alaplı nerenin ilçesi / 67 Plaka Kodu Nerenin? | Trafik Cezası Sorgulama | Araç Plaka

Alaplı Nerenin Ilçesi

alaplı nerenin ilçesi

Alaplı Liman Projesine ilk talipli çıktı

ZonguldakAlaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Düzce’ye bağlı Yığılca ilçesinde çimento fabrikası kurma girişiminin ardından bir süre önce askıya alınan Alaplı Liman projesine talip olan iş adamları olduğunu söyledi.

Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Kıran Köyü, Değirmenağzı mevkiinde yapılması planlanan "Çimento Liman" projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) izin süreci sürerken gözler Filyos Projesi nedeniyle askıya alınan Alaplı Alport Liman projesine çevrildi. İzin süreci, CED raporları alınan tüm projeleri yapılan sadece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yer tahsisi izni alınamayarak askıya alınan Alaplı Alport Liman projesine Türkiyenin önde giden firmaları hem yerli sektöre hem de ihracat yapacak. Alaplı Limanı, Düzce’ye 65 kilometre mesafede ve Haydarpaşa ve Gebze limanları da yaklaşık kilometre mesafede olması sebebiyle ve ihracat yapan yatırımcılara ve firmalara nakliye açısından destek olacağını düşünerek liman projesi ile ilgilendiği öne sürüldü.

Alaplı Limanının Batı Karadeniz bölgesi olarak büyük önem taşıdığına dikkat çeken Recep Ocak, Alaplı Limanı’nın ve içinde yükleme iskelesi ile beraber Bölge için bir fırsat olduğunu belirterek “Alaplı’daki limanlar Doğu’nun Batı’ya açılan kapısı olabilir, buna talip iş adamlarımız var” şeklinde konuştu.

Alaplı Alport Liman Projesinin , yılında gündeme gelen ve Ereğli'deki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) limanının kapanmasıyla bölgede liman gereksiniminin en üst seviyeye çıkmasının ardından liman yapımı için bölge halkı,Projenin gerçekleşmesi için büyük çaba harcanıyor. Ulaştırma Bakanlığı projenin ve yerinin uygun olduğunu, buranın çalışabilir bir liman olacağını belirtti ve Bakanlıktan yol haritası verildi. Bununla ilgili olarak ise Alport diye bir şirket kuruldu. Alan proje çizildi. Derinlik ölçümü yapıldı. ÇED raporlarının sürerken Liman çalışmaları askıya alındığı biliniyor.

Zonguldak ve çevresindeki eksikliği gidermesi beklenen limanın Alaplı'ya yapılması için herkesimden büyük bir destek var. Sanayici ve işadamlarının büyük desteğini de arkasına alan Alaplı'da poje için Alaplı Kaymakamı, Alaplı Belediyesi, Alaplı Ticareti ve Sanayi Odası'nın bir araya gelerek, girişimlere önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

En önemli avantajı ulaşım olacak olan Limana gidecek olanlar şehir içine girmeden buraya ulaşabilecekler. Limanın yapılacağı yer, direk yola bağlı Düzce'ye 30 dakika mesafede. Aynı şekilde İstanbul ve Ankara otoyoluna da 30 dakika uzaklıkta. Bunların yanı sıra Alaplı-Adapazarı-Ereğli Demiryolu da Alaplı'dan geçecek. Alaplı stratejik açıdan merkezi bir yerde. Alaplı, Ereğli'den sonra Zonguldak'ın en büyük ikinci ilçesi olan Alaplı Limana tonluk yük gemilerinin yanaşması hedefleniyor.

Zonguldak Şehir Rehberi

İlin Adı: ZONGULDAK (Zonguldak ilinin Merkez ilçe ile birlikte 8 adet ilçesi vardır.)

Zonguldak İlçeleri: Alaplı, Çaycuma, Devrek, Ereğli, Gökçebey, Kilimli, Kozlu, Merkez

Zonguldak Plaka Kodu: 67

Zonguldak Telefon Alan Kodu:

Zonguldak Nüfusu:

Zonguldak Bölgesi: Karadeniz

Zonguldak XIX. Yüzyılda küçük bir köy iken, kömür yatakları ve limanı nedeniyle bugün Karadeniz Bölgesi’nin ikinci büyük kenti durumuna gelmiştir. Ülkemizin kömür başkenti olan Zonguldak ilinde tarihi ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir ilimizdir.

Zonguldak Tarihi

Zonguldak Şehrinin İsmi Nereden Gelir?

Antik Çağda burada kurulan Sandaraca limanı zamanla Zonguldak olmuştur. Adının sazlık, bataklık anlamına gelen “Zangalık” tan geldiği de söylentiler arasındadır.

Zonguldak'ın Tarihi

Kent, Hitit döneminde burada ya da çevrede Palla kenti olduğu sanılmaktadır. Ancak Zonguldak, bir Yunan ya da Roma kenti değildir. Selçuklular eline geçirmiş, ’da Osmanlı topraklarına katılmıştır.
yılında ilk limanı yapılmış, Ereğli’nin bir köyü iken ’da Kastamonu’ya bağlı bir ilçe ve 1 Haziran tarihinde de sancak merkezi, 1 Nisan ’de de il merkezi yapılmıştır.

Zonguldak'ın Coğrafyası

Zonguldak Batı Karadeniz Bölgesinde yer alır. Doğusunda Kastamonu, batısında ve kuzeyinde Karadeniz, güneyinde de Bolu ve Çankırı illeri ile çevrilidir. Zonguldak yüzölçümü kilometrekaredir.
İlin yüzey biçimlerini engebeli dağlar ve bunları yaran derin vadiler oluşturmaktadır. İldeki yüksek doruklar, Bolu il sınırında yer alan Kızıltepe, Devrek’in güneybatısındaki Baba Dağı, Dokuztepe ve Keltepe’dir.
İl topraklarının yüzde ’si dağlar, yüzde ’ü ovalarla, yüzde ’i de platolarla kaplıdır.
İlin önemli akarsuları; Bartın Çayı, Filyos Çayı, Alaplı Irmağı, Gülünç Irmak ve Üzülmez Deresi sayılabilir.
Zonguldak Gölleri; Gülünç Baraj gölüdür.

Zonguldak İklimi

Zonguldak ilinde Karadeniz iklimi hüküm sürmektedir. Karadeniz bölgesine rağmen kışlar soğuk, yazları ise serin, nemli ve her mevsimi yağışlı geçmektedir.

 

Zonguldak'ın Ekonomisi

Zonguldak ilinin ekonomisi madenciliğe, sanayiye, balıkçılığa ve tarıma dayanmaktadır. İl sınırları maden bakımından zengin kömür (kara elmas) yataklarıyla zengindir. Madene dayalı sanayi gelişmiştir. Zonguldak bir istihdam şehridir.
İlde az da olsa madencilikten sonra tarım da yapılmaktadır. Tarım ürünleri buğday, arpa, yulaf, mısır, bakla ve fasulyedir. İlde sebze ve meyvecilik gelişmiştir. Ispanak, armut, sakızkabağı, fındık, erik, karalahana, hıyar, kestane, kızılcık, pırasa, dut, ceviz ve kiraz yetiştirilmektedir.
Zonguldak, Karadeniz’e kıyısı olmasıyla balıkçılık geçim kaynağıdır.

Zonguldak Ulaşım

Zonguldak Karayolu Ulaşımı:

Zonguldak otogarı il merkezinde yer alır.

Zonguldak Otogarı Telefon Numarası: 13 11

Zonguldak Havayolu Ulaşımı:

Zonguldak Havaalanı şehir merkezine yaklaşık 56 km uzaklıkta yer alır.

Zonguldak Havaalanı Telefon Numaraları: 24 57

Zonguldak Demiryolu Ulaşımı:

Zonguldak ili Karabük, Devrek ve Çaycuma ilçeleriyle demiryolu bağlantısı vardır. Zonguldak Tren Garı il merkezine 1 km uzaklıkta bulunuyor.

TCDD Zonguldak İstasyon Telefon Numarası: 15 14 - (Çalışma saatleri: - )

TCDD Çatalağzı İstasyon Telefon Numarası: 24 00 - (Çalışma saatleri: - )

TCDD Çaycuma İstasyon Telefon Numarası: 12 91 - (Çalışma saatleri: - )

TCDD Saltukova İstasyon Telefon Numarası: 10 90 - (Çalışma saatleri: - )

TCDD Kilimli İstasyon Telefon Numarası: 28 20 - (Çalışma saatleri: - )

TCDD Gökçebey İstasyon Telefon Numarası: 10 29 - (Çalışma saatleri: - )

TCDD Filyos İstasyon Telefon Numarası: 30 18 - (Çalışma saatleri: - )

Zonguldak Denizyolu Ulaşımı:

Zonguldak'ın Karadeniz kıyısında diğer kentler ve İstanbul ile deniz yolu bağlantıları vardır. Zonguldak ve Ereğli limanlarının il merkezinde yer alır.

 

Zonguldak Gezilecek Yerler

Kara Elması madeni ile meşhur olan şehrimiz, Karadeniz’in şirin bir ili olmasıyla son yıllarda turizmi gelişmekte ve turistlerin ilgisini çektiği bir yerdir. Zonguldak tarihi ve doğal güzelliğiyle görülecek ve gezilecek yerleri vardır.

Bastoncular Çarşısı: Bastonuyla meşhur ilin görmeniz gereken bir mekanıdır.

Deniz Feneri: Gün batımını güzelliği ile hayran kalacağınız doğal güzelliktir.

Gökgöl Mağarası: Astım hastalığına iyi geldiği bilinen mağara görüntüsü ve şifalı olmasıyla ziyaretçi çekmektedir.

Filyos Kalesi: Çaycuma ilçesinde yaz aylarının en fazla tercih edilen deniz manzarası ve plajı bulunmaktadır.

Kızılcapınar Barajı: Yakın tarih yıllarında yapıldığı bilinmektedir. Baraj yöre halkı tarafından ziyaret edilmektedir.

Konağı Halil Paşa Konağı: Osmanlı mimarisini görebileceğiniz tarihi bir yapıdır.

Çayır Köyü Su Mağarası: Çaycuma ilçesi, Çayır köyünde yer almaktadır. Doğal güzelliği ile görülmesi gereken bir mekandır.

Cehennem Ağzı Mağaraları: Ereğli ilçesinde yer alan mağaralar, görünümü ve yapısı ile ziyaretçi bakımından zengin bir yerdir.

Filyos Ören Yeri: Çaycuma ilçesinde manzarası ve doğasıyla ilgi çekerek ziyaretçi alan bir yerdir.

Ereğli Kalesi: Zonguldak ili surlarının tepesinde yer almaktadır. Bizans döneminden kalan kale, manzarasıyla turistlerin ziyaret ettiği bir yerdir.

Zonguldak Fener Mahallesi: Fener Mahallesi deniz kıyısında yeşil bir alana sahip olup, görülmeye değer bir yerdir.

Zonguldak Şenlik ve Festivalleri

Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür Ve Sanat Festivali: Her yıl Zonguldak ili Yerköy ilçesinde tahmini tarih ile Haziran ayında düzenlenmektedir.
Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür Ve Sanat Festivali: Her yıl Zonguldak ili Karadenizereğli ilçesinde tahmini tarih ile Temmuz ayında düzenlenmektedir.
Ulusal Gökçebey Tavuk Ve Kültür Festivali: Her yıl Zonguldak ili Gökçebey ilçesinde tahmini tarih ile Temmuz ayında düzenlenmektedir.
Uluslararası Devrek Baston Ve Kültür Festivali: Her yıl Zonguldak ili Devrek ilçesinde tahmini tarih ile Temmuz ayında düzenlenmektedir.
Geleneksel Dağköy Yağlı Güreşleri: Her yıl Zonguldak ilinde tahmini tarih ile Ağustos ayında düzenlenmektedir.
Fındık Kültür Ve Sanat Festivali: Her yıl Zonguldak ili Karadenizereğli ilçesinde tahmini tarih ile Eylül ayında düzenlenmektedir.
Hamsi Festivali: Her yıl Zonguldak ili Karadenizereğli ilçesinde tahmini tarih ile Kasım ayında düzenlenmektedir.

Zonguldak'ta Ne Yenir?

Karadeniz'in en güzel illerinden olan Zonguldak'ın zengin mutfağı ve farklı kültürlerin harmanlandığı yemek kültürüyle ünlüdür. Genelde sebze ve tahıl ağırlıklı yemekler yapılmaktadır. Zonguldak’ın yöresel lezzetleri;
Uğmaç Çorbası,
Mancar Sarması,
Malay,
Bayram Tiridi,
Beyaz Baklava,
Kabuklu Fasulye,
Keşkek ve Cizleme’dir.

Zonguldak’tan Ne Alınır?

Zonguldak iline yolunuz düştüğünde sevdiklerinize ve kendinize hediyelikler satın alabilirsiniz.
Zonguldak hediyelik eşyaları:
Yöreye ait magnetler,
Devrek Bastonu,
Elpek bezi ve Madenci heykelcikleri alabilirsiniz.

Zonguldak Devlet Daireleri İletişim Bilgileri

T.C. Zonguldak Valiliği

Adres: Meşrutiyet Mah. Gazipaşa Cad. Hükümet Konağı No : 30 ZONGULDAK
Telefon: 46 54
E-posta: [email protected]
Faks: 53 39

Zonguldak Belediyesi

Adres: Terakki Mah. Belediye Bulvarı No:1 / ZONGULDAK
Santral: 67 67
Faks: 67 68
E-Posta: [email protected]

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü

Adres: Bahçelievler Mahallesi Balkaya Caddesi No : 61 Merkez / ZONGULDAK
Telefon: 26 75
Faks: 26 27
E-Posta: [email protected]

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi

Adres: Meşrutiyet Mahallesi Huzur Sokak No Merkez/ZONGULDAK
Tel: 19 00
Fax: 19 23
E-mail: [email protected]

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı

Adres: Gazipaşa Cad. No Merkez / ZONGULDAK
Telefon: 32 90 - 32 94

Zonguldak Tapu Müdürlüğü

Adres: Hükümet Binası Alt Zemin Kat Zonguldak
Telefon: 10 51
Faks: 45 44
E-mail: [email protected]

Zonguldak Kadastro Müdürlüğü

Adres: Hükümet Binası Alt Zemin Kat / Zonguldak
Telefon: 10 21
Faks: 60 31
E-mail: [email protected]

ZONGULDAK İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü

Adres: Meşrutiyet Mah. Gazipaşa Cad. Hükümet Konağı No: 30 ZONGULDAK
E-posta: [email protected]
Telefon: 32 99
Faks: 32 99

Zonguldak'ın İl&#;eleri Neler Ve Hangi B&#;lgede? Zonguldak'da Gezilecek Ve Tarihi Yerler

Zonguldak'ın İl&#;eleri Neler Ve Hangi B&#;lgede? Zonguldak'da Gezilecek Ve Tarihi Yerler

Seyahat

Haber Giriş: -    Son Güncelleme:

Zonguldak, Türkiye’nin en zengin taş kömürü yataklarına sahip, ekonomisi sanayi ile beslenen önemli bir şehri. Zonguldak, ülkemize sadece ekonomik açıdan değil turizm bakımından da büyük katkılar sunmaktadır. Ülkemizin zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları ile etrafını etkileyen bu şehrine dair

Zonguldak ilinde gezilecek yerler nerelerdir? Zonguldak’ın ilçeleri nedir ve hangi bölgededir? İşte Zonguldak ilinde merak edilenler ve bilinmesi gerekenler.

 Zonguldak sahilleri, plajları, yeşil bitki örtüsü ile doğa turizminin kapılarını yerli ve yabancı turistlere açmaktadır. Karadeniz'in doğal güzellikler ve tarihle örülü bu kıyı şehrini görmek birçok gezginin rüyalarından biri. Zonguldak, oksijen deposu ve şifa turizmi bakımından da özel bir şehirdir.

Zonguldak İlçeleri

 Zonguldak'ın ilçeleri;

 - Alaplı

 - Çaycuma

 - Devrek

 - Karadeniz Ereğli

 - Gökçebey

 - Kilimli

 - Kozlu

 olarak bilinmektedir.

Zonguldak Hangi Bölgede?

 Zonguldak, Türkiye'nin Karadeniz kıyısında bulunan illerinden biridir. Karadeniz'e batı ve kuzeyden kıyısı bulunmaktadır. Zonguldak, Batı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli şehirlerindendir. Sınır komşuları; Karabük, Bolu, Düzce'dir.

Zonguldak'da Gezilecek ve Tarihi Yerler

 Zonguldak, turizm bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği ve gezi planlarında yer açtığı şehirlerdendir. Madenleri ile meşhur olan Zonguldak'ın temel geçim kaynağı sanayidir. Zonguldak'ın gezilip görülmesi gereken yerleri;

1- Gökgöl Mağarası: Mağaranın, şifa deposu olduğu görüşü yaygındır. Özellikle astım hastalığına iyi geldiği söylenmektedir. Bu hastalıktan rahatsız olan birçok hasta kişi, şifa turizmi kapsamında mağarayı mutlaka ziyarete gelmektedir. Gökgöl mağarası, Zonguldak il girişinde bulunmaktadır. Mağaranın içerisinde damla taşlar sarkıt ve dikitlerden sütunlar göze çarpmaktadır. Bu doğal oluşumlarda turistleri mağaraya doğru çekmektedir.

2- Filyos Kalesi: Filyos kalesinin, ortaçağ döneminde yapıldığı tahmin edilmektedir. Filyos kalesi, Zonguldak ilçesinin Çaycuma ilçesindedir. Kale, muhteşem doğa manzarası ile de eşsiz bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. Özellikle yaz aylarında kaleden görünen plaj ve deniz manzarası mutlaka görülmelidir.

3- Halil Paşa Konağı: Halil Paşa Konağı, yüzyıl sonlarında Osmanlı Padişahlarından 2. Abdülhamit zamanında sancak beyi olarak görev yapan Halil Paşa Karamahmutoğlu tarafından yaptırılmıştır.

4- Çayır Köyü Su Mağarası: Çayır Köyü Su Mağarası, Zonguldak'ın görülmesi gereken doğal güzelliklerinin başındadır. Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesinin Çayır Köyü sınırları içinde bulunur. Mağaranın uzunluğu kilometredir. Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır.

5- Filyos Ören Yeri: Zonguldak'ın Çaycuma ilçe sınırlarındadır. Romalılar tarafından yapıldığı bilinmektedir. Ziyaret edenleri güzel bir doğa manzarası ve yeşil bitki örtüsü karşılamaktadır. Doğa fotoğrafı çekmek için en uygun yerler arasında.

6- Ereğli Kalesi: Kale, kent surlarının tepesinde bulunur. Bizans döneminden kalan değerli bir tarihi yapıdır. Zonguldak'a gelenlerin en çok ilgi gösterdiği turistik yerlerden biridir.

7- Cehennem Ağzı Mağaraları: Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinde yer alırlar. İl merkezine 50 kilometre uzaklıktadır. Turistik açıdan son derece önemli doğal oluşumlardır. Mağaraların içinde sular ve taş yapıtlar bulunmaktadır. Görülmesi tavsiye edilen yerler arasındadır.

8- Festivaller: Zonguldak'ta çok fazla olmasa da belirli sayıda festivaller ve yöresel şenlikler düzenlenmektedir. Zonguldak gezisi sırasında festival zamanlarına denk gelinirse mutlaka festivallere katılmak öneriliyor. Böylece geziyi farklı aktivitelerle renklendirmek mümkündür. Bu festivaller; Yayla ve Bal festivali, ( Haziran), Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür Festivali (18 Haziran), Zonguldak Karaelmas Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali (21 Haziran).

9- Karadeniz Ereğli Müzesi: Çok güzel düzenlenen ve gidilip görülmesi gereken bir müze. Müzede, Antik Yunan dönemine ve Roma dönemine ait tarihi eserler sergileniyor. Ayrıca Osmanlı Dönemine ait eserler de müzede görülebilmektedir. Giriş ücreti alınmamaktadır. Müzeyi gezmenin ücretsiz olması da birçok kişinin müzeyi ziyaret edebilmesinin önünü açmıştır.

 Zonguldak Belediye Kapuz plajı, Zonguldak Maden Müzesi, Ilıksu plajı, Yeni Cami, Alemdar Gemi Müzesi, Kozlu sahili, Zonguldak limanı, Madenci anıtı, Değirmen ağzı plajı kozlu, Bostandüzü Ormaniçi Dinlenme alanı görülmesi gereken diğer popüler yerlerdir.

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir