burgaz nereye bağli / Burgaz Nerede? Nereye Bağlı? Milas,Muğla

Burgaz Nereye Bağli

burgaz nereye bağli

İçindekiler

*Hap Niteliğinde Bilgiler

Şehir hakkında; Prens Adaları&#;nın üçüncü en büyük adası olan Burgazada, yuvarlak biçimiyle diğer adalardan ayrılıyor. Genişliği yaklaşık 2 km olan ada, çam ormanları, sahilleri, koyları ve ahşap köşkleri ile adeta bir kaçış noktasıdır. Yaz-kış demeden sürekli ziyaret edilen Burgazada, tarihi yapılarının yanı sıra doğal güzellikleri ile de bir cennettir. Şimdi gelin hep birlikte Burgazada&#;da gezilecek yerler listesini inceleyelim&#;

Kaç Günde Gezilir; 1 günde gezmeniz mümkün.

Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Burgazada&#;yı ya Nisan-Mayıs aylarında ya da Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında ziyaret edebilirsiniz.

Müze Kartları; Türkiye’nin birçok şehrinde geçerli olan Müzekart, Kültür Bakanlığı’na bağlı tüm müzelerde ücretsiz giriş yapma imkanı tanıyor.

Havalimanı Merkez Ulaşım; İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan toplu taşıma araçlarını kullanarak Kabataş’a gelmeli, Kabataş’tan ise herhangi bir deniz yolu taşıtını kullanarak adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise, Havaş ya da otobüsleri kullanarak Bostancı’ya, Bostancı’dan ise herhangi bir deniz yolu taşıtını kullanarak adaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ne Yenir; Burgazada&#;da lezzetli balık menülerinin ve zeytinyağlı yemek çeşitlerinin tadına bakabilirsiniz.

*Burgazada&#;da Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

-Müzeler

seafoodplus.info Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Burası neresi? Çağdaş Türk Edebiyatı&#;nın önemli yazarlarından olan Sait Faik Abasıyanık&#;ın, uzun yıllar Burgazada&#;da yaşadığı evdir burası. Ölümünden sonra annesinin isteği üzerine müzeye dönüştürülen yapıda, Burgazada&#;da yazdığı eserlerinin bazıları, kütüphanesi, kişisel eşyaları, odası ve kartpostalları yer alıyor. Müzenin bodrum katında okuma salonu, giriş katında yemek ve misafir odaları, birinci katında Sait Faik&#;in kütüphanesi ve yatak odası, ikinci katta ise mektup odası bulunuyor.

  • Adres: Bahçelievler Merkez, burgazada, Çayır Sk. No, Adalar/İstanbul
  • Çalışma saatleri: &#; **Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: 20 60
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al > 

-Seyir ve Manzara Noktaları

seafoodplus.infotepe

Bayraktepe

Burası neresi? Burgazada&#;nın en yüksek tepesi olan Bayraktepe, bir diğer adıyla da bilinen İsa Tepe, deniz seviyesinden metre yüksekliğindedir. Diğer adaları seyredeceğiniz harika noktalardan biri olan Bayraktepe&#;ye, ister yürüyerek ister bisikletle ulaşabilirsiniz. Tercih size kalmış. Ön planda Heybeliada manzarası olsa da, içerisinde yer verdiği Hristo Manastır&#;ı ile de çok konuşuluyor.

-Cadde ve Meydanlar

3.Gönüllü ve Mehtap Sokak

Burgazada Sokakları

Burası neresi? Burgazada köşkleri arasında en ilgi çekenlerin genellikle bu sokaklarda yer aldığını söylemeliyiz. Özellikle Belevi Konağı gibi yapılara Gönüllü ve Mehtap Sokakları&#;nda rastlayacak ve hayran olacaksınız. Ayrıca rengarenk çiçeklerin ve yemyeşil ağaçların arasında yer alan bu tarihi evlerin önünde fotoğraf çekilmek bir ada klasiğidir.

-Plajlar

seafoodplus.infoada Halk Plajı (Altı Numara Plajı)

Burgazada Halk Plajı

Burası neresi? Burgazada Halk Plajı&#;na, Burgazada İskelesi&#;nden indiğinizde sol tarafınızdaki Burgazada Deniz Kulübü&#;ne doğru beş dakika yürüdükten sonra ulaşım sağlıyorsunuz. İskeleye en yakın plaj olan Burgazada Halk Plajı, bir diğer adıyla da bilinen Altı Numara Plajı, sahili taşlık olsa da mutlaka gidilmesi gereken yerler arasındadır.

  • Adres: Burgazadası, Barbaros Hayrettin Cd. No:3, Adalar/İstanbul
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Yol tarifi al >

5.Düşler Sahili

Düşler Sahili

Burası neresi? Kınalıada manzarasına sahip olan Düşler Sahili, adanın gizli kalmış yerlerden biridir. Çoğu kimse tarafından bilinmediği için, aynı zamnda el değmemiş bir doğaya sahiptir. Burgazada Mezarlığı&#;ndan sonraki koyda ufak bir tabela görecek ve buradan ilerleyerek dar bir merdivenden aşağı ineceksiniz. Sonrasında sahile ulaşacaksınız! Sahili taşlık olsa da, Burgazada&#;da gezilecek yerler listesinde kesinlikle olmayı hak ediyor.

seafoodplus.infoankaya Sahili

Kalpazankaya Sahili

Burası neresi? Burgazada İskelesi&#;nden yürüyerek yarım saate ulaşım sağlayacağınız Kalpazankaya Sahili, adanın en güzel ve en çok beğenilen yerlerindendir. Yine sahili taşlık olan sahilde, şezlong ve şemsiye hizmeti bulunuyor. Ayrıca sahilin hemen üstünde yer alan Kalpazankaya Restoranı&#;na giderek yeme-içme ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler

-Koylar

seafoodplus.info Martha Koyu

Madam Martha Koyu

Burası neresi? Burgazada&#;da denize girilecek en güzel yerlerden biri olan Madam Martha Koyu, Burgazada İskelesi&#;ne sadece 2 km mesafede yer alıyor. Bir dönem İstanbul&#;un en güzel kamp alanlarından biri olan bu koyda, daha sonraları kamp yapmak yasaklanmış. Ancak sahil kısmında hala kamp yapanların olduğunu belirtmeliyiz. Geniş bir plaj alanına sahip olan koy, sahili taşlık olsa da Marmara Denizi&#;ne göre oldukça temizdir.

seafoodplus.info Koyu

Burası neresi? Gezinti Yolu üzerinde yer alan Mimi Koyu, masmavi bir plaj ile yemyeşil doğanın bir arada buluştuğu harika noktalardan biridir. İçerisinde yer alan ufak işletmeden, yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabilir ve şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

  • Adres: Burgazadası, burgazada, Gezinti Yolu Cd. no 14, Adalar/İstanbul
  • Yol tarifi al > 

9.Süt Koyu

Burası neresi? Ada&#;nın en bakir noktalarından biri olan Süt Koyu, kalabalıktan uzaklaşmak ve biraz kafa dinlemek için en ideal yerlerden biridir. Genellikle ada sakinleri tarafından tercih edilen koy, doğayla baş başa kalabileceğiniz bir rotadır.

*Burgazada&#;ya Yakın Gezi ve Tatil Yerleri

-Adalar

Büyükada

Büyükada

Burası neresi?İstanbul&#;un en turistik yerlerinden biri olan Büyükada, Prens Adaları içerisinde en büyük olanıdır. Pembe ve mor begonvillerle çevrelenmiş sokakları, tarihi köşkleri, masmavi plajları ile Büyükada, her yıl yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ziyaret ediliyor. Kültürel ve mimari dokusuyla da herkesi kendine hayran bırakan Büyükada, özellikle yaz aylarından bir hayli kalabalıklaşıyor. Ada hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için Büyükada&#;da gezilecek yerler listesine göz atabilirsiniz. Ayrıca Büyükada Restoranları yazımızı da inceleme şansına sahipsiniz.

Heybeliada

Heybeliada

Burası neresi? Prens Adaları&#;nın ikinci en büyük adası olan Heybeliada, aynı zamanda Prens Adaları&#;nın en yeşil adası olma özelliği taşıyor. Diğer adalara göre daha sakin olan ada, uzaktan bir heybeye benzetildiği için bu ismi almıştır. Yine harika fotoğraflar çekeceğiniz, doyasıya bisiklet süreceğiniz ve daha sakin ve sessiz bir ortama sahip olacağınız bir yerdir burası.

Neden gitmeliyim? Buraya geldiğinizde; Aya Yorgi Manastırı, Heybeliada Ruhban Okulu, İsmet İnönü Evi Müzesi, Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi, Değirmenburnu Mesire Yeri, Ayios Nikolaos Kilisesi, Heybeliada Deniz Lisesi, Ben Yaakov Sinagogu, Heybeliada Sanatoryumu ve Süslü Mezar&#;ı ziyaret edebilirsiniz.

Kınalıada

Kınalıada

Burası neresi? İstanbul&#;a en yakın olan Kınalıada, saydığımız adalar arasında en küçüğüdür. Kendine has bir atmosfere sahip olan ada, özellikle İstanbul&#;a yakınlığından dolayı oldukça tercih ediliyor. Yıl boyunca yaz kış demeden yerli ve yabancı pek çok kişi tarafından akın edilen ada, adeta günübirlik kaçış noktasıdır. Piknik alanlarında güzel vakit geçirebilir, plajlarında yüzüp güneşlenebilir, sokaklarında bisiklet sürebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Küçük ama bir o kadar şirin olan adaya geldiğinizde; Kumluk Plajı, Köseoğlu Plajı, Ülker Plajı, Kınalıada Plajı, Ayazma Plajı gibi halk plajlarından istediğinize gidebilirsiniz. Ayrıca Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Hristos Tepesi ve Manastırı, Dönüşüm Manastırı, Sirakyan İkiz Evleri, Rum Ortodoks – Panayia Kilisesi ve Kınalıada Camisi&#;ni ziyaret etmelisiniz.

Sedef Adası

Sedef Adası

Burası neresi? Prens Adaları içerisinde en küçüğü olan Sedef Adası, manzarası ve denizinin oldukça temiz olmasından dolayı sık sık tercih ediliyor. Ancak adanın bir kısmı özel mülke ait olduğu için, diğer adalara nazaran daha az gezilecek yere sahiptir. Sedef Adası Plajı, Elio Sedef Beach ve Club Ada Sedef olmak üzere üç adet plaja yer veren ada, sedefe benzetildiği için bu ismi almıştır.

*Tarihi Yerler

Aya Yani Kilisesi, Aya Yorgi Garibi Manastırı, Hristos Manastırı, Burgazada Cami ve Adalar Cemevi gibi tarihi yapıları mutlaka keşfetmelisiniz. Daha detaylı bilgiye ulaşmak için Burgazada tarihi yerler adlı yazımıza göz atmalısınız.

*Alışveriş

İskeleye adım attığınızda karşınıza çıkacak dükkanlardan veya sokaklardaki tezgahlardan çeşitli biblo ve objeler satın alabilirsiniz. Buzdolabı mıknatısları, hasır şapka ve çanta, plaj için gerekli olan malzemeler, incik boncuk ve el işi aksesuarları, rüzgargülleri, ahşap ve bakır ürünler, yağlıboya resim replikleri, kapı süsleri ve dahi anahtarlıklar, yazlık bez elbise ve gecelikler gibi birçok hediyelik eşya bulunuyor. Bunun yanı sıra kurulan pazarlardan organik sebze ve meyve gibi birçok üründe satın alabilirsiniz.

*Gece Hayatı

Diğer adalarda da olduğu gibi Burgazada&#;nın gece hayatı balık lokantalarında gerçekleşir. Sizin için öneride bulunacak olursak; Sahil Restaurant, Kardeşler Cafe, Çardak Restaurant, Yasemin Restaurant, Antigoni Restaurant, Kalpazankaya Restaurant, AdaKeyf Restaurant, Fincan Cafe & Restaurant ve İndos Restaurant&#;tır. Ayrıca Barba Yani Rum Meyhanesi&#;de çok sık tercih edilen bir mekandır.

*Yapılacak Şeyler

-Turlar ve Geziler

-Yapmadan Dönme

  • Renk renk çiçeklerle donatılmış sokaklarında bisiklet sürmeden ve harika fotoğraflar çektirmeden,
  • Masmavi plajlarında ya da koylarında yüzüp güneşlenmeden,
  • Sait Faik Abasıyanık Müzesi&#;ni görmeden,
  • Bayraktepe&#;den manzarayı seyretmeden dönmeyin!

*Şehir İçi Ulaşım

Burgazada&#;da kamu hizmeti için kullanılan ve belediyeye ait araçlar dışında başka herhangi motorlu taşıt kullanılmıyor. Bu yüzden birçok yere yürüyerek veya bisiklet sürerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Lüleburgaz Nerede, Hangi Şehirde

Kategori: Kırklareli / Nerede / Türkiye - viewsYorum Yazın

Lüleburgaz Nerede, Hangi Şehirde

Kırklareli iline bağlı bir ilçedir. İlçenin sınırları dâhilinde 6 belde, 30 köy bulunmaktadır. Lüleburgaz Kırklareli‘nin en büyük ve en gelişmiş bölgesidir.

Sanayisi bakımından Kırklareli’nin güneyinde yoğunlaşmıştır. İklimi genel olarak yazları sıcak ve kurak, kışları ise yağışlı ve soğuktur. Kışın balkanlardan gelen soğuk havalardan etkilenmektedir.

Cumhuriyet ile birlikte tarım, hayvancılık, ticaret ve sanayi gelişmiştir. Lüleburgaz’da uygun bir gelişme olanağı bularak ’li yıllarda Lüleburgaz’ı Türkiye’nin sanayi ve ticaret kenti durumuna getirmiştir. Kırklareli merkez, Lüleburgaz arası mesafe süre olarak yaklaşık 43 dakika sürmektedir. Lüleburgaz’ın soyadı ise kültür olarak anımsanmaktadır. Kültürel zenginlikleri yönünden oldukça gelişmiş bir ilçe ve yer olmaktadır.

Lüleburgaz Hangi Şehirde

Lüleburgaz Hangi Şehirde

Lüleburgaz Nerede

Lüleburgaz Nerede

Lüleburgaz

Lüleburgaz


Bu Yazıyı Paylaş!Paylaş!Tweetle!Google+!Pinterest!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir