cennette ailemiz yanımızda olacak mı / Cennette evlilik vardır - Dinimiz İslam

Cennette Ailemiz Yanımızda Olacak Mı

cennette ailemiz yanımızda olacak mı


Sual: Cennette evlilik var mıdır?
CEVAP
Evet, vardır, ama nasıl olduğu belli değildir. Çünkü orada nefs yoktur. İslam âlimleri buyuruyor ki:
Dünyada olan şeyler birer görüntüdür. Her görüntünün bir de aslı olur. Asıl olmadan görüntü meydana gelmez. Dünyadaki şeylerin hepsinin asılları, gerçekleri Cennette vardır.

Cennette nefis yoktur. Nefis olmayınca günah işlemek de yoktur. Haremlik selamlık yoktur.

Bir kimse rüyada çeşitli meyveler yese, uyanınca bunun gerçek olmadığını anlar. Cennete giden insan da, dünyadaki şeyleri böyle hayal gibi görür, hakiki şeylere kavuşur. Dünyadaki şeyler, Cennettekilerin gölgesi, sureti gibidir. Hadis-i şerifte, (İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar) buyuruldu. Ölüp ahirete gidince dünyadakiler, rüyada görülenler gibi olacaktır. Bir hadis-i şerif meali:
(Cennet nimetleriyle, dünyadakiler arasında yalnız isim benzerliği vardır.) [Beyheki]

Evliliğin de hakikisi orda olacaktır. Herkese eşi, çok güzel görünecektir. Benim eşimden daha güzeli, daha yakışıklısı yok diyecektir. Orada diğer zevkler gibi, evlilik zevkleri her gün artacaktır. Sonsuza kadar böyledir. Cennette evliliğin olacağı âyet-i kerime ve hadis-i şeriflerle sabittir. Kur’an-ı kerimde iyilere verilecek nimetler bildirilirken mealen buyuruluyor ki:

(Bunun yanı sıra biz onları, sürmeli gözlü
[ceylan gözlü] hurilerle evlendiririz.) [Duhan 54]

(Biz ceylan gözlüleri, defterleri sağdan verilenler için yeniden yarattık; onları bakire, eşlerine düşkün ve hepsini aynı yaşta kıldık.)
[Vakıa ]

(İçlerinde huyu güzel, yüzü güzel kızlar vardır.)
[Rahman 70]

(Takva sahipleri için bahçeler, üzüm bağları, tomurcuk göğüslü aynı yaşta kızlar, içecek dolu kâseler vardır.)
[Nebe ]

(Yanlarında güzel bakışlarını yalnız onlara tahsis etmiş, iri gözlü eşler vardır. Onlar, gün yüzü görmemiş bembeyaz yumurta gibidir.)
[Saffat ]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Rabbine itaat edip, kocasının hakkını ödeyen, ona hıyanet etmeyen kadınla şehit arasında, bir derece fark kalır. Kocası güzel ahlaklı bir mümin ise, onun kocası olur. Kocası uygun biri değilse, Cennette Allahü teâlâ onu bir şehitle evlendirir.) [Taberani]

(Şehit, Cennette bir huri ile evlendirilir.)
[İ. Ahmed]

(Cennet kızlarından biri dünyaya gelse, yerle gök arası güzel koku ile dolar ve ikisinin arasını aydınlatırdı.)
[Buhari, Müslim]

Çocuk veya bekâr olarak ölenler de Cennette evlenecektir. Herkes aynı yaşta olacaktır.

Hangisiyle beraber olacak?
Sual:
Cennette herkes eşi ile beraber olmayacak mıdır? Bir de iki evlenen kadının durumu nasıl olacak? İlk kocasını veya ikinci kocasını daha çok seviyorsa, kadına tercih hakkı yok mudur?
CEVAP
İkisi de Cennetlik olursa herkes genelde eşi ile olacaktır. Ümm-i Habibe validemiz, kocası öldükten sonra, biri ile evlenen, ondan da ayrılıp başka bir erkekle evlenen kadın, ahirette bu üç kişiden hangisi ile evlenecek diye bir suali sorunca, Resulullah efendimiz (Böyle bir kadın, serbesttir. Hangi kocası güzel huylu ise ahirette onunla olur. Güzel ahlak sahibi olan, dünya ve ahiret iyiliğine kavuşur) buyurdu. Demek ki, kadın, üç kişiden hangisini daha çok seviyorsa, onunla beraber olur. Üçünü de istemiyorsa, hiç biri ile beraber olmaz. Cennette üzüntü yoktur. Çocuk veya bekâr olarak ölenler de Cennette evlenecektir. Herkes aynı yaşta olacaktır.

Bekâr olanlar
Sual:
Ölünce Cennete evli olarak gidenlere huri verilecekmiş, bekâr olanlar ne oluyor?
CEVAP
Dünyadaki evlilikler sona eriyor. Yani herkes oraya bekâr olarak gidiyor. Evli gittiği halde eşi imansız olarak ölmüşse Cehenneme gider ve ebedi orada kalır.

Cennet ehlinin hepsine hizmet edecek huriler, gılmanlar verilecektir. Bekâr kimse kalmayacaktır.

Cennette dostlarımızı ve aile üyelerimizi görüp onları tanıyabilecek miyiz?

Soru

Yanıt



Birçok insan, cennete gittiklerinde yapmak istedikleri ilk şeyin kendilerinden önce ölen bütün arkadaş ve sevdiklerini görmek olacağını söyler. Sonsuzlukta, arkadaşlarımızı ve aile üyelerimizi görmek, tanımak ve onlarla zaman geçirmek için bol bol zaman olacaktır. Ancak, cennette en çok odaklandığımız şey bu olmayacaktır. Biz oradayken Tanrı’ya tapınmak ve cennetin harikalıklarının tadını çıkartmakla çok daha fazla meşgul olacağız. Sevdiklerimizle bir araya gelişlerimiz büyük olasılıkla, Tanrı’nın hayatlarımızdaki lütfu ve yüceliğini, O’nun harika sevgisini ve yüce işlerini anlatmakla dolu olacaktır. Tanrı’yı diğer inanlıların, özellikle de yeryüzündeyken sevdiğimiz kişilerin eşliğinde övüp O’na tapınabildiğimiz için çok daha fazla sevineceğiz.

Kutsal Kitap, öldükten sonra insanları tanıyıp tanıyamayacağımız konusunda ne der? Endor cadısı Samuel’i ölüler diyarından çağırdığı zaman Kral Saul, Samuel’i tanımıştı (1 Samuel ). Davut’un bebek oğlu öldüğünde, Davut, “Ben onun yanına gideceğim, ama o bana geri dönmeyecek” diye bildirmişti (2 Samuel ). Davut, oğlu bebekken öldüğü halde cennette onu tanıyabileceğini varsaymıştı. Luka ’de, İbrahim, Lazar ve zengin adam öldükten sonra tanınır haldeydiler. İsa Mesih’in Görünümünün Değiştiği Dağ’da Musa ve İlyas tanınabilir durumdaydı (Matta ). Kutsal Kitap, bu örneklerde ölümden sonra tanınabilir halde olacağımızı belirtiyor gibidir.

Kutsal Kitap, cennete vardığımız zaman, “O'na [İsa’ya] benzer olacağımızı biliyoruz. Çünkü O'nu olduğu gibi göreceğimizi” bildirir” (1 Yuhanna ). Yeryüzüne ait olan bedenlerimiz ilk insan olan Adem’den olduğu gibi, diriltilmiş bedenlerimiz de tıpkı Mesih’inki gibi olacaktır (1 Korintliler ). “Bizler topraktan olana nasıl benzediysek, göksel olana da benzeyeceğiz. Çünkü bu çürüyen beden çürümezliği, bu ölümlü beden ölümsüzlüğü giyinmelidir”(1 Korintliler , 53). İsa dirildikten sonra O’nu birçok insan tanıdı (Yuhanna , 20; ; 1 Korintliler ). Eğer İsa yüceltilmiş bedeninde tanınabilir bir halde idiyse, bizler de yüceltilmiş bedenlerimizde tanınabilir bir halde olacağız. Sevdiklerimizi görebilmek cennetin yüce bir yönü olacaktır ama cennet daha çok Tanrı ve daha az bizim hakkımızdadır. Sevdiklerimizle yeniden bir araya gelip sonsuzluk boyunca onlarla birlikte Tanrı’ya hizmet etmek büyük bir zevk olacaktır.

English



Türkçe anasayfaya dön

Cennette dostlarımızı ve aile üyelerimizi görüp onları tanıyabilecek miyiz?

Şevket ismi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu&#;na göre Şevket isminin anlamı şöyle; Büyüklük, heybet.

Şevket hangi dilde?

Şevket, Arapça dilinden Türkçe&#;mize geçmiştir.

Şevket ne demek Osmanlıca?

şevket / شوكت / شَوْكَتْ Kudret ve kuvvetten doğma haşmet. Padişaha mahsus heybet ve saltanat. Diken. Diken batmak.

Şehvetli biri ne demek?

Bir sıfat olarak kullanımına rastlanan şehvetli kelimesi, cinsel isteğine fazlaca düşkün olan, kösnülü ve arzulayan anlamına gelir.

Şevketmeap ne demek TDK?

bitanecik padişahımız anlamına gelmektedir. affeden eşi bulunmaz kişi diye yağ çeken kelimedir.

Cennette cinsel ilişki olacak mı?

Kuşkusuz, cennette her lezzetin yanında cinsî ilişki de vardır. Kur&#;an&#;da kişilerin eşlerinden ve ayrıca hurilerden bahseden ayetler dolayısıyla bu tür ilişkiden de söz etmiş oluyor. Kur&#;an&#;da vurgulandığı üzere (30/Rûm, 21) karşı cinsler hayatlarını birleştirmekle bedenî ve ruhî tatmin bulmaktadırlar.

Şehvetli olmak ne demek?

Şehvet, kişisel cinsel ihtiyaçlara yönelik isteklerin tamamına denir. Şehvet bir duygudan çok cinsel isteklerin genellemesine verilen bir addır.

Haşin Bakışlı ne demek?

Sert, kırıcı, gönül kırıcı olan.

Cennette yanımızda kimler olacak?

Cennetlikler, kendileri gibi inançlı ve iyi ahlaklı aile bireyleriyle beraber olacaklardır. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Tur Suresi&#;nin ayetinde şöyle belirtilmektedir. Cevap: Cennetlikler, kendileri gibi inançlı ve iyi ahlaklı aile bireyleriyle beraber olacaklardır.

Cennette kadınlara erkek var mı?

Kur&#;ân, cennette sadece erkeklerin ödüllendirileceğini, kadınların ise erkeklere ödül olarak takdim edileceğini söylemiyor. Cennette erkekler, genç, en güzel çağlarında birer delikanlı, kadınlar da yine onlarla yaşıt, dilberler, huriler olacaklardır.

Cinsel şeyler düşünmemek için ne yapmalı?

Cinsel arzularla başa çıkmanın 7 yöntemi

  1. 1) Tahrik edici şeylerden kaçının. &#;
  2. 2) Tahrik edici ve cinsel şeyleri düşünmekten kaçının. &#;
  3. 3) Asla yasak ilişkiler içinde olmayın, özellikle karşı cins ile duygusal ve kişisel olarak meşgul olmayın. &#;
  4. 4) Asla mastürbasyon yapmayın. &#;
  5. 5) Karşı cinsle yalnız kalmaktan kaçının.

Erkeklerde aşırı cinsel istek neden olur?

Örneğin; çiftler arasında yaşanan cinsel uyumsuzluk, tiroid bezleri ya da böbrek üstü bezlerinin gereğinden fazla çalışması, hormonal bozukluklardan dolayı biriken androjenin cinsel isteği artırması, tüberkloz hastalığı, çeşitli beyin hastalıkları, alkol ve madde kullanımı ve çeşitli psikoloji sorunları bu duruma neden &#;

Haşin erkeği ne demek?

Haşin Erkek ne demek? 1. İnsanın üzerinde sert bir etki bırakan, kaba, kırıcı: “Haşin davranmak.” Ben birdenbire vesveseli, kıskanç, haşin bir şark erkeği oluvermiştim (Safiye Erol).

Haşin ve gaddar ne demek?

Sert, kırıcı, gönül kırıcı olan.

Cennette ailemiz yanımızda olacak mı?

Cennetlikler, kendileri gibi inançlı ve iyi ahlaklı aile bireyleriyle beraber olacaklardır. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Tur Suresi&#;nin ayetinde şöyle belirtilmektedir. Cevap: Cennetlikler, kendileri gibi inançlı ve iyi ahlaklı aile bireyleriyle beraber olacaklardır.

Ahirette de ailemizle birlikte olacak mıyız?

Soru: Müslümanların günahlarını çektikten sonra cennete girebileceklerini okumuştum. Ahiret yaşamımızda yine ailelerimizle birlikte olabilecek miyiz? Çünkü cennet ortamına erişmek kısmet olursa ve bu bir mükâfatsa oradaki yaşantımda da ailemin yanımda olmayı dilerim. (Filiz Demir)

Cevap: Cennetlikler, kendileri gibi inançlı ve iyi ahlaklı aile bireyleriyle beraber olacaklardır. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Tur Suresi'nin ayetinde şöyle belirtilmektedir: "Kendileri inanmış, zürriyetleri de imanda kendilerine uymuş olan kimselerin zürriyetlerini de kendilerine kalmışızdır, kendi ameller(inin sevab)ından da hiçbir şey eksiltmemişizdir. Herkes kendi kazandığına bağlıdır."

Ayette belirtildiği üzere Allah'ın lütfettiği nimetler içinde bulunan cennetlikler orada yalnız bırakılmamış, inanan çocukları da kendilerinin yanına getirilmiş, eşleri ve çocuklarıyla birlikte yaşama mutluluğuna erdirilmiş, yaptıkları hiçbir güzel iş ödülsüz bırakılmamış, her yaptıklarının karşılığı, kendilerine tastamam verilmiştir. Ra'd Suresi'nin 23'üncü ayetinde de inançlı, iyi insanların, kendileri gibi güzel ahlaklı ataları, eşleri ve çocuklarıyla beraber, durulmaya değer bahçelerde sürekli olarak kalacakları vurgulanmaktadır.

Ayetel-kürsî okumakla kimsenin ömrü uzamaz
Hocam Muharrem Efendi'nin torunlarından olduğunu yazan Hülya Özer, kalp krizi geçiren kardeşinin iyileşmesi için güvendiği Ayetel-kürsî'yi çok okuduğunu, buna karşın yine de kardeşinin öldüğünü belirtiyor. Bu okurum Elazığ'dan gönderdiği mektubunda, "Şimdi çok istememe rağmen bu duayı okurken bende bir kırgınlık ve güvensizlik oluştu. Bu duyguyu nasıl yenebilirim" diyor.

Ayetel-kürsî okumakla kimsenin ömrü uzatılamaz. Kardeşinizin vadesi dolmuşsa bir sebeple yaşamını yitirir. Ayetel-kürsî'yi okumakla kalp krizi geçiren kardeşinizin iyileşmemesi yüzünden ayete karşı kırgınlığınızı anlayamadım. Demek ki siz çıkar için Kur'ân'a bağlanmışsınız. Kur'ân birinin hastalığını tedavi için değil, insanlara doğru yolu göstermek için gelmiştir. Siz onu amacı dışında kullanıyorsunuz. Küsmenizden Kur'ân bir zarar görmez, siz zarar görürsünüz. Böyle şeyleri bırakın, Allah'a bağlanın, Kur'ân'ı da hastalara şifa için değil, gönül huzuruna ermek, yolunuzu bulmak için okuyun.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır