erkeklerde gögüs sarkmaları nasıl düzeltilir / OP. DR. MERT SANDIKCI (@drmertsandikci) в Instagram

Erkeklerde Gögüs Sarkmaları Nasıl Düzeltilir

erkeklerde gögüs sarkmaları nasıl düzeltilir

Koyun çeşitli amaçlar için yetiştirilir - et, yün, süt elde etmek ve ayrıca yavruların satışı için. Bu makale, evdeki et ırklarının yetiştirilmesi, bakımı ve ıslahı hakkında tavsiyeler içermektedir.

Koyunların doğru cinsi

Koyun yetiştiriciliği dünya çapında kazançlı bir iştir. Ekonominin başarısının temel şartlarından biri cinsin doğru seçilmesidir. Bunu seçmek için, koyun yetiştiriciliğinin amacını açıkça anlamak önemlidir.

Tüm ırklar arasında, hayvanların verimliliğine bağlı olarak, çeşitli yönler ayırt edilir . Bu nedenle, yüksek kalitede yüne sahip olan koyunların yünlü olduğu düşünülmektedir. Çok lezzetli et verebilenler - et donyağı yönüne. Et ve yün veya et, yün ve süt gibi iki ila üç ürün üretmek için yetiştirilebilecek ırklar vardır.

Bu nedenle, et için koyun yetiştirilmesi planlanıyorsa, büyük bir vücut ağırlığına ve yüksek bir kesim katma oranına sahip et yönü ırklarını seçmek gerekir. Biliyor musunKoyun, dünyada yetişkin bir hücreden klonlanan ilk memeli oldu.En ünlü klon koyun dolmasıdır.Cinsin seçilmesi gereken ikinci kriter, yerel koşullara uyarlanabilirliktir. Düşük sıcaklıklara, kuraklığa, belirli bir yiyecek türünün bulunmamasına tahammül edebilen hayvanlar vardır ve belirli şartlar gerektiren daha hassas olanlar vardır. Bir cins seçerken, koyun yetiştiriciliği geliştirmeyi planlayan bir kişinin yerel iklim ve peyzaj özelliklerini göz önünde bulundurması gerekir.

Popüler et ırkları

Bugüne kadar çok sayıda et koyunu yetiştirildi. En popüler Dorper, Romanovskaya, Kuibyshevskaya, Vendee'dir. Onları daha iyi tanımak ve onların avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi edinmek için teklif ediyoruz.

Romanov

XVIII yüzyılda yetiştirilen çok eski bir cins. Temsilcileri güçlü bir iskelete, kambur bir kafaya, namlu şeklinde bir gövdeye ve kısa bir kuyruğa sahiptir. Erkeklerde 65-75 kg, kadınlarda 45-55 kg. Boyları 70 cm'yi geçmez.

Doğumda, kuzu 3, 5 kg ağırlığındadır. Erken olgunlukları ortalamadır - 8-9 aylık genç büyüme 45 kg'a kadar çıkar. Günlük kilo alımı yaklaşık 150-180 g.R Romanovskiy koyun etinin belirli bir kokusu olmayan az miktarda yağ vardır. Taban deliği verimi% 50'dir.

Etin yanı sıra, bu cins temsilcileri aynı zamanda bir koyun derisi kürk manto yapmak için kullanılan yüksek kaliteli yün verir . Koyunlardan gelen yıllık makaslama miktarı 2, 5–3, 5 kg, koyunlardan ise 1, 4–1, 8 kg'dır.

  • Cinsin Avantajları:
  • aynı anda et ve yün alma kabiliyeti;
  • uterusun yüksek doğurganlığı -% 270'in üzerinde;
  • ayrılma ve beslenmedeki iddiasızlık;
  • iyi iklimlendirme.

Dezavantajları zayıf akciğerleri ve küçük bir yün verimini içerir.

Kuybiyşev

Diğer bir popüler cins Kuibyshevskaya'dır. Temsilcileri güçlü bir iskelet, kısa bir boyun, namlu şeklinde bir gövdeye sahiptir. Kuibyshev koyun boynuzsuz. Vücutları kalın, uzun, yarı ince beyaz bir yünle kaplıdır.

Koçlar 85-95 kg ağırlığında, koyunlar 55-60 kg ağırlığındadır. Bebeklerin her biri 3-4 kg doğar, 4 aylıkken 19-20 kg ve doğum yılına göre 32-55 kg'lık bir kütleye ulaşır. Eti lezzetli, sulu, mermer, kokusuzdur. Kesim için en uygun zaman 10 aydır: şu anda hayvanlar toplam ağırlıklarının% 75'ine ulaşmaktadır. Kesim verimi% 60'tır. Yetişkin koyunlardan 11 cm uzunluğa kadar 1.7–3.8 yün kesebilirsiniz.

  • Kuibyshev koyunu yetiştiriciliği konusunda zaten deneyime sahip olan koyun çiftçileri, aşağıdaki olumlu özelliklere dikkat edin:
  • iyi uyarlanabilir nitelikler;
  • yüksek kaliteli yün üretimi;
  • lezzetli et;
  • yemlere iddiasız, tutma ve ayrılma koşulları;
  • yüksek doğurganlık (% 130).

  • Tanımlanan cinsin temsilcileri ayrıca, başlıcaları dezavantajları da vardır:
  • verimsiz meralarda onları büyütememe sık sık kuraklığa meyilli;
  • kabile olmayan bireylerde yünün heterojenliği.

Dorper

Dorper bir et ve süt türüdür. Bunlar büyük hayvanlardır: koyunlar 90 kg ağırlığa ulaşır, koyunlar - ortalama 55 kg. Kuzular 5 kg ağırlığa kadar doğar. Bir ayda 12–25 kg'a ulaşırlar, yarım yılda - 40–70 kg. 9-12 aylık yaşta olan bireyler katliam için hazırdır.

Dorper'ın ana ayırt edici özelliği, her zaman bakımlı bir görünüme sahip olmaları ve sık saç kesimi gerektirmemeleri sayesinde kısa bir paltodur. Ceket açık gri, kabadır. Türlere bağlı olarak, Dorper siyah veya beyaz başlara sahip olabilir. Bu cins temsilcileri çok lezzetli bir ete sahiptir: belirli bir kokusu yoktur, yumuşak, sulu ve az miktarda kolesterol ile. Katliam verimi% 59'dur.

  • Dorper ırkının avantajları arasında şunlar yer almaktadır:
  • bakım ve beslenme konusundaki iddiasızlık ve bunun sonucunda düşük bakım maliyetleri;
  • yüksek verimlilik göstergeleri;
  • az miktarda yem sağlama ihtiyacına neden olan iyi metabolizma;
  • Aşırı sıcaklıklarda susuz uzun süre dayanma kabiliyeti;
  • güçlü bağışıklık sistemi;
  • saç kesimi için ihtiyaç eksikliği;
  • çekici görünüm;
  • yüksek doğurganlık;
  • genç hayvanların iyi yaşayabilirliği;
  • kraliçelerde iyi gelişmiş annelik içgüdüsü.

  • Bu cins koyunların dezavantajları:
  • yüksek maliyet;
  • uzun ve ince bir kuyruk mevcudiyeti;
  • aşırı hareketlilik ve yüksek yaralanma riski.

Petit

Vendee cinsi et ve yün yönüne aittir. Temsilcileri güçlü bir iskelet, orantılı ekleme, namlu şeklinde bir gövdeye sahipler. Erkekler 80-130 kg ağırlığa ve 75 cm'lik derinliklerde boylara ulaşırlar Kadınlarda 70 cm büyür ve 60-110 kg ağırlığındadır. Vücutları 6-8 cm uzunluğunda kalın kıllarla kaplıdır.

Kuzular 4-6 kg doğar. Hızlı büyüyorlar. Artış günde 400-500 g'dır. Yaşamın beşinci ila altıncı ayından başlayarak katledilmeleri önerilir. Kesim verimi% 50'dir. Biliyor musunKoyun içgüdüsü koyunlarda oldukça gelişmiştir: eğer yalnızlarsa, zaman içinde yoğunlaşan kaygı yaşarlar . Bu koyunların etleri yüksek lezzet özellikleri, sululık, tatlı lezzet, ebru ile ayırt edilir. Bir yılda, koyun 3-5 kg ​​yün kesmeyi başarır ve dişiler 2-4 kg. Net verim% 60'dır.

  • Vendee koyunlarının avantajları:
  • genç hayvanların hızlı büyümesi;
  • erken katliam imkanı;
  • yün ve ette yüksek verimlilik;
  • mükemmel kalitede et ve yün lifleri.

Cinsin ana dezavantajı, temsilcilerinin bazı iklim koşullarında yaşayamamasıdır. Örneğin, Rusya'daki iklim onlara uymuyor.

Koşullara bağlı olarak cins seçimi

Koyunları saklamanın 4 yolu vardır:

  1. Çiftlik.
  2. Mera.
  3. Karışık ahır merası.
  4. Mera durak

Buna göre, bir cins seçerken, iklim, bölgenin peyzaj özellikleri, mera doluluğu dikkate alınmalıdır.

Tanımlanan ırklardan bahsedersek, o zaman Romanovskaya, Vandeyskaya ve Kuibyshevskaya için tavsiye edilen yol tutulması, meralarda durup yaşama ve yürümeyi birleştiren karma bir yöntemdir . Dorper koyun, otlatma, ahır ve karma tutuma uygundur.

Gözaltı koşulları

Koyunların başarılı bir şekilde yetiştirilmesi için, bir çoban inşa edilmesi, ihtiyaçlara uygun olarak donatılması, yürüyüş için bir yer yaratılması ve çit çekilmesi gerekir.

otlak

Koyunları otlatmak için, özel olarak çok yıllık ve yıllık bitkilerle ekilmiş doğal meralar ve yapay olarak yaratılmışlar: tahıllar, baklagiller, sazlar, uzun kuyruklar kullanılır. Yürüyüş için en uygun alanı hesaplamak için, tüm hayvanlar için genel yem ihtiyacını ve alanın verimini dikkate almak gerekir.

Hesaplamalar aşağıdaki formüle göre yapılır:

G (mera başına 1 hektar başına gol sayısı) = U (ot verimi% ot kullanımıyla çarpılarak): N (1 hayvan başına günlük ot oranı) × P (mera kullanım süresi).

100 koyun için, yaklaşık 25 hektarlık verim ile yaklaşık 62 hektar mera gerekecektir.

Mera için çeşitli şartlar vardır:

  1. Kuru olmalı, gömülmemelidir.
  2. Dikenli ve zehirli bitkilere sahip olmamalıdır.
  3. Üzerinde çukur, su birikintisi, hendek olmamalıdır.
Önemli!Hayvanları doğal bir mera üzerinde bir padokta serbest bırakmadan önce, zehirli bitkilerin gelişmesi için incelenmelidir: baldıran otu, belladonna, yabani biberiye, aconite, kurt köftesi, kırlangıçotu, at kuyruğu, hayvancılık, vb.günde. Sabah yürüyüşü ve akşama ayrılmalıdır.

kat

Bir kabus için birkaç gereksinim vardır:

  1. Geniş, aydınlık ve kuru olmalıdır.
  2. Zeminin üstündeki zemin 20-30 cm yükselmeli, topraktan, tahtadan veya topraktan yapılabilir.
  3. Yere saman, talaş yatağı yatırılmalıdır.
  4. Tavsiye edilen sıcaklık - + 5 ... + 8 ° С 'den düşük değil, laminasyon döneminde - + 15 ... + 18 ° С den düşük değil.
  5. Oda iyi havalandırma, büyük pencereler ile donatılmış olmalıdır.
  6. Minimum tavan yüksekliği 1, 5 m'dir.

Donatmak nasıl

Çoban, bu tür cihazlar ve iletişim ile donatılmış olmalıdır:

  1. Yapay aydınlatma.
  2. Havalandırma.
  3. Kuru, etli yem, mineral katkılar için besleyiciler. 1 yetişkin hayvan için, bir kuzu için 25 cm olmalıdır - 15 cm.
  4. 30–40 cm yüksekliğinde kaseler içmeli, 1 yetişkin hayvan için 15-20 cm olmalıdır.

Koshara bölgesinin ve hayvan sayısının hesaplanması

1 yetişkin koyun için 1, 5 m² zemin alanı önerilir. Olgun bir koç için 2, 5 m² alan tahsis edilmiştir. Genç bireylere 0, 8 m²'lik bir alan sağlanmalıdır. Kuzuların yapıldığı odada, alanın hesaplanması 1 hayvan için 1.7 m²'dir.

Koyun toplama kuralları

Hayvan satın alırken, görünümlerine ve davranışlarına dikkat etmeniz gerekir. Bir koyunun ömrünün ne olduğunu öğrenin.

Genç hayvanlar

Genç bir hayvan seçerken, ağırlığına dikkat edilmelidir - cins standardında belirtilen normlardan güçlü sapmalara sahip olmamalıdır. Sert yapılı, orta derecede iyi beslenmiş, kalın parlak paltolu, hatta yürüyüşlü hayvanları seçmelisiniz .

yetişkinler

Yetişkinler orantılı bir fiziğe sahip olmalıdır. Güçlü bir yapıya, sıkı bir cilde, geniş bir sternum, düz bir sırt, düz, geniş bir bacaklarda, güçlü toynaklara, temiz görünümlü bir paltoya, sağlıklı görünen, doğru bir ısırıklara sahip olmalıdırlar. Önkoşul, büyük bir vücut ağırlığıdır. Gözlere dikkat etmek önemlidir - kurutulmuş salgıları değil, sağlıklı bir parıltı ile parlamaları gerekir.

Nazal pasajlardan salgılanan bir koyun almayı reddetmeye değer. Hayvanın sağlıklı olması pürüzsüz ve temiz nefes alma ile gösterilir. Koyun cins standartlarına uygun bir anayasa ve ceket rengi ile seçilmelidir. Doğum yapmayan kadınlarda, meme başı düzenli, küçük, yoğun, fakat sağlam olmamalıdır.

Önemli!Hayvan satın alırken, satıcıya aşıları ve alınan antropatik önlemleri sormalısın.

kuzular

Et kuzu alırken 4-5 ayda 42-45 kg'dan daha az ağırlıkta olmaması gerektiğini göz önüne alırlar. Aktif hayvanlar, hastalığın gözle görülür kusurları veya belirtileri olmadan seçilmelidir. Sağlıklı bir kuzu utangaçtır, bu yüzden bir kişi yaklaştığında kaçar. Doğru ısırığa, nefes alsa bile, temiz toynaklara sahip olmalı.

Koyun davası

Kadınlarda ergenlik 7-8 ay, erken erkeklerde - 5-6 ay içinde ortaya çıkar. Bununla birlikte, bu, hayvanların bu yaşta olabileceği anlamına gelmez. Kadınların çiftleşmesi için en uygun yaş 18 ay olarak kabul edilir: O zaman, kadın bireylerin bedeninin çoktan dayanabileceği ve sorunsuz bir bebeği doğurabildiği idi.

Dişiler genellikle çok üretkendir. Doğurganlık düzeyi cinse bağlıdır, % 150'yi geçebilir ve% 270'e ulaşabilir. Kural olarak, ilk kuzuda bir kuzu belirir. Sonraki doğumlarda, 1 ila 3 arasındadır. Dişiler her 8 ayda bir yavru üretebilir. Bununla birlikte, sık doğumlar sağlıklarını baltalar, bu nedenle veteriner hekimler hayvanlara yılda 1 defadan daha sık olmasını önermezler.

Kraliçe seçimi ve çiftleşme

Dişi avlanmaya başladığında bir çiftleşme oluşur. İki gün sürer.

Aşağıdaki karakteristik işaretler avın başlangıcını gösterir:

  • şişme, cinsel organların kızarıklığı, mukoza akması;
  • koyunların diğer dişilerle ilgili saldırgan davranışları.

Çiftleşme için sadece sağlıklı bireyler seçilir. Dişilerin durumu kontrol edilir - özellikle de memeyi, dişleri inceler. Koyunlar ayrıca teşhis edilir: Toynakların, dişlerin ve cinsel organların durumuna özel dikkat gösterilir.

Koyunları örtmek için birkaç seçenek vardır:

  1. Çiftleşmeden 1, 5 ay önce kadınları ve erkekleri ayırmak mümkündür, böylece güç kazanıp, yiyebilirler (beslenmeleri beslenir). Ve sonra koyun ve koyunları özel bir makineye ya da aynı odaya getirmelisiniz. Bu yöntemi kullanarak, dişi hamile kaldığında ve doğumdan önce ne kadar zaman kaldığını yüksek doğrulukta belirlemek mümkündür.
  2. İkinci durumda, koyun ve koyun birkaç ay boyunca bir arada tutulur. Bu yönteme serbest stil denir. Onunla hamilelik ve kuzulamanın tam zamanlamasını belirlemek zordur.
  3. Üçüncü yöntem suni tohumlamadır.
Önemli!Çiftleşme için uygun olmayan, sık sık mastitis, akciğer hastalıkları ve yaşlılık gösteren kadın bireyler olarak kabul edilir.

Yetiştiriciliği kontrol etmek için, damızlık koyunların dişilerden ayrı tutulması önerilir. Her çiftleşme başarılı olmaz ve hamilelikte biter.

Dişinin döllenmiş olduğu gerçeği aşağıdaki belirtilerle kanıtlanır:

  • 16-18 gün boyunca cinsel avlanmanın yaşanmaması;
  • kilo alımı;
  • koyunlara ilgi eksikliği.

Okoth

Koyun hamileliği yaklaşık 5 ay sürer. Kural olarak, bu hayvanlar insan müdahalesi olmadan kendi başlarına doğum yaparlar. Ancak, hamilenin doğumdan önceki son günlerde yaşayacağı bir yeri ve ayrıca onlardan sonra, bebekleri tutturacağı yere bakması, komplikasyon durumunda yardımcı olabilecek veteriner hekimle buluşması için yer hazırlaması gerekir.

Tesislerin hazırlanması laminasyondan 7-10 gün önce yapılmalıdır: sıcak, temiz ve kuru olması önemlidir. İçine yoğun bir yatak, bir besleyici ve bir içme kabı yerleştirilmelidir. Doğum gününde, burada sterilize edilmiş makas, iyot ve ılık su getirmek gerekir.

Doğumun yakında gerçekleşeceği gerçeği, koyunların vücudundaki bu değişikliklerle kanıtlanacaktır:

  • memenin boyutunda bir artış;
  • karın sarkması;
  • dış genital organların şişmesi.

Bu tür işaretler bulunursa, dişi sürüden ayrılmalıdır. Koyunların sahibi kuzulamada bulunmalıdır. Her şey normal şekilde ilerlerse, bir saatten fazla sürmez. Birkaç kuzuların görünümü arasındaki aralık yaklaşık 15 dakika olmalıdır.

Anne bağımsız olarak göbek kordonunu kemirir. Ancak, ilk doğumunu yapmışsa, bunu yapamayabilir - o zaman insan müdahalesi gerekir. Göbek kordonu 8-10 cm mesafeden kesilir ve iyot ile dezenfekte edilir.

Ayrıca, eğer anne hayvanı yalamazsa ve burun pasajlarını temizlemezse, bir kişinin yardımına ihtiyaç duyulabilir. Mal sahibi kendilerini temizlemelidir. Kuzu ağırlığı(cinsine bağlı olarak) 2-5 kg ​​görünür. İlk başta, annesinin yanında bırakılmalıdır. 40 dakika boyunca yenidoğan kolostrum verilir.

Kadının doğum eyleminde ilk beslenmesi, kuzulamadan 4 saat sonra gerçekleştirilir . Doğumdan sonra, mal sahibi koyunların durumunu izlemeli ve sonunun kaldığından emin olmalıdır. Normal şartlar altında, bu laminasyondan sonraki 6 saat içinde gerçekleşir. Bu süre zarfında ortaya çıkmadıysa, veteriner yardımı almalısınız. Doğum sonrası devamsızlık komplikasyonlara işaret eder, doğumda kadının sağlığı ve yaşamı için bir tehdittir.

Sonuncusu zamanında çıkarsa, binadan çıkarılır ve üzerine kuzuların oturduğu çöp ile birlikte gömülür. Diğer komplikasyonları dışlamak için, koyunların durumu ve davranışları bir hafta daha gözlemlenmelidir.

Büyüyen kuzular

Genç büyümenin üç şekilde büyümesine izin verilir:

  1. Eklem. Kuzular anneleriyle birlikte 2 hafta yaşına kadar tutulur.
  2. Ayrı. Kuzulardan sonra, bebekler annelerinden ayrılır ve 3 haftalık olana kadar bebekler ayrı bir odaya yerleştirilir, onları yalnızca beslenme sırasında başlar - ilk önce her 3 saatte bir, sonra daha az sıklıkta.
  3. Yapay. 1-2 günlük yenidoğanlarda sütten kesilir ve yapay olarak beslenir.

Beslenme, çocuklar 15-20 günlükken başlatılabilir. İlk olarak, konsantre ve saman uygundur. Gelecekte, yulaf ezmesi ve yağ keki kaynatma yapılıyor, ilk önce tamamlayıcı gıdaların miktarı 60 g olmalı, yavaş yavaş 120 g'a çıkarılmalıdır.

Üç aylık bir kuzu için, 300 g'lık bir kısım gereklidir, o zamandan beri yavaş yavaş yetişkin yemlerine aktarılabilir. Günde 15-20 dakikadan başlayarak genç hayvanların 2-3 hafta içinde yürümesi mümkündür . Temiz havada kalma süresi yavaş yavaş artar ve 1 saate çıkarılır.

Yetişkin hayvancılık

Yetişkinler için, uygun bir diyet hazırlamak, kaliteli bakım yapmak ve hastalıkların ve parazitlerin ortaya çıkmasını önleme amaçlı faaliyetlerde bulunmak gerekmektedir.

tayın

Aşağıdaki maddeler diyete dahil edilmelidir:

  • çim;
  • saman;
  • saman; tahıllar (yulaf, çavdar, mısır, buğday);
  • baklagiller (yonca, sainfoin);
  • taze sebzeler (kök sebzeler, su kabakları);
  • tuz

Besi hayvanları için önerilen beslenme oranları tabloda bulunabilir:

Besleme türüGünlük miktar, kg
12 aya kadar genç hayvanlar için:
saman1.3
kök bitkileri2
konsantreleri0.3
tuz8-10 g
Yetişkinler için:
saman1
saman1
kök bitkileri2
konsantreleri0.3
tuz10 g

Genç hayvanlar günde 3-4 kez beslenir ve beslenmeleri aşağıdaki gibi paylaşılır:

  • 6-7 - saman;
  • 10-11 saat - konsantre olur;
  • 15–16 saat - kök bitkileri, silaj;
  • 18-19 saat - saman.

Bu tavsiyelere tabi olarak, genç hayvanların büyümesi yetişkinlerin günde 150-170 g'ı olacak - 160-180 g.

bakım

Terk etmek, çobanların düzenli olarak temizlenmesi ve dezenfeksiyonu, bir döşemenin değiştirilmesidir. Hayvanların periyodik olarak yıkanması , kesilmesi (yılda 2 kereye kadar), toynak temizliği gerekir.

İçme suyunda suyun daima mevcut olmasını sağlamak önemlidir. Yetişkin bir hayvan günde en az 3-4 litre su içmelidir. В жаркую погоду это количество нужно увеличить до 6–8 л. В зимнее время воду нужно подогревать.

Hastalık önleme

С целью предотвращения развития опасных болезней у животных и возникновения эпидемий необходимо регулярно проводить обязательные вакцинации. Перечень прививок будет зависеть от региона выращивания овец.

Следует вакцинировать животных от бешенства, сибирской язвы, ящура, инфекционного мастита, оспы, бруцеллёза. Также обязательно нужно проводить противоглистные мероприятия.

Как рассчитать время откорма

Откорм производят с целью получения после убоя максимального количества качественного мяса. Усиленное питание вводят в определённый период, чтобы ко времени забоя добиться желаемой массы овцы.

Yetişkinler için

Овцы в среднем живут по 14 лет. Опытные овцеводы отмечают, что их целесообразно держать лишь до возраста 6–8 лет. Интенсивный откорм начинают за 1, 5–2 месяца до планируемого забоя.

В это время вводят следующие ингредиенты:

  • силос — 5 кг;
  • овощи — 1 кг;
  • кукурузу, ячмень — 0, 25 кг;
  • сено бобовое — 0, 5 кг;
  • сено обычное — 0, 2 кг.

Genç için

Откорм молодняка начинают сразу же после отъёма от матери — в 3–4 месяца. Длительность усиленного питания при суточном приросте в 200 г составляет 60 дней. Также возможно проводить откорм на протяжении 3–4 месяцев при суточном приросте в 120–150 г.

Выгоднее всего проводить забой молодняка по достижении 45–50 кг. Романовских овец забивают в возрасте 8–9 месяцев при массе 30–40 кг.

Kuzular için

Суточный прирост ягнят в среднем составляет до 2 месяцев — 300 г, с 2 до 4 месяцев — 230 г, с 4 до 8 месяцев — 75–100 г. По этим причинам особенно усиленно необходимо кормить малышей — начиная с рождения и до 4 месяцев. Так можно сократить сроки выращивания и откорма. Önemli!Чем интенсивнее будет откорм, тем ниже затраты на корма на 1 кг прироста.

В дальнейшем затраты на откорм будут повышаться. Так, если до 3 месяцев на 1 кг прироста ягнёнка требуется 3 энергетических кормовых единицы (ЭКЕ), в 3–4 — 3–4 ЭКЕ, то в 8 месяцев для набора массы потребуется предоставить 5–8 ЭКЕ, а с 8 до 12 месяцев — 8–10 ЭКЕ.

Забой

Забой животного в домашних условиях осуществляют по определённой технологии, которая включает подготовительный этап, непосредственно забой и разделку туши. Перед процедурой ветеринар должен осмотреть барана и разрешить его забой.

Подготовку начинают за сутки. Животное отделяют от стада и полностью прекращают кормить, однако в достаточном количестве предоставляют ему воду.

В ходе забоя барана подвешивают на перекладину за заднюю ногу так, чтобы его голова располагалась на уровне колен человека, либо укладывают со связанными конечностями на горизонтальную поверхность. Далее необходимо нанести удар острым ножом в область уха и перерезать артерию. Затем нужно в течение 5 минут дать стечь крови, подставив таз.

После этого переходят к разделке туши. Вначале острым ножом снимают шкуру, а затем вскрывают брюшную полость и извлекают внутренние органы. Шкуру вычищают от мяса, моют, переворачивают вверх шерстью и оставляют на час для остывания и просушки. В дальнейшем производят консервирование. Наиболее распространённый способ — сухая засолка.

Biliyor musunУ овец зрачки имеют форму прямоугольников. Кроме них, такая же особенность строения глаза у коз, осьминогов и мангустов.

Итак, если вы планируете заняться овцеводством для получения и продажи качественного мяса, то вам необходимо правильно подобрать породу и создать необходимые условия для разведения овец, а именно: построить овчарню, оборудовав её кормушками и поилками, продумать место выгула, подготовить кормовую базу.

TÜRKİYE'DE PLASTİK CERRAHİ

RİNOPLASTİ

 

1. Burun estetiği öncesi kaç kez muayeneye gelmem gerekiyor?

Rinoplasti öncesi en az 2 muayeneden geçmeniz gerekir. İlki ön görüşme olarak adlandırılır, online olarak alınması mümkündür, ikincisi veya üçüncüsü son görüşmedir, bizzat doktorun yüz yüze randevusunda gerçekleştirilir. Ön görüşme burnunuzun biçimsel veya işlevsel sorunlarını inceler ve operasyon süreci hakkında genel bilgi verir. Son görüşme operasyondan yaklaşık bir hafta önce yapılır veya ziyarete gelen hastalar için planlanan operasyondan bir gün önce randevu alınır. Son görüşmede burnunuzun tasarım (3D modelleme) örnekleri incelenir, operasyon öncesi ve sonrası yapılması gereken hazırlık detaylı olarak anlatılır.  

 

2. Türk kliniklerinde operasyon kaç saat sürüyor, hangi teknik kullanılıyor ve süreç nasıl gidiyor?

Ek işlemlere veya burnun durumuna göre bu ortalama 2-3 saat sürer. Teknik seçimi burnunuzun yapısına ve mevcut problemlere bağlıdır. Ameliyattan sonra 1 gece hastanede kalmanız gerekir.  

3. Ameliyat sonrası süreç çok ağrılı mıdır ve kaç gün sonra günlük hayatıma dönebilirim?

Rinoplasti hastaların %99'unda tamamen ağrısız bir işlemdir. Sadece ameliyattan sonraki ilk gece, bazı hastalarda ağrı kesicilerle giderilebilen bir baş ağrısı gelişir. Ameliyattan 1 hafta sonra alçı ve tampon çıkarılır ve burun tekrar koruyucu bant ile kapatılır. İkinci pansuman 5 gün sonra çıkarılır. Genellikle çoğu hasta ameliyattan bir hafta sonra günlük hayatlarına dönebilmektedir.

4. Ameliyattan sonra çok şişlik ve morluk olur mu?

Piezo mu yoksa başka bir sistem mi kullanıyorsunuz? Ameliyat sonrası ilk 3 gün hemen herkeste şişlik olsa da 3. günden sonra giderek azalır ve ortalama 1 hafta içinde yüzünüz normale döner. Morluk her hastada görülmese de cildinizin yapısı ve cildinizin yaralanmaya nasıl tepki verdiği morluklarda çok önemlidir. Aynı şekilde morluklar da 7-10 gün içerisinde tamamen kaybolur. Ameliyatta Piezzo ultrason sistemi ve Bienair motor sistemi kullanılmaktadır. Çekiç, törpü işlemleri 5 yıldan fazla kullanılmamıştır.  

5. Ameliyattan sonra nefes alma sorunu yaşar mıyım?

Ameliyat sonrası 6 aya kadar burnunuzdaki kabuklanma ve dikişlere bağlı burun tıkanıklığınız olsa da bu durum kalıcı değildir. Ameliyat öncesi alerjik durumunuz bu ameliyattan sonra geçmeyecektir. Bu operasyon alerji dönemlerinde burun tıkanıklığına çözüm değildir.

6. Türkiye dışında yaşıyorum, ameliyatım nasıl olacak?

Türkiye dışından gelen hastalar ameliyat sonrası dönemde 7-8 gün Türkiye'de kalmalıdır. Bu hastaların ameliyat öncesi son muayenesi ameliyattan 1-2 gün önce yapılır.

7. Kontrol sürecimiz nasıl ve kaç kez kontrole gelmemiz gerekiyor?

Ortalama olarak her hasta için 3 kontrolümüz var. Önce 1-3'ü kontrol edin. 6 ay arası, ikinci kontrol - 6-9 ay arası, üçüncü kontrol - 12-15 ay arası. Bu aylar arasında yapılır. Türkiye dışından 6-9 hasta geliyor. Kontroller çok önemlidir.

8. Ameliyattan sonra burnum tekrar çarpık ve sarkacak mı?

Burun eğrilikleri genel olarak 3 tipe ayrılır: kıkırdak yapısındaki eğrilik, kemik yapısındaki eğrilik ve eğriliğin her iki yapıda da meydana geldiği durumlar. Kıkırdak yapıda burun eğriliği olması durumunda bu eğriliklerin %100 düzelmeyeceği ve tekrar %10-20 arası bir eğriliğin ortaya çıkabileceği unutulmamalıdır. Ameliyat sonrası dönemde burnun her bir ucunda bir miktar atlama (rotasyon kaybı) olur. Bu nedenle ameliyat masasındaki burun ucu hastanın ihtiyaç duyduğundan 5-6 derece daha fazla kaldırılmalıdır. Ancak bazı durumlarda (örn. kıkırdak zayıflığı, çok kalın deri) burun ucu istenilenden fazla sarkabilir. Bu durumu yaşayabilecek hastalar için ameliyat öncesi detaylı bilgi verilmektedir.

9. Burun estetiği ile nefes alma sorunlarım çözülebilir mi?

Ameliyat öncesi burun orta kıkırdağı (septum) eğriliği veya kemik eğriliği kaynaklı nefes alma problemleriniz rinoplasti ile aynı anda düzeltilebilir. Ancak bu ameliyat, ameliyattan önce var olan alerjik rinit veya konka (burun pasajları) kaynaklı solunum problemlerinize çözüm değildir.

10. Bir muayene veya ameliyatı ne zaman ve nasıl planlayabilirim?

mailimiz: [email protected]

Whats App / Viber: +90 505 479 19 17  

Rinoplasti çalışmaları ve en iyicerrahları Instagram sayfamızda bulacaksınız:

рино

грудь

GÖĞÜS BÜYÜTME  

1. Meme büyütme ve meme dikleştirme estetiği arasındaki fark nedir?

Hangisine ihtiyacım olduğunu nasıl bilebilirim? Göğüsler yaş, emzirme, hamilelik, genetik faktörler gibi birçok nedene bağlı olarak zamanla sarkmaktadır. Muayeneye geldiğinizde birçok kişi önce değerlendirilir.

meme uçlarından köprücük kemiklerine kadar olan mesafe, göğüs çevresi, omuz genişliği, boy ve kilo gibi parametreler ile hangi operasyona ihtiyacınız olduğunu belirleyin. 

2. Operasyon nasıl gidiyor?  

Operasyon öncesi yapılan ölçüm ve çizimlere göre operasyon 4 yönde planlanır:

1. kesi yeri;

Meme implantının nereye yerleştirileceğine karar verilerek meme altından 1,5 cm'lik bir kesi, meme ucundan bir kesi veya koltuk altından bir kesi ile implant yerleştirilebilir. Kesi yeri seçilirken hastanın yaşı, emzirme durumu, keloide (kötü yara izi) yatkınlığı ve sosyal hayatı dikkate alınır.  

 

2. İmplantın nereye yerleştirileceğini planlayın;

İmplant yaklaşık 2 düzlemde yerleştirilebilir: aksiller veya supramüsküler. Aksiller düzlem şimdi 1-2-3 ikili düzlem olarak sınıflandırılır. Hastanın göğüs kalınlığının orta-iyi olduğu durumlarda supramusküler plan tercih edilebilir. Ancak yeterli meme dokusunun olmadığı durumlarda aksiller (çift) plan tercih edilir. Günlük pratiğimizde genellikle aksiller (çift) planı tercih ediyoruz çünkü daha doğal görünüyor ve implantın hatlarını daha iyi gizler.  

 

3. İmplantın şekli;

2 ana implant şekli vardır: anatomik (gözyaşı) veya yuvarlak. Hastanın meme yapısı, kilosu, omuz genişliği, istediği meme şekli implant seçiminde bize yardımcı olacaktır. Bu seçimler sırasında doktor hastalarına şu soruları sorar:

1) Artık destek sutyen kullanmak istemiyorsanız ve sutyensiz bile daha dolgun göğüsler istiyorsanız, yuvarlak bir implant seçin.

2) Sizin için doğallık ön plandaysa, çıplakta biraz daha düşük meme şekli hayal ediyorsanız, damla implant tercih edin.  

4. İmplant boyutu;

Ameliyat öncesi çizimde göğüs ölçüleri, omuz genişliği, bel genişliği, boy-ağırlık gibi birçok parametre hesaplanarak implant boyutlarının aralığı hastaya iletilebilir. Örneğin minimum 250, maksimum 350 kübik implant yerleştirilebilir. Ardından daha önce ameliyat olmuş hastaların sonuçlarından örnekler gösterilir ve birlikte hastanın isteğine daha yakın bir boyut belirlenir.  

3. Ameliyat sonrası çok ağrıyor mu, günlük hayata ne zaman dönülebilir?  

Ameliyattan sonra 1 gece hastanede kalırsınız. Ameliyat sonunda size yeni bir sutyen verilir ve 1 hafta sutyeninizi çıkarmamanız gerekir. Bu nedenle 1 hafta duş alamazsınız. Bazı hastalarda dren konur. Dren 24 saat sonra çıkarılır.

Ameliyattan 24 saat sonra ağrı neredeyse geçer ancak bir hafta ciddi bir dinlenme gerekir. Çünkü bu hafta boyunca ayakta durmak, yürümek gibi hafif egzersizler sırasında bile göğüste ağrı ve sıkışma hissi olabilir. Aksiller planın tercih edildiği cerrahi müdahalelerde bu ağrı biraz daha şiddetli olabilir. Bir hafta sonra ağırlık kaldırma hariç tüm günlük aktivitelere dönebilirsiniz.

4. Ameliyat sonrası ağrıyı azaltmak için neler yapılabilir?

Bazı uygun hastalarda, ameliyattan sonra ultrason altında interkostal blok yapılabilir. Bu blok sayesinde hastalar bu haftayı çok daha rahat yaşayabilmektedir. Ameliyattan sonraki 1 hafta içinde hasta istirahat ederse ağrı hissetme olasılığı düşük olacaktır.

5. Bu ameliyat ileride emzirmeme engel olur mu? Meme uçlarında uyuşma olur mu?

Meme büyütme ameliyatı emzirmenizi engellemez, bu ameliyatın süt kanalları veya bezleri ile ilgisi yoktur. İmplantın yerleştirileceği yer meme başı olarak seçilirse meme başı hissinin %10-20'sini kaybedersiniz ki bu çok düşük bir ihtimaldir. Bu nedenle günlük pratikte cerrahlar, 40 yaşın altındaki tüm hastalara alt meme kıvrımının kesilmesini tercih ederler.

6. Ameliyattan sonra spor yapabilir, yüzebilir ve  güneşlenmek?

Ameliyattan sonraki ilk haftadan sonra yürüyüş, yoga ve bazı Pilates egzersizleri gibi hafif sporlar yapmaya başlayabilirsiniz. İlk aydan sonra her türlü spor, yüzme ve dalış yapabilirsiniz. Yine 1. haftadan sonra koruyucu bir sutyen ile güneşlenebilirsiniz.

7. Gelecekte meme implantımı değiştirmem gerekir mi? Kapsül oluşumu nedir?

Yeni nesil implantların çoğu dayanıklıdır ve iki nedenden dolayı değiştirilmesi gerekebilir: birincisi implantı büyütmek veya küçültmek istiyorsanız ve ikincisi implant çevresinde bir kapsül oluştuğunda.

 

Kapsül oluşumu, ameliyattan ortalama 5-10 yıl sonra yüzbinde 1-2 hastada oluşabilen implantı çevreleyen ve implantın şeklini bozan bir kabuktur. Bazıları pürüzlü bir yüzeye sahip bir implant seçimine, ameliyat sonrası alanda kan birikmesine (hematom), enfeksiyona atfedilebilecek, kapsül oluşumunun nedenlerine ilişkin çok sayıda bilimsel çalışma yapılmıştır. Bu durumda implant çıkarılmalı, kapsül temizlenmeli ve yeni bir implant yerleştirilmelidir. Kapsülleme çok nadir görülen bir durumdur ve kapsüllemeyi önlemek için tüm önlemler alınırsa bu olasılık neredeyse sıfır olur.

8. Bu implantların meme kanserine neden olduğu doğru mu?

Doğru değil. Bazı implantların kabuk çevresinde lenfoma görülmesine rağmen bu durum implantın yapısı ile ilgili görünmektedir ve bu implantların üretimi durdurulmuştur.

9. Türkiye'de hangi marka implant kullanılmaktadır?

Şu anda Mentor ve Motiva implantları kullanıyorum. Her iki hastamın da avantaj ve dezavantajlarını anlattıktan sonra hastamla ortak bir karar alıyoruz. Her iki marka da ömür boyu garanti veriyor.

10 Yakın gelecekte ameliyat ve muayene için ne zaman randevu alabilirim?

mailimiz: [email protected]

Whats App / Viber: +90 505 479 19 17  

Göğüs büyütme çalışmaları ve en iyicerrahları Instagram'da bulacaksınız:

MEME KÜÇÜLTME

 

1. Meme küçültme nedir?

Meme küçültme, hem sağlık hem de estetik açıdan sorun yaratan büyük meme bezlerinin küçültülmesine yönelik cerrahi bir işlemdir. Orantısız büyük ve ağır göğüsler, sırt ağrısı, duruş bozukluğu, yorgunluk, meme altı pişiklerinden iskelet bozukluklarına kadar birçok soruna neden olabilir. Ayrıca büyük göğüsler estetik olmayan bir görünüm vermekte, kıyafet seçimini zorlaştırmakta ve aynı zamanda özgüven kaybına neden olmakta, bu da kadınların meme küçültme ameliyatına başvurmasına neden olmaktadır. Meme küçültme ameliyatı, hacimden şikayet eden kadınların her anlamda kendilerini rahat hissetmelerini sağlayan bir uygulama olarak tanımlanabilir.  

2. Operasyon sırasında neler yapılır?

Meme küçültme ameliyatı sırasında fazla yağ ve glandüler dokular, fazla deri ve gerekirse büyümüş meme ucu küçültülür.

 

3. Göğüs dikleştirme ve küçültme

Bazı durumlarda, kliniğimizde hastaların ön çalışmaları sırasında, hastalığın şekli değişmiş, modifiye edilmiştir. Bu nedenle hasta için hangi ameliyatın en uygun olacağının belirlenmesi ancak muayene sırasında mümkündür.  


Çok büyük göğüsler zamanla yer çekimine karşı direncini kaybeder. Meme küçültme ameliyatı rahatsızlıktan hastanın yaşam kalitesini artırır.  

4. Kimler meme küçültme ameliyatı olabilir?

•  Orantısız büyük göğüslere sahip olanlar
•  Başka büyük hacimleri olanlarda sarkma var
•  Göğüsleri büyük olduğu için kıyafet alamayanlar
•  Ciltte pişik, sırt ağrısı ve duruş bozukluğu olanlar
•  Büyük göğüsleri olanlar fiziksel aktiviteye müdahale eder
•  Göğüslerin ağırlaşması nedeniyle sütyen altında sırtta kırışıklık olanlar
•  Estetik olmayan bir görüntü nedeniyle özgüven yaşayanlar
•  El uyuşması, his kaybı, duruş bozukluğu gibi ortopedik sorunları olanlar

Tüm bu sorunlar meme küçültme ameliyatına uygun adayların profilinde yer almaktadır. Sadece estetik sorunları değil aynı zamanda sağlık sorunlarını da başarılı ve etkili bir şekilde çözen yukarıdaki nedenlerden bir veya birkaçı için meme ölçeğini büyütür.  

5.  Memeyi ne kadar küçültebilirsin?

Fonksiyonel hastalarda küçültme ameliyatı planlaması yapılır ve çıkarılacak doku miktarının son miktarın hesaplanması gerekir.  

 

6. Meme küçültme ameliyatı nasıl yapılır?

Küçültme operasyonu genel anestezi altında yapılır. Ameliyat sırasında memedeki fazla doku ve fazla deri çıkarılır. Aynı zamanda zamanla büyüyen areola uygun boyuta küçültülür. Dikleştirme ile büyük memelerin en büyük sorunu çözülür - sarkıklık ve ardından dikişler atılır. Meme küçültme ameliyatı sırasında memenin büyüklüğüne göre küçültme yapılır. Dikişlerin şekilleri kullanılan yönteme göre değişiklik gösterebilir ancak zamanla solan ve estetik açıdan sorun yaratmayan ters T dikişleri yaygın olarak kullanılmaktadır.  

7. Ameliyat ne kadar sürer?

Küçültme operasyonu genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 1 saat sürer. 

уменьшение груди

8. Meme küçültme ameliyatından sonra kaç iz kalır?

Görüntü boyutunu büyüt. Meme başı altında dikey olarak yapılan ve meme bezinin altında uzunlamasına devam eden ters T şeklinde bir kesi izi, ana kısmı memenin altında olduğu için zamanla neredeyse görünmez hale gelir. Boyut farklılıkları. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, yara izi teması en çok ilgiyi hak edendir.

 

9. Meme küçültme ameliyatı için olmazsa olmaz koşullar

Meme küçültme operasyonlarının estetik bir bakış açısıyla planlanması. Meme küçültmede memenin büyüklüğü, gelecekteki annelik ve emzirme olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. En küçük kesilerle gerçekleştirilen yaklaşık 1 saat süren operasyonda hasta ile mutabık kalınan ölçülere ulaşılması ve rahat bir iyileşme sürecinin sağlanması amaçlanır. Hızlı bir iyileşme ve sorunsuz bir ameliyat sonrası dönem ayrıca hastanın psikolojisi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Fazla kilo alınması sonucunda meme dokusunun yeniden büyüme olasılığı ne olursa olsun. Ayrıca meme küçültme ameliyatı sonrasında emzirmenin önünde herhangi bir engel yoktur. Operasyon yönlendirildi​​ meme bezlerini değil, fazla yağ dokusunu çıkarmak için. Meme küçültme ameliyatı sırasında. Eski duyarlılığın korunması bu bölgeden uzaklaştırılan bu hastalıklarla ilişkilidir. Emzirme ve kanal stimülasyonu için meme ucu hassasiyeti önemlidir. Ayrıca meme bezleri ile meme uçları arasında simetri oluşturulması zorunludur. meme ucunun istenilen bölgeye taşınması zorunlu hassasiyet gözetilerek gerçekleştirilir.  

 

10. Estetik meme küçültme ameliyatı sonrası

Kadınlarda memelerin geçici boyutları, simetrisi ve sarkma derecesi farklıdır, kullanılan yöntemler de farklı olacaktır. Ancak Türkiye'deki kliniklerde öncelikle iz sayısının minimum olması nedeniyle en rahat dönemi sağlıyoruz. Bireysel meme büyütme, partner kliniklerimizde en başarılı uygulamalardan biridir. Ortalama olarak, birkaç hafta içinde yara izleri solmaya başlar. Ameliyattan hemen sonra hastalar rahatlama hissederler; bel ve sırttaki ağrının azalmasını ve hatta tamamen kaybolmasını ve diğer sağlık sorunlarını çözer. Hastalar güzel şekilli, estetik göğüslere sahip olurlar.  

11. Göğüsler tekrar büyüyebilir mi?  

Meme dokusunun yeniden büyümesi, bir dizi önceki boyutla ilişkilendirilebilir. Kadınlar küçültme ameliyatından sonra hem kişisel hem de sosyal hayatlarında daha mutlu olduklarını vurgulamaktadırlar.  

12. Ameliyattan sonra emzirebilecek miyim?

Meme küçültme ameliyatından sonra emzirebileceksiniz, ancak bunun nedeni meme bezlerinin çıkarılmasıdır. Hamilelik planlıyorsanız, lütfen bunu mağaza ile önceden görüşün.  

13 .  Yakın gelecekte ameliyat ve muayene için ne zaman randevu alabilirim?

mailimiz: [email protected]

Whats App / Viber: +90 505 479 19 17  

En iyi cerrahların yanı sıra meme küçültme işleriInstagram'da bulacaksınız:

Липоскульптура

LİPOSKÜLPTUR

Liposkültür, yani ağrısız liposuction, teknik olarak kullanılan yöntemlerden farklı olarak liposuction ile sürekli kullanılan bir vücut şekillendirme operasyonudur. Çoğu kişinin kilo verme yöntemi sandığı liposculpture, sadece sorunlu bölgelerin düzeltilmesini sağlar. Liposuction, yağın alınması anlamına gelir ve liposculpture, tanımı gereği, yağ dokusunun konturunu düzeltmek ve estetik bir şekil oluşturmaktan ibarettir. Liposculpture uygulamasının ilk aşaması sırt, bel, karın, üst bacak arkası, kalçalar, diz üstü, çene altı ve diğer vücut parametrelerindeki vakumun alınmasıdır ve düzeltilmesi ile sona erer. vücut şekli.  


Liposculpture, meme büyütme ve küçültme ameliyatı, karın germe veya benzeri plastik ameliyatlar sürecinde olabilir. Liposculpture bir dolgunluk tedavisi yöntemi değildir. Genetik kökenli işlemlerden yararlanmak istiyorsanız bu işlemlerden yararlanmalısınız.  

1. Liposuction için uygun muyum?  

Diğer tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi liposuction yaptırma kararı başkalarını değil kendini memnun etmek için verilir. Vücudunuzun bazı göstergelerinde yağ birikintileri varsa.

 

2. Liposculpture fiyatları

Liposculpture fiyatları büyük ölçüde dalgalanmaktadır. Fakat aynı zamanda liposculpture fiyatından daha önemli hususlar yani cerrahın tecrübesi ve ameliyatın yapılacağı kliniğin donanımı da vardır. Bu nedenle liposculpture için bir klinik veya cerrah seçerken.  

 

3. Liposculpture muayenesi nasıl yapılır?  

Kliniklere başvururken önce doktor muayene yapar, ardından medikal fotoğrafçı operasyon öncesi fotoğraf çeker. Check-up sırasında ilaçlarınızı, ilaç alerjilerinizi ve diğer bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Alınan bilgiler ışığında doktor operasyonunuz hakkında tam bir değerlendirme yapar. Muayeneden sonra, operasyon öncesi yapmanız gerekenler hakkında tüm bilgileri sizinle paylaşırlar. İlk muayene sırasında doktora isteklerinizi ayrıntılı olarak belirtmeniz gerekir. Ayrıca ideal kilonuz ve çocuk sahibi olmak istemeniz gibi geleceğe yönelik planlarınız hakkında doktorunuzla bilgi paylaşmak istersiniz.

  
Liposculpture için hasta ile ameliyat öncesi görüşme. Bu nedenle bu durumda doktorla hastanın değiş tokuşu son derece faydalıdır.


Ayrıca doktor, liposculpture ve kullanılan yöntemle ilgili soruların cevaplarını verecektir. Tıbbi kayıtlar için fotoğraflarınız çekilir ve liposculpture yapılacak bölgenin ölçüsü alınır. Doktorunuza riskler veya cerrahi komplikasyonlar hakkında danışın.

 

4. Liposculpture nasıl yapılır?  

Ameliyattan önce genel anestezi yapılır. Liposculpture sonunda hasta doktorun izni ile bir gün içerisinde evine gidip banyo yapabilir.

Kliniklerimizde kullanılan liposculpture, dünyaca ünlü merkezlerde kullanılan güvenilir ve onaylı bir tıbbi yönteme göre gerçekleştirilir. Liposculpture'ın faydaları, olumsuz yan etkilerin çoğunu ortadan kaldırır. Tek seansta çok miktarda yağın yüksek vibrasyonla alınması ve ameliyat sonrası ağrının en aza indirilmesi.

Liposculpture , bir balon ve bir vakum cihazı kullanılarak vücudun şeklini ayarlayan sabit tortulardır. Tümesan yöntemi kullanılırken liposculpture uygulanan yağ birikintileri bölgesine lokal anestezi uygulandıktan sonra tuzlu su solüsyonu kullanılır. Bu yöntem liposculpture sonrası morluk ve şişliklerin azalmasını sağlar.  


5. Liposculpture sonrası süreç

Liposculpture sonrası şişlikler birkaç hafta sonra tamamen kaybolur. Her gün​​ vücudunuz yeni konturla uyumlu bir şekilde birleşir ve yavaş yavaş şekillenir. kalıcı yaşam biçimi. En önemli şey, kilo dalgalanmalarını ortadan kaldırmak, aktif fiziksel egzersizlere ve yaşam tarzına katılmaktır.  


Evden taburcu olduktan sonra gerekli işlemler hakkında bilgi vererek hastaneden ayrılmanızı öneririz.  


6. Liposculpture sonrası normal hayata dönüş
Liposculpture son derece olumlu eleştiriler aldı. Yara iyileşme süresi 5 ila 10 gün sürer. Ameliyattan 1 hafta sonra şişlikler inmeye başlar. Normal hayata dönebilir, kozmetik kullanabilirsiniz. Buna ek olarak, sağlıklı bir yaşam tarzı, işlemlerin sonuçlarının korunmasına katkıda bulunur.


7. Liposculpture ve liposuction arasındaki fark nedir? 
Liposculpture, liposuction tekniğinden farklıdır. Liposkültür, yani ağrısız liposuction, teknik olarak kullanılan yöntemlerden farklı olarak liposuction ile sürekli kullanılan bir vücut şekillendirme operasyonudur. Liposculpture mikrokanüller kullanır. Plastik cerrah liposculpture yapılacak sorunlu bölgeye yakın yerlerde önce küçük santimetrelik kesiler yapar, ardından yapılan kesilere ince kanüller yerleştirilir. Bu kanüller liposuctionda kullanılan kanüllere göre çok daha incedir ve sonuç olarak cerrahın yağ hücreleri üzerinde daha fazla kontrolü vardır.  


Ortak kliniklerimiz, operasyonları ve vücut yağ şeklini düzeltmek için bir ekipman olarak Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan NIL (Nutritional Infrasound Liposculpture) uygulamaktadır. NIL (Nütasyonel Infrasonic Liposculpture) Tickle Lipo olarak bilinir. Bu teknik ile senkron yağ aldırma işlemi gerçekleştirilir. Bu yöntemin sonucunda iyileşme süreci oluşur ve kısalır.

8. Liposculpture neden ağrısız liposuction olarak adlandırılır?

Tüm bu işlemler yapılırken, liposuction sırasında gözlenen kan damarlarına ve sinirlere zarar verme veya kas yırtılması gibi dezavantajlar hariç tutulur. Yüksek titreşim ve işlev, optimum etki sağlarken cilt pürüzsüz kalır ve morarmaz. Kanüllerin yapısı sayesinde ulaşılması zor bölgelerden yağ dokusunun tam olarak çıkarılması sağlanır. Bu nedenle liposculpture ağrısızdır.

9. Liposculpture Faydaları:

•  Yokluğunda süreci anında durduran aktif güvenlik sistemi •  tedavi edilen bölgede yağ dokusu
•  Daha az travmatik morarma ve şişme
•  Mükemmel tepki ve pürüzsüz cilt
•  Hastaya karşı daha nazik ve cerrah için daha az yorucu
•  İşlemin kısa süresi
•  Daha az acı
•  Daha hızlı kurtarma

10. Yakın gelecekte ameliyat ve muayene için ne zaman randevu alabilirim?

mailimiz: [email protected]

Whats App / Viber: +90 505 479 19 17  

Liposculpture üzerinde çalışıyorve en iyicerrahları Instagram'da bulacaksınız

подтяжка груди

MEME KALDIRMA

Meme dikleştirme ameliyatı (mastopeksi) , amacı memenin doğru orantılarını ve şeklini geri kazandırmak olan bir plastik cerrahidir. Kısmi meme çekme. Ayrıca memelerin sarkması gelişme geriliğine bağlı olarak genç yaşta olabilir. Sarkan göğüsler istenilen kıyafetleri giymeyi imkansız kılmakta ve çoğu durumda kadınlarda özgüven kaybına yol açmaktadır.


Bütünleyici bir estetik dekolte olan memenin şeklinin ihlali, sadece meme sarkmalarında değil, meme başı dediğimiz areola bölgesinin hormonal dekoltenin etkisiyle genişlemesinde de kendini gösterir. Sarkık meme aynı zamanda meme altındaki cilt yapısının da zarar görmesine yol açar ve sürtünme sonucu cilt sorunları ortaya çıkar. Meme dikleştirme ameliyatı çoğu durumda memenin şeklinin yeniden bozulmasını önlemek için meme döneminin bitiminden sonra önerilir.  

Ayrıca çoğu durumda meme dikleştirme işlemi meme seti kullanılarak yapılır. Aslında boyut olarak küçüldü ve onu örten cilt, boyut değişikliğine uyum sağlayamadı. Meme dikleştirme ameliyatı bu şekilde oluşan fazla deriyi alabilir. Sadece meme dikleştirme tek başına göğüs hacmini veremez. Şunlar. Böyle bir durumda operasyon yetersiz kalır, görünümü iyileştirmek için başka bir plastik cerrahiye başvurulur. Boyutu arttırmak için lipofilling veya silikon implant kullanmalısınız, yani. meme büyütme ameliyatı.

 

1. Kimler meme dikleştirme ameliyatı olabilir?

•  Emzirme döneminden sonra meme sorunları yaşamak
•  Meme gelişiminde gecikme yaşayanlar
•  Sık kilo verme ve kilo verme nedeniyle sarkık göğüslerden muzdarip olmak
•  Bu yaş ve yerçekimi seti altında sarkan göğüsler acı çekiyor
•  Halonun genişlemesinden muzdarip, yani. meme ucu
•  Sarkan göğüsler nedeniyle özgüven kaybı
•  Sarkan göğüsler nedeniyle istenilen kıyafeti giyme yeteneğinin kaybedilmesi
 

Çapraz uzanan bir hastalık bildirilmektedir. Türk kliniklerinde kullanılan modern ve yenilikçi yöntemler, meme dikleştirme adaylarına konforlu bir iyileşme süreci ve istenilen meme şekline kavuşmalarını sağlar.

2. Meme başı sorunları neden oluşur? Düzeltilebilir mi?

Göğüs şeklinin kaybı sadece sarkmanın nedeni değildir. Bu sürecin sonunda birçok kadın meme ucunun çevresinde yani meme başı çevresinde bir artış yaşar. bir hale içinde. Meme dikleştirme operasyonları sırasında memenin şekli düzeltilir ve halesi azaltılır.  

3. Ameliyattan sonra göğüslerim küçülür mü?

Meme dikleştirme memenin boyutunu değiştirmez, şeklini düzeltir, sarkmaları giderir ve memeyi dikleştirir.

4. İmplantları tek operasyonda kullanmak mümkün müdür?

Evet. Bir işlemin boyutunu büyütmek isterseniz büyütme işlemi yapılır.

5. Ameliyat sırasında memeyi küçültmek mümkün müdür?

Evet. Göğüs ölçünüzü küçültmek istiyorsanız meme küçültme ameliyatı yapılır.

6. Meme dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatı çoğu durumda meme büyütme veya küçültme ameliyatı ile senkronize edilir. Ön muayene sırasında implant yerleştirme, yağ yerleştirme, yani. Hastanın operasyondan ne beklediğine bağlı olarak lipofilling veya basitçe meme dikleştirme ameliyatı yapmak.

Meme dokusunun ve fazla derinin durumu incelenir ve operasyon planı hazırlanır.

 

Genel anestezi altında yapılan meme dikleştirme ameliyatı, varsa halenin azaltılmasıyla başlar. Ameliyat sırasında iz bırakmadan dikey merkezi kesi yöntemine göre kesi yapılır. Deri ve alttaki doku daha sonra ayrı ayrı tedavi edilir. Emzirmenin gelecekteki potansiyeli göz önünde bulundurularak meme dokusu hizalanır, dikleştirilir ve meme şekillendirilir.  

Bu durumda meme dikleştirme ameliyatı sırasında boyutunda herhangi bir değişiklik olmamasına dikkat etmelisiniz. Ameliyat sadece memenin şekline geri dönmenizi ve sıkılaştırmanızı sağlar, meme sıkılaştırılır ve operasyon tamamlanır. Yüz germe ameliyatı sırasında, boyutun verilmesi için bir operasyon yapılır. Bu amaçla meme büyütme veya lipofilling.

7. Ameliyat ne kadar sürer?

Ortalama 1-3 saat kadar süren lifting operasyonundan sonra hasta hastaneye yatırılmaz ancak gerekirse bir gece hastanede bırakılabilir.

8. Yüz germe sırasında kaç iz kalır?

Türk kliniklerinin yapısında meme dikleştirme operasyonları sırasında hastalarımızda en doğal ve minimal iz oluşumunu sağlayan yöntemleri tercih etmektedirler. Daha önce de belirtildiği gibi, Türkiye'de iz bırakmadan dikey merkezi bir kesi kullanılır. Bu teknik, ameliyatın en uygun postoperatif iz ile tamamlanmasını sağlayan yenilikçidir. Bu teknikle doku ve cilt ayrı ayrı ve cilt üzerinde potansiyel stres olmadan tedavi edilir ve tedavi edilir. Meme dikleştirme sırasında estetik görünümün yanı sıra sağlık unsurlarına da dikkat edilen bu yöntem sayesinde, kan dolaşımı nedeniyle tüm yapının beslenmesi, meme ucu hassasiyeti ile ilgili sorunların giderilmesi gibi faydalar da sağlanmaktadır. Ayrıca dikey merkezi merkezi yöntem hastanın eve dönmesini sağlar.  

Meme dikleştirme operasyonunun ayrılmaz unsurları Meme dikleştirme operasyonu sırasında memenin sarkma derecesi, planı, cilt elastikiyeti, kalitesi ve mevcut deri fazlalığı hatasız olarak analiz edilir ve buna göre operasyon yapılır. Göğüsteki kesi belirtilen göstergelerin analizine göre modellenir, dokunun şekli düzeltilir ve göğüs sıkılaştırılır. Fazla deri çıkarılır ve dikişler atılır. Yeni oluşturulan şekle göre dikişler uygulanır. Tüm kesiler minimal sütür veya dermatolojik yapıştırıcı ile kapatılır. Meme dikleştirme ameliyatı sonrası süreç


Göğüs dikleştirme ameliyatlarında kullanılan yenilikçi teknik. Kural olarak aynı gün eve giden hastalarımız 1 haftayı geçmeyecek şekilde hastaneye yatış yapılmadan ameliyat edildi.

9. Yakın gelecekte ameliyat ve muayene için ne zaman randevu alabilirim?

mailimiz: [email protected]

Whats App / Viber: +90 505 479 19 17  

Göğüs dikleştirme çalışmaları en iyi cerrahlarınyanı sıra  Instagram'da bulacaksınız:

VASER LIPOSUCTION

 

1. Liposuction nedir?

Liposuction, çeşitli cihazlar kullanılarak karın, uyluk, çene, sırt, bel, bacak içleri ve sırttan deri altı yağlarının alınması işlemidir.  

2. Bir seferde kaç kilo yağ alınabilir?

Liposuction ile tek seferde maksimum 8000cc almak güvenlidir. şişman bakın. Bu sayı aşılırsa hayatı tehdit eden komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Liposuction'ın bir kilo verme operasyonu değil, vücut şekillendirme operasyonu olduğu vurgulanmalıdır. Bu nedenle her hasta için uygun değildir.  

3. Hangi hastalar liposuction için uygundur?

Liposuction, aşırı kilolu veya obez olmayan, belirli bölgelerinde (bel çevresi gibi) fazla yağ bulunan, deri fazlalığı ve gevşekliği olmayan hastalar için idealdir. Liposuction yardımı ile vücudu belli bir şekle sokmaya çalışırlar, bu yöntem kilo vermek için kullanılmaz.  

4. Liposuction sonrası yağ alınan bölgelerde deri gevşekliği olur mu?

Bu çok önemli ve sıkça sorulan bir sorudur. Bu nedenle hasta seçimi çok önemlidir. Fazla kilolu ve obez hastalara bu yöntem uygulanırsa elbette ciltte sarkma meydana gelecektir. İkinci önemli nokta ise ameliyatta ciltte oluşabilecek sarkmaları önlemek için bazı cihazlar kullanılıyor. Vaser ve J-plazma cilt sarkmasını önlemek için en sık kullandığımız iki cihazdır.  

 

5. Vaser ve J-plazma tam olarak ne yapar?

Hastalarımıza bu şekilde anlatıyoruz. XL elbise giydiğinizde çok kilo verdiğinizi ve S bedene düştüğünüzü hayal edin ve aynı elbiseyi tekrar giymeye çalıştığınızda elbisenin üzerinizde nasıl duracağını hayal edin. Elbise size çok bol ve hatta buruşuk görünecek. Liposuction'da tam olarak olan budur: Yağ boşaltılır, ancak cildiniz aynı genişliktedir. Şimdi bu XL elbiseyi alın ve çok sıcak suda yıkayın, elbisenin küçüleceğini göreceksiniz. İşte vaser ve plazma; Ciltteki kolajen ve dermis tabakaları ile etkileşerek cildin kasılmasını ve kalınlaşmasını sağlarlar. Bu iki cihazdan en az birinin artık kullanılmadığı bir liposuction operasyonu ne yazık ki hayal kırıklığına yol açabilmektedir.  

6. Karın kaslarını (altı/dört) liposuction ile gerebilir miyim?

Evet uygun hastaların karnına istenilen tarzda çizimler yapabiliriz, belirli kas yapılarını daha belirgin hale getirebiliriz.

 

7. Ameliyattan sonra nelere dikkat etmeliyim ve kaç gün sonra günlük hayatıma dönebilirim?

Ameliyat genel anestezi altında ve tam teşekküllü bir hastanede yapılmalıdır, ameliyattan sonra genellikle 1 gece hastanede kalmanız gerekir. Drenajı olan hastalarda drenajlar 2-3 gün içinde alınır. Ameliyat sonunda hastaya korse yapılır. Ve bu korseyi 1,5 ay kullanmanızı öneririz. 5 gün sonra duş alabilirsiniz. 5 günden itibaren diyetisyenimiz onlara özel diyet tarifi hazırlar. İlk 5-7 gün dinlenmenizi öneririz. Bir hafta sonra hafif egzersizlere başlayabilirsiniz. 2-3 hafta sonra her türlü sporu yapabilirsiniz.

8. Ne zaman randevu alabilirim?

mailimiz: [email protected]

Whats App / Viber: +90 505 479 19 17  

Vaser liposuction üzerinde çalışır ve en iyi cerrahları Instagram'da bulabilirsiniz.

vaser

Jinekomasti

 

Jinekomasti erkeklerde meme dokusunun kontrolsüz bir şekilde artmasıdır ve bunu ortadan kaldırmak için yapılan ameliyatlara jinekomasti ameliyatı denir. Kadınların doğasında bulunan ve erkeklerin anatomisinde olağandışı olan bu tip yağ dokusu birikimi, yakın ilişkilerde sorunlara ve sosyal çevrede özgüven kaybına yol açar. Hem kilolu hem de zayıf erkeklerde ortaya çıkan bu sorun sonucunda kliniğimize gelen hastalar denizde yüzememekten, soyunmaya utandığından, hatta istediği gibi giyinememekten şikayet etmektedir.  

Bir erkekte genişlemiş bir göğüs, onu son derece stresli ve aşağılayıcı bir pozisyona sokabilir. Jinekomasti sorununu gizlemek için yakın ilişkilerden kaçınan, ergenlik döneminde alay konusu olan ve psikolojik travmaya neden olan erkeklerin sayısı oldukça fazladır. Bugün, her beş erkekten biri jinekomasti sorununu basit bir prosedürle çözebilir. Ancak, yaşınızın ve hormonlarınızın sizi "değiştirdiğini" düşünüyorsanız, üzülmemelisiniz. Jinekomasti nedeniyle üzgün ve depresyonda olduğunuzu düşünüyorsanız jinekomasti ameliyatına ek olarak tedavi planınızı ertelememenizi şiddetle tavsiye ederiz.

1. Erkeklerde meme büyümesinin nedeni nedir?

Jinekomasti sorunu çağımızın estetik sorunları arasında yer almaktadır. Göğüs dokusundaki bu büyümenin çoğu sağlıksız beslenmeye, gıda endüstrisinde kontrolsüz katkı maddelerine ve buna bağlı hormonal değişikliklere dayanmaktadır. Bunun dışında hareketsiz bir yaşam tarzı da meme büyümesini destekler. Erkeklerde meme bezinin büyümesine neden olan ikinci faktör ise hastanın sağlık sorunları nedeniyle almak zorunda kaldığı ilaçlardır. Jinekomastinin diğer nedenleri arasında alkol ve ilaç kullanımı, hipogonadizm, yaşlanma, tümörler, hipertiroidizm, böbrek ve karaciğer yetmezliği, hormonal dengeyi bozan yetersiz beslenme sayılabilir.


Özellikle ergenlik döneminde veya 60 yaş üzerinde, atletik performansı artırmak için steroid veya androjen içeren besin takviyelerinin kullanımı ve bazı kronik hastalıklarda jinekomasti riski artmaktadır.

2. Erkek meme büyümesi önlenebilir mi?

Meme dokusunun büyümesi durumunda egzersiz ve diyetin faydalı bir etkisi olmayacaktır. Bu bölgedeki yağ birikimi çoğu durumda stabil ve çıkarılması zor bir oluşum karakterine sahiptir. Ancak jinekomastiden korunmak ve hormonal dengeyi korumak için egzersize ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir. Erkekleri psikolojik ve duygusal olarak büyük ölçüde etkileyen bu sorundan korunmak için jinekomastinin cerrahi tedavisine dönülebilir. Kesisiz jinekomasti ameliyatı, büyümüş meme bezi için son derece konforlu bir işlemdir.

3. Jinekomasti ameliyatı nasıl yapılır?

Jinekomasti ameliyatından önce doktor fizik muayene yapar, meme dokusunun mevcut durumunu analiz eder. Gelişen meme dokusunun büyüklüğü ve dokunun kendisi yakından incelenir. Meme uçlarından herhangi bir akıntı veya başka belirtiler olup olmadığı kontrol edilir. Sonra gerçek bir jinekomasti ve yalancı jinekomasti sorununun varlığı ortaya çıkıyor, aralarında bir ayrım çizgisi çiziliyor. Bazen dokuyu değerlendirmek için testler gerekebilir. Yağlı ilişkilerin nodüler yapısının büyüklüğü ve varlığı veya yokluğu belirtilir. Ek olarak, hastalıklardan birinin varlığı analiz edilir: kronik karaciğer hastalığı, tiroid hastalığı veya böbrek hastalığı.  

Türk kliniklerinin yapısında jinekomastiyi kesisiz, minimal şişlik ve morarma ile tedavi etmek için operasyonlar yapılmaktadır. İlk olarak yapılan meme büyümesinin nedenleri incelendikten sonra benzer semptomlara ve jinekomastiye neden olabilecek diğer durumlar düşünülür. Örneğin bazı erkek ve erkek çocuklarda meme bezinde jinekomastiye benzeyen ama benzemeyen oluşumlar vardır. Ergenlik dönemindeki gelişime bağlı olarak gelişen meme bezinin bu büyümesi 1-3 yıl içinde durur. Erkeklerde meme kanseri nadirdir, ancak aynı zamanda ortaya çıkma olasılığı vardır ve kural olarak bir meme bezinde ortaya çıkar. Ayrıca muayene sırasında meme bezi iltihabı (mastitis) adı verilen meme dokusunda bir enfeksiyon olup olmadığına bakılır. Bu sorunları olmayan hastalar jinekomasti tedavisi için ameliyat olmaya adaydır. Jinekomasti ameliyatına kesi yapılmadan karar verilirse son derece pratik ve konforlu bir işlem yapılır. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak daha önce olduğu gibi meme bezindeki yağ dokusunu çıkarmak yerine mikro delikler aracılığıyla bu işlem son derece konforlu koşullarda gerçekleştirilir. Daha önce operasyon sonrası hastanın sosyal hayata dönüşü çok uzun sürüyordu ve meme dokusundaki oluşum kan damarlarında ve hücrelerinde hasara neden oluyordu. Kesisiz jinekolojik cerrahi lokal anestezi altında yapılır ve iğne deliğinden yağ dokusunun alınmasını sağlar. Operasyon pratiktir ve meme bezinin iç özelliklerini ve yapısını bozmaz.

4. Kesisiz jinekomasti ameliyatı nedir?

Meme bezindeki yağ dokusu sorununu çözerek mikro deliklerden çıkarmanızı sağlayan bu yöntem sinirleri ve kan damarlarını etkilemez. Bu sayede klasik jinekomast ameliyatlarında görülen morarma, şişlik gibi komplikasyonlar oluşmaz ve hasta sosyal hayatına geri döner. Uzun iyileşme sürecini önemli ölçüde azaltabilen ve son derece konforlu hale getirebilen bu yöntem, birçok erkeğin tercihi haline gelmiştir.  

Kesisiz jinekomast ameliyatının faydaları:

• Lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir
• Prosedürün kısa süresi
• İşlemin mikro deliklerle kesisiz yapılması
• Ameliyat sonrası sosyal hayata anında dönüş
• Sinirlere ve kan damarlarına zarar vermez
• Minimal şişlik, mavilik ve ağrı
• Maksimum hasta konforu
 

Jinekomasti riskinden korunmak ve gelişme riskini azaltmak için önerilerimizden bazıları:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir