güneş yanığı beyazlatma kremi / Yüksek Kaliteli Anti Allergy Cream Üreticilerinden ve Anti Allergy Cream Alibaba.com'da yararlanın

Güneş Yanığı Beyazlatma Kremi

güneş yanığı beyazlatma kremi

Укладка щебня

Стоимость от: 90р

Укладка песка

Стоимость от: 18р

Укладка асфальтового скола

Стоимость от: 45р

Укладка битого кирпича

Стоимость от: 45р

Уборка и вывоз снега в Химках

Стоимость от: 30р

Рытье котлованов в Химках

Стоимость от: 100р

Расчистка участков и корчевка в Химках

Стоимость от: 1500р

Вывоз мусора в Химках

Стоимость от: 1000р

Благоустройство территорий в Химках

Стоимость от: 80р

Асфальтирование

Стоимость от: 650р

Укладка асфальтовой крошки

Стоимость от: 400р

Mükemmel armut kalitesinin ve meyvelerin mükemmel tadı, Bal armutlarının tek avantajı değildir. Uygun ağaç bakımı ile, bu türün temsilcileri, ekimden hemen sonra zengin bir hasatla sizi memnun edecektir.

Armutun ıslahı ve botanik tanımı Bal

Fransız armut Bere Bosk türlerinin 1964 yılında Kırım ÖSS'sinde (deneysel bahçe istasyonu) engellenmemiş tozlaşma nedeniyle Bal denilen çeşitlilik gösteren bir çeşitlilik, seçim yeri nedeniyle, armut çeşidine bazen Kırım Balı da denir. Türlerin yaratıcıları A.F. Mileshko, V.A. Yakimov ve R.D. Babin. Devlet test ve verim değerlendirmesi için Bal çeşidi 1992 yılında Kuzey Kafkasya'da kabul edildi. Bu çeşidin sütunlu veya cüce bir versiyonu yaklaşık 20 yıl önce büyütülmeye başlandı.

Botanik özelliklerine göre, Medovaya armut çeşidi, sonbaharın sonlarına ait çeşitlere aittir, Kafkasya'nın kuzey bölgesi, Moskova Bölgesi ve Rusya Federasyonu'nun orta şeridinin (orta Avrupa kısmı) yakın aralıkları ekim için en uygun bölge olarak kabul edilir.

Tatlı ve aromalı bal armut meyvesi

Ahşap görünüm

Ağacın yüksekliği azdır - en fazla 2 m .. Her zamanki Balın serbest ve bağımsız bir şekilde büyüyen tacı, ortalama yaprak yoğunluğunun piramidal biçiminde farklılık gösterirken, kolon şeklinde olan pratikte yatay dallara sahip değildir ve dikey olanlar ana gövdeye karşı sıkıca bastırılır. Meyve gelişimi süreci, uygulamanın 3. senesinden sonra gerçekleşir, ancak bir nedenden ötürü, bu süre 5 yıla kadar gecikebilir.

Kolon şeklindeki armut hakkında daha fazla bilgi edinmenizi öneriyoruz - yetiştiriciliğin ve bakımın özellikleri.

Meyve açıklaması

Olgunlaşma sürecinin sonunda (genellikle eylül ortasının ortasındaki), meyveler büyüktür ve ağaç başına ortalama 15-20 kg olan 300–420 g'lık bir kütleye ulaşır . Meyvenin şekli kısa armut biçimli olup, düzensiz yanlar ve yüzeyin hafif bir boru yapısı ile karakterize edilir. Armut kabuğu - pürüzsüz, kuru ve ince. Renk olarak, Bal Armut hafif kahverengi bir allık ile sarımsı yeşil bir renk ile karakterizedir. Meyvenin deri altı noktaları hafif, küçük, gri renklidir.

Meyvenin özü, bol miktarda meyve suyu içeriği, belirli bir yağlılık yüzdesi, özel bir krem ​​rengi ve güçlü bir bal aroması ile karakterize edilir . Tat olarak, Bal en iyi ve en hassas çeşitler arasında yer almaktan gurur duyuyor ve 5 puanlık bir ölçekte hak ettiği 4.7 puanı alıyor.

Elmadaki şeker yüzdesinin armuttan çok daha yüksek olmasına rağmen, Bal çeşidi temsilcilerinin en tatlı elmalardan daha iyi tadı var.

Çeşitliliğin avantajları ve dezavantajları

  • Çeşitliliğin olumlu özelliklerine gelince, bunlar şunlardır:
  • dikimden hemen sonra meyve veren;
  • iklim özelliklerinden bağımsız olarak sabit ürün stabilitesi;
  • bal şeklindeki sütunlu tacın özel boyutundan dolayı bahçede yer tasarrufu;
  • dış güzellik ve toplu meyvelerin mükemmel tadı;
  • dallarda olgunlaşma sonrası bile mükemmel meyve tutumu;
  • toprak tabanına ve diğer yetiştirme koşullarına iyi adaptasyon;
  • yapısında yoğun olan meyvelerin yüksek düzeyde taşınabilirliği;
  • çoğu hastalığa duyarlılığın azalması;
  • ılıman bir iklim için mükemmel kışa dayanıklılık.
  • Eksileri armut çeşitlerinin çeşitliliği Bal:
  • fazla sayıda yumurtalık oluşumu koşullarında meyve büyüklüklerinin standartlara uymaması;
  • Üretkenliğin artması, ağacın gücü üzerinde, dolayısıyla sürgünlerin donma direnci düzeyinde kötü bir etkiye sahiptir;
  • Uygulamada görüldüğü gibi, bu çeşitlilik sadece ılık ve ılıman iklimlerde meyve verir.

Armut Tozlayıcıları

Bal çeşidi kendi kendine yeterlidir, bu nedenle soru bağımsız bir şekilde tozlaştırılabiliyorsa haklı olarak ortaya çıkacaktır. Uzmanlar, yalnızca kısmen, bu nedenle, bahçede yıllık hasat için, Bal ile aynı anda çiçek açan en az iki tozlayıcıya sahip olmanız gerektiğini ve ayrıca olgunlaşma açısından son çeşitliliğe yakın olmanız gerektiğini söylüyorlar . Bu hedefi, Tauride, Mucize, Bere Ardanpon veya progenitor Medova - Bere Bosk'u uygulamayı ve Medova'dan 3 m mesafede yerleştirmeyi seçebilirsiniz.

Biliyor musunDiğer ülkelerin mutfaklarında armut sadece geleneksel yöntemle kullanılmamaktadır.Örneğin, İsviçre'de, meyvelerden armut balı denilen yüksek yoğunluklu bir bal şurubu yapılır ve İtalya'da, yemeklere rafine ve eşsiz bir tat veren armut bazlı hardal bile vardır.

Kurallar ve iniş teknolojisi

Bu çeşidin fidelerinin ekimini uygulamak için, herhangi bir büyüklük özelliğine sahip bir bahçe arsası uygundur, asıl şey, ekilen filizler arasındaki mesafenin en az 1 m olması gerektiğidir, ancak böyle bir aralığa erişememesinden dolayı mesafeyi yarıya indirmek mümkündür.

Sonbahar, bu meyve ağacının dikilmesi için en uygun zaman olarak kabul edilir, yani, yaprakların ağaçlardan düşmesinden sonraki dönem ve ilk donlar görünmeden önce, kural olarak, bu Ekim ayının ortasıdır. Balın ilkbaharda (Nisan ortası - Mayıs başında) ekimine izin verilir, sonbaharda bu prosedürün uygulanması mümkün değilse, ancak tomurcukların fideleri dikmeden önce çiçek açmamaları sağlanmalıdır.

Bu durumda, bu arada, düşmeden bu yana delik hazırlamak için tavsiye edilir . Kolon şeklindeki çeşitliliğin ekilmesine gelince, kök sisteminden dona kadar köklenme nedeniyle toprağa ilkbaharda yerleştirilmesi tercih edilir.

Dikim için en uygun armut filizi yaşı 3 yıldan fazla değildir (ağaç daha eskiyse, ekstraksiyon ve taşıma sırasında kök sistemine zarar verme olasılığı yüksektir). Genç fideler kökü daha iyi alır ve yeni büyüme koşullarına adapte olur. Belirli noktaları biliyorsanız fide yaş sınırlarını belirlemek zor olmayacaktır.

yaşAğaç özellikleri
1 yıl
  • fide yüksekliği - 1 m;
  • namlu kalınlığı - yaklaşık 1 cm;
  • kök uzunluğu - en az 20 cm;
  • bir gönderide dalların eksikliği;
  • gövdenin ortasından gelişmiş böbreklerin varlığı;
  • güçlü kök sistemi;
  • fidenin üst kısmı olgunlaşmış, uyuşmuş
2 yıl
  • fide yüksekliği - 1.5 m;
  • ağacın standart kısmının uzunluğu 50 cm'den az değildir;
  • namlu kalınlığı - yaklaşık 1, 5 cm;
  • kök uzunluğu - en az 30 cm;
  • 30 cm uzunluğa kadar 3 ila 5 yan dal düzenlemesi;
  • böbrek gelişimi;
  • düz ve güçlü kökler;
  • olası çimenli sürgünler ile güçlü ve sağlam ucu

Satın aldıktan sonra yaralanmayı önlemek için bir fide taşırken, köklerinin ıslak bir bezle sarıldığından emin olunması gerekir.

Önemli!Bir armut fidesini seçerken, kök sisteminin görünümüne dikkat edin (genellikle bunlar yoğun olarak ince köklerle kaplı üç ana köktür): Herhangi bir şişme, büyüme, kırışıklık veya kuruluk varlığı potansiyel veya halihazırda ortaya çıkmakta olan gizli bir hastalığın belirtisidir.

Armut ağacının nakillere çok zayıf tepki gösterdiği göz önünde bulundurulmalıdır, bu nedenle kalıcı bir oturma yeri seçimi yaklaşımı eksiksiz olmalıdır. Bu durumdaki avantaj güney, batı ve güney batı bölgelerine verilmektedir. Ağacın ısıl zarar görmemesi için alan iyi aydınlatılmalıdır ancak doğrudan güneş ışığı altında olmamalıdır. Ek olarak, fideyi yüksek bir çit veya herhangi bir bina kullanarak kuzeyden gelen soğuk rüzgar akışından korumak gerekir.

Video: Armut dikimi

Hiçbir durumda, bir armut ekerken, toprağın sık sık nemlenmesi ve köklerin çürümesinden ve bunun sonucunda da kuru taç oluşumu, bitkinin zayıflaması ve ölümünden dolayı yeraltı suyunun yakın olduğu bir alan uygun değildir . Toprak tabanı sadece verimli (düşük asit seviyesine sahip) olmamalı, aynı zamanda yapısı, havası ve nem geçirgenliği açısından gevşek olmalıdır.

Armut dikim çukurunun boyutsal parametreleri:

  • fide zayıf gelişme durumunda - çapı 60 cm, derinlik 80 cm;
  • iyi gelişmiş ağaçlar için - çapı 80 cm, derinlik 100 cm.

Safir kolon şeklindeki bir armut için büyüme ve bakım özelliklerini de okuyun.

Dikim deliğini geliştirirken, dış toprak tabakası bir süre ertelenmeli ve daha sonra girinti aşağıdaki sırayla organik elementlerle doldurulmalıdır:

  • Turba ve humusun 2-3 kovası,
  • 1-2 kaba kum karışımı karışımı,
  • 3 büyük kaşık potasyum sülfat,
  • 1 su bardağı süperfosfat.

Toprağın yoğunlaşması ve organik gübrelerin daha iyi emilmesini sağlamak için tüm gübreler iyice karıştırılmalı ve suya (2 kova) dökülmelidir.

Video: Sütunlu meyve ağaçlarının fidanlarının dikimi

Bundan bir hafta sonra, bir çiviyi çukurun merkezine sürmek gerekir, böylece uzunluğu toprak yüzeyinden yarım metreden daha fazla olmayacak ve fide bunun kuzey kenarından yerleştirilecektir. Bu konum, bıçağı ilkbahar ve yaz aşırı ısınmasından koruyacak, ayrıca potansiyel güneş yanığı olacak ve ayrıca genç filiz için güvenilir bir destek olacaktır.

Önceden biriktirilmiş verimli toprak katmanı deliğine dönme zamanı gelmiştir : bir knoll veya koni şeklinde döşenmelidir . Ekimden önce, fide yaprakları bitki tarafından nem kaybını önlemek için kesilmelidir. Ek olarak, kök sisteminin zarar görüp görmediğini kontrol etmeniz gerekir: eğer varsa, etkilenen kökler dikkatlice çıkarılmalıdır.

Önemli!Toprağa daha iyi adapte olabilmek için bir armut fidesi dikmeden önce, kök sistemini indolilaketik asit ve özel bir toprak püre karışımı ile nemlendirebilirsiniz.

Hazırlanan fide, kökleri yanlara yaymak ve sonra boşlukları toprağın geri kalanına serpiştirmek için oluşturulmuş höyük üzerine yerleştirilir . Toprağın dikkatlice ve yoğun bir şekilde sıkıştırılması gerekir, ancak ayaklarınızla ezilerek değil, periyodik olarak sulayarak ve toprak ekleyerek. Toprak kök sistemini kapsamalıdır, böylece köke gövde geçişi toprak seviyesinden 5-6 cm yukarıda görünür.

Kazana fidanın jartiyerleri, genç bitkiye ciddi şekilde zarar verebilecek, ancak tel veya kumaş kullanılarak yapılmamalıdır. Fide tamamen serpilirken, bitkinin sulanacağı yer için küçük bir topraklama silindiri gövdeye yerleştirilmelidir. Oluşturulan neoplazmada, 2 kova su dökmeniz gerekir.

Armut fidanları gelişmiş bir kök sistemine sahip olmalıdır

Bakım Özellikleri

Bir ağacın dikilmesinden sonra, özellikleri aşağıda ele alacağımız, sulama, budama, üst giyinme ve kışa hazırlık gibi uygun bakımı sağlamak gerekir.

sulama

Bir ekili armutun sulama sıklığı ekilme zamanına bağlıdır : eğer sonbaharda bu gerçekleşirse, o zaman bol miktarda sulama yeterli olacaktır. Gerçek şu ki, bu dönemde doğal yağış ağaç için yeterli nem sağlar, ancak kuraklık koşullarında, meyve oluşuncaya kadar toprağın her 7 günde bir nemlendirilmesi gerekir . İlkbahar ekiminde, bitkileri sulamak her 3 günde bir ve her gün sıcak iklimlerde 1 defa yapılmalıdır. Meyve ağacı mevsiminde çiçeklenme öncesi ve sonrası iki kez sulanır.

Serpme ile yapılan sulamaların her birinin normları, her bitki yaşı için 2 kova olarak kabul edilir. Nemlendirmeden sonra, bitkinin etrafındaki toprak dikkatlice temizlenmeli ve iyice gevşetilmeli ve malçla kaplanmalıdır (biçilmiş ve önceden kurutulmuş çim veya turba). Bu işlemin uygulanması sayesinde, sulama sonrası nem daha uzun sürer.

Ayrıca düzgün bir armut nasıl dikileceğini de öğren.

Kronları düzeltme ve şekillendirme kuralları

Bu tür armutların zayıf gelişmiş bir sürgün oluşturma fonksiyonuna sahip olduğu göz önüne alındığında, ilk önce bitki hafifçe açığa çıkacaktır. Bununla birlikte, böyle bir ihtiyaç ortaya çıkarsa, tepenin oluşumu, sökülmeden sonraki ikinci yıldan daha önce gerçekleştirilmez . Bu, ilkbaharda keskin bir secateurs kullanarak meyve suyu üretim işleminin başlangıcından önce yapılır.

Tacın ilk katmanını oluşturmak için ana iletken ve 2 veya 3 iyi şekillendirilmiş dal bırakılmalıdır, kalan sürgünler dalın tabanında halka şekilli bir oluşum yerine kesilir. Kalan sürgünler, her birinin uzunluğunun 1 / 3'ü kadar kısaltılır ve merkezi sürgünün yüksekliği, yandaki en üst daldan 15-20 cm daha yükseğe olacak şekilde ayarlanır.

Armut şantiyede üçüncü yaşam yılına ulaştıktan sonra, kuronun ikinci katmanının oluşumu gerçekleşir : ilk katın 50-70 cm yukarısındaki iki iyi güçlendirilmiş dalın yüksekliği hizalanır. Kademe üzerinde kalan sürgünler halka bazında kesilir ve kademe arası sürgünler büyük ölçüde kısalır. Ana iletken 10-20 cm kesilir.

Gelişimin dördüncü yılında (bitkinin üçüncü katmanının oluşumu), bir sonraki yan dal ikinci katın üstünde 40 cm'lik bir seviyede bırakılırken, kalan katman ve katmanlar arası dallarla, önceki adımların oluşumunda olduğu gibi aynı eylemler gerçekleştirilir. Kronun son üçüncü katmanının oluşumundan 2 yıl sonra, merkezi çubuk son dal ile hizalanmaya tabi tutulur.

Biliyor musunArmut ağacı, müzik aletlerinin imalatında ve mobilya üretiminde kullanılır.Mükemmel renk ve koku tıkanması, malzemenin gücü, neme karşı dayanıklı olması nedeniyle, bu harika malzeme mutfak eşyaları imalatında da kullanılır.

İlkbaharda ekilen sütunlu Bal ilk yıl çiçek attıysa, bitkinin etkinliğini doğru şekilde yönlendirmek için budayıları eritmek daha iyidir . Daha sonraki yıllarda, bitki birkaç çiçek bırakabilir ve en fazla 3 yumurtalık bırakabilir.

Bir armut ağacının doğru gelişimindeki önemli noktalardan biri, genç sürgünlerin üst kısımlarını, dalların uzamasını engelleyen daha güçlü bir dokuya sıkıştırmaktır . Cımbız yapma süresi her 10 günde bir yaz başlangıcından itibarendir. Sonbaharda, eylül ayının ortasına kadar kurutulmuş ve hastalıklı süreçlerin yanı sıra 90 derecelik bir açıyla büyüyen dallar uzaklaştırılır. Kırpma alanları, tuzsuz yağ, reçine ve balmumu (sırasıyla 100 g: 100 g: 200 g), 40 ° C'ye ısıtılmış özel bir karışımla işlemden geçirilmelidir.

Düzeltme işleminden sonra, hasarlı alanlara bahçeyle muamele edilmelidir

Gübreler ve uygulama oranları

İlk yıl, dikim sırasında gübreleme sırasını takiben sütunlu bal beslemesi gerekli değildir . İkinci yıl, bitki organik ve minerallerin yardımıyla sonbahar desteğine ihtiyaç duyar ve ilkbaharda, sap akışı sürecinde, organik madde ile beslenmesi gerekir. Bu amaca ulaşmak için, sırasıyla 0, 5: 0, 4: 0, 25 oranında azot, potasyum ve fosfor içeren 1 kg gübre, 1 metrekarelik bir alana dağıtılır ve aktif olarak toprakla karıştırılır.

Armut türlerinin çeşitleri ve özellikleri hakkında daha fazla şey okumanızı tavsiye ederiz.

Genç bitkiler için mineral bileşenler (potasyum ve fosfor - 3: 2 g / m²; ağaçlar 4 yaşına ulaştığında 6: 4 g / m²) yakın saptaki oyuklara eklenir. Genç bitkiler için en iyi besin kaynağı olan uzmanlar, ıslak toprağa en iyi şekilde uygulanan, konsantre olmayan bir tavuk dışkısı veya inek gübresi karışımının kullanılmasını önermektedir.

Bir ağacın yapraklarının çiçeklenme öncesi% 3 konsantrasyonda bir süperfosfat çözeltisi ile püskürtülmesi, bitki büyümesini aktive eder ve verim seviyesini arttırır . Üre (% 2 konsantrasyon çözeltisi ile işleme) armutu güçlendirir ve toprağın sonbahar kazması sırasında ortaya çıkan kül (1 m² başına 750-1000 g), toprağın asitlik seviyesini azaltır.

Kış hazırlıkları

Ballar ortalamanın üstünde bir kışa dayanıklılık seviyesine sahiptir, çünkü sürgünler sıfır altı sıcaklıkta 25 dereceye kadar dayanabilmektedir . Kış mevsimine gelmeden önce, genç bir bitkinin 3 kova su ile bolca sulanması gerekir (yetişkin ağaçlar için, bu durumda, her birinin kış öncesi sulama normu en az 5-6 kova sudır). Termal yanıklardan kaçınmak için gövdenin ve alt dalların bazılarının beyazlatılması önerilir.

Önemli!Armut ekimi sırasında ortaya çıkan fosfor-potasyum üst örtü, çeşitliliğin kışa sertliğini olumlu yönde etkiler.

Ek olarak, kemirgenler genellikle kış aylarında genç bitkilere saldırır, bu nedenle, armutu korumak için, gövde eski taytlarla veya köknar / çam dallarının şokuyla bağlanır. Köklerin donmasından, talaş veya saman ile barınak yardımcı olacaktır.

Yetişkin ağaçlarda, bu eylemler isteğe bağlıdır, ancak her iki durumda da, kök deliğinin toprakları düşen yapraklar, çürümüş ve olgunlaşmış meyvelerden arındırılmalıdır.

Ağacı kışı için hazırladıktan sonra, bir sonraki sezonda iyi bir verim elde etmenizi sağlayacaksınız.

Çeşitli hastalıklar ve zararlı böcekler, kontrol ve önleme

Çeşitliliğin mantar hastalıklarına karşı iyi direnç göstermesine rağmen, bu hastalıkların ve diğer hastalıkların potansiyel zararlı olma tehlikesine ve zararlı böceklerin zarar görmemesi daha iyidir. Aşağıdaki tabloda, yukarıdaki sorunların ortaya çıkmasını önlemek ve bunlarla mücadele etmek için gerekli tedbirler açıklanmaktadır.

Hastalık / haşere, hasar belirtileriÖnleme yöntemleri, eleme işlemleri
grev kırıcı:
  • yavaş yavaş büyüyen ve renk lekeli neoplazmaları değiştiren ağacın yaprak kısmındaki görünüm;
  • genç süreçlerin zarar görmesi;
  • покрытие плодов оливковыми пятнами с бархатистой поверхностью.
Профилактические меры: систематическое и своевременное удаление заражённых частей растения и фруктов.

Методы борьбы: обработка бордоской жидкостью (3%-ный концентрат) до момента распускания почек; если поражение коснулось бутонов — опрыскивание водным раствором «Хоруса» (10 л / 2 г).

Ржавчина:
  • появление на листве красно-бурых, иногда оранжевых пятен;
  • высыхание и опадание поражённой листовой части растения.
Профилактические меры: обязательное сжигание опавшей листвы и перекапывание приствольной лунки, а также внесение противогрибковых профилактических препаратов.

Методы борьбы: обработка до момента появления листвы, до/после цветения — раствор «Скора» в воде (2 мл / 10 л).

Плодовая гниль (монилиоз):
  • появление коричневых пятнистых новообразований на поверхности фруктов;
  • опадание груш.
Профилактические меры: снятие и уничтожение поражённых и опавших самостоятельно плодов.

Методы борьбы: во время сна почек — «Днок» (100 г/ведро воды).

Медяница обыкновенная или листоблошка:
  • деформация листьев;
  • их осыпание из-за недостатка клеточного сока.
Профилактические меры: очистка стволов от постаревшей коры и наростов мха; вырезание и сжигание вместе с корой, мхом и опавшей листвой поражённых ветвей.

Методы борьбы: обработка «Актарой» (1, 4 г / ведро воды) применяется в условиях сухой погоды без ветра.

Тля:
  • остановка развития листвы;
  • скручивание и отмирание листовых пластин.
Профилактические меры: удаление из штамба омертвевшей коры; побелка нижней части ствола и нижних веток известью; устранение прикорневых сорняков.

Методы борьбы: опрыскивание минерально-масляной эмульсией ЗОВ, растворённой в воде (0, 6 л / 10 л) в начале весны до распускания почек.

Плодожорка грушевая:
  • усыхание фруктов;
  • преждевременное опадание плодов.
Профилактические меры: перекапывание почвы вокруг ствола; окутывание мешковиной ствола на уровне 50 см выше грунта.

Методы борьбы: обработка раствором «Агравертина» (5 мл / 1, 5 л воды) перед и после цветения.

Может ли груша Медовая опыляться грушей Мраморная

Не менее интересной и оправдывающей свой спрос разновидностью груши является сорт Мраморная. Многих садоводов интересует влияние данного вида на урожайность Медовой в вопросе опыления.

Так вот, вышеуказанные сорта груш могут выращиваться одновременно на одном садовом участке, однако для переноса пыльцы друг другу не подходят, поскольку сроки цветения и созревания у растений не совпадают.

Biliyor musunЛегендарный поэт Гомер в своей эпической поэме «Одиссея» называл грушу дарованием богов. Согласно мифологическим данным, плод преподносился в жертву не одному божеству. К примеру, в Греции это были Афродита (богиня красоты и любви) и Гера (покровительница брака и материнства), а в РимеЮнона (богиня семьи и женской производительной силы) и Венера (покровительница красоты и плотской любви).

Hasat ve depolama

Несмотря на то что сорт позднеосенний, созреть плоды могут уже в конце августа, и так как они не опадают, приходится собирать их самостоятельно, аккуратно срывая с дерева и сохраняя при этом плодоножку.

Не рекомендуется срывать плоды, не достигшие в своём развитии технической спелости : после отделения от дерева фрукт не имеет свойства дозревания в процессе хранения и не обретает при этом характерные представителю этого сорта ароматические и вкусовые качества. Спелость груши можно определить как визуально, так и попробовав её : хвостик зрелого фрукта без проблем отделяется от плода, мякоть имеет приятный бежевый цвет, нежная, но плотная на вкус и ощущения.

Оптимальнее всего собранные фрукты хранить в холодильнике при отметке термометра на уровне + 1°C или в сухом подвале/погребе с показателями температуры не выше + 4°C: в таких условиях, как показывает практика, при соблюдении целостности, груши сорта Медовой могут пролежать в течение 60–90 дней.

При закладке на хранение плоды не следует мыть и протирать, чтобы не убрать специфический восковой налёт, предохраняющий плоды от преждевременной порчи . Фрукты необходимо обернуть бумагой и выложить лишь в один слой на полки или ящики. Представители данного сорта хорошо подходят для употребления как в свежем, так и в консервированном виде (варенье, компоты, выпечка и прочее).

Önemli!Груши сорта Медовая не подходят для хранения в замороженном виде.

Плоды сорта Медовая благодаря своей неповторимой сладости и нежности фруктов привлекают к себе внимание садоводов. Для того, чтобы дерево радовало хозяев своим обильным урожаем ещё не один месяц после созревания груш, необходимо всего лишь придерживаться основных правил по выращиванию данного вида растения, описанных в данной статье.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir