dc ile geçilir mi / DC geçer mi? AÖF DC geçer mi, ne demek?

Dc Ile Geçilir Mi

dc ile geçilir mi

AA, BA, BB, CB harf notu karşılıkları neler, CD, DC ve DD geçerli not mu?

Harf notları ile ilgili detaylar dönem dönem öğrencilerde kafa karışıklığına neden olabiliyor. Bunun önüne geçmek için üniversite yönetimleri gerekli bilgilendirmeleri kendi sistemleri içerisinde öğrencilerle paylaşabiliyor. İşte o üniversitelerden biri olan Anadolu Üniversitesi’nin harf notları ile ilgili yapmış olduğu bilgilendirme…

AA, AB, BA, BB, BC, CB, CC NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?

Bu harf notları geçerli yani başarılı harf notları arasında yer alıyor. Bu notları elde ede öğrenciler sırasıyla en yüksek  AA olacak şekilde o derse ait başarı ortalamasını öğrenmiş oluyor.

CD, DC VE DD HARF NOTLARI GEÇERLİ Mİ?

Bu notlar koşullu geçerli harf notları arasında yer alıyor. Yani öğrencinin AGNO’su (ağırlıklı genel not ortalaması) 2.00’ın üzerindeyse öğrenci bu derslerden geçmiş sayılıyor. Ancak AGNO 2.00’ın altındaysa bu dersler yeniden alınıp AGNO yükseltilebiliyor. CD, DC ve DD harf notları yükseltmelerde kullanılabilen dersler içerisinde yer alıyor.

FF HARF NOTU NE DEMEK?

FF harf notu öğrencinin almış olduğu dersten başarısız olduğu anlamına geliyor. AGNO ayrımına bakmaksızın öğrencinin bu dersi yeniden alması gerekiyor.

dc ile geçmek

  • harf kodlu notlandırma sisteminde, genelde ortalamaya cc verildiği durumlarda ortalamanın bir standart sapma altına, ortalamaya cb (bkz: insaf) verildiği durumlarda ise iki standart sapma altına verilen notdur, 4 üzerinden 1.5'e karşılık gelir.

    dc alanların dd alanlara karşı, 1-0 maç kazanmış mutluluğu aslında aldatıcı olsa da, içlerdeki "en kötüsü olmama" duygusunu yücelterek ve birincil haf olan d'nin yarattığı depresif başarısızlık hissini gidermeye yetmektedir. rasyonel bir bakışla dd ile dc arasında bir fark olmadığı aşikardır, iki notlandırma objesi de f alarak dersten kalmanın (bkz: küme düşme korkusu) eşiğinden dönmüştür, iki bireyin de finalinin ortalama altı olduğu aşikarken, derste verilmek istenen disiplin ve temel bilgilerin eksikliği aşikardır. dc de, dd kadar tekrar edilesi bir dersi işaret eden not olduğu gibi, bir noktada kabul edilmesi gereken şudur ki, dc alan birey aslında cc'nin eşiğinden dönmüştür ve finalde bir soru daha cevaplansa belki de cc alınarak temel bilgileri almış bir birey olarak damgalanmaya hak kazanacaktır. tüm bu gerçekler, eğitim sisteminin ölçücülüğü konusunda var olan soru işaretlerine katılsa da insanlık bunları tartışmaya daha çok devam edecektir.

  • dersi dc ile geçip tekrar alıp yine dc getirip sonra hırs yapıp bir daha almaktan daha iyi olan durumdur. en azından şimdilik.
    (yaşanmıştır)

    bir kademe daha kötüsü için
    (bkz: dd nin tekrarinda dd getirmek)

    daha da kötüsü için
    (bkz: dd olan dersi tekrar alip ff yapmak)

    en kötüsü tabi ki;
    dc olan dersi tekrar alip ff yapmaktır.

  • her türlü razı olduğum durum. geçiyorsun lan sonuçta. bir dersi 4 kere almaktan iyidir.

  • dd den iyi cc den kötü not. aynı zamanda ortalamadan kalınırsa dd ile hiç bir farkı kalmayan notdur kendisi.

  • ben hep cc ile geçtiğimden beni etkilemeyen olaydır.

    (bkz: geçme notunun cc olması)

  • (bkz: direct current)

  • (bkz: sadece seçmeli dersi aa olan öğrenci)

  • çoğu üniversite ve bölümde sorunlu geçmektir. genel ortalama 2.00'ın altında kaldığı sürece dd ve dc derslerden kalmış sayılmaktadır ve ff dersler ile birlikte yeniden alınması gerekir (ortalamayı 2.00'ın üzerine çıkartmak için).

    2-3 tane dd ve dc'nin zararı olmaz ama alışkanlık yaparsa katsayısı dd=1 ve dc=1,5 olduğu için ortalamayı 2.00'ın altına çekme ve size mis gibi dönem tekrarı yaşatma şansı vardır.

  • 3 dc ile okulu bitirmiş biri olarak soyluyorum candır. 3 sene veremdiğin bi dersi sonunda dc olarakta olsa vermek kadar güzeli olamaz.

  • okulu bitirmeme yardımcı olduğu için çok severim bu harf kombinasyonunu. adamdır, pırıl pırıl bir nottur.

  • CD, DC, DD geçer mi? AÖF geçme notları hakkında detaylı bilgiler

    Haberin Devamı

    Anadolu Üniversitesi "AÇIKÖĞRETİM DESTEK SİSTEMİ"nde AÖF harf notlarının anlamları ve ders geçme notuyla ilgili detaylar geliyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 9.maddesinde "(Değişik:Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato‒27/11/2019‒15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir…” denilmektedir.

    Not: 2019-2020 öğretim yılı bahar döneminden itibaren geçerli olacak şekilde “Başarı Notu” alt sınır değeri 35 olup Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde harf notları, dersin alındığı ilgili dönemdeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenmektedir.

    Haberin Devamı

    AÖF'te harf notlarının anlamları

    AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

    CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

    FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

    Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

    DC geçer mi? AÖF DC geçer mi, ne demek?

    Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi'nin 2022-2022 Güz Yarıyılı final sınav sonuçları açıklandı. Bu gelişmenin ardından en çok merak edilenlerden biri de harfli not sistemine göre, öğrencilerin geçip geçmediği oldu. Peki, DC geçer mi? AÖF DC geçer not mu, ne demek? Bütünlemeye kalır mı? İşte detaylar...

    DC GEÇER Mİ?

    AÖF DC koşullu geçer not harfidir.  Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.

    AÖF DC GEÇER Mİ?

    AÖF DC koşullu geçer harf notudur.

    KISACA
    AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.
    CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

    FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

    Koşullu Geçme Nedir?

    Üniversitelerde genellikle final haftası sınavlardan sonra sık sık duyulan soruların başında gelmektedir. En önemlisi de okula yeni başlayan veya mezuniyeti yaklaşan öğrenciler bu sorular ile cebelleşmekte ve cevap aramaktadır. Peki koşullu geçme nedir?

    Şartlı Geçme Nedir?

    Final haftasında sistem de açıklanan notlar sonrasında bazı derslerin vize ve final ortalaması sonucu oluşan sayısal notun karşılığı olan harf notu DC, DD olabilir. Bu durumda DC, DD yazıyor ise sistemde koşullu geçmişsiniz demektir. Bu durumda yapılması gereken bazı durumlar vardır. Üniversitelerde ders almanıza engel olabilir bu durum, çünkü 4'lük sistem üzerinden DD=1, DC=1,5 anlamına gelir. Ortalamayı düşüren etkenlerden biridir. Bu durum sonrası sınıf geçme notu olduğu için örnek bahsetmek gerekirse İnönü Üniversitesi genel ortalama 2 altı olan öğrencilere üstten ders vermiyor. Bu durumla karşılaşmamak için ortalamayı yüksek tutmak zorundasınız.

    Ama her halükarda dersten geçmiş sayılırsınız. Fakat üniversiteden mezun olacağınız zaman genel ortalama 2 üstü olması gerekir. Yoksa okulu bitiremezsiniz.

    DC ve DD İle Geçilir Mi?

    Bazı üniversite öğretmenleri harf notu olarak DC ve DD notunu açmıyor. Dolayısı ile sistemde harf notu olarak sadece AA, AB, BB, CB, CC, FF görebilirsiniz. Zaten bu gibi durumlarda DC veya DD alınma ihtimali yoktur.


    Ama sistemde DC, DD yazıyor ise şartlı geçtiniz demektir. Bu da sizin rahat bir nefes almanıza fayda sağlayacaktır. Geçici dahi olsa bir çözümdür. Gelecek yıl aynı dönemde bu dersleri tekrar alarak yükseltme hakkına sahipsiniz.

    Haber ile daha fazlasına ulaşın:

    Gündem

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır