bal coin nedir / Balancer Coin Geleceği 2023-25 (GÜNCEL) - Bal Coin Yorum - En İyi Altcoin

Bal Coin Nedir

bal coin nedir

Balancer Coin Nedir?

Okuma Süresi: 3Dakika

Balancer, kullanıcıların aynı anda birden fazla varlık için likidite sağlamasına izin veren, Ethereum üzerine inşa edilmiş otomatik bir piyasa yapıcı,merkezsiz borsa ve likidite havuzu protokolüdür. Balancer’in BAL token’ı, projenin likidite madenciliği için ödüller ve beyaz listeye alınmış havuzlar gibi özelliklerin belirlemesine yardımcı olmak için bir yönetişim token’ı görevi görür.

Bu yazımıza “Balancer DeFi, Balancer Token, BAL Coin Binance ve BAL coin satın al” gibi konulara değineceğiz.

BAL Coin Nedir?

Otomatik Piyasa Yapıcıları (AMM’ler), geleneksel finans piyasalarında otomatikleştirilebildiği sürece işlemlerin en basit haliyle kullanıcıya sunulmasına imkan tanıyor. AMM’ler, ticaret için kuralları tanımlayan algoritmalar tarafından kontrol edilen esasen otomatikleştirilmiş aracılar olarak da tanımlanabilir.

Ethereum gibi akıllı sözleşme platformları ise AMM’leri yepyeni bir seviyeye taşıdı. Bu platformlar, tarihte ilk kez hem AMM’ler tarafından alınıp satılan varlıkların saklanmasını hem de varlıkların nasıl alınıp satılacağını belirleyen algoritmaları birleştirdiler. Balancer platformu da tam olarak bu işlemi yapıyor ve kullanıcısına sorunsuz hizmet sunmaya odaklanıyor.

Bunların yanında platform, portföy sahiplerinin Balancer Pool’lar oluşturmasına ve yatırımcıların bu havuzlara karşı işlem yapmasına olanak tanıyor. Balance Pool’lar, her biri toplam havuz değerinin keyfi ağırlıklarına sahip 2 veya daha fazla token içeriyor. Ayrıca Pool’lar, Balancer Protokolüne likidite sağlıyor ve karşılığında yatırımcılardan bir işlem ücreti alıyor. Pool’lar, herhangi bir havuzda bulunan herhangi iki token arasında işlem yapabileceğinden, otomatik piyasa yapıcılar olarak kabul ediliyor.

Platformun açıklamalarına göre başlangıcından bu yana Balancer Labs’in hedefi, Balancer Protokolünün yönetimini merkezi olmaktan uzaklaştırmak ve çeşitlendirmekti. Çeşitli yaklaşımları ve tasarımları inceleyen platform son olarak Balancer Protocol Governance Token’da (BAL) karar kıldıklarını ifade ediyor.

Öte yandan platform, BAL token’larının protokole uyum ve katılımı sağlayan araçlar olduğuna inanıyor. Balancer token’ın bir yatırım aracı olmadığını altını çizen ekip, BAL coin sahiplerinin gelecekte projeye katkı sağlayabilecek ve projeyi sahiplenecek kişiler olması gerektiğini belirtiyor.

BAL Coin Grafik

Yazının yayına hazırlandığı sırada 21,05 dolardan işlem gören Balancer Coin, 146.160.635 dolar ile piyasa hacmi bakımından 85. sırada yer alıyor. Bununla birlikte BAL token’ın 15 Temmuz’da 7.88 dolar ile en dip, 9 Ağustos 2020’de ise 28,73 dolar ile en yüksek seviyeyi gördüğü anlaşılıyor.

Öte yandan CoinMarketCap verilerine göre şu anda dolaşımda 6.943.831 BAL bulunuyor ve bu rakamın toplamda 35.725.000 BAL olması bekleniyor.

BAL Coin Yorum

Bir DeFi token’ı olan Balancer Token, 23 Haziran’da sergilediği %235 artışla dikkatleri çekti. DeFi piyasasındaki artan ilgi birlikte DeFi token’larına ilgi de arttı. Ancak Balancer gibi bazıları özellikle kullanıcıların ve yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Projenin özellikle Otomatik Piyasa Yapıcıları kullanıyor olması ise kullanıcıların dikkatini çekiyor ve projenin umut vaat eden bir proje olarak nitelendirilmesini sağlıyor.

Ayrıca BAL coin Binance listelenmesinin ardından da yatırımcılar tarafından büyük ilgi ve görüş ve bu durum fiyatına a yansıdı.

Balancer Coin Nasıl Satın Alınır?

Dünyanın en büyük ve en hızlı kripto para işlem platformlarından biri olan Binance ile güvenilir bir şekilde Balancer Token satın alabilirsiniz.

Haberlerimizi Telegram, Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Balancer coin son birkaç yılda ortaya çıkan hesaplardan ve sipariş defterlerinden tamamen vazgeçen yeni bir tür kripto para birimi değişim platformlarından biridir. Otomatik piyasa yapıcılar veya AMM’ler olarak bilinir. Balancer böyle bir platform ve son aylarda fırtınalar estiriyor. Bu yazıda, tüm söylentilerin ne hakkında olduğuna bir göz atıyoruz. 

Balancer nedir?

Balancer coin

Balancer, Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş önde gelen bir merkeziyetsiz değişim platformudur. Herkesin Ethereum ve ERC-20 varlıklarını güvenilmez, izinsiz bir ortamda takas etmesine izin vererek, merkezi borsalara açık, erişilebilir bir alternatif sağlamak üzere tasarlanmıştır. 

Balancer, kullanıcıların desteklenen token’ları birbirine karşı takas etmesine, dengeleyici protokolüne likidite eklemek için likidite havuzları oluşturmasına veya alım satımlardan getiri elde etmek için önceden var olan havuzlara yatırım yapmasına olanak tanır. 2018’den beri geliştirilmekte ve Balancer’ın bronz sürümü 2020’de piyasaya sürülmüştür. O zamandan beri, işlem hacmine göre Ethereum’daki en iyi 15 DEX platformundan biri ve kilitli değere göre en büyük on Ethereum DeFi DApp’inden biri haline geldi. 

Dengeleyici Protokolü, yeni blockchain tabanlı ürünler geliştiren bir teknoloji şirketi olan Balancer Labs tarafından geliştirilmektedir. İki kurucu, Fernando Martinelli ve Mike McDonald, başarılı şirketler kurma ve geliştirme konusunda uzun bir geçmişe sahipler ve blok zinciri alanında geniş deneyime sahip başarılı bir ekiple birlikte çalışıyorlar. 

Birçok modern DeFi uygulaması gibi Balancer, Balancer token (BAL) olarak bilinen kendi yerel yardımcı program token’ına sahiptir. Bu, Balancer Protokolü’nün yönetimine katılmak için kullanılır ve likidite sağlayarak veya platformda alım satım yaparak kazanılabilir. 

BAL coin kimin?

Balancer (BAL) kripto para projesi Balancer Lab’a aittir. Balancer Lab şirketi ise Fernando Martinelli ve Mike McDonald tarafından 2018 yılında başlatılmıştır. Proje öncelikle “BlockScience” yazılım firmasında bir araştırma programı olarak çıkarılmıştır. Fernando Martinelli, seri girişimci ve Maker topluluk üyesidir. Mike McDonald ise Fernando ile Balancer projesini kurmadan önce birçok projede kurucu ortak olarak yer almıştır. 

Balancer coin projesi nedir?

Balancer coin

Balancer, otomatikleştirilmiş bir piyasa yapıcı olarak bilinen modern bir merkeziyetsiz değişim biçimidir. Bu, her bir varlığın değerini belirlemek için bir likidite havuzunda paylaşılan varlıklar arasındaki oranı kullandığı anlamına gelir. Kullanıcılar işlem yaparak havuzun bir tarafına likidite ekledikçe veya çıkardıkça, bu havuz oranını ve dolayısıyla her bir varlığın fiyatını değiştirir. 

Diğer birçok AMM platformu gibi, Balancer da kullanıcı için en iyi oranı sağlamak için gerekli olan likidite havuzları üzerinden alım satımları yönlendirecektir. Bu nedenle takaslar doğrudan (örn. ETH > BAL) veya dolaylı (örn. ETH > USDT > BAL) olabilir. 

Balancer şu anda kullanıcıların üç tür havuz oluşturmasına veya bunlara yatırım yapmasına olanak tanır: Paylaşılan, Akıllı veya Özel. Özel bir havuzda, yalnızca havuz sahibi havuz parametrelerini kontrol edebilir ve likidite ekleyebilir. Havuzlar herkesin likiditeye katkıda bulunmasını sağlar. Ve sabit parametreler ile oluşturulmuştur. Akıllı havuzlar akıllı sözleşmelerle kontrol edilir. 

Platforma MetaMask, WalletConnect veya diğer birkaç cüzdan çözümü ve Balancer akıllı sözleşmeleriyle etkileşim için kullanılan DApp tarayıcıları aracılığıyla erişilebilir. 

Genel olarak, platformun üç ana kullanıcı demografisi vardır: 

  1. Kendi havuzlarını oluşturan veya mevcut havuzlara katkıda bulunan likidite sağlayıcıları
  2. Token’ları için likidite kaynağı arayan tüccarlar ve akıllı sözleşmeler
  3. Değişim platformları arasındaki fiyat farkından yararlanan kullanıcılar

Balancer projesini diğer benzer projelerden ayıran nedir?

Merkeziyetsiz bir değişim platformu olarak Balancer, varlıklarını takas etmek veya likidite sağlamak isteyen yatırımcılara ve trader’lara merkezi aracılara güvenmeden hizmet vermeyi amaçlar. 

Uniswap ve Sushi gibi platformlara benzer işlevsellik sunar. Ancak onu rakiplerinden ayıran bir dizi benzersiz özellik içerir. Ana farklılaştırıcılardan biri, havuz sahiplerine sağladığı esneklik ve kontrol miktarıdır.

Çoğu AMM gibi, Balancer likidite sağlayıcıları (LP’ler), likidite sağladıkları havuzlar aracılığıyla takas yapıldığında ücret alırlar. Bu ücret, havuzdaki LP’lerin hissesiyle orantılı olarak dağıtılır. Ancak, havuz yöneticilerinin kendi ücretlerini belirleyebilmeleri nedeniyle Balancer nadirdir. Bunlar %0,0001 ila %10 arasında değişebilir.

Aynı zamanda çoklu varlık havuzları için destek sunar ve havuz sahiplerinin havuzlarına sekiz adede kadar farklı varlığı dahil etmelerine olanak tanır. Bu çoklu varlık havuzları, havuz yöneticilerine trader’lar tarafından otomatik olarak yeniden dengelenen eksiksiz portföyler oluşturma esnekliği verir. Diğer bazı platformlardan farklı olarak, alım satımların Etherum (ETH) üzerinden yönlendirilmesine gerek yoktur, bu da yatırımcılar için kaymayı azaltmaya yardımcı olur. 

Balancer, platformunda işlem yapmak için teşvik sağlayan bir otomatik piyasa yapıcıdır. Uygun takaslar için kullanıcılar, işlem anındaki ortalama gaz fiyatı ve ETH/BAL döviz kuru ile orantılı olarak BAL token’ları kazanırlar. Bu özellik, Balancer topluluğunun yüksek Ethereum gaz ücretlerini dengelemeye yardımcı olmak için sözde “Gaz için BAL” kampanyasında oy kullanmasının ardından Mart 2021’de eklendi. Toplamda, Balancer’ın ekosistem fonundan 30.000, girişime tahsis edildi.

Platform, Balancer oylama platformunda Balancer iyileştirme tekliflerine oy vermek için kullanılabilen BAL token’ı aracılığıyla topluluk tarafından yönetilir. Balancer, oyları toplamak için basit bir mesaj imzalama özelliğinden yararlanarak, kullanıcıların yönetime katılmak için işlem ücreti ödemelerine gerek kalmamasını sağlar. 

Balancer coin geleceği

Balancer coin

Balancer ilk çıktığında V1 sürümü denilen bir sürüm ile çıkarılmıştı. Mayıs 2021 tarihinde ekip V2 sürümünü piyasaya sürdü. V2 ile birlikte Balancer’de yenilenen özellikler; 

  • Ticaret maliyetlerini azaltmak için geliştirilmiş gaz verimliliği;
  • AMM mantığını token yönetiminden ayırma – bireysel havuzların özel AMM mantığına sahip olmasına izin verme;
  • Balancer projesindeki likiditenin sermaye verimliliğinin, varlık yöneticileri ile artırılmak için kullanılması,
  • Dahili token bakiyelerinin eklenmesi – yüksek frekanslı trader’lar ve arbitrajcı’lar için verimliliği optimize eder.

Balancer projesine V2 ile birlikte gelen sürüm sayesinde Balancer rakip DEX projelerinden bu özellikleri ile ayrışmıştır. Balancer, Uniswap ve Curve’e benzer. Çünkü herkesin token havuzları oluşturmasını sağlar. Havuz, fiyatlarındaki değişikliklerden bağımsız olarak token’ları eşit ağırlıkta tutmak için kendini ayarlar. Balancer’ın diğer projelerden ayrışmasını sağlayan özelliği; birden fazla token eklenebilmesi ve Ethereum (ETH) gerekli olmamasıdır. 

Diğer rakip platformlarının aksine Balancer bu özelliği ile daha fazla dahili kullanıcıyı platformuna çekecektir. Ayrıca projenin BUILD amacı kapsamında ekosistem için fon ayırması da bir adım öne çıkarıyor. 

Balancer coin ilk ne zaman çıktı?

Balancer coin

Balancer (BAL), Mart 2020’de piyasaya sürülmüştür. 

Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. İçerikte yer alan yorum ve ifadeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetinin kişiye özel olduğu unutulmamalıdır. İçerikteki bilgiler, sizin mali durumunuz ile uygun olmayabilir. Bu nedenle içerikte yer alan bilgilerin yatırım kararınızı destekleyecek yeterli bilgileri kapsamayacağı dikkate alınmalıdır. İleriye dönük yatırım ya da işlemlerinizin sonucunda ortaya çıkabilecek zarardan ListeList ve yazarları sorumlu tutulamaz.

Kaynak: 0 1 2 3

Bal coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Balancer ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 20:42

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Bal coin, kripto para borsasında ethereum ağında işlem gören ve otomatik olarak da kendi kendini denetleyen piyasa yapıcı bir görev üstlenir. Aynı zamanda likidite sağlayıcı bir işlevi gören Erc-20 tokendir. BAL coin nedir? Hangi borsalardan alınır merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Son zamanlarda kripto paralarda çeşitlilik daha çok arttı. Bunlardan birisi de Balancer’dır. Balancer coin ise, 2020 yılının Mart ayında ve Ethereum blok zincirinde geliştirilerek piyasaya sürülen otomatik bir piyasa yapıcıdır. ALICE ise anlık olarak yükselip düşüyor.

BAL Coin Nedir?

Bal coin, Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir yazılım olarak da bilinen Balancer, Mike McDonald ve Fernando Martinelli tarafından yaratıldı. Bu sayede de 2018 yılında geliştirildi. Balancer, otomatik bir portföy yöneticisi, fiyat sensörü olan bir likidite sağlayıcısı olan Vitalik Buterin tarafından tanımlanır. Popüler Uniswap dapp tarafından uygunluğu kanıtlanan sabit ürün formülünün de bir genellemesi olarak bilinen değişmez bir yüzeye be N-boyutlu dayanır. 2020 yılında Bronz sürümü piyasaya sürüldükten hemen sonra işlem hacmi bakımından Ethereum’da bulunan en iyi 15 DEX platformundan birisi haline de gelmiştir.

Haberin Devamı

BAL Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Kripto para yatırımı yapmak isteyen kişiler Balancer (BAL) nasıl alınır merak ediyor. Baş Coin yemin edebilmek için ya madencilik yapılır ya da bu işlemler için özel olarak oluşturulmuş bir kripto para borsası kullanmak gerekir.

Ülkemizde Türk Lirası ile Balancer (BAL) satın almak oldukça kolay ve pratiktir. Herhangi bir teknik bilgiye ve resmi evrağa gerek duymadan kolaylıkla Balancer (BAL) da satın alabilirsiniz.

Balancer Ne Zaman Çıktı?

Balencer (BAL) coin, Ethereum blok zinciri için geliştirilen ve 2020 yılının Mart ayında piyasaya sürülen otomatik bir piyasa yapıcıdır. 2020 yılında Bronz sürümü piyasaya sürüldükten sonra işlem hacmi bakımından Ethereum’da yer alan en iyi 15 DEX platformundan birisi haline geldi.

DEX’in açılımı olan “Decentralized Exchange” ve merkezi olmayan borsaları gösterir. Kripto para işlemlerinin güvenli bir şekilde taraflar arasında gerçekleşmesini sağlar. Tüm merkeziyetsiz borsalarda devlet, banka ya da finans kurumu gibi para transferinin güvenliğini denetleyen ve sağlayan üçüncü bir taraf yoktur. Aynı zamanda bunun yerine dağıtık defter teknolojisi (DLT) ya da blockchain ya da kullanılır.

Haberin Devamı

Balencer Ne İş Yapar?

(DeFi) Merkezi olmayan finans protokolü olarak da bilinen Balancer, hizmet sağlamak için kripto varlıklarının kombinasyonunu kullanır. Bir borsa gibi bir finansal aracı bulunmadan alım satımı mümkün hale gelir. Tokeni “BAL” olarak bilinen Balancer aynı zamanda da bir likidite havuzu protokolü olarak bilinir. Balancer, kullanıcıların portföylerinde bulunan Kripto para birimlerine göre bir çeşit fon yarattıkları bir tür endeks fonu olarak da düşünülebilir. Bu fonlar ise, Balancer havuzları olarak da bilinir. Aynı zamanda bir havuza likidite sağlamak isteyen herhangi bir kullanıcı ise, bunu sadece bir varlık yatırarak da yapabilir. Bir Balancer havuzuna likidite sağlayan kullanıcılar daha sonra fonlarının kullanımı için ağa ödenen bir çeşit alım satım ücretinin bir kısmını kazanırlar. Bu sayede BAL ile ödüllendirilirler.

Haberin Devamı

Balancer ise, ERC-20 varlıklarının ve Ethereum alım satım işlemleri için işlem yapılan merkezi borsalara erişilebilir, açık bir alternatif sağlamak için tasarlanan bir DeFi protokolü olarak bilinir. Balancer, kullanıcılarının Ethereum tabanlı boşta kalan varlıklarından da bir çeşit gelir elde etmelerine yardımcı olur. Kullanıcılar, portföylerinin hepsini Balancer’ın kendini yeniden dengeleyen LP'lerine yatırabilir ve diğer kullanıcılar ise, portföylerine karşı işlem gerçekleştirdikçe de gelir elde edebilirler.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir