dünyanın en hızlı ekran kartı / Dünyanın en hızlı küçük ekran kartı satışa çıktı | DonanımHaber

Dünyanın En Hızlı Ekran Kartı

dünyanın en hızlı ekran kartı

Dünyanın en hızlı ekran kartı: NVIDIA Ampere A100

Dünyanın en büyük ekran kartı üreticilerinden olan Kaliforniya merkezli NVIDIA, eylül ayında Ampere mimarisine dayanan yeni üst seviye ekran kartlarıyla kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Tanıtımına aylar kala, ekran kartlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Şirketin tanıtacağı en üst seviye ekran kartı olan ve 7nm ile üretilen Ampere A100, OctaneBench'in render testlerinde dünyanın en hızlısı olmayı başardı.

TITAN RTX'TEN YÜZDE 38 DAHA HIZLI

OctaneBench test sonuçlarına göre NVIDIA'nın Ampere A100 ekran kartı, Turing mimarili ekran kartlarından yüzde 43 daha hızlı çalışıyor. Üstelik Ampere A100 ekran kartı, girdiği render testinden 446 puan almayı başardı ve Titan RTX'ten yüzde 38 daha iyi performans verdi.

Ampere mimarisinin daha önce görülmemiş hızlara sahip olacağını söyleyen NVIDIA, piyasaya süreceği yeni kartlarla en büyük rakibi AMD'ye de göz dağı vermiş olacak.

kaynağı değiştir]

Harici görüntü kartları için kullanılan bağlantı türleri[değiştir

AMD'nin grafik çipleri dünyasına bomba gibi düşen 4800 serisi GPU'larının tepe noktası olan Radeon HD 4870'in gücünü ikiyle çarpan Radeon HD 4870 X2 ilk kez Sapphire markasıyla piyasada.

750MHz'lik iki adet HD 4870 GPU içeren kartta grafik işlemcilerin her biri 1 GB'lık 900MHz GDDR5 belleğe bağlı çalışıyor. Çift slot soğutmaya sahip olan kart standart DVI ve TV-Out'a ilaveten HDMI çıkışına da sahip. AMD'nin Crossfire X teknolojisi sayesinde bir kart daha ilave edildiğinde 4 GPU gücüne ulaşmaya imkan veren HD 4870 X2 yaklaşık 550 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Fiyatı yüksek bulan oyun meraklılarına 400 dolardan satılacak HD 4850 X2'lerin yakında piyasada olacağını da hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır