yetim aylığı sorgulama e devlet / 4C Emekli Aylık Bilgisi

Yetim Aylığı Sorgulama E Devlet

yetim aylığı sorgulama e devlet

Bakanlık Bağlantıları

Soru 1: &#;ks&#;z ve Yetim Yardımı kimlere verilir?

Öksüz ve Yetim Yardım programına başvuru, öncelikle çocuğun sağ olan anne veya babası tarafından yapılır. Anne ve babanın her ikisinin de ölmüş olduğu durumda başvurunun çocuğun yasal vasisi tarafından (resmi vasilik belgesi veya adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde beraber yaşadıklarına dair belge ile birlikte başvurmak kaydıyla) yapılması gerekmektedir.

Soru 2: &#;ks&#;z ve Yetim Yardımı kapsamında hangi kuruma başvuru yapılması gerekiyor?

İkamet ettiğiniz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunulabilir.

Soru 3: &#;ks&#;z ve Yetim Yardımı kapsamında vasi ve velinin olmaması halinde kim tarafından başvuru yapılabilir?

Çocuğun yasal vasisi olmaması veya yasal vasinin çocukla birlikte aynı hanede yaşamaması durumunda, başvurular çocukla birlikte aynı hanede yaşayan 18 yaş üstü akrabası tarafından yapılabilir.

Soru 4: &#;ks&#;z ve Yetim Yardımı kapsamında ne kadar &#;deme yapılmaktadır?

Öksüz ve Yetim Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişilere çocuk başına aylık TL olmak üzere her iki ayda bir TL olarak banka/PTT hesabına nakdi ödeme yapılır.

Soru 5: 18 yaşını dolduran kişilere &#;ks&#;z ve Yetim Yardımı yapılabilir mi?

Hayır, bu yardımdan faydalanabilmek için, öksüz ya da yetimin 18 yaş altı olması gerekmektedir.

Soru 6: &#;ocuk Hizmetleri Genel M&#;d&#;rl&#;ğ&#;nce y&#;r&#;t&#;len Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımından yararlanıyorum. &#;ks&#;z ve Yetim Yardımından yararlanabilir miyim?

Hayır, söz konusu yardımdan faydalanan çocuk aynı zamanda öksüz ve yetim yardımından faydalanamaz.

Soru 7: &#;ks&#;z ve Yetim Yardımı kimleri kapsamaktadır?

Hanede sosyal güvence olmaması halinde 18 yaşını doldurmamış olan, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destekten (SED) faydalanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında olmayan çocuklar adına; Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programından faydalanmayan, yardımından -çocuk adına- faydalanmayan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler faydalanabilmektedir.

Soru 8: &#;ks&#;z ve Yetim Yardım Programından faydalanmak i&#;in hane i&#;inde faydalanıcı (&#;ocuk) sayısında bir sınırlama var mıdır?

Hayır, aynı anda birden fazla kardeş, gerekli şartları taşıması halinde öksüz ve yetim yardım programından faydalanabilir.

Soru 9: &#;ocukla birlikte aynı hanede ikamet etmeyen kanuni temsilci veya vasiler &#;ks&#;z ve yetim yardımı kapsamında hak sahibi olabilir mi?

Hayır, hak sahibinin fayda sahibi çocukla aynı hanede olması ve çocuğun bakımını üstlenmiş olması gerekmektedir.

Soru Bir kardeş adına Engelli Yardımı alıyorum. Diğer kardeş adına &#;ks&#;z ve Yetim Yardımından faydalanabilir miyim?

Evet, Öksüz ve Yetim Yardımı kapsamında fayda sahibi adına yardımı alınmıyorsa, diğer kişi adına Öksüz ve Yetim Yardımı alınabilir.

Soru &#;ks&#;z ve Yetim Yardım kapsamında itirazlarımı hangi kuruma bildirmem gerekiyor?

Başvurunun yapıldığı, ikamet edilen il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına itirazlar iletilir.

Soru &#;ks&#;z ve Yetim Yardımından yararlanan bir kişi Muhta&#; Asker &#;ocuğu Yardımından da yararlanabilir mi?

Hayır, yararlanamazlar.

MUHTA&#; AYLIĞI

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlanmaktadır.

Muhtaç Aylığından Yararlanma Şartları
Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır. 

* Sosyal güvencesi olmaması,

* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,

* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,

* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

Başvuru Yeri ve Şekli
Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.  yılında 1'inci altı ay için muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak ,19 TL ödenmektedir.

Aylık alanların; vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da bakım altına alınması, yetim erkek veya kız çocuğun 18, örgün lise ve dengi öğrenimde 20, örgün yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması, üzerine kayıtlı lüks sınıf araç tespiti veya ruhsat sahibi oldukları aracın kasko veya rayiç değerinin bu yönetmelikle verilen muhtaç aylığı miktarının katını geçmesi halinin tespitini takip eden ay başından itibaren aylıkları kesilir.

 - BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ SORUMLULUK ALANINDAKİ İLLER VE İLETİŞİM BİLGİLERİ 

 - Muhtaç Aylığı (ENGELLİ) Başvuru Formları için tıklayınız…

 - Muhtaç Aylığı (YETİM) Başvuru Formları için tıklayınız…

 - Vakıflar Genel Müdürlüğü Hayır Hizmetlerinden Yararlanmak İsteyenler için Aydınlatma Metni için tıklayınız

 - Engelli Muhtaç Aylığı Hizmeti için Sağlık Verisinin İşlenmesine ve Kullanılmasına Dair Açık Rıza Beyanı için tıklayınız

 

 

 

Ölüm Aylığına Hak Kazanma Koşulları Nelerdir?

Kanunun yürürlük tarihinden sonra ölen sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için;

a-) En az gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş veya,

b-) 4/1-(a) sigortalıları için, her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş,

olması şartıyla ölüm aylığı bağlanır.


Ayrıca;

a-) Malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı almakta iken veya malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanmış olup henüz işlemleri tamamlanmamış,

b-) Bağlanmış bulunan malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı, sigortalı olarak çalışmaya başlamaları sebebiyle kesilmiş,

durumda iken ölen sigortalıların hak sahiplerine yazılı istekte bulunmaları halinde ölüm aylığı bağlanır.

 Ölüm aylığı bağlanabilmesi için sadece 4/1-(a) sigortalıları için öngörülen her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartında; gerek ölen sigortalı tarafından, gerekse hak sahipleri tarafından yapılan tüm borçlanmalar bu şartların oluşmasında dikkate alınmamaktadır.

Ancak, 1/10/ tarihinden önce ölen sigortalıların gün hesabında borçlanılan tüm süreler dikkate alınmaktadır.

Ayrıca, kendi nam ve hesabına ( sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi) çalışan sigortalıların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için ölen sigortalıların genel sağlık sigortası primi dâhil, prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması şarttır.

Ölüm Aylığı Kimlere Bağlanır?

Ölüm aylığı, ölen sigortalının;

a-) Eşine,

b-) Çocuklarına,

c-) Anne ve babasına,

bağlanır.

Hayatını Kaybeden Sigortalının Eşine Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?

Eşine aylık bağlanması için, ölüm tarihinde sigortalının eşi ile yasal evlilik bağı bulunması şarttır. Sigortalının dul eşine % 50 si;  aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75 i oranında aylık bağlanacaktır.

Hayatını Kaybeden Sigortalının Çocuklarına Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?

Ölen sigortalının çocuklarına aylık bağlanabilmesi için çocukların cinsiyeti, yaşı, malul olup olmaması, öğrenim durumu ve medeni hali gibi kıstaslar mevcuttur.

Hak sahibi çocuklara ölüm aylığı bağlama şartları aşağıda açıklanmış olmakla birlikte, 21/03/ tarihli ve sayılı Kanun ile hak sahibi çocuklar için  yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre, 27/3/ tarihinden itibaren ölüm aylığı bağlanması talebinde bulunan çocuklardan 4/1-(a) kapsamında sigortalı sayılanlara; 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurana kadar aylık bağlanacaktır. Aylık almakta iken 4/1-(a) kapsamında sigortalılığa tabi çalışmaya başlayan hak sahibi çocukların da Kanunda belirtilen yaş ve öğrencilik nitelikleri devam ettiği sürece bağlanan aylıkları kesilmeyecektir.

Erkek çocuklara ölüm aylığı bağlanabilmesi için;

Evli olup olmadıklarına bakılmaksızın, erkek çocukların yükseköğrenim görmeleri halinde 25 yaşını doldurmamış olmamaları, ortaöğrenim görmeleri halinde 20 yaşını doldurmamış olmaları, herhangi bir eğitim kurumunda öğrenim görmemeleri halinde ise 18 yaşını doldurmamış olmaları,

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları,

Kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması,

şarttır.

Kız çocuklara ölüm aylığı bağlanabilmesi için;

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları,

Kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması,

evli olmamaları veya evli olmakla birlikte sonradan boşanmış veya dul kalmış olmaları şarttır. Kız çocuklarına ölüm aylığı bağlanabilmesi için herhangi bir yaş ya da öğrenim durumu şartı bulunmamaktadır.

Malul çocuklara ölüm aylığı bağlanabilmesi için ;

Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirdiği tespit edilen malul çocuklara da evli olup olmadığına, yaşına veya cinsiyetine bakılmaksızın ölüm aylığı bağlanır.

Malul çocuklara bağlanan ölüm aylıkları;

- Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başladıkları tarihi,

- Kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlandığı tarihi,

- Kanunun 94 üncü maddesine göre yapılan kontrol muayenesi sonucu Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirmediği tespit edilen çocukların yeni malullük durumuna esas tutulan rapor tarihini,

izleyen ödeme dönemi başından itibaren kesilecektir.

Hayatını Kaybeden Sigortalının Anne Ve/Veya Babasına Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?

sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra vefat eden sigortalının anne ve/veya babasına aylık bağlanabilmesi için de yine birtakım kıstaslar mevcuttur. Öncelikle anne ve/veya baba 65 yaşın altında ise, ölen sigortalının hak sahibi eş ve çocuklarından geriye artan hisse olmak zorundadır. Ayrıca anne ve/veya babanın her türlü kazanç ve irattan elde etmiş oldukları gelirleri asgari ücretin net tutarından az olmak zorundadır. Yine anne ve/veya babaya ölen çocuklarından ölüm aylığı bağlanabilmesi için, diğer çocuklarından hak kazanılan gelir/aylıklar hariç olmak üzere, gelir ve/veya aylık bağlanmamış olması da şarttır.

Anne ve/veya baba 65 yaşın üstünde ise, yukarıda belirtilen şartları taşımaları halinde ölen sigortalının hak sahibi eş ve çocuklarından geriye artan hisseye bakılmamakta, artan hisse olmasa bile ölüm aylığı bağlanmaktadır.

Ölüm Aylığı Bağlanması İçin Nereye Ve Nasıl Başvurulur? Müracaat İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

4(a) (SSK) ve 4(b) (BAĞ-KUR) kapsamındaki ölüm aylığı bağlama işlemleri için sigortalının dosyasının bulunduğu Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerimize Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile müracaat edilmesi gerekir.

Gelir/Aylık/Ödenek Talep belgesine;

-Malul çocuklar için sağlık kurulu raporu

-Vasi İlamı (Hak sahiplerine vasi tayin edilmesi durumunda)

eklenir.

Sayılı Kanuna tabi kamu görevlisi olan (4/c’li) sigortalıların hak sahipleri ile Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalıların hak sahipleri ise Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No:7 Sıhhiye/ANKARA adresine  müracaat etmeleri gerekir.

Ayrıca, seafoodplus.info adresi üzerinden başvuru imkanı bulunmaktadır.

Kurumumuz ve MEB ve YÖK arasında yapılan protokol kapsamında öğrenci belgeleri elektronik ortamda temin edilmektedir. Öğrenci belgesinin güncel olup olmadığı konusunda tereddüt edilmesi durumunda hak sahiplerinden talep edilmektedir.

Sayılı Kanun Hükümlerine Göre Dul ve Yetim Aylığı Bağlananların Aylıkların Kesilmesi

Dul Aylığının Kesilmesini Gerektiren Haller:

  • Türk Vatandaşlığından Çıkma/Çıkarılma
  • Evlenme: Harp malulü ile evlenen kadının aylıkları kesilmemektedir. Sonradan evlendiği eşinin ölümü nedeniyle, ikinci eşinden de ölüm aylığına hak kazanan dul eşe, bu aylıklardan tercih ettiği aylığı bağlanmaktadır.

sayılı Kanuna göre dul aylığı bağlananların sayılı Kanunun 4/1-a, 4/1-b ve 4/1-c statüsünde çalışmaya başlamaları halinde aylıkları kesilmemektedir. Ancak, çalışılan statüye göre aylık bağlama oranları değişmektedir. Ayrıca çalışmaya başlayanların hangi sigorta kapsamında çalıştığına bakılmaksızın ek 81 inci ve ek 84 üncü madde kapsamında yapılan ek/ilave ödemeleri, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilmektedir. 

Kız ve Erkek Yetimin Aylığının Kesilmesini Gerektiren Haller:

  • Türk Vatandaşlığından Çıkma/Çıkarılma
  • Evlenme: Yetim aylığı almakta iken evlenen erkek ve kız yetimin aylıkları kesilmektedir. 
  • Çalışma Halinde Aylıkların Kesilmesi: sayılı Kanuna göre yetim aylığı bağlananların sayılı Kanunun 4/1-a, ve 4/1-b statüsünde çalışmaya başlamaları halinde yetim aylıkları kesilmemektedir. sayılı Kanunun 99 uncu maddesi gereğince yetim aylığı alanların sayılı Kanunun 4/1-c statüsünde çalışması halinde, yetimin aylığı göreve girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilmektedir. Ayrıca çalışmaya başlayanların hangi sigorta kapsamında çalıştığına bakılmaksızın ek 81 inci ve ek 84 üncü madde kapsamında yapılan ek ödemeleri, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilecektir. 
  • Öğrenim Durumu Değişikliği Nedeniyle Aylıkların Kesilmesi: Erkek yetimlerin ölüm tarihinde 18, ortaöğrenim yapmakta ise 20, yükseköğrenim yapmakta ise 25 yaşını doldurması halinde aylıkları kesilmektedir. Ayrıca, 25 yaşını doldurmayan erkek yetimin bir yüksek öğrenimi bitirmesinden sonra ikinci bir yüksek öğrenimde geçen süreleri ile doktora veya ikinci defa yapılan master veyahut lisans üstü uzmanlık öğreniminde geçen süreleri için aylık bağlanmamakta, ödenen aylıklar kesilmektedir.

Malul Erkek Yetimin Aylığının Kesilmesini Gerektiren Haller:

  • Türk Vatandaşlığından Çıkma/Çıkarılma
  • Çalışma Halinde Aylıkların Kesilmesi:  sayılı Kanuna göre göre aylık almakta olan malul erkek yetimin  sayılı Kanunun 4/1-c kapsamında çalışması durumunda sayılı Kanunun 99 uncu maddesi gereğince aylığı kesilmektedir.  sayılı Kanunun 4/1-a ve 4/1-b kapsamında çalışmaları nedeniyle bağlanan aylıklarının asgari ücretin net tutarından fazla olduğu tespit edilenlerden muhtaç olmadıklarına karar verilenlerin aylıkları  kesilmektedir.
  • Evlenme: Malul erkek yetimin evlenmesi halinde aylıkları kesilmemektedir.

Anne ve Babanın Yetim Aylığının Kesilmesini Gerektiren Haller:

  • Türk Vatandaşlığından Çıkma/Çıkarılma
  • Çalışma Halinde Aylıkların Kesilmesi:  sayılı Kanuna göre göre aylık almakta olan  anne ve babanın sayılı Kanunun 4/1-c kapsamında çalışması durumunda sayılı Kanunun 99 uncu maddesi gereğince aylığı kesilmektedir.  sayılı Kanunun 4/1-a ve 4/1-b kapsamında çalışmaları nedeniyle bağlanan aylıklarının asgari ücretin net tutarından fazla olduğu tespit edilenlerden muhtaç olmadıklarına karar verilenlerin aylıkları  kesilmektedir.
  • Evlenme: Aylık almakta iken evlenen babanın aylığı kesilmemektedir. Ancak aylık almakta iken evlenen annenin aylığı evlenme tarihini takip eden aybaşından itibaren kesilmektedir. 
  • Vazife ve harp malullerinin annelerine bağlanmış olan aylıklar evlenmeleri halinde ise kesilmemektedir. Ayrıca, vazife ve harp malullerinin baba ve annelerine bağlanmış olan aylıklar sayılı Kanunun 4/1-a, 4/1-b ve 4/1-c statüsünde çalışmaya başlamaları halinde de kesilmemektedir.
SNHizmetin ismi (E-Devlet Adı)BirimBaşvuru Platformu(e-devlet,Kurumsal Web Sitesi vb)Hizmetin AçıklamasıE-Devlet Durum14B Kapsamında Toptan Ödeme İhyasıSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, sayılı Kanunun 31 inci maddesi gereği toptan ödeme yapılarak hizmetleri tasfiye edilmiş bulunanlardan, yeniden bu Kanuna tabi olarak malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olanlar ihya taleplerini yapabilirler.Sunuluyor24A İsteğe Bağlı Sigortalılığı Sona ErdirmeSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, 30 günden az çalışmanız nedeniyle veya 5G yurtdışı topluluk sigortası kapsamında çalışmanız nedeniyle ödediğiniz isteğe bağlı sigortalılığınızı sona erdirmeyi talep edebilirsinizSunuluyor34C Emeklilik İşlemleri Evrak TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/C güvencesine sahip emeklilik başvurusunda bulunmuş kişi, evrak takibini yapar.Sunuluyor4Evlenme İkramiyesi Ödenmesi TalebiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/1 c kapsamında dul-yetim aylığı almakta iken evlenmesi nedeniyle hak sahiplerine evlenme ikramiyesi/evlenme ödemesi talebinde bulunurlar.Sunuluyor5 Sayılı Kanun 4/1(c) Kapsamında Yaşlılık Aylığı BağlanmasıSGKe-devletBu hizmeti kullanarak , /c kapsamındaki kişiler yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunabilir. Sunuluyor6Ölüm Yardımı ve Dul / Yetim Aylığı TalebiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/1-c kapsamında aylık almakta iken vefat eden kişilerin hak sahiplerine ölüm yardımı ödemesi veya dul/yetim aylığı bağlanması talebinde bulunurlar.Sunuluyor7Toptan Ödeme TalebiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, vefat eden yakınından dolayı ölüm aylığı bağlanamayan hak sahipleri veya aylık bağlanma şartlarını sağlamayan sigortalılar toptan ödeme talebinde bulunabilirler.Sunuluyor8SGK Kurum Dışı Sınav UygulamasıSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, bu sayfa üzerinden Kurumumuz tarafından açılan sınavlara ilişkin başvuru ve tercih işlerinizi yapabilir ve sınav sonuçları görüntülenir.Sunuluyor9Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi SorgulamaSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, 4A / 4B / 4C sigorta kayıt bilgilerinizi içeren belgeyi barkodlu olarak alabilirsiniz.Sunuluyor10SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belge Doğrulama  SGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgililer e-Devlet uygulaması üzerinden oluşturulmuş barkodlu sigortalılık tescil ve hizmet dökümü belgesinin, barkod doğrulmasını yapabilir.Sunuluyor114A Hizmet Dökümü Belge DoğrulamaSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/A güvencesine sahip kişiler için e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulmuş barkodlu hizmet dökümü belgesinin orijinal olup olmadığını barkod doğrulaması yaparak kontrol eder.Sunuluyor124A/4B İşgöremezlik Ödemesi GörmeSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4A/4B sigorta güvencesine sahip kişilerin iş göremezlik ödemeleri takip edilir.Sunuluyor134B İş Göremezlik Raporu Çalışmazlık Beyan İşlemleriSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, son günde yapmış olduğunuz çalışmazlık beyanlarını görüntüleyebilir ve güncelleyebilir, iş göremezlik raporlarınız arasında seçim yaparak bu raporlara istinaden çalışmazlık beyanında bulunabilirsiniz.Sunuluyor144A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi SorgulamaSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, içinde bulunulan ayda ev hizmetlerinde 10 günden az sigortalı çalışmak kapsamında işveren tarafından adınıza yapılmış olan sigorta tescil bildirimleri gösterilir.Sunuluyor154A Sigortalı Tescil Kaydı TespitiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/A (SSK) kaydı olup olmadığı bilgisi doğrulanır.Sunuluyor16Seçim Kanunları Gereğince Görevlerinden İstifa Eden Kamu Görevlilerinin Seçimler Nedeniyle Açıkta Geçirdikleri Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgililer borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilir.Sunuluyor17 sigortalısının Fahri İmamlıkta Geçen Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgililer borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilir.Sunuluyor18TSK’da Çalışan Askeri Personelin (Astsubay-Subay) Kendi Hesabına Fakülte veya Yüksekokulda Okudukları Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgililer borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilir.Sunuluyor194B Basamak BilgisiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/B güvencesi sahip sigortalılar basamak bilgilerini takip ederler.Sunuluyor204A İşe Giriş Çıkış BildirgesiSGKe-devletBu hizmet Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.Sunuluyor214A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi DoğrulamaSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulan barkodlu belgeleri doğrulayabilirsiniz.Sunuluyor22Ev Hizmetlerinde Çalışanların İstirahat Raporu Çalışmazlık BildirimiSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, son günde yapmış olduğunuz çalışmazlık bildirimlerinizi görüntüleyebilir ve güncelleyebilir, iş göremezlik raporları arasından seçim yaparak bu raporlara istinaden çalışmazlık bildirimi yapabilirsiniz.Sunuluyor234B Borç DurumuSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/B güvencesine sahip sigortalıların zamanında ödenmeyen prim borçları hakkında bilgilendirilme yapılır.Sunuluyor244B Ödeme DökümüSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/B güvencesine sahip sigortalılar yapmış oldukları aylık prim ödemelerini görüntüler ve döküm alır.Sunuluyor254A Emekli Aylığı KesintileriSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/A güvencesine sahip emekliler aylıklarındaki kesinti bilgilerine ulaşır.Sunuluyor264A Emekli Aylık Bilgisi Belge DoğrulamaSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/A güvencesine sahip bir kişiye ait e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulmuş barkodlu emekli aylık bilgisi belgesinin orijinal olup olmadığı barkod doğrulaması yapılarak kontrol edilir.Sunuluyor274B Tescil KaydıSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/B güvencesine sahip sigortalıların tescili yapılır.Sunuluyor284A Emekli Ödeme BilgileriSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, SGK güvencesine sahip emekliler maaş bilgilerini ve emekli maaşında olan kesintileri takip eder.Sunuluyor294A Emeklilik KaydıSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, gelir aylık alan 4/A güvencesine sahip sigortalılar emeklilik kayıt işlemelerini yapabilir ve konuyla ilgili bilgilere ulaşabilir.Sunuluyor30 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu Kapsamında Kamu Görevlilerinin Hizmetlerinin İhyasıSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, sk kapsamında tasfiye edilen hizmetlerin ihya edilmesi için başvuruda bulunulur.Sunuluyor314B Emekli Aylık Bilgisi Belge DoğrulamaSGKe-devletBu hizmeti kullanarak,4/B emekli aylık bilgisi hizmetiyle oluşturulan belgeleri doğrulayabilirsiniz. Sunuluyor324C Bir Aylık Maaş TercihiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/C güvencesiyle emekli olanlar, 3 aylık olan maaşlarını aylığa çevirebilirler.Sunuluyor334C Emekli Aylık Bilgisi Belge DoğrulamaSGKe-devletBu hizmeti kullanarak,4/C emekli aylık bilgisi hizmetiyle oluşturulan belgeleri doğrulayabilirsiniz.Sunuluyor34 Sayılı Kanunun 12'nci Maddesine Göre İsteğe Bağlı İlgilendirme İşleminin YapılmasıSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, sk maddesine göre isteğe bağlı ilgi devamı sigortalılık işlemi için başvuruda bulunulur.Sunuluyor35 Sayılı Kanun'un Ek 71'nci Maddesine Göre Sigortalılık İşlemleriSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, sk ek maddesine göre sigortalılık işlemleri için başvuruda bulunulur.Sunuluyor36 Sayılı Kanun'un Ek 76'ncı Maddesine Göre Sigortalılık İşlemleriSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, süresi kanunlarla belirlenen görevlere atanan veya seçilen kamu görevlilerinden görevleri süresinde sona erenler, sk ek maddesine göre isteğe bağlı ilgi devamı sigortalılık işlemi için başvuruda bulunulur.Sunuluyor37 Sayılı Kanun'un Geçici 'nci Maddesine Göre Sigortalılık İşlemlerinin YapılmasıSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, sk geçici maddesine göre sigortalılık işlemleri için başvuruda bulunulur.Sunuluyor38EGM’de Çalışan Kamu Görevlilerinin Kendi Hesabına Fakülte veya Yüksekokulda Okudukları Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgiler borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilir.Sunuluyor39EK5/EK6/5G/30 Günden Az İBS Tescil Kaydı ve Borç DökümüSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, sayılı Kanunun Ek 5'inci Maddesi kapsamında tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların Sayılı Kanunun Ek 6'ncı maddesi kapsamında ticari taksi, dolmuş ve benzeri nitelikteki şehiriçi toplu taşıma araçlarını kullananlar ile Sayılı Kanunun 5'inci maddesi (g) fıkrası uyarınca yurtdışına çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçilerin işverenlerince 30 günden az olan sigortalılık bildirimlerinin, kendilerince isteğe bağlı olarak 30 güne tamamlanması sağlanır.Sunuluyor404C Emekli Aylık Ödeme ve Kesinti BilgileriSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, 4/C güvencesine sahip emeklilerin maaşlarındaki kesintiler görüntülenir.Sunuluyor41Sosyal Güvenlik Sözleşmesi Kapsamında Bağlanan Ölüm Aylığı İkinci Karar İşlemlerinde Meydana Gelen Durum DeğişiklikleriSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında bağlanan, yaşlılık, malullük, meslek hastalığı kapsamında bağlanmış ölüm geliri, meslek hastalığı geliri ve ölüm aylıklarında meydana gelen durum değişiklikleri talebini ve takibini yapabilirsiniz.Sunuluyor42Hitap Hizmet DökümüSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, HİTAP ta yer alan, 4C sigortalılığı hizmet dökümü alınabilir.Sunuluyor43Sosyal Güvenlik Sözleşmesi Kapsamında Bağlanan Meslek Hastalığı Geliri İkinci Karar İşlemlerinde Meydana Gelen Durum DeğişiklikleriSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında bağlanan, yaşlılık, malullük, meslek hastalığı kapsamında bağlanmış ölüm geliri, meslek hastalığı geliri ve ölüm aylıklarında meydana gelen durum değişiklikleri talebini ve takibini yapabilirsiniz.Sunuluyor44Sosyal Güvenlik Sözleşmesine Göre Meslek Hastalığı Kapsamında Bağlanmış Ölüm Geliri İkinci Karar İşlemlerinde Meydana Gelen Durum DeğişiklikleriSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında bağlanan, yaşlılık, malullük, meslek hastalığı kapsamında bağlanmış ölüm geliri, meslek hastalığı geliri ve ölüm aylıklarında meydana gelen durum değişiklikleri talebini ve takibini yapabilirsiniz.Sunuluyor45Almanya Hariç Sosyal Güvenlik Sözleşmesi Kapsamında Bağlanan Malullük Aylığı İkinci Karar İşlemlerinde Meydana Gelen Durum DeğişiklikleriSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında bağlanan, yaşlılık, malullük, meslek hastalığı kapsamında bağlanmış ölüm geliri, meslek hastalığı geliri ve ölüm aylıklarında meydana gelen durum değişiklikleri talebini ve takibini yapabilirsiniz.Sunuluyor46Almanya Hariç Sosyal Güvenlik Sözleşmesi Kapsamında Bağlanan Yaşlılık Aylığı İkinci Karar İşlemlerinde Meydana Gelen Durum DeğişiklikleriSGKe-devletBu hizmeti kullanarak, sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında bağlanan, yaşlılık, malullük, meslek hastalığı kapsamında bağlanmış ölüm geliri, meslek hastalığı geliri ve ölüm aylıklarında meydana gelen durum değişiklikleri talebini ve takibini yapabilirsiniz.Sunuluyor47Kamu Görevlileri Sendikalarının Yönetimine Seçilenlerin Aylıksız İzinde Sayıldıkları Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgiler borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilirSunuluyor48Son kez 4/C Sigortalısı olanların Sayılı Kanun Uyarınca Yurtdışında Geçen Başarılı Öğrenim Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgiler borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilir.Sunuluyor49Eğitim Öğretim Yardımı TalebiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, şehit- gazi ve vazife malüllerine veya çocuklarına yılda bir kez ödenen eğitim yardımı için talepte bulunulur.Sunuluyor50Son kez 4/C Sigortalısı olanların Er veya Erbaş Olarak Silah Altında veya Yedek Subay Okulunda Geçen Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumu takip edilebilir.Sunuluyor51Emekli Aylığının Yurt Dışına Transfer Edilmesi TalebiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, yurtdışında ikamet eden emekliler emekli maaşlarının yurtdışına aktarılması için talepte bulunur.Sunuluyor52Erbaş ve Erler ile Güvenlik Korucularına Vazife Malullüğü Aylığı BağlanmasıSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, askerlik görevi sırasında ve bu görevin neden-etkisi ile malül olan kişiler sayılı T.C emekli sandığı kanununun 56'ncı maddesi kapsamında vazife malüllüğü aylığı bağlanır.Sunuluyor53Faizsiz Konut Kredisi ve TOKİ Kampanya Hak Sahipliği Belgesi BaşvurusuSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusunda bulunulur.Sunuluyor54Geçici Köy Korucusu ve Hak Sahiplerine Aylık Bağlanması TalebiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, geçici köy korucusu ve hak sahipleri aylık bağlanması talebinde bulunabilir.Sunuluyor55Geçici Köy Korucusu ve Hak Sahiplerine Tazminat Ödenmesi TalebiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, geçici köy korucusu ve hak sahipleri tazminat ödenmesi talebinde bulunabilir.Sunuluyor56Muristen Doğan Hakkın Ödenmesi TalebiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, hak sahipleri yakınından kaynaklı hak ettiği miktarın ödenmesini isteyebilir.Sunuluyor57Son kez 4/C Sigortalısı olanların Sigortalı Olmaksızın Avukatlık Stajında Geçen Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgililer borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilir.Sunuluyor58Son kez 4/C Sigortalısı olanların Sigortalı Olmaksızın Doktora Öğreniminde Geçen Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgililer borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilir.Sunuluyor59Son kez 4/C Sigortalısı olan Hekimlerin Fahri Asistanlıkta Geçen Süreleri Borçlanma Başvurusu ve TakibiSGKe-devletBu hizmet kullanılarak, ilgililer borçlanma başvurusunda bulunabilir ve başvuru durumunu takip edebilir.Sunuluyor60Kamu Görevlisi Sigortalıların Fiili Hizmet Süresi Zammı Uygulaması Kapsamındaki Hizmetlerinin Tespit Edilerek Hizmet Kayıtlarına İşlenmesiSGKe-devlet

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir