idrardan kan gelmesi bitkisel çözüm / İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? 14 Bitkisel Destek - Nefis Yemek Tarifleri

Idrardan Kan Gelmesi Bitkisel Çözüm

idrardan kan gelmesi bitkisel çözüm

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir, Belirtileri Nelerdir? İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Ge&#;er? İşte Bitkisel Tedavi Y&#;ntemleri

İdrar yolu enfeksiyonu idrarın bir bölümünde ortaya çıktığı gibi birçok bölümünde de ortaya çıkabilir. Bunun tespiti doktor tarafından yapılır ve teşhisi konulur. Ciddi sayılabilecek enfeksiyon hastalıkları arasında idrar yolu enfeksiyonu hastalıkları gelmektedir.

 İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir?

 Böbreklerde, ya da idrar yolunun herhangi bir bölümünde, üreterde ve mesanede ortaya çıkan enfeksiyon hastalıklarına idrar yolu enfeksiyonu denilmektedir. Sağlıklı bir insanda olması gereken idrar yollarında mikrop olmamasıdır. İdrar yolu enfeksiyonu olan hastalarda idrarda mikropta ortaya çıkmaktadır.

 Vücut dışı faktörlerde de yine bakteriler enfeksiyon sebebi olarak görülmektedir. İdrar yolu enfeksiyonlarında böbrekler ve üretra önemli ölçüde bu enfeksiyondan etkilenir ve işlevini yerine getiremez hale gelebilir. Özellikle idrar yolu hastalıklarında sistit hastalığı yoğun olarak gözlemlenmektedir.

 İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

 1) İdrar Yaparken Ağrı

 İdrar yolu enfeksiyonlarının en önemli belirtileri arasında idrar esnasında oluşan ağrıdır. Aynı zamanda idrar yaparken yanma da hissedilir. Bu durum zamanla iyice kötüleşebilir. Eğer idrar yaparken ağrı hissediyorsanız idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenebilirsiniz.

 2) İdrarda Kan

 İdrar yaparken kan görülmesi önemli sayılabilecek bir belirtidir. Eğer idrar yaparken kan geliyorsa ve bu durum sürekli olarak tekrar ediyorsa idrar yolu enfeksiyonu olma ihtimaliniz yüksek. İdrar yolu enfeksiyonu idrarda mikroba neden olduğundan dolayı idrarda kan gözlemlenir.

 3) Karnın Alt Tarafında Ağrı

 Gün içerisinde karnın alt tarafında sürekli olarak bir ağrı meydana gelebilir. Özellikle ilerlemiş enfeksiyonlarda karnın alt tarafında dayanılmaz ağrılar ortaya çıkabilir. Bu durumda da yine idrar yolu enfeksiyonu hastalığından şüphelenilir.

 4) İdrar Kaçırması

 Özellikle idrar yolundaki enfeksiyonların ilerlemesi sonucunda idrar kaçırmaları meydana gelebilmektedir. Aynı zamanda idrar tutmada kişi güçlük çekebilir. Bu tip durumlarda idrar yolu enfeksiyonu hastalığından şüphelenilmektedir.

 İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer? İşte Bitkisel Tedavi Yöntemleri

 1) Maydanoz

 Maydanoz bol miktarda vitamin içeren bir bitkidir. Bundan dolayı idrar yolunda enfeksiyon olan kişiler için genel olarak maydanoz tüketimi önerilir. Maydanoz idrar yollarını temizler ve idrar yollarında ki her türlü mikrobun vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Bundan dolayı maydanozu hem salatalarda hem de blender yardımı ile suyunu çıkararak da günde 2 bardak maydanoz suyu tüketebilirsiniz.

 2) Böğürtlen Çayı

 En çok tüketilen bitkisel çaylar arasında da böğürtlen çayı yer almaktadır. Böğürtlen çayı yoğun miktarda C vitamini içermektedir. Böğürtlen çayı idrar yolu enfeksiyonu olanlar için bitkisel çözüm metotları arasında yer almaktadır. Böğürtleni bir çay bardağı demli çayın içerisine atın ve 10 dakika kadar bekledikten sonra bu çayı tüketebilirsiniz.

 3) Kişniş Tohumu

 Bitkisel tedavi yöntemlerinde en çok kullanılan bitkisel tedavi seçeneği olan kişniş tohumu da maydanoza benzer faydaları bulunmaktadır. Kişniş tohumunun anti bakteriyel özelliği bulunmaktadır. Dolayısıyla idrar yollarında ki enfeksiyonların ve mikropların kırılmasını sağlar. Kişniş tohumunu tüketerek idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmak mümkün.

 4) Kızılcık Suyu

 İdrar yollarına iyi gelen birçok bitkisel su vardır. Kızılcık suyu da o bitkisel sulardan bir tanesidir. Yoğun miktarda K ve E vitamini içeren kızılcık suyu enfeksiyonlar için birebir çözümdür.

&#;drar Yolu Enfeksiyonu

Neden Olur, Nas&#;l Anla&#;&#;l&#;r, Ne &#;yi Gelir?

&#;drar yolu enfeksiyonu kad&#;n ve erkeklerde görülebilen bir rahats&#;zl&#;kt&#;r. Kad&#;nlarda erkeklere göre daha s&#;k rastlan&#;r. &#;drar yolu enfeksiyonunu s&#;kça ya&#;ayan ki&#;ilerde, buna ba&#;l&#; olarak çe&#;itli rahats&#;zl&#;klar meydana gelebilir. Bunu önlemek ad&#;na bu konu hakk&#;nda bilinçlenmek gereklidir. Bu yaz&#;m&#;z da idrar yolu enfeksiyonuna dair merak edilenlerin cevaplanmas&#; için haz&#;rland&#;.

&#;drar yollar&#;nda çe&#;itli nedenlerle olu&#;an iltihaplanma idrar yolu enfeksiyonu olarak adland&#;r&#;l&#;r. Bitkisel tedavilerle ve ilaç deste&#;i ile bu durumun önüne geçilebilir.

bakteri

&#;drar Yolu Enfeksiyonu Neden Olur?

  • &#;drar yolu enfeksiyonuna neden olan temel faktörler bakterilerdir. Bakteriler vücudunuzda idrar yolundan girmeye ba&#;lad&#;&#;&#; anda idrar yolu enfeksiyonu görülür.
  • Genital temizli&#;in ihmal edildi&#;i durumlarda idrar yolu enfeksiyonu görülme ihtimali daha çoktur. Günlük çama&#;&#;r de&#;i&#;imini ve tuvalet temizli&#;ini önemsemeyen ki&#;ilerde s&#;kça ya&#;anan bir durumdur.
  • &#;drar yolunun kapand&#;&#;&#; durumlarda da idrar yolu enfeksiyonu görülebilir. Bu durum böbrek ta&#;lar&#; olu&#;tu&#;unda ya&#;an&#;r. Böbrek ta&#;lar&#; idrar yolunu kapatt&#;&#;&#; anda bakterilerin ço&#;almas&#; için uygun ortam&#; haz&#;rlar.
  • Mesanenin tam bo&#;almad&#;&#;&#; durumlarda yani tuvalet ihtiyac&#;n&#;z&#; tam olarak kar&#;&#;layamad&#;&#;&#;n&#;z dönemlerde, idrar yolu enfeksiyonunu ya&#;aman&#;z normal olacakt&#;r. Bu nedenle mesanenin tam olarak rahatlamas&#; gerekecektir.
  • Ba&#;&#;rsak problemlerinden olan kab&#;zl&#;k da, idrar yolu enfeksiyonuna neden olan etkenler aras&#;nda yer al&#;r. &#;drara ç&#;kma düzeniniz bozuldu&#;unda bu hastal&#;&#;&#; ya&#;ayabilirsiniz.
  • Ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminiz çok zay&#;fsa, idrar yolunda olu&#;an bakterileri yok etmeniz zor olacakt&#;r. Bunun sonucunda da idrar yollar&#;n&#;z enfeksiyon alacakt&#;r.
  • Az su içen insanlarda idrar yolu enfeksiyonunun görülme riski daha yüksektir. Su vücudunuzu ar&#;nd&#;ran bir ihtiyaçt&#;r. &#;drar yolunuzun temiz olmas&#; da suya ba&#;l&#;d&#;r.
  • Cinsel ili&#;kide yap&#;lan ihmaller de idrar yolu enfeksiyonuna neden olur. Vajinan&#;n yeterince hijyenik olmamas&#;, idrar yolunda enfeksiyon olu&#;mas&#;na ortam haz&#;rlayacakt&#;r.

idrar yolu enfeksiyonu

&#;drar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

&#;drar yolu enfeksiyonundan &#;üphelendi&#;iniz anda listede yer alan belirtilere bir göz atabilirsiniz. Bir veya birkaç&#; görülüyorsa, idrar yolu enfeksiyonu sizi de uzun süre rahats&#;z edecektir:

  • &#;drara ç&#;kma aral&#;&#;&#;n&#;z eskisine göre art&#;&#; gösterdiyse,
  • &#;drar yaparken yanma hissediyorsan&#;z,
  • Yanma ile beraber a&#;r&#; ya&#;&#;yorsan&#;z,
  • Zaman zaman idrar&#;n&#;zdan kan geliyorsa,
  • &#;drar&#;n&#;z&#; yaparken bitmemi&#; hissi olu&#;uyorsa,
  • &#;drar renginde bulan&#;kla&#;ma ve koku fark ediliyorsa,
  • Bu belirtilerle beraber idrar yolu enfeksiyonu ak&#;nt&#; i&#;areti ile de kendini belli edecektir.
  • Ayr&#;ca idrar yolu enfeksiyonu mide bulant&#;s&#; gibi bir duruma neden olabilir. Bu durum da ba&#;&#;&#;&#;kl&#;k sisteminin güçsüz kald&#;&#;&#; anlarda ortaya ç&#;kar.

elma sirkesi

&#;drar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavisi, Evde Do&#;al Çözümler

&#;drar yolu enfeksiyonu evde çözüm önerileri ile k&#;sa sürede rahats&#;zl&#;&#;&#; yok edebilirsiniz. &#;laçlarla giderildi&#;i gibi idrar yolu enfeksiyonu bitkisel çözümler ile de sa&#;l&#;kl&#; &#;ekilde atlat&#;labilir. Evinizde tuvalet ve banyo temizli&#;ine önem vererek bu hastal&#;&#;&#;n riskini ortadan kald&#;rabilirsiniz. Nemli ve &#;slak çama&#;&#;rlardan uzak durmal&#;s&#;n&#;z. Bu nedenle rahats&#;z oldu&#;unuz her durumda, yeni iç çama&#;&#;r&#; giymeniz daha sa&#;l&#;kl&#; olacakt&#;r. Ayr&#;ca s&#;cak günlerde du&#; almay&#; da ihmal etmemelisiniz.

  • Elma Sirkesi: &#;çme suyunu elma sirkesi ile gün içinde 1 bardak olacak &#;ekilde içerseniz, idrar yollar&#;nda olu&#;an bakterilerin k&#;sa sürede yok olmas&#;n&#; sa&#;lars&#;n&#;z. &#;drar yolu enfeksiyonu elma sirkesi ile vücudunuzdan at&#;lacakt&#;r.
  • Maydanoz: Antioksidan ve antibakteriyel bir bitkidir. &#;çerdi&#;i maddeler sayesinde vücudunuzu zararl&#; toksinlerden temizler. &#;drar yollar&#;nda olu&#;an bakterileri de gün içinde maydanoz tüketerek ve maydanoz çay&#; içerek, vücudunuzdan uzakla&#;t&#;rabilirsiniz.
  • K&#;z&#;lc&#;k Suyu: &#;drar yolu enfeksiyonu bitki çay&#; listesinde yer alabilir. Var olan enfeksiyonun yay&#;lmas&#;n&#; önler. &#;drar yollar&#;nda olu&#;an parazitlerin k&#;sa sürede temizlenmesi için k&#;z&#;lc&#;k suyu içebilirsiniz.
  • Çay A&#;ac&#; Ya&#;&#;: Antibakteriyel bitki ya&#;lar&#;ndand&#;r. Çay a&#;ac&#; ya&#;&#;n&#; mesane bölgesine ard&#;ç ya&#;&#; ile kar&#;&#;t&#;rarak uygulayabilirsiniz. Banyo esnas&#;nda iki üç damla çay a&#;ac&#; ya&#;&#;n&#; banyo suyuna ekleyerek bir süre suda oturun. Bu iki yöntemle idrar yolu enfeksiyonunu yok edebilirsiniz.
  • Karbonat: &#;drar&#;n&#;z&#;n asit ve baz dengesini kontrol eder. Gün içinde karbonatl&#; su içerseniz, idrar&#;n&#;zla beraber gelen yanma hissini dindirebilirsiniz.
  • Yaban Mersini: Bakterileri önleyen bitkisel ürünler listesine yaban mersini de eklenebilir. Yaban mersini tüketerek idrar yolunuzda olu&#;an parazitlerin yay&#;lmas&#;n&#; ve ço&#;almas&#;n&#; önleyebilirsiniz.
  • Limon: &#;drar yollar&#;nda bulunan bakterileri temizlemek için oldukça etkilidir. Enfeksiyon günlerinizde bol limonlu su tüketerek bu süreci atlatabilirsiniz.
  • So&#;an Suyu: &#;drar yolu enfeksiyonu so&#;an suyu içerek giderilebilir. So&#;an do&#;al bir antibiyotiktir ve vücudunuzdaki zararl&#; bakterileri öldürücü etkiye sahiptir. Enfeksiyon ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;zda so&#;an&#; kaynat&#;p suyunu içmeniz tavsiye edilir. Ayr&#;ca çi&#; so&#;an tüketimi de oldukça etkilidir.
  • Maydanoz Buhar&#;: Evinizde uygulayabilece&#;iniz bir di&#;er yöntem de buhar tedavisi olacakt&#;r. &#;drar yolu enfeksiyonu maydanoz buhar&#; deneyebilirsiniz. Bir ba&#; maydanozu kaynat&#;n ve buhar&#;na 10 dakika oturun. Düzenli olarak uygulad&#;&#;&#;n&#;zda idrar yollar&#;nda olu&#;an enfeksiyon tedavi edilecektir.
  • Karnabahar Kürü: &#;drar yolu enfeksiyonu Saraço&#;lu tavsiyeleri ile de iyile&#;tirilebilir. &#;brahim Saraço&#;lu’na göre enfeksiyondan kurtulman&#;z için karnabahar&#; kaynat&#;p suyunu içmelisiniz. Günde 3 defa olacak &#;ekilde 3 bardak karnabahar suyu, idrar yolu enfeksiyonunu giderecektir.
  • Sigara ve alkol kullan&#;m&#;, idrar yollar&#;n&#; tahri&#; eden faktörlerdendir. Bu nedenle sigara ve alkol al&#;&#;kanl&#;&#;&#;ndan bir süre uzak durman&#;z, sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z aç&#;s&#;ndan iyi olacakt&#;r.

Detayl&#; bilgi için:

idrar yolu enfeksiyonu ilac&#;

&#;drar Yolu Enfeksiyonu &#;laçlar&#; Nelerdir?

&#;drar yolu enfeksiyonu tedavisi öncelikle ilaçla ba&#;layacakt&#;r. Kesin çözüm için idrar yolu enfeksiyonu antibiyoti&#;i kullanman&#;z daha etkili olacakt&#;r. Bu nedenle doktorunuz taraf&#;ndan verilen Sedox film tablet vücudunuzdaki bakterileri yok etmek için iyi bir tercih olabilir.

  • Ecsery
  • Sefpotec
  • Cruter
  • Seftech
  • Sefsidal
  • Infex gibi ilaçlar, bu süreci daha h&#;zl&#; atlatman&#;zda etkili olabilir.

&#;drar yolu enfeksiyonunun atlat&#;lmas&#; için ilaç kullanaca&#;&#;n&#;zda öncelikle doktora görünmelisiniz. Doktor kontrolü d&#;&#;&#;nda kullan&#;lan antibiyotikler farkl&#; rahats&#;zl&#;klara neden olabilir.

idrar yolu enfeksiyonu tedavisi

&#;drar Yolu Enfeksiyonuna Hangi Bölüm Bakar?

&#;drar yollar&#; enfeksiyonu belirtileri sizde görülüyorsa, bir an önce gerekli tedavinin ba&#;lamas&#; için hastaneye gidip “Üroloji” doktoruna &#;ikayetinizi anlatmal&#;s&#;n&#;z. Gerekli kontroller ve muayenelerden sonra doktorunuzun uygun gördü&#;ü ilaçlarla tedavi süreciniz ba&#;layacakt&#;r.

“&#;drar yolu enfeksiyonu hamileli&#;e engel mi?” diye dü&#;ünebilirsiniz. Enfeksiyonlar gebelik ihtimalini dü&#;ürecektir. Bu nedenle enfeksiyonu vücudunuzdan tamamen att&#;ktan sonra hamile kalmay&#; dü&#;ünmelisiniz. Doktorlar bu konuda gereken testlerin ve tahlillerin yap&#;lmas&#;n&#; önermektedir. Tedavilere geç kal&#;nd&#;&#;&#;nda idrar yolu enfeksiyonu, kronik bir hal alacakt&#;r.

idrar yolu enfeksiyonu neden olur

&#;drar Yolu Enfeksiyonu Bula&#;&#;c&#; M&#;?

&#;drar yolu enfeksiyonu bula&#;&#;c&#; bir hastal&#;kt&#;r. E&#;ler aras&#;nda bula&#;&#;c&#; olmas&#; s&#;kça görülmektedir. Ortak kullan&#;m alanlar&#;nda özellikle al&#;&#;veri&#; merkezlerinin veya otellerin tuvaletleri yeterli hijyene sahip olmad&#;&#;&#;ndan, bu ortamlarda bula&#;ma riski çok fazlad&#;r. Ayn&#; durum evler için de geçerlidir. Temizli&#;i yap&#;lmayan ortak alanlarda risk daha da artar. Halka aç&#;k yerlerde idrar yolu enfeksiyonu ihtimali her zaman vard&#;r. Bu durumu göz önüne alarak ki&#;isel temizli&#;inize önem vermeniz tavsiye edilir.

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Bitkisel öneriler…

İdrar yolu enfeksiyonu erkeklere oranla kadınlarda daha sık görülen bir durumdur. İdrar yolu enfeksiyonları, idrar yollarında vücudun savunmasını aşan bakteri gibi mikroplardan kaynaklanır. Peki, idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Bitkisel öneriler için merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz

Yayınlanma: - 04 Temmuz Güncellenme:

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Bitkisel öneriler…

İdrar yaparken güçlü, sık idrara çıkma ve idrar yaparken acı veren ve yanma hissi gibi semptomları olan idrar yolu enfeksiyonu hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz… İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Bitkisel öneriler…

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDİR?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarında ortaya çıkan çeşitli iltihabi durumlara verilen addır. Daha sık olarak alt idrar yollarında baş gösterir. Alt idrar yolu enfeksiyonlarında iltihabi durum, idrarın böbreklerden dışarıya taşındığı mesane ve üretra adı verilen idrar yolu kısmında görülür.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU (İYE) NEDENLERİ

İdrar yolu enfeksiyonlarının (İYE) büyük çoğunluğuna genellikle sindirim sisteminde bulunan bakteri Escherichia coli (E. coli) neden olur. Chlamydia ve mycoplasma bakterileri üretrayı enfekte edebilir, ancak mesaneyi değil.

İdrar yolu enfeksiyonları oluştukları yere bağlı olarak farklı adlar verilir. Örneğin:

– Mesane enfeksiyonuna sistit denir.
– Üretra (İdrarın dışarıya atılmasını sağlayan ve idrar torbasından sonraki idrar yoluna verilen isim.) enfeksiyonuna üretrit denir.
– Böbrek enfeksiyonu piyelonefrit olarak adlandırılır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ

Bir İdrar Yolu Enfeksiyonunda, aşağıdaki belirtiler görülür:

– İdrar yaparken yanma hissi
– Sık sık ya da yoğun bir idrar yapma dürtüsü
– Sırt ya da alt karın bölgesinde ağrı ya da basınç
– Bulanık, koyu, kanlı veya garip kokan idrar
– Yorgunluk veya halsizlik
– Ateş veya titreme (enfeksiyonun böbreklerinize ulaştığına dair bir işaret)

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR?

İdrar yolları enfeksiyonu olan kişilerin bol su içerek mesaneyi düzenli olarak yıkaması gerekir. Su içmek idrarınızı sulandırmaya ve daha sık idrara çıkmanıza yardımcı olur, böylelikle bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar kanalınızdan akmasını sağlar. Bitkisel çayların tüketimi en iyi yollardan biridir. Öte yandan kahve ve alkol tüketimi kısıtlanmalıdır.

İdrar kaçırma için hangi bölüme/ doktora gidilir?İlginizi Çekebilirİdrar kaçırma için hangi bölüme/ doktora gidilir?

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

Maydonoz: Yapılan araştırmalarda idrar söktürücü besinlerin başında gelen maydanoz çiğ olarak düzenli tüketilmelidir.

Kızılcık suyu: Kızılcık, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen besinlerin başındadır. Doğal asidik özelliğe sahip kızılcık düzenli tüketildiğinde mesanedeki enfeksiyonların yanı sıra vücuttaki bakterileri de vücuttan atar.

Limon suyu: Limon içerdiği çözücü madde sayesinde vücuttaki enfeksiyonlu hücreleri kısa sürede atar.

Karnabahar kürü: Karnabaharı kaynatıp suyunu içerek idrar yolu enfeksiyonundan kurtulabilirsiniz. Kaynattığınız karnabaharın suyunu günde üç kere tüketmek enfeksiyondan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Sarımsak: Sarımsak antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu için idrar yolu enfeksiyonuna neden olan bakterilerin üremesini engeller.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNDA RİSK FAKTÖRLERİ

Her yaşta ve cinsiyetten insanlar bir idrar yolu enfeksiyonu geliştirebilirler. Ancak, bazı insanlar diğerlerinden daha fazla risk altındadır. Aşağıdaki faktörler İYE geliştirme olasılığını artırabilir:

– Cinsel ilişki; özellikle cinsel olarak aktif kadınlar, cinsel olarak aktif olmayan kadınlardan daha fazla İYE alma eğilimindedir. Yeni bir cinsel partnerin olması da riskinizi arttırır.
– Şeker hastalığı
– Kişisel hijyenin yeterli olmaması
– Mesaneyi tamamen boşaltan sorunlar
– Sonda kullanımı
– Bağırsak inkontinansı
– İdrarın tıkanmış akışı
– Böbrek taşı
– Bazı doğum kontrol yöntemleri
– Gebelik
– Menopoz
– İdrar yollarını içeren prosedürler (Üriner cerrahi veya tıbbi aletleri içeren idrar sisteminizin incelenmesi hem idrar yolu enfeksiyonu gelişme riskinizi artırabilir.
– Bağışıklık sisteminin zayıflaması
– Uzun süre hareketsizlik
– Spermisit ve tampon kullanımı
– Bağırsak ve idrar yollarının doğal florasını bozabilecek antibiyotik kullanımı

Ağrıböbrek taşıcinsel ilişkigebelikkahvemenopozşekerşeker hastalığı

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır