bilgisayar işlemci yok diyor / işlemci yok ram yok - Microsoft Community

Bilgisayar Işlemci Yok Diyor

bilgisayar işlemci yok diyor

Yanıt

Merhaba ;

 

Kayıt defteri ile yapılan düzenlemelerde yapılan yanlışlıklar bu tarz hatalara neden olabilir.

 

Sorun ile ilgili olarak C:\Windows\System32 klasörü içerisinde CMD dosyasini bulup

sag tiklayarak Yönetici Olarak Çalistir seçenegi ile açtiktan sonra SFC /SCANNOW komutunu çalistiriniz.

 Islem tamamlaninca bilgisayarinizi yeniden baslatarak kontrol ediniz.

 

 

<<<<<<<< Bu ileti veya öneriler size yardımcı olduysa “Yanıt olarak işaretle” linkine tıklatınız. >>>>>>>>

Microsoft Destek Mühendisi

Kötüye kullanım bildir

Taciz, bir kişiyi veya bir grup insanı rahatsız etmeyi ya da üzmeyi amaçlayan davranışlardır. Tehditler; intihar, şiddet veya başkasına zarar vermeye ilişkin her türlü tehdidi içerir. Topluluk web sitesine ilişkin herhangi bir yetişkin teması veya uygunsuz içerik. Çıplaklıkla ilgili herhangi bir görüntü, bağlantı veya tartışma. Aşağılayıcı, haşin, kaba, hakaret içeren veya saygısız tüm davranışlar. Ürün anahtarları veya korsan yazılım bağlantıları dahil olmak üzere Son kullanıcı lisans sözleşmelerini ihlal eden tüm davranışlar. İstenmeyen toplu e-posta veya toplu reklam. Virüs, casus yazılım, kötü amaçlı yazılım veya kimlik avı siteleri içeren bağlantılar veya bunların reklamları. Kullanım Koşulları veya Kullanım Kuralları'na göre diğer uygunsuz içerik ya da davranışlar. Çocuk pornografisi, çocuk çıplaklığı veya diğer çocuk tacizleri ya da istismarları ile ilgili herhangi bir görüntü, bağlantı veya tartışma. karakter kaldı

kişi bu yanıtı yararlı buldu

·

Bu yanıt yararlı oldu mu?

Yardımcı olmadığı için üzgünüz.

Harika! Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Geri bildiriminiz sitemizi geliştirmemize yardımcı olmaktadır.

Bu yanıttan ne kadar memnun kaldınız?

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

İşlemcide Nesil Farkı Neden Önemlidir?

15 Ocak

İşlemcide Nesil Farkı Neden Önemlidir?

İşlemcilerde nesil kavramının kullanılmasının en önemli nedeni, başta işlemci mimarisi olmak üzere donanımda yapılan iyileştirmeleri ve yenilikleri tanımlamaktır. Intel ile özdeşleşen nesil tanımlamalarının en önemli nedeni bu olurken, nesil gibi son çıkan modeller, seleflerine göre çok daha iyi performans sağlamaktadır.

yılı itibariyle Intel tarafından piyasaya sürülen nesil işlemciler, numaralandırılmasının yanı sıra Comet Lake-S gibi isimlerle de tanıtılmıştı. Konu işlemci olduğunda, bilgisayar performansı doğrudan etkileneceğinden dolayı, her bir yeni nesil ile birlikte güç tüketimi, RAM desteği, önbellek gibi pek çok detayda yükseltmeler sunuyor. Mimaride yapılan bu köklü değişimler, kullanıcıların daha iyi performans elde etmesini sağlıyor. 

İşlemcide Nesil Farkının Avantajları Nelerdir?

Her bir yeni nesil ile birlikte nanometrede azalma yaşanır. Gerilim ısısına doğrudan etki eden nanometre, azalmasıyla birlikte işlemcideki ısıyı da arttırmaz. Böylece her yeni nesil işlemci, performansı arttırırken, daha düşük sıcaklıklarda bunu başarır. Bu aşamada ise sağlanan bir diğer avantaj güç tüketimidir. Transistörlerde yapılan artış, güç tüketiminde tasarruf sağlama noktasında da ciddi bir destek sunar.

8. nesil ile 9. nesil arasında fark, 5. nesil ile nesil arasında farka göre çok daha azdır. Ancak özellikle son versiyonda HyperThreading gibi yeni nesil teknolojilerle desteklenen işlemciler, bir önceki nesle göre çok daha iyi performans sunabiliyor. Öyle ki nesil ile yaratılan yeni mimari, önceki nesillere göre yüzde 18’e varan bir performans artışı sunuyor. Böylece uygulamalardan oyunlara kadar güçlü bir sistem isteyen tüm işlemlerde, en iyi verim nesil ile sağlanabiliyor.

İşlemcide nesil farkı, belirtilen başlıca nedenlerden dolayı önemlidir. Standart bir bilgisayar kullanıcısı için her ne kadar işlemcinin nesli çok ciddi bir fark yaratmayacak olsa da iş ya da oyun bilgisayarları için doğru donanım seçilmesi, alınacak performans nedeniyle çok kritiktir.

Nesil Intel i7 gibi trend ve yeni teknolojilerle desteklediğimiz bilgisayar modellerini inceleyerek performansta yeni bir deneyimin farkını siz de yaşayabilirsiniz.

Not: İşlemci nesillerinde karıştırılan noktalardan birisi Core i3, i5 ve i7 gibi tanımlamaların nesli ifade etmesi. Ancak i3 gibi tanımlamalar, model isimleri olduğu gibi nesillerde Nesil, 9. Nesil gibi tanımlamalar kullanılmaktadır.

[Notebook Bilgisayar] Sorun Giderme - Windows 11/10 yüklerken sürücüleri bulamama sorunu nasıl giderilir?

Bu makalede, bir notebook bilgisayarda veya hepsi bir arada (AIO) bilgisayarda Windows 11/10 kurulumu sırasında disk bulunamaması sorununu çözmeye yönelik sorun giderme adımları anlatılmaktadır. Çözüm, kurulum sürecinde ilgili sürücünün yüklenmesidir.

 

Size daha ayrıntılı talimat sağlamak için, Windows 11/10 yüklenirken sürücüler bulunamıyor nasıl düzeltilir hakkında daha fazla bilgi edinmek üzere aşağıdaki ASUS Youtube video bağlantısına da tıklayabilirsiniz:

seafoodplus.info?v=HuCY0ChsqAM 

 

Intel işlemci platformu için Windows yükleme işlemi sırasında Intel Rapid Storage Technology (IRST) sürücüsünü manuel olarak yüklemeniz gerekir. Bu konuda bilgi için ayrıca Intel® VMD Özellikli Bir Platformda Intel® RST ILE RAID veya Intel® Optane™ Belleği Yapılandırma başlıklı sayfayı inceleyebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki resimler referans amaçlıdır ve farklı versiyonlara bağlı olarak farklılaşabilirler.

 

Intel Rapid Storage Technology (IRST) sürücüsünü elle yükleyin

Intel Rapid Storage Technology (IRST) sürücüsünü indirin ve çıkarın

1. Lütfen bu makaleyi inceleyin: Sürücüler nasıl aranır ve indirilir. Ardından bilgisayar modelinizin destek sayfasını ziyaret edin ve Yonga Seti kategorisinden Intel Rapid Storage Technology (IRST) sürücüsünü indirin.      
Not: Aşağıdaki adımlarda örnek olarak V sürümü kullanılmıştır ve resimler sadece referans amaçlıdır. Bilgisayar modeliniz için en yeni sürümü indirmelisiniz.     

  1. İndirme tamamlandıktan sonra, indirilen [VMD_DCH_Intel_F_V_]① dosyasına çift tıklayın.     
  1. IRST Kurulum Sihirbazı açıldığında, [İleri]② ögesine tıklayın.     
  2. Asus yazılımı lisans sözleşmesini okuyun ve kabul edin, ardından [İleri]③ ögesine tıklayın.     
  3. [Çıkart]④ ögesini seçin ve [İleri]⑤ ögesine tıklayın.     
  4. Önemli bilgileri okuyun ve ardından [İleri]⑥ ögesine tıklayın.     
  5. Hedef klasörünü seçerken USB flash sürücüsünü bilgisayara bağlayın ve ardından [Gözat]⑦ ögesine tıklayın.      
    Not: Windows 11/10 yükleme ortamınız da bir USB flash sürücüsü kullanıyorsa paketi aynı flash sürücüye çıkartmayı seçebilirsiniz.     
  6. USB flash sürücüsünün kök dizinini seçin⑧ ve ardından [Tamam]⑨ ögesine tıklayın.     
  7. Hedef klasörünü seçtikten sonra, [İleri]⑩ ögesine tıklayın.     
  8. [Yükle]⑪ögesine tıklayın, IRST sürücüsü USB flash sürücüsüne çıkartılacaktır.     
  9. Çıkartma işlemi tamamlandığında, yükleme programını kapatmak için [Bitir]⑫ ögesine tıklayın.     
  10. Bir sonraki bölüm olan "Intel Rapid Storage Technology (IRST) sürücüsünün kurulumu" ile devam edin.

 

Intel Rapid Storage Technology (IRST) sürücüsünü yükleyin

  1. Windows 11/10 yükleme ortamını ve Intel Rapid Storage Technology (IRST) sürücüsünü (VMD_DCH_Intel_F_V_)  içeren USB belleği, Windows 10'u yükleyeceğiniz bilgisayara takın. (Windows 11'i/10'u yüklemek için DVD kullanıyorsanız bu DVD'yi ve yukarıdaki sürücüyü içeren USB belleği bilgisayara beraber takın).
    Not: Aşağıdaki sürüm numaraları ve resimler, yalnızca referans amaçlıdır. Lütfen işlemi gerçekleştirirken bilgisayar modelinizin destek sayfasından en yeni sürümü indirin.
  2. Windows 11/10 yüklemesine baştan başlayın. Windows 11/10 yüklemek için yükleme ortamı kullanma konusunda daha fazla bilgi alabilirsiniz.
  3. Windows'u nereye yüklemek istersiniz? ekranındayken Windows sürücüleri bulamazsa [Sürücü yükle]① seçeneğini işaretleyin.
  4. [Gözat]② ögesini seçin.
  5. Daha önce IRST sürücüsünü çıkarttığınız klasörü bulun, [RST] klasörünü seçin③ ve ardından [Tamam]④ ögesine tıklayın. 
  6. [Intel RST VMD Denetleyicisi]⑤ ögesini seçin ve ardından sürücüyü yüklemeye başlamak için [İleri]⑥ ögesine tıklayın. 
  7. Sürücü yüklemesi tamamlandığında, disk sürücüsü normal şekilde gösterilecektir. 

Windows kurulumu sırasında hala disk sürücüsünü bulamıyorsanız bu bölümü inceleyebilirsiniz: Windows kurulumuna devam etmek için Intel Volume Management Device (VMD) teknolojisini devre dışı bırakma.

 

Intel Volume Management Device (VMD) teknolojisini devre dışı bırakın

Not: VMD teknolojisini devre dışı bırakmak, bilgisayarınızın RAID Dizisini kullanamamasına neden olur.

  1. Öncelikle bilgisayarın BIOS yapılandırma sayfasına girmeniz gerekir. Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F2 tuşunubasılı tutun ve aynı anda Güç tuşunabasın. Bilgisayar açıldığında karşınıza BIOS yapılandırma ekranı gelecektir. Burada BIOS yapılandırma ekranına girme hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
  2. BIOS yapılandırma ekranına girdikten sonra [F7] kısayoluna basarak veya imleci kullanarak ekrandaki [Gelişmiş Mod]① öğesini seçin.
  3. [Gelişmiş]② başlıklı ekrana gidin ve [VMD kurulum menüsü]③ öğesini seçin.
  4. [VMD denetleyicisini etkinleştir]④ öğesini seçin ve ardından [Devre dışı bırak]⑤ şeklinde ayarlayın.
  5. Intel Volume Management Device (VMD) teknolojisini devre dışı bırakmak için [Tamam]⑥ öğesine tıklayın.
  6. Kaydedin ve ekrandan çıkın. [F10] kısayol tuşuna basın ve ardından [Tamam]⑦ seçeneğini işaretleyin. Bilgisayar yeniden başlatılacaktır. Sonrasında Windows 11/10 kurulumu sırasında bilgisayarınızda sürücüler mevcut olacaktır. [Windows 11/10] Windows 10'u USB bellekten yüklemek için yükleme ortamı oluşturma ve kullanma konusunda daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 

Yukarıdaki çözümler ve bilgiler sorununuzu gidermediyse daha fazla bilgi almak için ASUS müşteri hizmet merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir