bezmialem kbb doktorları / Fatih (İstanbul) Bölgesinde Çalışan Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Uzmanı Listesi

Bezmialem Kbb Doktorları

bezmialem kbb doktorları

Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhanmonash.pw Fatma Tülin KAYHAN 

Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden yılında mezun oldu. yılında Bezmialem Vakıf Gureba hastanesi KBB Kliniğinde Uzmanlık eğitimini tamamladı. Bakırköy Devlet Hastanesi ve Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesi’nde Uzman Doktor, Kartal Dr. Lütfi Kırdar EAH de Başasistan olarak çalıştı.

yılında Doçentlik ünvanını, yılında Profesörlük ünvanı aldı.  

yılları arasında İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

yılları arasında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KBB Kliniğinde Klinik Şefi, Eğitim ve İdari Sorumlusu olarak çalıştı.   

yılında Boston'da Harvard Tıp Fakültesi Massachusetts Göz ve Kulak Enstitüsünde

( Massachusetts Eye and Ear Infirmary, MEEI) Research Fellow (Araştırmacı) ünvanıyla çalıştı. Otoloji(Kulak hastalıkları), Rinoloji (Burun ve sinüs hastalıkları) ve Pediatrik Otolaringoloji (Çocuk Kulak Burun Boğaz Hastalıkları) alanlarında çalışarak, bilimsel araştırmalar yaptı. Ardından Minnesota Üniversitesi Temporal kemik laboratuarında yine Research Fellow (Araştırmacı) olarak, İnsan kulağının histopatolojisi üzerinde çalıştı. Çalışmaları Uluslararası ve Ulusal dergilerde yayınladı.

yılında  Strazburg-Fransa da IRCAD robotik cerrahi eğitim merkezinde Da Vinci Transoral Robotik Cerrahi eğitimini aldı.

Ülkemizde, Yerli ve Yabancı  Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanlarına  Transoral Robotik Cerrahi  Eğitimi vermektedir.

Türk doktorlar, liralık testi 1 liraya yaptı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bayram Veyseller, Parkinson teşhisinde kullanılan ve ABD’den gelen liralık testi 1 liraya mal etti. Testin içeriğindeki domuz ve alkol kokusu da değişti.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Veyseller, Amerika'dan getirilerek uygulanması liraya mal olan koku testini 1 liraya mal etti. Amerikan testindeki domuz ve alkol kokusu Türkiye'de yanlış teşhise yol açarken, yerli testte tanıdık kokularla doğru teşhis imkânı da ortaya çıktı.

Yaklaşık 5 yıllık bir çalışmanın sonunda Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nde uygulanmaya konulan çalışma uluslararası makalelerde yerini aldı. Söz konusu test çalışması Türkiye'de bir ilk olması ile gündeme gelirken aynı zamanda Türk halkının yeme-içme özelliklerine göre hazırlanmasıyla da bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Zaman’dan Zeliş Yıldıral’ın haberine göre, çalışmanın mimarı Doç. Dr. Bayram Veyseller, Amerikalı firma tarafından üretilen testlerin Müslüman ülkelerde yaşayan kişilere uymadığını, bu yüzden şimdiye kadar etkili sonuç alınmadığını söyledi. Çünkü Amerikalıların hazırladığı 40 kokuyu barındıran testin içinde domuz ve çeşitli alkollerin kokusu da bulunuyor. Müslümanlar tarafından tüketilmeyen bu yiyecek ve içecekler doktor tarafından sorulduğunda 'bilmiyorum' cevabı alınıyordu. Bu yüzden de çoğu soru cevapsız kalıyor ve kişiye sağlıklı bir teşhis konulamıyordu. Ancak şimdi Türk doktorlar tarafından hazırlanan testte portakal, limon gibi bu coğrafyada yetiştirilen ve tüketilen ürünlerin kokuları soruluyor. Ayrıca mevcut testin fiyatı Amerika'dan getirtildiğinde TL'yi bulurken, yerli testin fiyatı sadece 1 TL.

Beynin, Parkinson ve Alzheimer’den etkilenen bir numaralı bölümlerinden biri koku alma duyusundan sorumlu bölge. Nöroloji doktorları böyle bir durumdan şüphelendiğinde KBB uzmanlarıyla birlikte koku testine başvuruyor. 50 yıldır gelişmiş ülkelerde mevcut olan koku testleri ve koku laboratuvarlarındaki teknoloji de her geçen gün gelişiyor. Ancak Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir poliklinik ya da laboratuvar olmadığı için bu test, doktorun uygun görmesi halinde yurtdışından temin edilerek hastaya uygulanıyordu.

ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR
Doç. Dr. Bayram Veyseller ve beş kişilik bir ekip, İstanbul'un çeşitli yerlerinde kurdukları stantlarda vatandaşlara test uyguladı. Bunun sonucunda da belli bir koku profili çıkarıldı. Çalışmanın halen gelişme aşamasında olduğunu belirten Veyseller, Amerika ve Avrupa'da yılda 1 milyon kişiye bu testin uygulandığını söyledi. Veyseller, Parkinson ve Alzheimer hastalarında zamanla koku alma duyusunun zayıfladığını ve erken teşhis açısından testin önemli olduğunu belirtti.

Veyseller, kafa travması geçirmiş kişilerde koku alma duyusunu geri getirmenin zor olduğunu ama gribal enfeksiyonlar sonucunda kaybedilmiş duyunun bu test ile altı aylık bir tedavinin sonucunda tekrar geri kazanıldığını anlattı.

Bezmiâlem Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ardından bu çalışmayı iki üniversite daha başlattı. Bezmiâlem'deki KBB kliğini bünyesinde koku polikliniği açılacak ve geliştirilen test hastalara uygulanacak. Veyseller, poliklinik öncesinde Almanya ve Brüksel'de bazı hastanelerde incelemelerde bulunarak ön çalışma yapacak.

"AMERİKA GERİ ÇEVİRDİ, TIP CAMİASINDA SES GETİRDİ"
"Biz 5 yıldır, onlar 50 yıldır koku ile ilgileniyorlar. Bizden çok ilerideler. Bu yüzden laboratuvarları ve poliklinik çalışmalarını yerinde incelemek daha doğru olacak" diyen Veyseller, test pazarının Amerikalı bir firmanın tekelinde olduğunu, Türk doktorlar tarafından yapılan testin Amerika tarafından geri çevrildiğini belirterek şunları söyledi: "Biz ABD menşeli olan testin Müslümanlar için yetersiz olduğunu belirttik. Onlar da makalelerimizi yayınlamak istemedi. Ancak internetten yayınladığımız makale tıp camiasında çok ses getirdi ve Avrupalı birçok laboratuvar bizimle çalışmak istediğini bildirdi."

SAĞLIK HABERLER&#x;

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır