vitiligo sülük tedavisi / Yoğurt Vitiligoya iyi gelir mi? – Salomon Mağaza

Vitiligo Sülük Tedavisi

vitiligo sülük tedavisi

Sinir uçlarından salgılanan kimyasal maddeler melanositleri parçalar veya tahrip edebilir. Buna da ailesel yatkınlığın olabileceği birçok dermatoloji kaynağında geçmektedir. Bunların yanı sıra uyku bozukluğu, stres, psikolojik travmalar, vitamin eksikliği, enfeksiyonlar, ateşli hastalıklar vitiligonun başlamasına neden olabilir.

Aslında saydığımız hastalıklar bağışıklık siteminin bozulmasına neden olurken aynı zamanda bağışıklık sisteminde harabı sonucu kolayca ortaya çıkabilecek birbirne bağlı etmenlerdir. Bağışıklık sisteminin hasarı sonucu yalnız vitiligo değil birçok cilt hastalığına hatta kanserlere bile neden olabilmektedir. Kötü bir örnek olacak fakat bağışıklık sistemi hücreleri kaleyi koruyan askerler gibidir. Ne kadar güçlü ve donanımlı olursa o kadar çok hastalık etmenlerine karşı korunulabilir ya da hastalanılmışsa güçlendirilerek bir sağlık zaferi kazanılabilir. Ve bağışıklık sistemine en çok zarar veren dış etmen stres ve tahrip edilmiş doğadır.

Stres yine büyük bir etmen

Deride gelişen renk kaybı ve bozukluğuyla birlikte kendilerini daha çok strese sokara ve bununla birlikte uyku bozukluğu vesaire sorunlar açığa çıkar. Ve birey toplum içersine çıkmaya utanır. Aslında gelişen bu psikotravmalar vitiligonun da artmasını sağlayan tedaviyi öteleyen durumlardandır.

Vitiligonun teşhisi için dermatologlarda bulunan wood ışığı ile deri gözlemlenir. Bu ışıkla birlikte deri lezyonları ayrıntılı bir şekilde gözlemlenir. Hekim gerekirse bölgeden biyopsi alır. Bunlarla birlikte vitiligo teşhisi konulduktan sonra vitiligonun nedenin bulunması için ayrıntılı bir öz geçmiş alınır ve travmalar göz önüne alınarak ikincil işlem olarak kanda vitamin düzeylerine bakılır. Eşlik eden hastalık için kan şekeri, tam kan sayımı biyokimya ve hormon testleri yapılır.

Otoimmün hastalıklarda doğal tıp uzmanı veya hekim tarafından hastanın mutlaka göz diagnozuna bakılmalıdır.

renkli-insan-hastaligi-vitiligonun-olusumu-tedavisi-ve-bazi-oneriler

Vitiligodan korunmak için

Öncelikli olarak stresli bir yaşam tarzından uzaklaşmak vitiligoya karşı koruyucu önemli bir pratiktir. Strese bağlı gelişen vitiligo genellikle yüz gibi yağ salgısının yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkar.

Bağışıklık sisteminde gelişen olumsuzluklar doğrudan vitiligoya neden olabileceği için bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemli bunu da yeterli su içerek sağlıklı yani doğal beslenip yeteri kadar hareket edip, doğru ve sağlıklı ışık alarak gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Fiziki travmalar da vitiligo oluşumunda etkilidir. Bu nedenle fiziki travmalardan kaçınmak hastalığa karşı koruyucu bir etmendir.

Kuvvetli güneş ışığına maruz kalmak vitiligoyu tetikleyebilir. Melanositler protein yapılıdır. Kuvvetli güneş ışığı ısı ve kimyasal teması protein yapılı hücrelerin yapısını bozarak melanin üretimini engeller ve buda vitiligoyu tetikler. Öncelikli olarak güneşten sağlıklı yararlanılmalı ve güneş ışığına çıkarken doğal 30 faktörlük güneş kremi kullanılmalıdır.

Egzersize bağlı düzenli olarak tekrarlayan hareketlere bağlı olarak sürtünme ve travma sonucu eklem bölgelerinde vitiligo gelişebilir. Bu durum herkeste gelişmese bile birçok vakada karşılaşılabiliniyor. Bu nednele kişinin öyküsü dinlenip düzenli yaptığı spor egzersizi değiştirilebilinir.

Ciltte gelişen iltihabik bir süreçle birlikte de vitiligo görülebilmektedir. Bu nedenle misk kokusu veya sinnamik aldehid içerikli kozmetiklerde bulunan ciltte iltihabik etki yaratyan maddelerden, kimyasal peelingden, gözenekleri kapatan kozmetik ürünlerinden, deodorantlardan ve roll onlardan, ağdadan uzak durmak gerekir. Tabi en önemlilerinden biri sigara mutlaka uzak durulmalıdır.

Potasyum sorbat, Sodyum benzoat, Sodyum propiyonat, gibi korucu maddeler, Monosodyum glutamat içeren ve sodyum nitrat gibi renklendirici maddelerin tüketilmemesi vitiligo ve bir çok hastalığa karşı koruyucudur. Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi açısından zengin ve zararlı olan ürünler ve konservelerin tüketiminden uzak durmak oldukça önemlidir. Kısacası toksik etki bırakacak maddelerden uzak durmak cilt ve genel sağlığınız açısından önemlidir.

Tedavisinde uygulanabilecek yöntemler

Birçok vitiligolu hasta da benimde uyguladığım yöntemlerden biri olan çörek otu tohumunun soğuk presinin ile 1 gram arasında oral olarak alınması ve çörek otu yağının sirkeyle birlikte karıştırılıp uygulanması ile iç açıcı sonuçlar alındı. Bu yöntem İran ve Sudan da oldukça kullanılanda bir yöntemdir.

Anti septik ve koruyucu olan bergamut yağının zeytin yağı ile 1’e 3 oranında karıştırılıp vücuda her gece sürülmesi sonucu bölgede malanositlerin arttığı tespit edilmiştir.

Bir araştırma sonucu mabet ağacında yer alan yüzde 25’lik ginkgo flavonoit glikozitleri 3x 40 mg dozda altı ay boyunca kullanılması ile melanositlerin oluştuğu kayda geçmiştir.

Vitiligo teşhisi konulan bazı kişilerde folik asit B12 ve C vitamini eksikliği gözlenmiştir. Bu eksikliklerin giderilmesi ile hastalarda tekrar melanosit oluşumu ile tedavi edildiği gözlenmiştir.

D vitaminin farmöstik formu olan kalsipotriyol, güneş ile birlikte uygulanındığında özellikle çocuklarda pigmentleirn tekrardan üretildiği görülmüştür.

Omega 3 yağ asitleri de vitiligo gibi otoimmün sistem hastalıklarında etkili olmaktadır.

Bu hastalığın tedavisi de stressiz sağlıklı bir ortam ve bol probiyotikli bir beslenme tarzı ile mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Yukarıda yazmış olduğum tedaviler hekim veya doğal tıp uzmanın kontrolünde bir veya birkaç tanesi birlikte kullanılarak yapılabilir. Onun dışında okuma sonucu yapılan uygulamalar tedavi edici değildir. Sizden en büyük isteğim bu hastalığın geçmeyeceğini düşünmeyin ve kafanızda büyütmeyin bir hastalık varsa doğada ve sizde, bunun şifası da mutlaka vardır.

Başlık görseli youtube’dan alınmıştır.

Gaia Dergi


Özetle, vitiligonun tek etkin ve kalıcı tedavisi immunoterapi, yani bağışıklığı onarma tedavisidir. Bu tedavi aynı zamanda diğer risk faktörlerini de kişiye özel olarak ortadan kaldırmış olacaktır.

Vitiligo en hızlı nasıl geçer?

Özetle, vitiligonun tek etkin ve kalıcı tedavisi immunoterapi, yani bağışıklığı onarma tedavisidir. Bu tedavi aynı zamanda diğer risk faktörlerini de kişiye özel olarak ortadan kaldırmış olacaktır.

Vitiligo hastalığını nasıl yendim?

Tedavide sınırlı alanlarda bulunan hastalıkta bazı kortizonlu kremler, yaygın olan hastalarda fototerapi (ışık) tedavileri, sürülecek güneşe karşı duyarlandırıcı ilaçlar, hücre transferi ve greftleme yöntemi ile yapılan tedaviler vardır. Tedavileri dermatologunuz belirlediği sürelerde kullanmak çok önemlidir.

Vitiligoya hangi meyve iyi gelir?

Renk hücrelerini uyaran A vitamini, beta karoten içeren havuç, kayısı, şeftali, kavun, karpuz gibi meyvaların tüketilmeside tedavinin başarı şansını artırmaktadır.

Vitiligo en hızlı nasıl geçer?

Özetle, vitiligonun tek etkin ve kalıcı tedavisi immunoterapi, yani bağışıklığı onarma tedavisidir. Bu tedavi aynı zamanda diğer risk faktörlerini de kişiye özel olarak ortadan kaldırmış olacaktır.

Vitiligo beyazlığı nasıl geçer?

Ciltte, saçlarda ve gözlerde beklenmedik renk kaybı görülmesi durumunda doktora başvurmak gereklidir. Vitiligonun bilinen tam iyileştirme etkili bir tedavisi yoktur. Ancak uygulanan tedavi sürecinde renk değişimi durdurulabilir, yavaşlatılabilir ve cilde biraz renk geri kazandırılabilir.

Sarımsak vitiligoya iyi gelir mi?

Vitiligo oluşumunda hiç bir yiyeceğin artırıcı bir etkisi yoktur. Bu konuda şu ana dek yapılan bir bilimsel araştırma sonucu yoktur. Vitiligo domates, sarımsak, soğan yemekle olmaz. Var olan vitiligo&#;da bu yiyecekleri kesmekle geçmez veya azalmaz.

Vitiligoyu ne arttırır?

Ciltte meydana gelebilecek güneş yanığı ve yaralanmalar gibi hasarlar sonrası vitiligo meydana gelebilir. Bazı hastalarda ruhsal travmaların da vitiligoyu tetiklediği gözlemlenmiştir. Kaza, bir yakınını kaybetme, hastalık ve aşırı stres hastalığın başlangıcına neden olabilen etmenler arasındadır.

Vitiligo hangi vitamin iyi gelir?

Günümüzde vitiligo tedavisinde, fototerapi ve ultraviyole tedavisiyle birlikte D vitamini kullanıldığında önemli sonuçlar elde edilmiştir. Sonuç olarak vitamin D takviyesinin, melanosit kaybını önleyerek vitiligo tedavisinde önemli katkı sağlayabileceği bildirilmiştir.

Güneş Vitiligoyu artırır mı?

Tedavi haricinde güneşe maruz kalmak ve bronzlaşmak vitiligoyu belirginleştirir. Ayrıca vitiligolu deride güneşe karşı doğal savunma yeteneği kaybolmuştur. Bu alanlarda kolaylıkla güneş yanığı gelişebilir. Güneş yanığı yeni vitiligo alanları gelişmesine neden olabilir.

Vitiligo Hastaliğindan kurtulan var mi?

Vitiligo hastalığında tam iyileşme nadir görülür ve tekrarlar sık gözlenir. Vitiligo hastalığında tedavilere yanıt şansı ise yüzde civarında seyreder.

Vitiligoya doğal ne iyi gelir?

Melanin güçlendirici olan zencefil suyu ile karıştırmak vitiligo yamalarından kurtulmanıza yardımcı olabilir.2 çorba kaşığı kırmızı kil tozu ve 1 çorba kaşığı zencefil suyu metal olmayan bir kapta hamur haline gelene kadar karıştırın. karışımı vitiligolu cilde sürün ve 10 dakika bekletip soğuk su ile durulayın.

Çörek otu Vitiligoya iyi gelir mi?

Vitiligo: Araştırmacılar yaptıkları bazı çalışmalar sonucunda çörek otu yağının cilt içerisinde, cilde renk veren pigment olan melanini yayma özelliği olabileceğini öne sürmüşlerdir. Bu çalışmalar çörek otu yağı kullanımı ile vitiligo hastalığında iyileşme görülebildiği gösterilmiştir.

B12 Vitiligoya iyi gelir mi?

Serum vitamin B12 düzeylerini çok düşük bulmamızdan dolayı da kesin kanıtlar elde edilinceye kadar bu vitaminler vitiligoda tedaviye eklenebilir.

Vitiligoya güneş iyi gelir mi?

Vitiligo hastaları için güneş, oldukça dikkatli olunması gereken bir alandır. Vitiligo hastalığı, pigmentlerin zayıfladığı bir cilt formunu ifade ettiği için, güneş ışınlarına karşı koruma sağlamanın önemli olduğu bir konudur.

Zerdeçal Vitiligoya iyi gelir mi?

Aynı zamanda pigmentasyon bozukluğunun önüne geçer. ➡Zerdeçal ve ZENCEFİL kullanımı beyaz lekeler üzerinde etkili bir çözümdür. Vitiligo için ana çözümlerden biri de ginkgo biloba bitkisidir.

Vitiligo ne kadar sürede geçer?

Monobenzileter adlı kimyasal ile yapılan bu tedavide oluşan pigment kaybı kalıcıdır ve tedavi yaklaşık olarak bir yıl sürer. Vitiligo hastalığı güneşe bağlı olarak leke oluşumunu hızlandırdığından ve beyaz lekeler güneşte kolaylıkla yanabileceğinden hastalar mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmalıdır.

Vitiligo kesin gecer mi?

Vitiligo tedavi edilebilir bir hastalıktır ancak vitiligonun kesin sebebi bilinmediğinden tedavi sonuçları kişisel farklıklar gösterebilir. Farklı tedavi seçenekleri mevcuttur ve bu tedaviler en az 3 ay kullanılmalıdır. Tedavi seçimi mutlaka dermatoloji uzmanı ile birlikte kararlaştırılmalıdır.

Vitiligonun ilerlemesi nasıl durdurulur?

Vitiligonun tek etkin ve kalıcı tedavisi immunoterapi, yani bağışıklığı onarma tedavisidir. Bu tedavi aynı zamanda diğer risk faktörlerini de kişiye özel olarak ortadan kaldırmış olacaktır.

Vitiligo zamanla geçer mi?

Vitiligonun kesin bir tedavi yöntemi henüz yoktur. Bazen hastanın lezyonları kendiliğinden de gerileyebilir (yaklaşık yüzde ).

Vitiligo en hızlı nasıl geçer?

Özetle, vitiligonun tek etkin ve kalıcı tedavisi immunoterapi, yani bağışıklığı onarma tedavisidir. Bu tedavi aynı zamanda diğer risk faktörlerini de kişiye özel olarak ortadan kaldırmış olacaktır.

Vitiligo kesin gecer mi?

Vitiligo tedavi edilebilir bir hastalıktır ancak vitiligonun kesin sebebi bilinmediğinden tedavi sonuçları kişisel farklıklar gösterebilir. Farklı tedavi seçenekleri mevcuttur ve bu tedaviler en az 3 ay kullanılmalıdır. Tedavi seçimi mutlaka dermatoloji uzmanı ile birlikte kararlaştırılmalıdır.

Vitiligo hangi bitkiler iyi gelir?

Oğul otu, meyan kökü, anason, defne, üzerlik tohumu, karabaş otu vitiligoda faydalı bitkilerdir. Bitkilerin yanı sıra yine kişiye özel hazırlanmış bitki özleri damlası mutlaka kullanılmalıdır. Vitamin desteği olarak saf arı poleni günde tatlı kaşığı yenmelidir.

Vitiligo beyaz güneş lekesi nasıl geçer?

Monobenzileter adlı kimyasal ile yapılan bu tedavide oluşan pigment kaybı kalıcıdır ve tedavi yaklaşık olarak bir yıl sürer. Vitiligo hastalığı güneşe bağlı olarak leke oluşumunu hızlandırdığından ve beyaz lekeler güneşte kolaylıkla yanabileceğinden hastalar mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmalıdır.

Vitiligo hastalığının çaresi ne?

Vitiligonun cerrahi tedavisi vardır. Punch greft uygulaması denilen bir yöntemle derinin rengini kaybettiği bölgelere vücudun başka alanından alınan derilerin konulmasıyla renk kaybı olan bölgenin yeniden renklenmesi sağlanabilmektedir. Memorial Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.

Sülük Vitiligoya iyi gelir mi?

Geçmeyen yara, egzama, uyuz, sedef, vitiligo, mantar, yılancık gibi her türlü cilt hastalığında, ameliyat sonrası yara izi, çürük, morluk ve çillerde sülük kullanılabilir.

Kategoriler Yok

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir