osmangazi köprüsü geçiş ücreti 2023 / Osmangazi Köprüsü Ücreti Ne Kadar? - Yolcu

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2023

osmangazi köprüsü geçiş ücreti 2023

Türkiye&#;de köprü ve otoyol geçiş ücretleri, köprülerin ve otoyolların yapımı, bakımı, işletimi ve geliştirilmesi gibi maliyetlerin karşılanması amacıyla toplanmaktadır. Bu ücretler, kullanıcıların köprüleri veya otoyolları kullanırken ödemeleri gereken bir tür yol kullanım bedelidir.

Köprü ve otoyolların geçiş ücretleri zaman zaman değişiklik gösterebiliyor. Pek çok sürücü de gündelik yaşamını kolaylaştırmak için köprü ve otoyolları kullanıyor. Bu yüzden yaşanan bu farklılıklar araç sahiplerini de yakından ilgilendiriyor. Peki, yılında yapılan ücret değişikliklerinden sonra Türkiye&#;deki popüler köprü ve otoyolların durumu ne? Ülkemizde pek çok ücretli köprü ve otoyol bulunuyor. Ancak köprü ve otoyolları için belirlenen bu ücretler, aracın sınıfına göre de değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca otoyollarda, sürücülerin kat ettiği yola göre de ücret değişiklikleri olabiliyor. Gidilen mesafe, giriş-çıkış gişeleri sayesinde hesaplanabiliyor. Belirlenen bu geçiş ücretleri KDV dahil olarak listeleniyor.

Ülkemizde sıklıkla kullanılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü geçiş ücretlerini ve diğer otoyol geçiş ücret tarifelerini bu yazımızda bulabileceksiniz.

Yazımıza başlamadan önce araç sınıfları ve araç tipleri ise aşağıdaki gibidir;

Araç SınıflarıAraç Tipi
12 akslı ve aks mesafesi m&#;den küçük araçlar (Örneğin; Otomobil, Kamyonet, Arazi Taşıtı)
22 akslı ve aks mesafesi m&#;den uzun olan araçlar (Örneğin; Kamyonet, Otobüs)
33 akslı her türlü araçlar
44 ve 5 akslı her türlü araçlar
56 ve üzeri sayıda aksı olan araçlar
6Motosikletler

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti

Köprü ve Otoyolların Geçiş Ücretleri

yılında çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan Osmangazi Köprüsü metre uzunluğundadır. Ayrıca köprü, Dilovası ile Hersek Burnu arasına inşa edilmiştir. İzmit Körfezi’nin iki yakasını bir araya getiren bu yapı, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli kısımlarından da biridir.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti, köprüden geçen araç tipine ve geçiş noktasına göre farklılık gösterir. Geçiş ücretleri, araçların sınıflandırılmasına dayanarak belirlenmiştir. Sınıflandırmada, otomobiller, minibüsler, kamyonetler, kamyonlar, otobüsler ve motosikletler gibi araçlar farklı kategorilere ayrılır. Peki, &#;Osmangazi köprüsü geçiş ücreti ne kadar?&#; aşağıdaki tablodan hemen öğrenebilirsiniz.

OSMANGAZİ KÖPRÜ ÜCRETİ
ARAÇ SINIFIÜcret Tarifesi
1​​ TL
2 TL
3 TL
4 TL
5 TL
6 TL

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücreti

Köprü ve Otoyolların Geçiş Ücretleri

Yavuz Sultan Selim Köprüsünün bir ayağı Sarıyer&#;de, diğer ayağı ise Beykoz&#;da yer alıyor. Asma köprü yapısıyla dikkat çeken bu köprü, Avrupa ile Asya&#;yı birbirine bağlıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü&#;nü kullanmak isteyen sürücüler, belirli bir geçiş ücreti ödemek durumundadır. yılından itibaren Yavuz Sultan Selim Köprüsü&#;nden iki yönlü ücret alınmaya başlandı. Aşağıdaki tabloda Yavuz Sultan Selim Köprüsü&#;nü kullanmak isteyen sürücülerin ödemesi gereken geçiş ücretlerini öğrenebilirsiniz.

​​ YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜ ÜCRET TARİFESİ
​ARAÇ SINIFIÜcret Tarifesi
1 TL
2 TL
3 TL
4 TL
5 TL
6 TL

Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti

çanakkale-köprüsü-geçiş-ücreti

Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu çalışması, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesi ile Çanakkale&#;nin Lapseki ilçesini birbirine bağlıyor. Ayrıca 5 km uzunluğundaki Çanakkale Köprüsü&#;nü de içerisinde bulunduran 89 km&#;lik otoyolu ve buna ek olarak 12 km&#;lik bağlantı yollarını kapsıyor. Güzergahın çok uzun olması ve içerisinde alternatif güzergahlar içermesi sebebiyle farklı ücretlendirmeler yapılıyor. Otoyol üzerinde U dönüşü yapılması durumunda, sürücüden en uzak mesafe ücreti alınıyor. Giriş bilgisi olmaması durumunda da çıkış istasyonuna göre en uzak mesafe ücreti uygulanıyor. Diğer ücret tarifeleri ise aşağıdaki gibi listeleniyor.

ÇANAKKALE KÖPRÜ ÜCRETLERİ
​ARAÇ SINIFIÜcret Tarifesi
1 TL
2 TL
3 TL
4 TL
5 TL
6 TL

İstanbul Köprü Geçiş Ücretleri

15 temmuz şehitler köprüsü geçiş ücreti

yılından beri iki kıtayı birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, şehrin en sık kullanılan köprülerinden. Bu nedenle de 2. 3. 4. ve 5. sınıf araçlar ile kimyasal ya da tehlikeli madde taşıyan araçların kullanımına kapalı. Bu tür araçların, karayolu ile kıta değiştirmek için Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanması gerekiyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün geçiş ücretleri ile 2. köprü olarak da bilinen Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün ücretleri aynı tarife üzerinden belirleniyor. Bu doğrultuda hem birinci köprü için hem de ikinci köprü için ücretler şu şekilde listeleniyor;

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Geçiş Ücretleri 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Geçiş Tarifesi
ARAÇ SINIFIÜcret Tarifesi
1 TL
2 TL
3 TL
4 TL
5 TL
6 TL

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Geçiş Ücretleri

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Geçiş Ücreti
​ARAÇ SINIFIÜcret Tarifesi
1 TL
2 TL
3 TL
4 TL
5 TL
6 TL

Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti

avrasya-tüneli-geçiş-ücreti

Avrasya Tüneli, denizin altından geçen bir karayolu tüneli ile İstanbul&#;un iki yakasını birbirine bağlıyor. Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet veren tünelden bazı araçların geçmesine izin verilmiyor. Bu araçlar arasında; otobüs, scooter, kamyon, bisiklet, tır, çekici araç, ikiden fazla aksı olan araç ve tehlikeli madde taşıyan araç çeşitleri yer alıyor. Ayrıca köprü kullanımı için 2,5 m yükseklik ile kg ağırlık sınırı var. Avrasya Tüneli geçiş ücretleri aşağıdaki gibidir.

Avrasya Tüneli Geçiş Ücretleri 
ARAÇ SINIFIÜcret Tarifesi-Gündüz ()Ücret Tarifesi-Gece ()
Otomobil53 TL TL
Minibüs TL TL
Motosiklet TL TL

İzmir &#; Çeşme Otoyolu Geçiş Ücreti

İzmir &#; Çeşme Otoyolu, İzmir şehir merkezinden Çeşme&#;ye giden bir otoyol projesidir. Bu otoyolu kullanmak isteyen sürücüler, belirli bir geçiş ücreti öder. Otoyolda bulunan gişelerden geçiş yaparak, geçiş ücreti ödemesi gerçekleştirilmektedir. Otoyolu ücretleri araç tipine göre değişiklik gösterir.

izmir-çeşme-otoyolu-geçiş-ücretleri

İzmir &#; Aydın Otoyolu (Işıkkent &#; Aydın Batı Kesimi) Geçiş Ücreti

İzmir &#; Aydın Otoyolu, İzmir&#;in Işıkkent bölgesinden Aydın&#;a kadar uzanan önemli bir otoyoldur. Geçiş ödemeleri araç tipine göre değişiklik gösterir.

izmir-aydın-otoyol-geçiş-ücreti

Kuzey Marmara Otoyol Ücretleri

Kuzey Marmara Otoyolu, Türkiye&#;nin İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi&#;ndeki ulaşım sorununu çözmek amacıyla inşa edilen büyük bir otoyoldur. Proje, İstanbul&#;un trafik yoğunluğunu azaltmak, seyahat sürelerini kısaltmak ve bölgenin ekonomik gelişimini desteklemek için tasarlanmıştır. İstanbul&#;un Avrupa Yakası&#;ndan Anadolu Yakası&#;na geçiş sağlar. Kınalı&#;dan başlayan otoyol, Sakarya&#;ya kadar uzanmaktadır. Türkiye&#;nin en büyük otoyol projelerinden biri olan Kuzey Marmara Otoyolu&#;nun toplam uzunluğu yaklaşık kilometredir. Oldukça fayda sağlayan Kuzey Marmara Otoyol Geçiş Ücretleri de sürücüler tarafından merak edilen bir konu.

Kuzey Marmara Avrupa Otoyolu Geçiş Ücreti

Kuzey Marmara Avrupa Otoyolu Geçiş Ücret tarifelerini aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

kuzey marmara otoyolu

kuzey marmara avrupa otoyolu geçiş ücreti

Aşağıda yer alan listede ise Serbest Geçiş Sisteminin (SGS) geçiş ücretleri yer almaktadır.

kuzey marmara avrupa otoyolu geçiş ücreti

Kuzey Marmara Anadolu Otoyolu Geçiş Ücreti

Kuzey Marmara Anadolu Otoyolu Geçiş Ücret tarifelerini aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

kuzey-marmara-otoyolu

kuzey marmara Anadolu otoyolu geçiş ücreti

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretleri Nasıl Ödenir?

Türkiye genelindeki otoyol ve köprülerin birçoğu geçiş ücreti sistemine tabidir. Özellikle özelleştirme kapsamında işletmeye alınan otoyollar, kullanıcılarından ücret talep etmektedir. Örneğin, İstanbul-İzmir Otoyolu gibi büyük otoyollar, belirli aralıklarla gişeler aracılığıyla ücret toplamaktadır. Otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, sürücülerin kullandıkları araç tipine, seyahat ettikleri mesafeye ve geçiş noktalarına bağlı olarak farklılık gösterir.

Köprü geçiş ücretleri, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) veya OGS (Otoyol Geçiş Sistemi) adı verilen elektronik ödeme sistemleri aracılığıyla tahsil edilir. Bu sistemlere sahip olan sürücüler, geçiş noktalarında gişelerde durmadan, hızlı ve sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilirler. HGS veya OGS etiketi olmayan sürücüler ise gişelerde banka, kredi kartı ya da nakit olarak ödeme yapabilirler.

Bu yazımızın faydalı olduğunu düşünüyorsanız &#; Köprü ve Otoyol Ücretleri Zam Açıklaması&#;  içeriğine de göz atabilirsiniz.

Son Güncellenme:

Şehir içi ve şehir dışı otoyol veya köprüleri kullananların ücret ödemesi gerekir. Yıllara göre değişkenlik gösteren bu fiyatlar aracın sınıfına göre de farklıdır. Şehir içi ve şehir dışı seyahatlerde Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Ankara (Anadolu) ve İzmir İstanbul arası otoyol ve köprüleri ücretleri birbirinden farklıdır. Araç sahiplerinin köprü ücretlerini bilmesi bu sebeplerle önemlidir. yılında köprü ve otoyol ücretlerine dair bilgileri içeriğimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri

Köprü ve otoyol geçiş ücretleri aracın sınıfına göre değişir. 1. sınıf araçlar kategorisinde otomobiller, 2. sınıf araç kategorisinde minibüsler, 3. sınıf araç kategorisinde yolcu otobüsleri, 4. sınıf araç kategorisinde kamyonlar, 5. sınıf araç kategorisinde ise tır ve treyler bulunuyor. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’ni 2. 3. 4. ve 5. sınıf araçlar ile kimyasal ve tehlikeli madde taşıyan araçlar kullanamaz. Bu sınıf araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmak zorundadır.

İstanbul Köprü Geçiş Ücreti

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tek yön geçiş ücreti yılında şu şekildedir;

  • Otomobil: 8,25 TL
  • Hafif Ticari Araç : 10,75 TL
  • Motosiklet: 3,25 TL

1. 2. 3. 4. ve 5. sınıf araçlar ile kimyasal ve tehlikeli madde taşıyan araçlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanamaz. Zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücreti

Yavuz Sultan Selim Köprüsü tek yön geçiş ücreti yılında şu şekildedir;

  • Otomobil: 19 TL
  • Hafif Ticari Araç: 25 TL
  • 3 Akslı ve Her Türlü Araç: 46,5 TL
  • Akslı Her Türlü Araç: ,5 TL
  • 6 ve Yukarı Akslı Araçlar: ,5 TL
  • Motosikletler: 13 TL

Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti

Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücreti yılında şu şekildedir;

  1. Sınıf Araçlar: 53 TL
  2. Sınıf Araçlar: 79,50 TL

Gece tarifesi

Avrasya Tüneli’nde gece tarifesi ise – saatleri arasında uygulanıyor. Buna göre;

  1. Sınıf Araçlar: 26,50 TL
  2. Sınıf Araçlar: 39,50 TL

Kuzey Marmara Otoyolu Geçiş Ücreti

İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrupa yakasından Anadolu yakasına transit geçiş sağlamaktadır. Kınalı’dan başlayan Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar uzanmaktadır.

Kuzey Marmara Avrupa otoyol ücreti

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri Köprü ve Otoyolların Geçiş Ücreti Ne Kadar Oldu

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri Köprü ve Otoyolların Geçiş Ücreti Ne Kadar Oldu

Kuzey Marmara Anadolu otoyol ücreti

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri Köprü ve Otoyolların Geçiş Ücreti Ne Kadar Oldu

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri Köprü ve Otoyolların Geçiş Ücreti Ne Kadar Oldu

Osman Gazi Köprüsü Geçiş Ücreti

Osman Gazi Köprüsü tek yön geçiş ücreti yılında şu şekildedir;

  • Otomobil: ,50 TL
  • Hafif Ticari Araçlar: ,00 TL
  • Motosiklet: ,00 TL
  • 1. Sınıf Araçlar: ,00 TL
  • 2. Sınıf Araçlar: ,50 TL
  • 3. Sınıf Araçlar: ,50 TL

Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti yılında şu şekildedir;

  • 1. Sınıf Araçlar: ​,00​​ ₺
  • ​2. Sınıf Araçlar: ,00 ₺
  • ​3. Sınıf Araçlar: ,00 ₺
  • ​4. Sınıf Araçlar: ,00 ₺
  • ​5. Sınıf Araçlar: ,00 ₺
  • ​6. Sınıf Araçlar: 50,00 ₺

İstanbul-İzmir Otoyol Ücretleri

İstanbul-İzmir otoyol geçiş ücretleri yılında şu şekildedir;

Araç Tipi 

 Osmangazi Köprüsü

 Bursa Kuzey

Manisa Turgutlu 

İzmir Çıkış

Otomobil 

TL

TL

TL

TL

Hafif Ticari Araç

TL

TL

T

TL

3 Akslı Her Türlü Araçlar

TL

TL

TL

  TL

4 ve 5 Akslı Her Türlü Araçlar 

TL

TL

TL

T

6 ve Yukarı Akslı Araçlar

TL

TL

TL

TL

Motosikletler

TL

TL

TL

TL

Osmangazi Köprüsü Ücreti: Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi

Osmangazi Köprüsü sürücüler tarafından sık tercih edilen bir köprüdür. Nüfusun yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nde yer alması ulaşımı kolaylaştırmıştı. Osmangazi Köprüsü ücreti ne kadar? köprü ücretleri nelerdir? yakından inceleyelim. 

Osmangazi Köprüsü

Osmangazi Köprüsü,  İzmit Körfezi boyunca uzanan askılı bir köprü. metre toplam uzunluğu ve metre ana açıklığı ile dünyanın en uzun asma köprülerinden biridir. yılında trafiğe açılan köprü, İstanbul ile Türkiye&#;nin batı şehirleri arasındaki seyahat süresini kısalttı. Öyle ki İstanbul ile Bursa şehirlerinin arasını ortalama 2 saate, İstanbul-İzmir arasını ise 4 saate indirdi.

İşte Osmangazi Köprüsü hakkında birkaç bilgi:

• Adını Osmanlı Padişahı Osman Gazi&#;den alıyor.
• Bölgedeki ulaşımı kolaylaştırmayı ve İstanbul ile batı iller arasındaki seyahat süresini kısaltan daha büyük Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi&#;nin bir parçası.
• Köprünün inşaatı Türk ve Güney Koreli şirketlerden oluşan bir konsorsiyum tarafından yapıldı.
• Sekiz trafik şeridi, iki acil durum şeridi ve bir yaya geçidine sahip.
• Köprü, &#;de IABSE Üstün Yapı Ödülü ile tasarımı ve mühendisliğiyle uluslararası tanınırlık kazandı.

Osmangazi Köprüsü Ücreti Ne Kadar?

osmangazi-köprüsü-fiyatı-1

Osmangazi Köprüsü İstanbul ile İzmir’i bağlayan köprüdür. Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli kısmıdır. Osmangazi Köprüsü sayesinde İstanbul ile İzmir arası süre 9 saatten, saate inmiştir. 

Dünyanın en büyük asma köprüleri arasında Osmangazi Köprüsü, dördüncü sırada yer alıyor. Artık İzmit Körfezi’ni geçmek sadece 4 dakikadır. 

Araç SınıfıKöprü Geçiş Ücret Tarifesi
1.Sınıf (Otomobiller) TL
2.Sınıf (Minibüsler) TL
3.Sınıf (Yolcu Otobüsleri) TL
4.Sınıf (Kamyonlar) TL
5.Sınıf (Tırlar, Treyler) TL
6.Sınıf (Motosikletler) TL

 

Osmangazi Köprüsü’nde OGS ve HGS geçiş sistemleri uygulanıyor. Eğer bunlara sahip değilseniz köprüde bulunan gişelerden de nakit ödeme yapabilirsiniz. 

Köprü geçiş ücretlerini ödemediğinizde, normal geçiş ücretinden 4 kat zamlı fiyatıyla ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Bu yüzden köprüleri kullandığınızda mutlaka ücret sorgulaması yapmayı unutmayınız. Cezasız son ödeme tarihini dikkatlice kontrol ediniz. 

Köprü Geçiş Ücretleri

osmangazi-köprüsü-fiyatı

Türkiye&#;de şehirleri ve bölgeleri birbirine bağlayan birçok köprü vardır. Köprüler, şehirler arası yolculukta ulaşımı kolaylaştırması ile bilinir. Şehir içi araç trafiğine de olumlu katkıları vardır. İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan illerde köprü güzergahını kullanarak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Türkiye’de en sık kullanılan köprüleri sizler için derledik. Bakalım yılına ait köprü ücretleri ne kadarmış?

Araç Tipi15 Temmuz Şehitler Köprüsü/

FSM Köprüsü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Otomobil TL19 TL
Hafif Ticari Araç  TL25 TL
3 Akslı Her Türlü Araç TL TL
4 ve 5 Akslı Her Türlü Araç46 TL TL
6 ve Yukarı Akslı Her Türlü Araç61 TL TL
Motosiklet TL13 TL

Fiyatlarını belirttiğimiz tüm köprülerde OGS ve HGS sistemleri kullanılıyor. Eğer OGS ve HGS geçişine sahipseniz ödemeleriniz otomatik gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde nakit ödeme yapmanız için gişeler de mevcuttur.

İstanbul&#;da Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize ( 5 ) 7/24 ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir