sallanan diş nasıl sabitlenir / One moment, please

Sallanan Diş Nasıl Sabitlenir

sallanan diş nasıl sabitlenir

dis-sallanması

Türkiye de diş sağlığı nasıl biliniyor ?

Yanlızca Türkiye de bu sorun yok tüm dünya insanlarının %85 inde var olan diş çürümesi insanlığın en sık tedavi beklentisinde oldukları sorunlardan.. Türkiye de yapılan araştırmalara göre ise %20 sinin hiç diş doktoruna gitmediği tespit edilmiş bir gerçektir. Türkiye de yapılan bir diğer istatistik ise 25 &#; 50 yaşlarındaki insanların ağızlarında % 95 &#; 98 arasında çürük var. Yapılan bir başka istatistik rakamlarında ise Türkiye de insanların % 20 hiç fırçalamıyor, % 50 arada sırada fırçalıyor, % 30 ise günde 2 &#; 3 kez fırçalıyor. Bu rakamlar ve istatistikler gösteriyor ki Türk insanı diş sağlığı konusunda bilinçsiz bir şekilde hareket etmekte ve diş hekimi kavramını net olarak algılayamamaktadır.

Diş sağlığının önemi ve dişlerin korunması

İnsanlarımızın diş ve diş sağlığı konusunda kesinlikle bilinçlendirilmeleri gerekmekedir. Özellikle anne ve babalar bu konuda eğitim almalı, çocuklarının süt dişlerinden itibaren onlara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaları gerekmektedir. Aileler özellikle çocuklarının süt dişlerine çok özen göstermeleri gerekmektedir. Bu dişler onların daimi dişlerine öncülük ettiklerinden dolayı bu konu ihmal edilmemelidir. Bebeklerinin süt dişlerinden itibaren bir diş hekimi ile tanışmaları ve onları birer aile bireyi gibi görmeleri diş sağlığı açısından çok önemlidir. Süt dişlerinin bakılmaması, çürümesi ve erken dinemde kaybedilen süt dişleri; dişlerin çarpışık olmasına, çıkan dişlerin zayıf ve hassas bir şekilde çürümeye yatkın olmasına, çocukta konuşma bozukluklarına sebep olabilmektedir.

Süt dişlerinin çabuk çürümesinin nedeni nedir ?

Süt dişleri geçici dişlerdir. Bu dişlerin geçici olması önemini kesinlikle yitirmez. İçerisinde daha fazla organik madde bulunduran süt dişleri, daimi dişlere göre çürümeye daha fazla meyillidir. Süt dişlerinin bir hekim kontrolünde olması ve fissür örtücülerle korunmaları son derece önemlidir. Çocuklarınızı 3 ve 6 aylık diş hekimi kontrollerine götürmeli ve bu durumu onlarda alışkanlık şekline getirmelisiniz.

Yirmi yaş dişleri ileriki yaş aralıklarında çıkar mı ?

Diğer yaşlarda çıkmazlar. 15 yaşından sonra oluşmaya başlayan süt dişleri 20 &#; 25 yaşlara gelindiğinde çıkmadıklarında gömülü olarak damağın içinde kaldıkları anlaşılır. Gömülü kalan bu dişlere kesinlikle müdahale edilmesi gerekir. Bu dişlere müdahale edilmediklerinde; diğer dişlere baskı uygularlar, diğer dişlerin köküke baskı yaparak bu dişleri zayıf ve korumasız bırakıp daha hızlı bir şekilde çürümelere neden olurlar, dişte hapse yaparak şişmelere ve morarmalara neden olurlar. 20 yaş dişlerinin gömülü kalmasının sebebi ise kendisine çene kemiği üzerinde diğer dişlerin konumu itibari ile gerekli kadar yer bulamamasıdır.

Dişlerin sallanmasının nedenleri nelerdir ?

Dişlerin sallanması ve gevşemesi için bir çok neden olabilir. Bu konu önemli bir konudur. Sallanan dişleriniz yada sallandığını hissettiğiniz dişlerinizi mutlaka diş hekiminize göstermelisiniz. Gösterilmediği ve beklediği taktirde sonuçları gereksiz diş kayıpları ile sonuçlanabilmektedir.

Diş sallanmasına neden olan etkenler nelerdir ?

Periodontal Hastalık nedeniyle diş sallanması

En önemli diş salllanmalarına neden olabilecek hastalıkların başında gelen diş eti problemleri neticesinde birden fazla dişinizi kaybetme ile karşı karşıya kalırsınız. Mutlaka ama mutlaka geçer diye kendi haline bırakılmaması gereken ve diş hekimi tarafından tetkik edilmesi gereken önemli bir durumdur. Sallanan diş tedavileri; dişleriniz ne kadar gevşek olursa olsun kurtarılabilecek tedavilerdir. Diş hekiminiz öncelikli olarak diş ve diş etlerinizi çekecek, gerekli röntgen ve filmler ile diş köklerinizin durumunu inceleyecek, diş etlerinin sağlığını kontrol edecek, diş eti ve diş cebi mesafelerini ölçerek sorunun ne olduğunu tesbit edecektir. Diş hastalıkları gingivitis (erken diş eti hastalığı) ve periodontitis (kemik kaybı ile sonuçlanan ileri düzey diş eti hastalığı) olarak kendini göstermektedir.

Diş eti problemleri nedeniyle sallanan dişlere yapılacak tedaviler;

Kök tesviyesi: Kök ve kök yüzeylerinin oluşan tartarlardan arındırılmasıdır.

Talaşlamak: Gevşek olan dişleri birbirine tutturmak için kullanılan özel maddeler.

Diş eti operasyonları: Diş etlerinin geri çekilerek köklere ulaşıldıktan sonra, kemik ve diş etlerinin yeniden şekillendirilmesi işlemidir.

Uygulanan bu işlemlerle hastaların ilerleyen diş eti hastalıklarında dişlerinin kurtarılması sağlanır.

Dışarıdan gelen darbelerle dişlerin sallanması

Dışarıdan gelebilecek darbeler, kazalar, kavgalar, çarpmalar vb durumlarda diş sallanır ve gevşer. Fakat dişiniz yerinde duruyorsa bir kaç güne kendiliğinden yeniden sağlamlaşır. Diş kendi kendine sağlamlaşır ve ileriki dönemlerde normal bir görünüme kavussada içerisinde bulunan sinirler ve kan damarları zarar görmüş olabilir. Bu ileriki dönemlerde dişin cansızlaşmasına ve ölmesine neden olabilir. Kaybedilme tehlikesinde görülebilecek etkiler ise diş eti apsesi, diş ağrısı, dişte koyulaşmadır. Yaralanmalar sonrasında dişinizin gevşediğini hissederseniz kendiliğinden geçmesini beklemeyin hemen bir diş hekimine başvurun..

Ortodonti tedavilerinden sonra dişlerde sallanmalar

Yapılan çarpıklık diş teli tedavilerinden sonra dişlerde bir gevşeme hissedilebilir. Bu durumda da diş hekiminize gerekli bilgileri vermelisiniz.

Diş hekimi ile ilgili en sık sorulan sorular

Diş Macunu Markaları
Apseli Dişin Tedavisi Klorür
Diş Sallanması
İçten Tel Fiyatları
20 lik diş 30 yaşında çıkar mı ?
Oruçluyken Damak Ölçüsü
Takma Diş Mide Bulantısı
Cerrahi Yöntemle Diş Çekimi
Görünmez Braketler
Dişin İçinde Boşluk
Şiddetli Diş Ağrısı

Dişlerin köklerinin gevşemesi ve bu sebepten sallanması önem gösterilmesi gereken diş sorunlarının başında gelir. Bunun birçok nedeni olabilir. Diş kaybı yaşamamak adına mutlaka diş hekimine başvurulması gerekmektedir.

Diş sallanmalarının en bilinen sebebi diş eti problemleridir. Dişlerin etrafında ve aralarında bulunan doku diş eti olarak adlandırılmaktadır. Sağlıklı diş etleri, sağlıklı ağız ve diş sağlığının baş rollerindedir.

Diş eti sağlığı çeşitli sebeplerden dolayı bozulmaya başladığında ortaya çıkan ilk sorun diş eti kanamasıdır. Bu sorun göz ardı edilir ve tedavi edilmezse, problem büyüyecek ve diş eti çekilmelerine neden olacaktır. Bu diş eti çekilmesi ise zamanla çene kemiğinde de oluşacak erimeleri ve çekilmeleri beraberinde getirecektir. Diş eti çekilmeleri diş hassasiyeti, diş kökünde çürümeler ve estetik problemler gibi ciddi problemlere yol açmaktadır. Hatta çekilmelerin önemli bir kısmı diş kaybına kadar gidebilecek niteliktedir.

Yapısal faktörlerin yanı sıra yanlış fırçalama alışkanlıkları, bakteri plağı ve diş taşı, diş arasına sıklıkla kürdan vb. sokulması, hatalı uygulanmış birtakım diş tedavisi işlemleri gibi faktörler diş eti çekilmesine neden olmaktadır. Diş etindeki çekilmelerin bir diğer sebebinin de diş sıkma alışkanlığı olduğu belirlenmiştir. Bunun önüne gece plağı kullanımı sağlanarak geçilebilmektedir.

Peki diş eti problemleri için hangi tedavi yöntemleri uygulanabilir?

İlk tedavi adımı diş taşı temizliğidir.

Diş eti problemlerinin ortadan kaldırılması için atılması gereken ikinci adım, dişi ve diş etini incelikle temizlemektir. Bu yöntem küretaj olarak bilinmektedir. Küretaj tedavisinde, dişin etrafında oluşan boşluklar ile diş eti ve kök yüzeyi iyice kazınarak temizlenmektedir. Diş etlerinin olması gerektiği gibi dişi sıkıca sarması amaçlanmaktadır. Bu tedavide lokal anestezi kullanılarak hastanın herhangi bir ağrı hissetmesinin önüne geçilmektedir.

Diş eti problemi ileri seviyede, diş çevresindeki kemiklerde erimeler meydana gelmiş ise uygulanacak tedavi flap operasyonudur. Lokal anestezi uygulanarak diş eti kaldırılır, sorunlu doku kazınarak ortadan kaldırılır. Eğer ihtiyaç söz konusuysa kemik yapısına destek amaçlı uygulamalar yapılır. Ardından diş eti dikilerek işlem sonlandırılır.

Diş eti problemleri, ciddi diş ve sağlık problemlerine neden olduğundan hassasiyet gösterilmesi gerektirmektedir. Bu yüzden düzenli hekim kontrolleri ihmal edilmemeli, belirtiler gözlemlendiğinde uzman bir hekime gösterilmelidir. Ancak bu şekilde diş kayıplarının önüne geçilebilir.

İstanbul İmplantoloji diş ve diş eti problemlerine ürettiği çözüm ve tedavi yöntemleri ile hizmetlerini hastalarına en uygun şekilde vermektedir.

Diş Eti Tedavisi ve Flap Operrasyonu:

Diş eti, dişlerin etrafında ve aralarında bulunan dokunun adıdır. Diş etinin durumu dişlerin durumuna doğrudan etki ettiğinden özen isteyen bir unsur olarak ağız içinde yer almaktadır. Bu yüzden hekim kontrolleri aksatılmamalı, olumsuzluklar ortaya çıktığında uzman bir hekime gösterilmelidir. Bu şekilde diş kayıplarının önüne geçilebilir, estetik bütünlük korunarak özgüven kaybı yaşanması engellenir.

Çeşitli yapısal etkenlerin yanı sıra doğru olmayan fırçalama alışkanlıkları, bakteri plağı ve diş taşı, diş arasına sıklıkla kürdan vb. sokulması, hatalı uygulanmış birtakım diş tedavisi işlemleri gibi etkenler diş eti çekilmesine yol açmaktadır. Diş etindeki çekilmelerin bir diğer sebebi diş sıkma alışkanlığıdır.

Düzenli diş hekimi kontrolleri ile diş eti problemlerinin önüne rahatlıkla geçilebilmektedir. Diş eti sağlığının bozulması ilk aşamada kanamalarla, kırmızı ve şiş görüntüsüyle ortaya çıkmaktadır. Ağız kokusu da diş eti problemi yaşandığının göstergelerinden biridir. Bu işaretler dikkate alınmadığında, diş eti çekilmeleri meydana gelmektedir. Bu çekilmeler ise diş kökünde çürümeye ve gülüşte meydana gelecek estetik problemlere neden olmaktadır. Hatta zaman içinde diş çevresindeki kemikte meydana gelecek erime ve çekilmelere yol açmaktadır.

Diş eti problemleri için uygulanan tedavi yöntemleri çeşitlidir. Diş eti probleminin boyutu tedavi yönteminde belirleyici unsurdur. Diş eti problemi başlangıç seviyesinde ise detaylı bir diş taşı temizliği yeterli gelmektedir. Diş eti problemi biraz daha ilerlemiş durumda ise küretaj tedavisi önerilmektedir. Bu yöntem diş eti ve kök yüzeyi ile diş çevresindeki boşlukların kazınarak temizlenmesi yoluyla uygulanmaktadır. Diş eti problemi ileri düzeyde ise tercih edilmesi gereken tedavi yöntemi flap operasyonu olarak adlandırılmaktadır. Diş etinin açılıp kaldırılarak temizlenmesinin ardından dikilerek kapatılması yoluyla gerçekleştirilmektedir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Cam fiber uygulamasıyla sallanan dişlerin sabitlenmesi işlemi nasıl olur ? . Detaylı animasyon videomuzda☝️ . Sallanan dişleriniz için kliniklerimizden randevu alıp, sağlıklı dişlere kavuşabilirsiniz. . Sadece gülümse 😊 . Randevu için: 📞 06 60 #dentapol #camfiber #camfiberligülüşdizaynı #dişkliniği #sağlıklıdişler #gülümse #dentapoldişklinikleri #sallanandiş #justsmile #sadecegülümse #dentalvideo #dentalclinic #hollywoodsmile #dentapoltunalı #dentapolçayyolu #dentapolkocaeli #dentapolkırıkkale #dentapolfethiye #dentapolantalya

Cam fiber uygulamasıyla sallanan dişlerin sabitlenmesi işlemi nasıl olur ? . Detaylı animasyon videomuzda☝️ . Sallanan dişleriniz için kliniklerimizden randevu alıp, sağlıklı dişlere kavuşabilirsiniz. . Sadece gülümse 😊 . Randevu için: 📞 06 60 #dentapol #camfiber #camfiberligülüşdizaynı #dişkliniği #sağlıklıdişler #gülümse #dentapoldişklinikleri #sallanandiş #justsmile #sadecegülümse #dentalvideo #dentalclinic #hollywoodsmile #dentapoltunalı #dentapolçayyolu #dentapolkocaeli #dentapolkırıkkale #dentapolfethiye #dentapolantalya

Sallanan dişe kanal tedavisi yapılır mı?

Logo

GÖSTERİM

Sallanan diş çekilmezse ne olur? Sallanan diş yerine oturur mu? Sallanan dişlerin sağlamlaştırılması, Sallanan diş yapıştırma, On diş sallanması tedavisi, Dişim sallanıyor ve ağrıyor gibi sorularınız cevaplarını buradan bulabilirsiniz.

Yorum Yap
U.D.
Uzman Diş Hekimi İbrahim MACİT

Bazen Sallanan dişleri daha uzun ömürlü olması ve dişlerin sallanmasını azaltmak için kanal tedavisi yapılabilir. Ancak bunun için belirli bir seviyeye kadar dişlerde sallanma toparlanabilir. Kemikle olan bağlantısını tamamen kaybetmiş sallanan dişleri ise kanal tedavisi ile ağızda tutmak pek mümkün değildir.

13Yanıtla

D.H.
Diş Hekimi Nur Eğin MACİT

Sallanan dişe kanal tedavisi yapılabilir ancak sallanmasına bir etkisi olmaz. Sallanması geçsin diye yapılmaz.

02Yanıtla

D.H.
Diş Hekimi Kaan SARICA

Evet. Dişin sallanmasının derecesi, dişin ağızdaki konumu, dişteki çürük enfeksiyon ve kırık-çatlak durumuna bakılır. Kanal tedavisi endikasyonu bu faktörlere göre konulur.

22Yanıtla

Aslında pek çok insanın başına gelmiştir: Bir sabah kalktığınızda bakarsınız ki diş sallanmaktadır. Diş çok kıymetli olduğu için kaybetmeden kazanabilme isteği, kanal tedavisi yaptırarak dişi kazanma arzusu hemen bu soruyu akıllara getirir: Cevabı da: ” Evet, sallanan dişlere kanal tedavisi uygulanabilir.” 

Dişlerin sallanma nedenlerini bilmek aslında hem hastanın hem de diş hekiminin işini kolaylaştırır, tedaviyi daha etkin ve verimli hale getirir. 

Dişlerin sallanması genel olarak hasta şikayetleri incelendiğinde, diş eti hastalığı veya travma nedeniyle oluşan periodontal hastalık sonucunda oluştuğu görülmektedir. Bu durumda şunu söyleyebiliriz ki; dişin sallanmasının sebebi, diş eti ve destek dokularının çekilmesidir.

Kanal tedavisi sürecini de, dişin içindeki enfekte olmuş dokuyu temizledikten sonra dolgu malzemesi ile doldurmak suretiyle dişin iyileşmesini, hastanın da sağlığına kavuşmasını sağlayan bir yöntem olarak açıklayabiliriz. 

Şimdi şunu da belirtmek de fayda var: Sallanan dişlerde, diş eti çizgisinin altında oluşan enfeksiyonlar da, dişin sallanma nedenlerinden biri olabilir. Kanal tedavisi tabii ki bu enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan, insan için çok kıymetli olan dişin kaybedilmesini önlemede etkili olan faktörlerden biridir.

Burada şu ayrıntıyı da gözden kaçırmamak gerekir; dişlerin sallanma nedeni periodontal hastalık ise, tedavi sürecinde ayrıca diş eti tedavisini uygulamayı göz ardı etmemek sağlıklı ve başarılı bir sonuca ulaşmada etkili olacaktır. 

Tedavinin başarılı olması ve sağlıklı bir tedavi süreci için diş eti hastalığının da tabii ki tedavi edilmesi ve dişin stabil hale getirilmesi hasta için çok önemlidir.

Sallanan diş yerine oturur mu?

Sallanan diş vakalarının temelinde; diş eti hastalığı, travma veya diş çürümesi gibi nedenler yer almaktadır. Dişiniz sallanıyorsa, mutlaka diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

Diş hekiminiz, yapacağı muayene sonucunda dişinizin neden sallandığını belirledikten sonra size uygulanması gereken tedavi seçeneklerini önerir.

Yapılan muayene sonunda diş sallanmasının nedeninin hafif olduğu tespit edilirse, diş hekiminiz dişin yerine oturmasına yardımcı olabilecek tedaviler de önerir. Diş eti hastalığının tedavisi, dişin splintlenmesi (yanındaki dişlerle birleştirilmesi) veya kanal tedavisi öneriler arasında olabilir.

Diş sallanmasının çok ileri düzeyde olduğu durumlarda, ne yazık ki diş çekimi de gerekebilir. İşte bu önemli durumları atlamamak için diş sallanması durumu olduğunda diş hekiminize başvurmanızda çok büyük faydalar görebilirsiniz.

Sallanan dişe kaplama yapılır mı?

Kaplama olarak belirtilen işlem, çürük veya kırık dişlerde olduğu gibi hasar görmüş alanları onarmak için uygulanan bir restorasyon yöntemidir.

Burada yapılması gereken tedavi öncelikle sallanan dişin neden sallandığını belirleyerek buna göre dişin stabilitesini sağlamaktır.

Sallanma nedeni; diş eti hastalığı, diş çürümesi veya travma olarak belirlenen bir diş, hekiminiz tarafından en uygun tedavi yöntemleriyle sağlam hale getirilerek yeniden yerine yerleştirilmeye çalışılır.

Diş hekiminiz, dişin sallanmasına neden olan sıkıntıyı tedavi ettikten sonra artık dişin estetiğini iyileştirmek için kaplama veya başka restoratif yöntemler önererek dişin görünümünü düzeltebilir.

Burada yine önemli bir ayrıntının altını çizmek gerekir; sallanan dişin öncelikli olarak tedavi edilmesi gerekir, aksi takdirde sadece dişin estetiğini düzeltmek dişin belki daha da kötüye gitmesine neden olabilir.

Sallanan dişlerin sağlamlaştırılması nasıl yapılır?

Sallanan dişlerin sağlamlaştırılması, öncelikle dişin sallanmasına neden olan temel sorunun ortadan kaldırılması için gereken tedavinin yapılması ile mümkündür. Bunun için diş hekiminiz, dişin sallanmasına neden olan sorunu tespit etmek için bir muayene yapar. Bu muayene ile öncelikle diş hekiminiz dişin sallanma nedenini belirler, tedavi önerilerini sunar ve tedaviye başlar.

Sallanan bir dişin tedavisi de yapılan muayenede dişin görünen durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu ne demektir, açıklayalım: Örneğin, diş eti hastalığı nedeniyle sallanan dişler için diş eti tedavisi uygulanması gerekirken diş eti hastalığının daha da ilerlemiş olması durumunda ise dişin sallanmasını önlemek amacıyla diş eti cerrahisi uygulanması gerekebilir.

Eğer ki dişin sallanma nedeni bir travmaya bağlı bir durumdan kaynaklanıyorsa, sallanan dişin tedavisi ve sabitlenmesi için ortodontik tedavi veya implantlar uygulanabilir.

Bütün bunlardan farklı olarak dişin sallanma sebebi bir çürükten kaynaklanıyorsa diş çürüğü tedavisi uygulamasıyla önce dişin hasar gören kısmı temizlenir sonra da gerekli uygun onarım işlemi gerçekleştirilir.

Sallanan dişin sağlamlaştırılması için diş hekiminizin önerdiği tedavi planına uymak, dişin sağlamlaştırılması için uygulanan tedavinin başarıya ulaşması için önemlidir. Bütün bu tedavilerle birlikte, düzenli diş bakımı ve diş hekiminize düzenli kontroller yaptırarak diş sağlığınızı daha etkili koruyabilirsiniz.

SINIRLI SORUMLULUK BEYANI

Web sitemizin içeriği, ziyaretçiyi bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Bu kaynaktan yola çıkarak, ilaç tedavisine başlanması ya da mevcut tedavinin değiştirilmesi kesinlikte tavsiye edilmez. Web sitemizin içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. Sitede kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.
Yeni Soru Sor

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır