merve nin örgüleri / Tığ tutmayı öğrenip yaptığı örgüleri yurt dışına satıyor - SAMSUN - Dailymotion Video

Merve Nin Örgüleri

merve nin örgüleri

Tığ tutmayı öğrenip yaptığı örgüleri yurt dışına satıyor - SAMSUN

- Kavak Halk Eğitim Merkezi'nde kurstan detaylar - Merve Erat'ın örgü yaparken görüntüleri - Merve Erat'ın ördüğü ürünlerin görüntüsü - Merve Erat ile röportajTığ tutmayı öğrenip yaptığı örgüleri yurt dışına satıyor - Almanya'da doğup büyüyen ve 4 yıl önce evlenerek Samsun 'un Kavak ilçesine yerleşen Merve Erat, gittiği kursta örgü yapmayı öğrendikten sonra ürettiği tasarımları sosyal medya aracılığıyla yurt içinin yanı sıra yurt dışına da gönderiyor - Merve Erat:"Türk kadınının el emeğinin dünyanın her yerinde görülmesini istiyorum. Bunun için fiyatı çok yüksek tutmuyorum. Yurt dışında el emeği ürünlerine fazla vakit ayırmadıkları için daha değerli oluyor"SAMSUN (AA) - Almanya'da doğup büyüyen ve 4 yıl önce evlenerek Samsun 'a yerleşen Merve Erat, gittiği kursta örgü yapmayı öğrendikten sonra ürettiği tasarımları yurt içinin yanı sıra yurt dışına da satıseafoodplus.infoa'da gurbetçi bir ailenin kızı olarak doğan 27 yaşındaki bir çocuk annesi Merve Erat, 4 yıl önce evlenerek Samsun 'un Kavak ilçesine yerleşti.Üç yabancı dil bilen genç kadın, kayınvalidesinin tavsiyesiyle Kavak Halk Eğitim Merkezine giderek tığ ile örgü örmeyi öğseafoodplus.info önce bu konuda hiç bilgisi bulunmayan Erat, 6 aydır kendi tasarlayıp yaptığı örgüleri sosyal medya üzerinden yurt içinin yanı sıra yurt dışına da göseafoodplus.info, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal aktivite olması amacıyla kayınvalidesinin katıldığı amigurumi (örgü bebek) kursuna katıldığını söyledi.

Burada tığ tutmasını öğrendiğini, zamanla örgüde kendisi geliştirdiğini belirten Erat, kalın tığla çeşitli örgüler yaptığını anlattı.Bugün kendi tasarımlarımı yapar hale geldiğini vurgulayan Erat, üretimlerini satmayı düşündüğünü dile seafoodplus.infoığı ürünlerin fotoğraflarını sosyal medyada yayınladığını aktaran Erat, "Yaptığım ürünlerin satışını yapmak çok önemliydi. 3 dil bilmem işimi kolaylaştırdı. Sosyal medya hesaplarım üzerinden yaptıklarımı pazarlamaya başladım. Etiketleri yabancı dilde kullanıyorum. Almanya'da doğup büyümem de bir avantaj oldu. Oradaki arkadaşlarım, yaptıklarımı sosyal medya üzerinden görüp istiyor." dedi.
Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, İspanyolca ve Almanca kullanarak ürünlerini dünyanın her tarafına gönderdiğine dikkati çeken Erat, "Amerika'daki bir ofis çalışanına kalem tasarımı pazarlayabiliyorum, hatta neden bu tasarımı yaptığımı anlatabiliyorum. Ürünlerimin çoğunu Almanya'ya satıyorum. Çünkü ailem ve çevrem orada. Bunun yanı sıra İngiltere'ye, Çin'e, Hong Kong'a da ürün gönderdim. Yani halk eğitim merkezi sayesinde kendimi geliştirdim, dünyaya ürün sattım." ifadesini kullandı. - "Asıl amacının Türk kadınının el ürünlerini dünyaya tanıtmak"Erat, asıl amacının satış yapmak değil, Türk kadınının el ürünlerini dünyaya tanıtmak olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:"Türk kadınının el emeğinin dünyanın her yerinde görülmesini istiyorum. Bunun için fiyatı çok yüksek tutmuyorum. Yurt dışında el emeği ürünlerine fazla vakit ayırmadıkları için daha değerli oluyor. El örgüsü yapan diğer kadınlara da örnek oldum. Onların ürettiklerini de sosyal medya hesaplarımda tanıtıyorum. Evde hem çocuk bakıyorum hem de gece saat 'e kadar örgü örüyorum. Çocuk odalarına paspas, kirli sepeti örgüsü, hediyelik ev eşyaları, kalemlik, ofis eşyalarını farklı tasarımlarla üretebiliyorum. Yani günlük yaşamda insanlara kolaylık sağlayacak ürünler üretiyorum."Kavak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tanrıöven de kurslarına katılan kursiyerlerin gelişimlerine önem verdiklerini dile getirerek, "Merve Hanım da kursiyerlerimizden biri. Kendisi 4 dil bildiği için 'patikamtasarim' adı altında markalaşma yolunda. Tüm varlığımızla Merve hocamızı desteklemekteyiz." diye konuştu.


seafoodplus.info

Merve &#;ğretmenin k&#;y okulunda kurduğu at&#;lye kadınların kazan&#; kapısı oldu

İlçeye bağlı Harçlı Mahallesi İlkokulu'nda görevli öğretmen Arslan öncülüğünde "Kadın Emeği Girişim Atölyesi" adıyla sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.

Nisan ayında okulda kurulan atölyeye haftanın iki günü gelen veliler, Arslan ile "Amigurumi" adı verilen örgü tekniğiyle bebek üretiyor.

El sanatı bebekler daha sonra "Kadın Emeği Girişim Atölyesi" adında açılan sosyal medya hesabından, deprem bölgesi için 50 lira indirimli olmak üzere liradan satışa sunuluyor.

Depremzede çocuklara da hediye olarak gönderdiler

Projeyi başlatan sınıf öğretmeni Merve Arslan, AA muhabirine, velilerle kurdukları atölye sayesinde hem kadınların sosyal etkinliğini artırmayı hem de kadınların sosyal hayattaki emeklerini görünür hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Atölyede 5 veli ile çalışmayı yürüttüklerini dile getiren Arslan, "Bu etkinliklerin kadınlarımıza katkı sağlayabilmesi için satışa sunuyoruz. Bebekleri hem kişiler kendilerine, çocuklarına ve sevdiklerine hem de deprem bölgesindeki çocuklarımızın yüzünü güldürebilmek içinde satın alabilirler. Hatay'da çadır kentteki çocuklarımıza gönderdiğimiz. bebekler oldu." dedi.

Arslan, kırsal alanda böyle bir çalışmanın, daha önce hiç kendi parasını kazanamamış ya da maddi durumu iyi olmayan öğrenci velilerine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

"İlk defa para kazanıyorum"

Velilerden Aygül Yavuz da projeyi ilk duyduklarında çok heyecanlandıklarını ve hemen çalışmaya başladıklarını söyledi.

Atölyeye gelmedikleri zaman da evden örgüye devam ettiklerini dile getiren Yavuz, "Aile bütçemize katkımız oldu. Buradaki elde ettiğimiz gelirle kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Daha önce hiç kendi paramı kazanmamıştım, ilk defa para kazanıyorum. İnsanın kendi parasını kazanabilmesi çok gurur verici." diye konuştu.

Mine Yavuz ise okulun öğretmeni sayesinde hem para kazanıp hem de komşularıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Merve&#;nin örgü dünyası tarafından paylaşılan kılıç örgü tekniği ile anlatımlı bebek yeleği yapımı. Yeleğin yapımının detayları burada paylaşılmıştır.

Yeleği 1 yaş için kartopu baby one ve no şişle ördüm . Yakadan 84 ilmek başladım . Sayıları 7+12+2+7+2+24+2+7+2+12+7 =84 ilmek şeklinde ayarladım . Ön ve kollarda uyguladığımız ajurlu model 9 ilmekten oluşuyor . Her iki kenarda bir ilmek artırıp oradaki 3 ilmeği birlikte ters örerek kesiyoruz . Yani 1 artır 3 düz ör 3 ilmeği birlikte ters örerek kes 3 düz 1 artır şeklinde modeli yapıyoruz .

Kılıç Örgü Bebek Yeleği

Kılıç Örgü Yelek

Yapacak olanlara kolay gelsin . Model Merve&#;nin Örgü Dünyası sayfasına aittir. Kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Model hakkında başka bir arkadaşımızın yapmış olduğu yorum ise 11 düz ilmeğin ortasindaki 3 ilmek ters olarak büzülüyor ve yanlarından artırılıyor.

Bebek yeleklerianlatımlarına da bir bakınız. Bir çok bebek yeleklerinin anlatımlarını bulabilirsiniz. Sitemizdeki modeller en yeni yelek örnekleridir. Yapılış sırasında aklınıza takılan sorular olursa yorum yazarak bize sorup cevap bulabilirsiniz.

Yayımlanan kategori:Bebek Örgüleri, Bebek Yelekleri ve Örgü Modelleri

Gülbin Kara

Gülbin Kara

Evli ve 2 çocuk annesiyim, boş zamanlarımda el işi ve hobi olarak aklınıza gelecek birçok şey hakkında araştırmalar yapıyor ve en güzel örnekleri yıllardır sizlere sunmaya çalışıyorum.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir