Samsun mantar yetiştiriciliği kursu

Samsun Mantar Yetiştiriciliği Kursu

samsun mantar yetiştiriciliği kursu

Mantar Yetiştiriciliği Kursu Açılış Programı Gerçekleştirildi

Mantar Yetiştiriciliği Kursu Açılış Programı Gerçekleştirildi

İlkadım Halk Eğitimi Merkezimiz ile Tarım İl Müdürlüğümüz iş birliğinde mantar kursu açılıdı

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açılış programında İl Müdürümüz SAĞLAM'a , Şube Müdürlerimiz Lale BAYKAL ve Erol BAŞ, İlkadım Milli Eğitim Müdür Vekili Turgay AYYILDIZ, İlkadım Halk Eğitim Müdürü Murat YALÇINKAYA, İlkadım İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi ÇALIŞICI, usta öğretici teknik elemanlar ve kursiyerlerimiz eşlik etmişlerdir.

✔️ Bizlere her türlü desteği esirgemeyen İl Müdürümüz İbrahim Sağlam Bey'e, idareci arkadaşlarına, çalışanlarına ve katılım sağlayan kursiyerlerimize teşekkürü borç biliriz.

Murat YALÇINKAYA

Müdür

16-03-2022

 Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

✔️İl Müdürümüz İbrahim Sağlam;İlimizde tek seferde en fazla müracaat edilen ve gece verilecek Mantar Yetiştiriciliği kursu açılış programına katılmıştır.Açılış programında İl Müdürümüz SAĞLAM'a , Şube Müdürlerimiz Lale BAYKAL ve Erol BAŞ ,İlkadım Milli Eğitim Müdür Vekili Turgay AYYILDIZ, İlkadım Halk Eğitim Müdürü Murat YALÇINKAYA, İlkadım İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi ÇALIŞICI, usta öğretici teknik elemanlar ve kursiyerlerimiz eşlik etmişlerdir. ✔️İl Müdürümüz SAĞLAM, İl Müdürlüğümüz tarafından Mantar yetiştiriciliği ile ilgili Mantar kursumuza bu zamana kadar 700 kişi katılmış ve katılımcımıza sertifikaları verilmiş, kursa katılım sağlayanların %20 i aktif olarak mantar üretiminde çalışmaktadır. İlimizde Mantar Yetiştiriciliği Bakanlığımız destekleri ve mesai gözetmeksizin İl Müdürlüğümüzün özel çaba ve emekleriyle doğrudan ve dolaylı olarak binlerce kişinin istihdam edildiği ve geçimlerini kazandığı önemli bir sektör olmuştur. ✔️Samsunda mantar üretimi yıllık 1500 ton civarında olup, Ülkemiz mantar üretiminde ilk 10 sıra içerisinde yer almaktadır. İlimizde 70 mantar üretici 115 mantar üretim evinde 1500 ton mantar üretmektedir. Bu 1500 ton üretimin 1150 tonu beyaz şapkalı mantar,350 tonu istiridye mantarı olarak gerçekleştirilmektedir. ✔️Özellikle AB ülkelerinde kişi başı tüketilen mantar miktarı 3 kg iken, ülkemizde 500 gram civarındadır. Tüm halkımızın özellikle çocuklarımızın mantarın mucizevi faydalarından daha fazla istifade etmelerini ifade etti. ✔️İl Müdürümüz;2009 yılında başlayan Mantar yetiştiriciliğini geliştirme projemize İlimizde bu zamana kadar toplamda 5 Milyon TL'nin üzerimde yatırım yapılmıştır. Bu 5 Milyon TL'nin üzerinde yapılan yatırımın %25 ' e yakını Üreticilerimize Tarım ve Orman Bakanlığımız, Kaymakamlıklar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekleme kurumu tarafından hibe olarak desteklenmiştir. Toplamda İlimizde mantar üretimine verilen hibe miktarı 1 Milyon 250 Bin TL'dir. Bu hibelerin yüzde 75 inden kadın üreticilerimiz faydalanmıştır, dedi.

16-03-202216-03-202216-03-202216-03-202216-03-202216-03-2022

16-02-2022

Mantar Yetiştiriciliği Kursu 15 Mart 2022 tarihinde başlıyor

Mantar Yetiştiriciliği Kursu 15 Mart 2022 tarihinde başlıyor

KURS BAŞLAMA TARİHİ : 15 Mart 2022 Salı

KURS SAATİ : 17:00

ok-hareketli-resim-0061KATILACAKLARIN LİSTESİ TIKLAYINIZ

Katılacaklara mesaj atılmıştır

NOT : Aşağıda isimleri yer alan kişilerin MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSUna hatalı bilgileri sebebiyle kesin kayıtları yapılamamıştır. Bu kişilerin 15 Mart 2022 tarihinde başlayacak kursa katılabilmeleri için tekrar online kayıt yaptırmaları ve Müdür Yrd. Yusuf KATİPOĞLU'na bilgi vererek kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Bu kişilerin telefonlarına bilgi mesajı gönderilmiştir.

KURS YERİ : İl Tarım Müdürlüğü Karantina Binası Konferans Salonu

Adres: Kılıçdede Mh., Cumhuriyet Cd. No:164, 55060 İlkadım/Samsun

Kurs Yeri Nerede? [Google Harita] ok-hareketli-resim-0061TIKLA

09-03-2022

09-03-2022


YENİ BAŞVURU İŞLEMLERİ

Mantar Yetiştiriciliği Kursu Başvuru işlemleri Kurum Web Sitemiz üzerinden online yapılmaktadır. Yeni başvuru yapmış olanlar bir sonraki planlanacak kursa davet edileceklerdir. Programa giriş koşulları, Programın Amaçları ile Kursa başvuru linki aşağıdadır.

PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI

1. Okuryazar olmak,

2. 18 yaşını tamamlamış olmak,

3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

PROGRAMIN AMAÇLARI

Mantar Yetiştiriciliği Kursu programını bitiren bireyin,

1. Bölgesinde yetiştirebileceği mantar türlerini seçmesi ve yetiştiricilik için uygun koşulları oluşturması,

2. İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak tekniğine uygun bir şekilde mantar üretimini gerçekleştirmesi amaçlanmaktadır.

16-02-2022

ok-hareketli-resim-0061[Başvuruları Gör]

NOT: Başvuru bilgilerinizi görmek için başvuru yaptıktan 10 dk sonra [Başvuruları Gör]  linkini tıklayınız.

Üreticilere mantar kursu!

Üreticilere mantar kursu!mask

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Altınordu Halk Eğitim Merkezi ve Ordu Mantarcılar Derneği tarafından mantar üretiminin artırılması için mantar yetiştiriciliği eğitim programı gerçekleştirilecek.

18 günlük eğitim

Mantar yetiştiriciliği eğitim programı için başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihinin 17 Nisan2023 Pazartesi günü olduğu belirtildi. Kurs ise 24 Nisan’da başlayacak ve 18 gün sürecek.  

Mantar yetiştiriciliği kursunun katılımlarının ücretsiz olacağı belirtilirken, temel ve teknik bilgiler ile uygulamalı eğitim verileceği kaydedildi.

#mantar, ordu, eğitim, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Altınordu Halk Eğitim Merkezi, Ordu Mantarcılar Derneği, altınordu, 2023, nisan, tarım

Balıkesir'de mantar üretimine büyük destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 35 kursiyere 10 ton kompost ve 250 torba üst toprak dağıttı.

BALIKESİR (İGFA) - Kırsalda üreticilerin üretim ve pazarlama imkanlarına destek olmayı sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, mantar üretimini teşvik etmek için 2021 yılında Karesi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Mantar Yetiştiriciliği Kursu’nda kursiyerlerin mantarcılığa ilk adımı atması ve üretimin desteklenmesi amacıyla 2 ton 500 kilogram kompost, 1 ton 170 kilogram üst toprak ve diğer ürünlerle beraber toplam 4 ton malzeme desteği yapmıştı.

Bu yılda Karesi Halk Eğitim Merkezi ve Burhaniye Şehit İlyas Arslan Halk Eğitim Merkezi’nde Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu tamamlayan kursiyerlere 10 ton kompost ve 250 torba üst toprak dağıtımı daha yapıldı. Toplamda 14 ton mantar üreticisine malzeme desteğinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin üretim altyapısını güçlendiriyor, üreticinin kazanması için çabalıyor. 

Kompost ve torba üst toprak dağıtımı törenlerine; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Birol Şahin, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça,  Körfez Koordinatörü Kazım Arslan ve üreticiler katıldı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2048498/balikesirde-mantar-uretimine-buyuk-destek

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Kursu Mayıs 2023 (Güncel Kurslar)

Mantar yetiştiriciliği kursu, son zamanlarda girişimcilerin en çok katılmak istediği kurslardandır. Kurs almak isteyen girişimciler için bulunmuş oldukları illerin Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan mantar yetiştiriciliği kursuna katılarak sertifikalarını alabilirler.

Ülkemizde bir çok girişimci son zamanlarda mantar yetiştiriciliğine merak salmış durumda. Eğitimli olup işe giren kişiler çok güzel işler çıkarabiliyor. Tv’de ve internette sık sık karşımıza mantar yetiştiricileri çıkıyor. Bunları gören girişimciler ise bu işe nasıl gireceklerini araştırıyorlar. Bizim tavsiyemiz eğitimini almadan kesinlikle bu işten uzak durmanız. Kar edeyim derken zarar edebilirsiniz. Mantar yetiştiriciliği kursuna kayıt yaptırıp eğitimini aldıktan sonra profesyonel bir şekilde bu işe ilk adımı atabilirsiniz. Mantar yetiştiriciliği kursu nerede var mantar yetiştiriciliği belgesi nasıl alınır ?

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Kursu 2023

KOSGEB mantar yetiştiriciği yapmak isteyenler ve desteklerden faydalanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığına Halk Eğitim Merkezi tarafından kurslar düzenleniyor. Birçok ilde düzenlenen KOSGEB mantar üreticiliği kursu, aldıktan sonra kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı sertifika verilir.

Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen mantar yetiştiriciliği kursu ücretsizdir. Kurs 88 saat verilen eğitimden oluşuyor. Uzman eğitimciler tarafından verilen mantar yetiştirme kursu İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir gibi büyükşehirlerde verildiği gibi diğer bir çok ildeki halk eğitim merkezleri tarafından da verilmektedir.

İstiridye Mantar Yetiştiriciliği

Mantar Yetiştiriciliği Kursu

İstiridye mantarı, doğada kavak ağaçlarında sıklıkla görülen bir mantar türüdür. Görünümü istiridye kabuğuna benzediğinden dolayı bu ismi almıştır. Saymakla bitmeyen faydaları ve lezzeti ile ülkemizde de sık tüketilen istiridye mantarı yetiştiricili güzel bir iş fikridir.

Yetiştirmesi çok kolay olan istiridye mantarı 1.5 ay içerisinde büyümektedir. Kilosu ise 10-15 TL arasına alıcı bulmaktadır. Girişimciler son zamanlarda istiridye mantarını araştırıyorlar. Bizde bir kaç ip ucu verelim dedik.

  • Mantar tohumunu satanlardan alaran üretime başlayabilirsiniz.
  • İstiridye mantarını yetiştireceğiniz ortamın sıcaklığı 24-25 derece olmalıdır.
  • Organik Market ve Pazarlarda yetiştirmiş olduğunuz mantarlara alıcı bulabilirsiniz. Eğer çok fazla mantar yetiştirmeyi düşünüyorsanız toptan satın alanlarla görüşerek toptan satış yapabilirsiniz.
  • Sosyal medya hesapları üzerinden satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Çok kısa sürede büyüdüğü için kısa sürede çok fazla mantar yetiştirebilirsiniz.

Kültür Mantarı Yetiştiriciliği

blank

Büyük marketlerde gözümüze çarpan kültür mantarı kolay büyüyen bir mantar türüdür. Yüksek besin değeri ile insanların sıklıkla tercih ettiği kültür mantarı ülkemizde de sıklıkla tüketilmekte. Kültür mantarı ile yemekler daha bir lezzetli oluyor. Peki kültür mantarı nasıl yetiştirilir?

Kültür mantarı çok kolay büyür ve yetişir. Halk Eğitim merkezlerinin vermiş olduğu mantar yetiştiriciliği kurslarına katılarak nasıl yetiştiği hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Mantar Yetiştiriciliği Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır? (Halk Eğitim Merkezleri)

Mantar yetiştiriciliği kursuna Türkiye’de bütün il ve ilçelerde katılmak mümkün. Fakat kursun açılabilmesi için eğitim alacak olan kişilerin en az 12 kişi olması gerekmektedir. Milli EğitimBakanlığıe-Yaygın Sistemi üzerinden mantar yetiştiriciliği kursuna başvuruda bulunabilirsiniz.

blank

Mantar Yetiştiriciliği Kurs Başvurusu Adım Adım:

Mantar yetiştiriciliği kursuna katılmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Kurs başvurusu yapmak veya kurs talebinde bulunmak için https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx linke tıklayın.
  • Üyeliğiniz varsa sağ üstte bulunan “Kullanıcı Girişi” linkine tıklayarak giriş yapın.
  • Üyeliğiniz yoksa “e-Devlet” Girişi butonuna tıklayarak TC ve şifreniz ile giriş yapın.
  • Açılan sayfada eski kurs başvurularınızı görebilir ve yeni kurs başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Sol menüde bulunan “Kursa Ön Başvuru Yap” linkine tıklayın.
  • İl ve İlçe seçimi yaptıktan sonra “Ara” butonuna tıklayın.
  • “Kurs Adı” bölümüne “Mantar” diye yazıp arama yaptığınızda eğer ilinizde yakın zamanda yapılacak olan “Mantar Yetiştiriciliği” kursu varsa listede görünecektir.
  • Eğer listede “Mantar Yetiştiriciliği” kursu bulunmuyorsa sol menüde yer alan “Kurs Açılması Talebi” sayfasından ilinizde kurs açılması için talep oluşturabilirsiniz.

Mantar Yetiştiriciliği Kursları Mayıs 2023

Mantar Yetiştiriciliği Kursu Ankara

Ankarada’ki Halk Eğitim Merkezlerinde zaman zaman Mantar Yetiştiriciliği kursu açılmaktadır. Güncel olarak Ankara’da verilen kursları sizinle paylaşacağız. Şu anda Ankarada başvuru yapılabilecek durumda açık kurslar. Kurs Açılması Talebi oluşturabilirsiniz.

01 Mayıs 2023 tarihinde kontrol ettiğimizde Ankara’da Mantar Yetiştiriciliği kursu bulunmamaktadır.

Kurs No: 2711141
İlçe:
Gölbaşı
Kurum:
Ankara Gölbaşı Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Mogan Ek Bina
Başlama Tarihi: 30/03/ 2023
Bitiş Tarihi:
19/04/ 2023
Kontenjan:
7/60

Mantar Yetiştiriciliği Kursu Bursa

Bursa’ki Halk Eğitim Merkezlerinde ara ara Mantar Yetiştiriciliği kursu eğitimleri verilmektedir. Şuanda Bursa’da Mantar Yetiştiriciliği Kurs başvurusunda bulunabilirsiniz. Aşağıda Bursa’daki Mantar Yetiştiriciliği detayları verilmiştir.

01 Mayıs 2023 tarihinde kontrol ettiğimizde Bursa’da Mantar Yetiştiriciliği kursu bulunmamaktadır.

Kurs No: 2657478
İlçe:
İznik
Kurum:
İznik Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Karatekin Mahallesi
Başlama Tarihi: 16/03/ 2023
Bitiş Tarihi:
21/05/ 2023
Kontenjan:
250/250

Eskişehir

Kurs No: 2776782
İlçe:
Odunpazarı
Kurum:
Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi
Başlama Tarihi: 12/05/ 2023
Bitiş Tarihi:
02/06/ 2023
Kontenjan:
0/25

Mantar Yetiştiriciliği Kursu İstanbul

İstanbul’da bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde zaman zaman Mantar Yetiştiriciliği kursu verilmektedir. Güncel olarak İstanbul’da verilen kurslar aşağıdadır. Kursa başvuru yapmak için https://e-yaygin.meb.gov.tr/ adresine giriş yapıp kayıt olunuz.

Kurs No: 2770123
İlçe:
Eyüpsultan
Kurum:
Eyüpsultan Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Alibeyköy Kültür Merkezi/İsmek
Başlama Tarihi: 30/04/ 2023
Bitiş Tarihi:
16/07/ 2023
Kontenjan:
17/18

Kurs No: 2753872
İlçe:
Şişli
Kurum:
Şişli Borsa İstanbul Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
İsmek Şişli Mecidiyeköy
Başlama Tarihi: 22/04/ 2023
Bitiş Tarihi:
01/07/ 2023
Kontenjan:
19/30

Mantar Yetiştiriciliği Kursu İzmir

İzmir’de mantar yetiştiriciliği kursu almak isteyenler aktif kurs dönemlerinde başvurularını yaparak kursa katılabilirler. İzmir mantar yetiştiricili kursuna katılmak isteyenler aşağıdaki ayrıntılar doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilirler.

Kurs No: 2766619
İlçe:
Menderes
Kurum:
Menderes Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi
Başlama Tarihi:
27/04/ 2023
Bitiş Tarihi:
23/05/ 2023
Kontenjan:
14/15

Kütahya

Kurs No: 2778265
İlçe:
Tavşanlı
Kurum:
Tavşanlı Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Tavşanlı Ceza İnfaz Kurumu
Başlama Tarihi:
09/05/ 2023
Bitiş Tarihi:
10/10/ 2023
Kontenjan:
19/200

Malatya

Kurs No: 2757206
İlçe:
Yeşilyurt
Kurum:
Malatya Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Dyk Sınıfı
Başlama Tarihi:
23/04/ 2023
Bitiş Tarihi:
26/06/ 2023
Kontenjan:
20/20

Ordu

Kurs No: 2776171
İlçe:
Fatsa
Kurum:
Fatsa Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Fatsa Tarım Ve Orman Müdürlüğü
Başlama Tarihi:
09/05/ 2023
Bitiş Tarihi:
05/07/ 2023
Kontenjan:
83/100

Zonguldak

Kurs No: 2770004
İlçe:
Ereğli
Kurum:
Zonguldak Ereğli Halk Eğitimi Merkezi
Kursun Yapılacağı Yer:
Murtaza Mah Cumhuriyet Halk Evleri
Başlama Tarihi:
09/05/ 2023
Bitiş Tarihi:
15/06/ 2023
Kontenjan:
16/20

Güncel mantar yetiştiriciliği kursu ve kontenjan bilgileri 01 Mayıs 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı e-yaygın sisteminden alınmıştır. Güncel kurslar ve ayrıntılar için sisteme giriş yapabilirsiniz.

Mantar Yetiştiriliği Destekleri

Mantar yetiştiriciliği işine girmek isteyenler 100 metre karelik bir yerde bu işe başlayabilirler. Mantar yetiştirmek kokulu bir iş olduğundan dolayı yerleşim yerlerinden uzakta olması daha sağlıklı olacaktır.

Devlet desteği ile mantar yetiştiriciliği: Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mantar yetiştiriciliği kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programına alınmıştır. Yani mantar yetiştiriciliğine devlet desteği bulunmaktadır. Bulunduğunuz ildeki İl Tarım Müdürlüğüne giderek desteklemer hakkında ayrıntılı bilgiyi alabilirsiniz.

Mantar Yetiştiriciliği Sertifikası ile Hibe ve Destek Almanız Kolaylaşır

Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen mantar yetiştiriciliği sertifikasını aldığınız zaman devlet tarafından verilen destek ve hibelerden faydalanmanız daha kolay olacaktır. Kursa katılıp belirlenmiş olan saatlerde eğitim gördükten sonra sertifika verilecektir. Kursların tarihlerini öğrenmek ve başvuru yapmak için E-Yaygin – Meb sistemini kullanabilirsiniz.

Kurslar Online Mıdır?

Halk Merkezleri tarafından verilen mantar yetiştiriciliği kursu online değildir. Halk Eğitim Merkezi tarafından belirlenen adreslerde kurslar verilir.

Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği Kursları

Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği kursları tüm Türkiye ve Pamukkale bölgesi Mantar Yetiştiriciliği kursları tabiki kursubul.com.tr‘de. Kursubul.com.tr’de 2023 yılı Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği kursları telefon ve adres bilgilerini tüm detayları ile ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin en büyük kurs arama ve listeleme platformu kursubul.com.tr adresinize en yakın kursu bulmanıza yardım edecek. Denizli Pamukkale en iyi Mantar Yetiştiriciliği kursları kursubul.com.tr platformuna üye olarak firmalarını tanıtmakta ve ihtiyaç duyduğunuz Mantar Yetiştiriciliği kursu telefon numarası ve adres bilgilerini güncel olarak tutmaktadır.

Kursubul.com.tr en iyi kursu bulmanız için size yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Kayıtlı olan Mantar Yetiştiriciliği kurslarını puanları, yorumları ve bilgilerine bakarak inceleyebilir. Kurs merkezi hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz. İsterseniz Mantar Yetiştiriciliği kursu sayfasındaki form aracılığıyla Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği kursu firması ile rahatça iletişime geçebilir. Mantar Yetiştiriciliği kursu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği kursu sayfasında kurs merkezi hakkında bilgi sahibi olmanın yanında, Mantar Yetiştiriciliği kursunda çalışan eğitmenler, Mantar Yetiştiriciliği kursu eğitiminin müfredatı, kurs merkezinin fiziksel özellikleri (klima,merdiven,asansör) hakkında bilgi, kurs sonucunda alacağınız sertifikalar, kazanacağınız beceriler konularında da bilgi sahibi olabileceksiniz.

Her şey doğru kursu seçmekle başlıyor. Doğru kurs merkezinde doğru kursu bulmak ve başarılı olmak için kursubul.com.tr de aradığınızı bulacaksınız.

Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği Kursu Fiyatları

Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği kursu fiyatları hakkında ilgili kurs sayfasını ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz. Kurs ücretlerinin ne kadar olduğu, aylık mı yoksa ders başına mı olduğu konusunda bilgi alabilirsiniz. Derslerin bireysel mi yoksa grup dersi şeklinde olacağını, izmir Mantar Yetiştiriciliği kursu fiyatlarına etki edip etmediği konusunda detayları öğrenebilirsiniz.

 Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği kursları

Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği kursları

Neden Mantar Yetiştiriciliği kursu dersi almalıyım?

Kursunuzu seçerken en önemli husus, kendinize neden eğitim almak istediğinizi sormaktır.

Beceri setinizi genişleterek kariyerinizi ilerletmek ister misiniz? Bu durumda, mevcut becerilerinizin ve niteliklerinizin doğal bir ilerlemesi olan bir konuda bir kurs seçmelisiniz. Amaç, mevcut işvereninizle daha da ilerlemekse, işinizle ilgili bir kurs seçmeniz önerilir. Akranlarınız, meslektaşlarınız veya işvereninizle çalışma seçeneklerini tartışmak, hangi yeterliliğin kariyerinize yardımcı olacağını belirlemenize yardımcı olabilir.

Bilginizi çeşitlendirmek mi yoksa kariyer yolunuzu tamamen değiştirmek mi istiyorsunuz? Kariyer değiştirmek istiyorsanız eğitim gerekli olabilir. Eğitim almak pahalı olabilir, bu nedenle olası bir kariyeri tam olarak araştırdığınızdan emin olun.

Özetle:

  • Mevcut deneyiminizi ve becerilerinizi düşünün.
  • Muhtemel kariyerleri ve istihdam fırsatlarını değerlendirin.
  • Hangi konuların ilginizi çektiğini düşünün.
  • Hangi kursların alakalı olduğu ve kariyerinizi geliştirebileceği konusunda işvereninizle, meslektaşlarınızla veya meslektaşlarınızla konuşun.

Mantar Yetiştiriciliği Kursu Fiyat

Özel Ders Alanı araştırmalarımızda Mantar Yetiştiriciliği özel ders fiyatlarının ortalama 150 TL - 1000 TL aralığında olduğunu tesbit ettik. Bulunduğunuz il ve ilçeye göre farklılık göstermekle birlikte Mantar Yetiştiriciliği kursu fiyatı ortalama 400 TL civarındadır.

Mantar Yetiştiriciliği kursu ücretsiz

Pek çok şehirde belediyeler gibi bazı kamu kuruluşları ücretsiz Mantar Yetiştiriciliği dersleri ve ücretsiz Mantar Yetiştiriciliği kursu açmaktadır. Bu kurumlardan Mantar Yetiştiriciliği eğitimi alarak başlangıç seviyede ilerleyebilirsiniz. Ancak ileri seviye bir Mantar Yetiştiriciliği eğitimi için profesyonel bir kurs ihtiyacınız olacaktır. Mantar Yetiştiriciliği kurslarını merak ediyorsanız, kursubul.com.tr'de yi inceleyin. Ücretsiz eğitim veren kurs merkezleride sistemimizde kayıtlıdır.

Gerçekten Mantar Yetiştiriciliği kursu ile ilgileniyor musunuz?

Neye ilgi duyduğunuzu ve hangi kursu okumak istediğinizi düşünmek gerçekten önemlidir. Heyecanlı, ışıltılı kariyerinizi ileride görebildiğiniz için mi? Yoksa ailen öyle istediği için mi? Şimdi kendinizi sorgulayarak, kursunuzun sizi götürmesini istediğiniz yolu tam olarak belirleyebilirsiniz.

Aşağıda Pamukkale şehrindeki Mantar Yetiştiriciliği kurslarının adresleri ve telefonları na ait linkler bulunmaktadır. Mantar Yetiştiriciliği kursları bilgileri sürekli güncel tutulmaktadır.

Mantar Yetiştiriciliği Kurs içeriğini kontrol edin

Almak istediğiniz Pamukkale Mantar Yetiştiriciliği kursu hakkında detaylı bilgi almalısınız. Bazı öğrencilerin eğitim boyunca (hatta birden çok kez) fikir değiştirdiklerini, çünkü beklediklerinden farklı çıktığını unutmayın. Ne öğrenmek istediğinize dair net bir fikriniz olsa da daha sonra fikrinizi değiştirebilirsiniz. Neye bulaştığınızı bilin ve istediğiniz kursun eğitim müfredatını kontrol edin.

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı: ​ Ordu’da kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapılmakta olup, bu çalışmalar artarak devam etmektedir. İlimizde mantar konusunda üreticilerimizi bilgilendirerek yetiştiriciliğini teşvik etmek, üretim desenimizi daha da zenginleştirmek ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa olarak "Mantar Yetiştiriciliği Kursu" düzenlenmiştir.

20 Şubat 2023 tarihinde başlayan ve İl Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından verilen eğitimde kursiyerlere İş Sağlığı ve Güvenliği, Mantar Üretim Ortamları ve Mantar Üretimi konularında bilgiler verilmiştir. Teorik eğitimin sonrasında istiridye mantarı üretiminde kompost hazırlığı ve misel ekimi uygulamalı gösterilerek eğitim tamamlanmıştır.

İlimizde üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, küçük arazilerde yüksek gelir getirebilecek ve ilimiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları eğitimler ve hibe destekleriyle sürdürülmektedir. Üreticilerimize ürünlerinin bereketli kazançlarının bol olmasını dileriz.” ORDU OLAY

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) tarafından düzenlenen kursun ilk dersi Çukurova Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Büyükalaca tarafından verildi.

Kurs süresince üretim teknikleri, toprak, mantarhane hazırlığı, kültürel bakım, bitki zararlıları, mücadele yöntemleri ve mantar yetiştiriciliği konularında bilgi verileceğini aktaran Prof. Dr. Büyükalaca, 4.sü düzenlenen kursa 30 kişinin katıldığını söyledi. Eğitimlerin bir ay süreceğini aktaran Büyükalaca, arazisi olmayan küçük alanlarda aile işletmeciliği şeklinde kursiyerlerin iş imkanı yakalayacaklarına dikkat çekti.

Büyükalaca, “Kurs sonunda verilecek sertifika sayesinde, Kadirli Kaymakamlığı’nın mantar yetiştiricileri için hazırladığı destekleme programından yararlanabilecek. Katılımcılara kültür mantarı üretim teknikleri, toprak, mantarhane hazırlığı, kültürel bakım, bitki zararlıları, mücadele yöntemleri ve mantar yetiştiriciliği konularında bilgi veriliyor. Kursiyerlerimiz, kültür mantarını ekip, hasadını yapabilinceye kadar burada hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim görüyorlar. Yani yetiştiriciliğin bir ön çalışmasını yapmış oluyorlar. Bugüne kadar 100 kadar kursiyerimiz oldu. Bunlar içinden mantarhane kuranlar var.” diye konuştu.

Kursiyerleri gruplar halinde OKÜSEM mantarhanesini de gezdiren Prof. Dr. Saadet Büyükalaca, burada kursiyerlere uygulamalı olarak bilgi verdi.

Mantar Yetiştiriciliği Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Yapılan araştırmalara göre mantar işletmelerinin çoğu 1-7 yıllık tecrübeye sahiptir. Bu sebeple mantar üreticiliği işine girişen yatırımcılar kısa sürede ya işletmeyi kapatırlar ya da devrederler.

Mantarcılığa niyetlenen yatırımcıların en zorlandığı durum kompost teminidir. Yeni başlayan yatırımcıların çoğu işe kompostlarını kendileri üreterek başlamaya çalışırlar. Oysa ki mantar yetiştiriciliği teknik bilgi ve beceri isteyen bir iş olduğundan, yeterli bilgi ve tecrübe olmadan kompost yapmaya çalışmak başarıyı olumsuz etkiler. Yeni başlayanlar için mantar yetiştiriciliği eğitimi gerekli mi? Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerde eğitimleri bulunur, Ayrıca KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Kursu ile de eğitim alma imkanı vardır.

Mantar Yetiştiriciliğine Devlet Hibe ve Kredi İmkanları

Sermayesi küçük olan ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin mantar yetiştiriciliğine yönlenmeleri kısa sürede ürün alıp para kazanmalarına sağladı. Bunun yanı sıra kendi birikimi olmayan ancak bu işi yapmak isteyen girişimciler için de devlet kredi ve hibe desteklerini artırdı.

Mantar Yetiştiriciliğine Destek Veren Kurumlar

Ülkemizde mantar pazarının genişlemesi ve çiftçinin mantarcılık üzerine yoğunlaşması ile beraber devletin mantar yetiştiricilerini desteklemesi yoğunlaştı. Mantar Yetiştiriciliğine hibe ve kredi veren kurumlar;

Ziraat Bankası ( Mantar Yetiştirme Kredisi)

Ziraat Bankası bitkisel üretim desteği kredileri adı altında mantar kredisi vermektedir. Ziraat Bankası üzerinden çiftçi kayıt belgeniz ile başvuru yapabilir %50 faiz indiriminden yararlanma imkanı bulur ve 50 bin TL'ye kadar finansman desteği alma hakkı kazanırsınız. Bu krediyi alet, ekipman desteği için de kullanabilir minimum faiz oranları ile Ziraat Bankası aracılığı ile 4 yıla kadar vadeyle mantar kredisinden yararlanabilirsiniz. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 2,5 milyon TL olarak belirlendi.

TKDK Mantar Üretim Desteği

IPARD-2 programı kapsamında verilen destek; kültür ve istiridye mantarı içindir. Ancak bu desteklerden yararlanmak isteyenler, desteklenen iller arasında olmalıdır. IPARD-2 kapsamında TDKD'nin verdiği hibe desteği %65 oranındadır.

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Desteği

KOSGEB 46.32.06 NACE KODU ile kültür mantarı ticaretini icra etmek isteyen girişimcilere destekler verip; yeni girişimcilere 2 yıllık program altında 60.000 TL hibe desteği sağlanır.

KKYDP Mantar Üretim Desteği

İstiridye mantarı ve Kültür mantarı yetiştirilmesine yönelik modern ve yeni tesislerin yapımı, bazı yönden yapılmakta olan yatırımların tamamlanıp hazırlanması, işletilmekte olan mevcuttaki tesislerin kapasitelerinin artırılması ile teknolojik yenilenme veya modernize etme başvuruları. Bu konuda yapılacak proje başvurularında başvuru kodu TÜY-D olmalıdır.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz senelerde mantar yetiştiriciliği için 30 bin TL geri ödemesiz hibeler ile destek sağladı. Bu amaçla çiftçilerin istiridye ve kültür mantarı yetiştiriciliğine müsaade verilirken, Resmi Gazete'de kültür mantarı yetiştiriciliğine söylemde bulunuldu.

Şartlar ise şöyle;

100 metre kare alan içinde, yılda 15 veya 20 ton kompostlar ile 3 katlı ranza sistemlerin veya söz konusu diğer sistemlerde de uygulandığı yenilikçi bir sistem kurulması ve bu sistemin dahilinde Vantilatörler, Aspiratörler, Sırt pompaları, Higrometreler, Termometre gibi malzemelerin temin edilmesi ve beyaz şapkalı kültür mantarı ile istiridye mantarlarının yetiştirilmesi üzerine destek belirlendi.

Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede