diş macunu sivilce lekelerine iyi gelirmi / Cildinize Diş Macunu Uygulayın ve İnanılmaz Birşey Olacak - Haberler

Diş Macunu Sivilce Lekelerine Iyi Gelirmi

diş macunu sivilce lekelerine iyi gelirmi

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Bir tür deri hastalığı olan akne, halk arasında genellikle sivilce olarak bilinmektedir. Genç, erişkin ve yaşlı demeden hemen hemen her yaşta görülebilen bu hastalık ciltte kalıcı sivilce izlerinin oluşmasında sebep olabilmektedir. Bu nedenden dolayı çareyi alternatif tıpta veya doğal kaynaklarda arayan insanların sayısının çok olması da bunun cabası. 
Kendinizi bu konuda bilinçlendirip bu hastalık hakkında önlem almak istiyorsanız doğru kaynağa başvurdunuz demektir. İşte bilgi dolu içeriğimiz olan “ sivilce izleri nasıl geçer ” isimli yazımız sizlerle;Bir tür deri hastalığı olan akne, halk arasında genellikle sivilce olarak bilinmektedir. Genç, erişkin ve yaşlı demeden hemen hemen her yaşta görülebilen bu hastalık ciltte kalıcı sivilce izlerinin oluşmasında sebep olabilmektedir. Bu nedenden dolayı çareyi alternatif tıpta veya doğal kaynaklarda arayan insanların sayısının çok olması da bunun cabası. 
Kendinizi bu konuda bilinçlendirip bu hastalık hakkında önlem almak istiyorsanız doğru kaynağa başvurdunuz demektir. İşte bilgi dolu içeriğimiz olan “ sivilce izleri nasıl geçer ” isimli yazımız sizlerle;

Sivilce Nedir?

Genellikle yüz, omuz, sırt ve göğüs gibi bölgelerde kendisini gösteren bu hastalık çoğunlukla ergenlik döneminde başlayarak uzun zaman etkisini gösterir. Bu olası durum, ergen popülasyonunun %80'inde görülür. Kadınların  %10 ’ luk kısmında rastlanan akne problemi erkeklerde ise %3 oranında seyir etmektedir. Bu durum çoğunlukla belirli bir yaşa kadar özellikle 40-45’ li yaşlarda normal seyrinde devam eder.

Sivilce problemi, erişkin diye adlandırdığımız bu dönemde erkeklere nazaran kadınlarda daha sıklıkla görülmektedir. Bunun sebebi ise genellikle insanda oluşan hormonal rahatsızlığın oluşmasından dolayıdır diyebilir. Bireyde fiziksel görünümde oluşan değişikliklerin yanı sıra psikolojik değişimlere de neden olabilen bu hastalığın birçok türleri de bulunmaktadır.

Bahsettiğimiz sivilce hastalığın tedavisinin bulunup bulunmadığına değinmeden önce sivilce türlerini tanımak daha önemlidir. 

Sivilce Türleri Ve Tipleri Nelerdir?

Sivilce türleri; deri ve akne lezyonu diye iki ana sınıfa ayrılır. 
Sivilcede var olan deri lezyonları sırasıyla şunlardır;

Komedonlar

Büyüklüğü 1 ile 3 mm arasında bir yapıya sahiptir. Halk arasında “ siyah nokta ” olarak da bilinmektedir. Genellikle yağlı ciltlerde gözlemlenebilen bu lezyon sebumun oksitlenmesinden kaynaklanır. Kişinin oluşan bu bölgeye dokunmadığı zaman iltihap oluşmasına yol açmaz ve kendiliğinden kaybolur.

Papüller

Büyüklüğü 5 mm ’ den küçük bir yapıdadır. Bu sivilce türü kırmızı ve iltihaplı bir yapıdadır. Sivilcenin oluştuğu bu bölgeye dokunulduğunda acıya yol açmaktadır. Kendiliğinden kaybolan bu sivilce türü bazı zamanlarda pistüllere de dönüşebilmektedir.

Pistüller

Bu sivilce türü 5 mm ’ den büyük bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sırada içerisinde irin bulundurur ve sarı renkli bir forma benzer. İçerisinde bulunan irinli sıvının boşaltılması durumundan sonra kaybolduğu gibi tekrar aynı bölgede de varlığını gösterebilmektedir.

Nodüller

Bu sivilce türü diğerlerine kıyasla oldukça büyük bir görünüme sahiptir. Yapısı gereği ise yuvarlak şekillidir. İçerisinde bolca iltihabın buldurmasıyla da kişide ağrılara neden olabilmektedir.  Bahsettiğimiz bu sivilce  cilt yüzeyinde veya cilt katmanının altında da kendini gösterebilmektedir. Sıklıkla apse oluşumuna neden olan nodüller, kendi kendine patlayabilir veya cilt yüzeyinde kalıcı olarak sivilce izlerinin oluşmasına neden olabilir.

Bir diğer sivilce lezyonu olan akne formuna ait olan sivilce türleri şunlardır;

Akne Konglobata

Bu sivilce türü kişinin vücudunda şiddetli bir şekilde kist oluşumuna neden olur. Diğer bölgelere nazaran sırt ve göğüs tarafında biraz daha fazla görülmektedir. Cilt yüzeyinde derin bir şekilde sivilce izlerin oluşmasına neden olur. Akne konglobata adet düzensizliği yaşayan veya PKOS (Polikistik Over Sendromu) olan kadınlarda daha sık görüldüğü uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır.

Akne Fulminans

Genellikle ergenlik döneminde erkeklerde gözüken bir sivilce türü olarak yer almaktadır.

Akne Vulgaris

Ergenlik döneminde sıklıkla görülen bir türdür fakat inanların çoğunda rastlanan bir hastalık olarak bilinmektedir. Çoğunlukla yüz bölgesinde görülür ve kapalı papüller yapıdadır. Ciltte kist, yara veya sivilce izlerinin oluşumuna neden olmaz.

 Sivilce Neden Çıkar?

Danışmanlarımız tarafından sıkça sorulan “ sivilce neden çıkar? ” sorusunun yanıtı şöyledir;

 Genellikle kişinin genetik yatkınlığından dolayı sivilce ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra kişide gerçekleşen hormonal değişim, çeşitlik hastalıklar, cilde uygun olmayan kozmetik ürünlerinin kullanılması gibi durumlarda da sivilce ortaya çıkabilir. 

Ergenlik döneminde vücutta oluşan ani değişimlerin yaşanmasıyla başlayan bu hastalık kesin olmamakla birlikte kötü sonuçlara yol açmaz. 

Bunun yanı sıra yapılan araştırmalarda ise bireyde kan düzeyinde testosteron hormohnu olarak adlandırılan hormon sivilcenin oluşumunu ve artmasını tetiklemiştir. Ayrıca sonbahar ve kış mevsimleri de sivilce (akne)  daha fazla oluşmaktadır bunun nedeni mevsimden kaynaklanmaktadır. Daha kalın giyildiğinden cilt hava almaz.

Sivilce Nasıl Geçer?

Bir kişinin sivilceyi sıkarak yok etmeye çalışması kesinlikle yanlış bir davranıştır. Cilde zarar veren bu davranış bölgede oluşan enfeksiyonun yayılmasına ve dolayısıyla da sivilce problemi yaşayan kişinin iyileşme sürecini uzatır. 

Ciltte oluşan sivilce izlerini geçirmek için kozmetik ürünlere başvurulması veya sorunlu bölgeyi kapatıcıyla kapamak kişide sivilce oluşmasını daha fazla etkileyen faktörlerdir.

Sivilceleri geçirmek için de ayrıca bazı tedavi uygulamaları bulunmaktadır. Bahsedilen bu durum sivilcenin iyileşme sürecini hızlandırır. Fakat kişi bu etkiyi yaşamak için  sivilce ve sivilce izi tedavisi için verilen ilaçların önerilen dozda ve belirlenen süre boyunca kullanması son derece önemlidir.

Ayrıca sivilceyi geçirmek için pratik ve hızlı yöntemler şunlardır;

  • Diş macunu: Diş macunu sivilce olan bölgeye uygulandığında o alandaki sivilcenin kurumasını olumlu etkiler.
  • Limon: Limonun suyunu sivilce olan bölgeye uygulayıp o şekilde yatınca kurulmasını olumlu yönde etkilemektedir.
  • Beyaz Sirke : Sirke özellikle doğal sirke sivilceler üzerinde olumlu etikler yapmaktadır. Bir miktar sirkeyi sivilceye uyguladığımızda kurumasına katkı sağlayacaktır.
  • Sarımsak : Sarımsak antioksidandır o yüzden bir miktar sarımsağı ortadan kesip sivilceye uyguladığınızda kurumasını sağlayacak ve iltihabı kurutacaktır.
  • Üzüm: Soğuk üzümü sivilce üzerine uygulayıp o şekilde kurumasını beklemek sivilceye olumlu etki edecektir.
  • Yumurta Beyazı : Sivilcelerin üzerine uygulanacak olan yumurtanın beyazı, bir süre bekletildikten sonra ılık suyla yıkanarak uygulanabilir.
  • Karbonat : Karbonat ve su karıştırılarak macun kıvamına getirilir ve bu macun sivilceye uygulanır, bir süre bekletilir daha sonra ise ılık suyla yıkanarak temizlenebilir.

Sivilceli Cilt Nasıl Temizlenir?

Sivilceli cilde sahip insanın cildini temizlerken öncelikle sivilceyi (akne) sıkmaması önerilmektedir. Bu durum cildin yaralanmasına ve kalıcı olarak sivilce izlerinin oluşmasına neden olmaktadır. 

Sorunlu cildi temizlemek için uygulanması gereken adımlar şunlardır;

  • Sorunlu cildi temizlemek için uygulanması gereken adımlar şunlardır;
  • Yüz için özel olarak üretilen sabun veya solüsyonu sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa cildinize uygulayın.
  • Yıkama işlemi sırasında cildi daireler yaparak durulayın fakat bunu yaparken sivilceleri patlatmaya dikkat edin.
  • Nemlendirme esnasında ise yağsız forma sahip kremleri cildinize uygulayın. Bu sayede cildinizde aşırı yağlanma yaşamayacaksınız.

NOT : Güneşe çıkarken kullanılan güneş kreminin yağsız bir yapıya sahip olması sivilce sorunu yaşan kişiler için son derece önemlidir.

sivilce izi nasil gecer

Sivilce Tanısı Nasıl Konur?

Ciltte sivilce oluşması kişide fiziksel ve psikolojik olarak olumsuzlukların yaşanmasında sebebiyet verir. Bazı durumlarda sivilce (akne) kişinin mimik yapmasına bile engel olabilecek bir cilt rahatsızlığıdır. Bu yüzden tedavi maksadıyla hekime danışmak önemlidir.

Öncelikle hekimin tedavi amaçlı yaptığı aşamalar şunlardır;

  • Hekim sivilceyi inceler. 
  • Sivilcenin yer aldığı bölgede acının olup olmadığını veya iltihap oluşumun olup olmadığını tespit eder.
  • Özellikle kadınlarda hormon testi istenir ve çıkan sonuç incelenir.
  • Yumurtalık kistleri, tip-2 diyabet ve hormonal bozukluklar gibi sağlıksal sorunlar cilt problemlerine neden olmaktadır.
  • Elde edilen veriler dolayısıyla da hastaya sivilce tanısı koyulur.

Sivilce Tedavisi Nasıl Yapılır?

İlk önce kişide sivilce oluşumuna neden olan herhangi bir hastalık varsa o tedavi edilir. Eğer böyle bir durum bulunmazsa kişide bulunan sivilce türü veya etkisine göre tedavi belirlenir. 

Hekim, hastada bulunan sivilce ve sivilce izlerini (akne izi) tedavisi için topikal retinoid, antibiyotik, azelaik asit, izotretinoin tabletleri ve sistemik retinoidler gibi farklı ilaç türlerini tercih edebilir.

Hastanın ilaç kullanımın yanı sıra cilt yapısına uygun krem veya losyon formuna sahip ürünlerde kullanılabilir.

NOT : Sivilce tedavisinde hastanın iyileşme dönemi hastada tedaviye başlandıktan birkaç ay sonra görülmektedir. Bu yüzden verilen ilaçlar, hekimin önerdiği dozda ve süreyle kullanmanız gerekmektedir.

Sivilce İzleri Geçer Mi? Sivilce İzlerine Ne İyi Gelir?

Sivilce izleri; oluştuğu bölgeye yerleşmesi ve kişinin bu sivilceyi patlatması sonucundan dolayı oluşmaktadır. Bu izlerden kurtulabilmek için piyasada çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Lazer tedavisi cilt türlerine göre ve sivilce türlerine göre bir uzman tarafından uygulanır. Fakat sivilce izlerinin giderilmesinde en etkili lazer tedavisi ise  fraksiyonel lazerdir. Bu sayede cilt altında ve üstünde oluşan hasarların giderilmesinde ve kolajen oluşumunu sağlanmasında etkili olur.

Daha yüzeysel yayılmış olan sivilce izlerinin giderilmesinde de soyma (peeling) yöntemi kullanır. Bu yöntemi bireyler kendisi yapabilirken uzmanlara da başvurarak kendisine uygulatabilir. Tedavinin amacı sorunlu bölgeye peeling yaparak o bölgede yer alan tabakayı yok edip oluşan çukurun zamanla düzleşmesini sağlamaktır.

NOT : Sivilce izlerini tedavi etmek amacıyla tercih edilen bu yöntemleri kullandıktan sonra sorunlu bölgeyi güneş ışınlarından korumak gerekir. 
 

Sivilce (akne) karaciğerden mi kaynaklanır?

“ Sivilce (akne) karaciğerden mi kaynaklanır? ” , “ Sivilce izleri karaciğer rahatsızlığında dolayı oluşur mu? ” sorularına değineceğiz. Ciltte oluşan sivilce (akne) izleri karaciğerde oluşan rahatsızlıktan dolayı oluşmamaktadır. Bu hastalık deride meydana gelen cilt problemidir. Fakat bazı hormonal rahatsızlıklar bu problemin oluşmasında etkili olabilir.

Sivilce (akne) bir günde bir saatte geçer mi?

“ Sivilce bir saatte geçer mi? ” , “ Sivilce bir günde geçer mi? ” , “ Sivilce bir haftada geçer mi? ” gibi sorular hastalar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Sivilce (akne) tedavisinde kullanılan doğal veya krem forma sahip kozmetik ürünler tercih edilse de hızlı bir sonuç beklemek tamamen yanlış bir düşüncedir. Sivilceyi veya sivilce izini 1-2 günde yok etmek tamamen gerek dışı bir durumdur. Yalnız bazı peeling veya lazer uygulamalarından sonra iyileşme süreci kısalabilir. Sivilceli bir cilde sahip olan kişiler bir uzmanına danışması gerekir. Uzmanların tedavi amaçlı liste hazırladıktan sonra hastanın bunu uygulaması sivilcenin iyileşmesi için diğer bir seçenek olarak yer alır.

Sivilce (akne) hangi bölgelerde çıkar?

“ Sivilce nerelerde çıkar? ” , “ Sırtta sivilce çıkar mı? ” , “ Yüz bölgesinde nerelerde sivilce çıkar? ” vb. sorular açıklamamızda yer almaktadır. Sivilce yağ tabakasının yoğunlukta olduğu bölgelerde görülür. Bunlar genellikle yüz, sırt ve göğüs vb. bölgelerdir. En sık görülen yer ise T bölgesi diye adlandırdığımız alın ve burun sırtıdır. Erişkin bir bireyde ise genellikle çene ve boyun bölgelerinde çıkar.

Sivilce (akne) kremi tedavide etkili midir?

“ Sivilcede etkili olan krem nedir? ” , “ Vitamin içerikli sivilce kremleri ” , “ Sivilce (akne) kremi ” merak edilen sorular arasında yer alır. İşte detayları; Sivilcenin (akne) iyileşmesini hızlandıran bazı besinler bulunur. Süt ürünlerinden özellikle mayalı olanlar kefir gibi probiyotik içeren doğal ürünler cilde çok faydalıdır. Hücre yenilenmesine katkı sağlayan Omega-3 yağ asitleri ve A, D ve E vitaminleri, aknenin yok olmasını sağlar. Yeşil çay, sebum üretimini ciltteki yağ dengesini azaltır. Dolayısıyla cildin yağlanmasını geciktirerek sivilce oluşumunu engelleyebilmektedir.

Sivilce maskesi (akne maskesi) tedavide kullanılır mı?

“ Sivilce oluşumunu önleyen maske ” , “ Sivilce maskesi ” , “ Doğal içerikli sivilce maskeleri ” adı altında piyasada satılan birçok ürün bulunmaktadır. Sivilce maskesiyle ilgili birçok ürün bulunmaktadır. Bunların birkaçı cilde uygulandığı zaman o bölgede yan etki yapabilmektedir. Bundan dolayı ciltte geri dönüşü olmayan yan etkilerin oluşmasıyla birlikte ciltte sivilce izlerinin oluşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden alanında uzman bir doktora danışmak daha doğrudur.

Sivilceye (akne) iyi gelen bitkisel tedaviler hangileridir?

“ Sivilceye yarayan bitkisel ürünler ” , “ Sivilceye doğal çözümler ” gibi soruların cevapları merak edilmektedir. Sadece kulaktan kulağa yayılan bir tedavi yöntemi olmayan bitkisel tedavi yöntemi artık uzmanlar tarafından da insanlara önerilmektedir. Sivilceye iyi gelen bitkisel ürünlerden birkaçı ; Çay ağacı yağı Zerdeçal Lavanta çayı Polifenol açısından zengin yeşil çay Ceviz yaprağı Elma sirkesi Limon

Sivilce (akne) kurutucu olarak ne kullanılmalıdır?

“ Doğal sivilce kurutucuları nelerdir? ” , “ Piyasadaki sivilce kurutucu nelerdir? ” gibi soruların detaylarına değinelim. Doğal ve kimyasal içerikli sivilce (akne) kurutucuları ; Yaş maya Buz Karbonat Sarımsak Sivilce (akne) kurutucu serumlar Sivilce (akne) kurutucu losyon ve kremler

Sivilce (Akne) ameliyatı yapılır mı?

“ Sivilce için ameliyat müdahalesine gerek var mıdır? ” , “ Sivilce ameliyatı var mı? ” gibi sorular birçok hastalarımız tarafından sorulmaktadır. Genellikle sivilce olan sorunlu bölgeye cerrahi bir müdahalede bulunulması gerekmez. Fakat sorunlu bölgelerde aşırı iltihaplanma ve hastada gerektiğinde fazla acıya neden olmasından dolayı doktorun isteğine göre ameliyata başvurulmaktadır.

Sivilce (Akne) probleminde A, B, C, D, E vitamini tedavisi etkili midir?

“ A vitamini içerikli sivilce kremi ” , “ B vitamini eksikliği Sivilce(Akne) yapar mı? ” , “ C vitamini Sivilce(Akne) lekeleri yapar mı? ” , “ D vitamini Sivilceye iyi gelir mi? ” , “ E vitamini Sivilce(Akne) tedavisinde kullanılır mı? ” gibi soruların cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz. Hücre yenilenmesini etkileyen bu vitaminler ciltteki sebum dengesini sağlar ve aknenin oluşumunu engeller.

Omega 3 Sivilce (Akne) ilişkisi nasıldır?

“ Omega 3 ’ ün sivilceyle olan ilişkisi ” , “ Omega 3 ve sivilceli ciltler ” sorularının yanıtı şöyledir. Omega 3 sivilceli (akne) cilde sahip inşalarda yan etki yapmaz. Tam tersine iyileşme sürecinde yardımcı olur.

Sivilce (akne) bulaşıcı mıdır?

“ Sivilce (akne) bulaşıcı mı? ” , “ Sivilce (akne) insanlara bulaşır mı? ” detaylarıyla birlikte içeriğimizde yer alır. Sivilce bulaşıcı değildir. Sivilceler tedavi edilmediği zaman veya sivilce ile oynandığında iz bırakma olasılığı artar.

Hepatit B ve C sivilce (akne) yapar mı?

“ Hepatit B sivilce (akne) yapar mı? ” , “ Hepatit B sivilce (akne) yapar mı? ” , “ Hepatit B ve C ciltte sivilce (akne) yapar mı? ” vb. soruların cevabı sizlerle. Her biri ayrı mikroplardan oluşan Hepatit B ve C genellikle bulaşıcı bir hastalık olarak bilinmektedir. Kronik bir hastalık yapmaları sonucu kişide karaciğer sirozu ve karaciğer kanserine sebebiyet vermektedir. Bunun gibi ciddi hastalıkların oluşmasında sebep olan bu hastalık ciltte sivilce (akne) yapmaz.

Sivilceye (Akne) diş macunu iyi gelir mi?

“ Diş macunu sivilceye (akne) iyi gelir mi? ” , “ Diş macununun sivilceye (akne) etkisi? ” gibi sorular ektedir. Bilinen aksine sivilceli (akne) bölgeye cilt macunu uygulanması zararlıdır. Diş macunu uygulandığı bölgede pH dengesini bozmasına neden olur.

Sivilce (akne) üstüne sarımsak sürmek faydalı mıdır?

“ Sivilcenin (akne ) üzerine sarımsak sürülmesi faydalı mıdır? ” sorunun cevabını uzmanlar şu şekilde cevap vermektedirler. Birçok kişi tarafından tercih edilen sivilceli (akne) bölgeye sarımsak sürülmesi durumunda sorunlu bölgeye yarar sağlandığı söylenemez. Fakat sarımsağın antioksidan grubuna girmesinden dolayı bir nebzede olsa fayda sağlayabilir.

Sivilce (Akne) üstüne yara bandı yapıştırılır mı?

“ Sivilce (akne) üstüne yara bandı yapıştırılması ” durumu kesinlikle önerilmemektedir. Nedeni ise şöyledir; Sivilcenin (akne) olduğu bölgenin üzerine yara bandı yapıştırmak çok yanlış bir harekettir. Bunun nedeni yara bandının takılmasından dolayı sorunlu bölge hava almayacaktır. Hava almayan bölgede ise mikroorganizmlar çoğalıp sorunlu bölgenin daha kötüleşmesi de diğer olumsuzlukları beraberinde getirecektir.

Sivilce (Akne) tedavisinde sirke kullanılır mı?

“ Zerdeçalın sivilceli (akne) bölgeye etkisi nedir? ” , “ Sivilce(Akne) tedavisinde sirke kullanılır mı? ” ve buna benzer sorular Google arama motorunda sıklıkla geçmektedir. Bu tür doğal yöntemlerin ciltte etkisinin ne denli olduğu tam olarak kanıtlanmayan bir bilgidir. Fakat kulaktan kulağa veya birçok kişinin kullanması itibariyle tercih edilen bir bitkidir. Toz şeklinde yapılan maskeler sivilce (akne) sorunu yaşayan bölgelerin yatışmasına etkili olabilir fakat önemli olan bu maskeyi sirkeyle veya limonla karıştırmamaktır. Çünkü limon ve sirke cildi ve sivilceli bölgeyi tahriş edebilir.

Sivilce (Akne) tedavisinde zeytinyağı faydalı mıdır?

“ Zeytinyağı sivilceye (akne) sahip cilde yararlı mıdır? ” , “ Zeytinyağın sivilceye (akne) etkisi nedir? ” insanlar tarafından sıklıkla sorulan sorulardır. Sivilcenin (akne) üzerine zeytinyağı veya buna benze yağ yapıya sahip bileşenli ürünleri uygulamak doğru bir yöntem değildir. Faydadan çok zarar sağlayan zeytinyağı gözenekleri tıkar ve sivilcenin ( akne ) artmasına neden olur. Sivilceli (akne) ciltlere sahip kişilerin yağlı ürünlerden kaçınması gerekir.

Sivilce ( Akne ) detoksu var mıdır?

“ Sivilce (akne) detoksu ” , “ Sivilce (akne) detoksu var mıdır? ” konuları hastalarımız tarafından bize sorulan sorular arasında yer almaktadır. Günümüzde detoks işlemi her alanda tercih edilebilir bir durum haline gelmektedir. Bu yüzden sivilce (akne) sorununu yaşayan kişilerin bu detoksu tercih etmesi gayet normal bir durumdur. Sivilce (akne) detoksu denilen bu yöntemle ciltteki mikroplardan, yağdan ve aşırı kirden kurtulmak mümkündür. Bu sebeple sivilceli (akne) bölgeye sivilce detoksunu uygulayabilirsiniz.

Sivilce (akne) tedavisinde sirke kullanılır mı?

“ Sivilce (akne) tedavisinde elma sirkesi tercih edilmesi doğru mudur? ” , “ Sivilce (akne) tedavisinde üzüm sirkesi tercih edilmesi doğru mudur? ” , “ Sivilce (akne) tedavisinde elma veya üzüm sirkesinin kullanılması fayda sağlar mı? ” gibi sorular çoğu insan tarafından merak edilmektedir. Gerekenden fazla aside sahip olan elma ve üzüm sirkesi ciltte oluşan bakterileri temizleyip ciltte oluşan ölü deriyi soyarak gözenekleri açmaktadır. İnsan derisinin pH değeriyle uyumlu olmayan elma ve üzüm sirkesi cilde uygulandığı zaman tahriş edebilme özelliğine sahiptir. İşte bu yüzden sirkeyi sulandırıp cilde uygulamak cilt sağlığı için daha doğru bir davranıştır. Bu işlem sayesinde deriyi bir miktar olsa da zararlı mikroplardan arındırmış olur. Ancak bu olumlu özellikleri sivilceli (akne) ciltlerde etkili değildir ve herhangi bir fayda sağlamamaktadır.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2022

Yayınlama Tarihi: 04 Ocak 2022

Sayfa içeriğinde yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. İlgili sayfada tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğeler yer almamaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Diş Macunu Gerçekten Sivilceleri Kurutur mu?

Cevap evet; diş macunuyla sivilce tedavisi kesinlikle bazı insanlar için işe yarayabilir. Diş macunu, cildin sivilce ve sivilcelerle savaşmasına yardımcı olacak bazı kimyasallar içerir.

Fakat bu, diş macunu sivilce tedavilerinin herkes için işe yarayacağı anlamına gelmez. Çünkü sivilceler; toksin seviyeleri, dehidrasyon, hijyen ve hatta genetik gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. 

Diş macunu ile sivilcelerden nasıl kurtulur?

Diş macunu sivilce ile savaşmaya yardımcı olacak birçok kimyasal içerir. Her şeyden önce, sodyum pirofosfat adı verilen bir kimyasal içerirler. Bu kimyasalın kullanım amacı ağızdaki tükürükten fazla kalsiyumu uzaklaştırmaktır. Ancak bu cilt üzerinde kullanılabilir ve ciltteki fazla kalsiyum akne oluşumuna neden olabilir.

İkinci olarak, diş macunu silika içerir. Silikanın iltihaplanmaya karşı yardımcı olduğu bilinen bir gerçektir. Bu nedenle, bir kişi sivilceden etkilenen cildine silika uyguladığında, sivilceye neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olacak ve ayrıca hasarlı cildin iyileşme sürecine yardımcı olacaktır.

Son olarak, diş macunu cildin yağlılığını azaltmaya yardımcı olacak karbonat içerir. Yağlı cilt, sivilcelerin büyümesi için iyi bir ortamdır ve diş macunundaki karbonat, cildinizi daha az yağlı hale getirerek sivilce veya sivilce probleminizi azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Diş macunu sivilce solüsyonu veya diş macunu sivilce tedavisi nasıl kullanılır?

Öncelikle doğru diş macununu seçmelisiniz. Diş macunları jel akne solüsyonları kadar iyi çalışmadığından klasik türü tercih edin.

Daha sonra, diş macununun cildinize alerjik reaksiyona neden olmayacağından emin olmanız gerekecektir.

Boynunuza veya sırtınıza biraz Diş macunu sürün ve kuruyana kadar bırakın. Kızarıklık görmüyorsanız, yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Doğrudan sivilce veya sivilceye uygulayın. Kat kat sürmeyin sadece etkilenen alanı hafifçe kaplayacak kadar uygulayın.

Kurumaya bırakabilir ya da gece boyunca bırakabilirsiniz. Bu uygulamanın sonrasındaki birkaç gün, sivilceyi gidermenize veya en azından azaltmanıza yardımcı olacaktır.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir