alic receli nasil yapilir / Alıç Reçeli Tarifi - Alıç Reçeli Nasıl Yapılır? - Tatlı Tarifleri Haberleri

Alic Receli Nasil Yapilir

alic receli nasil yapilir

Alıç Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Reçeli
Kaç Kişilik : 5-6 Kişilik Hazırlama : 25 dk. Pişirme : 40 dk.

Alıç reçeli, lezzetli bir tariftir. Daha çok Kıbrıs yöresinde yetişen alıç ağacının etli ve çekirdekli meyveleri ile yapılan bu reçelin tadına bayılacaksınız. Ülkemizde de Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen bu ağacın meyvelerinin çekirdekleri ayıklanarak lezzetli bir marmelat ve reçel yapabilirsiniz. Bu reçeli yapmak biraz zahmetli olsa da, kahvaltılarda size eşlik edecek harika bir reçel olacaktır. Alıç reçelinin tadını bilen bundan hiç vazgeçemez. Hazırsak hemen reçeli hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.


  • 1 kg alıç
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Alıç reçeli, için önce alıçları yıkayın. Bunları soğuk suya koyarak diplerinde bulunan tüylü kısı temizleyin ve çekirdeklerini çıkarın. Alıç meyvesinin çekirdekleri ayva gibidir. İçinde 4-5 tane çekirdek olur. Bu yüzden bir kürdan yardımıyla çekirdek kalıp kalmadığını kontrol edebilirsiniz.

Daha sonra alıçları şekeri ve suyun içine alın. Bu şekilde kısık ateşte pişirmeye başlayın. Karışım reçel kıvamına geldiğinde limon suyun da koyarak birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Bunu cam kavanoza koyarak istereniz biraz güneşte bekleterek kıvam almasını sağlayabilirsiniz.


Alıç Reçeli Servisi/Sunumu

Alıç reçeli, yapıldıktan sonra istediğiniz zaman kahvaltılarda size eşlik edebilir. Yanında tereyağlı kızarmış ekmek ile birlikte harika bir sunum olur. Afiyet olsun.

Alıç Reçeli Tarifinin Püf Noktaları

Alıç reçeli, piştikten sonra bir gün kadar oda sıcaklığında bekletilmelidir. Daha sonra isterseniz buzdolabına koyabilirsiniz. Çekirdekleri özenle ayıklanmış alıç meyveleriyle harika bir reçel yapacağınızı göreceksiniz.



Alıç Reçeli Besin Değeleri

 1 Porsiyon Miktarı 11 g
 Kilojul100 kj
 Kaloriler24 Kcal
 Protein0,05 g
 Karbonhidrat5,83 g
  Şeker4,14 g
 Yağ0,01 g
  Doymuş Yağ0,002 g
  Tekli Doymamış Yağ0,004 g
  Çoklu Doymamış Yağ0,001 g
 Kolesterol0 mg
 Fiber0,1 g
 Sodyum3 mg
 Potasyum11 mg

18.01.2018 4 İzleme 4,5 Puan


0 Yorum Yapılmış "Alıç Reçeli"


Rendelenmiş Elma Reçeli
Rendelenmiş Elma Reçeli
Rendelenmiş elma reçeli, elmaların en lezzetli olduğu kış aylarında yapılmalı. Reçelini marmelat kıv...
İğde Reçeli
İğde Reçeli
İğde reçeli, çok fazla bilinmese de lezzetli bir reçel türüdür. İğde ağacının meyvesi olan iğde, ülk...
135 dk.125 Kcal 4,5 Puan
Kuru Üzüm Reçeli
Kuru Üzüm Reçeli
Kuru üzüm reçeli, kış aylarında reçel yapmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Kuru üzüm hemen her mu...
Keçi Sütü Reçeli
Keçi Sütü Reçeli
Keçi sütü reçeli, içerdiği bileşenler sebebiyle anne sütüne en yakın sütün keçi sütü olduğu bilinmek...
Şekersiz Ayva Reçeli
Şekersiz Ayva Reçeli
Şekersiz ayva reçeli genel olarak sağlıklı yaşamak veya diyabet hastalarınca reçel tüketmek oldukça ...
Şekersiz Elma Reçeli
Şekersiz Elma Reçeli
Şekersiz elma reçeli, diyet yapanların formuna dikkat edenlerin ve özellikle diyabet hastalığı olanl...
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı Erik Reçeli
Kırmızı erik reçeli, reçelde beğeneceğiniz lezzeti yakalayacak kadar güzel olur. Kırmızı eriğin tadı...
Kivi Reçeli
Kivi Reçeli
Kivi reçeli, son yıllarda daha fazla yapılmaya başlanmıştır. Bu leziz meyvenin ülkemizde de yetişmey...
Rendelenmiş Ayva Reçeli
Rendelenmiş Ayva Reçeli
Rendelenmiş ayva reçeli, marmelat kıvamında harika bir tariftir. Çoğu kişi ayva reçelini bu şekilde ...





Alıç Marmelatı Tarifi

Alıç Marmelatı Tarifi, alıç marmelatını bir çoğumuz hiç tüketmedik, bir çoğumuz alıç meyvesini hiç yemedik belki de, özellikle büyük şehirlerde yaşayan ziyaretçilerim adına bunu söylüyorum. Çünkü alıç meyvesi bozkırlarda, köylük yerlerde, ormanlarda yetişir. Sonbahar mevsiminin haricinde pazarlarda pek görebileceğimiz bir meyve değildir. Fakat eski tıpta ilaç niyetine, şifa niyetine tüketilen bir meyve idi. Bunu büyüklerimiz bilir ve bu meyveden reçel, marmelat, hoşaf yapar, kurutur veya taze olarak bol bol tüketirler. Bilinen en iyi faydası yaprağını ve meyvesini tüketmenin kan şekerine olan faydası. Kan şekerini dengeleyen bir meyve. Bu meyveyi farklı şekillerde tüketebiliriz, benim mutfakta kullandığım bir şekilleri, marmelat, komposto, taze olarak tüketmek. Bugün sizlerle marmelat tarifini paylaştım. Hemen malzeme listesine ve yapılışına geçelim.

Alıç Marmelatı Tarifi Malzemeler,

2,5 kg alıç

2 litre su

1 kg şeker

1/2 lt sıcak su

Yapılışı,

Alıç marmelatının yapılışı için öncelikle alıçları bir iki saat suda bekletiyoruz. (bu işlem şart çünkü meyvenin dışı kadifemsi, yapışkan bir dokuya sahip, tuttuğu tozları bu şekilde suya bırakmasını sağlıyoruz.) Daha sonra iyice ovalayarak yıkıyoruz. Daha sonra sap ve çiçek kısımlarını ince uçlu bir bıçakla, bıçağın ucuyla alıyoruz. Daha sonra alıçlarımızı tekrar yıkıyoruz. Düdüklü tencereye alıyoruz. İki litre su ilave ediyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat pişiriyoruz. Daha sonra tencereyi kontrollü bir şekilde açıp sıcakken patates ezici ile eziyoruz. Daha sonra elimize eldiven giyip demir bir süzgecin üzerinde ovalayarak meyvenin püresini çıkarıyoruz. Süzgecin üzerinde kalan çekirdeklerini ve kabuklarını marmelatın içinde istemiyoruz. Bu şekilde ovaladıktan sonra alta geçen püreyi tekrar derin bir tencereye alıyoruz.

Tencereye aldığımız pürenin üzerine yarım litre sıcak su ilave ediyoruz. Bir kilo şeker ilavesi ile devamlı karıştırarak 40-45 dakika orta ateşte kaynatıyoruz. Devamlı karıştırmazsanız marmelat volkan gibi patlayarak her yere sıçrar, ocağınız kirlenir. Bu şekilde karıştırdıktan sonra kıvamının yavaş yavaş koyulaştığını göreceksiniz. Kıvam alınca altını kapatın. Kaynar suda bekletilip kurutulmuş kavanoz ve yeni kapaklarını alın, marmelatı içine doldurun. Ağzını silip sıkıca kapatın. Bu şekilde kavanozları soğuk bir ortamda bir kaç ay saklayabilirsiniz. Ekşili bir meyve olduğu için bir iki yıl boyunca saklayabileceğiniz bir reçel değildir. Hızlı tüketmeli ya da buzdolabında saklamalısınız. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun. Kanalıma abone olmayı ve zil ikonuna tıklamayı unutmayın. Sevgilerimle.

 

Evimin Yemekleri – Birbirinden güzel yemek tarifleri, soğuk sıcak içecek tarifleri, tatlı tarifleri bu kanalda. Sağlıklı doğal malzemelerle hazırlanmış kolay ve pratik yemek tarifleri. Tatlılar, soğuk ve sıcak içecekler birbirinden güzel et yemekleri bu kanalda abone olmayı unutmayın. Sosyal medya hesaplarımın linklerini de aşağıda paylaştım. Hepinizi bekliyorum. Sevgilerimle…

http://bit.ly/evimin

https://www.yemektarifleri.link/

https://www.facebook.com/eviminyemekleri/

https://twitter.com/YemekleriEvimin

https://www.instagram.com/evimin.yemekleri/

https://www.tumblr.com/blog/eviminyemekleri

Sizde tarif gönderin ! 🙂

Facebook sayfamızdan, web sitemizin sende tarif gönder bölümünden bize tariflerinizi gönderirseniz mutfağınızın güzel lezzetlerini sizlerin adına paylaşabiliriz.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor...

İlgili

Alıç Marmelatı

Alıç Marmelatı
Alıç Marmelatı: Alıç ağacı kırsal kesimlerde ve ağaçlık yerlerde çok olan bir tür yabani meyve ağacıdır. Genellikle ana dolu ve ak deniz bölgesinde kırsal yerde ve dağlarda yetişir. Ama son zamanlarda çok değişik şekillerde kullanılan alıç ağacı ve alıç meyvesi bahçe bitkisi olarak da bulunuyor. Alıç meyvesi birçok rahatsızlığada iyi geliyor. Biz şimdi şekersiz alıç marmelatı yapmaya başlayalım. Bu marmelat şeker hastaları için çok iyi oluyor.

Alıç marmelatı malzeme listesi

  • Yarım kilo alıç meyvesi,
  • 2 su bardağı su,
  • 4 ya da 5 tane tatlı elma

Alıç marmelatı yapılışı;

Yarım kilo alıç meyvesi bol su ile iyice yıkanır ve daha sonra baş kısmında olan saplarından temizlenir, 2 bardak su ile haşlanmaya başlanır. Alıçlar haşlanırken biz de diğer taraf da 4 ya da 5 elmayı iyice yıkayalım ve elmaları 4 eşit dilime ayıralım kabuğu ve çekirdeği ile 3 bardak su da haşlayalım. Haşlanan elmaları suyunu süzüp alalım. Bu elma suyunu kısık ateşte kaynatarak bir az koyu bir kıvama getirelim. Koyulaşan elma suyu koyu bir elma sosu haline gelir. Koyulaşmış elma sosunun tatlı tadı daha da kendini belli eder. Bu elma sosunu da bu neden için yapıyoruz zaten. Haşlanmış alıçlar ilk önce haşlama suyundan süzülerek yarılır ve daha sonra da küçük delikli çelik bir süzgeç de el ile ezilerek çekirdeklerinden ayrılır. Süzgecin altına geçen etli kısmı püre haline gelmiş olur. Bu püre haline gelen alıç püresi ile elma sosu bir tencereye koyulup tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır. Daha sonra ocağa konup kaynayana kadar karıştırılır ve bu nedenle de dibine tutmasına engel olunur. Kaynayınca altı kısılır ve 5 ya da 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Alıç marmelatı hazır.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 25.06.2023 05:51:26

Alıç Marmelatı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Alıç Marmelatı"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sarı Erik Marmelatı Nasıl Yapılır
Sarı Erik Marmelatı Nasıl Yapılır
Sarı erik marmelatı nasıl yapılır; şeker karıştırılarak pişirilmiş meyve ezmesine marmelat denir. Her çeşit meyvenin marmelatını yapmak mümkündür. Marmelat yapmanın püf noktaları vardır. Bunlar; marmelatı kavanoza 1,5 cm boşluk kalacak şekilde doldur...
Vişne Marmelatı
Vişne Marmelatı
Vişne marmelatı, ömrü kısa olan ilkbahar meyvesi olan vişne ile yapılır. Görünümü kiraza benzeyen, ancak tadı biraz mayhoş, ekşi olan vişne reçel, komposto ve marmelatlara oldukça fazla yakışır. Özellikle fazla tatlı sevmeyen kişilerin rağbet ettiği ...
Şekersiz Marmelat
Şekersiz Marmelat
Şekersiz Marmelat tarifi ama ismi gerçekten çok tatlı bir marmelat tarifi vereceğim sizlere. İçine koyduğumuz meyveler sayesinde zaten kendi içinde var olan bir şekeri var zaten. İlave bir şeker ve tatlandırıcı kullanmaya hiç gerek yok hem sağlık ve ...
Yeşil Erik Marmelatı
Yeşil Erik Marmelatı
Yeşil Erik Marmelatı, çoğu insanın en çok sevdiği marmelattır. Bence marmelatlar, reçeller gibi tatlı olmamalıdır. Aksine biraz ekşimsi olarak kullanılmalıdır. Kendi damak tadıma göre yapıp çoğu insanın da tattırıp olumlu sonuçlar aldığımdan marme...
Şekersiz Elma Marmelatı
Şekersiz Elma Marmelatı
Şekersiz elma marmelatı: İnsanlar, kahvaltıda ya da atıştırmalıklarda tatlı bir şeyler tüketmek ister. Vücut karbonhidrat ihtiyacını, doğal yollarla üretilmiş işlem görmemiş meyveleri tüketmekle karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Özellikle fabri...
Marmelat Çeşitleri
Marmelat Çeşitleri
Marmelat Çeşitleri; Meyvelerin kaynatılıp püre haline getirilmesi ile yapılan ve tatlısı reçele göre daha az olan marmelat, hemen hemen reçel yapılan her meyveden yapılabilir. Aynı zamanda erik ve elma gibi reçeli pek yapılmayan meyvelerden de daha g...
Limon Marmelatı
Limon Marmelatı
Limon marmelatı, limonun faydaları saymakla bitmez, kış aylarında bolca bulduğumuz limonu tüketmek sağlığımız açısından oldukça önemlidir ve mümkünse limonu kabuğuyla tüketmeliyiz. Özellikle benim gibi ekşi şeyleri (limon, erik, şalgam, vişne) sevenl...
Kırmızı Erik Marmelatı
Kırmızı Erik Marmelatı
Kırmızı erik marmelatı: Erik herkes tarafından sevilen bir meyvedir. Her mevsim karşımıza farklı renkte çıkar. Her eriğin faydası farklıdır. Kırmızı erik sağlık açısından önemlidir. İçerisinde bol miktarda A ve C vitaminleri bulunur. Kan şekerini den...
Dut Marmelatı
Dut Marmelatı
Dut Marmelatı, Dutun meyve olarak yenmesinden başka pekmezi. Şurubu ve reçeli de yapılıyor. Çok değişik şekilde kullanıla bilen dut genel olarak yaz aylarının çok sevilen meyvelerinden biridir. Genel olarak cilt hastaları tarafından daha çok kullanıl...
Kuru Erik Marmelatı
Kuru Erik Marmelatı
Kuru erik marmelatı, aslında tüm meyveleri taze iken zamanında tüketmek lazım. Ama her meyvenin çıkma zamanı farklı olduğu için tüm meyveleri aynı zamanda bulup tüketemiyoruz. Bulamadığımız içinde ya kurutuyor ya da reçel ve marmelatını yapıyoruz. Ya...
Siyah Erik Marmelatı
Siyah Erik Marmelatı
Siyah erik marmelatı, hem yapımı çok kolay hem de kalori hesabı yapanlar için oldukça hafif bir lezzettir. Küçük tatlı krizlerinizde tatlı ihtiyacınızı karşılar. Metabolizmanın çalışmasına çok faydalıdır. Ara öğün olarak çocuklarınıza gönül rahatl...
Elma Marmelatı
Elma Marmelatı
Elma Marmelatı, Muhteşem lezzeti ile kahvaltı sofralarınızda ya da beş çaylarında şahane bir limonlu veya havuçlu kek eşliğinde tüketebileceğiniz muhteşem bir elmalı marmelat tarifi sizi bekliyor. Çok lezzetli ve tam kıvamında tarçınlı elma marmelatı...

 

Sarı Erik Marmelatı Nasıl Yapılır
Vişne Marmelatı
Şekersiz Marmelat
Yeşil Erik Marmelatı
Şekersiz Elma Marmelatı
Marmelat Çeşitleri
Limon Marmelatı
Kırmızı Erik Marmelatı
Dut Marmelatı
Kuru Erik Marmelatı
Siyah Erik Marmelatı
Elma Marmelatı
Dağ Eriği Marmelatı Nasıl Yapılır
Armut Marmelatı
Kayısı Marmelat
Şekersiz Ayva Marmelatı
Üzüm Marmelatı
Şeftali Marmelatı
Marmelat
Çilek Marmelatı
Kuşburnu Marmelatı Kaç Kalori
Erik Marmelatı
İncir Marmelatı
Marmelat Kurabiye
Alıç Marmelatı
Kızılcık Marmelatı
Mürdüm Eriği Marmelatı
Kuşburnu Marmelatı
Ayva Marmelatı

Popüler İçerik

Dağ Eriği Marmelatı Nasıl Yapılır

Dağ Eriği Marmelatı Nasıl Yapılır

Dağ Eriği Marmelatı nasıl yapılır; Halk arasında Çakal eriği veya güvem eriği olarak da bilinen Dağ Eriği Trakya yöresinde yol boylarında, su kenarlar...

Armut Marmelatı

Armut Marmelatı

Armut marmelatı: Reçellere göre marmelatlar daha az şekerli olması nedeniyle tercih edilen kahvaltılıktır. Reçelde meyve ile şeker oranı 1/1 yani 1 kg...

Kayısı Marmelat

Kayısı Marmelat

Kayısı Marmelat; kayısıları mevsiminde alıp, kışa hazırlık olarak pürüzsüz krem peynir gibi süzülerek yapılan konservesine denir. Kayısı marmelatı öyl...

Şekersiz Ayva Marmelatı

Şekersiz Ayva Marmelatı

Şekersiz ayva marmelatı, İnsan vücudu karbonhidrat ihtiyacını, doğal yollarla yetişmiş işlem görmemiş ürünlerden tüketmekle karşılayacak şekild...

Üzüm Marmelatı

Üzüm Marmelatı

Üzüm Marmelatı, Bilindiği gibi Türk mutfağı reçel ve marmelatlar açısından oldukça zengin çeşide sahiptir. Ancak genellikle kayısı ve elma gibi meyvel...

Şimdi “alıç” zamanı...


Alıç ağacı...

Eski Yunan ve Romalılar döneminde “alıç”, neşe ve mutluluğun sembolü olarak kabul edilmiş...

Önce küçük çiçekler açan, daha sonra ekim - kasım aylarında olgunlaşarak küçük çiçeklerin sarıya dönüştüğü tılsımlı bir meyve...

Kıbrıs’ta bazı bölgelerde kırmızı meyve veren alıç ağaçlarına rastlansa da, pek yaygın değildir...

Doğada kendiliğinden yetişen ve meyvesi yenen nadir ağaçlardan biri olan alıç , yaprağı, çiçeği ve meyvesiyle her türlü derde deva oluyor...

Alıç yaprağı, çiçeği ve meyvesini sıcak suda 20 dakika bekleterek süzün ve arzuya göre balla karıştırarak için... Bu karışım kalbi güçlendirir, damarları genişletir, yüksek tansiyonu düşürür, ateşi düşürür, uykusuzluğu giderir, idrar söktürür ve daha birçok faydaları var...

Kıbrıs misafirperverliği ve macunlarMacun, yumuşak şeker veya şekerli yiyecek anlamına gelmektedir... Annelerimizin, nenelerimizin mutfaklarında macunlar yapılır ve bunlar cam kavanozlarda saklanırdı. Evimize gelen misafirlere kahve ikramından sonra küçük macun tabakları içerisinde, küçük macun çatalları ile macun ikram edilir ve macundan sonra su içilirdi. Bu geleneği yaşatmalıyız ve yaşatmak için de macunlarımızı yapmaya devam etmeliyiz. Kıbrıs mutfağının çok zengin macun çeşitleri vardır. Bunlardan başlıcaları ceviz macunu, turunç macunu, patlıcan macunu, incir macunu, pergamut macunu, yenidünya macunu, badem macunu, ayva macunu, yeşil turunç macunu, çala badem macunu, turunç çiçeği macunu, hurma macunu, karpuz macunu, kabak macunu sayılabilir...

Ayrıca daha çok kahvaltılarda kullandığımız ve çok severek yediğimiz ALIÇ MACUNU...

Alıç macunu ekim - kasım aylarında, yani içinde bulunduğumuz aylarda yapılır. Bu dönemde alıç ağacının meyveleri olgunlaşmış, sararmış ve macun için en uygun zamandır. Ağaçtan toplanan alıçlar iyice yıkanarak büyük macun tenceresine dökülür ve üstünü örtecek kadar su ilave edilir. Ocak üstünde kaynatılır, kaynarken köpüğü alınır, gerekirse tekrar sıcak su ilave edilir. Alıçlar iyice yumuşayıncaya kadar, pişerken de tahta kaşık kullanarak suyun içinde ezilir ve özü alınır.

İyice pişen alıçlar ocaktan alınır ve yine tahta kaşık yardımıyla ezilerek süzgeçten geçirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilen alıçlar, tülbentten geçirilir ve suyu alınır. Toplanan alıç suyu alıç macunu için kullanılacaktır. Geriye kalan alıç posası da değerlendirilerek, süzgeçten geçirilir ve alınan posa, şeker ilavesiyle ocakta pişirilerek, alıç peltesi veya marmelatı olarak yenebilir.

Doğada bizi bekleyen ağaçlarımızı yalnız bırakmayalım ve bizlere sundukları nimetlerden faydalanalım ...Mutfaklarımızdan macunlarımız hiç eksilmesin ... Macunlarımızı yaşatalım ve bizden sonraki nesillere güzel bir miras bırakalım…

Alıç macunu

Malzeme:

5 su bardağı alıç suyu (alıç suyunun tarifi yazıda verilmiştir)

6 su bardağı şeker

½ limon suyu

Gül damlası (arzuya göre)

Hazırlanışı:

Alıç suyu macun yapılacak büyük macun tenceresine dökülür. İçerisine şeker ve limon suyu ilave edilerek, ocak üzerinde karıştırılır ve yüksek ateşte pişirilmeye başlanır. Macun pişerken biriken köpüğü alınır ve arada sırada karıştırılır. Bu işlem devamlı yapılacağından ve ayrıca macunun taşmasını önlemek için de arada sırada ateşini azaltmak gerekeceğinden, pişerken ocağın yanından ayrılmamak gerekmektedir. Macunun pişmesine yakın, tencereye bir iki dal gül damlası atılır. Macunun kıvama geldiğini anlamak için tahta kaşıkla kaynayan macundan biraz alınır ve tabağa damlasına bakılır. Eğer kaşıktan akan damlanın ucunda küçük toplar oluşmuşsa ve damlamıyorsa, macun kıvamındadır demektir. Ayrıca kaynayan macundan küçük düz bir tabağa bir miktar alınıp kaşık yardımıyla soğutarak da, macunun kıvamı anlaşılabilir. İstenilen kıvama gelen alıç macunumuz ocaktan alınarak, içerisindeki gül damlaları çıkarılır. Önceden hazırlanan ve içi kuru olan cam kavanozlara doldurulur. Soğuduktan sonra kavanozların kapakları kapanır ve ışık almayan bir yerde veya buzdolabında saklanır.

Afiyet olsun…



Alıç marmeladı

Malzeme:

1 Bardak alıç posası (Alıç posasının tarifi yazıda verilmiştir)

1¼ bardak Şeker

Biraz limon suyu

Hazırlanışı:

Alıç posası, şeker ve limon suyu ilavesiyle ocak üstünde pişirilir. Marmelat kıvamına gelince ocaktan alınır ve küçük cam çukurlu tabaklara dökülür.

Afiyet olsun...

04/11/2012 09:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir