sargoz nasıl pişirilir / Hangi Balığı Tercih Ediyorsunuz ve Nasıl Pişiriyorsunuz? | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Sargoz Nasıl Pişirilir

sargoz nasıl pişirilir

Sargoz Balığı Nasıl Pişirilir, Temizlenir Ve Avlanır? Sargoz Balığı Faydaları Ve &#;zellikleri

Lezizz

Haber Giriş: -  

[Sabit] Sargos (Diplodus sargus) Nasıl Bir Balıktır ? Sargoz Balığı Tüm Bilgiler

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

 

Balık Türleri

Son Mesajgön:Barracuda 3 sene önce

1 Mesajlar

1 Üyeler

3 Beğeniler

K Görüntüleme

Barracuda

 Barracuda

(@can)

Mesajlar:

Yönetici

Sargos (Diplodus sargus)

sargoz balığı sarkoz
  • Bilimsel Adı : Diplodus sargus
  • Yöresel Adları : Sarkoz,Sargoz, Baltabaş, Ak Karagöz
  • İngilizce Adı : White seabream

Herkese merhaba. Balık çeşitleri isimli bölümün bu seferki konuğu Akdeniz, Ege ve Marmara zıpkın avcılarının yakından tanıdığı Sargos Balığı oldu. Zıpkınla balık avına yeni başlıyorsanız ya da balık türlerine hakim değilseniz özellikle birbirine karıştırılan türleri resimli anlatımlarla incelediğim yazılar için forumdaki Balık Türleri isimli bölüme göz atmanızı tavsiye ederim.

Sargos Balığı Genel Bilgiler 

Bilimsel adı Diplodus sargusİngilizce ismi ise White seabream dır. Ülkemizde sargoz,sarkoz,baltabaş,ak karagöz olarak biliniyor. Akdeniz, Ege ve Marmara’da bol miktarda bulunan bir türdür. Marmarada büyük bireylere baltabaş denilmektedir. Gövdesinde yukarıdan aşağıya uzanan siyah çizgileri vardır. Bu siyah çizgiler genç bireylerde belirgin olmakla birlikte iri-yaşlı sargozlarda siyah çizgiler kaybolur. Genellikle kıyı kesimlerde kayalık bölgelerde koloniler halinde yaşarlar. Taş altlarında irili ufaklı bol miktarda sargoz görebilirsiniz.

Sargoz Av Teknikleri

Kıyılardaki kayalık bölgelerde çok miktarda bulunduğundan dolayı zıpkınla balık avına yeni başlayanların bolca atış yaptıkları bir tür olan sargoz balığını avlamak için akla gelen her teknik kullanılabilir 🙂 baskın, pusu, taş altı, agaşon vb. Sargoz balığı oldukça uyanık bir balıktır. Çenesi güçlü bir balık olan sargozun en savunmasız olduğu an yemlendiği zamanlardır. Özellikle kaya yüzeyleri ya da iskele ayaklarında bulunan midyeleri açmaya uğraşıyorsa atış yapmak için sessiz bir şekilde yakınlaşabilirsiniz. Yemlenen bir grup sargozdan birisi bile bir tehlike sezinlediği anda hepsi birden topuklar öylece baka kalırsınız 🙂 Bu yüzden sessiz olmakta fayda var. Zıpkın avına yeni merak saldıysanız forumdaki Zıpkın Avı Teknikleri isimli bölüme mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.

sargoz

Sargoz Nasıl Tüketilir?

Sargoz balığının bence tartışmasız en lezzetli pişirme yöntemi mısır unu ile yağda kızartma şeklinde pişirilmesidir. İkinci sırada ızgara geliyor. Özellike yarım kiloluk ya da daha büyük bireyleri ızgarada pişirmeden önce iç kısımlarına çok az pul biber sürebilirsiniz. Ateşe koymadan önce ayçiçek yağı ile yağlarsanız mangal ateşinde kızartılmış lezzetli sargozlar yiyebilirsiniz.

En Sık Karıştırıldığı Balık Türleri

Sargoz balığının en sık karıştırıldığı tür sivri burun karagöz balığıdır. Zıpkınla balık avına başladığım ilk zamanlar bende bu iki türü sıklıkla birbirine karıştırırdım 🙂 Sivri burun karagöz adı üzerinde çenesi uzun ince bir balıktır ve bu durum iki balık arasındaki en belirgin farktır. Sivri burun karagöz balığının iri bireylerinde dişler çok belirgindir. Aşağıdaki sargoz ve sivri burun karagöz fotoğraflarından iki türün arasındaki farkı kolaylıkla görebilirsiniz.

Sargoz ile sivri burun karagöz farkı
sivri burun karagöz
sivri burun karagöz balığı

Av Yasağı ve Limitler 

Sargoz için yasal mevzuatta boy limiti vardır.  21 cm den küçük olan sargoz balıklarının olta ya da zıpkınla avlanması yasaktır. Zıpkınla balık avı ile ilgili yasal mevzuatı detaylı bir şekilde anlattığım Zıpkın Avı Mevzuatı isimli bölüme göz atmanızı öneririm. Günlük maksimum 5 kg olan avlanabilir balık miktarı dahilinde av yapılabilir.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

© seafoodplus.info Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartlarıyerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.