hafta hafta gebelikte bebeğin boyu ve kilosu / Hafta Hafta Gebelik, Hamilelik Takvimi, Bebek Gelişimi

Hafta Hafta Gebelikte Bebeğin Boyu Ve Kilosu

hafta hafta gebelikte bebeğin boyu ve kilosu

Gebelikte Hafta Hafta Bebeğin Boyu ve Kilosunu Hesaplama

Gebelikte Hafta Hafta Bebeğin Kilosu ve Boyunu Hesaplama

Gebelik takibi sırasında anne adaylarının en fazla merak etikleri konulardan birisi de bebeklerinin sağlıklı gelişimlerinin yanında hamilelik haftasına göre bebeğin boyunun ve ağırlığının ne olduğudur. Yapılan ultrason muayenesi ile belirlenen bu parametrelerin değerlendirilmesi sonrasında yapılan anne karnındaki bebeğin kilo ve boy tahminlerinin önemli olduğu belirtilir. Bebeğin gebelik haftasında aldığı kilonun özellikle doğumun normal mi yoksa sezaryen mi olacağına karar verilmesinde etkili olacağından bu verinin oldukça önemli olduğu belirtilir. Anne karnındaki bebeğin hafta hafta gelişimi ve Bebeklerin anne karnındaki boy ve kilosu ultrason yardımıyla takip edilirken söz konusu hesaplamalar tahmini olarak hesaplanabilir. Bununla beraber bebeğin boyu sadece gebeliğin ilk haftasında hesaplanabilmektedir. Buna neden olarak da gebelik haftası ilerledikçe bebeğin anne karnında kıvrılarak durması olduğu gösterilir. Gebelik haftasına göre bebeğin kilosu nasıl hesaplanır? Sorusunun cevabı ile FL değeri ile boy hesaplama ve Gebelikte hafta hafta bebeğin kilosu ve boyu ile ilgili detaylar şöyle;  

Gebelikte Hafta Hafta Bebeğin Boyu ve Kilosunu Hesaplama  

Bebeğin Kilo ve Boy Tahmini Önemlidir

  Düşük doğum ağırlıklı bebekler (zayıf bebekler) ile iri bebeklerin doğum sırasında bir takım olumsuzluklar ve risklere karşı karşıya olduğu belirtilir. Uzmanlar tarafından düşük doğum ağırlıklı bebeklerin erken doğum riski ya da gelişme geriliği ile karşı karşıya kalabileceği belirtilirken, iri bebeklerin ise, normal doğum sırasında omuz takılması, kemik kırığı ya da sinir hasarına uğramaya karşı riskli durumlarla karşı karşıya olabilecekleri ifade edilir. Gebelikte hafta hafta bebeğin kilosu; iri bebeklerin normal doğumu esnasında anne adayında vaginal, perinel yırtılmaları yanında bebeklerin doğması esnasında bazı müdahaleler gerekebileceği belirtilir. Olası durumlara karşı önceden önlem almak ve doğum şekline karar verilebilmesi için doğru fetal ağırlık tahminin (anne karnındaki bebeğin kaç kiloda olduğunu bilmenin) önemli olduğu ifade edilir. Anne karnındaki bebeğin boyunun tahmini ise, kilo tahmini gibi net hesaplanmasa da bazı doğumsal anomali ve sendromların önceden anlaşılabilmesi için önemli olduğu belirtilir. 

Gebelikte Hafta Hafta Bebeğin Boyu ve Kilosunu Hesaplama  

Anne Karnındaki Bebeğin Kilosu (Ağırlığı) ve Boyu (Uzunluğunu) Hesaplama

  Anne karnındaki bebeğin kilosunu hesaplamak için yapılan ultrason tahminlerinde fetal biyometrik ölçüm parametrelerinin farklı kombinasyonlarından oluşan formüllerin kullanıldığı belirtilir. Anne karnındaki bebeğin kilo tahmininde en sık kullanılan parametrelerin BPD ( Bipariatal diameter- bebeğin iki şakak kemiği arası ölçümü) ve AC (Abdominal çevre- bebeğin karın çevresi ölçümü) olduğu belirtilir. Gebelikte Bebeğin boyunu hesaplama veya tahmininde ise, gebeliğin Haftasına kadar ultrasonografiyle bebeğin başından poposuna kadar olan mesafe esas alınırken, daha sonra FL (Femur kemiği uzunluğu) ölçülerek başından topuğuna kadar olan mesafe özel bir formulasyon kullanılarak hesaplanır.

FL Değeri hesaplama

  FL: Uyluk kemiği uzunluğu anlamına gelir. Femur, vücudun en uzun kemiğidir ve Gebeliğin 4. Ayından itibariyle bebeğin boyu hakkında bilgi sahibi olmak için kullanılır. Bu değer yardımıyla kolay bir hesaplama yapılarak, bu değeri 7 ile çarpabilir ve bebeğin tahmini boy uzunluğu ortaya çıkar.  

Gebelik Haftalarına Göre Ortalama Ağırlık ve Boy Ölçüm Tablosu

Gebelikte hafta hafta bebeğin kilosu ve bebeğin ortalama ağırlığı ve boy ölçümleri ile ilgili uzmanlar bizim toplum yapımızla uygun fetus kilo ve boy tablosunun mevcut olmaması nedeniyle aşağıda paylaşılan değerlerin bebeğin gelişimiyle her zaman örtüşmeyebileceğini ifade ederler. Bunun yanında tabloda belirtilen değerlerin bebeğin gelişimiyle ilgili fikir vermesi açısından önemli olduğu ifade edilir.  

Gebelikte Annenin Aldığı Kilo Bebeğin Aldığı Kilo Demek Değil! Detaylar İçin Tıklayın   

Gebelikte Hafta Hafta Bebeğin Boyu ve Kilosunu Hesaplama  

 Anne Karnıında Hafta Hafta Bebek Kilosu (Ağırlığı - gr)  ve Boyu (Uzunluğu cm) - Baştan Popoya

 

  • Gebelikte  8 . Hafta  bebeğin boyu; cm, kilosu; 1 gram
  • Gebelikte  9 . Hafta  bebeğin boyu; cm, kilosu; 2 gram
  • Hamilelikte Hafta bebeğin boyu; cm, kilosu; 4 gram
  • Gebelikte Haftalık bebek kilosu 7 gram ve boyu; cm,
  • Gebelikte Hafta   bebeğin boyu;   cm, kilosu;  14 gram
  • Gebelikte Hafta    bebeğin boyu; cm, kilosu; 23 gram
  • Gebelikte Hafta   bebeğin boyu; cm, kilosu;  43 gram
  • Gebelikte Hafta  anne karnındaki bebeğin boyu; cm, kilosu 70 gram
  • Gebelikte Haftalık  bebeğin boyu; cm, kilosu;   gram
  • Gebelikte Hafta   bebeğin boyu; 13 cm , anne karnındaki bebeğin kilosu; gram
  • Hamilelikte Haftalık  bebeğin boyu;   cm, kilosu; gram
  • Gebelikte Hafta bebeğin boyu kaç cm; cm, kilosu; gram
  • Haftalık bebeğin kilosu kaç gr? Kilosu; gram boyu; cm,

 

Anne Karnındaki Bebeğin Hamilelik Haftasına Göre Uzunluk (Boyu - cm) - Ağırlık (Kilosu - gr)  -  Baştan Topuğa

 

  • Hamilelikte hafta bebeğin boyu; cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu; cm, kilosu; gram
  • Hamilelikte hafta bebeğin boyu; cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu;   cm, kilosu;   gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu; 30 cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram

  Hafta Hafta Gebelik Takibi İçin Tıklayın   

Gebelikte Hafta Hafta Bebeğin Boyu ve Kilosunu Hesaplama

Anne Karnındaki Bebeğin Hafta Hafta Gelişimi

  • Hamilelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Hamilelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Haftalık bebek kilosu;  gram, bebeğin boyu 45 cm,  
  • Gebelikte Hafta bebeğin boyu;  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Hamilelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Hamilelikte hafta bebeğin boyu  cm, kilosu; gram
  • Gebelikte 41 . hafta bebeğin boyu  cmkilosu; gram

  Gebelik Haftası Hesaplamak İçin Tıklayın.

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

Gebelikte hafta sıcak basmalarınız devam etmekte. Menopoza girmişsiniz gibi hissetmeniz gayet normal, bebeğinizi kucağınıza aldığınızda çektiğiniz bunca sıkıntıyı unutacaksınız. Vücut ısınız her zamankinden fazla olduğundan göğsünüze ya da alnınıza nemli bir tülbent koyarak serinleyebilirsiniz.

Giderek hantallaşan bir vücuda sahip olmak sizi stresli ve gergin yapabilir. Kendinizi rahat hissetmek için eğlenceli filmler izleyin, alışverişe gidin, arkadaşlarınızla buluşun, hafif egzersizler yapın. Hamileliğiniz ilerledikçe karnınız daha da büyüyecektir. Karın üstü yatmanız daha zor olacak. Uzanır uzanmaz uyuyan bebeğinizin uyandığını fark edeceksiniz.

Gebelikte Hafta Annedeki Değişim

Gebelikte hafta  rahim boyunuz yaklaşık 21 santimetre civarında olabilir bu durum kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber bir önceki haftadan santimetre fazla olmalıdır. Kilo alımınız kilogram arasında olmalıdır. Hamileliğin başından beri büyümekte olan göğüslerinizin büyümesi bu hafta duracak. Göğüs uçlarınızın çevresi koyulaşmış, göğüs uçlarınız doğuma hazırlık için büyümüştür. Hamilelik sutyenleri kullanmanız rahat etmenizi sağlar. Bebeğinizin besin kaynağı olan sütü depolayan göğüsleriniz doğumdan sonra normal boyutlarına geri dönecektir.

Normal zamanda hiç aklınıza gelmeyen şeylere aşerebilirsiniz. Bazı anne adayları toprak, tebeşir gibi şeylere aşererler. Tıpta “Pica” adıyla bilinen bu durumun nedeni bazı mineralleri almamanızdır. Besin değeri yüksek bol vitamin ve mineralli gıdalar yemelisiniz. Gerekli besin maddelerinin tümünü alan anne adaylarında bu durum görülmez.

Bu ilk hamileliğiniz değilse yeni doğacak olan bebeğinizi diğerleri kadar sevemeyeceğinizi düşünmeniz normal fakat her doğacak çocuğunuzu önceki kadar sevdiğinizi doğumdan sonra göreceksiniz. Yüzünüzde görülen kahverengi lekelerden sonra şimdi de kollarınızda ve bacaklarınızda da lekeler oluşabilir.

Hamileliğin ortasındasınız ve bu bunların görülmesi gayet normaldir. Bu lekelerin sebebi östrojen hormonunun fazla salgılanıyor olmasıdır.

Stresli ve gergin bir dönemden geçiyorsunuz. Her şeye kızar, her söze alınır oldunuz. Kendinizi rahat hissedeceğiniz aktiviteler yapmalısınız. Bebeğiniz büyüdükçe göbek çukurunuz giderek yok olmaktadır. Diğer haftalara göre hamileliğin ve sonrasındaki haftalarda daha fazla kilo almaya başlayacaksınız. Bundan sonraki 10 hafta daha önce aldığınız kilonun yarısını almanız normaldir.

Gebelikte Hafta Bebekteki Değişim

Hamilelikte hafta bebeğinizin hareketleri daha bilinçlidir. Bebeğin bu bilinçli hareketleri beyin ve kaslarının uyum içinde çalıştığının göstergesidir. Onun rahat edemediği pozisyondaysanız uygun pozisyonu bulana kadar hareket edecektir.

Bebeğinizin kilosu gram civarındadır. Bebeğiniz yaklaşık bir muz büyüklüğündedir. Bebeğiniz yaklaşık olarak santimetre boyundadır. Gelişimini normal bir şekilde tamamlayıp vaktinde doğan bir bebek ortalama ,5 kilogram ve santimetredir. Buradan da anlaşılacağı gibi bebeğiniz hala çok küçük ve büyümesi için bol zamana ihtiyacı var.

Bebeğinizin kalıcı diş tomurcukları da gebeliğin haftası diş etlerinin içinde oluşmaya başlar. İçtiğiniz suyun içindeki flor miktarının yeterli olup olmadığına dikkat edin. Bu dönemde yeterli flor almanız bebeğinizin ileride sağlıklı dişlere sahip olmasında etkilidir.

Bebeğiniz amnion sıvısını sürekli yutarak sindirim, yutma ve idrar dönüşümü yapmaktadır. Bu durum doğuma kadar devam edecektir. Bu dönüşüm sayesinde bağırsaklarındaki atık ürünler ilk bağırsak hareketleriyle dışarı atılacaktır.

Gebelikte Hafta Önerileri

Bol su içmeye, besin değeri yüksek gıdalar tüketmeye, hafif egzersizler yapmaya ve moralinizi yüksek tutmaya devam ediyorsunuz. Ağırlaşan vücudunuzla beraber vücudunuz sizi taşımaktan yorgun düşecektir. Bu yüzden ortopedik ayakkabılar giyinmeniz ayaklarınızın biraz da olsa rahatlamasına yarar. Hamilelikle her anne adayının ayaklarında 1 numara kadar bir büyüme olması normaldir. Dar ve topuklu ayakkabılar sizi daha fazla yormaktan başka işe yaramaz, bunu unutmayın.

Kedi gibi bir evcil hayvanınız varsa onun bakımıyla doğuma kadar ilgilenmekten vazgeçmeniz faydanıza olur. Toksoplazmozis, kedi dışkısından geçen kötü bir parazittir. Toksoplazmozis, çiğ etten de geçebileceği için tam pişmemiş etten ve iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden ve pastörize olmamış sütten kaçınmalısınız.

Gebelikte hafta ve sonrasında bacak ve ayaklarda rahatsızlıklar yaşanabilir her gün düzenli olarak sırt üstü yatmanız ve bacaklarınızı kendinize doğru çekerek egzersizler yapmanız önerilir. Varisli damarlarınız için destek çorapları, diz ve karnınızı sıkmayan giysileri öneririz. Ayrıca az ayakta durma bacak bacak üste atmamak gerekir

Bu haftalar daha önce de belirttiğimiz gibi aşermenin en fazla görüldüğü dönemdir. Aşerme en çok çikolata, tatlılar ve meyveler de yaşanır.

Hafta Hafta Gebelik

Gebelik haftası hesaplamışı en son görülen âdetin ilk gününden başlanarak yapılır. Döllenme ve implantasyon yani oluşan embriyonun rahime yerleşmesini takiben bütün vücut parçaları oluşmaya başlar. Bebeğiniz hızlıca büyüyerek fasulye tanesi büyüklüğüne geldiğinde harekete başlar ve kalp atışını takiben bağırsaklar oluşur. Sonrasında bütün vücut organları oluşup büyümeye başlar. Bu büyümeyi hafta hafta takip edecek olursak:

 

1. TRİMESTER

Hafta hafta gebelik hafta

İlk hafta yumurtanın büyümeye başladığı dönem. Adet kanaması ile birlikte yumurtalıklardan seçilen yumurtalar büyümeye başlar ve içlerinden bir nadiren iki tanesi esas folikül olarak 2. hafta sonuna kadar büyüyerek ovülasyon (çatlama) büyüklüğüne gelir. 1. ve 2. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik 3. hafta

İmplantasyon (yerleşme; nidasyon) endometrium (rahim iç duvarı)  içine yerleşen bölünmüş hücre yumağı (morula) çok hızlı çoğalarak bebeği oluşturmaya başlar ve gebelik hormonu (hCG) üretilmeye başlar. 3. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik 4. hafta

Adet olması gerekirken gecikme olur. İdrarda gebelik testi pozitif çıkar. Bazı kadınlar 3. haftanın sonları ve 4. haftanın başlarından itibaren gebelik testi pozitif olmadan da erken gebelik bulgularını hissedebilir. 4. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik 5. hafta

Bebeğinizin hızlı büyür. Artık susam tanesi büyüklüğünde olup yaklaşık 2mm boyutuna gelir ve embriyo olarak adlandırılır. Embriyo amniyotik kese içinde olup etrafındaki sıvı onu korur. 5. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik 6. hafta

Bu haftada bebeğinizin çok hızlı büyür ve 6 hafta sonunda büyüklüğü ikiye katlanarak 4 mm olur. Bebeğimiz mercimek büyüklüğüne gelir.  Kurbağa yavrusu gibi şekil alıp büyük bir baş ve uzun bir kuyruğu olur. 6. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik 7. hafta

Bebeğinizin büyüklüğü geçen haftaya göre 2 katına çıkar. Büyüklüğü 1 cm’ye ulaşır. El ve ayaklar vücuttan çıkan küçük kanatlar gibidir. Beyin hızlıca büyür ve vücuttan büyüktür. Gözler büyük, geniş alın ve kulak çıkıntıları oluşur. 7. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik 8. hafta

Siz hissetmeseniz de bebeğiniz hareket etmeye başlar. Bebeğimiz 1,3 cm olup fasulye tanesi büyüklüğüne ulaşır.  ulaşır. Kurbağa yavrusu görünümü devam eder ancak kuyruk kısmı daha kısalır ve sonra kaybolur. 8. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik 9. hafta

Bebek çok hızlı büyümeyerek 2 cm boyutuna ulaşır ve yerfıstığı büyüklüğüne gelir. Kalbin 4 odacığa bölünmesi tamamlanır. Bebeğin şekli artık daha fazla belirgin olur. Gözleri kapalı, yüz şekilleri belirgin, ağız ve dil, iç kulak oluşur. 9. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Embriyo gelişimi tamamlanır.  Artık fetal dönem başlar. Bebeğimiz 3,5 cm boyutunda, 8 gr ağırlığında olup kuru erik boyutuna gelir. Fetal dönemde organlar ve vücut hızlıca büyür ve olgunlaşır. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğimiz artık tamamen oluştu. Kaslar ve sinirler beraber çalışmaya başladığı için tekme atar, gerilir, hıçkırır ellerini yumruk yapar ancak bunların hiçbirini hissetmezsiniz. Bebeğiniz 4,5 cm büyüklüğünde incir kadar olur. Bebeğin başı vücut büyüklüğü kadardır. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğiniz 6 cm uzunluğunda, 18 gr ve küçük limon büyüklüğündedir. Refleksleri başlar, parmaklar açılır kapanır, ayaklar bükülür ve ağızda emme hareketleri başlar. Baş gövdenin yarısı büyüklüğündedir. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

İlk trimesterin son haftası. Bebeğin parmak izi oluşur. Uygun pozisyon olursa cinsiyet görülebilir. Bebeğiniz bezelye kabuğu kadar yaklaşık cm ve 30 gr olur. Ses telleri gelişmeye başlar. gebelik haftası devamı >>

2. TRİMESTER

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğimiz 45 gr ağırlığında ve yaklaşık 11 cm olmuştur. Yüz çok daha belirgin hale gelir ve yüz kaslarını kullanma başlar. Tırnaklar oluşmaya başlar. Ultrasonda emme hareketi çok rahat görülür. Laguna denen tüyler oluşmaya başlar. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğiniz baş-popo mesafesi 12 cm, yaklaşık 80 gr ağırlığında olup portakal büyüklüğüne gelmiştir.  Göz kapakları hala kapalı ancak ışığa duyarlılık olur. Eğer karın bölgesine ışık tutarsak yönünü çevirir. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğimiz 12,5 cm ve yaklaşık gr ağırlığında ve küçük bir avakado kadar yer kaplar. Bacaklar daha gelişmiş ve bebeğin tekmeleri özellikle 2. gebeliği ve zayıf olanlarda hissedilebilir. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebek eklemlerini ve iskelet sistemini kolayca hareket ettirir. Bebeğiniz turp büyüklüğünde yaklaşık gr ve 13 cm gelir. İskelet sistemi yumuşak kıkırdaktan kemik yapısına dönmeye başlar. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin sinirlerinde myelin kılıf oluşmaya başlar. Bağırsaklarda mekonyum oluşur. Kız bebeklerde tüpler oluşur. Erkek bebeklerde penis oldukça belirgin hale gelir. Bebeğiniz dolmalık biber büyüklüğünde gr 14 cm olur. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin duyuları koklama, görme, dokunma, tat ve duyma gelişir. Sesinizi duyabilir. Bebeğinizin küçük bir muz büyüklüğünde gr ve 15 cm olur. Bebeğin uyuma periyotları daha düzenli hale gelir. Günde toplam 18 saat uyuyup 6 saat hareket eder. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğiniz muz büyüklüğünde yaklaşık gr ve 16 cm boyunda (bu haftaya kadar bebek boyu baş popo arası sonrasında baş topuk arası ölçülür). Bebeğimiz daha fazla yutmaya ve daha çok mekonyum üretmeye başlar. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Artık bebeğin hareketler iyice belirgin hale gelir. Kaşlar ve dudaklar iyice belirgin olur. Bebeğiniz iri havuç büyüklüğünde, yaklaşık gr ve 24 cm olur. Eller ve ayakların büyüklükleri vücudun diğer taraflarına oranı daha uygun hale gelir. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğimiz yeni doğanın minik kopyası halini aldı. Gözler oluştu fakat iris hala renkli değil. İnce tüyler (laguna) cildi kaplar. Pankreas hormon üretimine başlar. Bebeğiniz kabak büyüklüğünde, yaklaşık gr ve 26 cm boyunda. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin kulakları daha iyi duymaya başlar. Akciğer solunuma hazır hale gelmek için sürfaktan üretmeye başlar. Bebeğiniz mango büyüklüğünde, yaklaşık gr ve 28 cm boyunda. Ciltteki tüyler (lanuga) daha koyu hale geldikleri için ultrasonda görülebilir. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğimiz hızla büyümeye devam eder. Bebeğiniz mısır büyüklüğünde, yaklaşık gr olur. Bu dönemde erken doğan bebeklerin artık yaşama şansı vardır. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin cildindeki kırışıklıkların altı yağ dokusu ile dolmaya başlar ve cilt daha düzgün hale gelir. Saçlar çıkmaya başlar. Bebeğiniz şalgam büyüklüğünde, yaklaşık gr ve 32 cm olur. Bebeğin göz kapakları ilk defa açılır. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Nefes alıp verme hareketleri başlar ve amniyotik sıvı akciğerlerin içine girip çıkmaya başlar. Akciğer gelişimi devam eder. Eğer erken doğum olursa bebeğin bu haftadan sonra yoğun bakım ünitelerinde hayatta kalma oranı %80’lere varır. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebekte periyodik uyku ve uyanıklık dönemleri başlar. Akciğer büyümesi son halini alır ancak henüz dışarıda nefes alıp verecek olgunlukta değildir. Bebeğiniz karnabahar büyüklüğünde, gr ve 36 cm boyundadır. gebelik haftası devamı >>

3. TRİMESTER

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin görüşü kuvvetlenir. Dışarıdan gelen ışığı algılar ve gözlerini kırpar. Hızlıca kilo almaya başlar. Bebeğinizin yaklaşık gr ve 37 cm boyundadır. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Kas ve akciğerler olgunlaşmaya devam ediyor.  Kafa gelişen beyin sığabilsin diye daha büyük hale geliyor. Bebeğiniz bal kabağı büyüklüğünde yaklaşık gr ve 38 cm boyunda. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin etrafında yaklaşık ml amniyotik sıvı var. Lanugo adını verdiğimiz ince tüyler kaybolup kafada saç çıkmaya başlar. Bebeğiniz lahana büyüklüğünde, yaklaşık gr ve 40 cm boyunda. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebek başını bir taraftan diğer tarafa dönebilir. Çok hareket etmesinden dolayı annede uykusuzluk olabilir. Bebeğiniz yaklaşık gr ve 41 cm boyunda. Bebeğin cilt altı yağ dokusu arttığı için ciltte pürüzsüz görüntü oluşur. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin ayak ve al tırnakları oluşur. Göz gri renk alır ve göz rengi doğumdan sonra değişir. Bebeğiniz yaklaşık gr ve 42 cm boyunda. Çoğu bebek artık makat pozisyonundan baş pozisyonuna dönmüş olur ve bu pozisyon nadiren değişir. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğimizin iskelet kemiklerinde sertleşme olur ancak kafa kemikleri birleşmez. Doğumda kemikler birbirine yaklaşarak alan daraltır ve doğum daha kolay olur. Bebeğin beyin ve sinir sistemi geliştiği için emme ve yutma refleksi tam olarak gelişir. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin yağ dokusu eğer doğum olursa ısı kontrolünü yapacak düzeye gelmiştir. Eğer erken doğum olursa bu haftadan itibaren çok sorun olmadan yaşayabilir. Bebeğiniz kavun kadar olup yaklaşık kilosu gr ve boyu 44 cm. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Böbrekler tamamen gelişti. Günde yaklaşık 1 litre amniyotik sıvı yutup idrar yapabilir. Karaciğer bazı atık maddeleri yok edecek duruma geldi. Birçok temel fiziksel gelişim tamamlandı. Bebeğiniz büyük kavun kadar ve yaklaşık kilosu gr, boyu 45 cm. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin vücudundaki tüylerin çoğu dökülür ve cilt verniks kazosa ile kaplanır. Bebeğiniz kilosu gr ve boyu 46 cm. bu hafta sonunda bebeğimiz miadına gelmiş olup doğum her an olabilir. Akciğer ve sindirim sistemi gelişimini tamamlar. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğiniz gr ve 47 cm büyüklüğünde. Bebeğimiz artık doğum büyüklüğüne ulaştı. Bağırsakları mekonyum ile dolu. Doğumdan önce mekonyumun amniyotik sıvıya karışması doğum sonrası solunum sıkıntısına sebep olabilir. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Bebeğin organları tamamen gelişti. Artık dışarı hayata hazırız. Bebeğiniz gr ve 49 cm. Bundan sonraki en büyük sıkıntımız beklemek. Bütün anne adayları hemen doğum yapacağını düşünür. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Erkek bebekler kızlara göre biraz daha ağır olurlar. Bebeğiniz gr ve 50 cm. Normal doğum beklenirken bebek hareketleri iyi takip edilmeli ve kontroller aksatılmamalı. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Kilo tahmini yapmak artık zor.  Bebeğiniz grama yaklaşır ve 51 cm boyuna gelir. Eğer vajinal doğum şartları uygun ve bekleyeceksek 3 günde bir biyofizik profil bakılmalı. gebelik haftası devamı >>

Hafta hafta gebelik hafta

Beklemek için son hafta. Hala doğum olmamışsa bu hafta sonunda doğum eylemini başlatıcı müdahalelerin zamanı geldi. Daha fazla beklemek iri bebek ihtimalini artacağı için vajinal doğum olasılığının azalmasına ve daha önemlisi&#; gebelik haftası devamı >>

 

 

Etiketler:2li tarama testi4 boyutlu ultrasonamniyontezbebeğin gelişimibebeğin refleksleribraxton hickendometriumfertilizasyonfetal dönemhafta hafta gebelikhaftalık gebelikhcgimplantasyonnormal doğumödemovulasyonrahim iç duvarıround ligament ağrısısezaryensezaryen doğumtrimesterultrasonuterus

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir