kediye limon verilir mi / Kediler için Tehlikeli veya Zehirli Gıdalar | Hill's Pet

Kediye Limon Verilir Mi

kediye limon verilir mi

Kedilerin Meyveler ile İlişkisi Nedir? Kediler Meyve Yer mi?

Kediler etçil hayvanlardır, dolayısıyla diyetlerindeki en temel maddenin et olması gerekir. Ancak yalnızca etle beslenmek zorunda oldukları da düşünülmemelidir. Kediler de farklı lezzetleri deneyebilir ve meyveler de kedilerin tüketebileceği besinler arasında yer alır. "Kedi meyve yer mi?" sorusuna genel anlamda "evet" yanıtı verilmesi mümkündür. Ancak hangi meyvelerin, hangi sıklıkta, ne miktarda ve ne formda verileceği de bu sorunun yanıtları üzerinde etkilidir. Bu yazımızda kedilerin yiyebilecekleri meyvelerin yanı sıra kedilere zararlı meyveler hakkında da bilgi bulabilirsiniz.

Kediler Elma Yer mi?

Elma kedilerin tüketebileceği meyveler arasında yer alır. Elmanın içerisinde kediler için faydalı olan kalsiyum, C vitamini ve K vitamini gibi mineral ve vitaminler bulunur. Onlara elma verirken toksik özellik taşıyan çekirdeklerinin çıkarılması ve kabuklarının soyulması gerekir. Miktara da dikkat etmekte fayda var; birkaç ince dilim elma dostlarınızın sindirimini düzenlemek için oldukça sağlıklı bir atıştırmalık olacaktır.

Kediler Karpuz Yer mi?

Yaz aylarının sıcaklarında ferah bir atıştırmalık arayışındaysanız kedinize çok az miktarda ve çok sık olmamak kaydıyla karpuz verebilirsiniz. Karpuzun çekirdeklerini ve kabuğunu vermemeniz önemlidir. Karpuz yerken kendilerini kontrol altına almayı da ihmal etmemelisiniz, aksi halde küçük çapta bir temizliğe girişmek zorunda kalabilirsiniz. Karpuz şeker oranı yüksek bir meyvedir, bu nedenle diyabet sorunu olan kedilere verilmemesi tercih edilir.

Kediler Muz Yer mi?

Kedilerin yiyebileceği meyveler arasında muz da vardır. Muz C vitamini, B vitamini ve potasyum barındırır. Birkaç ince muz dilimi onların beslenmesinde faydalı bir tercih olarak ön plana çıkar. Lifli yapısı sayesinde muz sindirim sistemleri için de faydalı bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Kediler Çilek Yer mi?

Çilek içeriğindeki C vitamini, folat, potasyum, manganez, lif ve birçok antioksidan ile sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Ancak kedilere çilek verilirken çok dikkatli olunmalıdır. Çok az miktarda çilek onlar için güvenli olabilir. Çilek vermeden önce çilekleri yıkayın, yapraklarını ve sapını temizleyin, çileği de parçalara ayırıp bir iki ince dilim ayırın.

Kediler Armut Yer mi?

Armut kedilerin yiyebileceği meyveler arasında yer alır. Armut da diğer tüm meyvelerde olduğu gibi çok az verilmelidir ve verilme sıklığı da doğru ayarlanmalıdır. Armut verirken soymalı ve çekirdeklerini çıkarmalısınız.

Kediler Ananas Yer mi?

Ananas hem taze hem de konserve olarak satılan meyvelerden biri. Tazesi kedilere az miktarda verilebilir ancak konserve ananaslardan kaçınılması gerekir. Konserve ananaslarda koruyucu katkı maddeleri olma ihtimali vardır ve üstelik oldukça tatlı olurlar.

Kediler Kavun Yer mi?

Kavun C vitamini, beta karoten, lif ve antioksidan kaynağı olmakla birlikte kediler için güvenli meyveler arasında da yer alır. Nispeten düşük kalorili olan bu meyvenin en önemli özelliği kedilerin favorisi olmasıdır. Kavunun kokusu proteinin etteki kokusuna benzer. Kavunun kabuğunu vermeden bir iki küçük küp kedinize sunarak onu mutlu edebilirsiniz.

Tüm bu meyveler haricinde kediler kayısı, yaban mersini, salatalık, nektarin ve kivi de tüketebilirler. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi bu meyveler kedilerin için güvenli olsa da az miktarda ve belli aralıklarla verilmeleri gerekir. Herhangi bir endişe yaşıyorsanız kedinize meyve vermeden veteriner hekimlerinize danışarak içinizi rahatlatabilirsiniz.

meyvelerin üstünde duran kedi

Kediler İçin Zararlı Meyveler

Her meyveyi kedilere sunmak doğru ve daha da önemlisi sağlıklı bir tercih olmayacaktır. Üzüm kedilere kesinlikle verilmemesi gereken meyvelerin başında gelir. Yaş ya da kuru formu fark etmeksizin üzümün yutulması kedilerde ciddi sindirim sorunlarına, kusmaya, ishale, halsizliğe ve ne yazık ki akut böbrek yetmezliğine neden olabilir. Limon, misket limonu, portakal ve genel anlamda tüm turunçgiller de kedilerin yememesi gereken meyveler arasında yer alır. Turunçgiller içerisindeki bileşikler kedilerin sindirim sisteminde tahrişe neden olabilir, aynı zamanda merkezi sinir sistemini de etkileyebilir.

Kedilere Ne Kadar Meyve Verilebilir?

Kediniz meyve yemeye istekliyse ilk olarak en güvenli seçeneklerden birini değerlendirmeniz gerekir. Kedilerin yiyebileceği meyveleri verirken ölçüye dikkat etmelisiniz. Kedilerin beslenmesinde %2 oranında meyve bulunması güvenli olarak görülür. Özellikle kilo vermesi gereken bir kedi için sağlıklı bir atıştırmalık ve cazip bir ödül maması olarak da yorumlanabilirler. Bazı meyveler kediler için güvenli olsa da her meyvenin her kedi tarafından sindirilebileceği de düşünülmemelidir. Meyve yedikten sonra dostunuzda kusma, ishal, kabızlık gibi sindirim sorunları yaşandığı takdirde o meyveyi kendisinden uzak tutmalısınız. Bu noktada diyabet hastalığı olan kediler özelin de dikkat edilmesi gerekenler olduğunu ifade edebiliriz. Şeker içeren meyvelerin diyabetli kedilere verilmemesi gerekir.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz ÖzTüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. yılından bu yana seafoodplus.info blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.

Kedim Hasta :( [GÜNCEL-İYİLEŞTİ TEŞEKKÜRLER]

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Biri evde, biri sokakta iki kedim var (ikiside dişi ve kısır) (Camdan atlayan evdeki bu arada) . Dışarda ki kedim g&#;nd&#;r gelmiyordu bug&#;n geldi ama hasta. G&#;zlerinin ferri s&#;nm&#;ş, aşırı zayıflamış (4kilo civarındaydı şimdi kilo falan ki bu b&#;y&#;k bi fark). İştahsız. Salam,mama,s&#;t hi&#;bir şey yemedi. (Biraz s&#;t i&#;ti). Dokundurtmuyor, eline alınca bağırıyor, canı acıyor. Keyifsiz. Eskiden miyavlaya miyavlaya, mırlaya mırlaya gelirdi sevdirtirdi, şimdi sessiz duruyor &#;yle. G&#;r&#;n&#;rde yarasıda yok. Kavga da etmemiş. Apartmana kapattım gidip iyice hastalanmasın diye. Sizce ne olmuş olabilir. Daha &#;nce benzer birşey yaşayan var mı? Normal mi b&#;yle arada hastalanması? Ne zaman ve nasıl iyileşir? Ve hasta kediye b&#;yle insana portakal suyu, &#;orba ne bileyim nane limon gibi iyileştirici şeyler verilir ya, kediye benzer ne verilebilir? &#;lmesinden korkuyorum ger&#;ekten &#;lecek gibi bakıyor. Yada ben &#;ok endişeliyim abartıyorum. Ama l&#;tfen yardım edin. Ger&#;ekten &#;ok korkuyorum bişey olursa affetmem hi&#; kendimi. &#;ok bağlıyım ikisine de. &#;ok acil yardım. Şimdiden teşekk&#;rler.

    Not: S&#;t&#;ne yarım ağrı kesici ezip attım. Bir işe yarar mı? Bari biraz acısı dinsin.
    Not2: İkiside tekir bildiğiniz sokak kedisi gibi.

    Son durum: Biraz iyileşti gibi, mırlamaya başladı hafiften, hala iştahsız, halsiz ama merdivenleri &#;ıkabiliyor en azından uyuyor şimdi. İlgilenenlere teşekk&#;rler. Sabah g&#;ncellerim durumunu. Hadi iyi geceler hepinize.
    Son durum 2: Evde ki kedim de ishal olmuş, su gibi yapmış. Maması bozuldu, dokundu herhalde salam verdim ona da yuttu direk hayvan. Nedir bu bahtsızlıklar başımda ki???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 30 Temmuz ; >







  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Ya yok mu bir Allah'ın kulu? Delirmek &#;zereyim l&#;tfen. Uzun yıllardır kedi besleyen arkadaşlarımız nerde? Bir yardım isteyemecek miyiz sizden. Her yardım konuma kişi bakıyor 0 cevap. Ger&#;ekten ciddi bir durum arkadaşlar. c&#;mle yazmak bu kadar mı zor? Siz cevap yazmaya başlayana kadar kedim &#;lecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 27 Temmuz ; >
  • Yarbay
    Mesaj
  • Teğmen
    Mesaj
    veterinere g&#;t&#;r burda sorup alacağın cevapla sen mi iyi edecen?

    her şeyin bir uzmanı var? oturduğun evi forumda sora sora mı yaptın? o zaman hayvana yazık etme. g&#;t&#;r veterinere.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

    bir veterinere g&#;t&#;r&#;rsen iyi edersin b&#;y&#;k ihtimal kedin enfeksiyon kapmış olabilir tek bu ihtimal aklıma geliyor


    quote:

    Orijinalden alıntı: this is haylaz style

    veterinere g&#;t&#;r burda sorup alacağın cevapla sen mi iyi edecen?

    her şeyin bir uzmanı var? oturduğun evi forumda sora sora mı yaptın? o zaman hayvana yazık etme. g&#;t&#;r veterinere.


    Teşekk&#;rler ikinizede. Ama saat 1'de bir veteriner bulamam heralde yarın sabah kapıp g&#;t&#;receğim hemen bir veterinere ama &#;ok teşekk&#;r ederim. Birde enfeksiyon dediğin &#;ok mu ciddi &#;ld&#;recek kadar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 27 Temmuz ; >
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    FELINE PANLEUKOPENI

    (Kedi Gen&#;lik Hastalığı)

    Bu hastalık kedilerin &#;ok bulaşıcı viral bir hastalığı olup, &#;zellikle gen&#; kedilerde y&#;ksek &#;l&#;m oranına sahiptir. Bulaşma; sağlıklı kedilerin hasta kedilerle direkt temas kurmasıyla olmaktadır. İyileşen kediler yaklaşık 6 hafta boyunca daha dışkı ve idrarlarıyla virusu yaymaktadır.

    Hastalığa yakalanan kediler g&#;n sonra ilk belirtileri g&#;stermeye başlarlar. Y&#;ksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve depresyon g&#;zlenir. Daha sonra kusma ve ishal ortaya &#;ıkar. Yavru kedilerde hastalık &#;ok hızlı seyreder ve genellikle ilk belirtilerin g&#;r&#;lmesinden yaklaşık 12 saat sonra &#;l&#;m şekillenir.

    Korunma: Kediler i&#;in hazırlanmış bazı karma aşılar bu hastalığa karşı yeterli bağışıklık sağlanabilir. Yavru kediler haftalık olduklarında bu hastalığa karşı ilk aşılamalarına başlanmalı ve hafta arayla en az 2 aşılama yapılmalıdır. Daha sonraki yıllarda senede bir kere bu hastalığa karşı periyodik aşılamayı devam ettirmek yeterlidir.

    S&#;ylediğin belirtiler tutuyor gibi




  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: E.W_İ.K

    FELINE PANLEUKOPENI

    (Kedi Gen&#;lik Hastalığı)

    Bu hastalık kedilerin &#;ok bulaşıcı viral bir hastalığı olup, &#;zellikle gen&#; kedilerde y&#;ksek &#;l&#;m oranına sahiptir. Bulaşma; sağlıklı kedilerin hasta kedilerle direkt temas kurmasıyla olmaktadır. İyileşen kediler yaklaşık 6 hafta boyunca daha dışkı ve idrarlarıyla virusu yaymaktadır.

    Hastalığa yakalanan kediler g&#;n sonra ilk belirtileri g&#;stermeye başlarlar. Y&#;ksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve depresyon g&#;zlenir. Daha sonra kusma ve ishal ortaya &#;ıkar. Yavru kedilerde hastalık &#;ok hızlı seyreder ve genellikle ilk belirtilerin g&#;r&#;lmesinden yaklaşık 12 saat sonra &#;l&#;m şekillenir.

    Korunma: Kediler i&#;in hazırlanmış bazı karma aşılar bu hastalığa karşı yeterli bağışıklık sağlanabilir. Yavru kediler haftalık olduklarında bu hastalığa karşı ilk aşılamalarına başlanmalı ve hafta arayla en az 2 aşılama yapılmalıdır. Daha sonraki yıllarda senede bir kere bu hastalığa karşı periyodik aşılamayı devam ettirmek yeterlidir.

    S&#;ylediğin belirtiler tutuyor gibi

    Gen&#; kedi demiş biri biri yaşında kedilerin bak şimdi i&#;ime kurt d&#;şt&#;. Ama aslında bu iki kedi ana-kız olmasına rahmen hi&#; g&#;r&#;şm&#;yorlar. Kavga ediyorlar diye temasları nerdeyse yok hi&#;. Arada bir kapıyı a&#;ıyorum bakışsınlar diye uzaktan uzaktan bulaştırması &#;ok d&#;ş&#;k ihtimal. Tedbiri elden bırakmayak biz sabah iyileşmezse veterinere g&#;t&#;receğim ikisinide.
    Not: Evdeki kedi de sadece ishal onun dışında keyfi, iştahı yerinde. Miyavlıyor , oyun oynuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 27 Temmuz ; >




  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: pipoTTi


    quote:

    Orijinalden alıntı: E.W_İ.K

    FELINE PANLEUKOPENI

    (Kedi Gen&#;lik Hastalığı)

    Bu hastalık kedilerin &#;ok bulaşıcı viral bir hastalığı olup, &#;zellikle gen&#; kedilerde y&#;ksek &#;l&#;m oranına sahiptir. Bulaşma; sağlıklı kedilerin hasta kedilerle direkt temas kurmasıyla olmaktadır. İyileşen kediler yaklaşık 6 hafta boyunca daha dışkı ve idrarlarıyla virusu yaymaktadır.

    Hastalığa yakalanan kediler g&#;n sonra ilk belirtileri g&#;stermeye başlarlar. Y&#;ksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve depresyon g&#;zlenir. Daha sonra kusma ve ishal ortaya &#;ıkar. Yavru kedilerde hastalık &#;ok hızlı seyreder ve genellikle ilk belirtilerin g&#;r&#;lmesinden yaklaşık 12 saat sonra &#;l&#;m şekillenir.

    Korunma: Kediler i&#;in hazırlanmış bazı karma aşılar bu hastalığa karşı yeterli bağışıklık sağlanabilir. Yavru kediler haftalık olduklarında bu hastalığa karşı ilk aşılamalarına başlanmalı ve hafta arayla en az 2 aşılama yapılmalıdır. Daha sonraki yıllarda senede bir kere bu hastalığa karşı periyodik aşılamayı devam ettirmek yeterlidir.

    S&#;ylediğin belirtiler tutuyor gibi

    Gen&#; kedi demiş biri biri yaşında kedilerin bak şimdi i&#;ime kurt d&#;şt&#;. Ama aslında bu iki kedi ana-kız olmasına rahmen hi&#; g&#;r&#;şm&#;yorlar. Kavga ediyorlar diye temasları nerdeyse yok hi&#;. Arada bir kapıyı a&#;ıyorum bakışsınlar diye uzaktan uzaktan bulaştırması &#;ok d&#;ş&#;k ihtimal. Tedbiri elden bırakmayak biz sabah iyileşmezse veterinere g&#;t&#;receğim ikisinide.

    Bu sadece bir tahmin en iyisini vetiriner bilir ihmal seafoodplus.infoım iyileşir kedin




  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    ağrı kesiciyi iyi akıl etmişin, biz de &#;yle yapmıştık.. işe yarıyor

    ayrıca

    bizim kedi de b&#;yle saldırgan falandı bi aralar.. ama o zaman ilk hamileliğini yaşıyodu ve bebeklerini d&#;ş&#;rm&#;şt&#; o y&#;zden &#;yle yapmıştı.
    ama seninkisi kısırmış

    bilmem
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Destek i&#;in teşekk&#;rler arkadaşlar. Yarın sabaha İnşallah iyileşir dışardaki. Evde ki zaten ayda bir ishal oluyor ona &#;ok takılmıyorum. Dışardaki &#;ok &#;zd&#; beni. Bakalım iyileşmezse g&#;t&#;r&#;r&#;z sabahtan veterinere evde, bir odada bakarım iyileşene kadar. İyi geceler, iyi uykular hepinize.
  • Yarbay
    Mesaj
    Belirtilen tablo, hemen hemen hastalıkta g&#;r&#;lebilecek t&#;rden. Veteriner hekiminizi ziyaret edin bence. Bu arada, kedilere asla ve asla salisilik asit i&#;eren ağrı kesiciler vermeyin (aspirin vb) zehirlenir.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    SON DURUM:

    Arkadaşlar. iki g&#;nd&#;r kediyi veterinere g&#;t&#;rmeye niyetlendim. Arabayı, &#;antayı falan ayarladım. Ama bildiğiniz gibi apartmanda kalıyor. (Annem artık eve de almıyor, sokak kedisi oldu iyice deyip, kısırlaştırınca bile zorla 1hafta almıştı sonra attı yine acımayıp) Kapılarıda kapattım sabah bulayım diye. Ama 2 g&#;nd&#;r sabahları bir vatandaş apartmanın kapılarını a&#;ıp ,kediyi ka&#;ırıyor (ya da apartmandan atıyor bilemiyorum). 2g&#;nde sabahında kediyi bulamadım, sadece sabah g&#;t&#;rme imkanım vardı ulaşım y&#;n&#;nden. Ama d&#;n kedi Allah'a &#;ok ş&#;k&#;r iyileşti. İştahı geldi. Eskisi gibi yiyor,mırlıyor, sevdiriyor, ve her zaman ki yerinde mışıl mışıl uyuyor. Kiloda almaya başladı yavaş yavaş. Arada bir &#;ks&#;r&#;yor kere o da ge&#;er diye tahmin ediyorum. Evde ki kedi de bir kerelik ishal yapmış, o da d&#;zeldi. Allah'a ş&#;k&#;r ikiside iyi şu anda, mutlular. İlgilenen, cevap yazan herkese &#;ok teşekk&#;rler. İyi geceler.




  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Kedi Beslenmesi: Kedilerin Yiyebileceği Meyveler

3 dakika

Söz konusu kedinize meyve vermek olduğunda, düşük miktarda şeker içeren meyveleri tercih etmeli ve az miktarda tükettiklerinden emin olmalısınız.

Kedi Beslenmesi: Kedilerin Yiyebileceği Meyveler

Son Güncelleme: 21 Ekim,

Bir evcil hayvan sahibi olarak, klasik hayvan mamalarına ek olarak doğal ve sağlıklı alternatifler olduğunu bilmelisiniz. Evcil hayvanınızın diyetini değiştirmeden önce, araştırma yapıp, onun için hangi yiyeceklerin daha faydalı olduğunu öğrenmelisiniz. Bu yazımızdaki öneriler sayesinde, kedilerin hangi meyveleri yiyebileceklerini öğrenecek ve tüylü dostunuzu riske atmayacaksınız.

Kedinizin diyetine meyve eklemeden önce mutlaka bu yazımızı okuyun.

Eğer kediniz normalde meyve yemiyorsa, diyetindeki bu değişiklik ishale veya kusmaya neden olabilir. Bu yüzden, kedinizin midesinin alışabilmesi için bu tarz yiyecekleri azar azar diyetine eklemelisiniz.

Ayrıca, meyvelerin yüksek oranda şeker içerdiğini unutmamalısınız. Kedinize yiyebileceği meyveler verirken, miktarına çok dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde bu kedinizin kilo almasına ve obezitenin getireceği diğer sorunlara neden olur. Bazı meyvelerin şeker oranı diğerlerine kıyasla daha düşüktür, kedinize bu meyvelerden vermenizi öneriyoruz.

Kedilerin Yiyebileceği Meyveler

Elma

Elma, yüksek oranda lif ve düşük oranda şeker içeren bir meyvedir. Belli bir yaştaki, yavaş metabolizmalı ve hatta aşırı kilolu kediler için harika bir seçenektir.

Ek olarak, elma harika bir C ve A vitamini kaynağıdır ve bu vitaminler kedinizin doku ve kemik sağlığı için önemlidir. Kedinize elma vermeden önce, meyvenin orta kısmını ve çekirdeklerini çıkartmayı unutmamalısınız. Elma çekirdekleri, amigdalin olarak bilinen bir şeker siyanür bileşeni içerir. Birkaç tane çekirdek bir soruna neden olmasa da, yüksek miktarda çekirdek tüketimi kediniz için ölümcül olabilir.

meyve yiyen kedi

Kayısı enerji vericidir

Bu lezzetli, ufak meyve harika bir beta karoten kaynağıdır. Günlük önerilen A vitamininin %50’sini içerir ve kanser önleyici özellikleri vardır. Bu yüzden akılda tutulması gereken, sağlıklı bir seçenektir.

Kedinizin, kayısının çekirdeğini yemesini önlemek için, meyvenin çekirdeğini çıkartmayı unutmayın. Kayısı çekirdeği, eser miktarda da olsa siyanür içerir ve bu tüylü dostunuz için zararlı olabilir.

İhtiyaç duyulan potasyum muzda

Muzun içerdiği potasyum, kedinizin kalp ve böbrek sağlığı için çok faydalıdır. Bu yüzden muz, kedinizin diyeti için harika bir ilavedir. Ayrıca, muz tokluk hissi sağladığı için, fazla kilolu kedilerin kilo verme diyetlerine yardımcı olabilir.

Muzun tek sorunu, yüksek oranda şeker ve karbonhidrat içermesidir. Bu yüzden, kedinize ne kadar muz verdiğinize dikkat etmelisiniz. Muzu ufak dilimler halinde doğrayarak, kedinize ne kadar verdiğinizi kontrol edebilirsiniz.

Turna yemişinin antioksidan gücü

Turna yemişinin insanlar için ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz, bu faydalar hayvanlarımız için de geçerlidir. Turna yemişi, yaşlanmayı yavaşlatır ve içerdiği yüksek orandaki C vitamini ve flavanoidler sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmeye yardımcı olur.

kahvaltı ve kedi

Turna yemişi, Amerikan Kimya Derneği’nin yaptığı bir çalışmaya göre, insanlarda Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, turna yemişi kedilerin yiyebileceği meyveler arasındadır ve bu sağlıklı özelliklerinden kediler de faydalanabilir. Düzenli olarak turna yemişi yemek, kedinizin gece görüşünü geliştirecektir.

Portakala dikkat

Portakal, kedilerin en sevdiği meyvelerden biri olmasa da (köpekler çok sever), kedinizin diyetine bol miktarda C vitamini eklemenize yardımcı olur. C vitamini kedinizin hem bağışıklık sistemi için çok faydalıdır hem de kedinizin vücudundaki toksinleri atmasına yardımcı olur.

Portakalın kötü yanı ise, kabuğu ve çekirdekleridir. Portakal kabuğundaki doğal yağlar bazı hayvanlar için zehirli olabilir. Bu yüzden kedinize, portakalın sadece iç kısmını vermelisiniz. Unutmayın, tüm narenciyeler kedilerin tüketimi için uygun değildir. Limon, lime ve greyfurt kedinizi kusturabilir.

İlginizi çekebilir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir