taahhütlü telefon alıp ödememek / Faturaya Ek Telefonu Nakite Çevirme Nakit 20 Bin TL

Taahhütlü Telefon Alıp Ödememek

taahhütlü telefon alıp ödememek

İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el telefon almayı düşünenler için, ikinci el telefon alırken dikkat etmeleri gereken her şeyi bulabilecekleri bir rehber hazırladık.

İkinci el telefon almadan önce bilmeniz gerekenleri, alırken yapmanız gereken testleri, ikinci el telefonları nereden alabileceğinizi ve ikinci el telefonlarla ilgili tüketicilerin yanıtını aradıkları soruların cevaplarını bulacaksınız.

İkinci el telefon almadan önce bilmeniz gerekenler

Almayı düşündüğünüz telefon modeliyle ilgili araştırma yapın. Kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak pil, kamera, ekran boyutu gibi özelliklerini öğrenin. Artık ekran boyutundan ziyade kenar ve alt çerçevelerin kalınlığı önem kazanmış durumda. Telefonun kronik bir problemi olup olmadığını araştırın. Örneğin, bazı İphone 11 serilerinde dokunmatiğin algılama problemi var. Apple bu dokunmatik problemi nedeniyle yeni bir ekran değişim programı başlattı. Xiaomi Redmi 9 ve Note 9 serilerinin arka kameralarının toz alma problemi de başka bir olumsuz örnek olarak karşımıza çıkıyor. Böyle bir durumla karşılaşmamak için önden biraz araştırma yapmanı tavsiye ediyoruz. Bunun için Facebook’ta almayı düşündüğün markanın veya modelin kullanıcılarının olduğu yardımlaşma gruplarına katılarak, kullanıcılardan en güncel bilgiler alabilirsin.

İkinci el telefon alınır mı?

Evet. Her bütçeye uygun, marka ve model sınırlaması olmadan ikinci el telefon alabilirsiniz fakat aldıktan sonra problem yaşamamak ya da yaşanabilecek problemleri en aza indirmek için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Doğru şekilde kontrol edilmiş ve üzerinde anlaşılmış her ikinci el telefon alınır ve satılır. Bozuk telefonlar dahi alınıp satılır.

Satış sözleşmesi

İkinci el elektronik bir ürün alırken ve satarken özellikle telefon, tablet, laptop veya bilgisayar donanımı gibi ürünlerde satış sözleşmesini mutlaka yapın. Satış sözleşmesi garantisi devam eden ürünlerin servis kapsamında onarımında, önceki ve sonraki sahibi tarafından herhangi adli suça karışılması durumunda ilgisi olmayan tarafın aklanmasında çok önemlidir. Aldığınız veya sattığınız bir ürünün daha öncesinde ve sonrasında adli suç unsuru olarak kullanılabileceğini unutmayın.

Ayrıca kullanım süresi içerisinde ayıplı olduğu tespit edilen ürünlerin tüketici hakem heyetlerine başvuru yaparken işlemlerin sorunsuz şekilde ilerlemesi için satış sözleşmesinin ibraz edilmesi yaşanabilecek pürüzleri ortadan kaldırır. İmei klonlaması son dönemde çoğu tüketiciyi mağdur etmekte, faturası olmayan cihazların alışı ve satışında da ciddi sorunlar yaşanabiliyor. 

Yeni bir akıllı telefon sahibi olmak isterken, mağdur olmayın. Bu durumlar sadece ikinci el telefonlarda yaşanıyor sanıyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz.

Akıllı Telefon Satış Sözleşmesi: Word ve PDF

Satış Sözleşmesi Word

Satış Sözleşmesi PDF

İkinci el telefon nasıl kontrol edilir?

İMEİ sorgulaması yapın.

E-Devlet’e giriş yapmadan İMEİ sorgulayabiliyorsunuz.

İMEİ sorgusu yapmak için tıklayın. Açılan sayfadan, alacağınız telefonun İMEİ numarasını yazın.

“İthalat yoluyla kaydedilen IMEI”

yazıyorsa, yasal yollarla yani resmi distribütör veya ithalatçı firma tarafından Türkiye&#;ye getirilmiş ve BTK&#;ya kayıt ettirilmiş telefon olduğu anlamına gelir. Gönül rahatlığıyla bu cihazı satın alabilirsiniz.

“Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz”

yazıyorsa, IMEI kaydı yoktur. Telefonun IMEI kaydı yapılmadığı takdirde iletişime kapanır anlamına gelir. İthalatçı firma BTK’ya kaydını yaptırmamış demektir. Sıfır telefonlarda dahi karşımıza çıkabilen bir problemdir.

“Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz”

yazıyorsa, IMEI numarası klonlanmıştır. Telefonun IMEI numarası başka bir telefon tarafından da kullanılıyor anlamına gelir. Böyle bir durumda telefonu almayı düşünüyorsanız, satıcının telefonun asıl sahibi olduğunu doğrulamanız gerekir. Her seferinde satıcı tarafından E-devlet üzerinden telefonda kullanılacak numaranın değiştirilmesi gerekir. Satıcıya ulaşamayacağınız durumları da göz önünde bulundurmalısınız.

“KAYIT BULUNAMADI”

yazıyorsa, cihazın resmi kaydı yapılmamış demektir. gün içerisinde kullanıma kapatılacağı anlamına gelir. günlük sürede sim kart takıldığı ilk tarihten itibaren sayılmaya başlar.

“Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz”

yazıyorsa, yurtdışından satın alınmış ve yasal şekilde pasaporta kayıt ettirilmiş bir telefon olduğu anlamına gelir. Pasaport kayıt evraklarının bir kopyasını almanızı tavsiye ediyoruz. Satış sözleşmesine pasaport yoluyla kaydedilen IMEI olduğunu belirtmeyi unutmayın.

Ekran

  • Varsa ekran filmi ve arka koruyucu filmleri sökün. 
  • Ekrandaki kılcal çizikleri kontrol edin.

  • Telefonu sert ve düz bir zemine koyup ekranın köşelerinden bastırın. Ekranın içe veya dışa doğru hareket etmemesi gerekir. Ekran kasadan ayrılmış olabilir. Kontrol edin.

  • Parmağınızı ekranda gezdirin. Bir uygulamanın üzerine parmağınızla basılı tutun ve ekran üzerinde kaydırın. Parmağınızı ekrandan ayırmadığınızdan emin olun. Ekranın dokunmayan bir bölgesi olup olmadığını kontrol edin.

Kasa

  • Kasadaki çatlak, çizik, ezik ve darbeleri kontrol edin. Yetkili servis teknisyenleri çizikleri pek önemsemiyor fakat darbeler konusunda o kadar anlayışlı değiller.

Kamera

  • Kamera merceğinde toz, leke vb. olup olmadığını kontrol edin.

  • Kamera flaşının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

  • Kamera uygulamasını açın. Ön ve arka kamerayı kontrol edin. Sesli kısa bir video kaydedin ve izleyin. Videoda sesinizin net duyulduğundan emin olun. Kameranın zum özelliklerini, varsa portre modunu kontrol edin.
  • Ayarlar>Ekran>Parlaklık Ekran parlaklığını en sona getirin ve tekrar kısın. Otomatik parlaklığı açın ve otomatik olarak ekran parlaklığının değişip değişmediğini kontrol edin.

Düğmeler, sim kart, şarj ve kulaklık girişleri

Ses açma-kapama ve güç tuşlarının doğru çalışıp, çalışmadığını kontrol edin.

  • Şarj, kulaklık girişlerini inceleyin. Her şey olması gerektiği gibi mi?

  • Sim kart tepsisini çıkartın ve sıvı temas göstergesini kontrol edin. (Kırmızı renk sıvı temaslı olduğu anlamına gelir.) Telefon modeline göre değişkenlik göstermesi nedeniyle şarj ve kulaklık girişlerinde de olabilir.

Sıvı temaslı olan telefonun göstergesi bu şekilde kırmızı, pembe renge dönük bir renk alır.

  • Kulaklık takıp kulaklık girişini kontrol edin.
  • Şarja takıp, şarj olup olmadığını kontrol edin.

Hafıza kontrolü

Telefonun hafızasının kapasitesini kontrol edin. 8/16/32/64///GB ?

Wifi ve Bluetooth

Wifi ağına bağlanın. Telefonu kontrol ederken wifi açık kalsın.

Ekran, parmak izi ve yüz tanıma

Ekranda ölü piksel kontrolü yapın. Ayarlar>Ekran>Arkaplan (Duvar Kağıdı) beyaz, siyah, yeşil ve kırmızı renklerde ekranda bir iz olup olmadığına bakın. Ölü piksel testide kullanabilirsiniz.

  • Parmak izi tarayıcı veya yüz tanıma varsa çalıştığından emin olun.

Ses

  • Sesli not uygulamasını bulun ve bir sesli not kaydedin. Sesli notu dinleyip mikrofonların çalışıp çalışmadığını kontrol edin. 
  • Sim kart takıp deneme araması yapın. Sesinizin karşı tarafa gittiğinden ve karşı tarafın sesinin size geldiğinden emin olun.

Kutu ve Fatura Kontrolü

  • Fatura üzerindeki İMEİ ile telefonunun İMEİ numarasının eşleşmesi gerekiyor. İMEİ numarası İphone’ların arka yüzünde de yazar. Kasa değişimi yapılan cihazları buradan fark edebilirsiniz.
  • Kutudaki İMEİ numaralarını da kontrol edin. İnternette akıllı telefon kutuları dahi satılıyor. 

Özellikle düşme ve sert darbe kaynaklı eziklerde eğer cihazın garantisi devam ediyorsa teknisyenin inisiyatifinde olmak kaydı ile garanti dışında bırakılabilir.

İkinci el telefon nereden alınır?

Telefoncudan, seafoodplus.info&#;dan, Letgo’dan, Facebook’tan derken o kadar çok seçenek olunca insanın kafası karışıyor. İkinci el telefon nereden alınır ve bunların aralarındaki farklar nelerdir kısaca değinelim. Güvenliğiniz için de bazı önerilerimiz olacak.

Telefoncudan ikinci el telefon almak

Telefon alım-satım işleri ile ilgilenen irili ufaklı birçok mağaza var. 

Bu dükkanlardan ihtiyacınıza uygun telefonları bulabilirsiniz. Fiyatlara dikkat etmekte yarar var. Sıfır fiyatından daha pahalıya bile alabilirsiniz. Her türlü cihazı her türlü fiyata bulmak mümkün.

Her telefoncu böyle değil tabii ama yine de dikkatli olun, sıfır fiyatından daha fazlasını ikinci el telefona vermeyin.

İkinci el satış sitelerinden telefon almak

Telefonunuzu kendiniz alırsanız, hem bütçeniz dahilinde daha iyi bir telefona sahip olabilirsiniz hem de dükkanlardaki kısıtlı seçeneklere mahkum olmazsınız. Ancak telefonu kendiniz almayı düşünüyorsanız, çeşitli riskleri de göz önünde bulundurmanız gerektiğini unutmayın. Telefonu nereden alırsanız alın riskler değişkenlik göstermez. Bu yazıyı başından buraya kadar okuduysanız, neleri yapıp neleri yapmamanız gerektiği konusunda bazı fikirleriniz oluşmuştur. Hala yardıma ihtiyacınız varsa bize ulaşmaktan çekinmeyin. 

İkinci el bir ürün alıyorsanız kişisel güvenliğinizi ön planda tutmalısınız. Kişisel güvenliğiniz açısından aşağıdaki uyarıları dikkate almanızı rica ediyoruz.

  • Mümkünse gündüz saatlerinde görüşün.
  • Üzerinizde yüksek miktarda nakit para taşımamaya çalışın. 
  • Tenha yerlerde ve ara sokaklardaki görüşme taleplerini reddedin.
  • Ödemeyi banka havalesi ile yapmak iki taraf içinde daha güvenli olacaktır.
  • Bankaların EFT saatlerine dikkat edin. Yeni düzenleme ile birlikte EFT saatleri diye bir kavram artık hayatımızda olmayacak ama olsun siz yine de dikkat edin.
  • Ürünü kontrol etmeden, satıcıya ödeme yapmayın.
  • Tanımadığınız kişilerin araçlarına binmeyin.

İlanlarda dikkat etmeniz gerekenler

  • Dürüst satıcılar ilan açıklamalarında neden sattıklarını açıklayabilirler.
  • Cihazın kendisine ait fotoğraflar yoksa o ilanlardan uzak durun.
  • Her açıdan net fotoğraflar isteyin. Görüşmeden önce bunu istemek sizin hakkınız herkesin vakti değerli ama değil mi?
  • Faturası, kutusu ve aksesuarlarıyla birlikte satılan bir cihaz bulduysanız hemen favorilere ekleyin. Bilinçli bir kullanıcı olma ihtimali yüksektir.
  • Mümkünse cihazın çalışır halde bir videosunu isteyin. Karşılıklı güveni arttıracak ve satıcı karşısında işi bilen biri olduğu hissine kapılacaktır. Bu sizin için iyi bir şey.
  • En doğal hakkınız olan pazarlık kozunu kullanın. Bütçenizi aşan bir bedel olsa dahi teklif götürmekte fayda var. Tabii ölücülük yapmayın 🙂 
  • Çok düşük fiyatlara aldanmayın. Dolandırıcılar gerçek olamayacak fiyatlara ilan koyarak kapora ve ürün dolandırıcılığı yaparlar. Onların uzman olduğu konu sizi dolandırmak. İnanmayın!

seafoodplus.info ile telefon almak

Ülkemizin en büyük online yerli sermaye ile kurulmuş pazaryeri sitesidir. Bebek arabasından, tır dorsesine, akıllı telefondan, uçağa kadar her şeyi bulabileceğiniz kocaman bir kullanılmış ve sıfır ürün cenneti. Kullandığınız telefonu en yüksek bedel karşılığında ve hızlıca birkaç adımda satabileceğiniz bir yer. seafoodplus.info’un bir artısı da bulunduğunuz şehrin dışındaki ilanları da rahatlıkla görebilmenizi sağlamasıdır. Bulunduğunuz bölgenin dışında aradığınız ürünleri daha iyi fiyatlara bulmanız mümkün. Nüfusu yüksek şehirlerde elektronik ürünlerin fiyatları genelde daha yüksek seyreder.

  • Ücretsiz üye olun.
  • Binlerce ürün arasından beğendiklerinizi favorilerinize ekleyin.
  • Favorileriniz arasından tüm satıcılara mesaj gönderin.
  • Pazarlık yapın ve ödeme konusunda anlaşın.

Letgo’dan telefon almak

Çek. Yükle. Mesaj at. Letgo ile kolay sat. Letgoooo.

Letgo ile ürün almak gerçekten çok kolay. Letgo, seafoodplus.info’un aksine satıcının bulunduğu bölgenin çevresindeki alıcılara ulaşması konusunda bir adım önde. Letgo’da gördüğünüz ilanlarda alıcı ile yüz yüze alışveriş dışında bir seçeneğiniz bulunmuyor. Nitelikli bir arama yapmakta gerçekten çok zor ama kullanıcı sayısı çok fazla olduğundan ihmal etmemeniz gereken bir ilan platformu. 

Facebook Marketplace ve Facebook gruplarından telefon almak

Facebook’un resmi açıklamasına göre her 2 Facebook kullanıcısından 1’i Facebook Marketplace’i kullanıyormuş. Aradığınız telefonu hem daha uygun fiyata hem de daha hızlı bulabilmek için farklı bir alternatifiniz daha olduğunu bilin istedik. Facebook gruplarında her gün onlarca ürün el değiştiriyor. Almak istediğiniz markanın gruplarına kaydolun ve istediğiniz modelle ilgili bir talep oluşturun. Bırakın onlar sizi bulsun 🙂

Sık sorulan sorular

Telefonu sattıktan sonra o telefonla ilgili sorumluluğum devam eder mi?

Satış sözleşmesi yaptıysanız cevabımız “Hayır. Telefonunuzu sattıktan sonra o telefonla ilgili bir sorumluluğunuz kalmaz.” Satış sözleşmesi yapmadıysanız, telefonu sattığınız kişi ile aranızdaki alışveriş nedeniyle bir kanıta ihtiyacınız olacak.

Pasaport kayıtlı telefon alınır mı?

yılı Mayıs ayından önceki pasaporta kayıtlı akıllı telefonları alabilirsiniz ama yılı mayıs ayından sonra pasaporta kayıt ettirilmiş telefonları kesinlikle almayın. Yeni çıkan yasa ile bu tarihten sonra pasaporta kayıt ettirilmiş telefonlar, sadece pasaport sahibi tarafından kullanılabilir.

İkinci el akıllı telefon almak mantıklı mı?

Evet. İkinci el telefon almak bazen yeni telefon almaktan daha mantıklı bile olabilir. Doğru ürünü doğru fiyata aldığınız zaman her ikinci el telefonu almak mantıklı olur.

Telefon fiyatları düşer mi?

Evet. Telefon fiyatları düşer ama belirli bir tarih aralığı verip, marka ve model olarak ayırmamız gerekiyor. Her yeni çıkan akıllı telefondan sonra bir önceki nesillerin fiyatı düşer. Çeşitli kampanyaları takip ederek bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir telefon bulabilirsiniz. Fiyat takibi yapmanızı sağlayan internet sitelerinde ücretsiz üyelik oluşturup almayı düşündüğünüz ürünleri listenize ekleyin ve her fiyat değişikliğinde e-posta ile bildirim alın.

Kutusuz veya faturasız telefon alınır mı?

Evet. Kutusuz telefon da alınır fakat kutusu ve faturası eksik olmayan telefonlara nazaran daha düşük bir fiyattan anlaşılması gerekir. Faturası ve kutusu olan ikinci el telefon her zaman daha yüksek fiyattan alıcı bulacaktır.

Taahhütlü telefon alınır mı?

Şimdilik evet. Telefon hattı üzerinden alınan cep telefonları borcu bitmeden satılırsa ve telefonu alan kişi borcunu ödemezse telefonun kullanıma kapatılma riski var. Peki taahhütlü telefon olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? Anlayamazsınız. Şimdilik taahhütlü olup olmadığını anlayabileceğimiz bir sistem olmadığı için taahhütlü telefon alıp, satmanın bir zararı yok. Her türlü elektronik ürünü alırken ve satarken satış sözleşmesi yapın. E-devlet ve benzeri sistem üzerinden bir kontrol mekanizması işletmeye alındığı takdirde artık taahhütlü telefonların borcu bitmeden alıp, satılamayacak. Yine alıp satabilirsiniz tabii ama o riski almanızı önermiyoruz.

Yenilenmiş telefon alınır mı?

Evet. Fiyatı kontrol edin. Yenisi ile yenilenmiş telefon arasındaki fiyat farkının modelden modele değişmekle birlikte %20’den fazla olması beklenir.

  • Kim tarafından yenilendiği, (yetkili servis, distribütör, 3. parti sağlayıcı)
  • Hangi parçaların yenilendiği,
  • Yenilenen parçaların orijinal olup olmadığı, 
  • Garanti süresi ve garanti şartları öğrenilmelidir.

Tamir görmüş telefon nasıl anlaşılır?

Teknik servis teknisyeni değilseniz tamir görmüş bir telefonu anlamanız imkansıza yakın diyebiliriz. Ekranının değişip değişmediğini anlamanın birkaç yolu var. Orijinal olduğunu bildiğiniz bir telefon ile ekranı değişmiş telefonu yanyana koyduğunuz zaman renkler arasındaki farklılıktan anlayabilirsiniz. Telefonun alt kenarlarındaki vidaların orta kısımlarında hafif bir parlama ya da renk değişimi görürseniz buradan da anlama ihtimaliniz var. Telefonun ekranının kenarlarına bastırmayı deneyebilirsiniz. Bazen düzgün oturtulmamış ekran çerçeveleri olabiliyor. Değişen veya tamir gören bir cihazda net tespit yapılabilmesi için teknik servis uzmanlarının telefonu kontrol etmesi gerekir.

Telefonun su aldığı nasıl anlaşılır?

Her marka ürettiği ürünlerde sıvı temas göstergesini farklı bir yere konumlandırıyor. Ama genellikle şarj, kulaklık girişleri ve sim kart yuvalarına baktığınızda görebilirsiniz. Eğer sıvı göstergesi olması gereken yerde yoksa bir ihtimal bilmediğiniz için görmüyorsunuzdur, diğer ihtimalde de telefon tamir görmüş olduğu için bu etiket sökülmüştür.

Aşağıda vereceğimiz linkleri kontrol ederek, sıvı temas göstergesinin yerlerini ve nasıl olması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

SAMSUNG 

APPLE

Telefonun garanti durumuna nasıl bakılır?

İlk olarak telefonu hangi firmanın ithal ettiğini öğrenmeniz gerekiyor. Akabinde o firmanın internet sitesindeki formlardan telefonunuzun seri numarası ya da İMEİ numarasını girerek garanti kapsamında olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bilmeden çalıntı telefon almak

İkinci el akıllı telefon aldınız ve çalıntı olduğunu öğrendiniz. Telefon almadan önce IMEI sorgusu yapsaydınız ve telefonu aldığınız tarihte bir satış sözleşmesi düzenleseydiniz haklarınızın sonuna kadar korunduğundan emin olabilirdiniz. Çalıntı olup, olmadığını bildiğinizi ispatlamanız gerekir. Kolluk kuvvetleri çalıntı telefona el koyarlar veya BTK tarafından İMEİ numarası üzerinden kullanıma kapatılabilir. IMEI sorgusu yapın ve satış sözleşmesi hazırlayın. Satış sözleşmeniz yoksa ve kimden aldığınızı ispatlayamazsanız, telefon sizden alınır. Paranız da boşa gitmiş olur. Letgo gibi platformlarda çalıntı telefona denk gelmeniz yüksek bir ihtimaldir. Dikkatli olun.

 Taahhütlü cep telefonu satmak da almak da riskli.  GSM hattı üzerinden alınan cep telefonları eğer borcu bitmeden satıyırsa, bir süre sonra kapanabiliyor. Bozdurma diye tabir edilen bu bu telefonların yakında E-devlet üzerinden bir uygulama ile tespit edilebiler duruma getirilmesi bekleniyor. 

Taahhütlü cep telefonunu satanlara kötü haber - Resim : 1

Telefoncular  borcu bitmeden satılan bu telefınların alınmaması gerektiği konusunda tüketicileri uyarıyor.  Satılışının ardından tasitlerinin yatılmamaya başlanan bu telefonlar kısa süre içerisinde kapatılıyor.

'Bozdurma' diye tabir ediyen tür telefonların satışları 20 Temmuz'dan bu yana yasak olmasına rağmen satılmaya devam ediyor. Ancak bu telefonları daha ucuz olduğu için satın alan vatandaşlar, bir süre sonra telefonlarının kapanması sorunu ile karşı karşı kalıseafoodplus.infonu satan kişiler nakit olarak paralarını aldıktan sonra, taksitleri ödemeyi bırakıyor.

Satın alınan telefonun taahütlü mü taahütsüz telefon mu olduğunun anlaşılabildiği bir sistem henüz yok. Ancak yakın zamanda E-devlet üzerinden böyle bir uygulanın hayata geçirilmesi bekleniyor.

Paketi açılmadan satılıyor, ay sonra kapanıyor

Uzun zamandır telefon sektöründe çalışan Mesut Şen, halk arasında bozdurma tabir edilen bu yöntemin bir tür dolandırıcılık olduğunu belirtti. Para sıkıntı çeken kişiler bu yolla aldıkları telefonu satıyor ancak GSM operatörlerine olan borçlarını ödemiyor. Diğer taraftan yeni bir telefon aldığı için sevinen alıcı, birkaç ay sonra kullanamadığı bir telefonla baş başa kalıyor.

Bu yolla piyasada sahte faturalı cihaz döndüğünü söyleyen Şen, "Bu insanlar cihazları bizlerden alıp götürüp fatura düzenleyerek sıfır diye insanlara satıyorlardı. Hatta Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerden gelip bizden telefon alıp satarlardı. Biz müşterinin getirdiği fatura ile teslim ediyorduk, ama onlar kendi fatura düzenliyorlardı ve tekrar piyasaya sürüyorlardı. İnsanları bunu anlama şansı yok, dikkatli olmaları lazım" dedi.

e-Devlet üzerinde uygulama oluşturulacak

Yakın zamanda e-Devlet üzerinde taahütlü telefonların anlaşılabilidiği bir sistem oluşturulacağını söyleyen Şen, "Vatandaşlar oradan telefonları sorgulayabilir. Biz de telefon alırken bunu yapacağız. Şimdi biz 20 Temmuz’dan sonra alınan tüm cihazları sorguluyoruz; hat üzerinden alınmışsa ikinci el de olsa almayacağız. e-Devlet üzerinde o sistem oluşturursa hem bizim için ve hem müşteriler için çok kolay olacak” ifadelerini kullandı.

Mesut Şen, 20 Temmuz’dan sonra operatörden alınmış olan cihazların faturalarında temlik ibaresi olduğunu hatırlatarak böyle telefonları satın almadıklarını söyledi.

"Vatandaşlar ucuz telefonlara dikkat etsin"

Telefon alacak olan vatandaşların taahütlü telefonları fiyatından anlayabileceğini söyleyen Şen,  “İnternette çok fazla var bu olay. Fiyatı 2 bin lira olan bir cihazsa piyasaya gezdiğinde lira kadar fiyatı artar ve 2 bin lira ya 2 bin lira gibi bir fiyatı olur. Vatandaş internete giriyor en düşük piyasada 2 bin lira olan bir cihaz internette bin lira bin lirada alıyor. Böyle fiyatları gördüğünüzde bunda emin olun ki bir şey vardır o cihazda. Sonuçta 2 bin lira olan bir cihazı biz bin liraya alamıyoruz" diye konuştu.

TelefonCep Telefonutaahütlü telefon

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir