gebelikte vajinal akıntı ne zaman başlar / Gebelikte Vajinal Akıntı - İrfan Tarhan

Gebelikte Vajinal Akıntı Ne Zaman Başlar

gebelikte vajinal akıntı ne zaman başlar

Gebelikte Akıntı Hakkında Her Şey

Nahoş olsa da birçok anne adayının kafasını meşgul eden bir konu var: gebelikte akıntı! Gebeliğin ilk dönemlerinde vücudunuz daha fazla vajinal akıntı üretebilir ve doğum başlamadan önce kanlı mukus akıntınız olabilir. Akıntı bazen enfeksiyon belirtisi olabilir. Gebelik sırasında yaşayabileceğiniz farklı akıntı türleri hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Gebelikte Akıntı Hangi Durumlarda Normaldir?

Gebelik sırasındaki normal akıntı; beyaz renkte, berrak, biraz yapışkan ve kokusuzdur. Bazen bu akıntı, iç çamaşırınız veya günlük pedinizde sarımsı renkte görünür, bu da sorun değildir. Gebelikte östrojen ve progesteron hormonlarınızın seviyesi yükselir, vajinaya kan akışı artar ve özellikle ikinci üç aylık dönemde vücudunuz eskisinden daha fazla akıntı üretir. Akıntılar, vücudun vajinayı ölü hücrelerden arındırmak ve temiz tutmak için kullandığı doğal bir yöntemdir; bu yüzden bebeğinizi de enfeksiyondan korur. Gebeliğiniz normal süresini tamamladığında ( haftada), mukus benzeri bir akıntı görmeniz çok normaldir. Bu akıntı, aşağıda daha ayrıntılı olarak açıkladığımız mukus tıkacıdır.

Vajinal Akıntı Gebelik Belirtisi midir?

Vajinal akıntı genellikle gebe olduğunuza işaret etmez ancak gebeliğin ilk günlerinde, döllenmiş yumurta rahim zarına yerleştiğinde yerleşme kanaması adı verilen hafif lekelenmeler yaşayabilirsiniz. Bu akıntı gebeliğin erken döneminde adet kanından biraz daha açık, pembemsi bir renktedir. Gebeliğin diğer erken belirtileri hakkındaki bilginizi ölçmek için testimizi çözün. Eğer yakın zamanda gebe kaldıysanız bebeğinizin ne zaman dünyaya geleceğini tahmin etmek için Doğum Günü Hesaplayıcımızı kullanabilirsiniz.

Lökore Nedir?

Lökore, yalnızca gebelikteki akıntılar değil, tüm vajinal akıntılar için kullanılan tıbbi bir terimdir. Berrak, beyazımsı, mukus benzeri bir madde olan lökore, ergenlik döneminde ortaya çıkar. Lökorenin rengi, kıvamı ve miktarı adet döngünüzün hangi aşamasında olduğunuza göre değişebilir. Gebelikte vajinal akıntının olağandan fazla olması normaldir.

Gebelikte Akıntı Hangi Durumlarda Anormaldir?

Maalesef gebeyken vajinal enfeksiyonlar daha çok görülür. Bunun nedeni, gebelik hormonlarının vajinadaki maya ve bakteri dengesini değiştirmesi ve vücudu maya enfeksiyonları ile bakteriyel vajinoza karşı daha savunmasız bırakmasıdır.

Vajinal akıntının rengi, kokusu veya kıvamındaki herhangi bir değişiklik, enfeksiyon belirtisi olabilir. Bu yüzden gebelikte vajinal akıntıya dikkat etmek gerekir. Bakteriyel vajinozda bu akıntı gri, beyaz veya yeşil renkte olur. Kokusu, ağır bir balık kokusuna benzer. Maya enfeksiyonu ise kalın ve beyaz görünümlü bir akıntıya neden olur. Siz de akıntılarınızda bu tip değişiklikleri fark ederseniz, vajinal enfeksiyonun rahme yayılıp bebeğinizi tehlikeye atmaması için sağlık uzmanınıza başvurun.

Ne Zaman Doktorumu Aramalıyım?

Akıntınızın rengi, kıvamı ve kokusu değişirse sağlık uzmanınızdan randevu alın. Herhangi bir kaşıntı veya ağrılı idrar halinde de doktorunuzla iletişime geçmenizi öneririz. Akıntınız sulu veya kanlıysa, bu suyunuzun gelmesi veya mukus tıkacınızın düşmesi anlamına gelebilir. Bu durumlardan herhangi birinin haftadan önce, yani gebeliğiniz normal süresini tamamlamadan önce ortaya çıkması erken doğumun belirtisi olabileceğinden, bu belirtileri yaşarsanız derhal kontrole gitmenizde fayda var. Ara sıra gelen hafif lekelenmeler veya kanlı mukus dışında vajinal kanama yaşadığınızda, sağlık uzmanınıza veya hastaneye gitmekten çekinmeyin.

Gebelik Sırasında Vajinal Enfeksiyonu Nasıl Önleyebilirim?

Vajinanızı dışkı bakterilerinden korumak ve temiz tutmak için daima önden arkaya doğru silin. Gebelik sırasında yoğun akıntı yaşıyorsanız günlük ped kullanabilirsiniz. Ayrıca duş alırken yalnızca su ve tahriş etmeyen bir sabun kullanmaya özen gösterin. Pamuklu veya doğal, nefes alabilen kumaşlardan yapılan iç çamaşırlar kullanın. Dar pantolonlardan mümkün olduğunca uzak durun.

Akıntınız kötü kokmaya başlarsa duş jeli gibi ürünlerle kokuyu maskelemek yerine sağlık uzmanınızla görüşmenizi öneririz.

Dikkat Edilmesi Gereken Başka Vajinal Akıntı Türleri Var mı?

İşte gebelik öncesi, sırası ve sonrasında karşılaşabileceğiniz diğer akıntı türleri:

Yumurtlama akıntısı. Vücudunuzun ürettiği lökore miktarı, adet döngünüz boyunca değişir. Bu miktar, yumurtlamadan hemen önce yani en doğurgan zamanınızda artar. Kıvamı ise ince ve kaygan olur. Yumurtlamadan sonra mukus azalır, kalınlaşır ve daha az fark edilir hale gelir. Gebe kalmadan önce de doğurganlık seviyenizi takip ettiyseniz bu değişiklikleri daha çok fark edebilirsiniz.

Mucus tıkacı. Mukus tıkacı, rahim ağzını dolduran ve rahme girişi engelleyen kalın bir mukus tabakasıdır. Bebeğinizi enfeksiyondan korumak için gebelik sırasında oluşan tıkaç, doğumdan hemen önce veya doğum sırasında, rahim ağzının da genişlemesiyle birlikte gevşer ve vajinadan dışarı çıkar. Gebelik akıntısından daha kalın olan mukus tıkacı, pembemsi renkte; berrak veya hafif kanlıdır.

Suyun gelmesi. Doğumdan birkaç saat önce, bebeğinizi taşıyan amniyotik kese yırtılır ve içindeki sıvı vajinanızdan boşalır. Filmlerde göründüğü kadar dramatik olmayan bu olay; bazı kadınlarda küçük bir damlama, bazılarında sızıntı şeklinde yaşanır. Bazı anne adayları ise bu akışı hiç fark etmez.

Löşi. Bebeğinizi ve plasentayı vajinal yolla ya da sezaryen olarak doğurduktan sonra yeni bir akıntı ile karşılaşacaksınız. Doğumdan sonraki günlerde gelen, mukus ve kandan oluşan, yavaş yavaş kırmızıdan pembeye, sonunda sarı veya beyaz renge dönen bu vajinal akıntının adı, löşi’dir. Sezaryen doğum yaptıysanız, vücudunuz vajinal doğum yapan annelerinki kadar löşi üretmeyebilir. Löşi, doğumdan sonra yaklaşık 4 ila 6 hafta kadar devam eder.

Gebelik her aşamasıyla enteresan ve harika şeyler karşınıza çıkarabilir… Bu süreçte sizi ve bebeğinizi neler bekliyor diye merak ediyorsanız gebelik kılavuzumuzu indirip inceleyebilirsiniz.

Tüm kaynakları görün

 Son Güncelleme:

Hamilelikte Sarı Akıntı Ne Zaman Başlar Ve Neden Olur? Gebelikte Sarı Akıntı Nasıl Ge&#;er Ve Bebeğe Zarar Verir Mi

Hamilelik döneminde anne adayları çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirler. Özellikle de bazı cilt sorunları çok rahatsız edici olabilir. Hamilelikte çoğu zaman sarı akıntı görülür. Hamilelikte sarı akıntı ne zaman başlar ve neden olur? Gebelikte sarı akıntı nasıl geçer ve bebeğe zarar verir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelikte sarı akıntı genellikle enfeksiyona bağlı vajina iltihabı olabilir. Gebeliğin ilk aylarından itibaren başlayan bu vajinal akıntının nedeni bilinerek doğru çözüm uygulanmalıdır.

Hamilelikte Sarı Akıntı Ne Zaman Başlar?

Hamilelik döneminde anne adaylarında çeşitli zamanlarda sarı akıntı olabilir. Sarı akıntının da birbirinden farklı nedenleri vardır. Gebeliğe bağlı olarak akıntılar ortaya çıkabilir. Genelde kokusuz ve beyaz akışkan kıvamda ince akıntılar olabilir. Bu akıntı vajinada kaşıntıya sebep olmaz. Vajinanın dış bölgesinde kaşıntı var ve akıntı rengi sarı ise dikkate alınmalıdır.

Hamilelik döneminde gebeliğin ilk aylarından itibaren vajinal akıntı ortaya çıkar. Bu vajinal akıntı gebeliğin sonuna kadar devam etmektedir. Vajinal akıntı genel olarak küçük miktarlarda ve belirsiz aralıklar ile ortaya çıkmaktadır. Bu akıntı çıkarken amnion suyu sürekli dışarı sızması ile bilinir. Amniyotik suyu da şeffaf ve sarı tonlarında su kıvamında kokusuz bir sıvıdır. Sarı akıntı genel olarak biraz tatlı kokulu olabilir. Sarı akıntı genellikle damla damla ya da aşırı fışkırma şeklinde görülebilir. Sarı akıntı gebelik sonuna kadar devam edebilir.

Hamilelikte Sarı Akıntı Neden Olur?

Gebelik sürecinde anne adaylarında çeşitli akıntılar olabilir. Özellikle hamilelik döneminde akıntı sarı renkli olabilir. Sarı akıntı olarak öne çıkan bu durum kaşınmaya da yol açar. Hafif sızılı gelen bu sarı akıntı mantar enfeksiyonundan dolayı oluşabilir. Ayrıca klamidya ve ya trikomoniyaz gibi rahatsızlık da sarı akıntıya neden olabilir. Bu sarı akıntı cinsel yol ile bulaşan bir hastalığın da göstergesi olabilir. Genellikle enfeksiyonlar da sarı akıntıya neden olabilir. Sarı akıntının nedeninin belirlenmesi için uzman bir hekime görünmek gerekmektedir.

Gebelikte Sarı Akıntı Nasıl Geçer?

Hamilelik döneminde vajinal akıntının geçmesi için doğru tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Özellikle de vajinal akıntının geçmesi için hijyen çok önemli bir yere sahiptir. Gebelik sürecinde vajinal akıntının geçmesi için enfeksiyonlardan korunmak gerekmektedir. Özellikle anne adayları bu süreçte pamuklu iç çamaşırları giymeliler. İç çamaşırları da sık sık değiştirilmelidir.

Çamaşırların deterjan yerine sabunla yıkanması da gerekebilir. Özellikle iç çamaşırlarındaki ağ yerleri de iyice ütülenmelidir. Mantar enfeksiyonlarına yatkınlık sağlayan anne adayları hijyene de çok dikkat etmeliler. Hamilelik döneminde şekerli gıdalardan uzak durulmalıdır. Özellikle cinsel beraberlikler sırasında prezervatif kullanılmalıdır. Bu şekilde enfeksiyon ve vajinal akıntılardan da koruma sağlanır. Gebelikte sarı akıntının giderilmesi için uzman bir hekime de görünmek gerekmektedir.

Gebelikte Sarı Akıntı Bebeğe Zarar Verir mi?

Gebelik sırasında anne adaylarında görülen sarı renkli akıntılar enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkabilir. Gebelik sürecinde sarı renkli vajinal akıntı kokulu olursa da dikkat edilmelidir. Özellikle akıntı sırasında kaşıntı da var ise tedavi edilmesi gerekir. Vajinadaki sarı renkli akıntılar mantar, bakteri ve parazitlere bağlı olabilir. Vajinadaki sarı akıntılar mutlaka tedavi edilmelidir. Uzman bir doktor tarafından tedavi edilmediği takdirde sarı vajinal akıntı erken doğuma bile neden olabilir. Tedavi edilmeyen sarı akıntı sonucunda su kesesi açılabilir. Bununla birlikte erken doğum görülme olasılığı da çok fazladır. Hamilelik sırasında çeşitli akıntılar ortaya çıkmaktadır. Bu akıntılar arasında en tehlikelisi genellikle sarı olandır. Sarı vajinal akıntı mutlaka doğru biz zamanda tedavi edilmelidir

False

Bahçeci Sağlık Grubu

Hamilelikte Akıntı Nedir? Ne Zaman Başlar?

Hamilelik, kadın bedeninde birçok değişikliği de beraberinde getiren hem zorlu hem de heyecan verici bir süreçtir. Annede gebeliğin başlangıcından itibaren hormonal dengelerde meydana gelen değişimlerden kaynaklanan ve ilerleyen aylarda büyüyen bebeğe ve anne karnına adaptasyon sürecinden kaynaklı olarak ortaya çıkan pek çok değişiklik söz konusudur. Gebelikle birlikte anne adaylarında ortak olarak görülen bu durumlardan bir tanesi de vajinal akıntıdır. Kadınlarda vajina içerisindeki nemliliğin sağlanması ve genital bölgenin enfeksiyonlardan korunması, kayganlığın arttırılması gibi amaçlarla salgılanan fizyolojik akıntı normal bir durumdur ve üreme çağındaki tüm sağlıklı kadınlarda görülür. Saydam veya beyazımsı bir renge ve hafif, rahatsız edici olmayan bir kokuya sahip olan bu akıntının gebelik döneminde bir miktar artması normaldir. Dolayısıyla anne adayları hamilelikte akıntı olur mu, hamilelikte akıntı normal mi, hamilelikte beyaz sümüksü akıntı bir sorunu işaret eder mi gibi endişelere kapılmamalıdır. Fakat akıntının rengi ve kıvamında görülen değişimler bazı sorunların habercisi olabilir. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır. İşte hamilelikte görülen akıntıya ilişkin bilinmesi gerekenler&#;

Hamilelikte Akıntı Nedir? Neden Olur?

Kadınlarda ergenlik dönemi ile birlikte başlayan vajinal akıntı, kadın sağlığında önemli bir yeri olan normal bir durumdur. Fizyolojik akıntı olarak adlandırılan bu sıvı cinsel birlikteliğin sağlanabilmesi için vajinanın nemli ve kaygan olmasını sağlar, aynı zamanda sperm hücrelerinin ilerleyebilmesine yardımcı olur. Gebelik döneminde birçok anne adayının merak ettiği konular arasında hamilelikte akıntı olur mu, gebelikte su gibi akıntı nedir, hamilelikte beyaz akıntı neden olur gibi soruların yanıtlarını arar. Bu gibi soru işaretleri olan anne adaylarının bilmesi gereken konu, gebelikte akıntının artmasının normal bir durum oluşudur. Akıntının gebelik dönemindeki artışının birden fazla nedeni vardır. Değişen hormon düzeyleri, genişleyen vajina duvarı üzerinde gösterdiği etkiyle birlikte akıntı sıvısının artışına neden olur. Vajina yüzeyi ve içerdiği kaslara giden kan akımının artması da akıntıyı artıran bir diğer neden olarak belirtilebilir. Dolayısıyla artan vajinal akıntı gebelik sürecinin olağan bir parçasıdır. Bununla birlikte bazı hamilelerde akıntı miktarında belirgin bir artış gözlenmezken bazılarında ise gebelik öncesindeki döneme oranla kat daha fazla akıntı söz konusu olabilir. Bu kişiden kişiye değişebilen bir durumdur ve hamileler akıntılarının normal dışı olduğunu düşünmeleri halinde hekimlerine danışmalıdır.

Hamilelikte Akıntı Normal Midir?

Hamilelikte beyaz veya şeffaf renkte rahatsız etmeyen hafif bir kokuya sahip vajinal akıntı normal olarak değerlendirilir. Hatta bu akıntı halk arasında hamilelik akıntısı olarak da adlandırılır. Gebelik öncesi dönemde de görülen fizyolojik akıntının gebelikle birlikte önemli ölçüde artması normal olsa da daha farklı görünüm, renk ve kokuya sahip akıntılar bazı sorunların veya hastalıkların habercisi olabilmektedir. Özellikle de gebelik döneminde genital organlar enfeksiyona oldukça yatkındır. Bazen pembe, sarı, kahverengi renkte akıntılar da herhangi bir sorunu işaret etmeyebilir fakat bundan emin olabilmek adına hamileler mutlaka hekimlerine başvurmalı, yaşadıkları sorundan detaylı bir şekilde bahsederek gerekli muayene ve tanı testlerini yaptırmalıdır.

Hamilelikte Akıntı Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte görülen akıntı artışı genellikle gebeliğin başlangıcı ile birlikte, ilk 6 ve 8. haftalar arasında başlar. Bunun nedeni bu dönemde hormonal dengelerde önemli değişikliklerin meydana gelmesidir. Bu akıntı genellikle gebelik boyunca devam eder ve doğumun ardından da bir süre devam ettikten sonra yavaş yavaş azalır. Doğumun ardından lohusalık döneminde başlangıçta koyu renkli bir akıntı söz konusudur. Yavaş yavaş rengi açılarak önce kahverengiye, sonra sarı renge döner. Lohusalık döneminde görülen akıntının içerisinde pıhtıların bulunması da normaldir. 6 hafta ile 2 ay arası bir süreç boyunca devam eden bu süreç doğumun üzerinden 2 ay geçtikten sonra yavaş yavaş azalır ve gebelik öncesi dönemdeki düzenine döner.

Hamilelikte Akıntı Renkleri ve Anlamları

Hamilelikte kokulu akıntı, farklı renklerde akıntı gibi durumlar normal olabileceği gibi bazı sorunları ve hastalıkları da işaret ediyor olabilir. Hamilelikte akıntı renginin neyi belirtebileceğini şu şekilde sıralayabiliriz:

Hamilelikte Kahverengi Akıntı: Gebelik dönemi içerisinde normal vajinal akıntının lekelenme türünde kahverengi renge yaklaşması normal olarak kabul edilebilir. Fakat anne adayları tarafından hamilelikte çamur gibi kahverengi akıntı, gebelikte kahverengi akıntı olarak da adlandırılan bu akıntının kıvamının koyulaşması veya rahatsız edici, kötü bir kokuya sahip olması olağan dışıdır ve hekime başvurmayı gerektirir.
Hamilelikte Sarı Akıntı: Gebelik öncesi ve sonrası dönemlerde de olduğu gibi gebelikte sarı akıntı olması genellikle bir enfeksiyon belirtisidir. Vajinal enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde ilerleyerek daha ciddi sorunlara yol açabildiğinden hekimlere başvurulmalıdır.
Hamilelikte Beyaz Akıntı: Vajinal akıntının beyaz veya şeffafa yakın bir renge sahip olması, sümüksü kıvamda olması ve rahatsız edici bir kokusunun olmaması normal olduğunun bir göstergesidir. Gebelik döneminin sonlarına doğru miktarı artan bu akıntı genellikle herhangi bir sorun olmadığı anlamına gelir.
Hamilelikte Yeşil Akıntı: Tıpkı sarı akıntı gibi yeşil renkte bir vajinal akıntı da enfeksiyon göstergesidir. Gebelikte yeşil akıntı sorunu yaşayan anne adaylarının hekimlerine başvurması gerekmektedir.
Hamilelikte Pembe Leke: Gebeliğin başlangıç döneminde (ilk trimesterde) lekelenme türünde görülen kanamalar genellikle hamilelikte pembe leke gelmesi veya hamilelikte kahverengi leke gibi görülen akıntılara neden olur. Normal olarak değerlendirilen bu akıntılar genellikle implamantasyon (tutunma) kanaması olarak da adlandırılır. Fakat gebeliğin daha ileri dönemlerinde görüldüğü takdirde hamilelikte pembe akıntı bazı hastalıkların veya erken doğumun habercisi olabileceğinden ciddiye alınmalı ve derhal hekime başvurulmalıdır.

Hamilelikte Akıntı Enfeksiyona Dönüşebilir mi?

Gebelikte görülen akıntıların enfeksiyon kaynaklı mı yoksa olağan akıntılar mı olduğu yukarıdaki başlıkta belirtilen renklere göre bir ölçüde belirlenebilir. Fakat bunun net bir şekilde tespit edilebilmesi için mutlaka hekime danışılmalıdır. Genellikle sarı veya yeşil renkte olan kötü kokulu akıntılar enfeksiyon kaynaklı akıntılardır. Genital bölgede kızarıklık, kaşıntı ve tahriş gibi olumsuzlukların görülmesi enfeksiyon ihtimalini güçlendirir. Enfeksiyonlar bakteriyel veya mantar kaynaklı olabilir ve kadınlar arasında oldukça yaygın olarak görülür. Akıntı şikayeti ile sağlık kuruluşlarına başvuran bireylerde akıntıdan örnek alınarak incelenmek üzere laboratuvarlara gönderilmesi sonucunda kolaylıkla teşhis edilebilir. Ardından enfeksiyona yol açan etkenin belirlenmesiyle antibiyotik veya antifungal tedavisine başlanır ve kolaylıkla tedavi edilebilir. Enfeksiyon anne karnındaki bebeğe herhangi bir zarar vermez fakat annenin genital sağlığı açısından mutlaka tedavi edilmelidir.

Gebelikte kahverengi leke veya akıntı sorunundan dolayı rahatsızlık duyan anne adayları özellikle de akıntının yoğun olduğu günlerde ped kullanmayı tercih edebilir. Fakat günlük pedlerin sürekli olarak kullanımı enfeksiyona hazır bir ortam oluşturması nedeniyle önerilmez. Gebelik süresince görülen bu doğal vajinal akıntı genital organları enfeksiyona karşı korumaya yardımcı olur. Fakat akıntıya ek olarak gebelikte kasık ağrısı ile akıntı birlikte görüldüğünde veya ateş, baş dönmesi peynir kesiği benzeri akıntı, kötü koku, sarı ve yeşil renk, kaşıntı, kızarıklık gibi durumların gözlenmesi halinde bu durum akıntının gebelikte görülen doğal akıntı olmadığını işaret eder ve bu hastalar derhal sağlık kuruluşlarına başvurmalıdır. Eğer sizin de gebelikte akıntı şikayetiniz söz konusu ise genel bir muayeneden geçmek ve akıntınızın olağan bir fizyolojik akıntı olup olmadığını öğrenmek için hekiminize başvurabilirsiniz.

Gebelikte vajinal akıntı ve su gelmesi

Dr. Kağan Kocatepe'nin youtube kanalında hazırladığı video içeriğinin transkripsiyonu (video sayfanın en aşağılarında):

Vajinadan su gibi bir sıvı geldiği zaman, adı üzerinde tabiki anne adayları su geldi diye düşünüyorlar.

Bazı durumlarda tabiki doğru olabilir, özellikle haftadan sonra vajinadan sıvı gelmesi durumunda bu çoğunlukla sudur, çünkü artık zamanı gelmiştir doğumun.

Bazen doğum, doğum sancıları ile değil de suyun gelmesi ile başlayabilir.

Ama daha ufak haftalarda ,bazen de daha ileri haftalarda o berrak sıvı su olmayabilir.



Ne olabilir?

Sıklıkla vajinal mantar enfeksiyonu su gibi bir akıntı olmasına neden oluyor.

Aslında normalde mantar enfeksiyonları bu şekilde bir akıntıya neden olmaz ama hamilelikte vajinal floranın değişmesiyle, hormonların etkisiyle su gibi bir kıvamda olan berrak bir sıvının akmasına neden oluyor.

Diğer bir neden de idrar kaçırma.

Özellikle haftadan sonra, bebeğin başı rahime baskı yaptığı için idrar kaçırma su gelmesi zannediliyor.



Su gelmesi genelde bir kere olup bitmez. Çoğu zaman devam eder.

Bol olsa da az miktarda olsa da berrak bir sıvı geldiğinde doktora başvurmak son derece önemli. Çünkü su gelmesi demek, bebeğin amniyon kesesinin açılmış olması demek.

Yani bebeğin dış ortam bakterilerine karşı artık açık olması demek.

O yüzden her berrak sıvı gelmesi durumunda veya her akıntı gelmesi durumunda mutlaka doktora başvurup, gerekli tetkiklerin yapılmasını sağlamak lazım. Acaba su mu geliyor veya başka bir nedene bağlı mı bu akıntı diye.


Video: Hamilelikte su gelmesi nasıl anlaşılır? - Vajinal akıntı neden olur?



nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir