itü iç mimarlık iş olanakları / Çalışma Alanları

Itü Iç Mimarlık Iş Olanakları

itü iç mimarlık iş olanakları

itü mimarlık fakültesi

  • sempozyum, ortak proje gibi nedenlerle birkac kez gidip her gordugumde mimarisine ozellikle de avlusuna hayran oldugum yer

  • (bkz: taşkışla)

  • birinci sinif, ilk sene demeden adamin anasini aglatan, sabahlara kadar maketti cizimdi yetismedi diye kafayi yedirten, ama baharda bahcesinde oturmanin da tadina doyulmayan, psikopat asistan-prof dolu mekan...

  • itu'nun en güzel kızlarının bulunduğu fakülte.

  • okuyanların çoğunun "ben mimar olucam, cool olmalıyım, kendimden geçmeliyim" modunda saçmalıyıp universiteye girer girmez ne oldum delisi oldukları, eğitim olarak ülkenin kaliteli fakultelerinden birisidir...
    kampusu harika ötesidir... bir tarihi eserde okumak herşey bedel olsa gerek.

  • (bkz: semra aydınlı)
    (bkz: ipek akpınar)
    (bkz: hakan sengün)
    (bkz: bahadır numan)

  • istiklal caddesine sık takılan arabalı itü öğrencileri için otoparkı inanılmaz derecede işe yarayan fakülte.

  • ardarda yapılan bunca çirkin binayı mimarların degil de karadenizli müteahhitlerin yaptıgını varsayarsak burdan mezun olan o kadar insan ne iş yapıyor çok merak ettigim bölüm. aklımda iyi mimarların hep itüden çıktıgına dair bir saplantı vardır, neden bilinmez. ayırca türkiye dahilindeki bütün üniversite seçeneklerinde kendi adıma tek geçerim itü mimarlıgı. o kadar severim yani.

  • dekanlıktan gelen dallama bir karar doğrultusunda içeriye kimlik bırakmak suretiyle de olsa mimarlık fakültesi öğrencilerinden başka kimsenin alınmadığı dallama fakülte... kaideyi bozmayan delikanlı istisnalar dışında odunla dövülesi insanlar silsilesi...

  • diğer fakültelerden öğrencilerin sokulmaması konusu ciddiyse fakülte öğrencileri durumdan faydalanıp taşkışla kantininin cep yakan fiyatlarını çıkarabilirler.
    "sınırsız taşkışla access'ine sahip tam donanımlı okul kimliğim kiralıktır. artık ayda sadece 100 milyona, yanlış duymadınız 100 milyona, elf gibi seken taşkışla kızlarını doyasıya izleneyebilir, koridorlarda parende atabilirsiniz!"

    (edit: şu sınırsız access'li kartlardan bir numune de bende bulunmaktadır, hani olur mu olur, söylemeden edemedim. eheh.)

    (gene edit: madem melancholia1 kişisi söylemiş, doğrudur efenim 1 nisan şakasıdır. ama mağlesef taşkışla kızlarının elf gibi sektiği de şakadır, ben gördüm hepsi senin benim gibi insanlar)

  • İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ

    İstanbul’un çağdaş metropoliten sorunları ile, hızlıca değişen eğitim paradigmaları, hedefleri ve araçları gözetilerek, 2002 yılında kurulan İTÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü; 2002-2003 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamış ve ilk mezunlarını Haziran 2006’da vermiştir.

    İTÜ, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nün temel görevi; üniversite eğitimindeki değişim ve gelişmeleri göz önünde tutarak; özellikle Avrupa Birliği (AB) gibi sınırları kaldıran organizasyonların, “güçlü iletişim” gibi teknolojik değişimlerin, yeni üretim ve tüketim modellerinin yönlendirici yapısı ve olanakları içinde, çevrenin düzenlenmesinde mimarlık ve diğer uzmanlık alanları ile ortak çalışma içinde görev yapacak, iç mekan, mekan elemanları, donatılar düzeyinde, yaratıcı kimlikli, girişken, üretken meslek adamları yetiştirmek ve ilgili bu alanlarda uygulama ve araştırma yapmaktır.

    EĞİTİM

    İTÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü, lisans programlarına her yıl 60 öğrenci almaktadır. Halihazırda, lisans programımıza kayıtlı 330’un üzerinde aktif öğrencimiz bulunmaktadır.

    İTÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nde, iç mimarlık eğitiminde farklı disiplinler arasında işbirliğine öncelik veren bütünsel bir yaklaşım benimsenmiştir. Programın başlıca amacı; İç Mimarlık eğitiminin temelinin Mimarlık eğitimiyle atılması ve daha sonra iç mekan ölçeğine odaklanmasıdır. Bu sebeple, eğitim programında ilk üç dönemin Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümleri ile ortak yürütülmesi uygun görülmüştür. 4. yarıyıldan itibaren, öğrencilerimiz iç mimarlık projeleri ve dersleri almaktadır. Lisans programı zorunlu ve seçmli derslerden oluşmaktadır. Toplam ders sayısı 52 olup, bunların 8’i seçmeli, 44’ü zorunludur. Derslerin toplam kredisi 155’tir.

     

    YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

    İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak, İTÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü tarafından 2006-2007 akademik yılından itibaren yürütülmeye başlayan ‘İç Mimari Tasarım Uluslararası Yüksek Lisans Programı-IMIAD’, bir AB Projesi olup, ‘Program Geliştirme, CD-Curriculum Development’ kapsamında 2005 yılında Hochschule für Technik Stuttgart( HFT-S), Almanya’nın önderliğinde hayata geçirilmiştir. Kuruluş aşamasında Hochschule für Technik Stuttgart (HFT-S)-Almanya, Scuola Universiteria Professionale Della Svizzera (SUPSI)-İsviçre, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)-Türkiye, Lahti University of Applied Sciences (LAMK)-Finlandiya ve Edinburgh College of Art (ECA)-İskoçya’nın iştirakiyle yürütülmekte olan IMIAD Program ortaklığından, LAMK ve ECA 2014 yılında ayrılmıştır. 2012 yılında CEPT University (CEPT)-Hindistan program ortaklığına katılmıştır. University of Cincinnati (UC)-ABD, IMIAD Programına ortak olma aşamasındadır.

    Programın amacı, iç mimarlık yüksek lisans eğitimini uluslararası bir düzeye çıkarmak, farklı ülke ve kültürel ortamları ve mesleki koşulları öğrencilere tanıtmak, mesleki iletişim ortamını güçlendirmek, eğitim ve mesleki deneyimleri paylaşmak ile, iş alanlarını ülke dışına taşımaktır.

    Programın dili, ulusal dil (Türkçe) ve İngilizce’ dir. Program 2 yıl sürelidir ve alınması gereken toplam ECTS kredisi 120’dir. Program dört tam zamanlı yarıyıldan oluşmaktadır. İkinci yarıyılda her öğrenci kayıtlı olduğu üniversite dışında, ortak üniversitelerden birinde eğitim-öğretimine devam etmektedir. Üçüncü dönemin başlangıcında, program ortaklarından biri tarafından düzenlenen iki hafta süreli uluslararası workshop etkinliği düzenlenmektedir. İkinci yarıyıldaki değişim dönemi ve uluslararası workshopa katılımı zorunludur.

    Çalışma sonunda alınan ünvan, ‘M.A.-Master of Arts’dır. IMIAD Yüksek Lisans Programına iştirak eden kurumlar, kendi özgün kimliklerini de programa aktararak programa katkı vermektedirler.

    Daha fazla bilgi için, lütfen web sitesini ziyaret ediniz:
    http://www.sbe.itu.edu.tr/programlar/yüksek-lisans/i-ç-mimari-tasarım(uluslararası)

    ULUSLARARASI ANLAŞMALAR

    (DE) Hochschule für Tech. Stuttgart, Hochschule Coburg, Hochschule Ostwestfalen Lippe, Fachhochschule Kaiserslautern, Technische Universitat Kaiserslautern, Fachhochschule Rosenheim
    (BE) LUCA School of Arts, Katholieke Universiteit Leuven, Antwerp University
    (CZ) University of West Bohemia
    (E) Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP Cat)
    (F) L’Ecole de Design Nantes Atlantique, ESAM Design
    (FI) Lahti Uni. of Applied Sciences
    (I) Politec. Di Milano, The Università degli Studi della Campania “Luigi Vanvitelli”
    (PL) Politechnika Gdanska
    (PT) Universidade de Lisboa, ESAD Matosinhos
    (SW) Scuola Universitaria Prof. Della Svizzera Italiana SUPSI, Lucerne University of Applied Sciences and Arts
    (UK) University of Edinburgh, University of West of England (UWE)
    (USA) Auburn University, University of Cincinati

    LİSANS DERS PLANI

    Ders planı için tıklayınız.
     

    İTÜ İç Mimarlık Bölümü Tanıtım Dosyası

    İTÜ – İç Mimarlık Bölümü Web Sitesi

    Mezunlar

    FADA mezunlarının önünde, çok çeşitli iş olanakları bulunmaktadır. Mimarlık eğitimi sonrası, mezunlarımız başta mimarlık ve yapı sektörleri olmak üzere farklı alanlarda çalışabilmektedirler. Mimarlık eğitimi mezunları, tasarım, yaratıcı karar verme, inisiyatif alma, problem çözme gibi alanlarda uzmanlaşmış olmaktadırlar. Bu becerilerini çok farklı sektörlerde başarılı bir şekilde kullanmaları olanaklıdır. 

    Mimarlık: Program mezunları mimari ofislerde çalışma olanağı bulabilecekleri gibi kendi mimarlık ofislerini de kurabilirler. Yerel yönetimlerin, büyük inşaat şirketlerinin mimarlık ofislerinde de çalışma olanakları vardır. Mezunlarımız farklı nitelik ve büyüklükteki mimarlık ofislerinde mimari tasarımın her aşamasında sorumluluk ve inisiyatif alarak çalışabilecek nitelikte bir eğitim alacaklardır. Yapı: Mezunlarımız yapı sektöründe yer alan inşaat firmalarının tasarım, planlama, tanıtım, üretim gibi bölümlerinde çalışabilirler. Aynı zamanda, yapı teknolojisi, servisleri ve yapı malzemesi geliştiren firmaların (cephe kaplamaları, seramik, prefabrike yapılar gibi) tasarım ile ilgili bölümlerinde görev yapabilirler. Diğer Tasarım Alanları: Mezunlarımız özel ilgi alanlarına göre beceriler geliştirerek (ileri düzeyde bilgisayar modellemesi gibi) farklı tasarım alanlarında da çalışabilmektedirler. İç mimarlık, peyzaj tasarımı, bilgisayar oyunu, mobilya tasarımı, kentsel tasarım gibi alanlarda çalışan şirketlerde çalışabilecekleri gibi bu alanlarda üretim yapacak şirketleri de kurabilirler.

    alumni

    alumni

    Paylaş

    Facebook

    Twitter

    Pinterest

    Tumblr

    Bağlantıyı Kopyala

    Şimdi Oynuyor

    Prof. Dr. Erhan Erkut Mimarlık Bölümü'19 Mezunu Merve Akdoğan ile Canlı Yayında buluşuyor.

    34:40

    Videoyu Oynat

    Şimdi Oynuyor

    Prof. Dr. Arda İnceoğlu, mezunlarımızla Canlı Yayında Buluşuyor

    49:00

    Videoyu Oynat

    Şimdi Oynuyor

    MEF ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAK. FADA 2021-2022 MEZUN BULUŞMALARI #2 #FADA #HANGAR

    06:11

    Videoyu Oynat

     
    İsim Soyisim

     
    Mezuniyet Yılı

     
    Yüksek Lisans Yapılan Üniversite

    masters

    Gamze Sunar

    Deniz Sinem Oğuş

    Ezgi Bahadırlı

    Deniz Torun

    Hürcan Bayram

    Kıymet Acar

    Ayça Türk

    Nilay Aslan

    Zeynep Dolapcıoğlu

    Karya Deniz Gülerer

    Naz Üstündağ

    Ece Savaş

    Nimet Değertaş

    Melike Kavalalı

    Merve Akdoğan

    Mustafa Anıl Erkan

    Mehmet Deniz Başkalem

    Dilara Tekin

    Zeynep Yüksel

    Furkan Sarılıcan

    İlayda Aydemir

    Ebrar Sayan

    Merve Uçan

    Alparslan Turan

    Ayberk Özdemir

    Berrak Oğrak 

    Bilge Keçebaş

    Ece Nakışçı

    Emir Hacısaffet

    Fatih Eken

    Hayrunnisa Bilgin

    İlayda Baydemir

    İlayda Kalender

    İrem Yağmur Cebeci

    İsra Nur Aydın

    Kürşat Apaydın

    Nagehan Taviloğlu

    Sami Yücel

    Selin Bilgin

    Cansu Gösterişli 

    Gökçe Demiral

    İdil Emre

    Melis Özkaya

    Öykü Ömür 

    Selen Sönmez

    Selen Sürmeli

    Selin Türk

    Şengül Has

    Tuğçe İratçı

    2019
     

    2022
     

    2019
     

    2019
     

    2019

    2021

    2020

    2022

    2022

    2021

    2020

    2020

    2019

    2019

    2019

    2021

    2021

    2021

    2020

    2020 

    2020 

    2020

    2020 

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2019

    2018

    2018

    2018

    2018

    2019

    2019

    2019

    2018

    2018

    2018

    2018

    2018

    2018

    TH Köln

    KHAS

    Sapienza Università di Roma

    Sapienza Università di Roma

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

    TH Ostwestfalen-Lippe

    Cattolica University

    Milano Politecnico

    Milano Politecnico

    HS Anhalt

    İTÜ

    İTÜ

    Lund University

    Lund University

    Massachusetts Institute of Technology

    UCL Bartlett

    McGill University

    Milano Politecnico

    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

    ODTÜ

    İTÜ

    TU Berlin

    İTÜ

    Milano Politecnico

    TU Berlin

    MEF AAP

    İTÜ

    Milano Politecnico

    Milano Politecnico

    HS Anhalt

    YTÜ

    MEF AAP

    Milano Politecnico

    IAAC Barcelona

    Mimar Sinan Üniversitesi

    Milano Politecnico

    Florence Institute of Design

    Kent University

    Universität Stuttgart

    TU Berlin

    HS Anhalt

    AA London

    Milano Politecnico

    İTÜ

    RWTH Aachen

    KU Leuven

    Milano Politecnico

    İTÜ

    RWTH Aachen

    İç Mimarlık Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

    Haberin Devamı

    İç Mimarlık Nedir?

     İç mimarlık ile mimarlık arasında birçok fark bulunmaktadır. Mimarlar hem iç hem de dış mekanlarda çalışırken, iç mimarların çalışma alanları sınırlıdır. İç mimarlık daha çok tasarım ve dekorasyon alanında yapılan yenilikleri kapsayan bir uzmanlık alanıdır. Daha öncesinde mimarlar ve mühendisler tarafından imar edilmiş yapılarda çalışırlar. Kısacası iç mimarlar, sıfırdan proje üretmezler. Öncesinde hayata geçirilmiş projelerde düzenleme yaparlar.

    İç Mimarlık Bölümünün Amacı Nedir?

     Bölümün amacı, tasarım, proje ve uygulama alanlarında uzman iç mimarlar yetiştirmektir.

    İç Mimarlık Mezunu Ne İş Yapar?

     İç mimarlar müşterilerin talepleri doğrultusunda evlerde ve ofislerde çeşitli düzenlemeler yapar. Yaptıkları yenilikler hem estetik hem de fonksiyonel olabilir. Evlerin daha ekonomik ısınmasını ve aydınlanmasını sağlayan projeler geliştirirler. Müşterilerini mobilya ve aksesuar konusunda yönlendirirler.

    İç Mimarlık Kaç Yıllıktır?

     İç Mimarlık Bölümü 4 yıllık bir lisans programıdır.

    İç Mimarlık Okumak İçin Ne Gereklidir?

     İç Mimarlık okumak için öncelikli olarak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girilmelidir. Bu sınavda barajı geçen öğrenciler daha sonrasında Özel Yetenek Sınavına girer. Bu bölümü okumak isteyenlerin çizim yeteneği ortalamanın üstünde olmalıdır. Sık sık pratik yaparak kendilerini geliştiren kişiler bu alanda uzmanlaşabilir.

    Haberin Devamı

    İç Mimarlık Öğretimi İngilizce midir?

     Birçok üniversitede İç Mimarlık bölümün öğretim dili Türkçedir. Öğretimi İngilizce olan üniversiteler ise şu şekilde sıralanabilir:

     Nişantaşı Üniversitesi

     Yeditepe Üniversitesi

     Doğu Akdeniz Üniversitesi

    İç Mimarlık Hangi Puan Türü ile Öğrenci Alıyor?

     İç Mimarlık, sayısal puan türü ile öğrenci almaktadır.

    İç Mimarlık Bölümü Dersleri Nelerdir?

    1. ve 2. Dönem Dersleri:

     Tasarıma Giriş

     Serbest El Çizim

     Sanat ve Tasarım Tarihi

     Temel Tasarım Stüdyosu

     Teknik Çizim

    3.ve 4. Dönem Dersleri:

     Tasarımcılar için Matematik ve Geometri

     İç Mimarlıkta Mekan Organizasyonu

     Malzeme ve Yapı Bilgisine Giriş

     Sunum Teknikleri

     Mobilya Tasarımı

    5.ve 6. Dönem Dersleri:

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir