dizel araçlarda yakıt filtresi ne zaman değişir / Mazot (Yakıt) Filtresi Değişiminin Önemi Ve Mazot Filtresi Değişim Periyodu

Dizel Araçlarda Yakıt Filtresi Ne Zaman Değişir

dizel araçlarda yakıt filtresi ne zaman değişir

Yakıt Filtresi Değişimi Hakkında

Salim dedi:

@forzaGilles Ali hocam kasap usta çok yapacak birşey yok bu sebepten dolayı yağ bakımını kendim yapıyorum diğer ağır bakımları serviste yaptırıyorum.

Genişletmek için tıkla

O şekilde yapmak çok tehlikeli hocam., enjektörler zarar görebilir., mazot pompası gereğinden fazla ısındığı için bozulabilir., çok ciddi masraflar açar., 

Doğrusu; benzinciden “pet su şişesine” biraz mazot alınır., filtre çıkartılır., eski mazot enjektör ile çekilir (mama tipi ml.)., içi güzelce temizlenir., içi boş haldeyken filtre haznesine ml. mazot koyarsın., sonra filtre yerleştirilir., dk. beklersin filtre mazotu emsin diye., 

Sonra filtrenin “kenarından” tekrardan mazotu yavaş yavaş hazne “silme dolu” olucak şekilde doldurulur, filtrenin contasını mazot ile hafiften ıslatırsın., kapağını takıp işlemi sonlandırırsın., 

Bu sayede yakıt hattında minimum hava kalmış olur.,

***mazotu eklerken filtrenin ortasındaki deliğinden kesinlikle yakıt eklenmez/eklenmemelidir.!! kenarındaki boşluklardan ekliyoruz, bu sayede filtre görevini yapıp mazotu süzüyor ve iç kısmına alıyor.!! filtrenin ortasındaki delik filtrelenmiş temiz mazotu ateşleme esnasında yakıt hattına gönderen bölgesidir.. 

Bu şekilde yaptığınızda araç tek marşta çalışır, enjentörler ve mazot pompası zorlanmamış olur.,

Son aşama motor çalıştırılmadan önce, eğer elinizde VCDS kablosu varsa mazot pompası “servis modunda” kez çalıştırılır., bu sayede mazot pompası tüm yakıt hattındaki yakıtı devirdaim ederek sistemin içinde kalan havayı tahliye eder.. 

öncesi üretilen vag grubu araçlarda kontağı açtığınız vakit mazot pompası devreye girerdi., bu sayede kontağı kez aç-kapa yaptığınızda sistemin içinde kalan havayı almış olurdunuz., fakat sonrası bunu kaldırdılar, artık kontağı açtığınız vakit mazot pompası devreye girmiyor..!!

İçi boş filtre haznesine filtreyi takıp yakıt koymadan aracı çalıştırmaya kalktığınızda., (Hiç hesapta yokken ve asıl görevi de bu olmadığı halde) mazot pompası çalışmaya başlayıp hazneyi doldurmak için çırpınacak, hazneye dolan yakıtı filtre önce emecek, sonra yakıt hattına göndermeye çalışacak, bu esnada geçen süreçte hem enjektörler hem de mazot pompası zorlanacak, sistemde hava olduğundan araç halaa çalışmayacak.,

Bu süreç en az dk. sürer., dk. en az kez marş basma denemesi demek., Ne mazot pompası kalır, ne enjektör kalır anasını ağlatırsınız..!! 

Sadece filtreyi söküp yeni filtreyi takıp motoru çalıştırmaya kalktığınızda yine sisteme zarar verirsiniz, çünkü kapağı açtığınız anda sistemin içine hava girmiş olur, ve kabın içi hali hazırda mevcut olan eski yakıt ile dolu olsa bilee kabın içi yeteri kadar dolu olmadığından, aynı şeyler yaşanır..!!

Yani sistemin sağlıklı çalışabilmesi ve ateşlemenin sağlıklı şekilde gerçekleşbilmesi için., filtre kabı ağzına kadar silme dolu olmalı., mazot filtresi de tamamen ıslanmış mazotu içine emmiş olmalı., Aynı zamanda sistemin içinde, yakıt hattında ve mazot filtresi kabında en ufak hava kesinlikle olmamalıdır..!! 

Anlatım biraz uzun oldu ama bu söylediğim şekilde yaparak insan en fazla 10dk. kaybeder..

@Ahmet Tokmak

@Algoritmix

 

Açıklama

Renault Kangoo Mazot Filtresi 

Otomobilin önemli filtre sistemlerinden birisi olan yakıt filtresi, yanma odalarına giden yakıtın temiz bir şekilde iletilmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Özellikle kirli yakıt neticesinde yanma odalarında gerçekleşebilecek zararları en aza indirerek, motorun daha büyük bir arıza yaşamasının önüne geçer. Yakıt filtresi değişimi, her periyodik bakımda yapılması gerekmez.

 

Renault Kangoo Mazot Filtresi 

Yakıt filtresi, yakıt deposundan gelen benzin ya da dizel türündeki yakıtın, süzülerek temiz bir şekilde enkjektörlere iletilmesini sağlayan filtreye denilmektedir.

 

Renault Kangoo Mazot Filtresi  YAKIT FİLTRESİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Yakıt filtresi çeşitleri montaj yerlerine göre ya da tiplerine göre ikiye ayrılmaktadır. Montaj yerlerine göre olan yakıt filtreleri, otomobilin yakıt deposunun içerisinde ya da motor haznesi yuvasında bulunmaktadır. Yakıt filtresi türlerine göre olanlar ise, karton malzemeden yapılan ya da kapalı hazneli filtreler olmak üzer ikiye ayrılmaktadır. Bu tarz oto yedek parça çeşitleri, otomobilin marka ve modeline göre farklılık göstermektedir.

 

Renault Kangoo Mazot Filtresi 

 

YAKIT FİLTRESİ NE ZAMAN DEĞİŞİR?

Yakıt filtresi değişim süresi, üretici firmanın belirlemiş olduğu kriterlere göre değişiklik göstermektedir. yakıt filtresi değişim süresi bazı firmalarda kilometre, bazı firmalarda 20 bin kilometre olarak belirlenmiştir. Yakıt filtresi değişimiyapılırken mutlaka orijinal oto yedek parça kullanımına dikkat edilmelidir. Oto Servis ya da sanayide yapılan bakımlarda bunların kontrolleri mutlaka yapılmalıdır.

 

Renault Kangoo Mazot Filtresi 

DİZEL ARAÇLARDA YAKIT FİLTRESİ NE ZAMAN DEĞİŞTİRİLİR?

Dizel araçların yakıt filtreleri, benzinli araçların yakıt filtrelerine göre daha kısa sürede eskiyebilmektedir. Dizel yakıt, yapısı gereği daha kalın bir akışkanlığa sahip olduğundan, gözeneklerin dolma süresi daha kısa zamanda gerçekleşir. Dizel araçlarda yakıt filtresi değişimi yapılırken de mutlaka orijinal oto yedek parça kullanılmalıdır.

 

 

Renault Kangoo Mazot Filtresi 

Renault Kangoo Mazot Filtresi  ait gördüğünüz resimler, orjinal görsel olarak eklenmiştir.
Bazı yedek parçalarda aracınızın marka, model vb. unsurlara göre farklılıklar olabilir.
Siparişiniz sırasında aracınıza ait şase numarasını not olarak ekleyebilir, ya da bize Canlı Destek,
mail veya telefon yolu ile bildirebilirsiniz.
Yedek Parça Destek Ekibimiz, teslimat öncesi gerekli kontrolleri mutlaka yapmakta
ve siz değerli müşterilerimize her zaman doğru parçaları ulaştırmaktadır.

Yak&#;t filtresi, benzin veya dizel tipi yak&#;tlar&#;n içeri&#;inde bulunabilecek herhangi bir kat&#; madde, kir veya istenmeyen cisimlerin süzülmesi i&#;lemini gerçekle&#;tiren önemli bir filtredir. Yak&#;t filtresi genellikle depo ile motor aras&#;ndaki yak&#;t ba&#;lant&#;s&#;n&#;n üzerinde veya do&#;rudan yak&#;t deposu kapa&#;&#;n&#;n iç k&#;sm&#;nda yer al&#;r. Araca al&#;nan yak&#;t, yak&#;t deposu içerisinde saklan&#;r ve arac&#;n talepleri do&#;rultusunda araca enerji sa&#;lar. Bu i&#;lem s&#;ras&#;nda yak&#;t deposundaki yak&#;t, silindir yanma bölümüne pompalan&#;r. Akaryak&#;t&#;n silindir odas&#;na girmeden önce temizlenmesi araç sa&#;l&#;&#;&#; aç&#;s&#;ndan büyük önem ta&#;&#;r. 

Yak&#;t filtreleri çe&#;itlerine göre metal, ka&#;&#;t veya keçe gibi iç parçalar bulundururlar. Bu parçalar&#;n her biri yak&#;t&#;n süzülmesi ve temizlenmesi i&#;leminde etkin rol oynar. Yak&#;t filtreleri otomobillerin icad&#;ndan bu yana kullan&#;lan parçalard&#;r. y&#;l&#;nda üretilen ilk otomobil olan Benz Patent Motorwagen bir yak&#;t filtresine sahiptir.

Yak&#;t Filtresi Ne &#;&#;e Yarar?

Yak&#;t filtresi, araca al&#;nan yak&#;tlar içerisinde olabilecek araç için zararl&#; veya yabanc&#; maddelerin filtrelenerek araca temiz bir yak&#;t sa&#;lanmas&#; i&#;levini görür. Yak&#;t filtresinin, araç içerisindeki etkileri a&#;a&#;&#;daki gibi s&#;ralanabilir.

  • Araca temiz ve berrak bir yak&#;t sa&#;lar.
  • Performans&#; artt&#;r&#;r. Yak&#;t ne kadar temiz ise, o kadar verimli yanar.
  • Yak&#;t içerisindeki tortu, su, kir ve yabanc&#; maddeleri süzer.
  • Araç deposunun kirlenmesini veya hasar görmesini engeller.

Yak&#;t Filtresi Nas&#;l Çal&#;&#;&#;r?

Yak&#;t filtresi, silindir ile depo aras&#;ndaki ba&#;lant&#;da arac&#; parçalardan biridir. Yak&#;t enerji ihtiyac&#;n&#; kar&#;&#;lamak amac&#;yla yanmaya gönderilmeden önce yak&#;t filtresi ile kar&#;&#;la&#;&#;r. Yak&#;t filtresi i&#;levini yerine getirerek gelen yak&#;t içerisindeki tortular&#;, suyu, kirleri ve yabanc&#; maddeleri tespit eder ve silindire gitmesini engeller. Temiz ve berrak yak&#;t&#;n ise enerji sa&#;lamak üzere silindire geçi&#;ine izin verir.

Yak&#;t Filtresi Çe&#;itleri Nelerdir?

Yak&#;t filtreleri, içlerinde bar&#;nd&#;rd&#;klar&#; parçalara göre çe&#;itlenmi&#;tir. Yak&#;t filtresi çe&#;itleri a&#;a&#;&#;daki gibi s&#;ralanabilir.

  • Metal Parçal&#; Filtreler
  • Kâ&#;&#;t Parçal&#; Filtreler
  • Keçe Parçal&#; Filtreler
  • Bez Parçal&#; Filtreler.

Metal parçal&#; filtrelerde, filtrenin iç parçalar&#; diske benzeyen çok say&#;da plakan&#;n bir araya getirilmesiyle olu&#;turulmu&#;tur. Buna ek olarak bu plakalardaki tortular&#; sürekli olarak kaz&#;yan aksamlar bulunur. &#;ki a&#;amadan olu&#;an bu diskler; yak&#;t içerisindeki büyük yabanc&#; maddeleri d&#;&#;ar&#;da, küçük olanlar&#; is iç bölgede hapsederek yak&#;t&#; temizler. Süzme i&#;lemi en d&#;&#; taraftan en iç tarafa do&#;ru yap&#;l&#;r. Arta kalan tortular ise parçalar&#;n d&#;&#; taraf&#;ndan toplanarak, kaz&#;y&#;c&#; parçalar arac&#;l&#;&#;&#;yla filtre kab&#;na gönderilir.

Metal parçal&#; olmayan filtrelerde s&#;kl&#;kla kâ&#;&#;t, keçe ve bez kullan&#;l&#;r. Ka&#;&#;tlar&#;n veya keçelerin içerisinden geçen tortu ve zerrelerin engellenmesi bu bölgede yap&#;l&#;r. Ka&#;&#;t parçal&#; filtrelerde, bu parçalar özel kâ&#;&#;tlardan üretilmektedir. Yak&#;t&#;n süzülmesi konusunda en çok tercih edilen tip ka&#;&#;t parçal&#; filtrelerdir. Parça tutma, denge ve bo&#;ulma ömrü söz konusu oldu&#;unda performans yönünden en güçlü filtrelerin ba&#;&#;nda gelir. Ek olarak çok daha büyük bir süzme alan&#;na ve körü&#;e benzer katlanabilir bir yap&#;ya sahiptir. 

Keçe parçal&#; filtreler keçelerin dört kö&#;e &#;eklinde yahut silindirik bir biçimde kesilmesiyle yap&#;l&#;r. Yak&#;t filtreleme i&#;lemi d&#;&#;tan içe do&#;ru yap&#;l&#;r. T&#;kanmas&#; halinde sökülüp temizlenmesi mümkündür. Bez parçal&#; filtreler ise a&#;&#;r&#; s&#;k bir &#;ekilde dokunmu&#; olan bezlerden meydana gelir. Bez parçal&#; yak&#;t filtrelerinin performans&#; di&#;er filtre çe&#;itlerine göre daha dü&#;üktür.

Yak&#;t Filtresinin Görevleri Nelerdir?

Yak&#;t filtresinin ba&#;l&#;ca görevi, motora olabilecek en temiz ve verimli yak&#;t&#; sa&#;lamakt&#;r. Bunun için gelen yak&#;t&#; süzme i&#;leminden geçiren yak&#;t filtresi, yak&#;t içerisindeki tortu, su, zerrecik ve benzeri bütün yabanc&#; maddeleri filtreleyerek geriye kalan temiz ve berrak yak&#;t&#;n geçi&#;ine izin verir.

Yak&#;t Filtresi Nerelerde Kullan&#;l&#;r?

Yak&#;t filtresi, herhangi bir motora yak&#;t enjekte edilecek her durumda ve makinede kullan&#;labilir. Ba&#;l&#;ca kullan&#;m alan&#; otomobiller olan yak&#;t filtresi, motor sa&#;l&#;&#;&#; ve maksimum performans aç&#;s&#;ndan büyük öneme sahip bir parçad&#;r. Yak&#;t filtresi otomobil d&#;&#;&#;nda fosil yak&#;t kullanan di&#;er ula&#;&#;m araçlar&#;nda, jeneratörlerde ve fosil yak&#;t kullan&#;m&#;na ihtiyaç duyan çe&#;itli makinelerde kullan&#;lmaktad&#;r.

Yak&#;t Filtresi Al&#;rken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yak&#;t filtresi al&#;rken dikkat edilmesi gereken hususlar a&#;a&#;&#;daki gibi s&#;ralanabilir.

  • Yak&#;t türü
  • &#;htiyaç duyulan yak&#;t filtresi çe&#;idi
  • Bak&#;m&#; veya de&#;i&#;iminin kolay olup olmad&#;&#;&#;
  • Süzme hassasiyeti
  • Araç markas&#;

Yak&#;t Filtresi Ne Zaman De&#;i&#;tirilir?

Motora gitmeden önce yak&#;t&#; temizleyerek yabanc&#; maddelerden ay&#;ran yak&#;t filtresi, zaman içerisinde nem, kir, pas ve benzeri sebeplerden dolay&#; tamamen kullan&#;lmaz hale gelebilir. Bu gibi durumlarda yak&#;t filtresinin de&#;i&#;tirilmesi gerekmektedir. Yak&#;t filtresi tüm araba markalar&#; için geçerli olmak üzere her bin kilometrede bir de&#;i&#;tirilmelidir. Bu mesafe kat edilmemi&#; olsa bile, araç sa&#;l&#;&#;&#; aç&#;s&#;ndan iki y&#;lda bir yak&#;t filtresinin de&#;i&#;tirilmesi gerekmektedir.

Yak&#;t Filtresi De&#;i&#;mezse Ne Olur?

Yak&#;t, motora gönderilmeden önce yak&#;t filtresi içerisinden geçerek temizlenir. Bu temizlenme i&#;leminde yak&#;t içerisinde bulunan tortu, kir ve zerrecik gibi yabanc&#; maddeler yak&#;ttan ar&#;nd&#;r&#;l&#;r. Bu sayede motora yaln&#;zca temiz ve berrak bir yak&#;t temin edilmi&#; olur. Yak&#;t filtresi zaman&#; gelmi&#; olmas&#;na ra&#;men de&#;i&#;tirilmez ise süzme ve filtreleme i&#;lemi sa&#;l&#;kl&#; yap&#;lamayabilir. Böyle bir durumda yak&#;t içerisinde bulunan yabanc&#; maddeler motora temas ederek ciddi hasara sebep olabilir. Bunun sonucu olarak araçta performans kayb&#; meydana gelebilece&#;i gibi arac&#;n tamamen bozulmas&#; da olas&#;d&#;r. Yak&#;t filtresinin zaman&#;nda de&#;i&#;tirilmemesi, arac&#;n de&#;er kaybetmesine veya son derece pahal&#; onar&#;mlar yapt&#;r&#;lmak zorunda kal&#;nmas&#;na sebep olabilir.

Yak&#;t Filtresi Kaç KM’de De&#;i&#;ir?

Yak&#;t filtresi, her ila kilometre aras&#;nda de&#;i&#;melidir. Buna ek olarak bir yak&#;t filtresi en geç iki y&#;lda bir de&#;i&#;tirilmelidir.

Dizel Yak&#;t Filtresi Ne Zaman De&#;i&#;ir?

Dizel araçlarda kullan&#;lan yak&#;t filtreleri, benzinli araçlardan daha erken de&#;i&#;tirilmelidir. Dizel, benzine göre çok daha kal&#;n ve ak&#;&#;kan bir yap&#;ya sahip olan bir yak&#;tt&#;r. Bu sebeple yak&#;t filtresinin dizel yak&#;t&#; filtreleme i&#;lemi daha zor ve me&#;akkatlidir. Bu durum yak&#;t filtresinin, benzine k&#;yasla daha erken kirlenmesine yol açmaktad&#;r. Dizel yak&#;t filtreleri bin kilometrede bir de&#;i&#;tirilmelidir.

Yak&#;t Filtresi De&#;i&#;tirme Maliyeti Nedir?

Yak&#;t filtresinin de&#;i&#;tirilme maliyeti oldukça uygundur ve arac&#; de&#;i&#;tirilmemesi halinde meydana gelebilecek büyük hasarlardan korur. Yak&#;t filtresi de&#;i&#;tirme maliyeti arac&#;n yak&#;t tipine, yak&#;t filtresinin çe&#;idine ve yak&#;t filtresinin markas&#;na göre de&#;i&#;iklik gösterir. Oldukça geni&#; bir yelpazeye sahip olan yak&#;t filtresi fiyatlar&#; 10 ila tl aras&#;nda de&#;i&#;en fiyatlara sahiptir. Yak&#;t filtresi de&#;i&#;iminde, arac&#;n markas&#; de&#;il yak&#;t tipi önemlidir. Yak&#;t filtresini araçlar&#; üreten &#;irketler de&#;il, yak&#;t filtresi üretimi konusunda uzmanla&#;m&#;&#; &#;irketler üretmektedir. Araç markalar&#;, üretim s&#;ras&#;nda baz&#; yak&#;t filtresi markalar&#; ile anla&#;arak ürettikleri araçlarda o markalar&#;n yak&#;t filtrelerini kullan&#;r. Yak&#;t filtresi de&#;i&#;imi s&#;ras&#;nda, araç markas&#; taraf&#;ndan varsay&#;lan olarak kullan&#;lan yak&#;t filtresinin tercih edilmesi en ideal seçim olsa da, daha farkl&#; yak&#;t filtreleri de kullan&#;labilir. En popüler yak&#;t filtresi markalar&#; a&#;a&#;&#;daki gibi s&#;ralanabilir.

  • Mann.
  • Filtre.
  • Bosch.
  • Delphi.
  • Anderol.
  • Di&#;er.
  • Fleetguard.
  • Purflux.
  • Oem.
  • Netex.
  • Mahle.

Yak&#;t Filtresi Uyar&#; Lambas&#; Nedir?

Yak&#;t filtresi uyar&#; lambas&#;, yak&#;t filtresi içerisinde su birikmesi sonucunda sürücüyü uyaran bir i&#;aretçidir. Yak&#;t filtresine bulunan sensörler, filtrede su birikmesi durumunda uyar&#; lambas&#;na sinyaller göndermeye ba&#;lar. Yak&#;t filtresindeki sensörlerden gelen bu sinyaller sonucu yak&#;t filtresi uyar&#; lambas&#; yan&#;p sönerek sürücüyü uyar&#;r.  Yan&#;p sönen yak&#;t lambas&#; uyar&#; &#;&#;&#;&#;&#;nda, yak&#;t filtresi içerisindeki suyun bo&#;alt&#;lmas&#; gerekmektedir. Yak&#;t filtresi uyar&#; lambas&#;n&#;n devaml&#; yanmas&#; ise yak&#;t sistemi içerisinde genel bir ar&#;za oldu&#;u anlam&#;n&#; ta&#;&#;maktad&#;r.

Yakıt (Benzin) Filtresi Nedir Görevi Nelerdir?

Yakıt filtresi, motorun temiz yakıtla beslenebilmesi ve düzgün çalışabilmesi için önemli parçalardan biridir. Yakıt içerisindeki  kir ve parçacıkları süzerek, yakıtın temiz bir şekilde motora gönderilmesini sağlar. Yakıt sistemindeki kir-toz-parçacıklar-pas artıkları, yakıt istasyonundan alınan kirli yakıttan veya zamanla deponun içerisinde oluşmasından kaynaklanabilir. Bu bölümde benzin filtreleri anlatılmıştır.(Bkz: Mazot Filtresi) 

Yeni nesil araçlarda, hem dizel hem benzinli araçlarda, direkt enjeksiyonlu yakıt sistemiyle, yüksek basınç yakıt pompaları ve yakıt enjektörleri kullanılmaktadır.
Özellikle yakıt pompaları ve enjektörlerde çok küçük yakıt geçiş kanalları bulunmakta ve tolerans boşlukları çok düşük tutulmaktadır (dizel enjektör ve yakıt pompaları 1 mikron toleransla çalışır). Bu sebeple,  yakıtın kirli olması, ciddi yakıt sistemi arızalarına sebep olabilir. Yakıt filtreleri, periyodik olarak bakımlarda değiştirilmelidir. Yakıt filtresinin kaç bin kilometrede değişeceği, modele göre değişir, bunu yetkili teknik servisten öğrenebilirsiniz.

Enjeksiyonlu  araçlarda yakıt filtreleri, 10 ila 50 mikron dan büyük parçacıkları süzebilmektedir. En yaygın kullanılan yakıt filtreleri mikron hassasiyettedir. Bununla beraber 1 mikron hassasiyette filtreleme yapabilen yakıt filtreleri de vardır. En yaygın kullanılan yakıt filtresi tipi kağıt elemanlı olanıdır. Kağıt elemanlı, Keçe elemanlı, metal elemanlı, bez elemanlı, pamuk elyaf elemanlı filtre çeşitleri bulunmaktadır.
 
Yakıt Filtresi Nerededir?

Yakıt filtresinin yeri benzinli araçlarda genellikle aracın arka tarafında, yakıt deposuna yakın, aracın sağ alt kısmında bulunmaktadır. Ayrıca, kaputun altında ön camın alt tarafındaki bölmede (motor bölmesiyle &#; iç bölmeyi ayıran kısımda) bulunabilir.

Karbüratörlü araçlarda benzin filtresi, karbüratöre gelen benzin hortumu üzerinde bulunur.

Dizel araçlarda mazot filtresi, motor bölmesinde kaputun altında bulunur. Motor üzerinde bulunan yüksek basınç pompasının yakıt giriş borusu takip edildiğinde kolaylıkla bulunabilir. (Bkz: Mazot Filtresi)

(Golf 5 benzin filtresi)

Yakıt Filtresi Değişimi Nasıl Yapılır? (Benzinli Araçlarda)
Benzin filtresi değiştirilirken yakın tehlikesine çok dikkat edilmesi gerekir. Kıvılcım, sigara, aydınlatma lambası, sıcak egzoz,  katalitik konvertör vb. etkenler yangın çıkarabilir. Ayrıca hortumda bar arası basınçta benzin olabilir ve püskürebilir, sökülmeden önce basınç düşürülmelidir.  Basıncı düşürmek için, araç çalışırken sigorta kutusundan yakıt pompasının sigortası çıkarılır, pompa durur, yakıt hattının basıncı düşer, araç kendiliğinden stop eder.

Yakıt filtresi değişiminde, yakıt filtresinin üzerindeki ok yönleri çok dikkat edilmeli, hortum bağlantıları doğru yapılmalıdır. Yakıt hortumlarını yakıt filtresine sabitleyen kilitli kelepçeler uygun aletle düzgünce çıkarılıp takılmalıdır. Yakıt kaçağı olmamasına dikkat edilmelidir. Filtre değişiminde, hortum kelepçelerinin de değiştirilmesi önerilir.  Yakıt hortumları eskimiş, sertleşmiş, çatlaklar oluşmuşsa, uygun yeni yakıt hortumu ile değiştirilmelidir. Filtre değişimini, uzman teknik personele yaptırınız, sızdırmazlıktan emin olmadan aracı çalıştırmayınız.

Benzinli Araçlarda Benzin Filtresi Ne Zaman Değişir ?

Genelde 30 bin kilometrede bir benzin filtresi değiştirilmektedir. Örneğin volkswagen 15 bin kilometrede bir periyodik bakım yapar, 2 periyodik bakımda bir benzin filtresi değiştirilir. 

Not: Her marka ve modele göre bu süre değişebilir.
Ana konu (Bkz: Yakıt Enjeksiyon Sistemi)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir