tere tohumu tableti / Tere Otunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Nasıl Tüketilir? - Nefis Yemek Tarifleri

Tere Tohumu Tableti

tere tohumu tableti

Tere Otunun Acılığı Faydalarıyla Tatlanıyor

Habbürreşad ve hurf isimleri ile de bilinen tere otu Türkiye’de hemen hemen her bölgede yetişir. Halk arasında sağlığa faydalarından dolayı tıbbi amaçlı olarak kullanılan tere, keskin ve rahatsız edici kokusu olmasına rağmen vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir.

Acımsı bir tada ve kendine has keskin bir aromaya sahip olan terenin hem yaprakları hem de tohumu tüketilir. Tere otunun yemeği yapılmaz. Tohumları da tek başına tüketilmemelidir. Tere otu tohumu yoğurt ya da bal ile birlikte tüketilirse keskin tadı biraz hafifler. Tere otu genellikle ızgara etlerin yanına garnitür olarak servis edilir. Salata olarak roka ya da balığın yanına yakışan tere yaprakları makarna soslarına ve çorbalara çiğ olarak eklenir. Genel olarak tıbbi amaçlı olarak kullanılan tere otu kaynatılarak suyu içilir ya da lapa olarak tüketilir.

Ayrıca tere tohumu kullanılarak yapılan tere otu tableti de sık kullanılan besin destekleri arasında yer almaktadır. Dikimi ilkbaharda yapılan tere otu sıcak iklimleri sever. Tohumundan dikilen tere otu bir ay içinde yenmeye hazır hale gelir. Nisan ve mayıs aylarında manavlarda ve pazarda demet halinde satışa sunulan tere otu su kenarı bitkisidir.

tere otu

Tere Otu Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Turpgiller bitki familyasının bir üyesi olan tere otunun yaklaşık 90 çeşidi vardır. Yer teresi, yaban teresi, su teresi, kış teresi, çayır teresi, bahçe teresi gibi çeşitlere sahiptir. Su içinde kendiliğinden yetişen su teresi doğal yolla besin değeri kazanan bir bitkidir. Bahçe teresi ile su teresi aynı besin değerlerine sahip olmasına rağmen su teresi daha lezzetlidir.

Yüksek su tutma özelliğine sahip olan tere yaz mevsiminde daha çok tüketilir. 100 gramında 11 kalori içeren tere otu düşük kalorilidir. İçeriğinde sülfür içeren izotiyosiyanatlar bulunur. Yüksek oranda C ve K vitamini içerir. A vitamini açısından zengin olan tere otu karoten, zeaxanthin ve lutein gibi antioksidan maddeler içerir. Ayrıca tere bitkisi kalsiyum, fosfor, manganez, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri de içerir.

tere otu faydaları

Tere Otunun Faydaları Nelerdir?

  • Tere otu hafızayı güçlendirici etkiye sahiptir. Zindelik ve canlılık verir.
  • Yüksek demir içeriğine sahip olan tere otu kansızlığa faydalıdır.
  • Tere otu çayı nezle, grip gibi soğuk algınlıklarına yakalanma riskini azaltır ve hastalık durumunda bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı mücadelesini destekler. Boğaz ağrısına faydalıdır ve balgam sökmeye yardımcıdır.
  • İçeriğinde yer alan protein ve demir anne sütünü arttırıcı özellik gösterir.
  • Düzenli tere otu kullanımı sigaranın zararlı etkilerini azaltmaya yardımcıdır. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
  • Tere yaprakları ile hazırlanan lapa cilt lekelerine faydalıdır. Tere yaprağı suyu yağlı saçların temizlenmesini sağlar ve kepeği önler. Tere suyu ayrıca saç köklerini besleyerek saç dökülmesini engeller.

tere otu

Tere Otu Neye İyi Gelir?

Yüksek antioksidan özelliğinden dolayı kolesterolü düşürücü etkiye sahip olan tere otu içeriğindeki gluconasturtiin maddesi ile kansere iyi gelir. Alzheimer hastalığı riskini engeller.

Düzenli tere otu tüketimi A vitamini eksikliği, anemi ve osteoporoza iyi gelir. Gözlerin yaşlanmasını engelleyen tere otu kalp damar hastalıkları, prostat ve kolon kanserine iyi gelir. Diş ve diş etini güçlendirici özelliği diş salığına iyi gelir. Bunlara ek olarak tere otu tohumu bronşite iyi gelir.

Tere otunun faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen tere otu kürü ile de desteklenmektedir. İbrahim Saraçoğlu tarafından solunum şikayeti yaşayan akciğer kanseri hastalarına önerilen tere otu kürü 5 gün boyunca sürdürülür. Her gün kahvaltıdan ve öğle yemeğinden 1 saat sonra 15-20 adet saplı tere otu tüketimi içeren tere otu kürü sigaranın etkilerinin azaltılmasında da kullanılır. Tere otu alerji nedeniyle ortaya çıkan saman nezlesine de iyi gelmektedir.

tere otu faydaları

Tere Otu ile Zayıflama

Tere otu ile ilgili olarak en sık sorulan soru tere otu zayıflatır mı sorusudur. Tiroid bezi problemi sonucu oluşan metabolizma yavaşlamasında etkin olan tere otu hem kilo vermeye yardımcıdır hem de tiroid sorunlarının tedavisini destekleyicidir. Tere otu tohumu kullanılarak hazırlanan zayıflama kürü tiroidi ve nodülü olanların tedavisini sağlamaya yardımcı olarak metabolizma hızını düzene sokar ve zayıflamayı destekler. Tere otu tohumu kürü ile bölgesel olan kilolardan kurtulmak için destek alınabilir.

Tere otu tohumu öğütülerek balla karıştırılıp bir bardak ılık su ile aç karnına sabahları tüketildiğinde metabolizmayı canlandırıcı etkisinden faydalanılabilir. Ayrıca tere otu detoks etkisi nedeniyle vücutta yer alan toksin maddelerin vücuttan atımını kolaylaştırarak yağ yakımını destekler. Vücutta biriken fazla suyun atımını da sağlayarak ödemden kurtulmayı sağlar.

tere otu

Tere Otu Nasıl Tüketilir?

  • Tek başına kullanıldığında pek çok kişi tarafından acı bulunan tadı nedeniyle nahoş olarak bilinen tere otu kullanımı için limon suyundan yararlanabilirsiniz. Özellikle havuç, roka, kırmızı lahana ve marul salatalarının içine yakışan tere otunu limon suyu ile birlikte kullanarak muhteşem salatalar hazırlayabilirsiniz.
  • Akdeniz ülkelerinde özellikle İtalya’da makarna soslarında kullanılan tere otunu, sarımsak, zeytinyağı ve soğan ile birlikte makarna sosuna ekleyebilirsiniz.
  • Çorbalara da eklenen tere otu farklı aroması ile çorbanıza lezzetli dokunuşlar verebilir.
  • Meyve sularına eklediğiniz tere otu meyve kokteyli tadında bir içecek hazırlamanızı sağlar.
  • Pişirildiğinde sülfürlü bileşikler açığa çıkarak acı bir tat verebilir. Bu nedenle tere otu yemeği yapılması pek tercih edilmez.

tere otu

Tere Otu Zararları ve Yan Etkileri

Tere otu faydaları ile sağlık açısından önemli bir bitki olmasına rağmen aşırı tüketimi sorunlara yol açabilir:

  • Acı bir aromaya sahip olan tere otu gastrit ve ülser gibi sorunları olanlar için rahatsız edici olabilir. Özellikle mide kanaması geçirenlerin tere otundan uzak durmaları önerilir.
  • Tere otunda bulunan fenol bileşikler fazla tüketildiğinde idrar yollarında yanma hissi yaşatır. Bu özelliğinden dolayı idrar yolları enfeksiyonları ile karıştırılıp gereksiz ilaç kullanımına sebep olabilir.
  • Tere otu ile ilgili merak edilen sorulardan birisi tere otu gaz yapar mı sorusudur. Sülfürlü bileşenler içerdiğinden dolayı aşırı tüketimi gaz problemlerine yol açabilir.
  • Yüksek potasyum içeriği böbrek hastalarında problem oluşturabilir.
  • Hamilelikte tere otu zararları nedeniyle önerilmeyen bir bitkidir. Özellikle gebeliğin ilk dört ayı gebelerin tüketmesi sakıncalıdır.

tere otu

Tere Otu Nerede Bulunur?

Tere otunun ana vatanı Kuzey Afrika ve Asya’dır. Tek yıllık bir sebze olan tere otu içerdiği hafif baharatlı yapısı ve keskin aromasından dolayı iştah açıcı olarak kullanılır. Genel olarak Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen tere ülkemizin her bölgesinde çok sıcak yaz ayları dışında kolaylıkla yetiştirilebilir. Ticari olarak yetiştirilebildiği gibi amatör olarak ev bahçelerinde bulunabilir.

tere otu

Tere Otu Fiyatı Ne Kadar?

Ülkemizde çok yaygın bir ticari üretimi yapılmayan tere otu yıllık 2000 ton civarında hasadı bulunan bir bitkidir. Faydaları nedeni ile halk arasında yaygın olarak kullanılan tere otu nereden alınır? Hemen hemen tüm illerimizin yöresel pazarlarında, manavlarda, sebze hallerinde demetler halinde satışa sunulan tere otunun bir demeti 50 kuruş ile 2 lira arasında değişmektedir.

tere otu

Tere Kürü Hazırlanışı ve Faydaları, Hiç Duymadığınız Mucizevi Etkileri

Tere Otunun ve Tere Tohumunun Faydaları

Tere Otunun ve Tere Tohumunun Faydaları; hangi bitkiyi ele alırsak alalım, o bitkinin insan sağlığına dair mucizevi etkilerini görmemek mümkün değil. Adı dereotu ile sıklıkla karıştırılan tere otunun yabani olanına ıspatan denir. Tere otunun menşei ise turpgiller familyasına dayanır. Yaprakları salata olarak yenen baharlı bir bitki türüdür, vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındıran bir bitkidir.

Sıcak iklimleri sever ve bir ay içinde yenmeye hazır hale gelir. Türkiye’de hemen her bölgede yetişen tere otu, hurf ve habbürreşad isimleri ile bilinir ve bu bitkinin yaklaşık doksan çeşidi bulunur.

Genellikle nisan ve mayıs aylarında satışa sunulur. Fakat sera tarımına uygun bir bitki olduğundan ülkemizde hemen hemen her mevsimde manav ve pazarlarda temin edilebilir. Şimdi bu güzelim bitkiyi dereotu ile karıştırmadan faydalarını inceleyelim

Tere Otunun Faydaları Nelerdir?

Acımsı bir tada ve kendine has keskin bir aromaya sahip olan terenin hem yaprakları hem de tohumu tüketilir. Tere otunun yemeği yapılmaz. Tohumları da tek başına tüketilmemelidir. Tere otu tohumu yoğurt ya da bal ile birlikte tüketilirse keskin tadı biraz hafifler.

Tere otu genellikle ızgara etlerin yanına garnitür olarak servis edilir. Salata olarak roka ya da balığın yanına yakışan tere yaprakları makarna soslarına ve çorbalara çiğ olarak eklenir.

Genel olarak tıbbi amaçlı olarak kullanılan tere otu kaynatılarak suyu içilir ya da lapa olarak tüketilir. Ayrıca tere tohumu kullanılarak yapılan tere otu tableti de sık kullanılan besin destekleri arasında yer almaktadır.

Yüksek su tutma özelliğine sahip olan tere yaz mevsiminde daha çok tüketilir. 100 gramında 11 kalori içeren tere otu düşük kalorilidir. İçeriğinde sülfür içeren izotiyosiyanatlar bulunur. Yüksek oranda C ve K vitamini içerir.

A vitamini açısından zengin olan tere otu karoten, zeaxanthin ve lutein gibi antioksidan maddeler içerir. Ayrıca tere bitkisi kalsiyum, fosfor, manganez, magnezyum ve potasyum gibi mineralleri de içerir. Öte yandan tere otunun faydalarını maddeler halinde inceleyecek olursak:

  • Tere otunun içinde yer alan protein ve demir anne sütü arttırıcı özellik gösterir.
  • Tere otu hafızayı güçlendirici etkiye sahiptir. Zindelik ve canlılık verir.
  • Tere yaprağı suyu yağlı saçların temizlenmesini sağlar ve kepeği önler.
  • Tere otu çayı nezle, grip gibi soğuk algınlıklarına yakalanma riskini azaltır.
  • Tere otu boğaz ağrısına faydalıdır ve balgam sökmeye yardımcıdır.
  • Tere otunu düzenli kullanım sigaranın zararlı etkilerini azaltmaya yardımcıdır.
  • Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
  • Tere Otu bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı mücadeleyi artırır.
  • Tere yaprakları ile hazırlanan lapa cilt lekelerine faydalıdır.
  • Tere suyu ayrıca saç köklerini besleyerek saç dökülmesini engeller.
  • Tere otu, yüksek oranda demire sahiptir. Bu yüzden kansızlığa en iyi çözümdür.
Tere Otunun ve Tere Tohumunun Faydaları

Tere Otuyla Kilo Verilir mi?

Tere otu, metabolizmayı hızlandırmasından ötürü zayıflatan bir özelliğe sahiptir. Tiroit bezleri sorunu neticesinde oluşan metabolizma yavaşlamasına tere otu çok önemli bir faydaya sahiptir. Tere otu, hem metabolizmayı hızlandırır hem de tiroit problemlerini tedavi eder. Tere otu sayesinde bu tür sorunlardan kurtulmak mümkündür.

Tere otunun bir başka özelliği detoks etkisidir. Bu etkisinden ötürü insan vücudunda bulunan toksin maddeleri, vücuttan atılacaktır. Bu durum ise yağ yakımını destekleyip kilo vermeyi hızlandıracaktır. Tere otu, vücutta gereğinden fazla biriken suyun atılmasını da sağlayıp ödemden kurtulmaya yardımcı olacaktır.

Bunun dışında tere otu tohumu ile de aynı etkiden faydalanmak kesin olacaktır. Tere otu tohumu ile zayıflamak için tere otu tohumunu öğütüp bal ile karıştırmak gerekir. Bir bardak ılık suyla aç karna içilen bu karışım, metabolizmayı canlandıracaktır.

Tere Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Terede bulunan, A vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini, demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor gibi vitamin ve mineraller sağlıklı bir vücut için gereklidir. Sağlık üzerine birçok olumlu etkisi olan terenin faydaları ile ilgili bilinmesi gerekenleri aşağıda açıklamalarıyla beraber maddeler halinde sizin için sıraladık:

Tere Otu Göz Sağlığını İyileştirir

Diğer yeşil sebzelerin çoğuna benzer şekilde terenin, karotenoidlerin varlığı nedeniyle mükemmel bir A Vitamini kaynağı olduğu bilinmektedir. A Vitamininin, gözün genel sağlığını ve ayrıca gece görüşünü iyileştirmede oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Terede bulunan karotenoidlerin gözleri katarakt ve maküler yozlaşma gibi sorunlardan koruduğu bilinmektedir.

Tere Otu Kardiyovasküler Hastalıkları Azaltır

Tere, çeşitli kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek birçok ikincil metabolitlere sahiptir. Tere, kötü kolesterolü düşürmede yararlıdır, bu da arteriyoskleroz ve diğer kronik kalp hastalıkları gibi kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltır.

Tere ayrıca antioksidan olarak çalışan ve oksidatif stresin neden olduğu kalp dokusu hasarını azaltmada yardımcı olan C vitamini içerir. C vitamini, kalp miyositlerinde gelişen ve kalp sağlığını geliştiren embriyonik hücrelerin sürecinde aktif bir bileşendir.

Tere Otu Soğuk Algınlığını Önler

C vitamini bakımından zengin gıdalar soğuk algınlığı için etkili bir ilaçtır. C vitamininin bu bağışıklık koruyucu özelliği üzerine yapılan bir araştırma, C vitamini açısından zengin gıdalar tüketmenin soğuk algınlığı riskini % 66 oranında azaltabileceğini göstermektedir. Su teresi iyi bir C vitamini kaynağıdır.

Tere Otuyla Diyabet tedavisi

Tere, glikoz seviyelerini düşürdüğü, insülin duyarlılığını arttırdığı ve diyabetli hastalarda oksidatif stres kaynaklı uyarıcı değişiklikleri önlediği gösterilen antioksidan alfa-lipoik asidi içerir. Alfa-lipoik asit üzerine yapılan araştırmalar, diyabetiklerde periferik ve otonomik nöropatide de azalma olduğunu göstermiştir.

Tere Otu Kemik Sağlığını Geliştirir

Çalışmalar, tere gibi kalsiyum bakımından zengin gıdaların tüketilmesinin osteoporoz riskini azaltmada işe yaradığını göstermektedir. Kalsiyum kemiklerin onarılması ve yapılmasında rol oynar ve bu yararlı aktiviteden sorumlu hücreler olan osteoblastların üretiminde bir artışa neden olur.

Tere ayrıca kemik yoğunluğunun korunmasında etkileşimli bir besin maddesi olarak doğrudan rol oynayan iyi bir folat kaynağıdır. Menopoz sonrası kadınlar da folattan diyetlerinde osteoporozu önleyici olarak fayda görebilirler.

Tere Otu İmmün Sistemin Gelişmesine Yardım Eder

Terenin bağışıklık sisteminin sağlığını korumaktan sorumlu olan ve hem A vitamini hem de yüksek düzeyde C vitamini içerdiği bilinmektedir. C vitamini, beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırdığı ve vücudu olası bakteri aktivitesi ihtimaline karşı koruduğu bilinmektedir. Diğer yandan, A vitamini vücuda, burun, ağız, boğaz ve akciğer mukozası yoluyla bakteri veya virüsün nüfuz etmesini önlemeye yardımcı olur.

Tere Otu Kemik Sağlığını Geliştirir

Çalışmalar, tere gibi kalsiyum bakımından zengin gıdaların tüketilmesinin osteoporoz riskini azaltmada işe yaradığını göstermektedir. Kalsiyum kemiklerin onarılması ve yapılmasında rol oynar ve bu yararlı aktiviteden sorumlu hücreler olan osteoblastların üretiminde bir artışa neden olur.

Tere ayrıca kemik yoğunluğunun korunmasında etkileşimli bir besin maddesi olarak doğrudan rol oynayan iyi bir folat kaynağıdır. Menopoz sonrası kadınlar da folattan diyetlerinde osteoporozu önleyici olarak fayda görebilirler.

Tere Otunun zararları nelerdir?

Tere Otunun Zararları Nelerdir?

Tere otu faydaları ile sağlık açısından önemli bir bitki olmasına rağmen aşırı tüketimi sorunlara yol açabilir. Her defasında dediğimiz gibi, bir şeyin azı yarar, ortası karar, çoğu zarar. Bu yüzden herşeyi yerli yerince ve tadında tüketmek gerekir. Aşağıda tere otunun çok kullanımı sonucunda oluşabilecek zararlar listelendi:

  • Tere otunda bulunan fenol bileşikler fazla tüketildiğinde idrar yollarında yanma hissi yaşatır. Bu özelliğinden dolayı idrar yolları enfeksiyonları ile karıştırılıp gereksiz ilaç kullanımına sebep olabilir.
  • Yüksek potasyum içeriği böbrek hastalarında problem oluşturabilir. Hamilelikte tere otu zararları nedeniyle önerilmeyen bir bitkidir. Özellikle gebeliğin ilk dört ayı gebelerin tüketmesi sakıncalıdır.
  • Tere otu ile ilgili merak edilen sorulardan birisi de tere otu gaz yapar mı? Sorusudur. Sülfürlü bileşenler içerdiğinden dolayı aşırı tüketimi maalesef gaz problemlerine yol açabilir.
  • Acı bir aromaya sahip olan tere otu gastrit ve ülser gibi sorunları olanlar için rahatsız edici olabilir. Özellikle mide kanaması geçirenlerin tere otundan muhakkak uzak durmaları önerilir.

Tere Tohumu Nedir?

Tere tohumu, tere bitkisinin üremesine katkı sağlayan ve koruyucu bir çeper ile çevrelenmiş olan canlı bir embriyo biçimindeki bitkidir. Tere bitkisinin üretiminde ve çoğaltılmasında tohumun büyük önemi vardır. Bu sayede tere bitkisi kolaylıkla ekilerek üretilebilir nitelik kazanmaktadır.

Ayrıca Tere tohumu kalitesi ne kadar yüksek olursa üretimi gerçekleştirilen tere bitkisinin verimliliği de o ölçüde yüksek olacaktır. Bu bakımdan tere tohumu seçimi de ayrı bir önem barındırmaktadır.

Tere Tohumunun Oluşumuna gelince, belli bir olgunluğa erişen tere bitkisi çiçek açar ve çiçeklerinin kurumasıyla birlikte içinde tohum bulunan kapsüller ortaya çıkar. Kapsül içerisinde oluşan tohumlar ilk etapta yeşil renkte olup belirli bir olgunluğa geldikten sonra koyu saman rengini alır. Tere tohumları susam çekirdeği kadar bir büyüklüğe sahip olduğundan son derece küçük boyutlardadır.

Tere Tohumu ve Tiroit Hormonu Etkileşimi

Tere tohumunun metabolizmayı güçlendirici etkisi vardır. Bu nedenle de belirli bir süre sabah aç karnına tere otu kullanıldığı zaman başta tiroit hormonu olmak üzere metabolizmayı uyarıcı etkisi vardır.

Aynı zamanda metabolizmayı canlandırmaya yardımcı olur. Kronik halsizliğe iyi gelen tere otu, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Bahçe teresi otu, adet düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda emziren annelerin süt miktarının arttırılmasında etkilidir.

Triot hakkında bu bilgi kimi uzmanlar tarafından reddedilmektedir. Bu yüzden Troidle alakalı olarak tere otu tüketmek isteyen kardeşlerimiz, konuyu iyice araştırıp, bir uzman hekime danışarak tere otunu kullanmaları en doğru sonucu elde etmelerini sağlayacaktır.

Tere Tohumu Zayıflatır mı?

 Tere tohumu, sabahları aç karnına tüketildiği zaman metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Yanında tere yaprağı ile birlikte tüketildiği zaman ise, terletici ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.

Zayıflamak için tere tohumunu havanda iyice öğüterek bir tatlı kaşığı öğütülmüş tohumu bir tatlı kaşığı bal ile karıştırarak düzenli olarak sabahları aç karnına yemeniz gerekir. Ardından da ılık su içerek hızlı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

Tere Otunun ve Tere Tohumunun Faydaları

Tere Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Tere tohumu ülkemizde yetişen, pahalı olmayan, doğal bir bitkidir. Fakat ne yazık ki ara sıra soframızda sadece ağız tadı ve iştah açıcı olarak yer alır. Hâlbuki az bilinen ve az tüketilen terenin sağlık üzerinde son derece faydalı etkileri var.

Tere tohumları yaklaşık olarak bir çörek otu kadar büyüklüktedir. Görünümü ise parlak, koyu kırmızı renktedir. Muhteviyatındaki zenginlik çoğu hastalığın tedavisine ışık tutmaktadır.

Kullanım olarak genellikle aç karına ve sabah kullanılması tavsiye edilmektedir. Şayet tedavide sağlıklı bir sonuç alınması isteniyorsa düzenli kullanıma dikkat edilmelidir. Aşağıda ise tere tohumunun faydaları maddeler halinde sıralanmıştır:

  • Demir eksikliği tedavisi
  • Solunum yolları tedavisi
  • Dermatolojik tedavi
  • Gastrointestinal tedavi
  • Adet döngüsünü düzenler

Öte yandan sabahları aç karnına bir çay kaşığı tere tohumu ve bir tatlı kaşığı bal karışımını yer ve üzerine bir bardak sıcak su içerseniz hızla kilo verdiğinizi görürsünüz. Tere tohumunun metabolizma hızlandırıcı etkisi, bunu sağlıyor. Fakat abartmamak gerektiğini unutmayalım.

Tere Tohumunun Zararları Nelerdir?

Tere daha çok garnitür olarak tüketilen bir bitkidir. Serin yerlerde yetişen bitkinin sağlık açısından pek çok faydası vardır. Tere daha çok yaprakları tüketilen bir bitkidir. Terenin tohumu protein ve folat deposudur. Bu nedenle de terenin tohumunun da tüketimi sağlık açısından çok önemlidir.

Tere tohumu aşırı tüketilmediğinde her hangi bir yan etkiye neden olamaz. Genellikle güvenle tüketilebilen bitkiler arasında yer almaktadır. Aşırı tüketim nedeni ile bazı zararları oluşabilir.

Mesela tere tohumu tiroid hastaları için uygun bir bitki değildir. Troit hastalarının tüketiminde çok dikkat etmeleri gerekir. İçeriğinde bol miktarda hardal yapı bulunduğundan sindirim sistemi ile alakalı sorunların oluşmasına da yol açabilir. Ancak bu problemler terenin aşırı tüketimi nedeni ile oluşur. Yine aşırı tüketimlerde gaz problemine neden olabilir.

Tere Otunun Mucizevi Özellikleri

YouTube video

Tere Otunun ve Tere Tohumunun Faydaları adlı konumuza son verirken tere otunun özellikleri veya tere otunun faydaları hakkında başka videolar izlemek istiyorsanız, burayı tıklayarak izleyebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir