ekran kartım kaç hz destekliyor / Monster hz ekran 40hz'de takılı kaldı - Ekran Kartları - Pardus Forumları - TÜBİTAK ULAKBİM

Ekran Kartım Kaç Hz Destekliyor

ekran kartım kaç hz destekliyor

[Ekran kartı] Monitörde görüntü olmadığında veya anormal görüntü olduğunda sorun giderme

Monitörde herhangi bir görüntü yoksa veya anormallik varsa (ekran bozuksa), aşağıdaki ipuçları cihazınızı etkileyen sorunu tespit etmenize yardımcı olabilir:

  • Ekrana görüntü gelmemesi
  • Anormal ekran görüntüsü

 

Ekrana görüntü gelmemesi

1. Bilgisayarın doğru şekilde kurulduğunu onaylayın

    İlgili bileşenlerin doğru bir şekilde monte edildiğini ve grafik kartı dışındaki bileşenlerin normal çalıştığını teyit etmek için, kurulum işlemi sırasında PC bileşenlerinizle (anakart, ekran kartı, güç kaynağı, kasa, ekran vb.) ilgili yönergeleri takip edin.

    Yine görüntü alamazsanız aşağıdaki adımlarla devam edebilirsiniz.

 

2. Monitörün çıkış sinyalini gösterdiğini teyit edin

    Ekran kartı ile monitör arasındaki kablo bağlantısını kontrol edin, sinyal kablosunun (VGA / DVI / HDMI / DisplayPort) aşağıdaki resimde gösterildiği gibi monitöre düzgün şekilde bağlandığından ve monitörün giriş sinyalinin doğru ayarlandığından emin olun

 

3. Önyüklemeyi en az sayıda harici ekipmanla test edin


    Tüm harici cihazları bilgisayardan kaldırmak ve sorunu yeniden incelemek için aşağıdaki talimatları takip edebilirsiniz

       a. İşlemciyi, işlemci soğutucusunu ve RAM'lerden bir tanesini anakarta bağlı olarak bırakın

       b. Fare, klavyeler, kart okuyucu, USB flash sürücü, harici sabit disk, ekran kartı dışındaki diğer (harici PCI-E kartları vb. dahil) tüm USB aygıtlarını ve harici kartları anakarttan çıkarın.

       c. Ağ kabloları ve ses kabloları da dahil olmak üzere anakarta bağlı tüm kabloları çıkarın ve ekrana görüntü gelmesini sağlamak için yalnızca ekran kablosunu bırakın

       d. Ardından bilgisayarı açmayı deneyin. Ekrana görüntü gelirse, sorun çıkarılan bir harici cihaz veya kablodan kaynaklanıyor olabilir. Hangi harici aygıtın veya kablonun ekran sorununa neden olduğunu bulana kadar harici aygıtları veya kabloları tek tek takarak denemeye çalışın.

 

4. Ekran kartının PCI-E arayüzünün (altın parmak) düzgün çalıştığını onaylayın


    Bilgisayarı kapatın ve bilgisayarın elektrik fişini çekin, ekran kartını yerine takın ve doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin (PCI-E arayüzünün altın parmak kısmı PCIE arayüzüne tamamen girmelidir)

 

5. Ekran kartının güç kablosunun normal olduğunu onaylayın


    Ekran kartının 6 pinli veya 8 pinli güç kablosuna bağlanması gerekiyorsa, güç kablosunun aşağıdaki resimde gösterildiği gibi doğru şekilde takıldığından emin olun:

 

6. Anakartın PCI-E yuvasında toz ve yabancı nesne olmadığını onaylayın

    Anakartın PCI-E yuvasında toz veya yabancı madde görürseniz, ekran kartını takmadan önce bunları temizleyin.


7. Anakartınızda entegre bir ekran kartı (dahili GPU) varsa, sistemi ekran kartı olmadan başlatmayı deneyin.

    Bilgisayarı kapatın, bilgisayarın güç kaynağını çıkarın, ekran kartını çıkarın ve ekranın anakarttan görüntü çıkış sinyallerini entegre edip edemediğini kontrol etmek için monitörün kablosunu anakart üzerindeki görüntü çıkışına bağlayın.

    Bilgisayar hala açılmıyorsa ve ekrana normal görüntü gelmiyorsa, SSS bölümünü inceleyebilirsiniz: Sorun Giderme - Güç Yok/Önyükleme Yok/Görüntü Yok

    Normal görüntü alırsanız gücü kapatabilir ve ardından ekran kartında bir sorun olup olmadığını onaylamak için ekran kartını yeniden takabilirsiniz.

 

8. Anakart birden fazla PCI-E yuvasını destekliyorsa, ekran kartını diğer PCI-E yuvalarına takmayı deneyebilirsiniz.

 

9. Güç kaynağının ekran kartının gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını kontrol edin

 

   Satın aldığınız güç kaynağının gücünün resmi web sitesinde önerilen gücü karşılayıp karşılamadığını kontrol edin.

(Aşağıdaki örnek: ROG-STRIX-RTXO10G-GAMING, bu ekran kartı için önerilen güç kaynağı W'tır, bu nedenle W veya daha yüksek bir değeri destekleyen bir güç kaynağı kullanmanız gerekir)

 

Bilgisayarınızın kasasının içindeki sıcaklığı kontrol edin

      Kasanın içindeki havalandırma ve ısı dağılımının iyi olduğundan emin olun. Bilgisayar kasanızın içinde aşırı sıcaklık olması, bilgisayar bileşenlerinin arızalanmasına ve ekran kartının görüntü verememesine neden olabilir.

 

Anormal ekran görüntüsü

1. Sürücü sorunu:

     Ekran kartı sürücüsünün çok eski olmasından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle ekran kartı sürücüsünü kaldırabilir, sürücünün en son sürümünü nVidia / AMD resmi web sitesinden veya ASUS resmi web sitesinden güncelleyebilirsiniz.

 

2. Hız aşırtmada kararsızlık:

     Sorun işlemci, bellek veya ekran kartı hız aşırtmasından kaynaklanıyor olabilir.

     A. İşlemciye veya belleğe hız aşırtma uygulanmışsa, BIOS'u varsayılan ayarlara geri yüklemek için anakartın BIOS Ayarları sayfasına girebilirsiniz. Ayrıntılar için SSS bölümüne bakın: BIOS ayarları nasıl geri yüklenir?

     B. Ekran kartına hız aşırtma uygulanıp uygulanmadığını doğrulamak için ASUS GPU Tweak yazılımını kullanarak ekran kartını önceden ayarlanmış frekansa geri yükleyin. Ayrıntılar için SSS bölümüne bakın: [Ekran Kartı] ASUS GPU Tweak II - Tanıtıcı Bilgiler

 

3. Ekran kartının sıcaklığını kontrol edin:

     A. Ekran kartının veya belleğin yüksek sıcaklığından kaynaklanıyor olabilir, ekran kartının sıcaklığının çok yüksek olup olmadığını kontrol etmek için ASUS yazılımı olan GPU Tweak'i kullanabilirsiniz.

    Sıcaklığı kontrol etmek için yukarıdaki [Ekran Kartı] ASUS GPU Tweak II - Tanıtıcı Bilgiler bölümüne de bakabilirsiniz. Sıcaklık çok yüksekse, bilgisayar kasasındaki havalandırmanın ve ısı dağılımının iyi olduğundan emin olun.

     B. Ekran kartı fanının kanatlarında aşırı toz birikmesi, fanın normalden hızlı dönmesine veya durmasına neden olur. Bu durumda fan kanatlarındaki tozu temizleyin.

 

4. Sistemdeki diğer yazılım uyumluluk sorunları:

     Sistemdeki diğer yazılım uyumluluk sorunları da bu probleme sebep olabilir, Windows işletim sisteminin ve ekran kartı sürücüsünün en son sürümünü yeniden yükleyebilirsiniz.

 

5. Oyun programı sorunları:

Oyun oynarken anormal ekran görüntüsüyle karşılaşırsanız, oyun programını kaldırabilir ve oyunun resmi web sitesinden en son sürümünü yükleyebilir, yamalarını güncelleyebilirsiniz.

 

6. Ekran hala anormal ise, SSS bölümüne göre iki kez kontrol edin: Sorun Giderme - Güç Yok/Önyükleme Yok/Görüntü Yok

 

Sorunu yukarıdaki talimatlarla çözemezsenizASUS Ürün Desteği ile irtibata geçin.

hz Bir monitör için çok güçlü ekran kartı şart mı?

  • Çavuş
    56 Mesaj
    Konu Sahibi
    Arkadaşlar ben amd rx alacağım ve g&#;&#;l&#; bir işlemci bunun yanına da hz'lik bir monit&#;r alacağım. Fakat forumda dolaşırken hz kullanıcılarının 80fps'nin altında kasıyormuş hissi olduğunu s&#;ylediler. Peki ben amd rx'le bu sorunları yaşar mıyım?



  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Hz monit&#;r p i&#;in Rx iyi bir kart. Ancak bir diğer &#;nemli olan şey de y&#;ksek FPS alacağınız oyunlarda o ekran kartını besleyecek işlemcidir.

    Yani sadece ekran kartı belirleyici olmaz. Ekran kartını besleyecek, o ekran kartına uygun bir de işlemci lazımdır.

    Forumda g&#;rd&#;ğ&#;n&#;z kasma mesajlarının genelinde ş&#;yle bir durum var. Ekran kartı Hz monit&#;rde + FPS vermeye &#;alışıyor. Ancak işlemci + FPS'i işleyemiyor. Kasma da buradan kaynaklanıyor.

    Ekran kartı - işlemci ikilisinin dengeli alınması gerekir kasma yaşamamak i&#;in.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    o yazilanlari ben de okudum monitor dun aldim 2k bir de benimki ve 6gb ekran karti seafoodplus.info alismistir fps'ye low oynar yine oynar ya da benim gibi 1 mb ekran karti zamanindan gelirsiniz 50 60 fps yarabbi sukur seafoodplus.info gore degisir o is ama su dedikleri dogru islemcin fpsleri tasiyamiyorsa 'ten altina dusunce bile takiliyor dedikleri anlik fps dusmesi diyelim 60'a dusuyorsa saliselik budur seafoodplus.info fps dedikleri olay yoksa sen hz monitorde islemcin guzel olsa kart abi 75 veriyorum derken islemci 65 altina zinhar dusmez abi yaparsa bi takilma olacagini seafoodplus.infor uzun sure kullanmak icin alinir simdi 'in yoktur sonra alabilirsin daha ucuza baska bir isim ya da marka olarak olayini pek anlamam ben 24'te 2k olsun diye aradim yaninda bonus geldi gorecez artik neymis?
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Esasında aynı bilgisayarın farklı oyunlardaki fps değişimleri rahatsız edici midir o da &#;nemli.
    &#;rnek verirsek; 2k hz monit&#;rde fpsde csgo oynadktan sonra sıkılıp Nier Automata, witcher vs oynamak p 60 hz monit&#;re kıyasla daha &#;ekilmez olur mu?

    B Tomahawk+ R sistemime ti g&#;ncellemesi yaptım. Sırada monit&#;r var ve ben de merak ediyorum.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    hz yılan hikayesi gibi. Bende hz monit&#;r d&#;ş&#;n&#;yorum gtx i5 ya da i7 ile birlikte. Bir &#;ok yerde okudum altı d&#;ş&#;nce bile kasma hissi oluyormuş. Ben bf1 gibi fps oyun oynamak i&#;in alcağımdan hz p d&#;ş&#;n&#;yorum. &#;&#;nk&#; bu tarz oyunlarda &#;&#;z&#;n&#;rl&#;kten &#;ok akıcılığın &#;nemli olduğunu biliyorum. Gta gibi oyunlar oynasam 2k 60hz &#;ok bile gelirdi bana.



    p hz de;

    ekran kartının bf1 gibi bir oyunda verdiği fps civarı.



    Ee fps altında kaldı kasma hissi olacak paranla rezil olacan.



    ya da ti alalım diyenler olmuş onlara gelen cevapta ekran kartını tam performans kullanamazsınız boşuna para vermiş olursunuz şeklinde. Ki g&#;rd&#;ğ&#;m bazı videolar oldu ger&#;ekten p de ti gibi bir kart tam performans &#;alışmıyor.



    Kasanın par&#;alarını toplarken bile bu kadar ikilemde kalmamıştır kimse. hz olayı tam bir muamma. Ben hep ş&#;yle d&#;ş&#;nd&#;m 75hz monit&#;r alıp oyunlardan fps alırsam boşa gidecekti hissedemeyecektim artı birde yırtılmalar olacaktı onun yerine hz alıyım fps takılsamda sorun olmaz diye d&#;ş&#;n&#;yordum fakat anladığım kadarıyla durum b&#;yle değil. Umarım bununla ilgili sağlam bilgisi olan birileri inceleme ve test videosu &#;eker ve son noktayı koyar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Cehaletimi mazur g&#;r&#;n ama &#;ok merak ediyorum, teknolojinin ilerlediği g&#;n&#;m&#;zde neden Hz monit&#;r &#;retilmiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Mesaj
    altında d&#;ş&#;nce kasıyor diyenin işlemcisi k&#;t&#;d&#;r. Ani akıcılık değişimlerinden kaynaklanır o kasma hissi. Fps bir anda yarıya d&#;şerse akıcılık da değişmiş olur, haliyle hissedilen, algılanan akıcılık da değişir ve kasıyor gibi bir his oluşur. Aslında kasma değil, akıcılığın değişmesidir olay. Sabit 60fps ve &#;zeri aşırı dalgalanma yoksa akıcıdır, hissiyatı da iyidir. Ama bir bir fps gezerse fps o kasıyor hissi yaratır. Eski zayıf sistemle normalde CS'de boş boş gezerken fps alan birisi sisin arasında daldığında fps'e d&#;ş&#;yorsa kasıyor gibi gelir, bir anda fps %40 d&#;ş&#;yor sonu&#;ta. Ani d&#;ş&#;ş, dalgalanma olmadığı s&#;rece sorun olmaz.
  • Çavuş
    56 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
  • hz G-Sync kullanıyorum p gtx ile ister 80 fps alsın ister arada bir fark g&#;remiyorum g-sync sayesinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    SkeironnWHS kullanıcısına yanıt
    Oyun &#;nemli, kullanılan platform &#;nemli, donanım &#;nemli, yazılım &#;nemli, aradaki kablo bile &#;nemli yeri geldiğinde Ortam ışığı bile hissiyatı, keyfi &#;ok değiştirir. Bireyin fiziksel durumu Uzar gider liste. Fifa 18 o kadar da hızlı bir oyun değil, ekran sağa sola hızlı gidiyor ama o kadar. Orada 60Hzfps gayet yeterli. Hatta 30fps bile tatminkar gelebilir. CS gibi, COD gibi &#;ok hızlı oyunlarda, hızla hareket eden fazla nesne olan oyunlarda s&#;rekli ekranı da d&#;nd&#;r&#;yorsanız Hz o zaman farkını bariz belli ediyor. BF demedim mesela, onda o kadar hızlı bir oynanış yok, daha taktiksel bir oyun. Evet, fark eder ama BF i&#;in &#;&#;z&#;n&#;rl&#;k de &#;nem arz etmeye başlıyor. Cities Skylines gibi, EU gibi, AoE gibi bir strateji oyunu oynuyorsanız Hz'den ziyade &#;ncelikle ekran boyutu ve &#;&#;z&#;n&#;rl&#;ğ&#;n&#; arttırmak gerekli iken CS gibi &#;ok hızlı bir oyunda ekranın yenileme hızını, renk ge&#;işlerini, koyu ve a&#;ık renkli alanlardaki g&#;r&#;nt&#; performansını arttırmak daha &#;ncelikli.

    Mesela ben 2K Hz G-Sync TN panel AOC AGON AGQG alıp iade ettim. &#;r&#;nde sorun vardı, &#;stten dokununca ekran gidiyordu, sonra gelmesi 1 saniye de s&#;rebiliyor 1 g&#;n de. Ama kullandığım g&#;nl&#;k s&#;re boyunca renklerden hi&#; tat alamadım mesela. Bir dizi, film izleyemedim keyifle. Siyahlar bir garip, siyahı ayarlayınca aradaki renkler soluyor Oyunlarda yine aynı şekilde. Tabiri yerindeyse fişek gibi, en ufak hareketi bile g&#;r&#;yorum ama renkler b&#;t&#;n keyfi baltalıyordu. Şimdi de Samsung p Hz Quantum dot, VA panel siparişi verdim, gelmesini bekliyorum. G&#;n&#;l 2K &#;&#;z&#;n&#;rl&#;kte olsun istese de katı paraya değmez dedim.

    Hz G-Sync kullanırken GTA V'te u&#;akları bariz daha iyi kullanıyordum. Ama araba s&#;rmem, silah kullanmam vs. aynı kalmıştı. Grid 2 ve Forza Motorsports Apex'te hi&#; bir fark olmadı. CS'de biraz daha iyiydim sanki ama pek belirgin bir fark da yoktu. Diğer oyunlarda hi&#; fark yoktu. 24" 2K olmasından dolayı AA ihtiyacı daha azdı sadece o yani. Hz+ oynanışı pek etkilemiyor ama keyfi etkiliyor. Her şey su gidip akıp gidiyor ve net olarak g&#;r&#;lebiliyor. Oynanış yetenekle alakalı olduğu i&#;in fark etmiyor, monit&#;r değişince refleksler de hızlanmıyor sonu&#;ta. Sadece &#;ok hızlı hareketler daha kesin, daha nokta atışı yapılabiliyor. Bir yerden sonra o da fark etmiyor. CS oynayan gen&#;lerin ağızlarına doladıkları profesyonel oyuncular gibi olmuyorsunuz yani. O adamlar g&#;rmeden vuruyor, g&#;rmeden nişan alıyor. Tamamen aşırı derecede oyunu oynamadan gelen tecr&#;beyle kazanılmış bir yetenek. Onların &#;n&#;ne koy 60Hz monit&#;r&#;, yine aynı oynuyor.

    4K mı Hz mi olayı &#;ok karışık. 4K'nın da iyi yanı var, Hz'in de. Arası 2K Hz ama onun da fiyatı y&#;ksek, sorunlu &#;ıkma ihtimali &#;ok y&#;ksek. 4K'yı beslemesi zor, oyunlarda hele daha da zor. GTA V'i 'le 4K'da oynamak mı p ekranda 2K DSR a&#;ıp fps arası oynamak mı dersen p'yi tercih edebilirim. Strateji oyunlarını seven biriyim, EU4 oynarken p ve &#;zeri fark etmiyorken AoE3 oynarken 4K &#;ok daha g&#;zel g&#;z&#;k&#;yor. Yarış oyunlarında sabit 60fps yetiyor, g&#;r&#;nt&#;n&#;n daha keskin ve canlı olması(kontrastın daha y&#;ksek olması) daha keyifli oluyor.

    Ayarları fazla kısmadan, sistemin rahat kaldıracağı bir &#;&#;z&#;n&#;rl&#;kte m&#;mk&#;nse daha y&#;ksek yenileme oranlı monit&#;r&#; tercih etmek daha mantıklı bence. Yeni oyunların &#;oğu sorunlu. GTX ile 2K a&#;mak fps d&#;ş&#;ş&#;ne sebep oluyor. Bu durumda 4K monit&#;r&#;n anlamı kalmıyor. Ama p'de de AA a&#;mak gerekiyor. İyi &#;l&#;&#;p bi&#;mek gerekiyor.




  • Çavuş
    56 Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

    Rx in yanina 75 hz monit&#;r mantikli olur zira zaten 75 fps i fazla ge&#;emeyeceksiniz. hz monit&#;r i&#;in gtx almak lazim. hz monitorun hakkini vermek demek fps in altina sik sik dusmemek demek. Ha hakkini tam veremesem de olur diyorsaniz gtx ile de kullanilabilir ama rx gibi bir kart icin 75 hz ustu gereksiz olur. Ayrica hz icin en az i7 (8. Nesil ise i5 de olur) veya r5 islemci gereklidir. hz e gecip alistiktan sonra 60 fps ile oyun oynayamaz hale gelebilirsiniz. Ben eskiden 50 fps ustunu gayet akici olarak gorurken hz e gectigimden beri 80 fps alti gozume batmaya basliyor. Bunun monitorle ilgisi yok. 60 hz monitorlu arkadaslarda baktim resmen oyun kasiyor. Goz alisinca hiza altini kabul edemiyorsunuz. Bence 60 fps ile mutluysaniz hizli monitore gecmeyin. Alginiz degisir yuksek fps kovalamak icin ust seviye donanim almak zorunda kalirsiniz gerek yok.

    hz i&#;in yada ne alaka? GTX 6GB ile BF1 multi ortalama fps, PUBG high ayarlarda fps, overwatch + fps, rainbow six high, very high karışık fps. Zaten bu saydığım oyunlar yine hatırı sayılır bir GPU istiyor &#;yle basit oyunlar değil bunlar dışında CS:GO, Dota 2, Lol gibi oyunlarda zaten fps in altına inmiyor da siz neye g&#;re illa GTX lazım diyorsunuz?

    hz monit&#;r de farkı anlamak i&#;in illa fps almak mı lazım? &#;yle mi sanıyorsunuz? 60 fps ile fps farkını bile &#;ok &#;ok rahat hissedebiliyorsun zaten ki fps aldığım sadece BF1 gibi ağır bir oyun diğerleri altına pek d&#;şm&#;yor.




  • Binbaşı
    Mesaj
    ProStalkerKingDoz55P kullanıcısına yanıt
    Hi&#; sıkıntı olmaz. Nvidia kart alırsanız Fast Sync a&#;ıp yırtılma sorununu &#;yle de &#;&#;zebilirsiniz, FreeSync monit&#;r+Nvidia kart da kullanılabilir. Gerisi ekran kartı-monit&#;r fiyatına ve performansına bakıyor.

    Monit&#;r i&#;in de TN panelden uzak durmaya &#;alışın. Renkler &#;ok soluk oluyor. Dizi-film i&#;in ya siyah diye garip bir grimsi renk g&#;r&#;yorsunuz ya da aradaki renkleri tonları olmadan g&#;r&#;yorsunuz. Keyif vermiyor. Samsung C24FG70 modeline y&#;nelebilirsiniz. Va panel. statik kontrast oranı ile IPS monit&#;rlerden dahi daha geniş kontrast aralığı sunuyor. Ve fiyatı da attığınız Tn monit&#;r ile aynı.

    seafoodplus.info

    TN paneli neden &#;nermiyorum?

    Aşağıdaki fotoğrafta papağanın g&#;z&#;n&#;n &#;evresi d&#;z beyaz g&#;z&#;k&#;yor, t&#;yleri d&#;z kırmızı, sarı, mavi g&#;z&#;k&#;seafoodplus.infoe boyamış gibi Aradaki detaylar yok oluyor. Siyah ve beyazlar grimsi veya bir renge daha yakın g&#;z&#;k&#;yor veya siyahı siyah beyazı beyaz g&#;r&#;yorsanız da aradaki renkler iyice soluklaşıyor.

    hz Bir monitör için çok güçlü ekran kartı şart mı?




  • Binbaşı
    Mesaj
    SkeironnWHS kullanıcısına yanıt
    24" &#;zeri p AA ihtiyacı aşırı artıyor. Pikseller b&#;y&#;k oluyor. Bir defa 21" p'dekinin ( en x boy) katına &#;ıkıyor pikseller 32"'de. Netlik gider. Uzakta oturup film izleyeceğim, pes-fifa oynayacağım derseniz fiyatı &#;ok uyguna gelebilir ama 1 metre civarı bir mesafeden netlik falan kalmaz. 2K-4K modellere y&#;nelmeniz 27" ve &#;zeri i&#;in daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 30 Aralık ; >
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    hocam benim diğer sormak istediğim soru p 32 ekran alsak hissiyati nasıl olur yani i 21 ekrana sığdırmak var birde 32 aynı netliği hissedebilirmiyiz 21 de ki

    32'' p televizyon kullandım ay. Yarış, spor, strateji oyunlarında &#;ok g&#;zel oluyor dizi, film izlemekte ayrı g&#;zel ama gel gelelim 32'' de p aşırı derece sırıtıyor kalite o kadar k&#;t&#; ki.. ger&#;i ne kadar k&#;t&#; olursa olsun bir s&#;re sonra g&#;z&#;n alışıyor ama a&#;ık&#;ası ben tavsiye etmiyorum.

    Şuan 24'' p hz monit&#;r kullanıyorum. Bir sonra ki upgrade kesinlikle 24'' 2K hz olacak.
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Yarbay
    Mesaj
    Merhaba. &#;ok oyun &#;eşidi seven birisi değilim. Pop&#;ler olan oyunların &#;oğu sarmıyor artık. Genelde bf4 online ile l4d2 custom sunucuda oynarım. Bf4 64 kişilik sunucuda genelde fps alıyorum. Akıcılığı hi&#; bozulmuyor. L4d2 ise daha d&#;ş&#;k fps alıyorum. Sunucuda oyunun sınırları aşılmış ondan heralde.

    Donanımlar imzamda yazıyor. ile kullanıyorum. &#;ok iyi anlaşıyorlar. Performans sıkıntısı hi&#; yaşamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

Windows 11'daki HDR sayesinde yüksek dinamik aralığı (HDR) TV veya bilgisayar ekranınızdan en iyi şekilde yararlanırsınız. HDR10 uyumlu TV'nizi veya HDR ve geniş renk skalasını (WCG) destekleyen bir Windows bilgisayar ekranınızı bağladığınızda , standart dinamik aralık (SDR) ekrana kıyasla daha parlak, daha canlı ve daha ayrıntılı bir resim elde edersiniz.

Microsoft Store'da giderek artan sayıda HDR uygulama ve oyunları bulunur. HDR oyunlarını bulmak için Microsoft Store'u çevrimiçi olarak ziyaret edin. HDR film ve videolarını çevrimiçi sağlayıcılardan izlemek üzere kurulum yapmak için birkaç ayarı değiştirmeniz gerekebilir. HDR oyunlarını oynamak ve HDR uygulamalarını kullanmak için bilgisayarınızın ve ekranınızın bazı donanım gereksinimlerini karşılaması gerekir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows HDR video için ekran gereksinimleri.

Bilgisayarınız ve ekranınız HDR'yi destekliyorsa başlamak için HDR'yi açın.

  1. Başlat düğmesini, ardından Ayarlar’ı seçin. Ayarlar > Sistem > Monitör'ü seçin.

  2. Bilgisayarınıza bağlı birden fazla ekran varsa, en üstte HDR uyumlu ekranınızı seçin.

  3. HDR kullanma’yı açın.

HDR özellikli ekranlar için güç seçenekleri

Dizüstü bilgisayarınızı pille çalıştırırken HDR içeriği yürütmek pil ömrünü azaltabilir. Bu nedenle, bilgisayarınızı pille çalıştırırken bilgisayar üreticiniz HDR’ı varsayılan olarak kapatmış olabilir. İsterseniz varsayılan güç ayarını değiştirebilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarınız prize takılıyken HDR özelliğini açar ve daha sonra bilgisayarı fişten çıkarırsanız pil gücünden tasarruf etmek için HDR yine kapatılır. Dizüstü bilgisayarınızı yeniden prize taktığınızda HDR otomatik olarak yeniden açılır.

Not: Dizüstü bilgisayarınızı prize taktığınızda veya fişten çektiğinizde HDR açılırsa ya da kapatılırsa ekran geçici olarak kararır.

Pille çalışırken HDR içeriğini yürütmek için

  1. Başlat düğmesini, ardından Ayarlar’ı seçin. Ayarlar > Sistem > Monitör'ü seçin.

  2. Ekranın üst kısmından HDR uyumlu bir ekran seçin.

  3.  HDR Kullan'ı seçin.

  4. Pil seçenekleri'ni seçin, ardından Pil gücünde çalışırken HDR oyunları, videolar ve uygulamalara izin ver seçeneğini veya Pil gücünde çalışırken HDR video akışına izin ver seçeneğini işaretleyin.

    Dizüstü bilgisayarınızı prize takılıyken HDR zaten açıksa, bilgisayarı prizden çıkarıp pil gücüyle çalıştırdığınızda HDR açık kalır.

Sık karşılaşılan sorunları giderme

Günümüzde birçok HDR ekranı, öncelikle HDR modunda film ve video izlemek üzere tasarlanmıştır. Sonuç olarak, Windows’ta HDR ekranınızı kullanırken en iyi sonuçları almak için bazı şeyler yapmanız gerekebilir. Yeni bir HDR ekranı satın alıyorsanız, HDR sertifikalı ekranlar aramanızı öneririz. Bu ekranlar, HDR oyunlarını oynama ve HDR uygulamalarını kullanma da dahil olmak üzere bilgisayardaki HDR ile yapabileceğiniz pek çok şey için tasarlanmış ve test edilmiştir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows HDR video için ekran gereksinimleri.

HDR içerikleri bilgisayarınızdan görüntülerken sorun yaşıyorsanız bu sorunları gidermek için deneyebilecekleriniz burada belirtilmiştir.

Sorun

Şunu deneyin:

Ekran veya TV HDR'yi göstermiyor

  • Ekranınız veya TV'nizde HDR'nin açık olduğundan emin olun. HDR TV'nizde veya ekranınızdaki ekran menüsüne erişme şekliniz marka ve modele göre değişir. Üreticinin web sitesini ziyaret ederek ekranınızın veya TV'nizin belgelerine bakın.

  • Ayarlar > Sistem > Ekran'a gidin ve HDR kullanseçeneğinin açık olduğundan emin olun.

  • Windows bilgisayarınızın HDR görüntülemek için gerekli donanıma sahip olduğundan emin olun ve ekranlarınızın HDR10'u destekleyip desteklemediğini öğrenin. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

    1. Windows logo tuşu + R tuşlarına basın, dxdiag yazın ve ardından Tamam'ı seçin.

    2. İstem sırasında Evet 'i seçin.

    3. DirectX Tanı Aracı'ndaki Sistem sekmesinde Sistem Bilgileri alanına bakın.

    4. Bilgileri bir dosyaya kaydetmek için Tüm Bilgileri Kaydet'i seçin ve ardından metin dosyasına isim verip kaydedin.

    5. Metin dosyasını açın ve Gelişmiş Renk değerine bakın. Bu, ekranınızın HDR yapılandırması ve bunun durumu hakkında bilgi sağlar. Şu değerlere bakın:

      • AdvancedColorSupported. Bu, yüklü ekran sürücünüzün ve ekranınızın HDR10'u desteklediğini gösterir.

      • AdvancedColorEnabled. Bu, HDR'nin şu anda ekranınız için açık olduğunu gösterir.

    6. Monitör Özellikleri değerine bakın. Bu, ekranınızın özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlar.

      • Değer HDR Destekleniyor şeklindeyse bu, ekranınızın HDR10'u desteklediğini gösterir. Ek değerleri parantez içinde görebilirsiniz.

        • BTRGB veya BTYCC. Bu renk alanlarından biri, HDR10 özellikli ekran olarak kabul edilecek ekran için görünmelidir.

        • EotfSupported. Bu değer, HDR özellikli ekran olarak kabul edilecek ekran için görünmelidir.

      • Değer HDR Desteklenmiyor şeklindeyse bu, ekranda bir veya daha fazla HDR10 gereksiniminin eksik olduğunu gösterir.

HDR ayarları ekranında, Ekran özellikleri başlığında HDR Kullan ’ın yanındaDesteklenirifadesi görünür, ancakHDR Kullankısmı açılıp kapatılamaz.

HDR özellikli dizüstü bilgisayarlar pil gücüyle çalışırken varsayılan güç ayarları HDR özelliğini kapatır. HDR özelliğini açmak için aşağıdakilerden birini yapın:

  • Dizüstü bilgisayarınızı prize takın (önerilen).

  • Başlat düğmesini seçip, ayarlar kısmını seçin Ayarlar > Sistem > Monitör > HDR kullan'ı seçin. Pil seçenekleri'ni seçin, ardından Pil gücünde çalışırken HDR oyunları, videolar ve uygulamalara izin ver seçeneğini veya Pil gücünde çalışırken HDR video akışına izin ver seçeneğini işaretleyin.

    Cihazı pil gücüyle çalıştırırken HDR özelliğini kullandığınızda pil ömrünün azalacağını unutmayın.

HDR özellikli bir monitörü veya TV'yi dizüstü bilgisayarıma bağladım. Ancak HDR ayarları ekranındaki Ekran özellikleri altında, HDR Kullan’ın yanında  Desteklenmez ibaresi görülür ve HDR Kullan açma/kapama düğmesi gözükmez.

Harici ekranı dizüstü bilgisayara ilk kez bağladığınızda Windows varsayılan olarak masaüstünüzü iki ekran için de çoğaltır. Ancak HDR özelliği bu yapılandırmada desteklenmemektedir. Harici HDR monitör veya TV'de HDR içeriği görüntülemek için masaüstünüzü iki ekrana da genişletin:

  1. Başlat düğmesini, ardından Ayarlar’ı seçin. Ayarlar > Sistem > Monitör'ü seçin.

  2. Ekranın üst kısmına yakın,Bu ekranları genişlet’i seçin.

Tüm standart dinamik aralıklı (SDR) içerik ve uygulamalar, HDR uyumlu ekranda çok parlak veya çok koyu görünür.

HDR özellikli ekranınızın SDR ve HDR içeriğinin ilgili parlaklığını ayarlamanız gerekebilir. Bunun nedeni ekranın HDR ve SDR sinyalini farklı yorumlaması ve sonuçların marka ve modele göre farklılık göstermesidir.

  1. Başlat düğmesini seçip, ayarlar kısmını seçin Ayarlar > Sistem > Monitör'ü seçin.

  2. Bilgisayarınıza bağlı birden çok ekranınız varsa, ekranın üst kısmındaki HDR uyumlu ekranı seçin ve Ayarlar uygulamasını ayarladığınız HDR monitörü üzerine taşıyın.

  3. Ekranayarları penceresinde HDR Kullan’ı seçin.

  4. SDR içerik parlaklığı veya HDR içerik parlaklığıaltında, HDR ve SDR içeriği arasında doğru parlaklık değerini bulacak şekilde sürükleyin.

Notlar

  • Harici bir HDR ekran için  SDR içerik parlaklığı ayarını veya yerleşik bir HDR ekran için HDR içerik parlaklığıayarını değiştirdiğinizde, bunun SDR içeriği üzerindeki etkisi, bunun harici veya yerleşik HDR uyumlu bir ekran olmasına bağlıdır:

    • Harici bir HDR ekranda bu ayar HDR içeriğe göre SDR içeriğin parlaklığını değiştirir.

    • Yerleşik HDR ekranda SDR içeriğin parlaklığı ayrı bir parlaklık ayarı tarafından denetlenir veya otomatik olarak denetleniyor olabilir. (Daha fazla bilgi için seafoodplus.infos’ta ekran parlaklığını değiştirme.) SDR içeriğin parlaklığı zaten ayarlandığından HDR içerik parlaklık ayarı, HDR içeriğinin parlaklığını SDR içeriğinin parlaklığına göre değiştirecektir.

  • HDR özellikli dizüstü bilgisayarlar gibi yerleşik HDR ekranlar için hem parlaklık ayarı hem de HDR içeriği parlaklığı ayarı HDR içeriğinin görünümünü etkiler.

    • Parlaklık ayarı. Parlak bir alanda HDR içeriği görüntülerken ekranı görmek için parlaklık ayarını artırmanız gerekebilir. Ancak bu, hem uygulamalardaki HDR içeriğinin etkili dinamik aralığını hem de genel karşıtlığı azaltır çünkü daha koyu pikseller daha parlak görünür. HDR içeriğinin görünümünü iyileştirmek için HDR içeriklerini daha karanlık bir alanda görüntüleyin ve biraz düşük bir parlaklık ayarı kullanın. Parlaklık çok düşük bir seviyeye ayarlanırsa bu durum, söz konusu içeriğin parlaklığı ile en koyu renkli bölümleri arasındaki genel karşıtlığı artırır. Ancak, içeriğin daha koyu renkli bölümlerinde daha az ayrıntı olur. Örneğin, bir filmde geceleyin loş bir odayı gösteren bir sahneyi görüntülüyorsanız bu sahnede daha az ayrıntı görebilirsiniz.

    • SDR içerik parlaklığı veya HDR içerik parlaklığı ayarı. Çoğu zaman varsayılan SDR veya HDR içerik parlaklığı ayarını veya buna yakın bir ayarı kullanmak işe yarar. İçeriğin en parlak ve en karanlık kısımları arasındaki genel karşıtlığı iyileştirmeye yardımcı olmak için SDR veya HDR içerik parlaklık ayarını daha yükseğe ayarlayabilirsiniz. Ancak bu, içeriğin daha koyu kısımlarının (örneğin, gece karanlık bir odada bir sahne) ayrıntılarını azaltır.

Bazı masaüstü uygulamaları, HDR ekranda çok koyu görünür.

Bazı SDR uygulamaları, HDR ekranda aynı ekranda gösterilen diğer SDR uygulamalarına göre daha koyu görünür. Bu durum,SDR içerik parlaklığı veya HDR içerik parlaklığıayarıyla çalışmayan uygulamalarda oluşabilir. Bunu gidermek için deneyebileceğiniz bazı şeyler aşağıda verilmiştir:

  • SDR ve HDR ekranlarla ayarlanan birden fazla ekran varsa uygulamayı SDR ekrana taşıyın.

  • Harici bir HDR ekran kullanıyorsanız SDR içerik parkaklığıkaydırıcısını daha düşük bir ayara getirin. Bu, daha parlak SDR içeriğin daha koyu görünmesine neden olur. Böylece tüm SDR içeriği benzer parlaklık düzeyinde görünür. Sonrasında, parlaklığı istediğiniz düzeye artırmak için HDR TV'nizde veya ekranınızdaki ekran menüsünü kullanın.

    Not: Eğer SDR veya HDR içerik parlaklığı ayarını değiştirmenize rağmen bazı uygulamalarda SDR içeriğin parlaklığı değişmiyorsa uygulamayı yeniden başlatmayı deneyin.

  • Yerleşik HDR özellikli ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız HDR içerik parlaklığı kaydırıcısını daha düşük bir ayara getirin. Bu, çok koyu görünen uygulamayı daha parlak hale getirir. Böylece tüm SDR uygulamaları benzer parlaklık düzeyine sahip olur.

    Not:Eğer SDR veya HDR içerik parlaklığı ayarını değiştirmenize rağmen bazı uygulamalarda parlaklık ayarı değişmiyorsa veya SDR içeriği çok parlak ve doygunluğu az ise uygulamayı yeniden başlatmayı deneyin.

Renk düzgün görüntülenmiyor (örneğin, siyah bir metin beyaz arka plan üzerinde görüntülendiğinde dikey çizgiler çevresinde renk saçakları)

  • En son grafik sürücülerinin (WDDM) yüklü olduğundan emin olun. En son sürücüleri edinmek için Ayarlarseçeneğinin altında Windows Update öğesine gidin veya bilgisayar üreticinizin web sitesini inceleyin.

  • HDMI bağlantısı kullanıyorsanız ve monitörünüz DisplayPort bağlantısı üzerinden HDR'yi destekliyorsa bilgisayarınız ile monitörünüzü bağlamak için bunun yerine DisplayPort kullanın.

  • HDMI tek seçeneğinizse bunu kullanın ve ardından aşağıdakilerden birini yapın:

Yenileme hızını azaltın

    1. Ayarlarda Sistem> Ekran>Gelişmiş ekran ayarları’nı seçin.

    2. Gelişmiş ekran ayarlarında Yenileme hızı seçin kısmından 30 Hz’yi seçin (eğer varsa).

- VEYA -

Çözünürlüğü azaltın

    1. Ayarlar’da> Sistem > Ekran > Gelişmiş ekran ayarları’nı seçin, ardındanEkran bağdaştırıcısı özellikleri’ni seçin.

    2. Bağdaştırıcı sekmesinde Tüm Modları Listele’yi seçin.

    3. Tüm Modları Listelebölümünde, x , 60 Hertz'i içeren ayarı ve ardından Tamam’ı seçin.

HDR özellikli yerleşik bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarda renkler düzgün görünmez. Örneğin, renkler düşük doygunlukta veya aşırı doygunlukta olabilir.

HDR özellikli dizüstü bilgisayarlar pil gücüyle çalışırken varsayılan güç ayarları HDR özelliğini kapatır. Bu durum, bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra renklerin düşük doygunlukta görünmesine neden olabilir. Bunu önlemek için dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatmadan önce bilgisayarınızın fişini prize takın veya cihazı pille çalıştırırken güç ayarlarını HDR'yi koruyacak şekilde değiştirin.

Cihazı pil gücüyle çalıştırırken HDR'yi korumak için

  1. Başlat düğmesini seçip, Ayarlar kısmını seçin Ayarlar > Sistem > Monitör > HDR kullan'ı seçin.

  2. Pil seçenekleri'ni seçin, ardından Pil gücünde çalışırken HDR oyunları, videolar ve uygulamalara izin ver seçeneğini işaretleyin.

HDR özellikli cihazlarda renkler, gece ışığı açıkken aşırı doygunlukta görünüyor.

Gece ışığı açıkken ekranınızdaki boyama kırmızı renk tonunda olabilir ve içerik, üzerinde okunamayabilir. Bu, gece ışığı için ayarlanan güce bağlıdır. Bu soruna aşağıda şekilde geçici çözüm bulabilirsiniz.

Geçici Çözüm:

  1. Ayarlar > Sistem > Ekran > Gece ışığı ayarları sekmesine gidin.

  2. Gece ışığı ayarları altında, aşağıdakilerden birini yapın:

    • Gece ışığı açıksa, ekranınızdaki kırmızı renk tonunu azaltmak için Güç kaydırıcısını sola sürükleyin.

    • Gece ışığını kapatmak için Şimdi kapat'ı seçin.

Gece ışığı hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows’ta ekranınızı geceye göre ayarlama.

Renkler, harici bir HDR özellikli ekranda düzgün görüntülenmiyor.

Birçok HDR özellikli ekran, sRGB'den daha geniş bir renk skalasını destekler. HDR kullan seçeneği açıldığında HDR ekran, masaüstü uygulamalarında kullanılan sRGB renklerini doğru şekilde yeniden oluşturacaktır. Ancak bazı HDR özellikli ekranlar bunu doğru şekilde yapmaz. HDR özellikli bir ekran alırken HDR sertifikası olup olmadığına bakın ve renk doğruluğunu   tartışan incelemeleri okuyun.

Windows 10'daki Windows HD Color sayesinde yüksek dinamik aralığı (HDR) TV veya bilgisayar ekranınızdan en iyi şekilde yararlanırsınız. HDR10 özellikli televizyonunuzu veya ekranınızı HDR ve geniş renk gamını (WCG) destekleyen bir Windows 10 bilgisayarına bağladığınızda standart dinamik aralıklı (SDR) bir ekranla karşılaştırıldığında daha parlak, daha canlı ve daha ayrıntılı resimler elde edersiniz.

Microsoft Store'da giderek artan sayıda HDR uygulama ve oyunları bulunur. HDR oyunlarını bulmak için Microsoft Store'u çevrimiçi olarak ziyaret edin. HDR film ve videolarını çevrimiçi sağlayıcılardan izlemek üzere kurulum yapmak için birkaç ayarı değiştirmeniz gerekebilir. HDR oyunlarını oynamak ve HDR uygulamalarını kullanmak için bilgisayarınızın ve ekranınızın bazı donanım gereksinimlerini karşılaması gerekir. Ayrıntılı bilgi için Windows 10'da HDR için ekran gereksinimleri başlıklı makaleye bakın.

Not: Aşağıdaki yordamdaki adımları kullanmak için bilgisayarınızın Windows 10’u (Sürüm ) çalıştırıyor olması gerekir. Bilgisayarınızda hangi sürümün yüklü olduğunu öğrenmek için Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Hakkındaseçeneğini belirleyin. Windows belirtimleri altında Sürüm’e bakın.

Bilgisayarınız ve ekranınız HDR'yi destekliyorsa başlamak için HDR'yi açın.

  1. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Ekran seçeneğini belirleyin.

  2. Bilgisayarınıza bağlı birden fazla ekran varsa Ekranlarınızı yeniden düzenleyin altında, HDR özellikli ekranı seçin.

  3. Windows HD Color ayarları'nı seçin.

  4. Ekran özellikleri altında HDR kullanma yanında Evet yazdığından emin olun.

  5. HDR kullanma’yı açın.

HDR özellikli ekranlar için güç seçenekleri

Dizüstü bilgisayarınızı pille çalıştırırken HDR içeriği yürütmek pil ömrünü azaltabilir. Bu nedenle, bilgisayarınızı pille çalıştırırken bilgisayar üreticiniz HDR’ı varsayılan olarak kapatmış olabilir. İsterseniz varsayılan güç ayarını değiştirebilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarınız prize takılıyken HDR özelliğini açar ve daha sonra bilgisayarı fişten çıkarırsanız pil gücünden tasarruf etmek için HDR yine kapatılır. Dizüstü bilgisayarınızı yeniden prize taktığınızda HDR otomatik olarak yeniden açılır.

Not: Dizüstü bilgisayarınızı prize taktığınızda veya fişten çektiğinizde HDR açılırsa ya da kapatılırsa ekran geçici olarak kararır.

Pille çalışırken HDR içeriğini yürütmek için

  1. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Ekran seçeneğini belirleyin.

  2. Ekranlarınızı yeniden düzenleyin altında HDR özellikli bir ekran seçin.

  3. Windows HD Color ayarları'nı seçin.

  4. Pil seçenekleri altından Pil gücünde HDR oyunları ve uygulamalara izin verme onay kutusunun seçimini kaldırın.
    Dizüstü bilgisayarınızı prize taktığınızda HDR zaten açıksa bilgisayarı prizden çıkarıp pil gücüyle çalıştırdığınızda HDR açık kalır.

Sık karşılaşılan sorunları giderme

Günümüzde birçok HDR ekranı, öncelikle HDR modunda film ve video izlemek üzere tasarlanmıştır. Sonuç olarak, Windows 10'da HDR ekranınızı kullanırken en iyi sonuçları almak için bazı şeyleri yapmanız gerekebilir. Yeni bir HDR ekranı satın alıyorsanız VESA Sertifikalı DisplayHDR başlıklı makaleye bakmanızı öneririz. Bu ekranlar, HDR oyunlarını oynama ve HDR uygulamalarını kullanma da dahil olmak üzere bilgisayardaki HDR ile yapabileceğiniz pek çok şey için tasarlanmış ve test edilmiştir.

HDR içerikleri bilgisayarınızdan görüntülerken sorun yaşıyorsanız bu sorunları gidermek için deneyebilecekleriniz burada belirtilmiştir.

Sorun

Şunu deneyin:

Ekran veya TV HDR'yi göstermiyor

  • Ekranınız veya TV'nizde HDR'nin açık olduğundan emin olun. HDR TV'nizde veya ekranınızdaki ekran menüsüne erişme şekliniz marka ve modele göre değişir. Üreticinin web sitesini ziyaret ederek ekranınızın veya TV'nizin belgelerine bakın.

  • Ayarlar > Sistem > Ekran'a gidin ve Windows HD Color başlığı altında HDR kullanma seçeneğinin açık olduğundan emin olun.

  • Windows 10 bilgisayarınızda HDR görüntülemek için gerekli donanım bulunduğundan emin olun ve ekranınızın HDR10'u destekleyip desteklemediğini öğrenin. Nasıl yapacağınız aşağıda belirtilmektedir:

    1. Windows logo tuşu + R tuşuna basın, dxdiag yazın ve ardından Tamam'ı seçin.

    2. İstem sırasında Evet 'i seçin.

    3. DirectX Tanı Aracı'ndaki Sistem sekmesinde Sistem Bilgileri alanına bakın.

    4. Bilgileri bir dosyaya kaydetmek için Tüm Bilgileri Kaydet'i seçin ve ardından metin dosyasını adlandırıp kaydedin.

    5. Metin dosyasını açın ve Gelişmiş Renk değerine bakın. Bu, ekranınızın HDR yapılandırması ve bunun durumu hakkında bilgi sağlar. Şu değerlere bakın:

      • AdvancedColorSupported. Bu, yüklü ekran sürücünüzün ve ekranınızın HDR10'u desteklediğini gösterir.

      • AdvancedColorEnabled. Bu, HDR'nin şu anda ekranınız için açık olduğunu gösterir.

    6. Monitör Özellikleri değerine bakın. Bu, ekranınızın özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlar.

      • Değer HDR Destekleniyor şeklindeyse bu, ekranınızın HDR10'u desteklediğini gösterir. Ek değerleri parantez içinde görebilirsiniz.

        • BTRGB veya BTYCC. Bu renk alanlarından biri, HDR10 özellikli ekran olarak kabul edilecek ekran için görünmelidir.

        • EotfSupported. Bu değer, HDR özellikli ekran olarak kabul edilecek ekran için görünmelidir.

      • Değer HDR Desteklenmiyor şeklindeyse bu, ekranda bir veya daha fazla HDR10 gereksiniminin eksik olduğunu gösterir.

Windows HD Rengi ayarları ekranında, Ekran özellikleri başlığında HDR kullanma’nın yanında Evet ifadesi görünür, ancak HDR kullanma iki durumlu düğmesi açılamaz veya kapatılamaz.

HDR özellikli dizüstü bilgisayarlar pil gücüyle çalışırken varsayılan güç ayarları HDR özelliğini kapatır. HDR özelliğini açmak için aşağıdakilerden birini yapın:

  • Dizüstü bilgisayarınızı prize takın (önerilen).

  • Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Ekran > Windows HD Color ayarları'nı seçin. Pil seçenekleri altından Pil gücünde HDR oyunları ve uygulamalara izin verme onay kutusunun seçimini kaldırın.
    Cihazı pil gücüyle çalıştırırken HDR özelliğini kullandığınızda pil ömrünün azalacağını unutmayın.

HDR özellikli bir monitörü veya TV'yi dizüstü bilgisayarıma bağladım. Ancak, Windows HD Rengi ayarları ekranındaki Ekran özellikleri başlığı altında HDR kullanma’nın yanında Hayır ifadesi görünür ve HDR kullanma iki durumlu düğmesi görünmez.

Harici ekranı dizüstü bilgisayara ilk kez bağladığınızda Windows varsayılan olarak masaüstünüzü iki ekran için de çoğaltır. Ancak HDR özelliği bu yapılandırmada desteklenmemektedir. Harici HDR monitör veya TV'de HDR içeriği görüntülemek için masaüstünüzü iki ekrana da genişletin:

  1. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Ekran seçeneğini belirleyin.

  2. Birden çok monitöriçin Bu ekranları genişlet'i seçin.

Tüm standart dinamik aralıklı (SDR) içerik ve uygulamalar, HDR özellikli ekranda çok parlak veya çok koyu görünüyor.

HDR özellikli ekranınızın SDR ve HDR içeriğinin ilgili parlaklığını ayarlamanız gerekebilir. Bunun nedeni ekranın HDR ve SDR sinyalini farklı yorumlaması ve sonuçların marka ve modele göre farklılık göstermesidir.

  1. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Ekran seçeneğini belirleyin.

  2. Bilgisayarınıza bağlı biden fazla ekran varsa Ekranlarınızı yeniden düzenleyin altında HDR özellikli monitörü seçin ve Ayarlar uygulaması penceresini ayarladığınız HDR ekrana taşıyın

  3. Ekranayarlarında Windows HD Color ayarları'nı seçin.

  4. HDR/SDR parlaklık dengesi altında, kaydırıcıyı HDR ve SDR içeriği arasında doğru parlaklık dengesini bulacak şekilde sürükleyin.

Notlar

  • HDR ekran için HDR/SDR parlaklık dengesi ayarını değiştirdiğinizde bu değişikliğin SDR içerik üzerindeki etkisi HDR özellikli ekranın harici veya yerleşik olmasına bağlıdır:

    • Harici bir HDR ekranda bu ayar HDR içeriğe göre SDR içeriğin parlaklığını değiştirir.

    • Yerleşik HDR ekranda SDR içeriğin parlaklığı ayrı bir parlaklık ayarı tarafından denetlenir veya otomatik olarak denetleniyor olabilir. (Daha fazla bilgi için Windows 10'da ekran parlaklığını değiştirmebölümüne bakın.) SDR içeriğin parlaklığı zaten ayarlandığından HDR/SDR parlaklık dengesi ayarı HDR içeriğin parlaklığını SDR içeriğin parlaklığına göre değiştirir.

  • HDR özellikli dizüstü bilgisayarlar gibi yerleşik HDR ekranlar için parlaklık ayarı ve HDR/SDR parlaklık dengesi ayarı HDR içeriğinin görünümünü etkiler.

    • Parlaklık ayarı. Parlak bir alanda HDR içeriği görüntülerken ekranı görmek için parlaklık ayarını artırmanız gerekebilir. Ancak bu, hem uygulamalardaki HDR içeriğinin etkili dinamik aralığını hem de genel karşıtlığı azaltır çünkü daha koyu pikseller daha parlak görünür. HDR içeriğinin görünümünü iyileştirmek için HDR içeriklerini daha karanlık bir alanda görüntüleyin ve biraz düşük bir parlaklık ayarı kullanın. Parlaklık çok düşük bir seviyeye ayarlanırsa bu durum, söz konusu içeriğin parlaklığı ile en koyu renkli bölümleri arasındaki genel karşıtlığı artırır. Ancak, içeriğin daha koyu renkli bölümlerinde daha az ayrıntı olur. Örneğin, bir filmde geceleyin loş bir odayı gösteren bir sahneyi görüntülüyorsanız bu sahnede daha az ayrıntı görebilirsiniz.

    • HDR/SDR parlaklık dengesi ayarı. Çoğu zaman varsayılan HDR/SDR parlaklık dengesi ayarını veya buna yakın bir ayarı kullanmak işe yarar. İçeriğin en parlak ile en koyu renkli bölümleri arasındaki genel karşıtlığı artırmaya yardımcı olmak için HDR/SDR parlaklık dengesi ayarını daha yüksek bir seviyeye ayarlayabilirsiniz. Ancak bu durum, geceleyin karanlık bir odada geçen bir sahne gibi içeriğin daha koyu renkli bölümlerindeki ayrıntıları azaltır.

Bazı masaüstü uygulamaları, HDR ekranda çok koyu görünüyor.

Bazı SDR uygulamaları, HDR ekranda aynı ekranda gösterilen diğer SDR uygulamalarına göre daha koyu görünüyor. Bu, HDR/SDR parlaklık dengesi ayarıyla çalışmayan uygulamalarda meydana gelebilir. Bunu gidermek için deneyebileceğiniz bazı şeyler aşağıda verilmiştir:

  • SDR ve HDR ekranlarla ayarlanan birden fazla ekran varsa uygulamayı SDR ekrana taşıyın.

  • Harici bir HDR ekran kullanıyorsanız HDR/SDR parlaklık dengesi kaydırıcısını daha düşük bir ayara getirin. Bu, daha parlak SDR içeriğin daha koyu görünmesine neden olur. Böylece tüm SDR içeriği benzer parlaklık düzeyinde görünür. Sonrasında, parlaklığı istediğiniz düzeye artırmak için HDR TV'nizde veya ekranınızdaki ekran menüsünü kullanın.

    Not:HDR/SDR parlaklık dengesi ayarını değiştirirseniz ancak bazı uygulamalarda SDR içeriğin parlaklığı değişmezse uygulamayı yeniden başlatmayı deneyin.

  • HDR özellikli yerleşik bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız HDR/SDR parlaklık dengesikaydırıcısını daha düşük bir ayara getirin. Bu, çok koyu görünen uygulamayı daha parlak hale getirir. Böylece tüm SDR uygulamaları benzer parlaklık düzeyine sahip olur.

    Not:HDR/SDR parlaklık dengesi ayarını değiştirirseniz ancak bazı uygulamalarda SDR içeriğin parlaklığı değişmezse veya SDR içeriği çok parlak ve doygunluğu azalmış görünürse uygulamayı yeniden başlatmayı deneyin.

Renk düzgün görüntülenmiyor (örneğin, siyah bir metin beyaz arka plan üzerinde görüntülendiğinde dikey çizgiler çevresinde renk saçakları)

  • En son grafik sürücülerinin (WDDM) yüklü olduğundan emin olun. En son sürücüleri edinmek için Ayarlar altında Windows Update öğesine gidin veya bilgisayar üreticinizin web sitesini inceleyin.

  • HDMI bağlantısı kullanıyorsanız ve monitörünüz DisplayPort bağlantısı üzerinden HDR'yi destekliyorsa bilgisayarınız ile monitörünüzü bağlamak için bunun yerine DisplayPort kullanın.

  • HDMI tek seçeneğinizse bunu kullanın ve ardından aşağıdakilerden birini yapın:

    Yenileme hızını azaltın

    1. Ayarlar >Sistem >Ekran>Gelişmiş ekran ayarları’nı seçin.

    2. Gelişmiş ekran ayarlarında Yenileme hızı, için 30 Hz’yi seçin.

    - VEYA -

    Çözünürlüğü azaltın

    1. Ayarlar > Sistem > Ekran > Gelişmiş ekran ayarları’nı seçin, ardındanEkran kartı özellikleri’ni seçin.

    2. Bağdaştırıcı sekmesinde Tüm Modları Listele’yi seçin.

    3. Tüm Modları Listelebölümünde, x , 60 Hertz'i içeren ayarı ve ardından Tamam’ı seçin.

HDR özellikli yerleşik bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarda renkler düzgün görünmez. Örneğin, renkler düşük doygunlukta veya aşırı doygunlukta olabilir.

HDR özellikli dizüstü bilgisayarlar pil gücüyle çalışırken varsayılan güç ayarları HDR özelliğini kapatır. Bu durum, bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra renklerin düşük doygunlukta görünmesine neden olabilir. Bunu önlemek için dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatmadan önce bilgisayarınızın fişini prize takın veya cihazı pille çalıştırırken güç ayarlarını HDR'yi koruyacak şekilde değiştirin.

Cihazı pil gücüyle çalıştırırken HDR'yi korumak için

  1. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Ekran > Windows HD Color ayarları'nı seçin.

  2. Pil seçenekleri altından Pil gücünde HDR oyunları ve uygulamalara izin verme onay kutusunun seçimini kaldırın.

Windows 10 Sürüm çalıştıran HDR özellikli dizüstü bilgisayarlarda yerleşik ekranda renkler düşük doygunlukta, aşırı doygunlukta veya başka şekillerde hatalı görünebilir. Bu, dizüstü bilgisayarınıza bağlı harici bir monitör olduğunda ve masaüstünüz her iki ekranda yinelendiğinde meydana gelebilir.

Bu sorun bir Windows güncelleştirmesinde düzeltildi (ayrıntılar için Microsoft KB makalesine bakın). En son güncelleştirmeleri indirip yüklemek için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update seçeneğine gidip Güncelleştirmeleri denetle'yi seçin.

HDR özellikli cihazlarda renkler, gece ışığı açıkken aşırı doygunlukta görünüyor.

Gece ışığı açıkken ekranınızdaki boyama kırmızı renk tonunda olabilir ve içerik, üzerinde okunamayabilir. Bu, gece ışığı için ayarlanan güce bağlıdır. Bu soruna aşağıda şekilde geçici çözüm bulabilirsiniz.

Geçici Çözüm:

  1. Ayarlar > Sistem > Ekran > Gece ışığı ayarları’na gidin.

  2. Gece ışığı ayarları altında, aşağıdakilerden birini yapın:

    • Gece ışığı açıksa ekranınızdaki kırmızı renk tonu boyamayı azaltmak için Güç kaydırıcısını sola sürükleyin.

    • Gece ışığını kapatmak için Şimdi kapat'ı seçin.

Gece ışığı hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows 10'da ekranınızı geceye göre ayarlama.

Renkler, harici bir HDR özellikli ekranda düzgün görüntülenmiyor.

Birçok HDR özellikli ekran, sRGB'den daha geniş bir renk skalasını destekler. HDR kullanma seçeneği açıldığında HDR ekran, masaüstü uygulamalarında kullanılan sRGB renklerini doğru şekilde yeniden oluşturacaktır. Ancak bazı HDR özellikli ekranlar bunu doğru şekilde yapmaz. HDR özellikli ekran satın alırken VESA Sertifikalı DisplayHDRözellikli ekranları arayın ve renk doğruluğu hakkında bilgi veren incelemeleri okuyun.

HDR videoyu tam ekran yürütürken parlaklık beklenmedik bir şekilde değişiyor veya resmin alt kısmı siyah ya da başka şekillerde hatalı görünüyor.

Windows 10 sürüm 'da HDR videoyu tam ekran yürütürken:

  • HDR özellikli yerleşik bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarda video parlaklığı, videoyu tam ekran yürütürken beklenmedik bir şekilde değişebilir. Bu durum, video penceresini yeniden boyutlandırırken olduğu gibi başka zamanlarda da meydana gelebilir.

  • Harici bir HDR özellikli ekranda HDR video, harici ekran ayrık grafik kartına sahip bir bilgisayara bağlandığında düzgün yürütülemeyebilir. Örneğin ekranın alt kısmı siyah veya başka şekillerde hatalı görünebilir.

Bu sorunlar bir Windows güncelleştirmesinde düzeltildi (ayrıntılar için Microsoft KB makalesine bakın). En son güncelleştirmeleri indirip yüklemek için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update seçeneğine gidip Güncelleştirmeleri denetle'yi seçin.

Video, HDR açıkken Filmler ve TV'de tam ekran oynatıldığında titriyor.

Windows 10 sürüm 'te Filmler ve TV'de tam ekran video oynatılırken, HDR açık olduğunda video titriyor. 

Geçici Çözüm:

HDR'yi kapatın ve ardından Filmler ve TV'de videoyu tam ekran oynatın. 

  1. Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Ekran  > Windows HD Color ayarları’nı seçin.

  2. HDR kullan ayarını kapatın.

Bu sorun bir Windows güncelleştirmesinde düzeltildi (ayrıntılar için Microsoft KB makalesine bakın). En son güncelleştirmeleri indirip yüklemek için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update seçeneğine gidip Güncelleştirmeleri denetle'yi seçin.

HDR özellikli yerleşik bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarda parlaklık, pil tasarrufu açıkken beklenmedik bir şekilde değişiyor.

Windows 10 sürüm çalıştıran HDR özellikli bir dizüstü bilgisayarda yerleşik ekran için parlaklık düzeyi, pil tasarrufu açıkken beklenmedik bir şekilde değişebilir. Örneğin aşağıdakilerden biri veya birkaçı meydana gelebilir:

  • Pil tasarrufu açıkken yerleşik ekran daha karanlık olmak yerine daha parlak olabilir.

  • Yerleşik ekran parlaklık düzeyi, bilgisayar pil gücüyle çalışırken uyku modundan geri çağrıldığında değişebilir. Bu durum, Pilim şunun altına düşerse pil tasarrufunu otomatik olarak etkinleştir onay kutusu seçiliyse meydana gelir.

Geçici Çözümler:

  • Pil tasarrufu açıkken yerleşik ekran daha parlak olursa Ayarlar > Sistem > Ekran bölümünde parlaklık ayarını el ile azaltın. Sonrasında ekran yeniden doğru parlaklık düzeyine gelecektir. Ekran parlaklığını değiştirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows 10'da ekran parlaklığını değiştirme.

  • Parlaklık düzeyi bilgisayar uyku modundan geri çağrıldığında beklenmedik bir şekilde değişirse bu sorunu geçici olarak çözmek için pil tasarrufunu kapatın. Pil tasarrufu ayarını değiştirmek için Ayarlar > Sistem > Pil seçeneğine gidin ve ardından Pilim şunun altına düşerse pil tasarrufunu otomatik olarak etkinleştir onay kutusunun seçimini kaldırın.

Not:

Windows 10 sürüm çalıştıran dizüstü bilgisayarlarda Ayarlar > Sistem > Pil seçeneğinde Pil tasarrufu esnasında düşük ekran parlaklığı ayarı doğru bir şekilde uygulanmaz. Sonuç olarak, ekran parlaklığı pil tasarrufu açıkken değişir. Bu, HDR özellikli olan ve olmayan dizüstü bilgisayarlarda meydana gelebilir.

Bu sorunu geçici olarak çözmek için pil tasarrufu açıkken Ayarlar > Sistem > Ekran seçeneğinde parlaklık ayarını el ile değiştirin. Ekran parlaklığını değiştirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows 10'da ekran parlaklığını değiştirme.

HDR özellikli yerleşik bir ekrana sahip dizüstü bilgisayarda kapağı kapattığımda seçeneği için güç ayarları Hiçbir şey yapma olarak değiştiğinde parlaklık beklenmedik bir şekilde değişiyor.

Windows 10 sürüm çalıştıran HDR özellikli bir dizüstü bilgisayarda kapağı kapattığımda seçeneği için güç ayarı Hiçbir şey yapma olarak değiştiğinde parlaklık beklenmedik bir şekilde değişebilir. Kapağı kapatıp yeniden açtığınızda parlaklık ayarı aynı olur ancak gerçek ekran parlaklığı daha düşük olabilir.

Kapağı kapattığımda seçeneği için güç ayarını bulmak için

  1. Başlangıç düğmesini seçin, denetim masasıyazın ve ardından sonuçlar listesinde denetim masasını seçin.

  2. Denetim Masası'nda Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri > Kapak kapatıldığında yapılacakları seçin'i belirleyin.

Geçici Çözüm:

Kapağı açtıktan sonra parlaklık ayarını Ayarlar > Sistem > Ekran bölümünde el ile değiştirin. Sonrasında ekran yeniden doğru parlaklık düzeyine gelecektir. Ekran parlaklığını değiştirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows 10'da ekran parlaklığını değiştirme.

HDR özellikli yerleşik bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarda parlaklık, prize takılıyken pil gücü ile AC gücü arasında geçiş yaptığınızda veya pil tasarrufu açıkken beklenmedik bir şekilde değişiyor.

Windows 10 sürüm çalıştıran HDR özellikli bir dizüstü bilgisayarda yerleşik ekranın gerçek parlaklığı ve parlaklık ayarının kendisi, pil gücü ile AC gücü arasında geçiş yaptığınızda değişebilir.

Geçici Çözüm:

Dizüstü bilgisayarınızda pil gücü ile AC gücü arasında geçiş yaptıktan sonra parlaklık ayarını Ayarlar > Sistem > Ekranbölümünde el ile değiştirin. Ekran parlaklığını değiştirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows 10'da ekran parlaklığını değiştirme.

HDR özellikli yerleşik bir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarda ve HDR oyun ve uygulamalarını oynama seçeneği kapalıyken ekran parlaklığı bilgisayarı yeniden başlattıktan, kapattıktan veya uykudan uyandırdıktan sonra doğru şekilde ayarlanmıyor.

Windows 10 sürüm çalıştıran HDR özellikli bir dizüstü bilgisayarda HDR oyun ve uygulamalarını oynama seçeneği kapalıyken bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra parlaklık doğru şekilde ayarlanmıyor.

Görüntü sürücüsünü güncelleştirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Güncelleştirilmiş bir sürücü olup olmadığını görmek için cihaz üreticinize başvurun. Sürücüleri güncelleştirme hakkında bilgi edinmek için Windows’da sürücüleri el ile güncelleştirme makalesine bakın. Bu işlem sorunu çözmezse veya güncelleştirilmiş bir sürücü yoksa aşağıdaki geçici çözümü deneyebilirsiniz.

Geçici Çözüm:

Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra parlaklık ayarınıAyarlar > Sistem > Ekranbölümünde el ile değiştirin. Küçük bir değişiklik bile ekranınızı beklenen parlaklık düzeyine geri yükleyebilir. Ekran parlaklığını değiştirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows 10'da ekran parlaklığını değiştirme.

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Merhaba Arkadaşlar. Bu yazımızda Monitörünüzün kaç Hertz olduğunu nasıl öğreneceğinizi kısaca anlatmaya çalışacağım. Monitör/Ekran satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri kuşkusuz “Refresh Rate” olarak da bilinen yenileme hızıdır. Hertz (Yenile Hızı) kullandığınız monitörünüzün bir saniyedeki yenileyebildiği kare hızıdır anlamına gelir. Başka bir ifade ile ekranda 1 saniyede değişen görüntü sayısını belirtir. Örnek vermek gerekirse Hz bir monitörde ekranda saniyede görüntü değişmektedir. Değişen görüntü sayısı yani Hertz değeri artmaya başladıkça daha net ve daha kaliteli bir görüntü sağlanır. Standart olarak bir çok bilgisayar monitörü Windows 8 veWindows 10’da 60 Hertz olarak ayarlanmaktadır. Örneğin, monitörünüz Hertz ise bunu ’e ayarlamadıysanız 60 Hertz olarak kullanmaya devam edeceksiniz. Bu yüzden monitörünüzden, ekrandan maksimum performans elde etmek için Hertz değerini ayarlamanız gerekiyor.

Daha önceki dönemlerde kullanılan tüplü monitörlerde yenileme hızı düşük olduğunda ekranda titreme benzeri görüntü bozuklukları görülebilirken, daha gelişmiş olan LCD ekranların yaygınlaşmasıyla bu sorun ortadan kalkmıştır. Ancak, LCD ekranlarda da yenileme hızı arttıkça görüntü kalitesinin iyileştiği fark edilmektedir. Özellikle oyun için tasarlanan bilgisayar monitörlerini standart monitörlerden ayıran detay, yenileme hızıdır. Standart bilgisayar monitörlerinde 60 Hz olan görüntü değişim sayısı, oyun monitörlerinde yüksek kaliteli ve daha net görüntü sağlaması açısından Hz veya Hz’e kadar çıkmaktadır. Standart kullanım için monitör satın alırken yenileme hızından önce renk isabeti, görüş açısı, monitör yanıt süresi gibi özelliklere bakmak gerekir. Ancak, oyun bilgisayarlarında etkili görüntü için yenileme hızı, ilk dikkat edilmesi gereken özelliktir. Monitör bilgisayara bağlandığında monitörün özelliğine göre yenileme hızı otomatik olarak belirlenir. Ancak, bir hata sonucu otomatik olarak belirlenemediğinde manuel ayarlar kullanılarak düzeltilmesi gerekir.

Windows Sürümlerinde Monitör Yenileme Hızı Değiştirme Windows 7, 8 ve 10 sürümlerinde masaüstünde sağ tık ile açılan menüde “Görüntü Ayarları” kısmı seçilir ve alt menüde “Gelişmiş Görüntü Ayarları” menüsüne girilir. Menü içinde “Ekran 1 için görüntü bağdaştırıcı özellikleri” seçildiğinde monitör ve ekran kartının özelliklerini belirten bir pencere açılır. “Monitör” sekmesine tıklanır. Açılan pencerede “monitör ayarları” altında “ekran yenileme sıklığı” seçimi görünür. Buradan uygun yenileme hızı seçilir ve &#;uygula&#; butonu ile işlem tamamlanır.

Ayrıca hemen altta verdiğimiz linki tıklayarak monitörünüzün hertz değerini öğrenebilirsiniz.

seafoodplus.info

Monitörüm Kaç Hz?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.