bel rahatsızlığına bakan bölüm / Bel ağrısı için hangi doktora gidilir? Bel ağrısına hangi bölüm bakar?

Bel Rahatsızlığına Bakan Bölüm

bel rahatsızlığına bakan bölüm

Bel Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir? Bel Ağrısına Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

İnternet kullanıcıları incelendiğinde bel ağrıları konusunda yapılan internet araştırmaları büyük çoğunlukla "bel ağrısı için hangi bölüme gidilir" ya da "bel ağrısına hangi bölüm ve doktor bakar" gibi sorularda yoğunlaşmıştır. Yazımızda bizler de bu sorular üzerinde durarak ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaştık. Yazımızı okumaya devam ederek bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bel Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Bel ağrısının birçok çeşidi ve sebebi bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı da gidilebilecek bölümlerin farklılığı da fazla olmaktadır. Ağır nesnelerin kaldırılması, zorlayıcı ve yanlış spor yapımı, devamlı oturarak hareketsiz kalınması, sürekli ayakta durmak ve daha birçok durum bel ağrılarına sebep olabilmektedir. Sinir tahrişi, omurga kırığı, omurga kireçlenmesi, bel çevresinde yayılan organlarda bir problemin olması gibi rahatsızlıklar da bel ağrılarının oluşmasına sebep olan durumlardır. Bel ağrısına bakan bölümler ise sıralamak gerekirse şu şekildedir:

  • Ortopedi ve travmatoloji bölümüne gidilebilmektedir.
  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne başvurulabilir.
  • Bel ağrısı nedeni ile nöroloji bölümüne de gidilebilir.
  • Genel cerrahi bölümüne de bel ağrısından kaynaklı gidilebilir.

Bel Ağrısına Hangi Bölüm ve Doktor Bakar?

Bel ağrısı için tedavi ve önlem adına gidilmesi gereken doktor; ağrının geçmişine ve ağrının derecesine göre değişiklik göstermektedir. Ancak ilk kez bel ağrısı kaynaklı doktora gidilecek ise genel cerraha ya da aile hekimliğine gidilmesi gerekmektedir. Sonrasında ağrının temeline göre hasta ortopedist veya fizik tedavi ya da nöroloğa sevk edilmektedir.

Bel ağrılarında erken önlem almanın önemi yüksektir. Hasta ağrıyı hissetmeye başladığı anda doktora gitmelidir. Doktora gidilmekte geç kalınması tedavi sürecinin uzamasına ya da geç kalınmasına sebep olabilir. Erken teşhis edilmemesi durumunda bel ağrıları; bel kayması, bel fıtığı ve dar kanal hastalıkları gibi problemlere yol açabilir.

Bel ağrısı yaşayan kişinin vücudunun bazı bölgelerinde uyuşma meydana geliyorsa çok geç kalınmadan bir nöroloğa başvurarak muayene edilmesi gerekir. Durumun ciddiyetine göre hasta cerrahi operasyon bile geçirebilir. Bel ağrısının sebebi çarpma ya da darbe kaynaklıysa fizik tedavi uzmanıyla görüşülmelidir.

Bel ağrısını geçirmek adına yapılan müdahalelerin bazıları şunlardır:

  • Ağrının giderilmesi için ağrı kesici ya da ödem giderici ilaçlar verilebilir.
  • Enjeksiyon olarak bel ağrısı giderici ilaçlar verilebilir.
  • Belin zorlanmaması ve dinlendirilmesi ile tedavi edilir.
  • Gerekli durumlarda doktor kontrolünde bel ağrısının dindirilebilmesi için ameliyata başvurulabilir.

Bel ağrısı için hangi doktora gidilir? Bel ağrısına hangi bölüm bakar?

Bel ağrısı sorunu yaşayanlar, hastanelerin hangi bölümlerinden randevu alacaklarını ve hangi doktorlara muayene alabileceklerini öğrenmek istiyor. Bel ağrısı; Meslek hastalığı olabildiği gibi, zorlanma veya incinmeden dolayı da ortaya çıkabilen bir komplikasyondur. Peki Bel ağrısına hangi bölüm bakar? Bel ağrısı için hangi doktora gidilir? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

BEL AĞRISINA HASTANEDE HANGİ BÖLÜM BAKAR?

Bel ve kalça ağrıları; Ortopedi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Travmatoloji ve Fizik Tedavi doktorlarının ilgi alanına giren konulardır.

Bel ağrısına ilk etapta bakan bölüm ortopedidir.

Ortopedi bölümü insan vücudunda kas, kemik ve sinirleri inceleyen bölümdür. Bel bölgesindeki sorunlar için akla gelen ilk hastane birimidir. Bir ortopedi doktoru, bel ağrısı şikayetinde hastadan çeşitli tetkikler ister. MR çekimi, omurlardaki sorunun görüntülenmesi için yegane yöntemdir. Tespit edilen sorunun boyutuna ve türüne göre sorunun giderilmesine çalışılır.

Bel ağrısı için gidilebilecek bir diğer birim de beyin ve sinir cerrahisi bölümüdür.

Bel kaynaklı, kalça ve bacağa yayılan ağrılar beyin ve sinir cerrahisi uzmanları tarafından da değerlendirilebilir.

Beyin ve sinir cerrahisi doktorları, beldeki sinir sıkışması, hasarı gibi hallerde hastalara yardımcı olmaktadır. Özellikle sinirlerle alakalı cerrahi müdahaleler bu doktorlar tarafından başarıyla yapılmaktadır.

Bel ağrılarında gidilmesi gereken bir bölüm de "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon" polikliniğidir.

Bel ağrısı çeken kimseler, fizik tedavi doktorlarından da yardım alabilirler. Fizik tedavi, kaslar ve sinirlerdeki hasarların iyileştirilmesinde başvurulan bir yöntemdir. Ayrıca çarpma ve darbeler sonucu oluşan travmalarda da fizik tedavi doktorlarına başvurulabilir.

BEL AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Günlük yaşamda yapılan zorlayıcı hareketler, bel ağrısına yol açabilir.

- Ağır nesneler kaldırmak

- Zorlayıcı spor hareketleri yapmak

- Sürekli oturmak

- Sürekli ayakta kalmak

- Fiziksel olarak zorlayıcı işlerde çalışmak

- Gün boyunca masa başında hareketsiz çalışmak gibi nedenler bel ağrısına sebep olur.

Bel Fıtığı İçin Hangi Bölüme ve Doktora Gidilir? Bel Fıtığına Bakan Poliklinikten Nasıl Randevu Alınır?

Bel fıtığı, omurganın alt kısmındaki bel bölgesindeki disklerin çıkıntı yapması durumudur. Bu durum, disklerin dış tabakasının zayıflaması veya yırtılması nedeniyle meydana gelir. Bu çıkıntı, omurilik veya sinir kökleri üzerinde baskıya neden olabilir, bu da ağrı, uyuşma ve güçsüzlüğe neden olabilir.

Bel Fıtığı İçin Hangi Bölüme ve Doktora Gidilir?

Bel fıtığı genellikle nöroloji, beyin ve sinir cerrahisi, ortopedi veya fizik tedavi uzmanları tarafından tedavi edilir. Bu uzmanlar hastanın durumuna ve semptomlarına göre gerekli teşhis ve tedavi planlarını yapabilirler. Tedavi seçenekleri arasında ilaçlar, fizik tedavi, enjeksiyonlar veya cerrahi müdahale gibi yöntemler olabilir.

Ayrıca, fizyoterapistler de bel fıtığı için rehabilitasyon programları hazırlayabilir ve bel fıtığı semptomlarını hafifletmek için egzersizler ve terapi teknikleri önerebilir.

Bel Fıtığı İçin Hangi Bölüme ve Doktora Gidilir? Bel Fıtığına Bakan Poliklinikten Nasıl Randevu Alınır? Bel fıtığı muayenesi için beyin cerrahi ve ortopedi bölümlerinden randevu alınmalıdır. Bel fıtığının ilk tanısı için hastaların, beyin cerrahi bölümüne gitmesi gerekmektedir. Bel fıtığı teşhisinin konulmasının ardından, gerekli görüldüğünde hastalar ortopedi bölümüne yönlendirilecektir.

Bel fıtığının teşhisinin ardından, fizik tedavi ya da cerrahi tedavi uygulanmaktadır. Bel fıtığının evresine göre belirlenen bu tedavi yöntemleri, randevu sistemi üzerinden takip edilmelidir. Bel fıtığı belirtileriyle karşılaşan hastalar, muayene olmak için online randevu almalıdır. Devlet hastanelerinden randevu almak için Sağlık Bakanlığına bağlı sistemler kullanılırken, özel hastanelerden randevu almak için hastanelerin kendi sistemleri üzerinden işlemler yürütülmektedir.

Beyin Cerrahi ve Fizik Tedavi Randevusu Nasıl Alınır?

Beyin cerrahi randevusu almak ya da fizik tedavi randevusu oluşturmak için Sağlık Bakanlığının geliştirdiği sistemler kullanılmalıdır. Bel fıtığı şikayeti bulunan hastalar, iki farklı yoldan randevu oluşturabilirler:

  • Bel fıtığı teşhis ve tedavileri için beyin cerrahi bölümüne randevu alınmalıdır.
  • Sağlık Bakanlığı internet sitesi olan MHRS Portal üzerinden, devlet hastanelerine online randevu alınmaktadır.
  • MHRS Portal sistemine erişmek için https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/  bağlantısı kullanılmalıdır.
  • Bağlantı adresinde yer alan “Randevu Al” seçeneğine tıklandıktan sonra, açılan giriş ekranındaki bilgiler doldurulmalıdır.
  • https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/?lang=tr giriş ekranında talep edilen T.C. kimlik numarası ve MHRS şifresi doğrulandıktan sonra, sistem girişi tamamlanacaktır.
  • Açılan sayfada yer alan “Randevu Oluştur” seçeneğine tıkladıktan sonra, il ve ilçe seçimi yapılmalı, randevu oluşturulacak bölüm belirlenmelidir.
  • Doktor ve poliklinik seçimi de yapıldıktan sonra, uygun olan doktorlar için randevu listesi açılacaktır.
  • Liste içerisinde istenen tarihte randevu oluşturularak, randevu tarihinde muayeneye gidilebilir.

ALO 182 Sağlık Bakanlığı randevu hattı üzerinden de devlet hastaneleri için online randevu oluşturulmaktadır.

Bel Fıtığı Muayenesi Nasıl Yapılır?

Bel fıtığı teşhisi için hastalar fiziki muayeneye alınmaktadır. Hastalar fiziki muayeneye alındıktan sonra, hastaların sağlık geçmişi incelenmektedir. Sağlık öyküsünün ardından, bölgedeki sorunların görüntülenmesi için MR ve röntgen çekilmektedir. Görüntüleme cihazları sayesinde, hastaların şikayetlerinin asıl kaynağı teşhis edilmektedir.

Gerekli incelemelerin ardından, hastalara kesin tanı konmakta ve tedavi süreci başlatılmaktadır. Başlangıç seviyesindeki bel fıtığı sorunu için hastalara ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulanmaktadır. Bel fıtığı muayenesinde ileri evre fıtık teşhis edilirse, hastalar derhal cerrahi müdahaleye alınmaktadır.

Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır?

Bel fıtığının bulguları ve hastalarda sıklıkla karşılaşılan şikayetler, aşağıda sıralanmıştır:

  • Ayak uçlarında ve bacaklarda gelişen karıncalanma sorunu
  • Kaslarda güçsüzlük hissinin yaşanması
  • Erkeklerde iktidarsızlık oluşumu
  • Hareket kabiliyetinin zorlaşması
  • Bel bölgesinde şiddetli ağrı oluşumu
  • Bacaklarda şiddetli ağrı ve kramplar
  • Hızlı yorulma
  • İdrar kaçırma ve idrar tutmada zorlanma
  • Vücudun aksaması ve dengeyi toplamada zorluk yaşanması
  • Yürümede ve oturmada acı hissi yaşanması

Yukarıdaki belirtilerle karşılaşıldığında, derhal beyin cerrahi bölümünden randevu oluşturulmalıdır.

Bel Fıtığı Tedavi Yöntemlerinin Detayları Nelerdir?

Bel fıtığının tedavi süreci için hastalardaki fıtık seviyesi dikkate alınmaktadır. Hastaların yaşadığı probleme ve etkilere bağlı olarak, bel fıtığına farklı yöntemlerde tedaviler uygulanmaktadır. Başlangıç evresindeki bel fıtığı için hastalara fizik tedavi uygulanmakta ve çeşitli hareketlerle, fıtığın etkileri ortadan kaldırılmaktadır. Fizik tedavi sürecinde, hastalara çeşitli egzersiz ve hareketlerin yer aldığı program uygulanacaktır.

İleri evre bel fıtığı olması ve hastaların yaşamını olumsuz etkilemesi durumunda, hastalara cerrahi müdahale yapılmaktadır. Cerrahi müdahalenin yöntemleri ve boyutu, fıtığın evresine göre değişiklik göstermektedir. Bel fıtığı tedavisinde, fizik tedavi uygulamalarının yeterli kalmaması durumunda, ikinci aşama olan cerrahi müdahale uygulanmaktadır.

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#bel fıtığına hangi bölüm bakar, Bel Fıtığı İçin Hangi Bölüme Gidilir, Bel Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir, bel fıtığı hangi doktor, bel fıtığı hangi bacağa vurur, bel fıtığı kaç yaşında başlar, bel fıtığına kim bakar, bel fıtığı nasıl anlaşılır, bel fıtığı neye iyi gelir, bel fıtığı niye olur, sağlık, Bel fıtığı için hangi polikliniğe gitmek gerekir, Fıtık hastalığına hangi bölüm bakıyor, Ortopedi fıtığa bakar mı, Bel fıtığı doktoruna ne denir, Ortopedi Bölümü neye bakıyor, Bacağa vuran fıtık ağrısına ne iyi gelir

Bel ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilir?

Haberin Devamı

Bel ağrısının sebebi, bir tek sorunla açıklanamaz. Bu duruma neden olan birçok hastalık vardır. Bazen yalnızca kasların tutulması, bel ağrısına yol açar. Fakat bazen de ağrının temelinde daha ciddi sorunlar yatmaktadır. Bunların başında bel fıtığı gelir.

Bel fıtığı, omurganın geçirdiği bir tür rahatsızlıktır. Omurganın en çok kullanılan kısmı beldir. Bu bölüm beş adet omurdan oluşur. Ve diğer omurlara göre daha ağır yük taşır. Omurların taşıdığı yük, zamanla omurlarda hasarlara yol açar. Bel fıtığı, omurlar arasındaki kıkırdakların yırtılması veya kaymasına bağlıdır.

Bel fıtığının dışında diğer bazı hastalıklar da bel ağrısına yol açabilmektedir. Bunlar,

- Sinirlerin sıkışması veya tahrişi

- Artrit adı verilen bel ve kalça eklemi iltihabı

- Disk Kayması

- Omurga kemiklerindeki hasar gibi rahatsızlıklardır.

Bu sorunların her biri, farklı uygulamalarla iyileşmektedir. Dolayısıyla iyileşme sürecinde konu ile alakalı bir bölüme başvurmak gerekir.

Bel Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Bel ağrısı yaşayan kimselerin gitmesi gereken bölüm ortopedidir. Ortopedi bölümü insan vücudunda kas, kemik ve sinirleri inceleyen bölümdür. Bel bölgesindeki sorunlar için akla gelen ilk hastane birimidir. Bir ortopedi doktoru, bel ağrısı şikayetinde hastadan çeşitli tetkikler ister. MR çekimi, omurlardaki sorunun görüntülenmesi için yegane yöntemdir. Tespit edilen sorunun boyutuna ve türüne göre sorunun giderilmesine çalışılır.

Haberin Devamı

Bel ağrısı için gidilebilecek bir diğer birim de beyin ve sinir cerrahisi bölümüdür. Beyin ve sinir cerrahisi doktorları, beldeki sinir sıkışması, hasarı gibi hallerde hastalara yardımcı olmaktadır. Özellikle sinirlerle alakalı cerrahi müdahaleler bu doktorlar tarafından başarıyla yapılmaktadır.

Bel ağrısı çeken kimseler, fizik tedavi doktorlarından da yardım alabilirler. Fizik tedavi, kaslar ve sinirlerdeki hasarların iyileştirilmesinde başvurulan bir yöntemdir. Ayrıca çarpma ve darbeler sonucu oluşan travmalarda da fizik tedavi doktorlarına başvurulabilir.

Bel Ağrısı İçin Uygulanan Müdahaleler Nelerdir?

Bel ağrısının giderilmesi için birçok farklı müdahale uygulanır. Öncelikle hastanın dinlendirilmesi ve belini zorlamaması istenmektedir. Belde meydana gelen hasar, dinlenmek suretiyle giderilebilir. Buna ek olarak bazı ağrı kesici ve ödem giderici ilaçlar verilebilir. Özellikle enjeksiyon olarak verilen ilaçların bu dönemde faydası büyüktür.

Haberin Devamı

Bel ağrısının iyileşmesinde bazen ameliyat çözüm olabilir. Bel fıtığı, disk kayması gibi sorunların çözümü genelde ameliyattır. Hastalar ameliyat sonrasında bir süre dinlenerek, sorunu atlatmaktadır.

Bel Ağrısından Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Bel ağrısını yaşamamak için günlük yaşamda bazı koşullara dikkat edilmelidir. Düzenli olarak spor yapmak, bel kaslarını ve omurlarını güçlendirecektir. Ancak bu sporun bilinçsizce yapılmaması tavsiye edilir. Bedeni aşırı zorlayacak hareketlerden kaçınmak fayda sağlar.

Bel ağrısı sorununa yakalanmamak,

- Doğru beslenmek

- Yeterli miktarda su içmek

- Hareketsiz kalmamak

- Vücuttaki D vitamini ve kalsiyum miktarlarını korumak ile sağlanabilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır