yumurta akı gibi akıntı kadınlar kulübü / YUMURTLAMA | HAMİLE KALMAYA ÇALIŞIRKEN | Predictor®

Yumurta Akı Gibi Akıntı Kadınlar Kulübü

yumurta akı gibi akıntı kadınlar kulübü

Vajinada Sümüksü Akıntı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Vajinada Sümüksü Akıntı Hamilelik Belirtisi Midir?

Haberin Devamı

Yumurtlama döneminde ve cinsel uyarılma halinde vajinal akıntı artar. 

Yoğun ve ağır egzersizler de vajinal akıntının artışına sebep olabilir. 

Doğum kontrol hapı kullanımı da vajinal akıntıyı arttırabilir. 

Kadınlarda duygusal stres de vajinal akıntıyı artıran faktörlerdendir. 

Anormal vajinal akıntı ise enfeksiyon gibi sağlık sorunları kaynaklı olabilir, sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. 

Vajinada Sümüksü Akıntı Nasıl Geçer?

 Vajinadaki sümüksü akıntının sebebi, altta yatan sebepler ortaya konulduktan sonra gerekirse uygun tıbbı tedavi uygulanmalıdır. Kadın doğum uzmanı hem jinekolojik muayene hem de fiziksel muayene yaparak teşhis koyar. Vajinal tedavi akıntıya sebep olan faktörlere göre değişkenlik gösterir. Vajinal akıntı genellikle vajinal akıntının rengine ve yoğunluğuna göre sınıflandırılır: 

Beyaz renkli akıntı: Süt kesintisine benzer bir görünümü olan bu akıntı yumurtlama dönemi olabileceği gibi maya enfeksiyonu belirtisi de olabilir. Doktorun teşhisi ve uygun tedavisi ile iyileştirilir. 

Berrak ve akışkan: Vajinal akıntı berrak ve akışkan yapıda ise pek endişe edilecek bir durum yok anlamına gelir. Böyle bir akıntı tamamen normaldir ve her zaman görülebilir. 

Berrak ve mukus benzeri: Eğer vajinal akıntı berrak ve mukus benzeri bir yapıya sahipse bu da normal bir vajinal akıntıdır. Çoğunlukla yumurtlamaya yakın, yumurtlama döneminde görülen bir vajinal akıntıdır. Berrak ve mukus benzeri bu akıntı ayın belirli dönemlerinde görülebilir.

Haberin Devamı

Kahverengi ya da kanlı: Halk arasında lekelenme olarak bilinen bu akıntı iki regl dönemi arasında görülebilir ve normal kabul edilir. Çok ender durumlarda kahverengi akıntı ya da kanlı akıntı rahim ağzı kanseri belirtisi olabilir. 

Sarı veya yeşil: Koyu kıvamlı ve kötü kokulu bu akıntı normal değildir ve mutlaka bir doktora başvurulması zorunludur. 

Bunun dışında kadınların vajinal enfeksiyonun önüne geçebilmek için yüzde yüz pamuklu iç çamaşırını tercih etmelidir. Tuvalet sonrası temizlik her zaman önden arkaya doğru yapılmalıdır. Vajinal temizlikte yumuşak bir sabun ve ılık su kullanılmalıdır. 

Vajinada Sümüksü Akıntı Hamilelik Belirtisi midir?

Haberin Devamı

 Böyle bir akıntının hamilelik belirtisi olduğu söylenemez ancak hamile kalma olasılığı mevcut ise gecikmeksizin hamilelik testi yapılmalıdır.

YUMURTLAMA

Adet döngüsünün ortalarında yumurtalıktan bir yumurta salınır ve bu yumurta fallop tüpü boyunca ilerler; bu olay yumurtlama olarak bilinir. Kadınların çoğunda yumurtlama ile bir sonraki adet döneminin başlangıcı arasında 12 ila 16 gün vardır.

28 günlük düzenli bir döngüye sahip kadınlar büyük olasılıkla yaklaşık 14. günde yumurtlarlar. Sizin döngünüz bundan daha uzun sürüyorsa; örneğin 35 günse, 19. ila 25. günler arasında doğurgan olma olasılığınız yüksektir. 23 günlük daha kısa bir döngüye sahipseniz, 7. ila 13. günler arasında yumurtlayabilirsiniz.

Bir yumurta tamamen olgunlaşana ve fallop tüplerinden aşağı ilerleyene kadar luteinizan hormonunda (LH) ani bir artış olur. Yumurtlama normal koşullarda ‘LH pikinden’ 24 ila 36 saat sonra gerçekleşir. LH piki en doğurgan günlerin Predictor® ile saptanması için en ideal göstergedir.

Bir yumurta yumurtlamadan sonra 24 saate kadar canlı kalabilir. Bu süre zarfında hamileliğin gerçekleşmesi için sperm yumurtayla birleşerek onu döllemelidir. Aslında tam da yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmeniz gerekmez, sperm cinsel ilişkiden sonra fallop tüplerinde 3 ila 5 gün canlı kalabilir ve yumurta yumurtalıktan salındığında onu hala dölleyebilir.

Bu, yumurtlamadan önceki günlerde ve yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmeniz halinde hamile kalma olasılığınızın daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Her kadın farklı olduğu için bebek sahibi olma çalışmalarına başladığınızda vücudunuzu tanıyor olmanız ve adet döngünüzü biliyor olmanız önemlidir. ‘Vücudunuzu tanıyın’ bölümünde bununla ilgili daha fazla bilgiye ulaşacaksınız.

categoryinline
  1.     Endometriyum

  2.     İmplantasyon (Aşılanma)

  3.     Over stoku

  4.     Foliküllerin gelişimi

  5.     Yumurtlama

  6.     Döllenme

  7.     Ovidukt

Hamile kaldığımı nasıl öngörebilirim?


Takvimi takip edin

Her ay adet gördüğünüz günü takvimde işaretleyin. Ayrıca her adetin sürdüğü gün sayısını kaydedin. Yumurtlama en yüksek ihtimalle adet döngünüzün ortasındaki gün gerçekleşir. Eğer istikrarlı bir 28 günlük döngüye sahipseniz, örneğin, yumurtlama muhtemelen son adetinizin başladığı günden yaklaşık 14 gün sonra başlayacağı için doğurgan olduğunuz günleri hesaplayabilirsiniz.

Bazal vücut sıcaklığınızı takip edin

Yumurtlama, tamamen dinlenme halindeki vücut sıcaklığı olarak tanımlanabilecek bazal vücut sıcaklığınızda hafif bir artışa sebep olur. Bazal vücut sıcaklığınızı izlemek için yataktan kalkmadan önce her sabah sıcaklığınızı ölçün ve okuduğunuz değeri not alın. En doğurgan olduğunuz dönem vücut sıcaklığınız yükselmeye başlamadan önceki iki veya üç gün olacaktır. Bu sıcaklık artışı bir dereceden az olacağından fark etmesi zordur.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir