gastrit tedavisinde doğal yöntemler / Gastrite Ne İyi Gelir? Size İlaç Gibi Gelecek En Doğal 7 Tavsiye - Nefis Yemek Tarifleri

Gastrit Tedavisinde Doğal Yöntemler

gastrit tedavisinde doğal yöntemler

Gastrite doğal çözümler

Mide kanserine yol açabilen gastrit yaşamı tehdit ediyor. Zencefil, yoğurt, nane gibi besinler tüketmek ise hastalığa adeta şifa seafoodplus.info zarı iltihabı, tahrişi ya da erozyona uğraması olarak bilinen gastrit, ergenlik yaşlarında aşırı asitli tüketimi ve sağlıksız beslenmeyle birlikte ortaya çıseafoodplus.info ağrıyla birlikte kendisini gösteren bu rahatsızlığa karşı uzmanlar doğru bir beslenme programının önemine dikkat çekiyor.

Sabah'ta yer alan habere göre gastrite karşı doğal şifa kaynakları ise şöyle;

Karambol tohumları asit fazlalığını gidererek midede mokozaya yardımcı olmaktadır. Bunun yanında hazımsızlık, şişkinlik ve mide bulantısına iyi seafoodplus.info miktarda siyah tuz, 1 çay kaşığı karambol tohumu ve bir miktar zencefili karıştırarak çay demleyin. Soğuduktan sonra günde tatlı kaşığı alın.

1 bardak suya doğranmış zencefil kökleri ekleyin ve 10 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakıseafoodplus.info sonra bir şeker kaşığı bal karıştırarak günde 2 veya 3 kere için. Zencefil bal karışımı gastrite iyi gelecektir.

Gastrit ağrılarını hafifletmede önemli rol oynar. Yoğurtta bulunan probiyotikler gastrite neden olan bakterilerden mide astarının korunmasına yardımcı olur. Bal veya muzu karıştırarak günde kase yoğurt yemek gastritin neden olduğu ağrıları hafifletmeye faydalı olabilir.

: Ani ağrılara karşı rahatlama sağlayarak, bağırsak duvarlarını yatıştırıp, gazı ortadan kaldırır. Ayrıca, mide iltihabı ve mide ülseri riskini azaltabilir. 1 fincan suya 1 veya 2 kaşık kurutulmuş papatya ekleyin dakika kaynatın, soğuduktan sonra için. 1 hafta boyunca buna devam edin.

Nanenin yatıştırıcı özellikleri mide zarı iltihabının azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, bulantı, hazımsızlık ve mide ekşimesinin azalmasını sağseafoodplus.infolarda nane yaprakları kullanmak, nane çiğnemek gastrit tedavisine katkıda bulunabilir.

Çileğin içerdiği antioksidan özelliği ve fenolik bileşiklerin yüksekliği gastriti iyileşmeye yardımcı olabilir. Çilek ayrıca mide astarı inflamasyonu başlamasını önlemeye yardımcı olabilir.1 bardak suya bir çorba kaşığı çilek yaprağı karıştırın, 5 dakika kaynadıktan sonra soğutun ve günde kere için. Gastrite iyi gelecektir. Gastrit sempromları geçene kadar tedaviye devam edin.

Aşırı alkol kullanımı

Kronik kusma

Stres

Anti enflamatuar ilaçların neden olduğu tahrişler

Mide mukoza zarında yaşayan bakteriler

Anemi

Safra reflüsü

Şifalı otlar gastriti yener

Haberin Devamı

STRES MİDE DÜŞMANI 

Midenin durumunu izlemek gerçekten önemlidir, ancak altını çizdiğim gibi yalnızca bir uzman dipte yatan sorunları anlayabilir. Bazen karın ağrısı, gastritten değil de günlerce yaşanan stresten gerçekleşebilir. Yağlı veya kızarmış yiyecekler de bazen mideyi sıkıştırır. Bu sıkıştırmada mide içindeki her şey yemek borusuna atılır. Dolayısıyla, mide ekşimesi ve diğer rahatsız edici semptomlar oluşur. Kronik gastrit mide mukoza zarının iltihaplanmasıdır ve bu bazı kişilerde midenin temel fonksiyonlarına izin vermeyebilir. Şuna dikkat çekmek isterim ki; yetişkin nüfusun yüzde 60'u mide sorunu yaşıyor. Yaşlandıkça bu sorunu yaşayan insan sayısı artıyor.

MEVSİMSEL ETKİLER

Gastrit, gastrointestinal sistemin en sık görülen hastalığıdır. Alevlenme döneminde, üst karın bölgesinde yemekten veya 2 saat sonra bir ağrı meydana gelir. Bazen kramp oluşur. Sonbaharda ve ilkbaharda vücudumuzdaki melatonin üretimi önemli ölçüde azalır. Bu 2 mevsimde mide asidi artar. Bu hastalık yaşam kalitesini ciddi şekilde bozar,

ECZACIYA DEĞİL DOKTORA SORUN

Bugün eczane raflarında mide ağrısı, bulantı, mide ekşimesi ve şişkinlik için ilaçlar görmek mümkün. Bir doktora gitmeden kendiniz tarafından bunları alınıp tedavi olma fikri cazip gelebilir. Ama bunu asla yapmayın! Mutlaka tahlillerle tanı alın. Çünkü hastalıkların belirtileri birbirine çok benzer, kolayca karışırlar. Bu nedenle, ilk kez ortaya çıkan herhangi bir rahatsızlıkta hastaneye gitmek gerekir. Sizi takip eden doktorunuza giderek hastalığın semptomları hakkındaki şikayetlerinizi anlattıktan sonra bir fitoterapiste de başvurabilirsiniz. İlk önce tanı almak için gastroskopi gerekebilir. Hatta mukoza zarının hasarlı kısmını biyopsisi bile istenebilir.

TEDAVİ SÜRESİ ÖNEMLİ

Gastrit için doğal preparatlar keten tohumu, papatya çiçeği, meyan kökü, kazotu'ndan oluşur. Bir fitoterapistin amacı, her bir kişi için bireysel etkili bir kombinasyon bulmaktır. Çünkü bir kişi için keten tohumu iyi iken diğeri için meyan kökü doğru cevap verebilir. Bu hastadan uzun uzun doğru bilgiler ve şikayetleri aldıktan sonra ortaya çıkar.

KRONİK GASTRİT'E TIBBİ ÇAY TARİFİ

Size kronik Gastrit için bir tıbbi çayı formülü veriyorum. Bu tarif iki farklı aşamada hazırlanır.

1. Aşama malzemeleri:

-Meyankökü…………………………………… 20 gr.
-Hafif dövülmüş keten tohumu……… 40 gr.

2. Aşama malzemeleri:

-Tıbbi papatya çiçeği……………………20 gr.
-Kazotu ………………………………… 20 gr.

Şifalı otlar gastriti yener

1. aşama: Önce meyan kökü drogu ile hafif dövülmüş keten tohumunun dekoksiyonu (kaynatma usulü) hazırlanır. İri toz edilmiş meyan kök drogunun ve hafif dövülmüş keten tohumunun birlikte kaynatılma işlemiminin hazırlanması için, bu iki droğun karışımından 1 yemek kaşığı (yaklaşık 6 g) cezveye konur. Üzerine ml oda sıcaklığında su ilave edilir, yaklaşık 1 saat bekletilir. 1 saat geçince kısa süreli kaynatılır. Fokurdamaya başladığında 1 dk daha bekletilir ve ısı kaynağı kapatılır, ardından bir cam kaba sıcakken süzülüp ılınması beklenir. (Bu formülasyonda sert çeperli keten tohumunu havanda hafif dövmek yerine keten granülü de kullanılabilirsiniz.)

Şifalı otlar gastriti yener

2. aşama: Tıbbi papatya ve kazotunu verdiğim miktarlar olmak kaydı ile bir kaba koyun iyice karıştırın. Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı alın. ml'lik bir bardağın içerisine koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. Yaklaşık 7 dk üzeri kapalı bir şekilde demlendirin. Akabinde kulplu cam veya porselen bir bardağa süzün. Süzdüğünüz sıvıyı, 1. aşamada elde edilmiş ve süzülüp ılıtılmış olan karışım ile birebir oranında yeni bir kabın içinde karıştırın. Şifa çayınız içmeye hazırdır. 4 günde bir, (dilerseniz 3 gün arayla) sabahları aç olarak kullanın.

#Gastrit#Gastrit İ&#;in Bitki#Bitki &#;ayı

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir