sağlık ocağından sıra alma / Sıra beklemeden sağlık ocağından nasıl randevu alınır?

Sağlık Ocağından Sıra Alma

sağlık ocağından sıra alma

Aile hekiminden randevu alma nasıl olur MHRS kayıt sistemi

Aile hekimi randevu alma MHRS işlemleri nası oluyor sorusu birçok hasta tarafından hala sıkça soruluyor. ALO 182 hastane randevusu alma dışında onlıne olarak MHRS aile hekimi randevu alma işlemini yaparak da kolayca istediğiniz tarih ya da saate hastane randevunuzu alabilirsiniz. MHRS aile hekimi randevusu almak için TC şifreniz ve kimlik bilgilerinizi girmeniz zorunlu.

Abone ol

MHRS Aile hekimi randevu alma işlemleri  birçok insan tarafından hala sıkça aranıyor. Peki MHRS aile hekimi hastane randevu alma işlemleri nasıl oluyor, randevu alırken nelere dikkat etmeliyiz, ALO 182 çağrı merkezi aramak şart mı? MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerden destek alabilirsiniz. Ya da online olarak https://www.hastanerandevu.gov.tr'den hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz.

Rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar online randevu sistemi üzerinden hastanelerde randevularını almaya çalışıyorlar. Öte yandan MHRS randevu alma işlemiyle ilgili birçok kişi merak ettikleri soruları sormaya devam ediyorlar. İşte o sorulardan bazıları.

Hastane kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için randevunuzdan en az 15 dakika önce hasta kayıt birimine başvurmanız gerekmektedir.

RANDEVU NASIL ALINIR?: MHRS Randevu alma ana kanalları şu şekildedir: ALO 182 çağrı merkezi, MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr/ https://www.mhrs.gov.tr), MHRS mobil uygulaması

MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz.

Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

RANDEVUMU NASIL GÖRÜNTÜLEYEBİLİRİM?: Randevu bilgilerinize erişebilmek için aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz.

https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilirsiniz.

Akıllı cihazınızdan MHRS Mobile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda randevu geçmişini seçerek aldığınız randevuları görebilirsiniz.

ALO 182 çağrı merkezimizi arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

RANDEVUMU NASIL İPTAL EDERİM?: Randevunuzu iptal edebilmek için aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz.

https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan ekranın üst bölümünde yer alan "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İptal Et" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

Akıllı cihazınızdan MHRS Mobile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun alt kısmındaki "İptal Et" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

ALO 182 çağrı merkezimizi arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde randevu iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

MHRSaile hekimihastane randevuALO 182

'Sağlık ocağı randevu' nasıl alınır? Adım adım MHRS sağlık ocağı randevu işlemleri

Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektör şüphesiz ki sağlık hizmetleri oldu. Hastanelerin kapasitelerinin dolması ve yüksek riskli yerler haline gelmesi vatandaşın da sağlık hizmeti almaya korkmasına neden oldu. Büyük müdahaleler gerektirmeyen ancak aynı zamanda hekimin görmesi gereken durumların çözümü için birçok insan sağlık ocaklarını tercih etmeye başladı. Pek çok insan kayıtlı olduğu adresine göre belirlenen sağlık ocaklarından ve Sağlık Bakanlığı tarafından atanan Aile hekiminden hizmet alıyor.

Peki sağlık ocağına nasıl gidilir, sağlık ocakları randevusuz hasta kabul eder mi, aile hekimi hangi hastalıklarla ilgilenir?

SAĞLIK OCAĞI HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?

2005 yılından itibaren Sağlık Ocağı olarak bilinen kurumlar, hizmet kapasitesi artırılarak Aile Sağlık Merkezlerine dönüştürüldü.

Bu değişikle birlikte hasta doktor ilişkisini iyileştirmek hedeflenirken aynı zamanda hastalıkların bölge bazlı takibi yapılmakta ve kişiye özel detaylı sağlık kontrolü sağlanmaktadır.

Aile hekimlerinin verdikleri sağlık hizmetleri ise şu şekilde;

  • Reçeteli ilaç kullanan hastalara uygun ilaçları yazmak
  • Vatandaşların genel sağlık durumlarını kontrol etmek ve düzenli muayene hizmeti vermek
  • Bulaşıcı hastalık ihtimaline karşı gelişmeleri takip etmek
  • Yaşlı, çocuk ve engelli bireylere gereken durumlarda evde sağlık hizmeti vermek
  • Gerektiğinde tahlil ve tetkikleri uygulama
  • Aşı takibini yapmak ve aşı takvimi belirlemek
  • Hamile olan vatandaşların hamilelik dönemi, öncesi ve sonrasında ihtiyaçlarını karşılamak
  • Hastalara bilmeleri gereken bilgileri aktarmak ve eğitimler vermek

AİLE HEKİMİ HANGİ TEDAVİLERİ UYGULAR?

Aile hekimlerinin tek bir dalda uzmanlıkları olmadığı için genel sağlık hizmeti verirler. Belirli yaş ve cinsiyet ayrımı olmayan Aile Hekimleri, sağlık sisteminin 1.basamağı olarak kabul edilir. Genelde kısa süreli ve ayakta tedavi yapan Aile hekimleri, gerek gördüğü durumlarda tahlil sonuçlarına ve hasta durumuna bakarak 2. veya 3.basamağa yönlendirebilirler.

Sağlık ocakları bölgelerinde bulunan gebelerin takibini yapmak, hamileliğe uyum süreçlerini değerlendirmek ve bebek bakımı konusunda eğitimler vermek gibi hizmetleri karşılar.

Aile hekimleri bulundukları sağlık merkezlerindeki tıbbi araç gereçlere bağlı olarak gerekli gördükleri tahlil ve tetkikleri uygulayabilirler.

Donanımına göre sağlık ocaklarının yapabildiği testler;

  • Kan tahlili
  • İdrar tahlili
  • Tansiyon ölçümü
  • Kolesterol testi
  • Böbrek testi
  • Kanser taraması
  • Kalp ve akciğer grafileri
  • Şeker ölçümleri
  • Vücut kitle endeksleridir.

SAĞLIK OCAKLARI HANGİ RAPORLARI YAZABİLİR?

Aile hekimleri sağlık durumunu kontrol ettikten sonra gerekli gördükleri ya da hastanın talep ettiği raporları verebilir.

Sağlık ocağının verebileceği raporlar şu şekildedir:

  • Asker raporu
  • Evlilik raporu
  • Genel sağlık raporu
  • İstirahat raporu
  • Ehliyet raporu

SAĞLIK OCAĞI RANDEVU ALMAK ZORUNLU MU?

Oturdukları adrese yakın bir sağlık ocağına bağlı olan vatandaşlar ihtiyaç duymaları halinde Aile hekimine başvurabilir. Adreslerinden uzakta sağlık merkezinden yararlanmak isteyen bireyler ‘’misafir hasta’’ şeklinde doktora görünebilir.

Aile hekimi öğrenme, değiştirme ve sorgulama gibi işlemleri ise E-devlet üzerinden gerçekleştirebilir.

Aile hekimine kolayca muayene olmak ve sırasız bir şekilde kontrole gitmek için Alo 182 hattı veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu oluşturabilirsiniz. Pandemi döneminde sosyal mesafeyi korumak için randevu almak belirli dönemlerde zorunlu hale getirilmiştir. Kısıtlama olmayan dönemlerde sağlık ocağı gişesinden sıra alarak muayene olabilirsiniz.

Tahlil ve tetkik sonuçları da aynı şekilde E-nabız veya E-devlet uygulamalarından kontrol edilmektedir.

Sağlık ocağı hizmet saatleri ise sabah 08.00 ve 17.00 saatleri arasındadır.

SAĞLIK OCAĞI COVİD-19 AŞISI YAPIYOR MU?

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ilk zamanlarda yalnızca hastanelere verdiği aşı iznini artık sağlık ocaklarına da açtı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı olmak isteyenlerin randevu alıp bağlı olduğu sağlık ocağına giderek aşı olabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı bu uygulamayla birlikte aşılama uygulamasını hızlandırmayı amaçlıyor. Aşıya erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen Bakanlık, hastanelerde oluşan aşı sıralarının da önüne geçiyor.

Sıra beklemeden sağlık ocağından nasıl randevu alınır?

Randevusuz aile hekimliğine gidilir mi?

Aile hekimliğine randevusuz gitmek, hastalar ile doktorlar tarafından uygun görülmüyor. Bunun nedeni de randevu alarak giden hastaların oluşturduğu yoğunluktan dolayı randevusuz giden ve sıra bekleyen hastaların sıralarının karışabilme ihtimalidir. Rahatsızlığı önemli olan, acil bir doktora görülmesi gereken hastalar, yaşlılar, çocuklar ve hamile kadınlara Aile Hekimliklerinde öncelik tanınmaktadır. Bunun haricinde Aile Hekimliğine randevulu olarak gidilmesi daha uygun olur.

Aile hekimliği randevu alma

Aile hekimliklerinin oluşturulma nedenleri hastanelerdeki yoğunluğu azaltmaktır. Acil servisler ile hastane polikliniklerinde önemli hastalığı olmayan ve mevsimsel hastalık veya devamlı bir hastalık sonucu ile ilaç reçetesi için gelen hastalar bulunuyor. Bu hastaların tamamına aile hekimlerinin bakması uygun olmayacağı gibi çoğu zaman da aile hekimliklerinde rahat bir şekilde tedavi görebilirler.

Bu yüzden Aile Hekimliğinde randevu alma isteği olanlar için iki ayrı seçenek bulunuyor. Ülkemizde kademeli sağlık sistemine geçilmesi sonrasında ilk basamak sağlık hizmeti olan Aile Hekimliği kurulmuştur. İlk basamak olan sağlık ocaklarının kurulmasının bir başka amacı ise hastanelerdeki yoğunluğun önüne geçmek ve hastaların tedavilerini gecikme olmadan yapabilmektir. Sağlık ocaklarında sistemlere atanmış olan doktorlar bulunuyor. MHRS sistemi ile e-Nabızdan doktorunuzun kim olduğunu öğrenebilir ve MHRS ile Alo 182’den randevu alabilirisiniz.

MHRS’den randevu alma (Randevu giriş)

MHRS üzerinden istediğiniz il ya da ilçede yer alan hastanelerin polikliniklerinden randevu alabiliyorsunuz. MHRS online sistem olduğundan dolayı bütün işlemleriniz ile tercih edeceğiniz doktor bilgilerine bu sistemden ulaşabiliyorsunuz. İşleminizi gerçekleştirmek için sisteme üyelik yapmanız gerekiyor. Sonrasında;

  • Sisteme üye iseniz sağ üstte yer alan randevu al kısmına tıklayarak istediğiniz işlemi sürdürebilirsiniz,
  • Merkezi Hekim Randevu sistemine girmek için şifreniz ile kullanıcı adınızı bilmiyorsanız e-Devlet’ten girerek var olan butondan giriş yapabilirsiniz,
  • Giriş yaptıktan sonra aile hekimi randevusu al kısmına basmalısınız,
  • Burada ekrana gelecek görselden; aile hekimi Covid-19 aşı, aile hekimi görüntülü muayene, aile hekimi muayene, aile hekimi tarama seçenekleri arasından bir tanesini seçip randevu alabilirsiniz. Yada ALO 182 hattını arayarak da randevunuzu oluşturabilirsiniz.

ALO 182 aile hekimi randevu alma

ALO 182’den randevu almak için;

  • İlk iş olarak telefonunuzdan 182 numaralı hattı aramalısınız,
  • Randevu alınacak olan kişinin T.C kimlik numarasını söylemelisiniz,
  • Sizin ile iletişim kuran görevliye randevu almayı istediğiniz il ile ilçenin bilgisini vermelisiniz,
  • Tercih ettiğiniz doktor bulunuyorsa (aile hekimi) ismini bildirmelisiniz,
  • Saat kaçta ve hangi tarihte hastaneye gitmek istiyorsanız belirtmelisiniz.

ALO 182 hattı üzerinden aile hekimine bu şekilde randevu alabiliyorsunuz. Sistem sizi aile hekimliğine randevu vermek için çağrı merkezine aktarır.

Aile hekimliği görüntülü muayene randevusu alma

Görüntülü muayene hizmetinin sağlık ocakları ile aile hekimlerine gelmesi ile nerede olursanız olun doktorunuz tarafından muayene edilebiliyorsunuz. Bu sistemin getirilmesi kendini halsiz hisseden veya çok ciddi bir rahatsızlığı bulunmayan fakat, doktor muayenesinden geçmek isteyen bireyler için sağlık ocaklarından oluşabilecek yoğunluğu engellemek için oluşturulmuştur. Aynı zamanda bu uygulama üstünden salgın döneminde riskli gruplarda yer alan kişilerde kolaylıkla randevularını alıp muayene olabiliyorlar. Görüntülü muayene için şu şekilde randevu alabilirsiniz;

  • MHRS sistemine T.C kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın,
  • Aile hekimi randevu al sayfasına gidin,
  • Açılan ekranda görüntülü muayeneye otomatik olarak yönlendirileceksiniz.
  • Çıkan bilgilendirme mesajları sonrasında tamam butonuna basın,
  • Size en uygun saati seçip görüntülü muayenenizi onaylayın.

Muayene saati geldiğinde hastaya SMS ile bildirim gelecektir. Gelen mesajdaki linke basarak telefon ya da bilgisayarınızdan görüntülü muayeneye bağlanıp muayene olabilirsiniz.

Aile hekiminin kim olduğu nasıl öğreniliyor?

Aile hekimi e-Devlet üzerinden sorgulanabilir. T.C kimlik numarası ve şifre ile sisteme girerek, ekranda yer alan Aile Hekim Bilgisi Sorgulama kısmına tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aile hekimi nasıl değiştiriliyor?

ALO 182 MHRS çağrı merkezini arayarak müşteri hizmetlerine aile hekiminizi değiştirmeyi istediğinizi söyleyebilir ya da e-Devlet ile e-Nabızdan hekim değişikliği yapabilirsiniz.

  • Yazılı talep ile başvuru yapıp hekiminizi değiştirebilirsiniz. Vatandaşlar tercih ettikleri doktoru, ilgili Toplum Sağlık Merkezine ya da İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne başvuru yapıp değişiklik talebinde bulunabiliyorlar.
  • e-Nabız sistemine e-Devletten giriş yaparak, profil ayarları bölümünden e-Nabız şifresi oluşturup uygulamaya giriş yapabilir sonrasında aile hekiminizi seçebilirsiniz.
  • Aile hekimlerinde misafir hasta tamını da bulunduğundan dolayı başka bir şehirde olduğunuz zaman bu imkandan yararlanarak muayene olabiliyorsunuz.

Randevusuz sağlık ocağına gidiliyor mu?

Aile hekimlerine randevulu olarak gitme zorunluluğu bulunmuyor.

Sağlık ocağı randevuları nasıl alınıyor?

ALO 182 ile MHRS sistemlerinden randevu almak gibi iki ayrı seçenek sunuluyor. Size uygun olan seçeneği seçip istediğiniz saat ile gün içinde randevunuzu alabiliyorsunuz.

Sağlık ocağını arayarak randevu alma

Bağlı olduğunuz sağlık ocağının numarasını bilmiyorsanız intenet üzerinden numarayı öğrendikten sonra arayarak randevu alabiliyorsunuz. Fakat, bu durumda bağlı olduğunuz sağlık ocağının kodunu doğru bilmeniz gerekiyor. Sağlık ocaklarının karşılıklı olmaması açısından 1 Nolu ile 2 Nolu Aile Hekimliği olarak numara verilmiştir. Sizde bu şekilde bağlı bulunduğunuz aile hekimliğinin numarasını bilmiyorsanız intenet üzerinden öğrenebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır