diş kökü iltihabı evde nasıl geçer / Diş İltihabına Kök Söktüren 8 Doğal Gargara! - Yemek Tarifleri | Güzellik Bakım | Sağlık ve Yaşam

Diş Kökü Iltihabı Evde Nasıl Geçer

diş kökü iltihabı evde nasıl geçer

Diş İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş iltihabına ne iyi gelir? Sorusu dişlerinde veya diş etlerinde sorun bulunan herkesin merak ettiği sorulardandır. Apsenin giderilmesi için kişinin mutlaka bir diş hekimine görünmesi gerekir. Fakat evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem, hafif diş ağrılarına iyi gelebilir.

Peki, diş iltihabına ne iyi gelir? Diş iltihabı, temelde dişlerde veya diş etlerinde sorun olduğunu işaret eder. Bu yüzden öncelikle yapılması gereken şey, ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmasıdır. İltihap sonucunda ise dişte oluşan ağrı ve sızının giderilmesi için uygulanabilecek doğal yöntemleri bu yazımızda derledik.

Diş İltihabına Ne İyi Gelir? İltihap Nasıl Geçer?

Dişlerde iltihaplanma, insanlar arasında sık görülen diş rahatsızlıklarından bir tanesidir. İltihaplanma farklı sebeplerden dolayı oluşabilmektedir. Bu sebepler önemli bir diş veya diş eti probleminin belirtileri olabildiği gibi günlük diş bakımının yapılmamasından da kaynaklı olabilir. Yaşadığınız diş iltihabı probleminin kalıcı olarak tedavi edilmesi gerekir. Bunun için de mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekir. Fakat bazı hafif iltihaplanma durumlarında uygulayabileceğiniz ve diş iltihabına iyi gelebilen yöntemlerde mevcuttur.

Gerekli ağız bakımının düzenli yapılmadığı ve hafif iltihaplanma yaşanan durumlarda dişlerinizi günde en az iki defa fırçalamak iltihaplanmanın giderilmesinde etkili olabilir. Bunun haricinde günde en az iki defa diş ipi ile dişleri temizlemek, ağız bakım gargarası kullanmak ve iltihaba iyi gelebilecek bazı özel baharatlı diş macunlarından kullanmak diş iltihabına iyi gelebilecek yöntemlerdendir.

Diş İltihabına Ne İyi Gelir? İltihap Nasıl Geçer?

Diş İltihabı Nasıl Oluşur?

Diş etinde meydana gelen iltihap genellikle bakteriyel enfeksiyonlara bağlı oluşan rahatsızlıklardır. Bakteriyel enfeksiyonlara bağlı oluşan iltihaplanmaların sebebi de gün içerisinde tüketilen besin artıklarının dişlerde birikmesidir. Diş aralarında biriken bakteriler temizlenmediği zaman burada çoğalıp iltihaplanmaya sebep olabilir. Bu yüzden dişlerde iltihap oluşmasının temel sebebi ağız bakım ve hijyeninin aksatılmasıdır. Bunun yanında yetersiz beslenme, genetik yatkınlık ve geçirilen bazı hastalıklar da dişlerde iltihaplanmaya sebep olabilmektedir.

Hijyen kaynaklı diş iltihaplanmaları genellikle birkaç gün içerisinde geçebilmektedir. Bu sürecin hızlanması için dişlere ekstra özen gösterilebilir. Bu tür iltihaplanmalar küçük çaplı iltihaplanmalardır ve geçmesi uzun zaman almaz. Fakat bazı durumlarda iltihaplanma çok daha geniş bir alanda görülebilir. Bu tip derin iltihaplanmalar daha yoğun acılara sebep olabilir ve altında farklı sağlık sorunları görülebilir. Bu tip iltihaplanmalar gerekli tedavi uygulanmadığı sürece kalıcı olarak iyileşmeyebilen iltihaplanmalardır. Bu durumda en kısa sürede bir diş hekimine görünmelisiniz.

Diş İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Diş iltihaplarının farklı sebeplerden kaynaklanabildiğine yukarıda değinmiştik. İltihaplanmanın sebebi hijyen kaynaklı ve küçük çaplı ise genellikle bir belirti göstermeden meydana gelirler. Buna karşın kişiye fazla acı hissettirmez ve kısa sürede geçer. Fakat farklı bir sorundan kaynaklı ve geniş çaplı iltihaplanmalar meydana gelmeden önce birtakım belirtiler gösterebilmektedir. Bu tip diş iltihaplanmalarında en sık görülen belirtiler şunlardır;

  • Ağız ve çenede meydana gelen ağrı
  • Dişlerde ve diş etlerinde hassasiyet
  • Beslenme esnasında oluşan ağrı
  • Diş etlerinde kanama oluşması
  • Diş etlerinde kızarıklık veya şişlik oluşması
  • Ağız kokusu
  • Baş ağrısı
  • Diş etlerinde çekilme
Diş İltihabı Nasıl Oluşur?
Diş İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Diş İltihabına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Hafif düzeydeki diş iltihaplanmaları genellikle bakteriyel enfeksiyonlara bağlı oluşur. Bu dönemde kullanılan bazı anti bakteriyel bitki ve yöntemler diş iltihaplanmasına iyi gelebilmektedir. Diş iltihaplanmasına iyi gelen doğal yöntemleri sizin için derledik.

Tuz, içeriğinde bol miktarda mineral bulunan bir maddedir. En önemli özelliği suyu tutabilmesi ve kurutabilmesidir. Dişlerde oluşan iltihaplanma da bir çeşit su birikimi olduğu için tuz iltihabına giderilmesinde etkili olabilir. Bunun için bir bardak ılık suyu içerisine bir tatlı kaşığı tuz atın. Tuzu suda eriterek ağzınızda gargara yapın. Günde 2 – 3 defa bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Sarımsak, doğadaki güçlü anti bakteriyel bitkilerden bir tanesidir. Bu özelliği ile diş ağrılarına ve diş iltihaplanmalarına da iyi gelebilmektedir. Diş iltihabının giderilebilmesi için birkaç sarımsağı biraz tuzla birlikte dövüp iltihaplanan bölgeye koyun. Birkaç dakika sarımsağı tuttuktan sonra çıkartıp bu işlemi birkaç defa tekrarlayın.

Ağız ve diş sağlığı için oldukça faydalı bitkilerden biri de nanedir. Nane, bakteri önleyici özelliği ile diş eti çürümelerine engel olduğu gibi diş etinde oluşan problemlerin giderilmesinde de etkilidir. Diş iltihabının oluştuğu durumda bir bitkisel çay demleme yöntemiyle ml suya iki tatlı kaşığı kuru nane atıp demlenmesini bekleyin. Çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.

Elma sirkesi içeriğindeki faydalı bakteriler sayesinde anti iltihap özelliğine sahiptir. Enfeksiyonlu bölgenin temizlenmesinde etkili olabilmektedir. Elma sirkesini direkt olarak ağzınızda gargara yapıp yutmadan dışarı atabilirsiniz. Ya da elma sirkesini biraz suyla karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Bu işlemi günde birkaç defa düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Diş İltihabına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Diş iltihabına iyi gelen doğal yöntemler: Diş iltihabı ağrısına iyi gelen şeyler, bitkiler ve çaylar

Diş iltihabının fark edilmesi diş etinde oluşan iltihap dolu şişlikle beraberdir. Bunu gören herkes dişinde iltihap bir diğer deyişle “apse” olduğunu bilir. Bu iltihap tedavi edilmediğinde oldukça olumsuz durumlar ortaya çıkar. Bunlardan biri de diş kaybıdır. Çünkü iltihabın tedavi edilmemesi ağza ve bedene yayılmasına neden olabilir. İltihabın kuruması için genellikle doktorlar antibiyotik tedavisi önermektedir. Ancak evde de diş iltihabı için yapabileceğiniz şeyler mutlaka vardır. Önemli olan iltihap ilerlemeden önlem alabilmektir. Eğer dişiniz ağrımıyorsa ve iltihap rahatsız edici seviyede değilse en azından kısa bir süre için evde uygulayabileceğiniz yöntemlerle diş iltihabını hafifletebilirsiniz. Diş iltihabının neden olduğunun bilinmesi de oldukça önemlidir.

Çünkü nedeni öğrenilmediğinde iltihap ilerleyerek istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Hatta doktorlar da bunu anlayabilmek için mutlaka dişin röntgenini istemektedir. Diş iltihabının pek çok nedeni olabileceği gibi çoğunlukla diş çürükleri ve diş eti hastalıkları yüzünden oluşmaktadır. Bazen yirmi yaş dişleri de diş iltihabına neden olabilir. Bu durumda dişin çekilmesi gerekebilir. Diş iltihabı tedavi edilmeden doktorlar diş üzerinde herhangi bir işlem yapmamaktadır.

İltihap tedavisi için antibiyotik verilmektedir. Ancak evinizde de çeşitli bitkisel yöntemlerle en azından diş iltihabını hafifletmeniz mümkündür. Yine de iltihap ilerlerlerse ve ağrı varsa vakit kaybetmeden doktorla görüşmekte fayda vardır. Geç kalındığında diş kaybı gibi istenmeye sorunlar oluşabilir. Bu içeriğimizde diş iltihabına iyi gelen doğal yöntemler: diş iltihabı ağrısına iyi gelen şeyler, bitkiler ve çaylar hakkında ayrıntılı bilgileri bir araya getirdik. İşte diş iltihabı hakkında tüm merak edilenler…

Diş İltihabına Doğal Çözüm Önerileri

Diş iltihabına doğal çözüm önerileri arasında öne çıkanları sizler için sıraladık; sarımsak, zerdeçal, karanfil, nane, elma sirkesi tercih edilebilir.

Evde Diş İltihabı Nasıl Geçer?

Evde diş iltihabı nasıl geçer sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Öncelikle çeşitli bitkisel tedavilerle evde diş iltihabını hafifletmek mümkündür. Ancak yine de iltihabın ilerlediği durumlarda vakit kaybetmeden doktora gitmek çok önemlidir.

Diş İltihabına İyi Gelen Şeyler

Diş iltihabına iyi gelen şeyler arasında karanfil ilk sıradadır. Karanfil iltihabın olduğu dişin ağrısının geçmesine de yardımcı olmaktadır. Diğer yandan sarımsak, zerdeçal ve elma sirkesi de kullanılabilir. Ancak bunların geçici çözümler olduğu unutulmamalıdır. Mutlaka diş iltihabının kesin nedenini öğrenmek için bir diş doktoruyla görüşmeniz gerekir.

Diş İltihabına İyi Gelen Bitkiler

Diş iltihabına iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Bunlar genelde halk arasında doğal antibiyotik olarak anılan sarımsak, zerdeçal ve elma sirkesi gibi bitkilerdir. Çünkü diş iltihabı ancak antibiyotik kullanımıyla geçer.

Diş İltihabına İyi Gelen Çaylar

Diş iltihabına iyi gelen çaylar arasında papatya en önemli sıradadır. İltihap kurutucu özelliği olan papatya çayını diş iltihabı için demleyip içebilirsiniz. Çayın ılık içilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca çay olarak içmek yerine gargara olarak ağzınızda bekleterek de iltihap için papatya çayını kullanabilirsiniz. Papatya bitkisinin kaynatılarak hazırlanması içerisinde bulunan bütün yararlı vitaminleri öldüreceğinden demleyerek hazırlamanız daha uygundur.

Diş İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş iltihabı ağrılı ve zor bir sürece neden olacağından kimse bu durumda kalmak istemez. Dolayısıyla bu sorundan mustarip olan kişiler diş iltihabına ne iyi gelir? Sorusunu ısrarla sorarlar. Evinizde çeşitli bitkilerle diş iltihabını hafifletmeniz mümkündür. Bunun yanında eğer geçmezse antibiyotik almanız gerektiğini unutmayın. Ancak buna tek başınıza karar vermeniz doğru değildir. Dolayısıyla diş iltihabı ilerlerle ve geçmezse hemen bir diş doktoruna başvurun.

Toplum arasında en yaygın görülen diş problemlerinden birisi olan diş apsesi için doğal antibiyotik var mı diye sıklıkla sorulmaktadır. Makalemizde, evde tamamen doğal yollarla ve bitkisel yöntemlerle diş apsesi nasıl geçer, tedavisi nasıl yapılır hakkında bilgiler yer almaktadır.

Diş Apsesi Evde Nasıl Geçer?

Diş apsesinin evde yada klinikte tedavi edilebilmesi için, apseye neden olan etkenin ortadan kaldırılması gerekir. Eğer bu etken; çürük bir dişin içerisindeki enfekte pulpa dokusu ise klinikte kanal tedavisi yapılmalı, diş etine batan sert kabuklu yiyecek gibi bir etkense evde bu parça diş etinden çıkarılmalıdır.

Diş apsesini geçirmek için kullanılan antibiyotik veya evde şifalı bitkiler ile yapılan doğal ve bitkisel uygulamalar her ne kadar apsenin azalmasına yardımcı olsa da, etken ortadan kaldırılmadığı sürece enfeksiyon tekrarlar ve bir süre sonra yeniden ortaya çıkar.

Diş apsesi nasıl patlatılır ve boşaltılması nasıl yapılır incelemek isterseniz ilgili makaleyi inceleyebilirsiniz.

Diş Apsesi İçin Doğal Antibiyotikler

Diş kliniğindeki en yakın randevunuza kadar olan sürede tedaviye yardımcı olması için evde uygulayabileceğiniz diş apsesi için doğal antibiyotik etkisi gösteren bitkisel çözüm önerileri şunlardır.

1- Tuzlu Su Gargarası 

Ağız içini tuzlu suyla çalkalamak, apse olan dişin geçici olarak rahatlamasını sağlar. Bu yöntem, oldukça kolay ve uygun fiyatlı bir seçenek olarak bilinir. Ayrıca bu uygulama, yaraların iyileşmesini sağlar ve diş etlerini güçlendirir. Bu uygulama için yarım çay kaşığı sofra tuzu ile yarım su bardağı ılık su karıştırılır. Bu karışım ile en az 2 dakika boyunca gargara yapılır ve karışım tükürülür. Tuzlu su gargarası, gün içerisinde 2 ile 3 defa yapılabilir. 

2- Karbonat

Karbonat, apseli dişi tedavi etmek için tercih edilebilecek bir başka ev ilacıdır. Karbonat, ağız içindeki plakları uzaklaştırmak için de mükemmel bir yöntemdir. Ayrıca bu madde, antibakteriyel özelliklere sahiptir. BU uygulama için yarım yemek kaşığı karbonat, yarım bardak su ve 1 çay kaşığı tuz, iyice karıştırılır. Daha sonra karışım, ağız içerisinde en az 5 dakika çalkalanır ve tükürülür. Bu uygulama, gün içerisinde 2 ile 3 defa yapılabilir. 

3- Keklik Otu Yağı

Keklik otu yağı, diş apsesi için doğal antibiyotik olarak kullanabileceğiniz oldukça etkili ve işlevsel olan esansiyel bir yağ türüdür. Antibakteriyel ve antioksidan özellikler taşıdığı için bir dişin şişmesini ve olası ağrıları yüksek oranda azaltmaya yardımcı olabilir. Bu uygulama için:

  • damla keklik otu yağı, 1 yemek kaşığı herhangi bir taşıyıcı yağ (hindistan cevizi yağı, jojoba yağı ve zeytinyağı gibi) ile karıştırılır.
  • Bir miktar pamuğa, bu karışımdan birkaç damla damlatılır.
  • Daha sonra pamuk, enfekte olan bölgenin üzerinde dakika boyunca tutulur ve pamuk çıkarılır.
  • 10 dakika sonra ağız içi, ılık suyla durulanabilir. Bu uygulama gün içerisinde defa yapılabilir. 

Not: Enfekte olan bölgenin daha fazla tahriş olmasını önlemek için mutlaka keklik otu yağı, herhangi bir taşıyıcı yağla seyreltilmelidir. 

4- Soğuk Kompres

Soğuk kompres, ağrı ile birlikte şişmeyi de azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunun için buz küpleri, bir beze yerleştirilir ve etkilenen bölgeye tutulur. 15’er dakikalık aralıklarla bu yöntem uygulanabilir. 

Not: Buz küpleri, doğrudan hasarlı bölgeyle temas ettirilmemelidir.

5- Çemen Otu Çayı

Çemen otu, yüksek oranda antibakteriyel özelliklere sahiptir ve diş apsesi için doğal bir antibiyotik görevi görebilir. Bu etkili bitki, yaraları iyileştirir ve iltihabı azaltır. Bu uygulama için:

  • Bir çaydanlığa 1 bardak su eklenerek kaynatılır ve çay kaşığı kadar öğütülmüş çemen otu da eklenerek demlenmeye bırakılır.
  • Çemen otu çayı soğuduktan sonra bir miktar pamuk, bu karışıma batırılır ve etkilenen bölgeye uygulanır.
  • Bu yöntem, gün içerisinde defa yapılabilir. 

6- Karanfil Yağı

Karanfil yağı, eski çağlardan bu yana diş apsesi ve diğer enfektif durumların tedavisi için doğal antibiyotik olarak kullanılmaktadır. Antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Bu uygulama için:

  • 3 damla kekik yağı ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır.
  • Daha sonra bir miktar pamuk, elde edilen karışıma batırılarak sorunlu bölgeye sürülür.
  • Ayrıca bir çay bardağı ılık suya birkaç damla karanfil yağı eklenerek gargara da yapılabilir.
  • Bu uygulama, gün içerisinde defa yapılabilir.

7- Kekik Yağı

Kekik yağı, parazitleri tam manasıyla öldüren, bakterilerle savaşan ve şişlikleri azaltan bir başka güçlü doğal yağ olarak bilinir. Bu yağ da yine seyreltilerek kullanılmalıdır. Bu uygulama için:

  • damla kekik yağı ile 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı karıştırılır.
  • Bir miktar pamuk, bu karışıma batırılarak etkilenen bölgeye sürülür.
  • Bununla beraber 1 çay bardağına damla kekik yağı eklenerek gargara da yapılabilir. Bu doğal tedavi, gün içerisinde defa yapılabilir. 

8- Hidrojen Peroksit

Hidrojen peroksit, bakteriyel bazlı bir enfeksiyonla savaşan mükemmel bir doğal ilaçtır. Ayrıca bu madde, olası plakları ve diş eti kanamalarını azaltmaya da yardımcı olur. Bunun için %3 oranında hidrojen peroksit ile aynı oranda su karıştırılır ve elde edilen karışım ile gargara yapılır. Bu uygulama, gün içerisinde birkaç defa yapılabilir. 

9- Yağ Çekme

Yağ çekme, ağız içi ve diş sorunlarını doğal olarak tedavi etmek için tercih edilen çok eski bir uygulamadır. Yağ çekme, toksinleri dişlerden ve diş etlerinden uzaklaştırır. Yapılan bazı çalışmalara göre yağ çekme uygulaması, diş eti kanamalarını ve ağız kokusunu tedavi edebilir ve bakterilerin de azaltılmasına yardımcı olabilir. Bununla beraber bu uygulamanın, ağız ve diş sağlığında etkili olup olmadığını doğrulamak için yeteri oranda bilimsel kanıt yoktur. Bu uygulama için 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, susam yağı ya da zeytinyağı ağız içine alınarak dakika boyunca kuvvetli bir şekilde dişlerin arasında gezdirilir ve yutulmadan tükürülür. Bu yöntem, gün içerisinde defa yapılabilir. 

Not: Sabahları aç karnına yağ çekilmesi önerilir.

Sarımsak

Sarımsak, önemli bir ağrı giderici ve bakteri öldürücüdür. Ayrıca bu süper besin, diş apsesi içinde kullanabileceğiniz doğal bir antibiyotiktir. Bu uygulama için 1 diş sarımsak macun kıvamına gelene kadar ezilir ve sorunlu alanın üzerinde birkaç dakika boyunca bekletilir. Ayrıca her gün 1 diş sarımsak tüketilebilir. Bu uygulama, gün içerisinde istenildiği kadar yapılabilir. 

Yeşil Çay 

Yeşil çay, iltihap önleyici ve antioksidan özelliklere sahiptir. Yeşil çay, doğal bir antibiyotik olarak işlev görür. Bakteri ile birlikte mikroplarla tam manasıyla savaşır ve apseli dişin çevresindeki ağrı ile iltihabı azaltır. Bu uygulama için:

  • 1 bardak kadar su, orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır.
  • Kaynayan suya 1 tane yeşil çay poşeti atılır ve 5 dakika boyunca demlenmeye bırakılır.
  • Daha sonra yeşil çay poşeti çıkarılır ve kalan suyu çıkarmak için poşet, hafif bir şekilde sıkılır.
  • Son olarak yeşil çay poşeti, sorunlu bölgenin üzerine yerleştirilir. Yeşil çay uygulaması, gün içerisinde defa yapılabilir. 

Zerdeçal 

Zerdeçal, antibakteriyel, antienflamatuar ve antiseptik özellikleri sebebiyle diş apsesi için doğal antibiyotik görevi gören bitkiler arasında en etkilisidir. Bakterileri öldürmeye yardımcı olur ve iltihabı azaltır. Bunun için:

  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozuna bir miktar su eklenir ve macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Bir miktar pamuk bu karışıma batırılır ve sorunlu bölgeye doğrudan uygulanır.
  • 15 dakika sonra ağız için ılık suyla durulabilir.
  • Bu uygulama, her gün 3 defa yapılabilir. Buna alternatif olarak ağız sağlığını etkileyen plak ve bakterileri uzaklaştırmak için zerdeçal gargarası da yapılabilir. 

Bal

Bal, yaraları iyileştirmek için son derece iyi bir şekilde çalışan doğal bir antibakteriyel ajan olarak bilinir. İyileşme sürecini hızlandırarak, ağrıyı, şişlikleri ve iltihapları azaltır. Ayrıca bal, yaralara karşı da etkili bir yöntemdir. Diş apsesi durumunda bir miktar bal, doğrudan sorunlu bölgeye sürülebilir ya da her gün kaşık bal tüketilebilir.

Umarız makalemizde paylaşmış olduğumuz diş apsesi için doğal antibiyotik önerileri evde diş apsesi nasıl geçer sorularınıza bir yanıt verebilmiştir.

Giriş Yap/Üye Ol

Beyninizin dalağınız ile dalaştığı, böbreğinizin mideniz ile yer değiştirdiği, kafanıza matkap ile bir şeyler çakıldığı, gözlerinizin Japon halk kahramanını andırdığı ve tüm bu olan bitene ağrı kesicilerin bile çare olamadığı &#;acının vücut bulmuş hali&#;; nereden çıktın diş iltihabı? Diş apsenizin içi iltihap ile dolduysa muhtemelen diş hekiminiz güçlü antibiyotikler tavsiye edecektir etmesine ama gelin ne çektiğinizi bir de size sorsunlar. Eğer tıp, ağrınıza çare bulamıyor ve gece nöbetleri son hızla devam ediyorsa, yine doktorunuzun da onayı ile şu doğal gargaraları deneyebilirsiniz. Sizin için araştırdık.

dis-agrisi

Not: Doktorunuzun onayı olmadan kesinlikle denemeyiniz.

1- Hatmi kökü yaprağını ve hatta çiçeğini kaynatın. Ilındıktan sonra gargara yapın.

dis-agrisi-hatmi-koku

2- Rahatlatıcı etkisiyle bilinen papatya derdinize çare olabilir. Sıcak su içine çay kaşığı papatya ekleyin ve kaynatın. Ilındıktan sonra gargara yapın.

papatya-cayi

3- Ahududu mucizesi ile tanışın! Ahududu çiçeğini kaynatın ve ılındıktan sonra gargara yapın.

ahududu

4- Bal, sirke ve adaçayı&#; Karıştırıp bir güzel kaynatın. Sonra gargara yapın, etkisini bir süre sizi idare edecektir.

bal

5- Bu sefer soğuk su ve tuz baş rolde. Bir fincan soğuk suyun içine bir yemek kaşığı tuz karıştırın. Sabah akşam 2 kez gargara yapın, iltihap kuruyabilir.

tuz

6-Ekinezya çayını ılındıktan sonra gargara olarak kullanabilirsiniz. Papatya çayı gibi, ekinezya da rahatlatacaktır.

ekinezya-cayi

7- Toz zerdeçalı, yarım çay kaşığı su ile karıştırıp, apsenin üzerine hafifçe sürebilirsiniz. Sızısını hafifletecektir.

zerdecal

8- Çay ağacı yağını bilir misiniz? Diş iltihabınız hat safhadaysa bir deneyin deriz. Bir bardak suya, bir damla çay ağacı yağı damlayın ve gargara yapın. Sonuç rahatlatıcı olacaktır.

cay-agaci-yagi

Eğer bu aralar hayat size &#;ağrılı&#; ise, bu okuduklarınız size #iyigelecek.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir