marka iletişimi açıköğretim / Marka İletişimi | Anadolu Üniversitesi

Marka Iletişimi Açıköğretim

marka iletişimi açıköğretim

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ - ÖNLİSANS

Marka İletişimi

Program Tanıtımı

Program Akademik Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Programın Amaçları

Marka İletişimi Önlisans Programının amacı, marka iletişimi ve pazarlama iletişiminin temel kavramlarını bilen ve bu kavramlar çerçevesinde oluşan teorik bilgiyi pratiğe dönüştürebilecek; kurum ve kuruluşların markalaşma sürecinin yönetilmesine yardımcı olabilecek; kendini gelişime ve geliştirmeye adamış; görev ve sorumluluklarının bilincinde,  her türlü görevde kurumsal, kültürel, toplumsal ve etik değerlere, sosyal adalete saygılı personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Marka İletişimi Önlisans Programına kayıt olmanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan Nasıl Öğrenci Olabilirim? sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler - AKTS Kredileri

seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
İKTUİKTİSADA GİRİŞZ
İLTUİLETİŞİM BİLGİSİZ
İŞLUGENEL İŞLETMEZ
PZLUPAZARLAMA İLKELERİZ
 YABANCI DİL IZ
*Yabancı Dil I: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca I, FRAU-Fransızca I ya da İNGU-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
HİTUHALKLA İLİŞKİLERZ
MAİUMARKA VE YÖNETİMİZ
PZLUPAZARLAMA İLETİŞİMİZ
MAİUMARKA İLETİŞİMİNDE ANALİZ VE ARAŞTIRMAZ
 YABANCI DİL IIZ
*Yabancı Dil II: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALMU-Almanca II, FRAU-Fransızca II ya da İNGU-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.
seafoodplus.infoL (Güz Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
İLTUİKNA EDİCİ İLETİŞİMZ
MAİUREKLAMCILIKZ
MAİUMEDYA PLANLAMAZ
PZLUTÜKETİCİ DAVRANIŞLARIZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IZ
TÜRUTÜRK DİLİ IZ
seafoodplus.infoL (Bahar Dönemi)
DERS KODUDERS ADIZORUNLUAKTS
İLTUDİJİTAL İLETİŞİM VE YENİ MEDYAZ
MAİUMARKA İLETİŞİM KAMPANYALARIZ
MAİUMARKA İLETİŞİMİ TASARIMI VE UYGULAMALARIZ
TARUATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ IIZ
TÜRUTÜRK DİLİ IIZ
PZLUMÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİZ

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

Marka İletişimi Önlisans Programında AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

Marka İletişimi Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Marka İletişimi Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

Marka İletişimi Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren  Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

Marka İletişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, üretim ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşların; işletmelerin marka yönetimi birimlerinde, pazarlama bölümlerinde, reklam bölümlerinde, halkla ilişkiler bölümlerinde, kurumsal iletişim bölümlerinde ve reklam ajansları, halkla ilişkiler ajansları, yapım şirketlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler.

Güncelleme Tarihi:

Marka İletişimi Bölümü (MYO)

Bir ürünün benzerlerinin birden çok firma tarafından piyasaya sunulmasıyla birlikte doğan rekabet kavramı ile markalaşma kavramı daha da önem kazanmaya başlamıştır. Alternatif ürünlerin arasından sıyrılabilmek ve müşteriler tarafından tercih edilen bir firma olabilmek için marka değerinin fark yaratan ölçüde önemli olduğu bir gerçektir. Marka değerini oluşturabilmenin önemi ise firmalar için müşteriyi yani hedef kitleyi tanımaktan geçer. Firmanın hedef kitlesini çok iyi tanıması gerekliliğinin yanında kendisini müşteriye ifade etme yöntemlerini de iyi biliyor olması gerekmektedir.

Şirketler için hayati önem taşıyan marka ve markalaşma kavramları nedir? Marka sadece, amblem veya logodan mı oluşur, yoksa bambaşka kavramları içinde barındıran bir kavramlar bütünü müdür? Marka iletişim bölümünün amacını kavramak için bu kavramlara derinden bakmamız gerekmektedir. 

Marka, tüketiciye ilk etapta ürünün kaynağını yani onu üreten firmaya işaret eder. Ürün veya hizmetle doğrudan bağlantılı olmasa da ürünün ilk algılarından birini oluşturan kavramdır. Tüketici ve üretici tarafından bakılacak olursa da marka, ürün veya hizmeti rakiplere karşı koruyan bir görev üstlenir. Bir markayı yaratmak uzun ve sabır isteyen, ürünün önüne geçmeden onu değerli noktalara taşıyacak kadar büyük görevi olan bir kavram olduğu için uzmanlık gerektiren bir süreçtir.

Marka, firmayı iki türlü temsil eder, bunlardan birisi değer yaratma yoluyla olan somut temsildir. Diğeri de markanın görsel anlamda isim, logo, kavram, sözcük, simge, tasarım, resim gibi birçok görsel ögesiyle akılda kalıcılığı da sağlamak amacıyla soyut anlamdaki temsilidir. 

Kısacası marka bir kişilik ve kimliktir. 

Marka İletişimi Bölümü Nedir? 

Markanın firmanın kişiliğini ve kimliğini temsil ettiği düşünüldüğünde akıllara markanın iletişimi kavramı da gelmektedir. Marka iletişimi, piyasaya yeni girecek veya mevcutta var olan bir markanın tüketiciler karşısında itibarını korumak, geliştirmek, bir ürünü veya hizmeti markalaştırmak için uygulanan iletişim stratejilerinin bütünü olarak özetleyebiliriz. Peki marka iletişimi bölümü bu noktada nerede bulunur ve bu bölümden mezun olacak öğrencileri neler beklemektedir? 

Marka İletişimi Önlisans Programının amacı, marka iletişimi ve pazarlama iletişiminin temel kavramlarını bilen ve bu önemli kavramlar doğrultusunda sahip oldukları bilgiyi pratiğe dönüştürmeyi becerebilen kişiler yetiştirmektir. Marka iletişimi bölümünden mezun olacak adaylardan beklenen; firma ve kurumların markalaşma süreçlerinde önemli roller oynayarak bu süreçlerin doğru bir şekilde yönetilmesini sağlamalarıdır. 

Marka iletişimi; reklamcılık, pazarlama ve ikna temelleri üzerine kurgulanmış marka ile alakalı bir çok konuyu kapsayan bir programdır. Marka yönetimi ve stratejileri, pazarlama ile alakalı bir çok konu, reklamcılık, tüketici davranışları, işletme ve iktisat gibi bir çok farklı disiplinin bir arada öğrenildiği bir bölümdür. 

Marka İletişimi Bölümü, çeşitli kurum, kuruluş veya firmanın çeşitli bölümlerinde görev alabilecek, firma ve şirketin tanıtımını, reklamını yapabilecek kişiler yetiştirmeyi amaçlayan, AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) önlisans programıdır. Eğitim süresi 2 yıldır ve açıktan okunmaktadır.

Marka İletişimi Bölümü Dersleri Nelerdir? 

  • İktisada Giriş

  • İletişim Bilgisi

  • Genel İşletme

  • Pazarlama İlkeleri

  • Halkla İlişkiler

  • Marka ve Yönetimi

  • Pazarlama İletişimi

  • Marka İletişiminde Analiz ve Araştırma

  • İkna Edici İletişim

  • Reklamcılık

  • Medya Planlama

  • Tüketici Davranışları

  • Dijital İletişim ve Yeni Medya

  • Marka İletişim Kampanyaları

  • Marka İletişim Tasarımı ve Uygulamaları

  • Müşteri İlişkileri Yönetimi

  • Marka iletişimi öğrencilerinin 4 dönem boyunca sorumlu olduğu derslerdir.

Marka İletişimi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?  

Marka İletişimi Bölümü mezunları üretim ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşların marka yönetimi birimlerinde, pazarlama bölümlerinde, reklam bölümlerinde, halkla ilişkiler bölümlerinde, kurumsal iletişim bölümlerinde, reklam ajansları, halkla ilişkiler ajansları ve yapım şirketlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler. Bu birimlerde; görev yapacakları şirketin reklam ve tanıtımlarında aktif rol almak, şirketleriyle alakalı seminer, konferans ve toplantıları düzenlemek gibi markanın bilinirliğini doğru iletişim kanallarıyla aktarmak gibi önemli görevler üstlenirler.

Aynı zamanda müşteri sadakati yaratmak ve böylece çalıştıkları şirketin rakipleri arasında farklılaşmasını korumayı sağlamak da önemli görevleri arasındadır.

Marka İletişimi Bölümü Taban Puanları ve Sıralama 

Marka İletişimi Bölümü, yalnızca 2 yıllık Açık Öğretim kapsamında eğitim-öğretim sunan önlisans programıdır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesine bağlı olarak okutulan bölüm programı olup, örgün eğitim-öğretim programı bulunmamaktadır. YGS puanı ile tercih edilebileceği gibi, sınavsız ikinci üniversite kapsamında da bölüme geçiş yapılabilmektedir. Anadolu Üniversitesinin bazı önlisans ve lisans programlarına herhangi bir üniversite bölümünden mezun olduktan sonra veya öğrencilik süresinde hiçbir sınav şartı olmaksızın dahil olmak mümkündür. 

Marka İletişimi Bölümünü, ikinci üniversite kapsamında okumak mümkün olup, bu doğrultuda herhangi bir sınava girmeden bölüme kayıt olunabilmektedir.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ   Açıköğretim Fakültesi (ESKİŞEHİR)( Devlet ) Marka İletişimi (Açıköğretim)    Taban Puanı,  Başarı Sıralaması:  ()

Marka İletişimi Mezunları Dikey Geçiş Sınavında (DGS) Hangi Bölümleri Tercih Edebilir?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Herhangi bir üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olmuş ya da olabilecek durumdaki öğrencilerin katılabildiği, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınavdır. Sınavda başarı gösteren adaylar, lisans programının 3. Sınıfından eğitim-öğretime örgün olarak devam edebilir ve ardından lisans diplomasına sahip olabilir. Açık öğretim fakültesine bağlı 2 yıllık marka iletişimi bölümünden mezun olan bir adayın da girebileceği DGS sınavındaki başarısına göre ile geçiş yapabileceği 4 yıllık bölümler şunlardır; 

Görsel İletişim (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Görsel İletişim Tasarımı (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Görsel Sanatlar (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Grafik (Eşit Ağırlık, EA Puan Türü)

Grafik Tasarım (Eşit Ağırlık, EA Puan Türü)

Grafik Tasarımı (Eşit Ağırlık, EA Puan Türü)

Halkla İlişkiler (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Sözel, SÖZ Puan Türü)

İletişim  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

İletişim Bilimleri  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

İletişim Sanatları  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

İletişim Tasarımı  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

İletişim Tasarımı ve Medya  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

İletişim Tasarımı ve Yönetimi  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

İletişim ve Tasarım  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Medya ve İletişim  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Medya ve Görsel Sanatlar  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Reklam Tasarımı ve İletişimi  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Reklamcılık  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Reklamcılık ve Halka İlişkiler  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Yeni Medya  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Yeni Medya ve İletişim  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Yeni Medya ve Gazetecilik  (Sözel, SÖZ Puan Türü)

Açıköğretim Bölümleri

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri  (Eşit Ağırlık, EA puan türü)

İktisat (Eşit Ağırlık, EA puan türü)

Kamu Yönetimi  (Eşit Ağırlık, EA puan türü)

Marka İletişimi  (Eşit Ağırlık, EA puan türü)

Uluslararası İlişkiler  (Eşit Ağırlık, EA puan türü)

İşletme  (Eşit Ağırlık, EA puan türü)

Konaklama İşletmeciliği  (Eşit Ağırlık, EA puan türü)

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  (Sözel, SÖZ puan türü)

Marka İletişimi  (Sözel, SÖZ puan türü)

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (Eşit Ağırlık, EA Puan Türü)

Marka ürünü temsil eden kavramlar bütünüdür. Bu kavramları bir arada tutan ve markanın sahip olduğu değerleri, kimlik ve kişilik unsurlarını müşteriye en iyi ve doğru şekilde anlatan kavram da marka iletişimidir. Ürünün sadece isimden oluşmayan kavramlar bütünü olan markanın korunabilirliği de marka iletişimi ile sağlanır.

Bir ürünün müşterilerle buluşabilmesi için kullanılabilecek birçok iletişim kanalı bulunmaktadır. Markanın taşıdığı karakteristik özelliklere göre potansiyel müşterileri ile markayı buluşturan yöntemlerde aracı olarak kullanılan bir takım araçlar vardır. Bu araçlara marka iletişim yöntemleri denilmektedir. Bu yöntemlerin bir kısmı direkt müşteriye tanıtımı hedeflerken bir kısmı da markanın değerini arttırmaya yönelik çalışmaları kapsamaktadır. 

Marka yaratmak ve en önemlisi markayı yaşatmak sürekli değişen ve gelişen bir süreçtir. Markalaşma sürecinde atılan adımların tutarlı ve stratejik olması büyük önem taşır. Marka iletişimi de bu noktada markanın kamuoyunda varolan itibarını korumak, geliştirmek, bir ürünü, hizmeti veya kurumu markalaştırmak için uygulanan iletişim stratejisi olduğu için marka adına büyük önem taşır.

Marka iletişimi bölümünde, marka stratejisi, marka yönetimi, pazarlama, reklam, iletişim stratejileri, küresel iletişim, medya ve toplum hizmetleri, sosyal medya, etik ve sosyal sorumluluk, kriz yönetimi, kültür ve trendler ve daha fazlası gibi alanlarda eğitim alınır.

Marka iletişimi bölümünden mezun olanlar, çeşitli alanlarda çalışabilir. İş fırsatları arasında çevrimiçi ve çevrimdışı kampanya yöneticisi, halkla ilişkiler yöneticisi, pazarlama iletişimi koordinatörü, marka iletişimi koordinatörü, sosyal medya yöneticisi, marka eşgüdüm merkezi yöneticisi, pazarlama konsültanı, medya analisti, reklam ajansı çalışanı, reklamcı, medya planlayıcısı veya sosyal medya stratejisti gibi pozisyonlar yer almaktadır.

Marka İletişimi Bölümünde, öğrencilere genellikle aşağıdaki dersler verilmektedir:

1. Marka Stratejisi ve Yönetimi
2. Marka Uygulamaları
3. Marka Tanıtım ve İletişimi
4. Marka İmajı ve Pazarlama
5. Marka İletişimi Yönetimi
6. Marka Yönetimi ve Finansal Değer
7. Sosyal Medya Yönetimi ve İletişimi
8. İçerik Yönetimi ve İletişimi
9. Reklam ve Kampanya Yönetimi
İletişim Yönetimi ve Planlama

** Faktörler ve Kriterler**

Marka iletişimi maaş düzeylerinin belirlenmesi, işin doğası ve gereksinimleri, çalışanın deneyimi ve yetkinlikleri, sektördeki mevcut maaş aralıkları ve şirket politikaları gibi çeşitli faktörler ve kriterler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Bu faktörler ve kriterler, her sektör ve pozisyona göre farklılık gösterebilir; bu nedenle, maaş düzeylerinin belirlenmesi, sektöre ve işe özgü perspektiften ele alınmalıdır.

**Deneyim ve Yetkinlikler**

Çalışanın marka iletişimi alanındaki deneyimi, yetkinlikleri ve başarıları, maaş düzeyinin belirlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Bu konuda deneyimli ve yetkin bir çalışanın maaş düzeyi, sektör ortalamasının üzerinde olması beklenmektedir. Ayrıca, belli bir deneyim düzeyine sahip çalışanların maaş düzeylerinde, sektörler arası farklılıklar gözlenmektedir.

**Sektörel Farklılıklar**

Marka iletişimi pozisyonlarında maaş düzeyleri, büyük ölçüde sektöre göre farklılık göstermektedir. Yüksek rekabetin yaşandığı sektörlerde, çalışanların çekici maaş paketleri ile işe çekilmesi ve işe devamlılıklarının sağlanması, söz konusu sektör açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle teknoloji, telekomünikasyon ve bankacılık gibi sektörlerde, maaş düzeyleri diğer sektörlere kıyasla daha yüksektir.

**Şirket Politikaları ve Bütçe**

Her şirketin, maaş belirlemeye yönelik kendi özgün politikaları ve süreçleri bulunmaktadır. Belirli bir sektörde yer alan şirketler arasında bile, marka iletişimi çalışanlarına sunulan maaş düzeylerinde önemli farklılıklar görülebilir. Ayrıca, şirketlerin maaş ve diğer sosyal haklar konusunda belirledikleri bütçe, personel stratejileri ve çalışan değer sistemleri, maaş düzeylerinin belirlenmesinde etkili olmaktadır.

**Performans ve Başarı Kriterleri**

Maaş düzeyinin belirlenmesinde, çalışanın görev ve sorumluluklarının yanı sıra, katkı sağladığı başarı ve performans kriterleri de önemlidir. Bu nedenle, performans ve başarı hedeflerine dayalı bir ücretlendirme sistemi, marka iletişimi çalışanlarının motivasyonunu ve hedeflere ulaşma oranlarını artırabilir. Performans odaklı maaş düzeyleri sistemine bağlı olarak, sektörler ve organizasyonlar arası farklılıklar da yaşanabilir.

Marka İletişimi DGS ile Geçiş Yapılabilen Bölümler

Marka İletişimi ve Pazarlama ile ilgili eğitim almak isteyen öğrencilerin DGS (Dikey Geçiş Sınavı) kapsamında üniversite tercihlerini yaparken, İşletme, İktisat, İletişim Fakülteleri, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler gibi bölümlere yönelmeleri oldukça yerinde olacaktır. Bu alanlarda geçiş yapabilecek başlıca bölümler şunlardır:

1. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
2. Reklamcılık
3. Medya ve İletişim
4. Görsel İletişim Tasarımı
5. İşletme ve İktisat

Dikkate Alınan Kriterler

DGS geçişlerinde dikkate alınan kriterler, öğrencinin çalışma alanına ve tercihlerine göre farklılık gösterebilir. İlgili üniversite ve programlara geçiş yapan adayların başarılarının değerlendirmesinde temel olarak şu faktörler göz önünde bulundurulur:

1. DGS Sınav Puanı: DGS sınavında elde edilen puan, öğrencilere belirli bir sıralama ve tercih hakkı sağlar. Yüksek puan almak, daha fazla üniversite ve bölüm tercih etme şansı tanıyacaktır.

2. Önceki Öğrenim Durumu: Öğrencinin ön lisans (AÖF) eğitimi süresince elde ettiği ders başarı ortalaması da değerlendirmeye dâhil olacaktır. Bu ortalamaların yüksek olması, öğrencinin geçiş yapmak istediği üniversite ve bölüme kabul edilme şansını artırmaktadır.

3. Bölüm Kontenjanları: Tercih edilen bölüme geçiş yapabilme durumu, geçiş yapılacak bölümün kontenjan sayısına da bağlıdır. Adaylar, kontenjan sayısına göre sınavdan aldıkları puan ve başarı durumlarına göre kabul edilirler.

4. Başvuru ve Yerleştirme İşlemleri: Öğrencilerin DGS tercihlerini doğru ve eksiksiz şekilde yapmaları ve başvuru süreçlerini zamanında tamamlamaları, geçiş sürecinin güvenli ve başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için kritik öneme sahiptir.

Sonuç olarak, Marka İletişimi eğitimi almak isteyen adayların DGS kapsamında hangi bölümlere geçiş yapabilecekleri ve bu geçişlerde dikkate alınan kriterler önem arz etmektedir. Adaylar, başarı şanslarını artırmak için sınavlarında iyi bir puan elde etmeli, başarılı bir ön lisans eğitimi geçirmeli ve tercih süreçlerini dikkatli bir şekilde tamamlamalıdırlar.

Marka İletişimi Dersleri

Marka İletişimi AUZEF programında yer alan dersler, öğrencilere marka yönetimi, reklam ve halkla ilişkiler alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu programda temel dersler arasında İletişim ve Marka Yönetimi, Temel Pazarlama Kavramları, Reklam Stratejileri ve Halkla İlişkiler Yönetimi gibi konulara yer verilmektedir. Ayrıca Kitle İletişim Araçları, Medya Planlama ve Satın Alma gibi alanlarda da dersler sunulmaktadır.

Önemli Beceriler

Programın mezunları, marka iletişimi süreçlerini planlama, yürütme ve değerlendirme yeteneğine sahip olurlar. Yaratıcı düşünme, problem çözme ve analitik beceriler, sözlü ve yazılı iletişim yeteneği gibi önemli yetkinlikler kazanırlar. Bu alanda başarılı olmak için etkili iletişim, ikna ve müzakere kabiliyetlerinin yanı sıra yenilikçi düşünce ve vizyon sahibi olmak da önemlidir.

İş Olanakları

Marka İletişimi AUZEF programının mezunları, çok çeşitli iş olanaklarına sahip olmaktadır. Reklam ajansları, halkla ilişkiler şirketleri ve medya planlama şirketleri gibi sektörlerde çeşitli pozisyonlarda iş bulabilirler. Büyük şirketlerin pazarlama ve marka yönetimi departmanlarında ürün veya hizmetlerin tanıtımı ve pazarlanması ile ilgili görevler üstlenebilirler.

Kariyer Yolları

Marka İletişimi programının mezunları, halkla ilişkiler uzmanı, reklam tasarımcısı, medya planlama uzmanı, marka danışmanı ve pazarlama müdürü gibi unvanlarla kariyer yapabilirler. Ayrıca sosyal medya yönetimi, içerik üretimi ve dijital pazarlama gibi alanlarda da uzmanlaşıp, bu yönde kariyer fırsatları yakalayabilirler.

Özetle, Marka İletişimi AUZEF programı, mezunlarına reklam, halkla ilişkiler ve marka yönetimi alanlarında yüksek seviyede bilgi ve beceri kazandırarak, cazip iş olanakları sunmaktadır. Bu programla, öğrenciler iş dünyasının taleplerine uygun, profesyonel ve donanımlı bireyler olarak yetiştirilirler.

Marka İletişimi Becerileri ve İş Hayatında Uygulamaları

Marka iletişimi bölümünde öğrencilerin edindikleri beceriler arasında reklamcılık, pazarlama, ikna, marka stratejileri, tüketici davranışları, işletme ve iktisat gibi çok çeşitli disiplinler bulunmaktadır. Bu disiplinler öğrencilerin, firmaların hedef kitlelerini tanıyarak, marka değerini oluşturabilme ve kendilerini müşterilere etkili bir şekilde ifade etme yeteneklerini geliştirir. Peki, iş hayatında bu beceriler nasıl uygulanır?

Marka Stratejileri ve Pazarlama İletişimi

Markayı diğerlerinden sıyrılabilen ve müşteriler tarafından tercih edilen bir konuma getirmek amacıyla belirlenen stratejiler doğrultusunda, mezunlar pazarlama faaliyetlerini etkili bir şekilde yürüterek daha fazla müşteri çekmeye çalışır. Bu stratejiler kapsamında yeni ürünler, hedef kitle belirleme, fiyatlandırma ve dağıtım kanallarını oluşturulur.

Tüketici Davranışlarının Anlaşılması

Bölümünden mezun olan kişiler, tüketici davranışlarını analiz edebilme becerisine sahip olurlar. Bu sayede, müşterilerin beklentilerini, alışveriş alışkanlıklarını ve markaya karşı tutumlarını anlayarak, firma için en uygun pazarlama stratejilerini belirleyebilir.

Reklamcılık ve Tanıtım Becerileri

Marka İletişimi mezunları, şirketlerin tanıtım ve reklam çalışmalarında görev alarak başarılı kampanyalar oluşturmaya katkıda bulunurlar. Bu süreçte, hedef kitleye uygun ve etkili mesajlar ile şirketin marka ve ürünlerinin tanıtımını yaparak müşteri sayısını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirirler.

İşletme ve İktisat Bilgisi

Firmaların markalaşma süreçlerini yönetebilmek için, işletme ve iktisat alanlarında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu bilgilere sahip olan marka iletişimi mezunları, işletmelerin üretim, dağıtım ve satış süreçlerini daha iyi anlayarak, doğru kararlar alabilir ve diğer departmanlarla koordineli bir şekilde çalışabilir.

Sonuç olarak, marka iletişimi bölümünden mezun olan öğrencilerin edindikleri beceriler kapsamlı ve çeşitlidir. Bu beceriler sayesinde iş hayatında, firmaların markalaşma ve pazarlama süreçlerini yöneterek önemli roller oynayabilir ve firmanın başarısına değerli katkılar sağlayabilirler.

Marka İletişimi Mezunlarının Şirketlere Katkıları

Rekabetin Artışı ve Marka Değerinin Önemi

Günümüzde, bir ürünün benzerlerinin birden çok firma tarafından piyasaya sunulmasıyla rekabet kavramı daha da önem kazanmaktadır. Alternatif ürünler arasından sıyrılabilmek ve müşteriler tarafından tercih edilen bir firma olabilmek adına marka değeri büyük öneme sahiptir. Marka değeri, firmanın hedef kitlesini tanımak ve kendisini müşteriye doğru şekilde ifade etmekle alakalıdır. Bu nedenle, marka iletişimi bölümü mezunlarının şirketlere sağlayabileceği avantajlar ve katkılar üzerinde durmak önemlidir.

Marka İletişimi Mezunlarının Rolü ve Etkileri

Marka iletişimi bölümü mezunları, öncelikle firmaların hedef kitle analizlerine katkıda bulunarak tüketici beklentilerini anlayabilir ve şirketlerin müşteri odaklı stratejiler geliştirmelerine yardımcı olabilirler. Ayrıca, marka değerini arttırmaya yönelik reklam ve tanıtım kampanyalarında etkin roller üstlenerek şirketin itibarının ve ürünlerinin tanınırlığının artmasına katkı sağlarlar.

Kapsamlı Disiplin Bilgisi ve Uygulama Becerisi

Marka iletişimi bölümü mezunları, reklamcılık, pazarlama, tüketici davranışları, işletme ve iktisat gibi çok disiplinli bir eğitim programından geçtikleri için, şirketlerde farklı alanlarda etkili ve verimli çalışabilirler. Bu çeşitlilik, şirketlerin markalaşma süreçlerinde birden fazla açıdan değerlendirmeler yapmasını ve doğru stratejiler geliştirmesini sağlar.

İnovasyon ve Yaratıcılığı Destekleme

Marka iletişimi bölümü mezunları, yenilikçi ve yaratıcı düşünce yapısına sahip oldukları için, şirketlerin marka imajını güçlendirecek özgün ve etkili kampanyaların tasarımında büyük roller üstlenebilirler. Bu sayede, şirketlerin inovasyona ve yaratıcılığa dayalı bir marka değeri yaratmalarına destek olabilirler.

Sonuç olarak, marka iletişimi bölümü mezunları, şirketlere sunduğu avantajlar ve katkılar sayesinde, firmaların rakip firmalardan sıyrılıp hedef kitlesine hitap etme ve ürün ya da hizmetlerini daha verimli bir şekilde sunma adına önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, marka iletişimi bölümü mezunlarının şirketler açısından değeri ve potansiyeli göz ardı edilmemelidir.

Marka İletişimi Süreçleri ve İlkeleri

Rekabetin artması ve alternatif ürünlerin ön plana çıkması, her türlü şirket için marka iletişimi süreçlerinde geçerli ilkeler ve stratejilerin belirlenmesini zorunlu hale getirmiştir. Bu süreçler, endüstriyel sektörden küçük ve orta ölçekli işletmelere kadar her alanda uygulanabilir olup, markanın değeri ve önemi üzerine yoğunlaşır.

Müşteri Odaklı Marka İletişimi Stratejileri

Firmaların müşteriyi tanımak ve hedef kitleye ulaşmak adına marka iletişimi üzerinde stratejik kararlar alması gerekmektedir. Bu süreçte, hedef kitlenin doğru bir şekilde analiz edilmesi ve müşteriye en etkili biçimde ulaşmak için kullanılacak iletişim yöntemlerinin belirlenmesi önem kazanır.

Markanın Kişilik ve Kimlik Unsurları

Marka, firma için bir kişilik ve kimlik yaratmada önemli bir rol oynar. Bu durum, hem değer yaratma yoluyla oluşan somut temsil unsurları hem de görsel ögesel unsurlarıyla sağlanan akılda kalıcılık ve soyut temsil unsurlarıyla ortaya çıkmaktadır.

Marka İletişimi Programının Amacı ve İçerikleri

Firmaların marka iletişimi ve pazarlama iletişimi süreçlerini doğru yönlendirebilmek adına bilgi ve beceri sahibi bireyler yetiştirme amacı güden Marka İletişimi Önlisans Programı, reklamcılık, pazarlama, ikna etme ve tüketici davranışları gibi disiplinleri bir arada öğreten yaygın bir eğitim programıdır.

Marka İletişimi Bölümü Mezunlarının Rolü ve Beklentileri

Bu bölümden mezun olan kişilerin, firmaların markalaşma süreçlerinde önemli roller üstlenmesi ve doğru kararlarla bu süreçleri yönetmeleri beklenmektedir. Marka iletişimi bölümü mezunları, reklamcılık, pazarlama ve diğer sektörlerde başarılı işlere imza atarak, firmanın değerini ve tanınırlığını artırma görevini üstlenir.

Sonuç olarak, marka iletişimi süreçlerinde endüstriyel sektörden küçük ve orta ölçekli işletmeler için geçerli olan ilkeler ve stratejiler, müşteri odaklı yaklaşımların ve başarılı iletişim yöntemlerinin benimsenmesiyle var olmaktadır. Bu anlamda, marka iletişimi eğitimi alan bireylerin önemi ve değeri, gün geçtikçe önem ve değer kazanan marka kavramının başarılı yönlendirilmesinde ortaya çıkmaktadır.

marka iletişimi bölümü MYO marka iletişimi bölümü marka iletişimi bölümü olan üniversiteler marka iletişimi bölümü puan türü marka iletişimi bölümü dersleri
Aysun Şahin Besci

Çocukluk hayallerini gerçekleştirmek adına Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Marka İletişimi bölümlerini bitirdikten sonra tasarım bilgisiyle yeteneklerini buluşturduğu Noipaper Art&Craft'ı kurdu. 'dan bu yana çeşitli ürün tasarımı projelerine danışmanlık yapmakta bir yandan da Noipaper ile el yapımı ürünlerin değerini artırmak adına yetişkin ve çocuklara özel kağıt atölyeleri düzenlemektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir