klima kışın ucuzlar mı / Yaz kış kullanabileceğiniz, en iyi soğutan ve ısıtan klima modelleri - Teknoloji Haberleri

Klima Kışın Ucuzlar Mı

klima kışın ucuzlar mı

Uğur Soğutma Sitemleri

Kış Mevsiminde Klima Kullanırken Tasarrufun Püf Noktaları

     Yaz aylarında, özellikle sıcak havalarda serinlik sağlamak amacıyla önemli bir göreve sahip olan klimalar, kış aylarında da ısınma amaçlı kullanımı gün geçtikçe artmakta. Doğalgaz ücretlerinin yüksek olması nedeniyle elektrik ile çalışan klimaların, kolay kurulumu ve masrafsız olması nedeniyle kış aylarında da alternatif ısıtma seçeneği olarak karşımıza çıkmasına sebebiyet veriyor.

     Peki kış aylarında ısınma amaçlı kullanılan klimaların, elektrik tüketiminden tasarruf etmek mümkün mü? Elbette mümkün. Uğur Soğutma olarak sizler için klima kullanımında tasarruf sağlayacak noktalara dikkat çekmek istedik.

     Şüphesiz ki klima alırken dikkat etmeniz gereken ilk husus alacağınız klimanın A sınıfı enerji tüketen bir ürün olmasıdır. Bu sınıfa ait ürünlerin diğer ürünlere nazaran daha az elektrik tüketeceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. A sınıfı bir klima satın alarak aynı enerjiyle dört kat daha fazla ısı elde edebilirsiniz.

     Alacağınız klimanın BTU değerleri de ısıtacağınız ortam açısından önem taşımaktadır. Bu kapsamda klima satın almadan önce yetkili servisten bir keşif yapılmasını isteyebilirsiniz. Odalarınız ya da klimanın bulunacağı alanın büyüklüğü klimanızın BTU değerlerine direk etki edecektir. Büyük bir alanı ısıtmayı düşünüyorsanız BTU değerlerinin yüksek olmasına dikkat etmelisiniz.

     Kış aylarında klima kullanımında sizlere tasarruf sağlayacak bir diğer unsur ise oda ve bina izolasyonudur. İzolasyonu yapılmamış bir binanın ısı yalıtımı zayıf olacağı için enerji tüketimi de yüksek olacaktır.

     Klimalar sayesinde ekonomik ısıtma sağlayabilirsiniz. Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 dereceyi aşmamalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamanız gerekir. Klimanın üfleme hızını gereğinden yüksek tutmayarak da harcanan enerjiden tasarruf edebilirsiniz.

     Kışın klima sıcaklık derecesi 23 – 24 dereceyi aşmamalıdır. Klimanın sıcaklığını düşürürken her bir derecenin elektrik tüketimini %10 artırdığını unutmamanız gerekir. Klimanın üfleme hızını gereğinden yüksek tutmayarak da harcanan enerjiden tasarruf edebilirsiniz.

     Kısacası kışın doğru şekilde klima kullandığınız takdirde bütçenizde tasarruf yapmanız mümkündür. Klimanızı satın alırken keşif ekiplerinden ve teknisyenlerden kullanım bilgileri alarak rahat bir kış mevsimi geçirebilirsiniz.

Geri Dön

Klima Elektrik Tüketiminden Tasarruf Etmek İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Kış aylarında ısınmak için yaz aylarında da serinlemek için birçok kişi klimayı tercih ediyor. Ancak artan elektrik fiyatları klimayı tercih edenler için fazla gelebiliyor. Diğer ısınma ve soğutma sistemleri ile karşılaştırıldığında klima tercih edilebilir mi sorusunu daha rahat yanıtlamanız için sizlere en gerekli bilgileri sunan bir araştırma yaptık.

Öncelikle bilinmesi ve anlaşılması gereken nokta klimaların kapasiteleridir. Klimaların kapasiteleri BTU (British Thermal Unit) birimine göre belirlenir. BTU, bir libre yani ,6 gr suyun sıcaklığını 63° F’den ( °C) 64 °F’ye ( °C) çıkartmak için gerekli olan enerji miktarıdır. Klimalar da birim zamandaki ısı transferi kapasitelerine yani BTU/h değerine göre sınıflandırır. Dolayısıyla BTU/h değeri yüksek bir klima, düşük olanlara göre birim zamanda daha fazla miktarda havayı ısıtabilir ya da soğutabilir. BTU/h’nun elektriksel güç yani W cinsinden değeri ise W’tır. Bu hesaba göre BTU/h kapasiteye sahip bir klimadan 10xW=W elektrik harcamasını bekleriz. Ama gerçekte böyle olmaz. Çünkü klimalar birer hava kaynaklı ısı pompalarıdır yani içerdeki havanın ısısını, tıpkı buzdolapları gibi çalışarak, dış ortama pompalarlar. Bu işlemi de yaparken 1 birim elektrik enerjisi ile yaklaşık 3 birim ısı pompalama işi yapabilirler. Isıtma modunda buna COP (Coefficient of Performance), soğutma modunda ise EER (Energy Efficiency Ratio) değeri denir ve dolayısıyla bTU/h yani W olarak ısıtma/soğutma kapasitesinin şebekeden çekileceği güç W civarında olacaktır.

İşin teknik ve terminolojik yanı bir tarafa, yüksek BTU’ya sahip bir klima birim zamanda daha fazla havayı soğutabileceği ya da ısıtabileceği gibi, daha fazla da elektrik tüketmiş olacaktır.

Buna göre faturalarımıza yansıyan miktar da değişir. Böyle bakıldığı zaman, ortalama verime sahip klimaların tükettikleri elektrik enerjisi incelendiğinde vergiler dahil kWh bedeli TL’den günlük 10 saat kullanım için elektrik tüketimi hesaplandığında karşımıza kabaca şu tablo çıkar.

Siz de kendi klimanızın ne kadar elektrik harcadığını öğrenmek istiyorsanız üzerinde yazılı olan elektriksel güç değerine göre bir hesaplama yapabilirsiniz. Örneğin klimanızın üzerindeki etikette soğutma için W yazıyorsa bunu ’e bölüp önce kWh’e çevirmeniz sonra klimanızın çalışacağı süre (saat) ile çarpmanız gerekecektir. Bu şekilde tüketilecek toplam elektrik enerjisini bulmuş olursunuz. Elektriğin kWh saat birim fiyatı vergiler dahil yaklaşık TL olduğunu düşünürsek, bulduğumuz kWh değerini ile çarptığımızda klimanın günlük enerji tüketim maliyetini bulmuş olursunuz.

Enerji tasarrufu açısından, invertörlü klimalar oldukça avantajlıdır. Nedeni, yapılarında barındırdıkları invertör teknolojisidir. İnvertör aslında bir frekens konvertörüdür, yani klimanın komporesör ve pompalarını farklı frekanslarda çalıştırarak odanın ihtiyacı kadar soğutma yapmasını sağlar. Bunu şöyle bir örnek ile açıklayabiliriz. Normal klimalarda, klima sürekli tam güçte çalışır ve ortam istenilen sıcaklığa gelince klima durarak sadece hava üflemeye devam eder. Ortam ısınınca yine tam güçte çalışır. Yani çalışırken şebekeden çektiği güç sabittir. İnvertörlü klimalarda, ortamdaki hava soğudukça, yani ortamın sıcaklığı istediğimiz hedef sıcaklığa yaklaştıkça invertörlü klimalar daha az kapasite ile çalışmaya devam eder daha az güç çekerler. İyi bir invertör teknolojisi ile bir klima normal gücünün %10’u civarlarında güç tüketebilir. Yani W gücünde bir klimanın elektrik tüketimi, ortamın soğutma ihtiyacı çok düşük iken W’lara kadar düşebilir.

Klimaların kapasiteleri teknik açıdan BTU/h değerlerine gör sınıflandırılırken tükettikleri elektrik enerjisi miktarları ise klimaların verimlerine göre değişir. BTU/h değeri klimanın kapasitesini ifade ederken klimanın verimi de tüketeceği elektrik enerjisini belirler. Günümüzde artık klimalar sadece soğutma performansları ile değil ısıtma performanslarına hatta kullanılacağı iklim bölgesine göre değişken performansları ile de sınıflandırılmaktadır. Öte yandan EER ve COP halk arasında çok bilinen kavramlar değildir. Bizler genelde klimaları enerji sınıflarını harflerle yani C, B, A, A+, A++, A+++ olarak biliriz. Klimaların enerji sınıfları EER ve COP değerlerine göre bir skala içerisinde bu harflerden biri ile enerji etiketinde gösterilir. Yaşanılan bölgenin iklimine göre klimaların enerji sınıfları özel olarak seçilmelidir. İstanbul için A sınıfı olan bir klimanın Adana için de A sınıfı olmaması muhtemeldir.

Eğer tüm gün boyunca sabit tarifeden elektrik kullanıyorsanız, sizin için en ucuz saat diye bir seçenek yok demektir. Eğer farklı tarifler üzerinden elektrik kullanıyorsanız,

en ucuz elektrik tüketimi ile saatleri arasındadır. Buna karşılık en pahalı tüketim ise – arasında gerçekleşmektedir.

Klimaların kullanılacağı alanın büyüklüğü de harcanan enerjiyi etkilemektedir. Küçük bir alanda yüksek güçte klimaya gerek yoktur. 13–15 metrekarelik bir alan için – BTU/h lik klimalar yeterli olacaktır. Metrekare arttıkça klimanın ölçüsü de ihtiyacı karşılamak adına artmaktadır. Örneğin 40 metrekarelik bir alanda BTU/h klimalar yeterli olabilir. Ancak klima kapasitesini hesaplamanın en doğru yolu sadece alan üzerinden değil, kullanılacağı odanın baktığı yön, toplam pencere alanı gibi değişkenlerin de dikkate alarak hesap yapmaktır. Örneğin kuzey cephesine bakan ve toplam pencere alanı az olan bir oda ile, aynı alana sahip ama güneye bakan ve pencere alanı fazla olan bir oda için gerekli klima kapasiteleri farklı olacaktır.

İstediğimiz kadar hesap yapalım, klimamızın kapasitesini doğru seçelim, invertör teknolojisi ve yüksek verimli klima kullanalım, klimalarımızı doğru işletmezsek halen gereğinden fazla elektrik faturası ödemiş oluruz. Türkiye’deki bir araştırmaya göre klimalarımızın %85’i yanlış işletilmekte. Yapılan en büyük yanlış da klimalarımızı hızlı soğutsun diye minimum sıcaklığa yani 16/18 derecelere ayarlamak. 18 dereceye ayarlanan bir klima odayı hızlı soğutmaz, sadece 18 dereceye gelene kadar soğutur. Konfor sıcaklığımızın yaz için 24 hatta çok sıcak havalarda 26 derece olduğunu düşünürsek 18 dereceye soğutmaya çalışmak fazladan %%30 daha fazla elektrik tüketmek anlamına gelir.

Cosa, akıllı özellikleri sayesinde klimanızı eviniz konfor sıcaklığına getirecek kadar çalıştırır. Siz eve gelmeden evi serinletir, evden çıktığınızda klimanızı kapatır. Böylelikle hem evinizi gereksiz soğutmamış olursunuz hem de açık unuttuğunu klimanızı dünyanın her yerinden cep telefonu uygulamanız ile kapatarak gereksiz tüketimlerin de önüne geçmiş olursunuz. Bu sayede klimanızın elektrik tüketiminden %40'lara varan tasarruf edebilirsiniz.

En Ucuz Klima,En çok satan Klimalar hangileri?, Klima markaları,Klima satın almak için en iyi zaman, talebin en düşük olduğu sezon dışıdır. Peki, tam olarak ne zaman? Pencere üniteleri veya merkezi klima sistemi için alışveriş yapıp yapmadığınıza bağlıdır. İşte kepçe.

Kış Aylarında Klima İndirimi

en ucuz klima

En ucuz klima;Klimalara olan talep, soğuk aylarda en düşük seviyededir, bu nedenle perakendeciler genellikle pencere ünitelerinde aşırı stok bulurlar. Alışveriş yapanları satın almaya teşvik etmek için beyaz eşya mağazaları, müşterileri sezon dışında satın almaya teşvik etmek için rutin olarak indirimler sunar. Geçen yılın zemin modelini satın alarak daha da fazla tasarruf edebilirsiniz.

İnternetten alışveriş yapmayı mı tercih ediyorsunuz? Çevrimiçi perakendecilerin benzer tasarruflar sunmasını bekleyin. Hiç kimse satılmayan ürünleri saklamak için ödeme yapmak istemez.

Klima Montajı İçin En İyi Zaman

Yeni bir merkezi klima sistemi kuruyorsanız, sonbaharda veya ilkbaharda yaparsanız, genellikle daha iyi bir anlaşma elde edersiniz. HVAC tesisatçıları, dış sıcaklıkların en uç noktada olduğu kış ve yaz aylarında en yoğun olma eğilimindedir. Bu yoğun zamanlardan kaçının ve daha fazla pazarlık gücünüz olacak. Daha iyi bir fiyat veya bedava (daha güzel bir termostat gibi) isteyin ve hemen alabilirsiniz. Kurulum maliyeti için pazarlık söz konusu olduğunda, müteahhitlerin birden fazla teklifi kabul ettiğinizi bilmelerine yardımcı olur. Bu, onları kapıdan çıkar çıkmaz size en rekabetçi fiyatlarını vermeye teşvik edecektir.

İlgili :Hangi Klima Markası Daha İyi, En İyi Klima Hangisi?

Merkezi Klima veya Pencere Klimaları

Eviniz için yeni bir soğutma sistemi satın alırken önemli bir maliyet unsuru, klimaya ihtiyaç duyan her oda için ayrı üniteler satın almak veya tüm eviniz için merkezi bir klima sistemi kurmaktır.

Birkaç tane satın almanız gerekse bile, bireysel pencere birimleri daha ucuzdur. Özellikle kiracılar, pencere birimlerinin daha düşük maliyetine çekilecektir. Ancak, evinizin sahibiyseniz ve bir cebri hava fırını ve mevcut hava kanallarına sahipseniz, sıcaklığı kontrol etmek için bir termostat kullanarak elde edeceğiniz tasarruflar, önümüzdeki yıllarda kurulum maliyetinden daha ağır basabilir.

Hangi Klimayı Almalıyım ?

En ucuz klima,Klimanızın maliyetini etkileyen bir diğer önemli faktör ise ne kadar güç harcadığıdır. Bir pencere ünitesi satın alıyorsanız, soğutulması gereken odanın boyutuna karşılık gelen bir güç çıkışına sahip olanı seçmek isteyeceksiniz. Bir klimanın gücü, İngiliz ısı birimleri veya BTU&#;lar ile ölçülür. Daha yüksek bir sayı, daha güçlü bir birimi gösterir, ancak aynı zamanda satın almanın ve çalıştırmanın daha pahalı olacağı anlamına gelir. Bu nedenle, ihtiyacınız olanı satın almaya çalışmak akıllıca olur ve daha fazlasını değil. Aşağıda, odanız için doğru güç çıkışını seçmenize yardımcı olacak genel yönergeler yer almaktadır:

  • Küçük oda ( fit kare): &#; BTU
  • Orta oda ( fit kare): &#; BTU
  • Büyük oda ( fit kare): ila BTU

Klimada Tasarruf Etmenin Ek Yolları

En ucuz klima: En uygun fiyatlı bir ünite satın almanın ve doğru boyutu seçmenin yanı sıra, paradan tasarruf etmenin ve evinizde serin ve rahat bir sıcaklığı korumanın başka yolları da vardır.

İlk olarak, sıcak aylarda, güneşli günlerde gölgelik ve perdeleri kapalı tutun, böylece evinize fazladan ısı girmesini önleyin. Ayrıca kullanılmadığı zamanlarda banyo ve mutfak alanlarındaki fanlar kapatılmalıdır. Aksi takdirde, soğuk havayı evin dışına çekerler.

Ünitelerinize güç sağlarken paradan tasarruf etmenin bir başka kolay yolu da, istenen sıcaklığı alıştığınızdan biraz daha yükseğe ayarlamaktır. Birkaç derece bile aylık elektrik faturanızdan epey tasarruf etmenizi sağlayabilir.

Klima filtrelerinizin düzenli olarak temizlendiğinden veya değiştirildiğinden emin olmanız önemlidir. Tavan vantilatörleri, mükemmel bir sirkülasyon havası işi yaptıklarından, klimanızdan çıkan soğuk havadan en iyi şekilde yararlanmanın nispeten ucuz bir yolu olabilir.

Son olarak, Energy Star sembolü olan klimaları arayın. Bu gönüllü program, üreticilerin enerji açısından en verimli birimleri belirlemesine olanak tanır .

En ucuz klima alıcam derken lütfen sonradan pişman olacağınız bir model seçmeyin.

Klima markaları

  • Mitsubishi.
  • Daikin.
  • Bosch.
  • Baymak.
  • Toshiba.
  • Demirdöküm.
  • Arçelik.

URL Kopyalandı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir