yerel yönetimler aöf ders notları / AÖF Yerel Yönetimler(Önlisans) bütün güncel ders notları hazır.

Yerel Yönetimler Aöf Ders Notları

yerel yönetimler aöf ders notları

ATA AÖF - Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmetler Ders Notları (2. El)

Kitap içerisin de kurşun kalem ile satır altı çizimler ve Ders notunda ayrıca - - - Çıkmış soruları da mevcut. Kitap temiz durumdadır.

Kitap Atatürk Üniversitesi Yayınları tarafından [Erzurum] yayınlanmıştır. sayfadır. ATA AÖF - Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmetler Ders Notları (2. El) adlı eser Türkçe dilindedir.

Kitap, 17 cm genişliğinde 24 cm yüksekliğindedir.

Kitap KARTON KAPAKLI cilt bilgisi ile yıllar önce eklenmiştir.

ATA AÖF - Yerel Yönetimler ve Sosyal Hizmetler Ders Notları (2. El) adlı eser, Kitap > Sınav ve Ders Kitapları > Ders Kitapları > Açıköğretim kategorisinde İkinci El olarak satıştadır.

Kondisyon: İyi

Ürün kondisyonları ürün açıklamalarında belirtildiği ve/veya ürün fotoğraflarında görüldüğü gibidir. Açıklamada yer alan veya fotoğrafta görülen üründen farklı nitelikte bir ürün gönderilmesi halinde siparişin iadesi/iptali seafoodplus.info güvencesi ile sağlanabilmektedir.

Kargo Ödeme Durumu

Alıcı Öder

Ürün Vamos Kitap tarafından, PTT, Yurtiçi, Aras veya Sendeo Kargoyla gönderilecektir. Kargo ücreti TL dir ve sipariş anında ödenir. Aynı mağazadan veya ortak kargo anlaşmalı mağazalardan bu ürünle birlikte alacağınız diğer ürünler için ek kargo ücreti ödemezsiniz.

Vamos Kitap - Mağaza Hakkında

Merhabalar

Siparişlerinizi Sendeo Kargo ile gönderiyoruz. Tek seferde yaptığınız Lira ve üzeri siparişlerin kargo ücretini biz ödüyoruz. Satın almış olduğunuz ürünleri aynı gün ya da ertesi gün mutlaka kargo firmasına teslim ediyoruz.

Satışa sunduğumuz ürünler hakkında her türlü sorunuzu bize mesaj yolu ile hiç çekinmeden sorabilirsiniz. Mesajlarınızı en kısa süre içerisinde yanıtlamaya çalışıyoruz.

İş yoğunluğumuz nedeniyle, alışverişleriniz sonrası bu platformda bizimle ilgili yaptığınız güzel yorumlara teker teker cevap vermeye pek zamanımız olmuyor maalesef. Bu yüzden; içten olduklarını bildiğimiz ve bizi mutlu eden olumlu yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. :)

 

DERSLER VE DERS MATERYALLERÄ°

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans Programı; müfredatı zorunlu derslerden oluşmaktadır. Programın en büyük özelliği ders materyallerinin tamamının e-öğrenme yöntemiyle hazırlanmış olmasıdır. Program müfredatı ulusal eğitim politikası hedefleri doğrultusunda İstanbul Üniversitesi’nin deneyimli akademik kadrosu tarafından hazırlanmıştır. Öğretim Sistemi Platformu tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde düzenlenmiş ve öğrencinin rahat bir şekilde çalışabilmesi için sisteme ders notları, sunumlar, videolar ve ileri öğretim materyali olarak hazırlanan Faz 2 içerikleri yüklenmiştir.
Programla ilgili her konuda seafoodplus.info adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

SINAVLAR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Sınavlar, her bir ders için her yıl/yarıyılda en az bir ara sınav, bir yarıyıl / yıl sonu bitirme ve telafi sınavı olmak üzere gözetimli olarak yüz yüze yapılır. Sınavlarda uygulanacak kurallar, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur.

Sınav Uygulamaları Hakkında
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - ÖNLİSANS

Yerel Yönetimler

Program Tanıtımı

Program Akademik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Programın Amaçları

Yerel yönetimler yapıları ve sundukları hizmetler açısından halka en yakın yönetim birimleridir. Küreselleşme sürecinde kamusal hizmetlerin önemli bir kısmının yerel yönetimlere aktarılması bu alanda eğitimli iş gücü ihtiyacını arttırmaktadır. Yerel Yönetimler Önlisans Programı da artan bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak yaşam boyu ve kendi kendine öğrenme becerisini kazanmış yerel yönetimlerde çalışabilecek personel yetiştirmek amaçlamaktadır.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Yerel yönetimler Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HUKUHUKUKUN TEMEL KAVRAMLARIZ
HUKUTÜRK ANAYASA HUKUKUZ
İKTUGENEL EKONOMİZ
YYTUÇEVRE BİLİMLERİZ
 YABANCI DİL IZ
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca I, FRAU-Fransızca I ya da İNGU-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
İŞLUYÖNETİM VE ORGANİZASYONZ
KMTUKENTSEL VE ÇEVRESEL KORUMAZ
YYTUYEREL EKONOMİK KALKINMAZ
SİYUTÜRK SİYASAL HAYATIZ
 YABANCI DİL IIZ
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca II, FRAU-Fransızca II ya da İNGU-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
MLYUTÜRK VERGİ SİSTEMİZ
MLYUKAMU MALİYESİZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZ
TÜRUTÜRK DİLİ IZ
YYTUBELEDİYE, İMAR VE GAYRİMENKUL MEVZUATIZ
YYTUŞEHİRCİLİKZ
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HUKUİDARE HUKUKUZ
İŞLUKAMU YÖNETİMİZ
MLYUMAHALLİ İDARELER MALİYESİZ
YYTUMAHALLİ İDARELERZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZ
TÜRUTÜRK DİLİ IIZ

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

Yerel yönetimler Önlisans Programında AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Yerel yönetimler Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Yerel yönetimler Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Yerel Yönetimler Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren  Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

Yerel Yönetimler Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, belediyeler, il özel idareleri ve valilikler ve bunlara bağlı kuruluşların çeşitli birimlerinde çalışabilirler. ​​​​

Güncelleme Tarihi:

Yerel Yönetimler Mevzuatı Belediye Kanunu Ders Özeti ve Deneme Sınavı

AÖF Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız

AÖF Yerel Yönetimler Önlisans Programı Yerel Yönetimler Mevzuatı Belediye Kanunu Ders Özeti ve Deneme Sınavı

Büyükşehir belediyesi; en az üç ilçe belediyesini kapsa­yan, bu belediyeler arasında koordinasyonu sağlayan; idari ve mali özerkliğe sahip ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişisidir. Büyükşehir belediyesi kurulabilmesi için en az nüfusun bulunması gerekmektedir.

Büyükşehir belediyesinin organları; büyükşehir beledi­ye meclisi, büyükşehir belediye encümeni ve büyükşe­hir belediye başkanıdır.

Büyükşehir belediyesinin başlıca gelirleri; genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ilçe belediye­lerine verilen paylardan Bakanlar Kurulu tarafından be­lirlenecek oranlar içinde ayrılarak İller Bankası tarafın­dan gönderilecek pay ile büyükşehir belediye sınırları içinde yapılan genel bütçe vergi gelirleri tahsilat topla­mı üzerinden büyükşehir belediyesine yatırılacak % 5 paydır.

Büyükşehir belediye bütçesi ile ilçe belediyelerinden gelen bütçeler büyükşehir belediye meclisine sunulur ve büyükşehir belediye meclisince yatırım ve hizmetler arasında bütünlük sağlayacak biçimde aynen veya de­ğiştirilerek kabul edilir. Büyükşehir ve ilçe belediye büt­çeleri, büyükşehir belediye meclisinde aynı toplantı dö­neminde ve birlikte görüşülerek karara bağlanır ve tek bütçe hâlinde bastırılır.

1.Büyükşehir belediyesi en az kaç ilçe be­lediyesini kapsamalıdır?

A) 1

B) 2

C) 3

D) 4

E) 5

2. Büyükşehir belediye sınırları içinde yer alan belediye aşağıdakilerden hangi­sidir?

A) İlçe belediyesi

B) Olağan belediye

C) Anakent belediyesi

D) Geçici belediye

E) Özel belediye

seafoodplus.info belediyelerinin büyükşehir belediyele­rine dönüştürülebilmeleri için toplam nü­fuslarının en az kaç olması gerekmektedir?

A)

B)

C)

D)

E)

4. Aşağıdakilerden hangisi ilçe belediye­lerinin görev ve yetkilerinden biridir?

A) Stratejik planı hazırlamak

B) Yıllık hedefleri belirlemek

C) Yatırım programlarını hazırlamak

D) Biiyükşehir belediye bütçesini hazırlamak

E) Eğlence yerlerini ruhsatlandırmak

5. Büyükşehir belediye meclisinin dönembaşı toplantısı hangi ay yapılır?

A) Eylül

B) Kasım

C) Aralık

D) Ocak

E) Mart

6. Büyükşehir belediye başkanı meclisin ısrarı ile kesinleşen kararlar aleyhine kaç gün içerisinde idari yargıya başvurabilir?

A) 3

B) 5

C) 10

D) 15

E) 30

7. Büyükşehir belediye meclisinin kurdu­ğu ihtisas komisyonları en çok kaç kişi­den oluşabilir?

A) 5

B) 7

C) 9

D) 12

E) 15

8. Aşağıdakilerden hangisi kurulması zorunlu ihtisas komisyonlarından biri değildir?

A) Sanayi komisyonu

B) İmar ve bayındırlık komisyonu

C) Çevre ve sağlık komisyonu

D) Plan ve bütçe komisyonu

E) Ulaşım komisyonu

  • Facebook
  • Google

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir