erkeklerde özel bölgede kaşıntı / Sülük satışı,Sülükçü,ANTALYA sülük,sülük tedavi,sülük sakarya

Erkeklerde Özel Bölgede Kaşıntı

erkeklerde özel bölgede kaşıntı

...

5 925 TL

Montana Secrets and Foot Footbeen Seed Dişçilikte

Black, skin care seat, botox seat, botox seat, bofix seat, kbb seat, унитаз, сиденье педикюра, сиденье педикюра, сиденье для маникюра,...

Add to Wishlist

Спинка и пешее часть перемещения сиденья

Hornetler çok faydalı böceklerdir, ancak insanlar acı çekebilecekleri için onlardan hoşlanmazlar. Zehirleri vücutta ciddi bir alerjik reaksiyona neden olabilir ve büyük miktarlarda bile ölüme neden olabilir. Bu yazıda, hornnetlerin tanımlarını ve ana türlerini, arılar ve eşekarısı ile karşılaştırılmasını ve ısırıklarının neden tehlikeli olduğunu ve ne yapılması gerektiğini öğreneceğiz.

Bir eşekarısı neye benziyor: açıklama, yapı, karakteristik

Eşekarısını büyük boyutundan tanıyabilirsiniz. Dışa doğru, dev bir yaban arısı gibi görünüyor ve karakteristik bir vızıltı yayarken büyük kanatların yardımıyla hareket ediyor.

Yetişkinlerin ayrıntılı bir tanımını ve vücut yapısını düşünün:

  1. Böcek, kanatlı böceklerin alt sınıfı olan eklembacaklıların tipine aittir.
  2. Bir yetişkinin gövdesi dikdörtgendir ve türlere bağlı olarak 5.5 cm uzunluğa sahiptir.
  3. Baş geniş bir taç ile büyük. Rengi turuncu veya siyah olabilir, küçük bir sarı sıçramayla.
  4. Yetişkinler, bir çift yönlü göze ve 3 normal göze sahiptir. Antenler de kafanın üzerinde bulunur.
  5. Başın önünde, turuncu, siyah veya kahverengi olan güçlü çeneler bulunur. Avlanmaya, yiyecek çiğnemeye ve bir yuva inşa etmeye hizmet ediyorlar.
  6. Karın, göğsün birleştiği noktada yuvarlak ve sıkıdır. Karın rengi siyah ve sarı enine şeritlerin bir alternatifidir.
  7. Dişiler, esas olarak modifiye edilmiş bir yumurtlayıcı olan karın ucunda bir acıya sahiptir. Karın içine çekilir, ancak eşekarısı saldırıya girdiğinde ortaya çıkar.
  8. Sokağın içi boş, pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Temelinde zehir salgılayan özel bir bez ve zehirin biriktiği özel bir hazne var.
  9. Böcek göğsünden üç çift bacak uzanır. Sarı, siyah veya kahverengi olabilirler. Her uzuv karmaşık bir yapıya sahiptir.
  10. Yetişkinlerde, 2 çift kanat - büyük ön ve küçük arka. Göğsün ön tarafında bulunurlar ve uçuş sırasında sağlam bir düzlem oluştururlar, çünkü arka kanatlar öne küçük kancalarla tutturulur.

Biliyor musunHornetler, Kuzey Amerika’ya 19. yüzyılın ikinci yarısında tanıtıldı.Avrupa'dan denizcilerin gemileriyle kıtaya geldiler.

Hornets türleri

Dış özellikleri ve habitatlarında birbirinden farklı çeşitli boynuz çeşitleri vardır. Toplamda bu böceklerin 23 türü vardır. Bazı kişiler güçlü zehir üretir ve insanlar için özellikle tehlikelidir. Hornets ile beslenenler sadece büyük örümcekler veya kuşlardır. En ilginç türleri daha ayrıntılı olarak düşünün.

sıradan

Bu türün ikinci adı Avrupa. Görünüşe göre, en çok dev bir yaban arısı benzer.

Bu tür ana özelliklerin listesi:

  1. Böcekler büyük, bir yetişkinin vücut uzunluğu 2.4-2.8 cm, uterusun boyu 3.5 cm kadar olabilir.
  2. Yetişkinlerin karnı, alternatif olarak düzenlenmiş siyah ve turuncu-sarı enine çizgilerden iki renkli bir renge sahiptir. Kadınlarda, 7'ye göre 6 segmente ve erkeklerde ayrılır.
  3. Bu türün erkekleri ve dişileri, antenlerde farklı sayıda segmentlere sahiptir. Dişilerde, her bir anten 12 parçadan ve erkeklerden - 13'ünden oluşur.
  4. Sadece dişilerde acı vardır ve dişiler tarafından yuvayı saldırıdan korumak için kullanılır. Uç boyutu yaklaşık 3 mm'dir.
  5. Böcek kafasının önü sarı, arka tarafı kırmızı veya turuncu.
  6. Türlerin yaşam alanı Avrupa, Kuzey Amerika ülkeleri ve Asya'dır.

Önemli!Bayan eşek arısı sokmayı birkaç kez kullanabilir, çünkü pürüzsüzdür ve ısırıldıktan sonra kurbanın vücudunda kalmaz.

acınacak

Dış özelliklerde, çok büyük bir sineğe benzer, ancak en tehlikeli hornet türlerinden birine aittir.

Bu türün ana özelliğini düşünün:

  1. Yetişkin bireyler koyu siyah veya koyu kahverengi renkte boyanır. Karın üzerinde beyaz çizgiler görünüyor.
  2. Böceğin kafası sarımsı bir renk tonu ile doymuş turuncu renktedir, büyük boyutlara sahiptir.
  3. Açılabilir eşekarısı, artan toksisite ile karakterize edilen özellikle tehlikeli bir zehir yayar. Bu nedenle ısırığı insanlar için ölümcül olabilir.
  4. Bu türün temsilcilerinin memleketi Filipin Adaları.

doğu

Bu tür güneş ışığını emebilir ve elektriğe dönüştürebilir. Bu özellik böceklerin vücudunda özel bir pigmentin varlığı ile açıklanmaktadır - xenotropin.

Doğu Hornetinin Tanımı:

  1. Bir yetişkinin vücut uzunluğu 2.4–2.5 cm'dir ve uterusta 3 cm'ye kadardır.
  2. Kanatlar, dikdörtgen bir şekle ve zengin bir koyu kırmızı renge sahiptir.
  3. Böceklerin gövdesi kırmızımsı kahverengidir. Karın bölgesinde geniş, parlak, sarı bir enine şerit vardır.
  4. Bu tür, ağaçların altında ve ölü odun içinde olduğu gibi, yerin üstünde yuvalar oluşturabilir.
  5. Yaşam alanı doğu ülkeleri (İran, Hindistan, Türkiye, Çin, Pakistan) ve güney Avrupa ülkeleridir (İtalya, Yunanistan, Bulgaristan).

Dybovsky eşekarısı

Bu tür nadirdir ve temsilcilerinin kişisel yuvalar oluşturmadığı için diğerlerinden farklıdır. Bunun yerine, diğer insanların evlerine saldırmayı ve onları yakalamayı, kraliçeyi öldürmeyi tercih ediyorlar.

Türlerin ana özelliklerinin listesi:

  1. Yetişkinlerin gövdesi 2.5 cm uzunluğundadır ve uterusun uzunluğu 3.5 cm'ye ulaşabilmektedir.
  2. Kanatlar uzatılmış, kahverengimsi.
  3. Böceğin gövdesi düz siyah-kahverengi bir renge sahiptir. Karın üzerinde birkaç tane koyu koyu turuncu çizgi var.
  4. Türlerin vatanı Çin, Hindistan ve Japonya'dır.

Biliyor musunHornetler pratik olarak uyumazlar ve geceleri bile orta derecede aktiviteyi sürdürmezler.Gücü tekrar sağlamak için, böcekler birkaç saniye boyunca tek bir yerde donar.

Dev asya

Bu türün yetişkin bireyleri, dünyadaki en büyük eşek arılarıdır. Isırıkları özellikle insanlar için acı vericidir ve böceklerin vücudu güçlü bir zehir ürettiği için - mandorotoksin - sağlıklarına ciddi şekilde zarar verebilir.

Türlerin ana özelliklerinin listesi:

  1. Yetişkin bir dişinin vücut uzunluğu 5 cm'ye ulaşabilir ve kanat açıklığı 7, 5 cm'dir.
  2. Bu türün yetişkinleri için, parlak bir turuncu rengin geniş bir başının varlığı karakteristiktir.
  3. Böceğin karnı, değişen kahverengi ve sarı çizgilerden oluşan parlak bir renge sahiptir.
  4. Sokmanın uzunluğu 0.6 cm kadardır ve diğer tiplere kıyasla en büyüğüdür.
  5. Böcekler çoğunlukla dağlarda yaşar. Onlar Çin, Hindistan, Nepal ve Kore'de bulunabilir.

Japon eşekarısı

Bu bir tür dev Asya eşekarısı, ancak bazı özelliklerde ondan farklı.

Japon eşekarısı açıklaması aşağıda sunulmuştur:

  1. Yetişkin bireylerin vücudu yaklaşık 4 cm, kanat açıklığı - 6 cm uzunluğa sahiptir.
  2. Böcek, 3 normal göz ve bir çift yönlü gözle donatılmış büyük bir sarı kafaya sahiptir.
  3. Karın rengi koyu kahverengidir ve sarı enine çizgilerle kaplıdır.
  4. Yetişkinlerin sokması 6 mm uzunluğa ulaşabilir.
  5. Japon eşekarısı, toksisiteyi arttırmış ve insan vücuduna girerse ölüme yol açabilecek sinir zehiri üretir.

Yaşam Beklentisi ve Yaşam Özellikleri

Eşekarısı yuvasında, her bir yetişkinin belirli bir pozisyon alması ve sadece belirtilen işlevleri yerine getirmesi için ayrı bir hiyerarşi kurulur. Böylesi bir kast sınıflaması tüm bireyler arasında sorumlulukların en verimli şekilde dağılmasını sağlar, yuvanın yapısını düzenler, büyüyen kıvrımlı larvaları besler ve aynı zamanda yuvayı saldırıdan korur.

Kast göre, yuvadaki tüm bireyler üç gruba ayrılır:

  1. Rahim (kraliçe) - yavruların üremesinden ve üremesinden sorumludur ve aynı zamanda yuvadaki en önemli bireydir. Yaşam döngüsü 2 yıla ulaşabilir, ancak genellikle yaklaşık 1 yıl sürer;
  2. Erkekler - genç kadınların döllenmesi içindir. Gelecekte rahim olacak olan kadınlarla çiftleşmeden sonra, erkeklerin yaşam süresi 2 haftadan fazla değildir;
  3. Çalışan bireyler (dişiler) - kolonideki toplam böcek sayısının çoğunluğunu oluşturur. Yavruları beslemekten, yuvanın daha fazla inşasından ve zararlılardan korunmasından sorumludurlar. Çalışan kadınların yaşam beklentisi yaklaşık 30 gündür.

Önemli!Yaşam döngüsünün sonuna doğru, eşek arısı uterusu gözle görülür şekilde yaşlanır ve durgunlaşır ve kanatları yırtılır.

Nerede yaşıyorlar?

Eşekarısının doğal yaşam alanı ılıman bir iklime sahip olan gezegenin tüm bölgeleridir. Bu böceklerin en büyük sayısı Avrupa'dadır, ancak bu ailenin çeşitli temsilcileri Kuzey Afrika, Asya ve Kuzey Amerika'da da bulunabilir. Böcekler, 10'dan fazla katmandan oluşabilecek, yaşam için geniş yuvalar kurarlar. Rahim, erkek ve kadın işçilere ev sahipliği yaparlar.

Yuva görünümünün açıklamasını göz önünde bulundurun:

  1. Tasarım birçok katmandan oluşur ve yuvarlak, oval veya armut biçimli olabilir. Soketin altında, giriş işlevi gören yuvarlak bir delik bulunur.
  2. Yuvanın yüzeyi pürüzlüdür ve oluklu kağıda benzerdir.
  3. Yuvanın rengi kahverengi, sarı, bej ve hatta mor olabilir. Yapının boyutları 70 cm yüksekliğe ve 40 cm genişliğe kadardır.
  4. Böcekler yuva oluşturmak için yumuşak ahşap lifleri kullanır. Tükürükle birbirine yapışan yapışkan yapı malzemelerini alarak çiğniyorlar.
  5. Böcek yuvaları oyuklarda ve ağaç dallarında, kayalıkların üzerinde, çeşitli binaların çatısı altında, mağaralarda bulunur. Bazı türler yuvalarını yer altında bile inşa eder.

üreme

Soğuk mevsimde, rahim kış uykusuna yatar. Yetişkin bireyler kışın hayatta kalamazlar; bu nedenle, baharın başlaması ile kraliçe yeni bir yuva inşa etmeye başlar ve kendi yavrularını sergiler.

Bu süreci daha ayrıntılı olarak düşünün:

  1. Kraliçe'nin uyanışı Mayıs ayının ikinci yarısı civarında gerçekleşir. Uyandıktan sonra rahim uygun bir yer bulur ve yuvasının ilk hücrelerinin yapımına başlar.
  2. Her bir bölümde uterus 1 yumurta bırakır. Yaklaşık bir hafta sonra, yaklaşık 2 mm büyüklüğünde kalın bir beyaz larva belirir.
  3. Larvalar etçildir, bu nedenle kraliçe böcekleri yakalamaya ve yavruları beslemeye başlar. 14 gün sonra, yetişkin tırtıl bir kozayı örmeye başlar.
  4. 2 hafta sonra, pupadan bir yetişkin belirir. Bir hücre petekleri kemirir ve uçar.
  5. Gelişmekte olan yetişkinler yuvanın daha da inşasına başlamış ve yeni nesil larvalar için yiyecek elde etmişlerdir. Kraliçe, yeni genç bireylerin yumurtadan çıktığı yumurta bırakmaya devam ediyor.
  6. Ağustos ayının sonlarında uterus döllenmiş yumurtlar, bunlardan üreme yeteneğine sahip genç dişiler daha sonra doğar.
  7. Doğumdan sonra, bu dişiler yuvadan uçar ve erkeklerle eşleşir. Döllenme işleminden sonra, genç eşekarısı rahim özel bir bölümde sperm toplar.
  8. Sonbaharın son sıcak günlerinde, döllenmiş genç kadınlar aktif bir şekilde yemeye başlar ve başarılı bir kışlama için güç biriktirir. Sonra uygun bir yer ararlar ve kış uykusuna yatarlar. Uterusun başarılı bir şekilde kışlamasından sonra, açıklanan döngü tekrar edilir.

Biliyor musunBir yuvada sürekli taze yiyecek gerektiren 500 eşekarısı larvaları bulunabilir.

gıda

Hornetler her yerde yaşayan böceklere aittir ve yakınlarda bulunan çeşitli yiyecekleri yiyebilir. Diyetleri çoğunlukla vejetaryen yemeklerden oluşur, ancak bu böcekler çok sayıda yavru beslemek için aktif avcılar haline gelebilir.

Bir eşekarısının yediği ana yemek türlerini düşünün:

  • olgunluğun son aşamasında meyveler (armut, mavi erik, elma);
  • çiçek nektarı;
  • bal;
  • ağaç kabuğu üzerinde salgılanan sap;
  • küçük uçan böcekler;
  • küçük örümcekler, çekirge;
  • tırtıllar ve çeşitli böceklerin larvaları;
  • arılar ve eşekarısı;
  • et ve balık yemi atıkları.
Yetişkin bireyler, yakalanan böceklerini ve tırtıllarını, büyüyen larvalarına dikkatlice çiğner ve besler.

Biliyor musunBahçenin yanına yerleşmiş bir eşekarısı ailesi, günde 500 gr'a kadar çeşitli sebze mahsullerini yok edebilir.

Diğer türlerden farklılıklar

Bir zoolog açısından, eşekarısı ve eşekarısı aynı aileye aittir. Bu böcekler karın renginde ve sokmanın varlığında birbirine benzer, ancak aralarında temel farklılıklar vardır. Bazı insanlar yanlışlıkla yanlışlıkla eşek arıları ve arıları dostça akrabalar olarak görürler, ancak gerçekte düşmandırlar. Daha sonra, eşek arıları ve arılar ile eşek arıları arasındaki temel farklılıkları göz önüne alıyoruz.

Arılardan

Arılar, kokusu boynuzları çeken tatlı bal toplar. Arı kovanına saldırabilir ve sadece bal stoklarını değil, arıları da mahvedebilirler.

Bu böceklerin görünümü de önemli ölçüde değişir:

  • boyut - arılar çok daha küçüktür ve vücutları yuvarlak bir şekle sahiptir;
  • gövde rengi - her iki böceğin gövdesi hav ile kaplıdır, ancak arılar için desen daha parlaktır ve siyah ve sarı renklerden oluşur ve eşek arısı için siyah, sarı ve kahverengidir;
  • bel - arılar göbek ve göğüs arasında keskin bir kesişme yok;
  • çeneler - arılar daha küçük ve çok güçlü değillerdir;
  • sokma - arılar kısadır ve bir ısırıktan sonra kurbanın vücudunda kalır ve eşek arısı her zaman iğneyi karnına geri çeker;
  • uzuvlar - arılar daha kalındır ve kabartırlar.

Önemli!Eşek arısı ailesi bir arı kovanını tamamen tahrip edebilir ve tüm arıları yok edebilir.Bu nedenle, arı kovanının yanında bir eşekarısı yuvası belirdiğinde, derhal imha edilmesi gerekir.

Eşekarısı

Biyolojik bakış açısına rağmen eşekarısı boynuzların “kızkardeşleri” dir, bu böcekler birbirleriyle çelişmektedir. Hornetler genellikle onları larvalarına beslemek için eşekarısı yakalar.

Bir eşek arısı ve eşek arısı arasındaki ana farkları göz önünde bulundurun:

  • boyutları - hornets eşekarısı 2 kat daha büyük ve vücutlarını bir tüy ile kaplıdır;
  • gövde rengi - eşekarısı cinsinden, karın sadece sarı ve siyah çizgilerden oluşur ve boynuzlar için bunlara kahverengi renk eklenir ve eşekarısı gövdesi üzerindeki çizgili desen daha parlak ve daha kontrasttır;
  • başın şekli - boynuzlarda yuvarlak ve büyüktür ve eşekarısı cinsinden daha küçüktür ve tabana dokunur;
  • sefalotoraksın rengi boynuzlar için koyu kahverengi, eşekarısı için siyahtır;
  • bel - eşekarısı daha ince ve daha iyi ifade edilir;
  • çene boyutu - eşek arısı içinde, sadece yiyecekleri çiğnemek için değil, diğer böcekleri avlamak için de hizmet ettikleri için daha gelişmiştir;
  • acı - eşekarısı için daha kısa ve küçük dişlere sahiptir.

Hornet ısırığı

Bu böceğin iğnesi içinde bir boşluğa sahiptir ve tıbbi bir şırınga iğnesine benzer. Temelinde güçlü zehir üreten özel bir bezdir. İnsan vücudu üzerinde zararlı bir etkiye sahip olan ve aktif bir alerjik reaksiyona neden olan asetilkolin ve histamin gibi toksik bileşenler içerir. Bir yetişkin bir kurbanı soktuğu zaman, sokma cildi deler ve zehir enjekte eder.

Bundan sonra, bir kişi aşağıdaki belirtilerle karşılaşabilir:

  • bir ısırıktan şiddetli ağrı;
  • ısırık bölgesi çevresinde kızarıklık ve şişlik;
  • şiddetli kaşıntı;
  • ısırıkta süpürasyon ve inflamasyon;
  • vücut sıcaklığında keskin bir artış;
  • anafilaktik şok.
Bazı durumlarda, bu böceğin ısırığı ölümcül olabilir.

Bir eşekarısı ısırdıysa ne yapmalı?

Bir eşek arısı tarafından ısırılan bir kişinin derhal tıbbi yardıma ihtiyacı var. Zehirli zehirin vücut üzerindeki olumsuz etkilerini gidermeyi hedeflemelidir.

Bir kişinin eşekarısı ısırması tehlikesi ve ilk yardımın nasıl sağlanacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlk yardım için adım adım talimatları göz önünde bulundurun:

  1. Bir böcek sokması tarafından oluşturulan bir yaradan zehir em. Bu işlem ancak bir ısırmadan sonraki ilk 2 dakika içinde gerçekleştirilirse sonuç verebilir. Bu süreden sonra, yaranın etrafındaki cilt gerginleşmeye başlayacak ve bu şekilde zehri gidermek mümkün olmayacaktır.
  2. Antialerjik bir ilaç al . Hızlı bir alerjik reaksiyonu askıya alır ve böcek zehirini kısmen nötrleştirir. Herhangi bir antihistamin ilacı kullanabilirsiniz (örneğin, "Suprastin").
  3. Soğuk bir kompres yapın ve ısırık yerine takın . Soğuk algınlığı vücutta hızlı bir zehirlenme yayılmasını önlerken ısırık yerinde şişliği ve ağrıyı azaltır.
  4. Yarayı böcek ısırıklarına karşı (örneğin, "Fenistilom") herhangi bir ilaçla yayın . Bu, kızarıklığı ve ağrıları azaltır, yara takviyesini önler.
  5. Mağdurun vücut ısısı +38 ° C'nin üzerine çıkarsa, ateş düşürücü ilaçlar verilmelidir. Bir ısırmadan sonra vücut ısısı artar, ancak belirtilen işarete ulaşmazsa, düşürülmesi tavsiye edilmez - bu şekilde vücut zehirin olumsuz etkisiyle savaşır.
  6. Kurban alkol içmemelidir - alkol, böcek zehirinin vücut üzerindeki olumsuz etkisini arttırır.
  7. Sağlıkta daha fazla bozulma olması durumunda, hemen bir doktora danışmalısınız.

Hornets kurtulmak için ipuçları

Hornetler insanlar için tehlikelidir, ancak aynı zamanda bahçeye yarar sağlayan birçok haşereyi de yerler. Bu nedenle yuvalarını yalnızca son çare olarak, bu böceklerin eve çok yakın ya da bir arı kovanının yakınında yerleştiği zaman yok etmeleri önerilir.

Aşağıda listelenen çeşitli yöntemleri kullanarak bu böceklerden kurtulabilirsiniz:

  1. Eğer bir eşekarısı bir daireye girdiyse, o zaman kovulmamalı veya bir havlusu vurmaya çalışılmamalıdır, çünkü böcek bu eylemleri bir tehdit olarak algılayacak ve saldıracaktır. Düz bir yüzeye oturuncaya kadar beklemek ve bir cam kavanozla örtmek daha iyidir. Затем горлышко ёмкости надо аккуратно закрыть крышкой и вынести на улицу, чтобы особь вылетела из банки.
  2. Чтобы отпугнуть шершней с садового участка, можно повесить возле их гнезда стручок красного острого перца.
  3. Уничтожить небольшое количество насекомых поможет отвар на основе борной кислоты . На 200 мл воды нужно добавить измельчённые мухоморы (2–3 шт.) и 1 ст. l. борной кислоты, затем кипятить смесь на плите в течение нескольких минут. Полученную отраву охладить и разлить в маленькие ёмкости, добавляя к ней немного мёда в качестве приманки.
  4. Можно установить ловушки, сделанные из пластиковых бутылок . Верхушку бутылки надо отрезать, перевернуть и вставить горлышком вниз в оставшуюся нижнюю половину ёмкости. На дно ловушки налить мёд или варенье в качестве приманки, чтобы насекомые залетали через горлышко внутрь и не могли выбраться обратно.
  5. Шершней отпугивает резкий аромат некоторых растений. Чтобы прогнать насекомых, на участке нужно посадить герань, мелиссу или мяту.
  6. Если наполнить водой ведро и поставить его на стремянку так, чтобы гнездо хотя бы частично погрузилось в воду, то все представители семейства намокнут и погибнут.
  7. Можно полить гнездо большим количеством кипятка так, чтобы он попал на все части сооружения. Под воздействием воды с высокой температурой все особи погибнут.
  8. Чтобы истребить всё семейство, можно загерметизировать всю поверхность гнезда и главное его отверстие с помощью монтажной пены. Она перекроет насекомым доступ кислорода и света, в результате чего все особи задохнутся. После этого гнездо можно снять и уничтожить.
  9. Можно полить гнездо бензином, а затем поджечь. Огонь полностью уничтожит шершней, но этот способ нельзя использовать, если рядом есть легковоспламеняющиеся предметы или гнездо находится под крышей дома.
  10. Если гнездо насекомых находится в труднодоступном месте, то рядом можно разжечь специальную дымовую шашку от ос . Во время тления она выделяет ядовитый перметрин, который убивает насекомых.
  11. Чтобы прогнать шершней с участка, можно установить ультразвуковой отпугиватель насекомых . Он воспроизводит звуковые волны, которые не воспринимаются ухом человека, но негативно действуют на шершней.
  12. Для истребления этих насекомых существуют магазинные химические инсектициды («Дихлофос», «Карбофос», «Раптор» и т. д.). Такое средство нужно распылить на внутреннюю часть полиэтиленового пакета, а затем надеть его на гнездо и закрепить с помощью скотча или ниток.

Önemli!Чтобы избежать укусов, все действия по избавлению от насекомых нужно проводить ночью. При этом необходимо использовать защитные перчатки, плотную одежду и сетку для лица.

Шершни являются очень интересными насекомыми, имеющими сложную кастовую иерархию. Из-за крупных размеров и наличия ядовитых желёз они могут представлять опасность для других насекомых и человека. Подробное описание шершней, представленное в данной статье, поможет лучше изучить образ жизни этих насекомых и эффективно избавиться от них при наличии угрозы.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir