rexapin 10 mg kullanıcı yorumları / REXAPIN 10 mg 28 film tablet Yan Etkileri

Rexapin 10 Mg Kullanıcı Yorumları

rexapin 10 mg kullanıcı yorumları

Olanzapin Yan Etkileri ve Kullanıcı Yorumları

Olanzapin yan etkileri konusunda bilgi vermeden yapılan akademik çalışmalarla Olanzapin’in etki mekanizmasını ve klinik çalışmaların mantığını anlamaya çalışalım.

Şizofreni hastalarında yapılan çok merkezli çalışmalar olanzapinin, şizofreninin hem pozitif hem de negatif semptomlarında bir yanıt ortaya çıkaran, geniş etkinliğe sahip yeni bir antipsikotik ajan olduğunu doğrulamaktadır. Geleneksel antipsikotik ajanlarla karşılaştırıldığında, olanzapin ekstrapiramidal semptomların insidansını düşürür ve prolaktin seviyelerinde minimal bozulmaya neden olur. Genellikle olanzapin iyi tolere edilir.

Olanzapinin farmakokinetiği, onaylanmış dozaj aralığında doğrusal ve dozla orantılıdır. Sağlıklı bireylerde ortalama yarı ömrü, 21 ila 54 saat arasında değişen 33 saat idi. Ortalama görünür plazma klerensi 26 L/saat olup, 12 ila 47 L/saat aralığındadır. Sigara içenler ve erkekler, kadınlara ve sigara içmeyenlere göre olanzapin klerensi daha yüksektir. Olanzapin uygulandıktan sonra yaklaşık %60’ı idrarla ve %30’u feçesle atıldı.

Olanzapin ağırlıklı olarak albümine (%90) ve α1-asit glikoproteine ​​(%77) bağlanır. Olanzapin 10- ve 4′-N-glukuronidlerine, 4′-N-desmetilolanzapine [sitokrom P450 (CYP) 1A2] ve olanzapin N-okside (flavin mono-oksijenaz 3) metabolize olur. CYP2D6 yoluyla 2-hidroksimetilolanzapin metabolizması minör bir yoldur. 10-N-glukuronid en bol bulunan metabolittir, ancak 4′-N-desmetilolanzapin oluşumu olanzapinin klerensi ile ilişkilidir.

Olanzapin, CYP izozimlerini inhibe etmez. Olanzapin ile diazepam, alkol (etanol), imipramin, R/S-varfarin, aminofilin, biperiden, lityum veya fluoksetin arasında klinik olarak anlamlı metabolik etkileşimler bulunmamıştır. Bir CYP1A2 inhibitörü olan fluvoksamin, olanzapinin plazma konsantrasyonlarını artırır; Tütün dumanı ve karbamazepin dahil olmak üzere CYP1A2 indükleyicileri olanzapin konsantrasyonlarını azaltır. Olanzapin ve diazepam veya alkol birlikte uygulandığında ortostatik değişiklikler gözlendi.

Olanzapin ve alkol ile olanzapin ve imipramin arasında farmakodinamik etkileşimler meydana geldi; bu, hastaların kombinasyonların kısa vadeli etkilerini yaşarken tehlikeli ekipman kullanmaktan veya otomobil kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini ima etti. Olanzapin farmakokinetiği üzerinde en büyük etkiye sahip bireysel faktörler cinsiyet ve sigara içme durumudur. Olanzapinin plazma klerensi genellikle 4 katlık bir aralıkta değişir, ancak olanzapinin klerensi ve konsantrasyonundaki değişkenlik, yan etkilerin şiddeti veya süresi veya etkililik derecesi ile ilişkili görünmemektedir. Bu nedenle, bu bireysel faktörler için dozaj ayarlamaları gereksiz görünmektedir. Bununla birlikte, oksidatif metabolizmanın azalmasıyla ilişkili faktörlerin bir kombinasyonu ile karakterize edilen hastalarda, örneğin sigara içmeyen zayıf veya yaşlı kadınlar için dozaj modifikasyonu düşünülmelidir.

Kaynak: https://doi.org/10.2165/00003088-199937030-00001

Olanzapin Yan Etkileri – Rexapin Yan Etkileri

Olanzapin Yan etkileri, yani ticari adıyla rexapin yan etkileri şunlardır(çok yaygın):

  • Kilo alımı(kontrolsüz ve diyetsiz uygulamalarda aşırı kilo alımı görülebilir)
  • Uyku hali ve/veya uyuklama
  • Ateş ve hızlı solumaya mütakip kaslarda sertlik ve sersemlik hali veya uyku hali
  • Prolaktin seviyesinde artış(cinsel isteksizlik ve göğüs uçlarında hassasiyete neden olabilir.

Olanzapin Yan etkileri, yani ticari adıyla rexapin yan etkileri şunlardır(yaygın):

  • Bazı kan hücrelerinde veya kandaki yağ miktarında farklılaşma.
  • Açlık hissinde artış
  • Kabızlık
  • Ağız kuruluğu
  • Titreme
  • Kan ve idrardaki şeker düzeyinde artış.
  • Deride döküntü
  • Aşırı yorgunluk hissi
  • Güç kaybı
  • Huzursuzluk

Olanzapin’in yaygın karşılaşılan bazı yan etkileridir.

Rexapin 5 mg

Rexapin yani Olanzapin etken maddesi 2,5 mg, 5 mg gibi dozlarda kullanıma sunulmaktadır. Etken maddenin miktarı yan etkilerin şiddetini ve türü üzerinde etkilidir. Bir benzodiazepin türevi olan Olanzapin, yani Rexapin hakkında daha genel bilgiler ile etkileri hakkında daha fazla bilgi almak için Benzodiazepin Türevleri ve Yan Etkileri yazısını veya antipsikotik sınıfındaki bir diğer ilaç olan risperidon etken maddesi hakkında daha fazla bilgi için Risperidon Yan Etkileri ve Kullanıcı Yorumları yazısını okuyabilirsiniz. Başka bir benzodiazepin türevi olan Rivoclon hakkında daha fazla bilgi için Rivoclon Nedir ve Ne İçin Kullanılır? adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

Olanzapin Kullanıcı Yorumları(Rexapin Kullanıcı Yorumları)

Olanzapin kullanıcı yorumları genel itibari ile benzodiazepin türevlerinde sık rastlanan “uyku hali” durumundan şikayet etmektedir. Bunun haricinde prolaktin seviyesinde artıştan şikayet edilmektedir. Bir başka kullancıı yorumu olarak “ilacın gece kullanımı sonucu rahatlama hissi verdiği” olumlu özelliklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

(Visited 31.868 times, 31 visits today)

yan etkileri kısmında %1 intihar girişimi diye oldukça manidar bir madde olan ilaç. bu prospektüsü okuyan kişi artık bu ilacı içerse aptaldır. bunu yan etkiler kısmına yazan da daha büyük bir aptal olsa gerek.

not: yan etkisini okuyunca kullanmadım. ama zyprexa muadili olduğu söyleniyor.

2,5-5-7,5-10 mg lık 4 versiyonu mevcuttur. dozajı iyi ayarlanmalıdır. şizofren ve psikoz hastalarında kullanılmakla birlikte ağır depresyonlar için de kullanılabilir. yan etkileri: kendine zarar verme, kilo alma ve uyumadır.

75 kilodan 108 kiloya çıkmamı sağlayan ilaç. en sonunda abilify'e döndüm ve yaklaşık olarak 20 günde 4 kilo verdim. bakalım nasıl olacak?

adamı süper saf yapan ilaç.
nice madde bağımlıları " eyth bee benim içtiklerimin yanında bu ne ki diyerek kullandı ve 15 dakika içersinde kuzu gibi oldular."
kilo aldırdığı yok ya da benim bünye ilacı piç etti bilemiyorum.

etkeni olanzapin olan ilaç.
başlarda zyprexa ile uyku tüneline adım atmıştım. bir süre sonra doktor dozu düşürme gereği duydu. şu an 2,5 mglık rexapin kullanıyorum. ilacın güzel bir yanı şüphecilik gibi sanrıları en aza indirgemesi. kötü bir yanı ise 'gürbüz tam bir canavar, tüm sınıf ondan korkar' kısmını size uyarlatması. ayrıca bu ilaç bana, bırakan kişileri merak ettirmekte.*

etken maddesi olanzapin olan antipsikotik ilaçlarda dönüp dolaşılacak yegane ilaçtır, yalnız vucüt uzun süreli olmak kaydıyla ilacı tölere ettiğinden dolayı kişi doz yükseltmeyi istiyor, 2.5 mg ile başlarsın bi bakmışsın 15 mg içiyorsun (tabi uzun vadede),
yalnız sinir ve stress problemi yaşayan, uyku sorunundan yakınan kişilere karşı birebir,alkol ve sigara kullanmıyorsa tabi.insanın egosunu düşürüyor,ihtiraslarından ve sıkıntılarından arındırıyor kısacası insanca yaşamayı öğretiyor.10 mg dan yukarı çıkıldığında kişiyi aşırı hassaslaştıran duygusal yoğunluğa iten bir ilaç ayrıca. sürekli tripler falan.

15 e yakında farklı antidepresan ve antipsikotik ilaç tecrübesi olan bir kişi olarak, aradığımı buldum diyebilirim, psikiyatra gidip ilaç yazdıracak bir kişi, doktora rexapin yazdırabilirse iyi olur, tabi aynı semptomları görüyorsa.

şizofreni ya da bipolar bozukluk rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlardan biri.

30 mg ve üzeri alındığında öföri ye neden olan ve sanrılar gördüren antipsikotik.

kabız yapar.
istediginiz kadar kuru kayısı, pırasa vs yiyin yine de 3 günden aşağı gidemezsiniz tuvalete.

10mg ile her gün spor yapmama ve hastane yemegi yememe ragmen 3 haftada 6 kilo aldım. zaten 48 kilo olan biri için büyük artış.
artı doktor her ne kadar yapmaz dese de sivilce yaptıgına da şahit oldum. ve forumda da okumuştum.

Tam olarak kac passiflora yaptigini merak ettigim ilac.

Depresyona bağlı uykusuzluğa çare olarak şahsıma düşük dozda verilen (2.5 mg) ilaçtır. Uyanmada zorluk, iştah artışı ve kilo yapar. Gece uykudan uyanma ve uyuyamama gibi durumları ortadan kaldırır.

Şizofreni ve bipolar için en iyi ilaçtır vede çok etkilidir. Yalnız dopamini önemli ölçüde azaltıp intihar düşüncesi oluşturur.
Depresyonda olduğunuz bir dönemde bu ilaca başlamayın. Şeker hastalığını tetikler ,kilo alırsınız.
Eğer fikirleriniz havada uçışuyorsa bir konudan ötekine hızlı geçiş yapıyorsanız -vede işte tam bu arada inanılmaz yaratıcı oluyor insan
-süper bir şekilde bipolarsınız ayrıca korkularıda yok ediyor.

uyku durumumu düzene sokan ilaçtır. gece uyuyamama, sürekli uyanma gibi sorunlarımı çözdü. hayatıma bir ferahlık getirdi diyebilirim.

Bugün doktorumun verdiği ilaç. yıllardan beri bu tarz ilaçlar kullanıyorum. her defasında ilaç değişiyor. sadece hayatında lustral'in etkili olduğunu gördüm. normalde vücudumda bu tarz kimyasalların olmasını istemiyorum ama hayata tutunmak zorundayım. en azından mutlu sansınlar.

bütün antidepresanlarda yüzde bir intihar girişimi yazar yeter artık moronlar.

Sol framede gorunce bi gulumsedim. Kulladigim en guzel uyku haplarindan biriydi.tepe tepe kullanin. Artik cedrina kullaniyorum sikip atiyor bunyemi.

Yan etkileri göz korkutan, sivilce ve kilo artışı yapan, bipolar ve şizofren hastaları için kullanılan çok etkili bir ilaçtır.

kullanimina cesitli sebeplerle direnç gosteren yakinlariniz icin uzulmeyin.

iğnesi vardır ayda bir.

allah kolaylik versin.

Antipsikotik İlaçlar ve Yan Etkileri

Antipsikotik ilaçlar yaygın olarak şizofreni gibi psikotik bozukluklarda kullanımı ile bilinse de bipolar bozukluk, depresyon, anksiyete bozuklukları gibi bir çok psikiyatrik hastalıkta etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Olanzapin, ketiapin, risperidon, klozapin, paliperidon en sık kullanılan antipsikotiklerdir.

Antipsikotik ilaçlar 1950'lerde klorpromazinin bulunması ile psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanarak, hastaların tedavisinde çok büyük bir gelişme kaydedilmesini sağlamıştır.

Antipsikotikler başlangıçta psikotik bozukluklar ve bipolar bozuklukta kullanılmıştır. Daha sonra yapılan çalışmalarla depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu, demans, tik bozuklukları ve OKB (obsesif kompulsif bozukluk) gibi hastalıkların tedavisinde de faydalı oldukları kanıtlanmıştır.

Antipsikotikler genellikle psikotik bozukluklar ve bipolar bozuklukta yüksek dozlarda kullanılsa da düşük dozlarda bir çok hastalıkta yaygın ve etkin olarak kullanılabilir.

Psikoz ağır düşünce, algı ve duygulanım bozukluklarıyla giden ve muhakeme kusurunun görüldüğü bir durumdur. Antipsikotik ilaçlar psikotik belirtilerin tedavisinde kullanılmasıyla bu ismi almış olsa da günümüzde sadece psikotik bozuklukların tedavisinde kullanılmaz.

En sık kullanılan antipsikotikler nelerdir?

Antipsikotikler yan etki profilleri ve etki mekanizmalarındaki farklılıklar gibi nedenlerletipik ve atipik olarak iki ayrı sınıfta değerlendirilmektedir.

Sık kullanılan tipik antipsikotikler;

  • Haloperidol (norodol)

  • Sulpirid (dogmatil,sulpir,meresa)

  • Klorpromazin (largactil)

  • Zuklopentiksol (clopixol)

  • Flupentiksol (fluanxol)

Haloperidol (norodol) 10 mg tablet
Klorpromazin (Largactil) 100mg tablet

Sık kullanılan atipik antipsikotikler;

  • Olanzapin (zyprexa, ozaprin, rexapin, ollafax, zyzapin, olfrex..)

  • Risperidon (risperdal, rixper, rileptid, ripesil, ricus..)

  • Ketiapin (seroquel, serex, ketya, quet, gyrex, ankep, ketilept, ..)

  • Klozapin (leponex, clonex)

  • Aripiprazol (abilify, abizol, aripa, ignis, sayfren..)

  • Paliperidon (invega, paligis)

  • Amisulpirid (solian)

  • Ziprasidon (zeldox)

Olanzapin 2,5-30 mg doz aralıklarında kullanılır
Risperidon 0,5-8 mg doz aralıklarında kullanılır
Ketiapin 25-1200 mg doz aralıklarında kullanılır
Klozapin genellikle 25-800 mg doz aralıklarında kullanılır
Aripiprazol 5-30 mg dozlarında kullanılır.

Antipsikotik ilaçların kullanımında önemli yan etkiler görülebilir. Tedavi mutlaka bir hekim kontrolünde yürütülmelidir.

Antipsikotikler psikiyatrik hastalıkların tedavisinde etkin olmakla birlikte rahatsız edici yan etkilere neden olabilirler.

Antipsikotiklerin En Sık Görülen Yan Etkileri (%1 ve üzerinde görülenler)

  • Sersemlik hissi

  • Baş ağrısı

  • Konstipasyon (kabızlık)

  • Ekstrapiramidal yan etkiler, (tipik antipsikotikler ve risperidon ile daha sık) Bunlar;

-Akatizi (daha çok bacaklarda hissedilen iç huzursuzluğu ve hareket etme isteği)

-Distoni (bazı kas gruplarının kasılmasıyla oluşan hareket bozukluğu). Distoni sıklıkla boyun kaslarında kasılma ile görülür. Çok rahatsız edici bir yan etki olabilir. Ancak sıklıkla ek ilaç kullanımı veya mevcut ilacın dozunun azaltılması ile (doktor kontrolünde) birkaç günde azalmaya başlar ve düzelir.

-Psödoparkinsonizm (parkinson hastalarına benzer şekilde küçük adımla yürüme, mimiklerde azalma, hareketlerde yavaşlamayla seyreden bir tablo)

-Tremor (daha çok ellerde görülen titreme)

Diğer yan etkiler;

  • Uyku hali, hipotansiyon ve baş dönmesi (ketiapin, olanzapin, klozapin ile daha sık)

  • İştah artışı (olanzapin, klozapin ile sık)

  • Adet düzensizlikleri ve cinsel isteksizlik

Burada gösterilen yan etkiler antipsikotiklerin kullanımında en sık görülen yan etkilerdir. Daha nadir görülen ve daha ciddi sonuçlar doğuran yan etkiler de görülebilir. Bipolar bozuklukta ve psikotik bozukluklarda yüksek dozda antipsikotik kullanıldığından yan etki görülme riski daha yüksektir.

Özellikle akatizi, distoni, iştah artışı gibi yan etkiler hastanın ilaç uyumunu bozabilir. Bazı hastalar tedaviyi bu nedenle bırakmak isteyebilir. Bu süreçte hekimle birlikte kar/zarar hesabı gözeterek uygun tedavi belirlenmesi gerekir.

Yan etkiler daha sık olarak yüksek dozlarda veya tedavinin sadece ilk haftalarında görülse de kimi zaman uygun tedaviye rağmen yan etkiler süreğen bir hal alabilir. Bu durum, uzun süre antipsikotik kullanması gereken hastalar ve tedaviyi düzenleyen hekimler için güçlük oluşturabilir.

Uzm. Dr. Berkay Vahapoğlu

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır