yumuşak doku kanseri teşhisi / Yumuşak Doku Kanseri (Sarkom): Nedir, Belirtileri, Türleri ve Tedavisi | Anadolu Sağlık Merkezi

Yumuşak Doku Kanseri Teşhisi

yumuşak doku kanseri teşhisi

Yumuşak doku kanseri nedir, neden olur? Yumuşak doku kanseri belirtileri ve tedavisi

Yumuşak doku kanseri kendisini kolda ya da bacakta büyümeye devam eden bir yumruyla fark ettirmektedir. Fakat pek çok kişi bunun geç farkına varır. Bütün kanser türlerinde olduğu gibi bu türde de erken teşhis kişinin yaşamını sürdürmesi için çok önemlidir. O nedenle kişi kendisinde en ufak bir farklılık olduğunu hissettiğinde mutlaka uzman bir hekime başvurmalıdır. Bu içeriğimizde sizlere yumuşak doku kanseri nedir, neden olur, yumuşak doku kanseri belirtileri ve tedavisiyle ilgili ayrıntılı bilgileri bir araya getirdik. İşte yumuşak doku kanseri ile ilgili merak edilenler…

Yumuşak Doku Kanseri Nedir?

Toplumda çok fazla bilinmediği için yumuşak doku kanseri nedir diye çok fazla merak edilmektedir. Vücutta yumuşak dokular aslında başka dokuların birbirine bağlanmasına yardımcı olmakta ve diğer organların çevrelenmesine destek verir. Yumuşak dokular insan vücudu için hayatidir. Çünkü kalp kası da dahil olmak üzere, kan damarları, sinirler, tendonlar, kemikler ve eklemlerin hepsinde yumuşak dokular ve bağ dokuları bulunmaktadır. Dolayısıyla yumuşak doku kanseri kişide ortaya çıktığında hızlı yayılarak hayati organları olumsuz etkileyebilmektedir.

Yumuşak Doku Kanseri Belirtileri

Yumuşak doku kanseri belirtilerinin anlaşılması oldukça zordur çünkü bu çok nadir bir kanser türüdür. İnsan vücudu yumuşak dokularla kaplı olduğundan herhangi bir yerde kanser hücresi çıkabilmektedir. Fakat çoğunlukla bacak ve kollarda ilk kez ortaya çıkmaktadır. Yumuşak doku kanseri bütün yaşlarda görülebilmektedir. Fakat genelde 50 yaş üstündeki kişiler daha riskli gruptadır. Eğer aile geçmişinde yumuşak doku kanseri olan bireyler varsa çocuklarda da görülebilmektedir. Yumuşak doku kanseri erken belirti vermez. Hatta pek çok tümör grubu kendisini belli etmeden büyümeye meyillidir. Çoğunlukla yumuşak doku kanseri belirtilerinde hissedilen yumrular ağrılı değildir.

Yumuşak Doku Kanseri Tedavisi

Yumuşak doku kanseri tedavisi için öncelikle erken teşhis gerekmektedir. Çünkü bu kanser türü çok tehlikeli ve ölümcüldür. Eğer hastalık erken fark edilmişse ameliyat tavsiye edilmektedir. Bu en iyi tedavi yöntemidir ve kanserin birinci ve ikinci evresinde bu tercih edilir. Fakat ilerleyen evrelerde kişinin yaşı ve durumuyla da bağlantılı olarak ameliyat tavsiye edilmeyebilir. Böyle durumlarda kemoterapi ve radyoterapi de bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bazen cerrahi operasyonların ardından da kişiye belirli dozlarda kemoterapi ve radyoterapi de verilebilmektedir. Bu karar hastalığın seyri ile ilgili uzman doktorlar tarafından verilmektedir.

Yumuşak Doku Kanseri 3. ve 4. Evre Belirtileri

Yumuşak doku kanseri 3. Ve 4. Evre belirtileri diğer evrelere göre daha nettir. Hatta bu kanser türünde genelde kanser fark edildiğinde bu evrelerde olmaktadır. Çoğunlukla yumuşak doku kanseri ilk evrelerde fark edilmemektedir. Kesin tanı için biyopsi yapılmaktadır ve biyopsi sonucu esas alınmaktadır. Diğer yandan bu kanser türünün 3. Evresinde kanser lenf bezlerine yayıldığı için fark edilmesi kolaylaşır. Son evre olan 4. Evre de kanser bütün organlara ve vücuda yayılmıştır. Böylece kanserin yumru ile fark edilmesi daha kolaydır.

Yumuşak Doku Kanseri Ölümcül Mü?

Yumuşak doku kanseri ölümcül mü diye merak edip korkan pek çok kişi vardır. Bu kanser türü vücut tamamen yumuşak dokularla bağlı olduğu için çok ciddi ve ölümcüldür. Tahmin edilenden daha hızlı yayılır ve tedavisi de kolay değildir.

Yumuşak Doku Kanseri Ameliyatı Sonrası Ne Olur?

Yumuşak doku kanseri ameliyatı sonrası eğer gerekirse kemoterapi ya da radyoterapi desteği de verilmektedir.

Yumuşak doku nedir, kanseri belirtileri nelerdir? Yumuşak doku kanseri tanısı ve tedavi yöntemleri..

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 02:54

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Ülkemizde her yıl 400'den fazla erkeğe ve çocuklara, 300'den fazla kadına yumuşak doku kanseri teşhisi konmaktadır. 100'den fazla erkek, çocuk ve kadın bu hastalık nedeni ile hayatını kaybetmektedir. Peki, yumuşak doku kanseri nedir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Yumuşak doku sarkomlarının yaklaşık yarısı bir kol veya bacakta başlar. Çoğu insan zamanla (haftalar ila aylar arasında) büyüyen bir yumru fark eder.

Yumuşak Doku Nedir?

 Yumuşak dokular diğer dokuları birbirine bağlar ve destekler ve vücuttaki organları çevreler. Kasları (kalp dahil), yağları, kan damarlarını, sinirleri, tendonları ve kemikleri ve eklemleri çevreleyen dokuları içerir. Yumuşak doku kanserlerinin çoğu bağ dokusunda ortaya çıkar.

Yumuşak Doku Kanseri Belirtileri Nelerdir?

 Yumuşak doku kanserleri vücudun hemen hemen her yerinde ortaya çıkabilir, ancak en sık bacaklarda ve pelviste bulunur. Bunu kollar ve üst gövde izler. Oldukça nadir bir kanser türüdür. Yumuşak doku kanserleri her yaşta gelişebilir. Ancak çocuklarda, genç erişkinlerde ve 55 yaş üstü erişkinlerde daha sık görülür. İskelet kaslarının kanseri olan rabdomyosarkom, çocuklarda en sık görülen yumuşak doku kanseridir. Erişkinlerdeki yumuşak doku kanserleri çoğunlukla tendonlar, kemikleri ve diğer organları kaplayan lifler gibi yağ ve lifli dokulardan kaynaklanır.

Haberin Devamı

 Yumuşak doku kanseri erken evrelerinde nadiren herhangi bir semptoma neden olur. Yumuşak doku çok elastik olduğundan, tümörler hissedilmeden önce oldukça büyüyebilir. İlk semptom genellikle ağrısız bir yumrudur. Tümör büyüyüp yakındaki sinirlere ve kaslara baskı yapmaya başladıkça ağrı veya şişkinlik meydana gelmektedir.

Yumuşak Doku Kanseri Tanısı Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 Yumuşak doku tedavisinde, Optimal tedavi genellikle istisnai bir cerrah, patolog, radyolog, radyoterapist, tıbbi onkolog ve bazen bir plastik cerrahın birleşik becerilerini gerektirir. Son 15 yılda yumuşak doku kanserinin tedavisinde önemli gelişmeler sağlanmıştır. Cerrahi, tipik olarak, tümörleri çıkarmak için kullanılan yumuşak doku sarkomunun birincil tedavisidir. Kemoterapi, radyasyon tedavisi ve/veya hedefe yönelik tedavi, hastalığın evresine ve yaygınlığına ve diğer faktörlere bağlı olarak tek başına veya cerrahi ile kombinasyon halinde de önerilebilir. Bu faktörler;

Haberin Devamı

Aşaması, boyutu ve derecesi dahil olmak üzere sarkom tipi,

Genel sağlık (diğer sağlık sorunları olan hastalar belirli tedavi seçeneklerini tolere edemeyebilir),

Sarkomun vücuttaki yeri,

Kanserin yeni teşhis edilip edilmediği veya nükseden olup olmadığı, yani daha önce tedavi edilmiş ancak geri dönmüş olması,

Tedavi için hastanın tercihleridir.

Tüm bu faktörlere dayanarak, kişiselleştirilmiş bir tedavi planı yapılmaktadır.

Tıbbi tedaviler

 En yüksek dereceli yumuşak doku kanseri için kemoterapinin eklenmesi, yüksek dereceli tümörlerin geri dönme oranını azaltır ve iyileşme oranını iyileştirebilir. Özel radyasyon tedavisi tekniklerinin kullanılması, tümörlerin çıkarıldığı bölgede geri gelme olasılığını önemli ölçüde azaltmıştır. Çoğu zaman, tümörün tipine bağlı olarak, bu tümörlerin bazılarının yeterli sınırlarla daha kolay rezeke edilmesini sağlamak için ameliyat öncesi radyasyon tedavisi veya kemoterapi (veya ikisinin bir kombinasyonu) kullanılabilir.

Kemoterapi

Haberin Devamı

Kemoterapi, ileri evre yumuşak doku sarkomunu tedavi etmek için cerrahi ve radyasyon tedavisi ile birlikte kullanılabilir. Kemoterapi ilaçları ya kanser hücrelerini yok etmek ya da büyüme ve üreme yeteneklerini engellemek için çalışır.

Radyasyon tedavisi

Yumuşak doku sarkomunun tipine ve hastalığın boyutuna bağlı olarak, yumuşak doku sarkomu tedavisi radyasyon tedavisini içerebilir . Yumuşak doku sarkomu için genellikle ana tedavi yaklaşımı cerrahi olsa da, radyasyon tedavileri de ameliyattan önce (neoadjuvan tedavi) veya ameliyattan sonra (adjuvan tedavi) kullanılabilir.

Cerrahi Tedaviler

 Radyasyon tedavisi, cerrahi olarak çıkarma için geliştirilmiş teknikler ve fonksiyonel rekonstrüksiyon için geliştirilmiş yöntemlerle birlikte, artık bu agresif tümörlere sahip hastaların %90-95'inin " uzuv kurtarma " teknikleri (yani amputasyon olmadan) kullanılarak tedavi edilmesine olanak tanır. 

Kayahan’ın hastalığı yumuşak doku kanseri nedir? Belirtileri nelerdir?

Yumuşak doku kanseri, Kayahan'ın 1990 yılında yakalandığı ve 15 yıl boyunca mücadele ettiği bir hastalık. Yumuşak doku kanseri nedir, belirtileri nelerdir?

Yayınlanma:

Kayahan’ın hastalığı yumuşak doku kanseri nedir? Belirtileri nelerdir?

Usta müzisyen Kayahan İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. 1990 yılında ayağındaki yağ bezesi için hastaneye giden Kayahan’a yumuşak doku kanseri olduğu söylendi. Peki Kayahan’ın yakalandığı yumuşak doku kanseri nedir? Yumuşak doku kanserinin belirtileri nelerdir? Yumuşak doku kanserinin tedavisi var mıdır?

Yumuşak doku kanserine yakalanan ve kemoterapi tedavisi gören Kayahan, 23 Mart’ta hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı, durumunun kötüleşmesi üzerine 25 Mart’ta yoğun bakıma alınmıştı. Kayahan, 29 Mart'ta 66 yaşına girmişti.

KAYAHAN’IN HASTALIĞI NEYDİ?

İlk olarak 1990’da bacağında çıkan yağ bezesine baktırmak için gittiği hastanede kansere yakalandığı fark edilen, altı ay ömür biçilen ama pes etmeyen Kayahan, hastalık 11 yıl sonra aynı yerden nüksettiğinde de yılmamıştı. Geçirdiği dört ameliyat ve radyoterapi tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Kayahan, üçüncü kez aynı tatsız haberi aldı ve kemoterapiye başladı.

YUMUŞAK DOKU KANSERİ ( SARKOMA ) NEDİR ?

Sarkom ” Yunancada “etin büyümesi” anlamındaki sözcükten gelmektedir. Yumuşak doku sarkomları, vücudunuzdaki yumuşak dokularda baş gösteren kanserli (habis) tümörlerdir. Yumuşak dokular, vücuttaki diğer yapıları birbirine bağlar, onları destekler ve çevreler. Sarkomalar, kemiklerde ve kıkırdak, adaleler, tendonlar (kiriş), yağ gibi organ veya dokuları çevreleyen, yumuşak bağdokusunda ve destekleyici (yardımcı) dokularda, bir de, akciğerlerin, karnın, kalbin, merkezi sinir sisteminin ve kan damarlarının dış yüzeylerinde oluşuyor. Sarkomalar da katı, üç boyutlu ve habis tümörlerin en ender ve en ölümcüllerindendir.

Yumuşak doku sarkomları yaygın değildir. Erkeklerde kadınlara göre biraz daha sık görülür ve zaman zaman çocuklar ile ergenlerde meydana gelir.

Yumuşak doku sarkomlarının çeşitli türleri olsa da, genellikle benzer nitelikleri paylaşır, benzer semptomlara neden olur ve ameliyat, radyasyon terapisi veya kemoterapi ya da bunların bileşimi olarak, benzer şekilde tedavi edilirler.

YUMUŞAK DOKU KANSERİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR ?

Yumuşak doku kanserinin olası belirti ve semptomları:

• Zayıflayan kemikler, bazen de kırılmalar
• Eklem şişmeleri ve hassaslığı (yakınında veya içindeki tümörler için)
• Yorgunluk
• Ateş
• Kilo kaybı
• Anemi

Yumuşak doku sarkomu vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Ancak, en büyük yüzdesi (yaklaşık yarısı) kollar, bacaklar, eller ve ayaklarda oluşur. % 40′ ı göğüs, sırt, kalça, omuzlar ve karında görülürken, yaklaşık % 10’u da baş ve boyunda bulunmuştur. Yumuşak doku sarkomu ilk evrelerinde genellikle hiçbir belirti ve semptom göstermez. Tümör yumuşak dokuda büyüdükçe, şişme ya da yumrulara sebep olabilir. Daha sonra, sinirler ve adaleler üzerine baskı uygularsa ağrı yaratabilir.

YUMUŞAK DOKU KANSERİ NEDENLERİ :

Sarkom ilk oluştuğu dokuya bağlı olarak ismi değişir. Sarkomun konumları ve aldığı adlandırmalar:

• Kemikler. Osteosarkom; yeni gelişen kemik dokularında ortaya çıkar, kıkırdak sarkomu; kıkırdakta oluşur ve Ewing sarkomu; kemik iliğindeki olgunlaşmamış dokularda gelişir. Osteosarkom ve Ewing sarkomu çocuklar, ergenlik çağındakiler ve 10 – 25 yaş arası genç yetişkinlerde daha çok görülür.

• Kaslar : İki tip kas vardır: iskelet ve düz kaslar. İskelet kasları kemiklerde yer alırlar ve istemli kontrol altındadırlar. Mide, bağırsak bölgesi ve uterus gibi organları ve kan damarlarındaki düz kasları ise kontrol edemezsiniz.

Kaslarda gelişen sarkom, iskelet kaslarda özellikle de kol ve bacaklarda ortaya çıkan çizgili kas lifleri sarkomudur. Bu tütün birçok alt tipi vardır. Bunlar, 4 ve daha küçük yaşlardaki çocuklarda baş, boyun ve üreme organları bölgesinde ortaya çıkan embriyon sarkomu ve yine çocuklarda kollar, bacaklar, baş ve boyunda görülen endotelyomadır. Leimosarkomu ise düz kaslarda çoğunlukla uterus, mide bölgesi ve kan damarları içinde oluşur.

• Kan damarları. Çeşitleri, anjiyosarkom; kollar, bacaklar, baş ve gövdedeki kan damarları içinde oluşur, çocuklara ait hemanjiyoperisistom; 4 ve daha küçük yaşlarda genellikle kollar, bacaklar, gövde, baş ve boyunlarında ortaya çıkar, ve kan damarı duvarlarındaki bir tümör olan Kaposi sarkomu; HIV/ AIDS gibi hastalık virüsü taşıyanlarda görülür.

• Lenf kanalları : Lenfanjiyosarkom olarak adlandırılır ve genellikle kol ve bacaklardaki lenf kanallarında meydana gelir.

• Sinoviyal dokular : Sinoviyal sarkom olarak adlandırılan bu çeşit, bağlantı noktalarında ve bacaklarda tendon koruyucularında oluşur.

• Sinirler : Nörofibrosarkom kollar, bacaklar ve gövdede yerleşmiş sinirlerde oluşur.

• Yağlar. Liposarkom özellikle kollar, bacaklar ve gövdedeki yağlı dokularda oluşur.

• Lifli dokular. Fibrosarkom kollar, bacaklar ve gövdede oluşur, kötü huylu lif histiyosistom, bacaklarda oluşur ve deri fibröz sarkomu, gövdede oluşur.

• Mezotelyum dokular. Bu dokular bacaklar, kalp ve bağırsaklar gibi belli organlarda koruyucu bir zırh sağlarlar. Bu dokularda gelişen kötü huylu tümörler mezotelyom olarak adlandırılır, ve genellikle bacaklarda oluşurlar.

Genelde, kemik veya yumuşak doku sarkomunun sebepleri bilinmez. Bilinen sebepler, mezotelyomun çoğu vakaları için asbest içerdiği ve Kaposi sarkomu için bağışıklık sisteminin eksikliği ile yerleşen virüslerdir. Yeni kemik hücrelerinin anormal gelişimi içeren Paget kemik hastalığı olan yetişkinlerde osteosarkomu olma riski de yüksektir. Birkaç durumda, örneğin Li Fraumeni sendromu veya ailesinde nörofibromatöz hastası olan kişilerde sarkom kalıtsal olabilir. Li Fraumeni sendromu yumuşak doku sarkomu ve diğer tümörlerle ilgili olan göğüs kanseri başlangıcının bir aşamasıdır.

Nörofibromatöz sinir tümörlerine yol açan sinir sisteminde gelişen değişimlerle sonuçlanır. Nörofibromatöz ile ilişkin diğer anormallikler ciltteki değişikler ve kemik deformasyonlarıdır.

Sarkom riskinin artmasına yol açan faktörler, kimyasal fenoksiasetik asit içeren yüksek dozda otlarla, klorofenol içeren ağaç ürünleriyle ve büyük miktarda radyasyonla ilişkilidir.

Ağrıameliyatistanbultiptümör

Yumuşak Doku Kanseri (Sarkom)

Yumuşak doku kanseri ne demek, yumuşak doku kanseri çok nadir görülen bir kanser türüdür. Bağ dokusundan kaynaklanır. Vücuttaki dokuları birbirine bağlayan sistemi bağ dokusu denmektedir. Kemiklerde tendonlarda sinirlerde kaslarda yağ dokularında kan damarlarında yumuşak doku yani sarkomlar da meydana gelebilir.  

Birden fazla yumuşak doku kanseri tipi vardır. En sık görüldüğü çocukluk çağındadır. En sık kol ve bacaklarda karında ve baş-boyun da çok fazla görülür. Yumuşak doku kanseri ne demek sorusuna verilebeilecek en kısa cevap bu şekildedir. 

Yumuşak Doku Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Vücudun herhangi bir yerinde ağrılı yumru oluşumu kemik ağrıları en ufak travmada ciddi şekilde kemik kırıklığı karın ağrısı ve kilo kaybı Yumuşak doku kanseri belirtileri arasında yer alır. 

Yumuşak doku kanserinin neden oluştuğu bilinmemektedir DNA da meydana gelen mutasyonların girişiminde olduğu düşünülmektedir. Yumuşak doku kanserlerinin kasa sendromlar kanser için yapılan radyoterapi kimyasallar virüslerin risk faktörü olduğu bilinmektedir. Yumuşak doku kanseri belirtileri belirgin bir şekilde seyrettiği için teşhisin konulması hekimin tavsiye ettiği aşamalardan sonra hemen konulur. 

Yumuşak Doku Kanseri Tipleri Nelerdir?

Yumuşak doku sarkomları'nın tipleri anjiyasarkom, gastro intestinal stromal tümör, liposarkom, leiosarkom, sinovyal sarkom, nörofibrosarkom, fibrosarkom, miksofibrosarkom mezenkimomlar, vasküler sarkom, schwannom, kaposi sarkom  yumuşak doku kanseri tipleridir.

Yumuşak Doku Kanseri Nasıl Teşhis Edilir?

Vücudumuzda ele gel bir kitle varsa biyopsi yapılır. Buradaki tümörün tipinin belirlenmesi ve yumuşak doku kanseri evreleri için biyopsi yapılması gerekmektedir. Biyopsi tomografi eşliğinde ya da ultrasonla beraber yapılabilir yumuşak doku sarkomları en iyi şekilde emar ile belirler. Hastalardan kemik taraması ultrason pet tomografi gibi tahliller istenir.  

Yumuşak Doku Kanserleri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Cerrahi ile yapılan tedavi en sık uygulanandır. Cerrahi tümörü alırlar ve etrafındaki evleri temizler. Buradan alınan tümör patolojiye bir örnek alınarak gönderilir. Radyoterapi cerrahi sonrasında uygulanabilir. Tümer'i küçültmek için Ferdi abi bazen başlangıçlarda uygulanır. Radyoterapi bazen hastalar cerrahi uygun olmadığında da verilebilir. Kemoterapi ameliyatlı birlikte veya ameliyat yerine kullanılan bir tedavi şeklinde de yapılabilir. Bağışıklık sistemini kanserle savaşmak adına immünoterapi ve ilaç tedavisidir. 

Doku Kanserinin Evreleri Nelerdir?

Yumuşak doku kanserinin evleri 4 evresi vardır. Tümörün bölgeselliği evre 1 ve 2. Evre denir. Lenf bezlerine yayılmış ise buna 3 evre tümör denmektedir. Uzak organlara meditasyon yapmış ise maalesef ki 4 evre yani son evredir. 

Yumuşak Doku Kanseri (Sarkom) Tedavisini Kimler Yapar?;

Yumuşak doku kanseri tedavileri ortopedist cerrah, onkoloji uzmanları ve patologlar tarafından yapılır. Sarkom yani yumuşak doku kanserinde kaçınılması gereken 3 gıda vardır. Her kanser aynı değildir. Bundan kaynaklı beslenme listesi de aynı olmamalıdır. Yumuşak doku kanseri sarkom ise domates ve salata yenmelidir. Yaban havucu ve ıspanak gibi yiyeceklerden sarkom için doksorubisin tedavisinde kaçınılmalıdır. Yumuşak doku kanseri sarkom da siyah tohum çörek otu besin takviyesi kullanılmamalıdır. 

Yumuşak Doku Kanseri Sarkomda Alternatif Tedavi Yolları Var mıdır?

Yumuşak doku kanserinde yani sarkomda alternatif tedavi yolları bulunur. Yumuşak doku hastaları kanserli olan hücrelerin oksijenli ortamda yaşayamayacağından dolayı bol bol oksijen ortamında bulunmalıdır. Hastalara strese sokulmaması gerekmekte, bu hastalığın en büyük düşmanı strestir. Yakınımızda kötü enerjisi olan kişiler varsa onlarla konuşmamalı ve uzak durulmalıdır. Bol bol egzersiz yapıp yeterince hareket etmelisiniz ama aşırıya kaçmadan. Uyku düzeni bu hastalarda çok önemlidir öğlen 21 ile 3 arası ve akşamları muhakkak gece saat 10'da yatılmalıdır.  

Yırtıcı kuşların et ve yumurtalarını kullanabilir. Sarımsağı her gün tüketilmeli muhakkak bir baş sarımsak yenilmeli çünkü antiseptik özelliği vardır. Günde muhakkak 3 adet havuç tüketilmeli. Soğan muhakkak yenilmelidir. Siyah turpun salatası yapılıp tüketilmeli. Maydanozları salatalarınıza ilave ederek tüketebilirsiniz, zerdeçalı yemeklerinizde kullandığınızda muhakkak faydası olacaktır diye çorbalarınıza eklenmelidir. Kekik çayını da demleyerek günde üç fincan içilmesi gerekir. Yeşil çay da 3 fincan içilebilir. Kilonuza göre limonlu suyu ayarlayarak bol bol içmelisiniz. Sebze tüketimine arttırılmalı, kahvaltılarda zeytinyağı, tereyağı, kuyruk yağı, kullanılmalı yoğurt, yoğurt suyu, kefir, bol bol kullanılması gereklidir. Yumuşak doku kanseri tedavileri uygulanırken beslenme düzeni ve şekli oldukça önemlidir. 

Yumuşak doku kanserlerde a vitamini b vitamini c vitamini d vitamini ve e vitamini çok büyük önem taşımaktadır vitaminler kötü huylu hücrelerde ilk olarak seviyeyi aşağı çekmeyi sağlar. Yumuşak doku hastalarında midesi bulanan istifa eden halsizlik ve iştahsızlık olduğundan kaynaklı muhakkak düzenli beslenmeli anatomik ve fizyolojik yapısına göre kişinin ne olarak beslenmesi gerekmektedir. Eğer ki dengesiz beslenirler ise etkisi  kanser hücreleri her yere dağılabilir. Yumuşak doku kanseri sarkom hastaneye hastalarında kemik iliği çorbası, soğan, sarımsak, kekik ve nane, karabiber çok önemlidir. 

Uzak Durulması Gerekenler Nelerdir?

Sarkom kanseri yani yumuşak doku kanseri nedenlerinden bağlı çok fazla neden olabilir. Stresten beyaz undan yasak hazır gıdalardan uzak durmalarını çünkü tümöleri büyütebilir. Şekerli ürünlerden tatlandırıcılardan, pastörize sütlerden, meyvelerden, tatlı meyvelerden, kızartılmış yiyeceklerden, aşırı tuzlu ve sirkeli gıdalardan tüketilmesi önerilmez.  Alkollü yiyeceklerden, alüminyum tencerelerden mikrodalga kullanımından uzak durulmalıdır. 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır