ford focus anahtar pili / Kumanda Pili Fiyatları ve Çeşitleri - Trendyol

Ford Focus Anahtar Pili

ford focus anahtar pili

Kumanda Pili

kumanda pili

Piller ilk çıktığı ve yaygınlaştığı dönemlerden itibaren insanlığın vazgeçilmez icatlarından olmuştur. Temelde çalışma prensibi ise, içerisinde gerçekleştirdiği kimyasal tepkimeler sonucu elektrik enerjisi üretmeye dayanır. Eksi ve artı kutuplu uçları, birer terminal görevi görerek iyon hareketini sağlar. Bu sağlanan iyon hareketi sonucunda da enerji açığa çıkar. Pillerin en büyük avantajı, alet kullanımının kabloya muhtaç olmadan uzaktan bir şekilde yapılabilmesini sağlamasıdır. Piller, ilk başlarda tek kullanımlık (primer) olarak çıksa da sürekli gelişmekte olan bilim ve teknoloji dünyası sayesinde şarj edilebilir modelleri de üretilmeye başlamıştır. Şarj edilebilir modeller, pil şarj etme cihazı sayesinde enerji üretmek için ihtiyaç duyduğu kimyasal tepkimeyi tersine gerçekleştirerek pili tekrar şarj eder. Modern dönemde iki çeşit pil de oldukça sıklıkla kullanılır. Kumanda pili ise, tek kullanımlı pil ya da şarjlı pil olabilir. Piller, iki türlü de uzaktan kumandanızın enerji ihtiyacını sağlayabileceği için, eğer bir uzaktan kumanda sahibiyseniz farklı avantaj ve dezavantajları bulunan pil modellerinden birini, yüksek çeşit imkânı sunan ve bütçe dostu yapısı ile Trendyol üzerinden satın alabilirsiniz.

Farklı Modellerde Kumanda Pilleri

Uzaktan kumandalar, pek çok farklı yerde kullanılıyor. Televizyon ve benzeri elektronik cihazlar, garajlar, kepenk ya da kapılar ve daha pek çok yerde uzaktan kumanda kullanıldığı görülür. Sağladığı pratik hizmet ve üzerindeki tuşlar ile elde edilen ek fonksiyonlar, uzaktan kumandaların hayatın her noktasında görülmesine olanak tanıyor. Uzaktan kumandalar, elde ettiği elektrik enerjisini, kızılötesi dalgalar yayarak cihazla iletişim kurmak için kullanır. Böylece, uzaktan kumanda ve cihaz arası iletişim sağlanmış olur. Ancak, bu pillerin fonksiyonlarını düzgünce gerçekleştirmesi için de bir enerji sağlayıcıya ihtiyaçları vardır. Adı üzerinde uzaktan faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan kumanda, kablosuz çalıştığı için gerekli enerjiyi piller vasıtası ile elde eder.

Bu bahsedilen piller, yalnızca bir kere içindeki enerjiyi bitirene kadar kullanılabilecek olan tek kullanımlık piller ya da şarj edilebilir piller olabilir. Birbirilerine göre farklı avantajları bulunan tek kullanımlık ya da şarj edilebilir pillerde ise tercih, tamamen kullanıcının bütçesi ve beklentilerine göre değişkenlik gösterse de bu piller aynı zamanda kendi içlerinde de çok farklı çeşitlere sahiptir. Tek kullanımlık piller alkalin ya da çinko-karbon gibi modellere, şarj edilebilir piller ise lityum iyon ya da lityum polimer gibi çeşitli modelleri bulunur. Tıpkı tek kullanımlık ve şarjlılarda olduğu gibi, kendi içinde ayrışan modelleri de farklı avantaj ve dezavantajlara sahiptir.

Tek kullanımlık pillerin en çok görülen ve kullanılan örnekleri alkalin ve çinko-karbon kimyasal bazlı pillerdir. Ancak genellikle tek kullanımlık olarak üretilse de, alkalin pillerin şarj edilebilir modelleri de bulunabilir. Çinko-karbon yapılı piller ise tek kullanımlıktır. Bunların kullanılmasındaki temel sebep, tekrar şarj etmek gibi ek masraf ve çabaya ihtiyaç duymadan kısa vadede sağladığı bütçe dostu yapısıdır. Öte yandan, bu pillere ulaşım daha kolay ve kullanımı basittir. Tek kullanımlık piller farklı boyutlara sahip olabilir. İnce ve kalın kalem pil olarak adlandırılan AA ve AAA piller, yine kalem pil biçiminde olan fakat daha çok enerji kapasitesine sahip C ve D piller, 9V ve 12V piller, V yassı piller (artık çok kullanılmazlar), C, LR44 gibi yuvarlak ve küçük yapılı saat pilleri ve taşınabilir laptoplarla elektrikli otomobillerde görülen lityum bataryalar olarak çok çeşitli ve farklı amaçlarda kullanılan piller vardır. Uzaktan kumandalarda ise genellikle AA ve AAA ya da kalem pil olarak adlandırılan piller kullanılsa da, 9V ve 12V boyutlarına sahip farklı model piller de görmek mümkündür. Örneğin; otomatik kapı kumanda pili, kepenk kumanda pili ya da garaj kumanda pili benzer boyutlarda olabilir. Ancak pil boyutları genellikle kullanıldığı cihazın boyutları ve gerek duyduğu enerjiye göre değiştiğinden, araba kumanda pili diğerlerine nazaran daha farklı olabilir.

Şarj edilebilir pillerde en sık görülen pil ise Li-Ion isimli lityum iyon pillerdir.

yılında keşfedilmiş ve itibariyle tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan lityum iyon piller, kimyasal yapı olarak tek kullanımlık pillere göre farklıdır. Elektronik bir aparat vasıtası ile şarj edilen lityum iyon piller, uzun ömürlü olmaları, yüksek deşarj yetenekleri ve hafıza olayına sahip olmamaları yüzünden en çok tercih edilen şarjlı pil modellerindendir. Hafıza etkisi, bir pilin sahip olduğu enerji tamamen bitmeden şarj edilememe durumu olarak adlandırılabilir. Bu fonksiyona sahip olmayan lion piller sayesinde şarj etmek için pilinizin tamamen bitmesini beklemek zorunda değilsiniz. Böylece, herhangi bir cihaza en çok ihtiyacınız olduğu anda eğer yedek bir piliniz yoksa yarı yolda kalmazsınız. Ayrıca bu piller, tekrar şarj edildikleri zaman tamamen doldurulmaz ise zarar görebilir. Uzaktan kumanda kullanıcıları tarafından bu pilin tercih edilme sebebi ise, uzun vadede sağladığı tasarruf ve daha hafif olan ergonomik yapısıdır. Ancak dikkatli bir şekilde kullanılmaz ise, kimyasal yapısı zarar görebilir ve çok daha kısa ömürlü olabilir. Boyutları da tıpkı tek kullanımlık pillerde olduğu gibi çeşit çeşittir. Yine uzaktan kumandalarda görülen en yaygın şarj edilebilir pil boyutu ise AA ya da AAA olan ve 27A 12V kumanda pili modelleridir. 12 Volt kumanda pili yüksek enerji kapasitesi ile oldukça gözde modellerdendir. Lityum iyon pillere en yakın seçeneklerden biri, lityum polimer kimyasal yapılı pillerdir. Bu piller temel olarak lityum iyonlarla çok benzer şekilde çalışsalar da, lityum iyonlara göre sahip oldukları en büyük dezavantaj, lityum iyon pillere göre daha düşük enerji yoğunluğuna sahip olmalarıdır. Bir diğer şarj edilebilen uzaktan kumanda pil örneği ise, Ni-MH pillerdir, bu piller kompleks kimyasal yapıda olup, uzun ömürlülükleri ve defalarca şarj edilebilir olmaları ile kullanıcılarının beğenisini kazanırlar. Ancak, hafıza etkisine sahip olmaları ve depolandıkları dönemde kendiliğinden deşarj hızlarının çok fazla olması, bu pillerin dezavantajlarından sayılabilir. Eğer bir uzaktan kapı kumanda pili arayışındaysanız, uzaktan kumandanıza uygun pili ararken, Trendyol’da bulunan farklı pil modelleri sayesinde isterseniz lion pil gibi şarj edilebilir uzaktan kumanda pillerini, isterseniz de tek kullanımlık bir alkalin ya da çinko-karbon pil satın alabilir ve cihazlarınızda keyifle kullanabilirsiniz.

Kumanda Pillerinin Kimyasal Yapısı ve Avantajları

Kumanda pillerinin kimyasal yapısı incelendiğinde en popülerlerinden başlamak gerekir. Halk arasında uzaktan kumanda pili kalem pil olarak bilinir. AA ve AAA olarak silindirik boyutlarda olan kalem pillerin ise boyutlarına göre farklı özellikleri vardır.

AA kalın kalem piller, pil üreticileri tarafından şarjlı ve tek kullanımlık olarak iki farklı şekilde üretilir. Bilinen pil standartları AA pillere, ANSIC18 standardına göre 15, IEC standardına göre de R6 olarak ad verir. Eğer bir AA pil almayı düşünüyorsanız, üreticisi tarafından belirtilmediği sürece AA pillerin V gerilime sahip olduğunu bilmeniz gerekir. AA piller, mm arası boy ve mm arası çapa sahiptir. Ağırlıkları ise kimyasal yapılarına göre değişir. Örneğin Alkalin yapılı piller ortalama 23 gram iken, şarj edilebilir lityum iyon AA boydaki piller 15 gram olabilir.

AAA ince kalem piller de yine AA piller gibi şarjlı ya da tek kullanımlık olarak piyasada bulunurlar. İsimlendirme standartları IEC kurallarına göre R03, ANSI C18’e göre ise 24 olarak değerlendirilir. Yine tıpkı AA piller gibi AAA piller de, üreticisi tarafından tersi söylenmediği sürece V gerilime sahiptir. Boyutları ise şu şekildedir: mm arası uzunluk ve mm arası çap ile üretilirler. AAA pil ağırlıkları pilin kimyasal yapısıyla değişkenlik gösterir. Satın almayı düşündüğünüz pil Alkalin AAA pil ise 11 ya da 12 gram, şarj edilebilen lityum iyon AAA pil ise gram olabilir.

Hem AA hem AAA pillerde sağladıkları enerji kapasitesi, çinko-karbon ve alkalin pillerde aynıdır. Çinko-karbon pillerde yapısı gereği negatif elektrot olarak çinko, pozitif elektrot olarak ise karbon bulunur. En büyük avantajları, piller arasında en ucuz piller olmasıdır. Fakat düşük kapasiteli olmaları dolayısıyla, gözde ürünlerden sayılmazlar. Öte yandan, çinko-karbon pillerde belli başlı bazı akmalar görüldüğü için cihaza zarar verebilir. Alkalin pillerin bazı modelleri tekrar şarj edilebilen, çinko-karbon pillere göre daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olabilen ve genellikle daha yüksek raf ömrü bulunan pillerdir. Dolayısıyla alkalin piller, çinko karbon pillere göre daha yüksek fiyatlı olabilir. Ancak yine de uygun fiyatlı olarak bulunurlar. Kullanılmayıp depo edildikleri dönemlerde ise kendiliğinden boşalma oranları çinko karbon pillere nazaran oldukça düşüktür. Bu nedenle, eğer bir pil tercihi yaparken sürekli kullanım planlamıyor ve şarj edilebilen bir pil tercihinde de bulunmak istemiyorsanız, alkalin piller sizler için ideal tercih olabilir. Alkalin pilinizin şarj edilebilir olup olmadığını ise pil üreticiniz tarafından öğrenebilirsiniz. Alkalin piller kimyasal tepkime için çinko dioksit ile manganez dioksit kullanır. Bu iki madde arasında gerçekleşen kimyasal tepkime sonucunda enerji açığa çıkar. Ayrıca, artık bazı alkalin piller kendilerine özel şarj aleti ile tekrar şarj edilebilir. Alkalin pil kapasitesi, pile yüklenen yüke göre değişkenlik gösterebilir. Genellikle standart bir AA boydaki alkalin pil, düşük akım kullanan (el aletleri vs. gibi) bir cihaz ile kullanıldığı zaman ortalama mAh kapasite ile performans verir. Ancak kullanılan akım miktarı artarsa mAh seviyesi de aynı oranda düşüş gösterir. Tam dolu bir alkalin pil, V arası gerilime sahipken, pilin gerilimi kullanım altında iken V ve V kadar düşebilir. Tamamen içindeki enerjiyi bitirmiş yani boş bir alkalin pil ise ortalama V aralığında bir gerilime sahip olur.

Pil Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzaktan kumanda pili, modeli ve yapısına göre farklı ömürlere sahip olsa da hepsi kimyasal yapıya sahip olduğundan kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlara sahiptir. İlk olarak, kullanıcı sağlığı baz alındığında pillerin saklanması gerekiyorsa, bu işlem kesinlikle güneş görmeyen, nemli olmayan ve mümkünse kapalı bir alanda yapılmalıdır. Yüksek sıcaklığa uzun süreler maruz kalmış pillerde, içerisindeki iyonları hareketlendireceği için kimyasal yapılarında belli başlı bazı bozulmalar görülür. Dolayısıyla pilin ömrü kısalır ya da çalışmaz hale gelebilir. Dahası ise, bu pillerde yüksek ısı ile kısa devre oluşabilir ve bunun sonucunda da patlama ya da yanma görülebilir. Bu durum, sizin ve ailenizin sağlığı için tehlikelidir.

Piller kimyasal yapıda oldukları için, özellikle çocuklu ailelerde dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da pillerin ağız ya da göz ile temas etmemesini sağlamaktır. Ağız ya da göz ile teması sonucunda pillerin kimyasal yapısı, temas ettiği bölgeye ciddi zararlar verebilir. Bu da belli bazı sağlık sorunlarına sebep olabilir. Öte yandan, pillerin özellikle kutupları ile de temasın minimum düzeyde tutulması pillerin sağlığı için de faydalıdır. Çünkü temasta bulunulan ya da tozlanan pillerin iyon yapısında sorunlar oluşabilir. İyon yapısında sorunlar oluşacak pilin de kimyasal yapısı bozulur ve sonuçta pil kullanılmaz hale gelebilir. Ayrıca pillerin kullanılamaz hale geldiklerinde ilgili yerlere atılması daha uygundur.

Eğer pilleriniz şarj edilebilir piller ise, pillerinizi ilk defa kullanmadan önce tam kapasite ile şarj etmeniz önerilir. Ayrıca yine ilk defa kullanılan pillerin şarjı, bir defaya mahsus olarak tamamen kullanılmalıdır. Böylece ideal kullanım sağlanır ve pile zarar verilmemiş olur. Bundan sonraki kullanımlarınızda ise, istediğiniz zaman şarja takabilir ve istediğiniz zaman şarjdan çekebilirsiniz. Hatta bilinenin aksine, şarj edilebilir pilleri tamamen bitmeden şarj etmek şarj ömrü için faydalı olabilir. Şarj edildiği ortamın da yine aşırı sıcak ya da aşırı soğuk olmaması, nemli olmaması şarjlı pillerinizin uzun ömürlü olması için dikkat etmeniz gereken bir noktadır. Şarjlı pilleri depolarken ayrıca dikkat edilmesi gereken bir detay daha vardır. O da, pillerin saklanma işlemi başlamadan önce, tamamen şarj edilmesi gerektiğidir. Uzun süre boş kalmış piller, verimliliklerini ciddi ölçüde kaybeder. Hatta bu ölçü bazı durumlarda %80’e kadar çıkabilir. Ek olarak, depolanan piller kullanılmadıkları dönemde sahip oldukları enerjiyi minimum düzeyde kaybederler. Depolanma işleminin, soğuk bir ortamda yapılması da pillerin bir yıl içerisinde kaybedecekleri enerji potansiyelini minimize eder.

Kumanda Pillerinde Farklı Fiyatlandırmalar

Kumanda pillerinde fiyatlandırma tıpkı çok çeşitli pil modellerinde olduğu gibi değişkendir. Özellikle, şarjlı kumanda pili uzun ömürlü ve tekrar tekrar kullanım avantajıyla tek kullanımlık pillere göre daha yüksek fiyatlı olabilir. Öte yandan, bu tür pilleri alırken eğer yoksa şarjlı pili şarj etmek için ayrıca bir cihaza ihtiyaç vardır. Ayrıca, bir pil uzun süre boyunca kullanılabildiği için doğa dostu bir kullanım imkânı sağlar. Bir pili kullandıktan sonra pilin atığına sahip olmak yerine, aynı pili tekrar şarj ederek kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık pillerde ise bu durum böyle değildir. Sadece pili alıp cihaza takmak yeterlidir. Tek kullanımlık piller hem şarjlı pillerden daha ucuzdur hem de ekstra bir cihaza ihtiyaç duymaz. Ancak, tek kullanımlık piller kullan at yapıdadır. Kullan at yapısı sonucunda da sürekli olarak her pil bittiğinde yenisini almak gerekir. Böylece kısa vadede fiyat avantajı sağlayan tek kullanımlık piller, uzun vadede ise şarj edilebilir pillere göre daha az tasarruflu olabilir. İşte böyle farklı avantaj ve dezavantajları bulunan pil modellerini tercih ederken, öncelikle kullanmak istediğiniz cihazın hangi boy ve tipte pil istediğini belirlemeniz gerekir. Ardından da, kendinize göre bir pilden beklentilerinizi belirleyerek Trendyol üzerinden pilleri inceleyebilirsiniz. Pil fiyatları kimyasal yapısı dışında pili üreten markaya göre de değişiklik gösterir. Daha kaliteli ve genellikle daha yüksek fiyatlı piller, hem daha güvenli hem de daha uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Uygun fiyatlı piller ise, uygun fiyatlarıyla ön plana çıkar ve özellikle çoklu satın alımda kısa vadeli fiyat avantajları sağlarlar. Tüm bu bilgiler doğrultusunda, ihtiyaç ve arzularınıza göre gerçekleştirdiğiniz pil tercihinizi, binbir çeşit modele sahip Trendyol sitesi üzerinden rahatlıkla bulabilir ve güvenli bir şekilde satın alarak keyifle kullanmaya başlayabilirsiniz.

Modern araç erişim sistemleri sayesinde sürücülerin arabalarına ulaşımı daha rahat ve konforlu hale geldi. Bu sistemler içerisinde yer alan araba anahtarları, radyo verici ve alıcılarından oluşarak uzaktan kontrolü mümkün kıldı. Fakat araçların yaşlanması veya kullanım sıklığının getirdiği süreçle birlikte anahtarda yer alan pil bitebiliyor. Bu yüzden sizler için araba anahtarı pilinin nasıl değiştirildiğinden bahsedeceğiz.

Araba anahtarları, ECU&#;ya uzaktan kumanda sinyalleri aracılığıyla konfor sistemindeki erişim ve ateşleme sürecine dair bilgi gönderir. Eğer kimlik kabul edilirse araca biniş izni verilir. Örneğin Volkswagen anahtarları hem mekanik hem de radyo sinyalleri ile kilitlenebilir. Fakat zamanla anahtarlarda yer alan pilin enerjisinde azalma olduğu için doğru çalışmayabilir. Bununla beraber anahtar pilinin azaldığını gösteren bazı işaretler vardır. Bu işaretlerden bazıları ise aşağıdaki gibidir:

  • Araba anahtarının menzilinde azalma yaşanması
  • Tuşlarına verilen aç ve kapa konutlarının yanıt vermemesi
  • Araç yakınlığını tanımlama sorun yaşanması

Araba Anahtarı Pilinin Değiştirilmesi

araba anahtarı

Anahtar pilini yenilemek sanılanın aksine oldukça kolay bir işlemdir. Arabadan arabaya pil değiştirme süreci değişse bile temelde aynı adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Bu değişim esnasında size yardımcı olabilmesi için yanınızda düz uçlu ve küçük bir tornavida bulundurmanızda fayda vardır. Daha net anlaşılabilmesi için araba anahtarı pilinin değiştirilmesini maddeler halinde sıralayalım:

1- Çentiği Bulun

Öncelikle anahtarın çentiği bulun. Fakat çentik açık olmayabilir, bu yüzden biraz zorlanabilirsiniz. Kimi anahtarların üst kısmında boşluk bulunurken diğerleri için acil durum anahtarının dışarı çıktığı irtibat alanını gözden geçirmeniz gerekebilir.

2- Tornavidayı Kullanın

Anahtar üzerinde yer alan ufak boşluğa düz uçlu tornavidayı yerleştirin. Ardından hafif bir güç uygulayarak üniteyi ikiye ayırın. Bu süreçte de pili görmüş olacaksınız.

3- Yeni Pili Takın

Araba anahtarına, her yuvarlak pili takamayacağınız için anahtardaki pilin türünü belirleyin ve üzerinde yer alan modeli temin edin. Ardından eski pili parmağınız ya da bir cımbız yardımı ile çıkarın. Burada cımbız kullanmak daha faydalı olacaktır çünkü yeni pili takarken parmaklarınızdaki nem, kısa devreye neden olabilir. Bu durum, pilin ömrünü kısaltabilir. Ardında yeni pili alana yerleştirerek hafifçe bastırıp oturtun.

4- Anahtarın Kapağını Yerine Oturtun

Bütün parçaları yerine yerleştirdikten sonra iki üniteyi birbirine denk getirin ve elinizle sıkıp oturtun. Yeni taktığınız pilin kalitesi ya da kullanım ömrüne göre tekrardan kolayca değiştirebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir