneği elenmelidir. İç sıkıntı probleminiz ciddi bir rahatsızlık belirtisi de olabileceği için doktora gitmeyi kesinlikle ertelememelisiniz. İç sıkıntısının belirtileri ruh halinize ve günlük hayatınıza yansır. İç sıkıntısının belirtileri şu şekildedir;

Belirtilerden eğer kendinizde görüyorsanız öncelikle fiziksel rahatsızlığınızın olup olmadığını öğrenmek için doktora başvurun. Daha sonra psikolojik bir rahatsızlığınız varsa tavsiyelerimizi dinleyerek ve doktor seans almalısınız. En başta da dediğimiz gibi tedavi sürecinden önce hastalığınızın neden kaynaklandığını bulmak çok mühimdir.

Sürekli Ağlama İsteği Psikoloji

Sürekli Ağlama İsteği Psikoloji

Ağlamaya doğduğumuzda, hayata merhaba dediğimizde başladık. Ağlama kimi zaman acı çektiğinden kimi zamanda psikolojik rahatsızlıklar yaşandığında olur. Bir olay yaşandığında tepki olarak da ağlanabilir. Ağlamayı bir zayıflık olarak görmek çok yanlıştır. Kimi zaman duyguların karşı tarafa aktarılmasını sağlar. Ağlamak her zaman kötü değildir. Sizi rahatlatır ve sanki içinizdeki pisliklerden arınmış hissettirir.

Sürekli ağlama isteği yaşıyorsanız bu noktada bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Bu ağlama isteği psikolojik temelli olabilir. Yaşanan durumla alakasız bir şekilde gelen ağlama istekleri de mevcuttur. Mesela gülüp eğlenilen ve neşeli bir ortamda aniden bir ağlama isteği gelebilir. Bu durum oldukça sinir bozucu hale gelebilir. Hem sosyal hayatınızı hem de günlük hayatınızı oldukça etkiliyor.

Yemek yerken veya etrafı toplarken ya da yürüyüş yaparken sebepsizce yaşanan ağlamalar var. Bu ağlama durumları sizin isteğiniz dışında gerçekleşebilir. Bu ağlama çeşidine patolojik ağlama deniyor. Bu durum endişe yaratan bir durum olarak insanın içine sıkıntı düşürüyor. Sizi hayatınızdan alıkoyan bu sıkıntılı durumdan bir an önce kurtulmalısınız.

thumbnail

Sizce Olabilir mi?

Tükenmişlik Sendromu Yaşıyor Olabilir misiniz? 10 Madde de Belirtileri İnceledik

Patolojik ağlamada ağlamanıza etki eden alan ve durum ağlamanız ile bir uyuşma sağlamıyor. Sürekli ağlama isteği sebepsiz yere ve istem dışı gerçekleşiyor. Hastanın da şaşırdığı bu durum Alzheimer veya Parkinson rahatsızlığı yüzünden oluşabiliyor. Eğer sebepsiz yere alakasız yerlerde ağlama durumlarınız söz konusuysa mutlaka hekime gözükmelisiniz.

Belki de bu durum Alzheimer veya Parkinson belirtisi olabilir. Bilinmeli ki bu tür hastalıklarda erken teşhis oldukça önemlidir. Erken teşhisi koyabilecek kişi de hekiminizdir. Dolayısıyla hekiminize vakit geçmeden başvurmanız iyi olacaktır. Bazı ağlamalar sebepsiz yere değil duygu yoğunluğundan kaynaklanabiliyor. Bu duygu yoğunluğunun temelini inerek çözmek gerekir.

Kimi zaman gözyaşlarımızı mutlu olduğumuz için döküyoruz. Bu durum duygu yoğunluğuna örnektir. Kimi zaman da çok kızıp çok kırıldığımızda tepki amaçlı oluşabiliyor. Bu durumlar oldukça normal ve insani hallerdir. İnsanların ağlamasında bir sorun yoktur.

Ama sürekli ağlama isteği durumu soruna işaret edebilir. Her duyguyu kararında yaşamak güzel olduğundan fazlası hem fiziksel hem de ruhsal zararlara yol açabilir.

Sürekli Ağlama İsteği İç Sıkıntısı Neden Olur?

Sürekli ağlama isteği iç sıkıntısı neden olur açıklık getireceğiz. Bu belirtiler arasında en çok uyum sağlayan rahatsızlıklardan biri depresyondur.  Zaten genelde bu tarz sorunlarınızı insanlara belirttiğinizde ilk yaklaşımları depresyondan yana olmaktadır. Depresyon belirtileri şu şekildedir;

Depresyon tedavisi olarak verebileceğimiz tavsiyeler bu belirtileri en aza indirmeye yarar. Ve yine başta da dediğimiz gibi sizin ilacınız kendinizdir. Sürekli ağlama isteği durumu depresyonun belirtisi olabilir. Sürekli olarak gelen ağlama durumunuz psikolojik olan başka rahatsızlıklar nedeniyle de oluşmuş olabilir. Alzheimer tarzı rahatsızlıklar nedeniyle bu belirtileri yaşıyor olabilirsiniz.

Refleks olarak da ağlanabilir. Ama bu refleks ağlamaları sürekli olarak devam etmez. Yaşadığınız bu ağlama durumlarının nedenleri hayati nedenler olabilir. İşsizlik yaşıyorsanız bunun bunalımına girebilir ve sürekli olarak ağlayabilirsiniz. İşsizlik dışında geçim kaygısı ve gelecek kaygısı da nedenler arasında yer alır. Bu saydıklarımız hayati denilebilecek kaygı taşıyan maddi sorunlardır.

Bunların dışında ailede yaşanmış olan olaylardan süre gelen nedenler de bulunur. Çocuklukta yaşanmış olan çocukluk travmaları ilk başlarda size zarar vermiyor gibi görünmektedir. Ama ilerleyen yaşlarda karşınıza büyük sorunlar olarak çıkabilir. Sürekli ağlama isteği anlattığımız sebebin bir belirtisidir. Aile içerisinde yaşanan maddi sorunlar da neden olarak bilinebilir.

Hayata Olan Bakış Açınızı Ters Düz Edecek 7 Film Önerisi

Yaşadığınız ilişkilerde yaşanan ağır sorunlar yüzünden de sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle aşk acısı, karşılıksız aşk insanın bilin altına işlenen bir duygudur. Belirli bir süre sonra, zamanında yaşadığınız acıların ceremesini çekmeye başlayabilirsiniz. Sebeplerden birisi de fiziksel şiddet, psikolojik şiddettir. Şiddetin her türlüsüne karşıyız.

Her canlıya yapılan şiddete karşıyız. Psikolojik olarak yapılan şiddetler azarlama, bağırma, tehdit etme, küfür etme, hakaret etme şeklindedir. İnsana fiziksel şiddet kadar zarar verir. Bu yüzden bu şiddetin sonucunu da sonraki zamanlarda sağlığınıza zarar olarak etkisini görürsünüz. Kimi zaman hareket benzerliği yaşanırken kimi zaman da ağlama isteği tarzı sorunlar yaşanabilir.

Depresyon Ağlama Krizleri

Sürekli ağlama isteği durumu depresyon belirtisi olabilir. Depresyona girmiş bir insanın ağlama krizleri olmaktadır. Bu krizler kimi zaman karşındakine de zarar verirken genelde bu zarar psikolojiktir. Depresyon sorununuzu öncelikle anlamalısınız. Doktor tarafından teşhis konulan bazı hastalara ilaç tedavisi başlanabiliyor. Bu rahatsızlığın hangi kademede olduğuna bağlıdır.

Eğer başlangıç kısmındaysanız ilaç tedavisine başvurulmadan önce yardım seansları uygulanabilir. Bu seanslarla beraber kendi uğraşlarınızda önemlidir. Kendinize uygulayacağınız tedavi yöntemleri hem sosyal hem de günlük hayatınızda etkisini gösterir. Ağlama krizleri esnasında doktorunuz tavsiye ettiklerini uygulayın. Sakinleşerek nefesinizi kontrol etmeye çalışmalısınız.

Sürekli Ağlama İsteği Nasıl Geçer?

Depresyon tedavisi için sizlere tavsiyelerde bulunacağız. Belirtileri en aza indirmek için düzenli yapılacak egzersizler fayda göstermektedir. En basiti olan yürüyüşün bile faydasını göreceksiniz. Spor, yoga, aerobik gibi egzersizler sayesinde hem gevşemiş olacak hem de sosyalleşmiş olacaksınız. Sürekli ağlama isteği sorununuzun tedavisini hayata tutunarak yapabilirsiniz. Düşe kalka büyüdüğümüz hayatta her zaman kalkmaya çalışmalıyız.

Bu tarz sorunlarında sizi yıldırmasına izin vermeyin ve hep dimdik durun. Depresyon belirtileri 2 haftayı aştıysa kesinlikle uzman doktora görünmelisiniz. Antideprasan kullanımına doktor kontrolünde uygun görülürse başlayabilirsiniz. İlaçlar etkisini düzenli kullanımda gösterir. İlaçların ilk kullanımında kendinizi kötü hissedebilir ve ilacı içmek istemeyebilirsiniz.

Ama 4 hafta sonunda ilaç olumlu etkilerini göstermeye başlar. Bu süre kişiden kişiye değişebilir. İyileşme aşamaları başlandığında ilaç bırakılmamalıdır. En az 6 ay civarı bu ilaçlar kullanılmalıdır. Eğer ilacın etkisini gördükten sonra iyi oldum deyip erken bırakırsanız depresyon tekrarlar. Tekrarlayan depresyon sizi tekrar ilaç tüketmeye itecektir. Bu yüzden tedavinizi yarım bırakmayın.

Doktor kontrolü dâhilinde devamlılığını sürdürün. Eğer sorununuz çok büyük değilse ve kendiniz çözebilecek durumdaysanız vereceğimiz tavsiyeler yerinde olabilir. Sürekli ağlama isteği sorununuzu çözmek için, kendinize yeni aktiviteler bulmalısınız. Sorunlarınızdan biraz olsun uzaklaşmak adına bu önemlidir. Yeni bir spora başlayabilir sanatla ilgilenebilirsiniz.

Hangi aktiviteden daha çok keyif alıyor ve kafanızı dağıtabiliyorsanız tercihinizi öyle yapmalısınız. Resim çizerek, kitap okuyarak, seyahat ederek kendinizi iyileştirmelisiniz. Eve kapandığınızda ve yapacak bir iş bulamadığınızda düşünmeye başlarsınız. Düşündükçe düşünür beyninizin içinde sanki kaybolursunuz. Tüm bu rahatsızlıkların temeli de kendinize çok dert edinmekten gelir. O yüzden kafanızı dağıtacak aktiviteler büyük önem taşır.

Sürekli ağlama isteği sorununda aktiviteler dışında arkadaşlarınızla edeceğiniz muhabbetler de önemlidir. Size iyi gelen ve sizi yargılamayan arkadaşlarınızın yanında kaldığınızda ve sohbet ettiğinizde ne kadar rahatladığınızı göreceksiniz. Yazımızın en başında da dediğimiz gibi sizin reçeteniz kendinizsinizdir. Doktor seansına gittiğinizde de bu böyledir. Randevularda geçmişinize iner, sorununuzu keşfetmeye çalışırsınız.

Doktorunuz bu noktada size yardım eder sorununuzu bulmaya çalışır. Ama asıl iş sizdedir. Sürekli ağlama isteği sorununuzu kendiniz çabalayarak çözeceksiniz. Öncelikle rahatsız olduğunuzu kabul ederek, daha sonra da tedavi için çabalayarak çözeceksiniz. Sürekli ağlama isteği neden olur sorumuzu cevabımızı bu şekilde verebiliriz. Saydığımız tüm aktiviteler ve uğraşların yanı sıra kullanıyorsanız, ilaçların da faydası olacaktır.

Gece Gelen Ağlama İsteği

Geceleri herkes yerine çekildiğinde, yalnız kaldığınızda düşünmek için fırsat doğuyor. O gün ne yaptığınızı düşünüyor ve belki de önemsiz şeyler için pişmanlık duyuyorsunuz. Veya geçmişinizde yaşadığınız karanlık günleri hatırlıyor kendinizi tutamıyorsanız. Tabi tüm bunların dışında gün içinde yaşadığınız, etkilendiğiniz bir olay sonucunda da ağlayabilirsiniz. Gözünüzden akan yaşları tutamaz ve ağlayabilirsiniz.

Bu duruma engel olmak için dikkatinizi dağıtmak gerekir. Sevdiğiniz neşeli bir müziği dinleyebilir veya yazı yazabilirsiniz. Yazı yazarak, şiir yazara da içinizi sayfalara dökebilirsiniz. Sayfalar sizi yargılamaz her yazdığınızı kabul eder. O yüzden iyi bir sığınak olarak kullanılabilir.

Sürekli ağlama isteği sırasında ağlamanızı kesmek için yüzünüzü yıkayıp kafa dağıtıcı uğraşlarla vakit geçirmelisiniz. Bu isteği engellemek kimi zaman sizin elinizdedir.  Yaşanılan bazı acı durumları içinizden atmak için öncelikle acınızı yaşamanız gerekir. Yasınızı tutmalısınız ki, olanları içinizde ukde kalmadan geçmişte bırakabilin.

Bu dediklerimiz ani gelen ağlamalar için değildir. Ani gelen bir ağlama durumunda uzman doktora ulaşmalısınız. Doktorunuzun tavsiyeleri çok işe yarayacaktır. Doktor seçimini de doğru yapmalısınız ki hızlı bir tedavi süreci olsun.

Sürekli Ağlama İsteği İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Sürekli Ağlama İsteği İle Başa Çıkmak

Sürekli ağlama hissi ve durduk yere gelen ağlama hissi durumlarında ne yapacağınızı bilemez ve nedenini merak edebilirsiniz. Aşırı duygusallık ve sürekli ağlama isteği ile alakalı en çok sorulan soruları sizler için öz ve net bir şekilde cevapladık.

Ağlama Hastalığı Nedir?

Ağlama hastalığı olan Kolik bebeklerde görülen bir hastalıktır. Bu ağlama üç saatten fazla sürer. Bunun dışında ağlama hastalığı dışında ağlama, psikolojik rahatsızlıkların belirtisidir.

Sürekli Mutsuzluk ve Ağlama Hissi Neden Olur?

Sürekli ağlama isteği neden oluşur? Bu belirtiler düşünüldüğünde akla ilk gelen rahatsızlık depresyondur. Depresyon dışında bu belirtiler başka rahatsızlıklarda da olabilir.

Durduk Yere Ağlamak Neyin Belirtisi?

Durduk yere sebepsizce ağlamalar genelde istemsizce gerçekleşiyor. Bu belirtiler duygu durum bozukluğu, anksiyete belirtileri olabilir. Ağlama ile beraber kaygı ve sıkıntıyı da taşır.

Ağlama İsteği Nasıl Durdurulur?

Sürekli ağlama isteği iç sıkıntısı nasıl geçer bunun hakkında birkaç tavsiye verelim. Yukarı bakarak ağlamanızı sonlandırabilirsiniz. Ağlama isteği geldiği anda gözlerinizi kırparak da isteği geri gönderebilirsiniz. Ağlama anında dikkatinizi dağıtarak veya sevdiğiniz bir müziği dinleyerek de sonlandırabilirsiniz. Ağlamayı acı çekerek de durdurabilirsiniz.

Patolojik Ağlama Nedir?

Sürekli ağlama isteği psikoloji ile ilgili olabilir. Patolojik ağlama manasız yerlerde istemsizce ağlamaktır. Hiç sebep olmadan durduk yere istek dışı bir şekilde ağlamaya Patolojik ağlama denir.

Çok Ağlamanın Zararları Nelerdir?

Sürekli ağlama isteği durumunun zararları nelerdir? Ağladığınızda veya kendinizi ağlamamak için zorladığınızda baş ağrısına neden olabilirsiniz. Aşırı derecede ağladığınızda bayılabilirsiniz.

Çok Ağlamak Kalbe Zarar Verir mi?

Çok üzüldüğünüzde kalp damarlarınız sıkışıyor. Üzüntünüzün ardından ağladığınızda sıkışan kalp damarları açılıyor ve rahatlıyorsunuz. Ağlayarak zarardan çok stresle dahi başa çıkabilirsiniz.

Gösterim:1.797

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır